- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bambano: Bambanő háza tája
- eBay-es kütyük kis pénzért
- 04ahgy: A múlt, a jelen, a jövő.
- A lány, aki átformálta az életem 2
-
LOGOUT
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
válasz
iguana #86598 üzenetére
Telekom ügyfélszolgálatával nekem pozitív tapasztalataim vannak. Hétvégén is lehet szerződéses ügyeket intézni, ráadásul telefonon. Rendeltem plusz STB-t, két nap múlva hozta a futár (ingyen)...
Jó, nem olcsók, de legalább normálisabb az ügyfélszolgálat...A DIGI addig jó, amíg nincs problémád a szolgáltatással...
-
törölt tag
válasz
Intruder2k5 #86596 üzenetére
megnézem köszi
-
Lmh
őstag
Na végre beindult a panaszáradat a digi facebookján is. Országosan...
Vicces/Szánalmas ahogy az első 10 embernek tolták a "Központi hibáról jelenleg nincs tudomásunk...." dumát.
De már elapadt, annyi panasz jön, mindenhonnan, egyértelmű hogy központi hiba. Már az ügyfélszolgálatot sem lehet hívni állítólag
Nem értem, hogy miért olyan veszettűl nehéz írni egy "A hibákról értesültünk, kollégáink dolgoznak az probléma elhárításán." Nem fogom fel...
Magukkal csesznek ki, mert csak rage-elnek az emberek. -
válasz
#72041728 #86595 üzenetére
Szia!
Rosszt topikban vagy, itt próbálkozz: WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
-
törölt tag
Sziasztok, vettem a napokban egy új routert (TP link Archer A9) Digi 1000 mellé hogy a sebességet ki tudjam használni wifin is. Elvben tud 5Ghzen 1300at 2,4en 600-at, ebből jó lenne olyan 400-800 körüli 5Ghzen. Namost eddig 5Ghzen hoz közvetlen a router mellett 100-150et kb minden eszközön úgy hogy mindegyik wifikártya tud min 450mbps t fogadni. (2,4-en kb 30-70 körül mozog.) A digi régi routere (ZTE F660rv1) bridge módban van, nem is lassítja nagyon a netet mert a lanos pcm eddig is hozta a 700-900at. Tp linkes "úriember" elhajtott hogy biztos a wifikártya a szar. 5-6 eszköznél több nem csatlakozik a hálózatra, 3 csatlakozik 5Ghzre. Admin felületen NAT Boost alapból be volt kapcsolva. Újépítésű ház ha ez számít még valamit.
Mit tudnék még rajta konfigolni hogy jöjjön a sebesség? Egyáltalán elvárható 100+ mbps 5ghzen (mondjuk olyan 200-400 akár 800 körüli) egy ilyen routerrel?
Köszi -
viktorhu
veterán
Nálunk eddig mindig hozza a maxot, kb. 900-at tud a routerem vezetéken, és azt bármikor hozza pl. egy Antenna Hungaria felé. Amikor az előbb visszaírtam, csak wifin teszteltem, miközben ment egy whatsapp külföldi beszélgetés szintén wifin, de hozta az opticon felé a 300/300-at, amit a wifim tudni szokott.
Nálatok is új ftth hálózat? Vagy még az fttb?
-
TeeJay
félisten
válasz
4Grider #86586 üzenetére
Igen csak FTTB-n a lépcsőházi ONT meg az arra pakolt 6-8 switch vitte a lépcsőházat kitudja milyen osztáson mert 12-14éve építették akkori 10-20megabites csomagokra
most meg a lakás és a fejállomás között csak optikai szál van szóval maximum a két végponton lehet valami gond vagy a fejállomás utáni gerincen de azt úgyis fogják látni -
Lmh
őstag
válasz
TeeJay #86581 üzenetére
Igazad van, csak bnőmnek pont eléggé kellett a net és interneten sem találtam sehol siránkozó népet, totál csönd volt vagy 1.5 órán keresztül. Sőt nekem már tegnap-tegnapelőtt is akadozott, de akkor még nem néztem utána. És ma azt látva, hogy csak nekem rossz... gondoltam csak bevetem magam, hátha. routerem elég régi, olyan is volt már a történelemben, hogy elromlott egy olyan gépezet.
Azért a pár óra itt már szűken számítva is már 8 és bővebben legalább két nap.
Márton: Ismerem, ezt mindig meg lehet találninem csoda h nincs dátum. ha gond van, rákeresel és ezt mindig megtalálod ha rossz ha nem
-
4Grider
félisten
válasz
Invader Cent #86582 üzenetére
Mondjuk úgy, hogy fttb-n az előfizetők egy kis része volt gigabiten, ftth-n meg mindenki....
-
Abel
tag
válasz
YellowFlash #86577 üzenetére
Lehet
Bár április óta semmi gond nem volt vele.
-
Invader Cent
csendes tag
De ez hogyan lehet, hogy amíg FTTB volt, mindig betonstabil volt a kapcsolatom, maximum évente egyszer ment el a net, aztán 2 hete bekötöttek FTTH-ra és ez már a harmadik nap, hogy szinte teljesen lehal a szolgáltatás.
-
zolv
újonc
10. ker FTTH 1000
Hosted by Antenna Hungária Zrt. (Budapest) [0.74 km]: 29.694 ms
Testing download speed................................................................................
Download: 7.94 Mbit/s
Testing upload speed.....................................................................................
Upload: 175.41 Mbit/s -
Lmh
őstag
Kicsit lassan indult be a topik, az elején félve néztem, hogy enyém az első nyavalygás és nem fogom megtalálni a hiba okát.
Bocs srácok, de most megnyugtat, hogy a ti tehenetek is megdöglött xD Viszont ilyen esetben valószínűleg együtt és egyszerre élhetjük majd meg a feltámadást
Azért ilyenkor bánt egy kicsit, hogy annyit b***ik kiírni egy szolgáltató, hogy dolgoznak a zavar elhárításán.... Csak hogy ne úgy kelljen fórumokon közvéleménykutatást tartani, meg órákig otthon szarakodni, hogy reset egyszer, kétszer, háromszor, power on/off, hibaelhárítás, frissítés, kikapcs bekapcs, átdugom, kihúzom, vissza mindent, frissítem....blablabla. -
TeeJay
félisten
válasz
Invader Cent #86574 üzenetére
Akkor DIGI és más szolgáltatók között lehet szopacs
ott a BIX port ugrál mint a bolha 10-15gigabitek hopp eltűnnek és visszajönnek kifelé forgalomban (BIX-től DIGI felé) -
Alien4
tag
válasz
sutyerák007 #86550 üzenetére
Nekem a legjobb pingem 180as volt... a 4 speedtest oldalbol 1 toltott be. :D
Azt az 5 percet szanom, amit arra toltottem, hogy felb.szom magam... hogy a friss konfig eddig birta
(Friss optika,ont bridge, altalam vegighuzott/csatizott patch kabel, ax73 router...)
Aztan neztem fel ide, de mar a friss uzenetekbol lattam, hogy oke. Ez eldolt. :D -
Invader Cent
csendes tag
XI. kerület is jobbára használhatatlan, YT automatikusan visszavált 240p-re
-
Disorder7
csendes tag
3. ker is kuka.
-
csepelball
tag
BP. XXI. (Csepel) elesett. 0.5/260
-
YellowFlash
aktív tag
9.ker 500-as net is offos.
Ajánlom a testmy.net-et a speedtest helyett. A speedtest simán futott, mintha nem is lenne probléma, a testmynet viszont akadt rendesen, ahogy azt az ilyen problémánál elvárná az ember.
Hirtelen azt hittem, hogy DNS gond, de DNS váltás után is tré maradt a net, szóval ez vmi Illuminati összeesküvés lesz. -
djalmasi
tag
Sziasztok. Tatabánya FTTH 1000, Sebesség 360/260 körül, az oldalak betöltése brutálisan lassú van hogy perceket várok, az élő adások, videók folyton megakadnak/nem töltenek be, online játékok non-stop laggolnak. Próbáltam routerban több fajta DNS szervert, de mindig ugyan az a probléma. [link]
-
sfefe
addikt
XV. kerulet szinten elesett....
-
C64
őstag
Ááá, most komolyan, kinek kell ilyen szolgáltató.... Folyamatosak a problémák.... Kinek kell ez?
Inkább fizetel pár ezerrel többet, de legalább működjön rendesen mindig minden!!
COF: [link]
Bizonyos szolgáltatások (pl.: mobil internet-hozzáférés) esetén az előfizető a szolgáltatás nyújtásának megkezdésétől számított 14 napon belül, azonnali hatállyal felmondhatja az előfizetői szerződést, ha az előfizetői szerződés további teljesítéséhez fűződő érdeke azon okból szűnt meg, hogy a megjelölt igénybevételi helyen (cím, annak hiányában helyrajzi szám) a szolgáltatás minősége nem felel meg az előfizetői szerződésben foglaltaknak, vagy a szolgáltatás egyáltalán nem vehető igénybe.
-
cof
veterán
Nem, azért hűség a hűség, hogy x időre elkötelezted magad.
12.4.2. Határozott időtartamú előfizetői szerződés
rendkívüli felmondása
A Szolgáltató nem követelheti az igénybe vett
kedvezmények összegét és a felmondáshoz egyéb
hátrányos jogkövetkezményt sem fűzhet abban az
esetben, ha a Szolgáltatónak az alábbiakban
meghatározott szerződésszegő magatartása miatt
mondja fel az Előfizető az Egyedi Előfizetői
Szerződést:
a) a Szolgáltató a hiba kijavítására nyitva álló
határidő eredménytelen elteltét követően a hibát 15
napig nem tudja elhárítani,
b) az előfizetői szolgáltatás vonatkozásában az
Előfizető a felmondását megelőző 90 nap alatt több
mint 10 hibabejelentést tett, amely alapján a
szolgáltató valós, érdekkörébe tartozó hibát hárított
el,ÁSZF 61-62. oldal. [link]
-
nimmrody
tag
Szeged (Rokus)
Ezres neten ami maskor 850-900 speedtest mereseknel ma este az:
Le: 2 mbit/sec
Fel 200 mbit/sec
Kabare..
Mi tortenhetett?
-
gabro0
őstag
válasz
Márton #86525 üzenetére
Valami hasonlóra gyanakszom én is, de azt írták végül nem lett akkora, mint amire várták.
Mindenesetre érdekes, nekem az utóbbi pár napban nagyon hullámzó a szolgálatatás. Karbantartásba is belefutottam valamelyik éjjel, aztán következő nap ugyanúgy nem működött, de akkor nem volt épp karbantartás. Most megint nincs karbantartás és csak megyeget.
-
Xelo
addikt
debrecenben már okés.
-
sutyerák007
senior tag
Alien4 Kár a érte ahogy mondod
-
4m@15
tag
Kistarcsa szintén eldőlt. 2/260
ping hoki: 16ms
jitter: 200msAzt hittem a DNS vacakol, már próbáltam mindegyiket, egyik rosszabb volt mint a másik. Akkor a Digi mókázik.
-
Nem tudja valaki a 11. kerületi digi pont telefonszámát?
-
Márton
nagyúr
Dátumot nem látok, de ez most aktuális
-
LamaCube
addikt
Szeged- fostalicska néha még meg is szakad-optika 1000
-
Kerepesen is hullámzó a sebesség. Van, hogy oldalak betöltés közben teljesen megállnak, mint a régi betárcsázós modemes időkben...
-
gedikart
aktív tag
Bp, 22. ker, 1000-es vonalon, ping 7, letöltés 5,5 Mbps, feltöltés 275 Mbps. Jelezve az ügyfélszolgálaton.
-
iguana
őstag
18. ker. 1000-es FTTB: 50/25 Mbps. uh. ilyet sem láttam még az elmúlt 5 év alatt.
-
Alien4
tag
Gyor optika elesett. 1272 kapcsol, szamol... de semmi hang. Elesett az ugyfelszolgalat is. Jo ugynok volt.
-
battlekirt2
csendes tag
XI. kerületben is 1-10 mbit között van... ügyfélszolgálat azt mondta, hogy nem lát az épületben hibát, sem a központban... De akkor másnak is ilyen
-
Armi5
tag
X. kerület BP, itt se stimmelnek a dolgok, vagy packet loss vagy lassú net
-
Kiskokó
veterán
Helló
Másnál is problémás a Diginet optikai 1000-res ?
2mb-al 600-800 helyett. -
C64
őstag
Sziasztok. A bekötés után mennyi időn belül lehet elállni a szerződéstől? Csapni való a net, iszonyat lassan kapcsolódik, kimaradozik, meg-meg szakad! Nem kérünk beőle!!
-
-
hklk
csendes tag
Nem tudom, de az elmúlt 1-2 hónapban rendszeresek ezek az üzemzavarok, azelőtt évekig semmi panaszom nem volt rájuk... Ennyire kicsinálták őket?
-
Egyre jobban felek valtani a stabil 100as fttbrol holnap.... Ram eroszakolhatjak az fttht ha elallok az egesz optikazastol holnap? 20.ker
-
Xelo
addikt
-
gabro0
őstag
Szeged is elesett, letöltés 1 megabit alatt
-
törölt tag
Hódmezővásárhely szintén gyengélkedik. Bejelentve.
-
m_kovacs
tag
Nem értem ezt a problémázást a samba eléréssel.
ZTEF668 az ONT. Portf átirányitás beállítva. Mintkét NAS nak csúfolt hálózati csatlakozóval ellátott eszközömet (WDMyCloud) elérem kívülről. A TV boxba dugott
USB házban levő HDD-t is elérem kívülről. A SMB nem csak a 445-ös porton használható!
Olvasni, olvasni, olvasni.....
Az én kérdésem az, hogy lehet itt a fórumon jelszót változtatni.m_kovacs
-
válasz
dragonseek #86506 üzenetére
nyugodtan nyomd fel őket az nmhh-nál, frekvencia se így, se úgy nem lesz jövőre.
egyébknét pl sftp-t is fel lehet mountolni meghajtóként, de ftp-t is akár. -
Kunci-1
csendes tag
Budapest, 16. kerület, 1000 mbps FTTH. Ma délutántól szintén sebességprobléma. Speedtest-en digi szerverrel mérve 800 mbps letöltés / 300 mbps feltöltés, minden más szerver esetén (pl. Antenna Hungária, Telenor, Magyar Telekom, stb.) 20 mbps letöltés, 300 mbps feltöltés. A telefonos hibabejelentős ügyfélszolgálatos elhajtott, hogy ők a speedtest.net eredményét nem fogadják el, mondtam neki, hogy a hivatalos digi.hu-n is Ookla van, ugyanezek az adatok jönnek ott is. Mondta, hogy jelentsem be e-mailben. Elküldtem a screenshotokat, meglátjuk mi lesz.
-
Lmh
őstag
Igen, most nekem is visszajött, de továbbra is gyengélkedik. Speedtestek nem rosszak, de használatban nagyon rosssz a net. Lassan, hibásan jönnek be az oldalak, online játékok szanaszét laggolnak.
-
belashx
senior tag
Ajkán se stimmel a net.
Letöltés legutóbb 17 Mbps volt, de a feltöltés nagyjábül oké.
Érdekes módon, ha a DIGI szervert vélasztom speedtesnél, akkor hozza az ígért tempót.
Ebből arra gondolok, hogy kózponti probléma lehet. -
policecars
csendes tag
Kaposváron letöltés 400 mbit felett (fizikai korlát), de a feltöltés max. 4 mbit.
-
Lmh
őstag
-
Lmh
őstag
Sziasztok!
Ma delutan laggoltak a jatekok, akadozott a net, de mukodott. ujrainditottam a routert, azota teljes kukaság, full nincs net. kabelt kihuztam a routerbol es kozvetlenul a gepbe dugtam, szinten semmi. Ennek már 1-1.5 órája. (Bp 13.kerulet)
(szamlak befizetve)
Ötlet?
Előre is köszi! -
hklk
csendes tag
Miskolcon már megint s**r... FTTH, már nincs olyan hét hogy ne sz*rna be.
https://www.speedtest.net/result/10566675940 -
dragonseek
csendes tag
válasz
viktorhu #86507 üzenetére
Az FTP nem titkosított, FTPS opció nincs a NAS UI-on. Elkezdhetnék építeni egy Linux szervert, de kicsit erőltetettnek érzem. (Az SMBv3.11 AES128 titkosított, ami otthonra elmegy).
VPN hozzáférést az otthoni hálózathoz nem adok olyan könnyedséggel, mint SMB hozzáférést a fényképeimhez. Gondolom fel lehetne úgy setupolni, hogy a VPN subnetből csak az SMB látszódjon és semmi más, de ennyire nem értek hozzá. -
viktorhu
veterán
válasz
dragonseek #86506 üzenetére
Egy ftp-mappát pont úgy nyit meg a windows intéző, mint az smb-t, még a linkjét is be lehet menteni gyors elérés alá, vagy be lehet csatolni meghajtóként is. VPN-t is könnyű beállítani, onnantól azon is csak kattintás a csatlakozás.
-
dragonseek
csendes tag
válasz
qnadam #86412 üzenetére
A legtöbb SMB implementáció nem enged alternatív portokat. Linuxon meg tudom oldani, Windowson vagy iOS-en nem.
Mellesleg a Digi álláspontja az, hogy minden veszélyesnek ítélt portot alapból tilt és előfizetői kérésre ezeket külön kinyitja, csak arra az egy előfizetőre. Ha együttműködőek akarnának lenni, akkor a véletlenül kint hagyott SMBv1-ek és SMBv2-k veszélyeztetése nélkül is meg tudnák oldani, de sem telefonon, sem írásban nem hajlandóak az ÁSZF szövegének ismertetésén túl másba belemenni. Azt sem hajlandók megmondani, hogy szerintük az ÁSZF alapján az SMB fájlmegosztás jogos felhasználói igénynek számít-e, vagy hogy a 445-ös portot hálózatbiztonsági szempontból miért tartják veszélyesnek.
Szívesen elmennék ezzel az NMHH-hoz, mert a hálózatsemlegességi elveket a portszűrés egyértelműen sérti. Csak akkor nem biztos, hogy jövőre lesz frekvencia a Digi mobilomhoz... -
jczettler
tag
Sziasztok! Bocsánat, ha ez egy már feltett-megválaszolt kérdés, nem sikerült megtalálnom.
NAS beüzemelése miatt lesz majd (gondolom) szükségem port forward beállításra ZTE F668-on. A router nem bridge módban van. Ha jól értettem, akkor a port forward előfeltétele az, hogy a NAT-olást ki kell kapcsoltatni. Most NAT-olt (100.x.x.x) IP-t látok a router-ben, kívül pedig 217.x.x.x IP látható.
Mivel a router router (és nem bridge) módban megy, ő kapcsolódik a DIGI-hez a PPPoE-vel, ez a felső rész. Az alsó rész az mire lenne hivatott? Csak mert az is connected státuszt mutat.
-
4Grider
félisten
válasz
krupitomi #86501 üzenetére
A nat-ot magad is le tudod ellenőrizni: Megnézed a routereden a kapott publikus ip címet, majd nyitsz egy böngészőt és megnyitod az http://azenipcimem.hu/ oldalt, vagy bármelyik másikat, ami megmutatja a külső ip címedet. Ha a kettő egyezik, akkor nem vagy nat-olva.
Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Sugárkövetés nélküli sugárkövetés felé menetel az új PlayStation
- BestBuy topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Futás, futópályák
- SSD kibeszélő
- Telekom mobilszolgáltatások
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF A620M R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RX 6700 XT 12GB ZALMAN I3 NEO A-Data 750W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L380 - i5-8GEN I 8GB I 512SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Samsung Galaxy Tab A9+ 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS 560M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB ZALMAN S2 TG ADATA 600W
- DELL WD19S dokkoló + 130W töltő
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: FOTC
Város: Budapest