Hirdetés
- lezso6: Miért is jó, ha dohányzol?! Megéri rászokni!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Pajac: PassMark - Intel Atom D2700
- urandom0: Kicsit most elfáradtam...
- petipetya: Nagy chili topic. :)
- sparks: 15 év droid után iPhone tapasztalat, 7 nap alatt
- ldave: New Game Blitz - 2025
Új hozzászólás Aktív témák
-
allein
addikt
Cseréltem az SSD-t, én is aksiról használom végig, ha lenne cicergés akkor sem hallanám mert nálam megy a laptophűtő is
(#59332) traktorgumi - mennyibe fáj egy ilyen gép, gondolom valahol 800k-1misi körül
Nekem is tegnap az 1.8.1-re frissítette. Csak mondom, hogy többet is ki lehet hozni az 5580-ból
mármint ami az SSD-t illeti
HDD-t gyorsan felejtsük el
-
-
Frawly
veterán
Ha nem kapod vissza a pénzed, és meg kell tartsad a cicergős gépet, akkor vidd egy elektronikai szakihoz, lehet megtalálja neked melyik alkatrész adja a hangot, lehet valami tekercs, vagy IC, vagy hasonló, és kicseréli vagy stabilizálja neked nem túl heroináron. Lehet jobban járnál, mint a harccal, főleg, hogy írtad a géppel a cicergést leszámítva meg lennél emúgy elégedve. Tényleg esélyes, hogy egyszerűbben és olcsóbban javítható, mint gondolnád. Nem állítom biztosra, de egy próbát mindenképp megérne ilyen szakit keresned.
-
anorche1
őstag
Nekem a 6440 -em is cicereg, ha töltőn van, és már nem tölt tovább. A gépet én leginkább asztalon felnyitva másodlagos kijelzőként, monitorra kötve használom. Úgy oldottam meg, hogy lefedtem a gépet (palmrest+billentyűzet) egy törülközővel, amin nem szűrődik át a cicergés. Nem szép megoldás, de működik.
-
haxxika
senior tag
Egy picikét nem fújod fel túlságosan? Amióta előjött nálad a probléma, azóta minden nap megejted, hogy még mindig van, még mindig nem jutottál dűlőre, és még mindig zavar. Ne haragudj, de szerintem másoknak már picit sok nap mint nap hallgatni. A mysoftos problémát megértem, abszolút nulla a cég ügyfélkezelésben, de más nem kerít ekkora feneket egy ilyen gondnak.
Nekem is folyamatosan felpörög a gépem, megszoktam, nem zavar. Cincogás lehet engem is zavarna, de úgy gondolom túltenném magam azért, amilyen gépet kapok és használhatok.
Félre ne érts, nem akarlak megbántani, csak elmondtam a véleményemet. Kitartás a céggel való harchoz, de talán a külföldi fórumokban (vagy pl. redditen) tudnak segíteni neked, hogy mivel lehetne enyhíteni a dolgot/megszűntetni, mivel a felhasználók nagyobb tábora rendelkezhet ilyen számítógéppel angolban jártas nyelvterületen, mint mi magyarok.
Még egyszer elnézést ha rossznak érezted ezt. -
allein
addikt
Vagy akkor inkább olyan gépet amiben 6th gen. CPU van
az sem piskóta
mondjuk a mostani 5470-es gépemben 6th gen HQ proci van, szóval nem is tudom mit akarok
SSD-t nem tudom kihajtani ebben a gépben
más gondom nincs
nem figyeltem, hogy van-e cicergés, laptopot hűtővel használom. Szóval ha lenne amúgy sem tűnt volna fel
-
allein
addikt
Nálam nem volt cicergés, de én lecsukott állapotban monitorral összekötve használtam. Nagyon ritkán használtam külön a laptopot, de szerintem feltűnt volna a cicergés
(#58960) Batyops - nem vagyok szakértő, helyedben kábelezném. Főleg, hogy 3 méterre van. Nekem itthon minden kábelen van
kérdés, hogy milyen wifi kártya van a gépben és mit tud a routered wifin
-
Valahol azért elképesztő, hogy ennyi pénz sem elég ahoz, hogy az ember igényeit figyelembe vegyék, még ha azok szubjektívek is. Érthetetlen. Ugyanez példul az iPon is, ami szimplán sz@rik az emberre, pedig 3 cég forgalmát viszem oda, éves szinten nettó 3-4 millió környéki forgalmat generálva ezzel. Persze, ez nekik nem tétel, de amikor egy szutykos SSD-vel kapcsolatban kioktat a paraszt szervizes, akkor azért ökölbe szorul a kezem... Na, de ez itt OFF. Remélem, megoldódik a problámád, a laptopszalonról egyébként én is elég jókat olvastam.
-
Én ilyen helyzetekben a pénz vissza mellett szoktam dönteni, mert az utólagos "javítás-takonyolás-még ezt nézzük meg" akciók általában csak azért történnek, hogy az ember kicsússzon a 14 napból. Céges számla esetén sajnos maradnak az udvarias mondatok és a méltányosság kérése. Egyébként azt miért nem ajánlotta már fel a forgalmazó, hogy vidd vissza a géped, és visszaveszik, ha választasz egy másikat náluk, amit a helyszínen kipróbálsz?
-
smallmer
őstag
Felejtsd el szerintem. Majdnem hogy nekem kellett rosszul éreznem magam, hogy kértem volna vissza egyből az árát a laptopnak. 14 napon belül utalják elvileg úgyhogy még nem nyert az ügy. Nagyon gondolkodom, hogy veszek egy macbook air 13,3 -as laptopot. Az nagy valószínűséggel nem serceg, meg nem nagyon van más baja, csak nem lehet bővíteni. Vagy esetleg megpróbáljak 5480-at másik boltból venni?
-
Frawly
veterán
Ezért kár visszaküldeni, mert könnyű rajta segíteni. Beállítod, hogy az aksit telepről csak 80-95%-ig töltse fel, aztán álljon le. Így lesz elég töltésed akkor is, ha nincs töltőre dugva, és ilyen fémes sercegést sem fogsz hallani. Ilyen egy csomó más gépen is van, ahogy a videódon is látszott, Dell XPS, ThinkPadeken, de még Alienware-es laptopos tulajok is panaszkodnak.
-
smallmer
őstag
nekem még a mysoft sem írt vissza. Jó lenne, ha mondjuk holnap kicserélnék. Egyébként én azt fogom csinálni, hogy ha kibontott dobozt hoznak oda akkor nem hozom el, hanem kérek egy bontalan dobozos gépet, de majd kiderül, hogy mi lesz. Egyébként gondoltam, hogy nem fog minden könnyen menni, mert én mindig ilyen szerencsétlen vagyok mindennel
Neked hamar reagált a mysoft? -
smallmer
őstag
-
-
allein
addikt
Szia. Nekem is volt egy 5480-am amiben kijelző csere történt, végigolvasva a problémát ami a te esetedben van, szerintem ez lehet az oka amiért kijelzőt cseréltek az enyémben. Ettől függetlenül, qurva gyors gép volt (Samu nvme ssd hasított benne) de valahogy nekem nem jött be a FHD az 5480-as típuson. 5470 típusban viszont jobb a FHD, mármint nekem, az én látásomnak
Szerk: bocsi, neked 5580 van, benéztem
(#58844) somasz - amikor rákérdeztem miért volt kicserélve a kijelző, az a válasz jött, hogy ezt kérték
-
laca891
aktív tag
Én májusban vettem egy inspiron 5567-est.
Linux volt rajta, 250 ezerért.
Annyi volt a gondja, hogy az egyik betű "t" néha kihagy. Nem vittem vissza, mert egyébként jó volt.
Ha lejár a garancia majd, kicserélem én a billentyűzetet. (kb. 20 ezer)
Most legtöbbször usb billentyűzettel megy.Esetleg egy Linuxal , kipróbálhatod, telepíteni sem kell USB-ről ...
-
Nálam az E4310, és most az E7420 is csinálja, de szerintem nem a kijelzőtől jön, hanem a SATA vezérlőnek van hangja, vicces módon. Ha csak nyugalmi állapotban van bekapcsolva, nem változik a kép, egy ideig akkor is hallani, majd csend lesz, így én lemezművelethez kötöm. Az E4310-ben merevlemezzel és később Kingston SSD-vel is csinálta, ezért nem gondolnám, hogy maga a háttértár a hibás.
Én hallom, de együtt tudok élni vele, mondjuk csak második gépnek használok notit, elsődleges gépként engem is idegesítene. -
haxxika
senior tag
Csodamárka LiteON köszöni szépen 3 éve duruzsol a gépben probléma nélkül. Lehet sikerült egy hibás darabot kifognod, de kérlek ennyire ne legyél már elkeseredve.
Ennyiért szintén vehettél volna egy használt gépet, picivel kevesebb garral, jobb belsővel, ugyanilyen feltételekkel, és lehet nem jártál volna így. Sajnos az 5xxx széria már nem a legjobb minőség, az utolsó 6xxx-eket pedig jól el kell rakni, vagy használni őket amíg bírják.
3 éves a gépem, Latitude E6440, egy szavam nem volt rá. Karban kell tartani, és nem kellenek rá a sok delles maszlag programok. -
törölt tag
Most jut eszembe: ha ez egy új Latitude (egy-két éves típus) és valami NVMe SSD van benne, akkor ne is próbálkozz a cserével
Olyan hülyén tervezték meg, hogy ha nvme ssd van benne gyárilag, akkor sata eszközt csak beépítő keret és plusz kábelek beszerzése után lehet csak belerakni.
Ezért vettem én HDD-s gépet, mert így a meglévő SSD-t gond nélkül bele tudtam rakni. -
törölt tag
Mondjak szebbet? (bár a fene tudja, a tiéd lehet, hogy jobban zavarna)
Latitude E5570 - letiltod BIOS-ban a mikrofont, attól kezdve egy pattogó zaj hallatszik a hangszórókból.
A mostani példánynál ritkábban, az előzőnél állandó probléma volt.
Na ezt vajon hogy??---------------------------------------
Amiért eredetileg benéztem: elég hülye kérdés, rá lehet fogni, hogy paranoia, de... amennyire tudom, kulturált ügyfélszolgálat Dell szerviz területen, már csak a Humansoftnál van Magyarországon. Kulturáltba beletartozik az is, hogy náluk is be lehet jelenteni a hibát. Olvastam a hírekben, hogy a Microsoft felmondott pár szerződést, többek közt a Humansofttal is, ezzel milliárdos (pontos nagyságrendet nem tudom) csökkenést okozva az érintett cégeknél.
Ennek vajon lesz befolyása a szervizükre, annak színvonalára?
Kicsit aggódom, hogy esetleg még leépítés is szóbajön, ami tapasztalataim szerint pont azokat a területeket szokta érinteni, amikkel a nemcéges ügyfelek kapcsolatba kerülnek... -
fm!
tag
Szép lassan azért jönnek, de szerintem ezek még csak a csúcs változatok:
inspiron 7577 -
Kisherceg85
tag
Én is elgondolkodtam rajta...
De ha a 7567 ezen változata:• Gyártó: Dell • Processzor típus: Intel® Core™ i7 Processzor Quad Core • Számozás: 7700HQ • Memória méret: 8GB (+8 GB-ot kértem bele) • Merevlemez méret: 1TB + Kértem egy Samsung 960 EVO NVME - 250GB - M.2 SSD-t, a gyári ami benne van, az 500MB/s körül van az olvasás/írás, ennek meg 3000 az olvasás 1500 az írás.) • Videokártya típusa: GeForce GTX 1050 Ti • Kijelző méret: 15.6 • Felbontás: 1920 x 1080 • Tipus: Full HD LED / matt • Operációs rendszer: Windows 10 • Garancia időtartam: 3 év • Szin: Fekete
450.000 Ft, akkor az új mennyibe fájhat?!
-
soldi3r
veterán
Netto 500-ert epp van egy M7710 az UK outletben.
Processor: Intel® Core™ i7-6920HQ (Quad-Core,up to 3.80GHz, 8MB, 45W)
32 GB (4x8GB) 2133MHz DDR4 SoDIMM Non-ECC
500 GB 2.5inch SATA Hard Drive (7200 RPM)
Nvidia Quadro M3000M 4GB GDDR5
17.3 Inch UltraSharp FHD IPS(1920x1080) Wide View Anti- Glare LED backlit With Cam and Mic -
wzo
csendes tag
Szia, fm!
A mai napon a cégtől kaptam egy vadi új 1720-at, 4 órája képtelen vagyok a Vista Business-t telepíteni rá. Addig jut el, hogy a telepítés befejezése után újra indul, de némi molyolás után a grafikus felület helyett egy kék halál képrnyő villan fel egy pillanatra, majd a gép ismét bootolni kezd.Ha XP-t próbálok rá tenni, akkor azt modndja, hogy nem lát merevlemezt. Még particio managerig sem hajlandó eljutni a telepítés.
Elnézést, hogy ilyen nagyon banális hülyeséggel szórakoztatlak, de most először telepítek életemben Vistát.
Please help!
-
poisoner
csendes tag
Megkérdezhetem ,hogy a Media Centert-t ,hogyan aktiváltad ill.telepítetted?
Mert ha én elszeretném indítani (inspiron 1520)akkor bejön ugyan az induló képernyője ,de utána a windows bootol.
Visszaolvastam,tudom,hogy volt erről szó ,de nem egészen értettem ,meg nem is nagyon sikerült sokaknak ,szóval ha valaki érdemi infóval rendelkezik ezügyben az ne tartsa vissza magát!Köszönöm!
-
Palika71
őstag
Nahát.
Éppen a minap szivalkodtam én is a TV-n történő megjelenítéssel.
Pont így jártam, mint Te. De a Dell Media Centert nem próbáltam, de a DMC-vel meg az a baj, hogy nem tudsz HD filmet lejátszani vele. Vagy Te tudsz?
A TV-m egy 42"-os LCD, szóval nem a projectorodban van a hiba.
Olyan tüneted nem volt, hogy klón módban megjelent a teljes asztal a kivetítőn, meg minden ami nem film, de a film helyett csak a feketeség látszódott?
A VGA csatiján keresztül megpróbáltam egy D-SUB - komponens kábellel is összekötni őket, de úgy meg semmilyen jel nem jelent meg a TV-n.
Új hozzászólás Aktív témák
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Itt a Xiaomi Android 16-os frissítési ütemterve a kompatibilis készülékekre
- Küszöbön az androidos PC-k
- Philips LCD és LED TV-k
- Lexus, Toyota topik
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Epson nyomtatók
- lezso6: Miért is jó, ha dohányzol?! Megéri rászokni!
- Parfüm topik
- Autós topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i7-4G I 8GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude E6530 - i7-3540M I 8GB I 128SSD I 15,6" HD+ I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude E6510 - i5 I 4GB I 250GB I DVDRW I 15,6" HD I DisplayPort I W10 I Gari!
- Eladó ASUS ROG Zephyrus G14 GA401IU Gamer laptop
- 2év Garancia,Lenovo Slim 3,i5 12450H(12x4,4Ghz)15,6"FullHD IPS,16GB DDR5 RAM,512GBnVmeSSD
- ÚJ AKKU!!! Ár/ÉRTÉK BAJNOK! Dell Latitude 5330 i3-1215U 6mag! 16GB 512GB 13.3" FHD 1 év gar
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2022 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3367, 91% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16) ADATA XPG Lancer RGB 7200MHz DDR5 memória garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRCSÖKKENTÉS AlzaPower M7503CA Fast Charge 100W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest