- bb0t: A könyvelő szakma halott?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Szólánc.
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
Új hozzászólás Aktív témák
-
Laurh
aktív tag
Sziasztok,
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Váltottam sok évi alma után és egy dell 7567-re esett a választás.
A gép linuxal volt árusítva és gondoltam, kap egy windowst. Viszont rögtön az elején amikor bootol be a pendriveról kapok egy kék képernyőt ACPI Bios Error-al.Találkozott már valaki hasonlóval? (pár telepítésen már túl vagyok, de ilyen problémába még sosem ütköztem)
Köszönöm előre is.
-
Frawly
veterán
Ezért kár visszaküldeni, mert könnyű rajta segíteni. Beállítod, hogy az aksit telepről csak 80-95%-ig töltse fel, aztán álljon le. Így lesz elég töltésed akkor is, ha nincs töltőre dugva, és ilyen fémes sercegést sem fogsz hallani. Ilyen egy csomó más gépen is van, ahogy a videódon is látszott, Dell XPS, ThinkPadeken, de még Alienware-es laptopos tulajok is panaszkodnak.
-
smallmer
őstag
válasz
Real Ghoost #58896 üzenetére
Elálltam a vásárlástól. Azt mondta tegnap az ügyintéző, hogy a C szervízbe küldik ahol tesztelni fogják. Ugye ma irtak, hogy megjött a laptop a szervízből és semmi baja. Nagyon furdalt a kiváncsiság ezért fehivtam a szervizt. Nem járt náluk a gépem a száma alapján. Magyarán a kedves mysoft nem teszteltette vagy csak a baromi nagy tudással rendelkező ügyintézők tesztelték. Kicsit rosszul esett hogy nem balhéztam meg semmi ilyesmi, de be akarnak csapni. Minden esetre az ünnepek alatt utána járok ennek a laptop kérdésnek, mert nem tudom mit vegyek.
-
smallmer
őstag
Sziasztok. Ugye tegnap bevittem a laptopot a MySoft-hoz.Ma délben jött az e-mail hogy semmi baja nincsen a laptopnak a szerviz szerint a bevizsgálás alapján. Elvileg ők egy ugyanolyan laptopot kipróbáltak mellette is ugyan ezeket a hangokat adta a másik laptop is. Mindenesetre én beszélni fogok azzal a szervízzel ahova beküldték a laptopot és megkérdezem hogy tényleg elküldtek e. A továbbiakban nem tudom mi tévő legyek
-
sinick
senior tag
Sziasztok!
Dell Latitude 5580 notebookon, Windows 10 alól egy Samsung UE50F6650SS LED tévére küldenék Full HD képernyő kivetítést (tükrözést). A kapcsolat összejön, viszont nem működik, mert a tévén "nem támogatott formátum" hibaüzenetet kapok. Ha viszont a notebookon egy videóra jobb klikk, majd "Átvitel eszközre" műveletet hívok a tévére, akkor bejön a WMP és a lejátszás gond nélkül megy. Ugyanezen tévére egy Lumia 630 képernyő tükrözése szintén megy. A notebook: I5 7200U CPU, I630HD VGA, 8GB RAM, 256 SSD, Win10 Home.
Mi a gond?
Köszi: sinick
-
törölt tag
válasz
somasz #58890 üzenetére
Nevezhetjük paranoiának: Dell esetében nem mindig triviális egy szűz rendszerre felrakni a drivereket. Asusnál, Lenovonál nem volt meg az előtelepített image a neten, amikor falba ütköztem, akkor... Lenovonál szerencsére gyártottam recovery diszkeket, Asusnál meg szopás volt, mert bár működött, pár dolgot nem tudtam úgy belőni, ahogy a gyári rendszerben volt. Ne kérdezd, pontosan mi volt, valami driver gubanc. Eleve linuxos gépnek szántam, csak nem ment minden úgy linuxon, ahogy vártam és meg akartam nézni, hogy a gyári telepítéssel mi a helyzet.
-
törölt tag
Ha van annyi tárhelyed, akkor leginkább egy biztonsági mentést készíts a recovery-ről. Olyat, amit utána vissza is tudsz tenni a gépre, ha úgy adódik.
(tény: dellt csak op.rendszer nélkül vettem. Előtelepített volt Lenovo, Asus, az Asus igen szopatós volt, mikor vissza akartam tenni rá a recovery-t és nem volt honnan)
-
wwhy
veterán
Köszönöm a segítséget mindenkinek, a kabys 7480-at vettem végül meg. Cicergés egyelőre nincs, majd lesz full újratelepítés stb. Gyári recovery partíciót érdemes megtartani?
-
somasz
Topikgazda
válasz
Ablakos #58882 üzenetére
"A gyártó ígérete szerint ezt a tárhelyet 250 MB/s mellett tudjuk olvasni, 220 MB/s sebességgel pedig írni. Az olvasási érték már nagyjából a második generációs SATA szabvány határát feszegeti. Ez talán nem is véletlen, hisz a meghajtó nem támogatja a legutolsó, már az elméleti, akár 600 MB/s átvitelre képes SATA 6 Gbps megoldást."
PH teszt.mi a baj? a géped sata3.0, az ssd-d sata 2.0
-
Ablakos
őstag
Hol tudom megnézni (softveresen), milyen sata interfész van a laptopban. HDSentinel a benne levő Samsung 470SSD -re azt mondja, hogy SATA-II. (Inspiron 5767)
-
Dolphine
addikt
Sziasztok!
Újabb kérdés. A bluetooth kapcsolat nálatok nem szokott szakadozni?
Azt csinálja a gép, hogy a BT-n keresztül rákötött hangfal, vagy fejhallgató esetében teljesen random időben, egy pillanatra kihagy a hang. Fogalmam sincs, hogy miért van ez és hogyan lehet kiküszöbölni! -
fm!
tag
válasz
smallmer #58876 üzenetére
2-3 óra alatt, arra vigyázz, hogy nekem a mysoft-os leveleket mindig SPAM-nek nézi és berakja a JUNK mappába. Nem tudom milyen leveleződ van, de nézegesd a SPAM/JUNK mappákat, hátha ott van a válasz. Én is egy napig vártam, akkor ugrott be, hogy hátha ott a válasz.
@somasz
Tényleg, ez egy nagyon jó ötlet! Este meg is nézem, de most inkább kifutom magamból a sok próbálkozást, jót fog tenni egy 12-15 km. -
smallmer
őstag
nekem még a mysoft sem írt vissza. Jó lenne, ha mondjuk holnap kicserélnék. Egyébként én azt fogom csinálni, hogy ha kibontott dobozt hoznak oda akkor nem hozom el, hanem kérek egy bontalan dobozos gépet, de majd kiderül, hogy mi lesz. Egyébként gondoltam, hogy nem fog minden könnyen menni, mert én mindig ilyen szerencsétlen vagyok mindennel
Neked hamar reagált a mysoft? -
fm!
tag
válasz
somasz #58873 üzenetére
@somasz
Persze, azzal kezdtem, azt a cikket találtam meg először. Próbálkozások:
- 3 féle tápegység
- legújabb BIOS, driverek, dell assist-al is
- BT energiatakarékos funkció kikapcsolása
- BIOS: C3 state: OFF, Power Management összes lehetőség
- energiagazdálkodási lehetőségek: ezer féle opció, egyik sem jó
- Intel XTU: VGA undervolt, IccMax állítása, CPU undervolt
- dell diagnosztika (fn+bekapcs)Egy működő módszerem van: ha akksiról használom (brutál teljesítmény vesztés), vagy ha töltöm a lemerített akksit (előbb-utóbb feltöltődik és 100%-nál jön a cicergés).
Van még más lehetőség?
@premierpark
Sokan panaszkodnak, de főleg inkább az XPS 13, 15 szériára, Latitude-nél olyan sok panaszt nem találtam, így azért van remény. Már ha tényleg cserélik a gépet, még nem hívtak vissza. -
fm!
tag
válasz
smallmer #58869 üzenetére
Na, pont ezen filózok én is, hogy nem-e egy olyan példányt kapok, ami egyrészt lehet, hogy már használt, másrészt még rosszabb hangja lesz.
Marha kíváncsi vagyok, hogy neked mit ír vissza a mysoft... Azt nem tudom, hogy tudnak-e erről a problémáról és így is adják ezeket a gépeket vagy nem tudnak róla és a héten lepődnek meg, hogy ketten is írnak nekik. -
fm!
tag
válasz
smallmer #58867 üzenetére
Remélem te nem céges számlára vetted, mert akkor kálvária lesz, olvasd el az előző hozzászólásomat.
Általában ilyenkor alaplapot cserélnek, de az a DELL ügyfélszolgálat szerint sem jó ötlet egy vadonatúj gépben, mert simán lehet, hogy valami refurbished cuccot raknak bele és meg jobb sem lesz. -
smallmer
őstag
-
fm!
tag
A visszaküldési kálvária elejét leírom addig is, míg kiderül az ügy:
1. Először írtam a mysoft-nak, hogy nem jó a gép, cserélném. Visszaírtak, hogy hívjam a DELL-t, szereljék meg.
2. DELL ügyfélszolgálat: 3 napon belül vagyunk, küldjem vissza oda, ahonnan vettem.
3. MySoft: mivel céges számlára vettem nem vagyok fogyasztó, így csak a javítás marad, se 3 napos csere, se 14 napos elállás, hívjam a DELL-t. (Mondjuk ez jogos, tényleg így van, nem vitatom.)
4. DELL ügyfélszolgálat: ők nem tudják cserélni, hívjam a disztribútort, adtak telefonszámot.
5. Disztribútor: küldjem vissza oda, ahol vettem, ők közvetlenül nem foglalkoznak ilyennel, a boltnak kell küldeni a disztribútornak, és majd ők elküldik a DELL-nek.
6. MySoft: nem így van, hívjam a DELL-t.
7. DELL: felveszik ők a kapcsolatot a disztribútorral, megadják neki az adatokat, elvileg még ma hívnak. (Szerintük 30 napon belül sima ügy a csere, de majd meglátjuk.)
-
fm!
tag
válasz
smallmer #58864 üzenetére
2 napos teszt után elég jól sikerült lokalizálnom a problémát: csak akkor jelentkezik a cicergés, ha hálózati töltőre van dugva a gép ÉS 100%-ra fel van töltve az akksi. Tehát akkumulátor üzemnél semmi hang, ha töltés alatt van az akkumulátor semmi hang, de a fenti esetben cicereg.
Ilyen hangja van? [link] Az enyém pont ilyen, legidegesítőbb, ha csak scrollozok egy weboldalon és hallom ahogy frissül a képernyő. -
Dolphine
addikt
Most meg elindult!
Most, lehet, hogy hülyeséget kérdezek! Hogyha nem elég meleg a gép, akkor nem indul el? Most tény, hogy melegebb!
-
Dolphine
addikt
Valamint szükségem lenne a DELL Magyarország telefonszámára, hogy fel tudjam őket hívni!
-
Dolphine
addikt
Sziasztok!
Gyors segítségre lenne szükségem!
Adott egy DELL Vostro 5468-as gép. Bekapcsolom, megjelenik a DELL felirat, de utána semmi! A BIOS-ba sem tudok belépni. Most hogyan tovább? Hogy keltsem életre? -
wwhy
veterán
válasz
somasz #58855 üzenetére
A kézikönyv szerint a billentyűzet önmagában cserélhető, igaz, atomjaira kell szedni a gépet. Vagy az US esete speciális?
ST alapján a gép dán, az eladó UK-ban vette egy cégtől, azaz vett több tucatnyit, papirosa is van róla. Az 512 ssd/16ram ár /érték arányát nézve hajlottam volna az elsőre, de akkor marad a 2.
Délig még lehet 'szavazni'.
Köszönöm a segítséget. -
wwhy
veterán
Srácok, egy SOS segítségre van szükségem: melyik legyen, mindkettő 7480, fullHD, IPS, árban fillérre ugyanaz, de:
1. vadiúj, bontatlan: i5-6300U/512/8
(US bill. -- ezt nekem cserélni kell HU/UK-ra, amelyik olcsóbb)
Display: LIQUID CRYSTAL DISPLAY, 14.0FHD, AG, BENT, BOE --> ki lehet a gyártó?
Gari: Onsite Service After Remote Diagnosis
ProSupport Flex for Client ---> ez milyen gari? sose hallottam róla.2. kb. 3 hónapos, hibátlan: i5 - 7300U/256/16
(EU bill., nem kell cserélni).
Display: LIQUID CRYSTAL DISPLAY, 14.0FHD, AG, BENT, LEGEND --> ki lehet a gyártó?
Gari: Onsite Service After Remote Diagnosis
NBD ProSupport -
smallmer
őstag
Az 5480-ban uefi van már ugye? csak hogy tudjam milyen windowst telepítsek
-
atish15
aktív tag
Sziasztok.
Arra van valakinek ötlete hogy dell e7440 laptopon miért nem világít a sárga led amikor merülőben van akksi? Eddig világított de egy windows újra telepítés után már nem.
-
fm!
tag
válasz
smallmer #58847 üzenetére
Én is vártam 2-3 órát, míg átmelegedett a gép, utána rádugtam a töltőt, aztán hajrá. Kíváncsi vagyok, hogy nálad előjön-e a cicergés.
Írj majd légyszi, mert ha nálad nincs, akkor szerintem teszek egy próbát és cseréltetem a gépet.
Különben megint sikerült szűkítenem: nem akkor jön elő a probléma, ha hálózatról megy, hanem ha hálózatról megy ÉS 100%-ra van töltve az akksi. Most épp 94%-on áll, töltődik és semmi zaj nincs. Ki a tököm érti már ezt?@allein
Én is home office-ban tolom nagyrészt, ha végre meglesz a gép, akkor én is veszek egy ordas nagy monitort... -
smallmer
őstag
Srácok hazahoztam a Latitude 5480-as laptopot a boltból. Azért hogy gyorsabban odaérjek tömegközlekedéssel mentem. Kicsit hideg van és csak egy sima zacskóban volt a laptop a dobozában. Várjak vele míg kicsit felmelegszik? mennyit?
A másik kérdésem, hogy először kikapcsolt állapotban töltsem fel teljesen az akksit? vagy hogyan csináljam ezt a részét? egyéb tanács?
-
-
fm!
tag
válasz
allein #58842 üzenetére
Én elég vak vagyok
, nekem a 15,6" a legkisebb, amivel dolgozok, de 17" lenne igazán jó. Viszont azt csak aranyáron adják, Precision-ként, így maradt az 5580. Így is kell a Win10-ben a 125%-os nagyítás, különben nem látom a betűket.
Amúgy tökéletes kis gép lenne ez nekem, bár az még fáj kicsit, hogy az m2-es SSD mellé nem fér el egy HDD. De ez lenne a legkisebb gond, vennék bele egy 512 GB-os 960 pro-t, aztán jónapot. -
allein
addikt
Szia. Nekem is volt egy 5480-am amiben kijelző csere történt, végigolvasva a problémát ami a te esetedben van, szerintem ez lehet az oka amiért kijelzőt cseréltek az enyémben. Ettől függetlenül, qurva gyors gép volt (Samu nvme ssd hasított benne) de valahogy nekem nem jött be a FHD az 5480-as típuson. 5470 típusban viszont jobb a FHD, mármint nekem, az én látásomnak
Szerk: bocsi, neked 5580 van, benéztem
(#58844) somasz - amikor rákérdeztem miért volt kicserélve a kijelző, az a válasz jött, hogy ezt kérték
-
SidCorky
őstag
Cserélt már valaki E7240-ben kijelzőt 1366x768-ról fhd-ra? Létezik ebbe ilyen kijelző? vagy maradhat ez a felbontás, csak jobb színek/betekintési szögekre van szükségem (még ha nem is IPS, csak ennél szebb legyen)
-
laca891
aktív tag
Én májusban vettem egy inspiron 5567-est.
Linux volt rajta, 250 ezerért.
Annyi volt a gondja, hogy az egyik betű "t" néha kihagy. Nem vittem vissza, mert egyébként jó volt.
Ha lejár a garancia majd, kicserélem én a billentyűzetet. (kb. 20 ezer)
Most legtöbbször usb billentyűzettel megy.Esetleg egy Linuxal , kipróbálhatod, telepíteni sem kell USB-ről ...
-
fm!
tag
válasz
smallmer #58835 üzenetére
Ezt is próbáltam, ill. az összes többit is a reddit-ről, BIOS-ban C State és a többiek, semmi sem segít.
DELL ügyfélszolgálat hívása előtt végignyomattam a diagnosztikát (Fn+bekapcs), ott is nyomta ezerrel, főleg a memória tesztnél, tehát nem a Windows és nem az SSD a gond, nem a VGA, hanem így együtt adott frekvencián elkezd sípolni, ciceregni. 2-3 órát hallgattam ma is, aztán rájöttem, hogy ezt én tovább így nem akarom. Ne kezdődjön így egy hosszú távú kapcsolat, mert annak nem lesz jó vége.
Felhívtam a DELL ügyfélszolgálatot, szerintük inkább küldjem vissza a pi***ba, persze nem így fogalmaztak.Beszéltem a mysoft-tal, azt mondták írjak emailt, aztán meglássuk, egyelőre itt tart az ügy.
Én a csere mellett lennék, mert amúgy nagyon jó kis gép. Ha nem jön össze, akkor lehet, hogy bepróbálom a 600k-s változatot, i7-el és NVIDIA VGA-val, legfeljebb visszaküldöm azt is. Sose voltam ilyen visszaküldős, de egy bizonyos kor felett már nem szereti az ember, ha szívatják, pláne ha az egy elektronikai eszköz... -
fm!
tag
Reggel óta tesztelem a gépet. Először az SSD-hez kötöttem a hangot, de most úgy néz ki, hogy a VGA (is) problémás.
Felraktam az Intel XTU-t, ott lehet állítgatni jó pár dolgot, és ott jött elő, hogy ha nyomok egy GPU Stress Test-et, akkor rögtön jön a cicergés. Sajnos hiába állítgatok ott bármit, ha hálózatról megy a gép, akkor jön a coil whine. Ha lehúzom és akksiról megy, akkor viszont semmi hangja. Ezzel el is lennék egy ideig, ha nem tudnám, hogy 1-2 éven belül úgyis meghal az akkumulátor. -
smallmer
őstag
válasz
somasz #58830 üzenetére
még nem vettem meg! Egyelőre gondolkodom, hogy mi legyen. Mondjuk ezzel az ssd dologgal sem tudom, hogy mi legyen, mert látom, hogy több féle verzió is van és ha én cserélni szeretnék ssd-t akkor nem szeretnék kábeleket beszerezni, meg össze-vissza mindent kötögetni, csak simán kiszedni és egy újat berakni, vagy akár egy HDD-t helyette. Olyat kellene választani ami ilyen, de ebbe nem tudom, hogy hogyan tudnék belelátni.
-
Nálam az E4310, és most az E7420 is csinálja, de szerintem nem a kijelzőtől jön, hanem a SATA vezérlőnek van hangja, vicces módon. Ha csak nyugalmi állapotban van bekapcsolva, nem változik a kép, egy ideig akkor is hallani, majd csend lesz, így én lemezművelethez kötöm. Az E4310-ben merevlemezzel és később Kingston SSD-vel is csinálta, ezért nem gondolnám, hogy maga a háttértár a hibás.
Én hallom, de együtt tudok élni vele, mondjuk csak második gépnek használok notit, elsődleges gépként engem is idegesítene. -
fm!
tag
válasz
smallmer #58825 üzenetére
Valószínűleg fogalmuk nem lesz, hogy pontosan mi van a gépben. Én is kérdeztem tőlük, de csak annyit tudnak ők is, ami a nagyker adatbázisában van. Ez az info speciel nem volt.
Néztem két videót: NVMe ill. SATA SSD-vel. Basszus tényleg nem fogok tudni csak úgy bedobni egy SATA HDD-t, de keret, se kábel hozzá. Eredetiben meg lesz vagy 20000 Ft, de lehet, hogy keveset írtam. -
fm!
tag
@tlac:
a legfrissebb firmware van az SSD-n.@premierpark:
ahogy elnéztem a fórumot, legalább 15 (!) éve van ez a hiba Latitude-okban, van amelyikben BIOS beállításokkal lehet javítani, valamelyik alaplap csere után lett jó/jobb, van amelyikben sosem jött elő (vagy nem zavarta a tulajt, mert a HDD zaja simán elnyomta ezt a fajta zajt). Szerintem simán lehet, hogy 10-ből 8 ember nem is veszi észre.@haxxika:
Inkább az zavar, hogy a 10 éves Inspiron gépemnek csak a ventije búg egy kicsit (ha épp megy) de azon kívül semmi baja, ilyen hangot meg végképp nem ad ki.
Csak új gép jöhet nálam szóba, nem is cserélném a jelenlegi gépem, de a T7500-ös proci már nagyon kevés lett idén.
Valószínűleg én lehetek erre a frekvenciára túl érzékeny, de rohadtul idegesít a cicergés. Ami marhára furcsa, hogy ha nincs töltőre dugva, akkor tökéletesen csendes a gép, semmi hangja, megy ahogy kell.@nahaggyámár:
ennek nem örülök, mert mindenképp mellé akartam dobni egy 1TB-os HDD-t és elvileg NVMe az a drága liteon SSD. Legfeljebb megy a helyére egy 512 GB-os 960 PRO, aztán külső meghajtó lesz a HDD. -
haxxika
senior tag
Csodamárka LiteON köszöni szépen 3 éve duruzsol a gépben probléma nélkül. Lehet sikerült egy hibás darabot kifognod, de kérlek ennyire ne legyél már elkeseredve.
Ennyiért szintén vehettél volna egy használt gépet, picivel kevesebb garral, jobb belsővel, ugyanilyen feltételekkel, és lehet nem jártál volna így. Sajnos az 5xxx széria már nem a legjobb minőség, az utolsó 6xxx-eket pedig jól el kell rakni, vagy használni őket amíg bírják.
3 éves a gépem, Latitude E6440, egy szavam nem volt rá. Karban kell tartani, és nem kellenek rá a sok delles maszlag programok. -
törölt tag
Most jut eszembe: ha ez egy új Latitude (egy-két éves típus) és valami NVMe SSD van benne, akkor ne is próbálkozz a cserével
Olyan hülyén tervezték meg, hogy ha nvme ssd van benne gyárilag, akkor sata eszközt csak beépítő keret és plusz kábelek beszerzése után lehet csak belerakni.
Ezért vettem én HDD-s gépet, mert így a meglévő SSD-t gond nélkül bele tudtam rakni. -
smallmer
őstag
Srácok meg merjem venni a a gépet?
-
fm!
tag
válasz
#73749248 #58813 üzenetére
Egyre inkább úgy érzem, hogy az inspiron 1720-nál jobb gépet nem fogok találni. Küldhetném szervizbe is (vagyis kihívhatnám a szervizt, mert helyi garancia van), de egy egy napos géphez?
Igazából nekem egyre inkább az SSD tűnik a probléma forrásának. LITEON csodamárka, ki tudnám próbálni egy normális SATA-s SSD-vel. Csak ugye a 3 éves helyszíni garancia elvesztése nem lenne túl vicces. -
törölt tag
Mondjak szebbet? (bár a fene tudja, a tiéd lehet, hogy jobban zavarna)
Latitude E5570 - letiltod BIOS-ban a mikrofont, attól kezdve egy pattogó zaj hallatszik a hangszórókból.
A mostani példánynál ritkábban, az előzőnél állandó probléma volt.
Na ezt vajon hogy??---------------------------------------
Amiért eredetileg benéztem: elég hülye kérdés, rá lehet fogni, hogy paranoia, de... amennyire tudom, kulturált ügyfélszolgálat Dell szerviz területen, már csak a Humansoftnál van Magyarországon. Kulturáltba beletartozik az is, hogy náluk is be lehet jelenteni a hibát. Olvastam a hírekben, hogy a Microsoft felmondott pár szerződést, többek közt a Humansofttal is, ezzel milliárdos (pontos nagyságrendet nem tudom) csökkenést okozva az érintett cégeknél.
Ennek vajon lesz befolyása a szervizükre, annak színvonalára?
Kicsit aggódom, hogy esetleg még leépítés is szóbajön, ami tapasztalataim szerint pont azokat a területeket szokta érinteni, amikkel a nemcéges ügyfelek kapcsolatba kerülnek... -
Alabástrom
senior tag
válasz
Alabástrom #58699 üzenetére
Kalandos volt, de úgy tűnik, megoldódott a wifi probléma. Kopp-kopp...
Hátha másnak is hasznos:Dell XPS 15 gyári Dell wifi+bluetooth adaptere zavarta saját magát, azaz nem működött egyszerre a bluetooth és a wifi. Betettem Intel 8260-as kártyát helyette, akkor meg a Windows állandóan leállítgatta a bluetooth-t (code 43). Hosszas kínlódás, garanciális visszaküldés, stb után végül az lett a megoldás, hogy nem csak a régi Dell drivert, hanem a WIDCOMM nevű nemtommilyen drivert is le kellett törölni az installált programok közül...
-
fm!
tag
válasz
haxxika #58806 üzenetére
Próbálkoztam mindennel, ezzel is, de sajnos nem segített.
Ez az a hang egyébként: [coil whine]
Engem rohadtul idegesít és a 10 éves Inspiron-om ilyen hangot nem ad ki ill. 1-2 éve vettünk 12 db inspiront, egyik sem ad ki ilyen hangot.
Érdemes cserélni a gépet vagy az összes HQ processzoros Latitude ilyen? -
fm!
tag
válasz
smallmer #58794 üzenetére
Módosítom a véleményem, első kézből származó tapasztalatból: egyáltalán nem best buy, mert simán lehet, hogy nálad is előjön a "latitude high pitch sound" probléma. Amivel nem vagyok hajlandó együtt élni 336000 Ft-ért, a legolcsóbb Inspiron sem csinálja ezt a hangot...
Maga a gép amúgy rohadt jó, teszi a dolgát rendesen, de hogy a képernyő ciceregjen nekem, na azt már nem... -
fm!
tag
Azt hiszem hamar vége lett a Latitude iránti lelkesedésemnek.
Szépen feltelepítettem mindent, 1-2 óra után tűnt fel, hogy valami cicereg. Nincs rá jobb szó, magas hang, elektromos zörej. Próbálgattam és csak akkor jön elő, ha töltőn van a gép, akkumulátorról semmi hangja sincs. Lokalizáltam is: konkrétan a képernyőnekvan ilyen hangja. Ha egyszer meghallja az ember, akkor rohadt idegesítő.
Rákerestem neten: [link], millió ilyen probléma van és a DELL szarik rá. Basszus, ha ezt előre tudom, akkor meg se rendelem a gépet.
Találkozott már a problémával valaki? Illetve ez még nem elég, van rá végleges megoldás? (Egy csomó javaslat volt a fenti találatokban, de nekem egyik sem segített. Ha töltőn van, cicereg a rohadék képernyője, kb. olyan hangja van, mint 20 évvel ezelőtt a HDD-nek. És nem a ventilátor hangja, ha a képernyő frissül, akkor csinálja.)
Kipróbáltam vagy 3 különböző gyári DELL töltővel, mindegyikkel csinálja.
Ha nyitok egy powershell-t és ott a system32-ben indítok egy DIR parancsot, akkor hallom (!!), ahogy frissül a képernyő a listázásnál...
Ha reggelig lesz valami megoldás, akkor azt még megpróbálom, de különben postafordultával megy is vissza a mysoft-hoz. Legalább le tudom írni, hogy mennyire rugalmasak, ha probléma van. -
haxxika
senior tag
válasz
karesz1978 #58802 üzenetére
A letöltést visszafoghatja a proci/ram/háttértár is, először ezeket kell kilőni, hogy melyik lehet a gyengébb (i3 kevés lesz, kell elég ram is, hogy ennyi adatot hirtelen fogadjon, illetve sima HDD-vel nem is érdemes próbálkozni). Ugyanakkor routernél sem mindegy, hogy milyenről jön a net.
Első sorban egy driver frissítés is kellene, hátha javít valamit (USB 3.0 miatt). -
karesz1978
tag
Sziasztok!
Több problémám van dell n7110el.
1. Digi 1000netem van, de úgy néz ki 180mb felé nem megy a letöltésem ub 3.0-ethernet átalakítóval sem.
vajon erre lehet megoldás? vagy ennyit tud az alaplap?2. sajnos az usb portok ugy néz ki, hogy lassan cserések lesznek mert valami érintkezési hibájuk van.
Egyszer mindegyik működik, egyszer csak az egyik-amire ilyenkor elosztót teszek. Okozhatja ezt valami?
Újraindítás után néha mind működik.
Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell Precision 7680 Eco FHD+ 13600HX 14C / 16G D5 / 1T G4 workstation
- HP Elitebook 840 G3 laptop (15,6FHD/I5-G8/8GB/256SSD/Magyar/Win11)
- HP Zbook 15 G3 laptop (15,6FHD/I7-G6/16GB/256SSD/AMD2GB/MagyarVilágítós/Win11)
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar bill IR kam gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 16GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
- DELL Universal Dock D6000 dokkolók, RTX Legion Pro laptopok 4 év Lenovo garanciával, licencek
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest