Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Gurulunk, WAZE?!
- Hieronymus: Pihole + Unbound
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Hieronymus: A jövő számítógépei (Reloaded)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Magnum_
nagyúr
válasz
Krystal_s
üzenetére
én írtam, hogy lenne vadiúj gyári hűtőm.... :-)
De már más gépében van
ha már hűtés: Ti MX4 pasztát használtok? Nekem az van, szerintem túl híg az állaga. Előtte cooler master volt, az sűrűbb (keményebb) volt és nem tapasztaltam, hogy rosszabb lenne, ellenben tovább bírta. Vagy az MX4 ennyire jó így is?
-
somasz
addikt
válasz
szabonagyur
üzenetére
Előbb hiszek a panelook.com-nak, mint a dell supportnak. Utóbbinak azt sem hiszem el, amit kérdeznek. Van 30 pines eDP-s és 40 pines LVDS-es kijelző, ezekhez passzoló kábel és alaplap.
Van WVA, AHVA, IPS is, nem csak TN. -
B-L-A-C-K
titán
válasz
deja vu
üzenetére
Nekem még attól hogy szabonagyur kolléga nem IPS-nek mondja, attól még nem vagyok benne 100%-ra biztos hogy nem az, Aida64-amit kidobott számát rákeresve, sok helyen IPS-ként árulják ezt a panel típust, persze lehet TN, de ekkora különbség szerintem nem lehet egy jó TN, és egy gyenge TN között, na meg Spyduck is írja létezik E6540-esbe IPS.
(#57390) spyduck:
Igen mind2 FHD, itt Aida64-gyel mutattam is.
-
-
Krystal_s
addikt
válasz
spyduck
üzenetére
Köszönöm, hogy ilyen gyorsan válaszoltál.

Épp a Throttlingról olvastam valahol, majd rákerestem itt is. Többségben akik ilyet tapasztaltak játék futtatása közben is előjött nekik. Aida tesztet futtatva pedig hosszabb idő után jelentkezett throttling. Nálam elsőre 6 perc után jelzett 102 °C- nál. Ebből arra következtettem, ha egy normálisabb játékot futtatnék (nem tervezem), vagy egy komolyabb videót kódolnék át (erre van esély) már nálam is gond lenne.
-
spyduck
nagyúr
válasz
szabonagyur
üzenetére
Az M2800 egy átnevezett E6540. Elérhető gyárilag IPS-es és WVA-s TN-nel is, nálunk van / volt M2800 és E6540 TN-el és IPS-el is.
-
spyduck
nagyúr
válasz
Krystal_s
üzenetére
(1) Ez a tesztkörnyezet életszerűtlen. Mondj bármit ami 100%-on futtatja a CPU-t és GPU-t egyszerre. Ez kb olyan mint ha azt mérnéd, hogy 1-es fokozatban 5000-es fordulatszámon miért 36 litert fogyaszt a kocsid.
(2) Ilyen kicsi gépbe amúgy se való ilyen erős CPU
(3) Tudsz javítani a dolgokon: [link] -
Krystal_s
addikt
Ahogy elnézem ennek a gépnek (e6230, i5-3340M) nem lesz hosszú élete. Használat közben mondjuk nem érezni, hogy melegedne. 50-70 között elszokott lenni, de kíváncsiságból futtattam pár Aida stress tesztet. Hát inkább ne tettem volna. GPU kijelölése nélkül 90-ig is alig megy fel, de GPU stressel már nem olyan szép az eredmény többszöri próbálkozás után.
Nagyon örülök... :\ Most igen nagyot csalódtam.
(Amúgy egy porszem sincs a gépben, a többit nem tudom.)
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
allein
üzenetére
Irodai átlag felhasználásra 4 is elég, de ha nagyon kell 8nál többet nem vennék (nekem eddig 4 volt, most raktam bele még 4-et, semmi hasznát nem látom, én is csak átlagfelhasználásra használom). Illetve ha csak 8 kell 2x4-et vegyél, duálban sokkal jobban mennek, pl Aida64-ben 1x8 vs 2x4 majdnem dupla annyi pontokat hoz memória olvasás/másolás/írásnál, persze ennek tényleges hasznát ilyen felhasználásnál nem tapasztalom.
-
allein
addikt
Sziasztok. Érdekelne a véleményetek, illetve ha van valakinek már ezzel kapcsolatosan bármilyen tapasztalata, számoljatok be legyetek kedvesek.
RAM - 1*8 GB vagy inkább 2*8 GB dualban? A laptop nem lesz nagy terhelés alatt, irodai gép. De ha már adott a lehetőség, ki akarom használni.
Vagy elég a 2*4GB dualban? Ebben az esetben viszont nincs már lehetőség bővítésre.
(#57385) B-L-A-C-K - alma gépemben is csak 8GB ram van, tudjuk, hogy osx optimalizálva van. DE fut még egy virtuális win 7 és elég egyébként összesen a 8 GB ram.
Ezért gondoltam akkor inkább 2*4 GB ram dualban talán jobban teljesít mint az 1*8 GB ram.
-
Dhampir
félisten
Sziasztok!
Kicsit offtopic kérdés, de hátha tudtok valami jót javasolni.
USB-portok megnövelésére milyen USB HUB-ot tudtok ajánlani, ami nem túl drága, de megbízható gyártmány?
Ezzel az eszközzel nincsen semminemű tapasztalatom, ezért nagyon örülnék a tippnek.
Előre is köszönöm!
-
soldi3r
veterán
E6440-hez jo lehet az E5440 vagy valamenyik masik SD card dummy?
-
Alister71
nagyúr
Sziasztok.
Vásároltam használtan egy E6400-est, ami egyébként kiválóan működik, lenne pár kérdésem:
a bluetooth csak egér és billentyű fogadására képes, vagy valami kis trükkel össze lehet kapcsolni telefonnal vagy hangszóróval is?
Az intelligens kártyaolvasót tudom valamire használni, ha igen, hogyan?
Az autómata fényerőszabályozás nem egészen "világos" előttem, legalább a működése? Ez a telefonokhoz hasonlóan működik? Van egy fényszenzor, és a kinti fény alapján szabályozza? -
B-L-A-C-K
titán
válasz
szabonagyur
üzenetére
Hát nem tudom, de a színek is teljesen mások, viszont alsó szegmensben tényleg mindenhogy rosszabb mint oldalról meg felülről.
-
GRaul
őstag
válasz
szabonagyur
üzenetére
hmmm
akkor ez olyan lesz, mint ami a Latitude E6530be volt nekem, TN premium display, valami ilyesminek csufoltak

-
B-L-A-C-K
titán
válasz
szabonagyur
üzenetére
Akkor amit levideóztam ez se IPS (bár akkor nem tudom mi, mert a videóban is látszik nagyon annak tűnik), mert ez egy céges gép, még én bontottam ki, azaz nem utólag lett beleszerelve.
-
GRaul
őstag
válasz
B-L-A-C-K
üzenetére
Most e5440esem van ami sajat 1600x900as kijelzo (csak sajna Tn es nem cserelheto, azok alapjan amit itt irtak a forumon). A ceges amit leadtam a heten felmondas miatt 5570es volt full hd ips kijelzo....
Eddigi legjobb laptopom volt.
Most neztem hasznaltan 6540eset Fullhd-s mindegyik, de nagyon zsakbamacska ezek szerint a kijelzo. Pedig elgondolkodtam rajta, h veszek egyet. -
B-L-A-C-K
titán
Adott most nálam 2db Dell E6540-es, egyikben IPS panel, másikban TN, csak érdekességképpen ha valaki érdekel mennyire nagy a difi köztük: link
-
Sziasztok.
Barátnőmnek vettünk egy Vostro 3568-at előre telepített windows-al!
A probléma az, hogy az FN gomb nem funkcionál, nem állítja sem a hangerőt, sem a fényerőt!Mi lehet a baj (gondolom valami driver hiányzik, de melyik)?
Hopp, kettővel fölöttem most olvasom, hogy a Dell Command | Update szoftver talán segít?
-
Prowler
senior tag
Szia!
Dell Command | Update szoftver kell neked, automatikusan megkeresi és letölti az összes hiányzó drivert. Nem tudom, hogy Inspironra elérhető-e, de elvileg igen. Egy próbát megér.
Win 7 kicsit szívás egyébként, nincs benne natív USB3 támogatás, nekem driverekkel se működött valami fényesen, Win10 sokkal gyorsabb ezen a téren. Ha nem muszáj a 7 én inkább ajánlanám, hogy használd a Win 10-et.
-
gettz
csendes tag
Sziasztok,
Dell Inspiron 3567 laptopom pre-installed ubuntuval érkezett, amit megpróbáltam legyalulni és felrakni egy W7-et, több kevesebb sikerrel.
Első problémám, hogy a USB-ről sikerült bootolnom a telepítőt, de a "Telepítés" gombra kattintva, az "Illesztőprogram hiányzik" hibaüzenetet kaptam és az istenért nem tudtam tovább lépni.
BIOSBAN: Legacy boot enabled, AHCI enabledKözben sikerült szereznem egy W7 telepítő DVD-t amivel fel is telepítettem a rendszert, de telepítés után semelyik drivert nem ismerte fel a rendszer. Legnagyobb bánatomra az USB portok sem működnek.
Találkozott valaki ilyen hibával már?
Amire gondolok, hogy megoldás lehet, az az, hogy kiírom DVD-re a drivereket és feltelepítem onnan, de mielőtt elmegyek DVD-t venni, megkérdezlek titeket, hátha van valami egyéb ötlet.
Köszi előre is!
Üdv,
g -
E300TD
tag
Üdv,
Adott egy Dell Latitude E5440. Meglepetésemre csak 2 wifi antennája van. ( van még 2 db csati,, valszeg WWAN - hiába kötöm rá, a max sebesség csak 866 Mbps) Át lehet valahogy "mókolni" 3 antennásra. Gondoltam kicserélném egy 3 antennás modell (?) vezetékezésére. Működne, van valami "kritérium?
Van kéznél pl. egy Thinkpad T500-é, az hasított anno 1,3Gbps-mal. -
Dhampir
félisten
Sziasztok!
A Dell Inspiron 7559 BIOS-ban ugye nem váltható az integrált/dedikált VGA, nincs benne ilyen opció?

-
Ununqatrium
aktív tag
Hali.
Kérnék egy kis segítséget. Van egy Dell Inspiron 7 szériás notebook-om 8.1-es Winnel. A wi-fi megy az agyamra. Visszaraktam a rendszert 10-esről, és azóta egy idő elteltével a net bedöglik. Azt írja, az internetelérés korlátozott. Lapos becsuk-kinyit és megy. Néha ki kell jelentkezni, esetleg restart, és csak úgy indul be. Egy idő után pedig újra bedöglik. Anno egyszer megoldottam a problémát, de már nem rémlik a megoldás. A drivereket nem frissítettem, csak a Winnel jöttek, onnantól a wi-fihez semmit nem raktam fel. Van nekem egy Intel PROset/Wireless és egy Intel PROset/Wireless Software for Bluetooth, és ennyi. Utóbbinak nem tudom, van-e hozzá bármi köze. Valakinek ötlet?
-
MPeter87
őstag
Sziasztok!
Mi lehet a probléma a géppel, ha töltőről tökéletesen működik, látja az akksit és mutat is töltöttséget, de akksiról nem működik és nem is tölti? Az akksi lehet kuka vagy valami más gondja is lehet, pl alaplap vagy bármi?
-
embe
nagyúr
Sziasztok!
A következő jelenséget produkálja egy DELL gép.
Este leállítottam, és most reggel nem lehet bekapcsolni. Igaz az akksi már sírt benne, hogy tölteni kellene, de gondoltam, majd reggel töltöm. Akksi másik gépben töltődik, ebben nem.
Másik akksival sem lehet bekapcsolni, sem töltőről.
Semmi visszajelzés nincs. Több töltővel próbáltam. Sőt mintha letiltaná a töltőt. A kábel vége világít, amikor bedugom a gépbe, akkor elalszik, de ilyenkor másik gépre dugva sem tölt. Ki kell húzni, majd vissza, és így tölt másik gépet. De az adott gépet nem.
Az akksija másik gépben töltődik. Másik akksival sem tudom beindítani.
Cmos elemet lecsatlakoztattam, majd vissza, de semmi. Nem lehet bekapcsolni.Tippetek van a hiba okára?
-
Üdv!
Dell E4300-nál a BIOS-ból elő lehet varázsolni a hőmérsékelt értékeket és a ventillátor fordulatot?
-
n000rbi
senior tag
XPS 13 9360-at használ valaki? (egy i5 7200U fullhd-val szemezek)
Viszont mindenütt coil whine-ra panaszkodnak a kaby lake-kel szerelt szériánál is, pedig elég jó kis gép lenne enélkül... -
somasz
addikt
válasz
qwertly
üzenetére
A skálázással nem minden esetben jársz jól, de legalább a színek, betekintési szögek jók lesznek. Élőben azért megnéznék egy HD kijelzőt, hátha elfogadhatónak találod.
80-as végű gép még nem járt nálam, de a 70-esben úgy van, hogy vagy m2.2280 ssd vagy 2,5"-os eszköz.
Vagy a wwan helyén mehet egy 2242-es ssd a vinyó mellett.
5480 ránézésre hasonló. -
qwertly
addikt
válasz
somasz
üzenetére
Szia!
Köszönöm a válaszodat
,akkor szerinted,érdemesebb egy Full HD venni és ha kell akkor vissza "butiltani" WXGA HD felbontásra? Plusz még azt is szeretném ha a háttértár hagyományos csatlakozású lenne vagyis nem M2 hanem sima sata talán olcsóbb bele a ssd ha később vennék bele. -
qwertly
addikt
Sziasztok!
Notebookot nézegetek,és ami tetszik használtan az elég drága így lehet,hogy újat veszek.Ezt a 2 néztem ki de nem tudom mi indokolja a plusz 20ezer forint különbséget? Dell Latitude 5480 ,,Dell Latitude 5480 /2 és mivel a szemem elég gyenge a Full HD felbontás nem jó nekem.De ezekbe milyen panelek vannak,mert ez sem mindegy,hogy vamai foss panelt nézzek éveken keresztül. -
somasz
addikt
Mi van akkor, ha az M6800-ba rakott második vinyót csak hidegindításnál ismeri fel a gép, restartnál nem? Sőt, olyankor bootloopba kerül a gépezet. M6600-ból lett átrakva, abban megfelelően működött. W10-zel és W7-tel is próbálva.
-
GRaul
őstag
Sziasztok,
Van egy dell latitude e5440es gepem 1600x900as kijelzovel.
Ezt esetleg lehet cserelni ipsre valahogy? tudtok ajanlani panelt ami bele menne es kompatibilis is?Koszi
-
somasz
addikt
válasz
thotzoltan
üzenetére
uefitől független

-
somasz
addikt
válasz
thotzoltan
üzenetére
AHCI-re állítva telepítetted volna az ssd-t, akkor nem mutatná.
-
-
somasz
addikt
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
M6500-t tervezel upgradeelni? Vagy mihez kéne?
-
-
somasz
addikt
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Itt alul vannak játéktesztek: [link]
3dMark06-ban kb. Intel HD 630, stb. -
Firepro 7820 (Ati mobility HD5870) minek felelne meg mai viszonylatban?
-
AaronOS
tag
Sziasztok,
A múlt héten lecseréltem a Windows 10-es rendszert Linux Mint 18.2 Cinnamonra a Latitude E6440-es gépemen. Minden szép és jó, tetszik eddig a felhasználói élmény, de azt sejtettem is, hogy nem fogok csalódni, mert az asztali gépen is Linux Mint van fent.
Egy kérdés merült fel, mégpedig az, hogy az akkuidőre nincs valami trükk, hogy hogyan hozhatná azt a szintet mint amit Windows mellett tudott a gép? Jelenleg sajnos a Linux rendszerrel elég gyorsan merül.
-
haxxika
senior tag
E6530 kinyitáskor kicsit lötyög, egyébként egészen egyben van. Itt is elengedhetett a ragasztó vagy elég ha csavart húzok? Nem szedtem még szét, ismerősöm gépe, de amikor használtam számomra elég zavaró volt..
-
sigidi
tag
Sziasztok!
E5430-hoz tudtok ajánlani zsanért, megbízható minőségben? Külföldről is lehet. (Én eddig ebay-en találtam 3k/db áron.)
Köszi
-
enyan
tag
Sziasztok!
Egy ismerősöm megkért, hogy nézzek rá a laptopjára, mert szerinte rossz. Ez egy inspiron 3521 típusú gép valamilyen hd radeon kártyával. Felraktam rá egy win10-est, az eszközkezelőben az integrált és a dedikált kártya is látszik. A probléma az, hogy a dedikált kártyát sehogy nem sikerül működésre bírni. Felraktam rá ezt az amd crimson nevű cuccot, de már az újraindításba belefagyott a gép. Állítólag alapból ezt a hibajelenséget produkálta, vagyis játékok telepítésénél egyszerűen kifagyott a rendszer. Szerintetek lehet még ezzel valamit kezdeni? Egyáltalán hogy kellene működni ennek a dupla vga-s megoldásnak? Más hibajelenség nincs, ránézésre jó minden.
Köszi előre is!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dobozos ÚJ! HP ZBOOK Firefly 16 G10 /i7-1355U/16GB/1 TB SSD/FHD+/IPS/NVIDIA 4 GB Magyar bill
- Asus 15.6,core i3 5005(4x2,0Ghz)IntelHD VGA,8-16GB RAM,SSD,,Win.11,Jó akku
- Akció! Csere-Beszámítás! Gari: 2028.12.01 - MSI Thin Gamer notebook! R7 7735HS /RTX 4060 /16GB DDR5
- ThinkPad X1 Extreme Gen 3 (i7, 32GB, GTX1650Ti, 4K) Magyar, szép állapot
- Lenovo ThinkPad T440,14",HD,i5-4300U,8GB RAM,256GB SSD,WIN11
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- ÚJ AKKU! Ár/ÉRTÉK BAJNOK! Dell Latitude 5330 i3-1215U 6mag! 16GB 512GB 13.3" FHD 1 év gar
- Alienware 500HZ AW2524HF 24,5" Monitor 27% ÁFÁS
- Lenovo ThinkPad X1 Nano Gen 1 2K kijelző / i7 / 1TB SSD / 1kg alatt
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G10 - i5-1335U I 16GB I 512SSD I 14,1" WUXGA I Cam I W11 I Gar!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Nagyon örülök... :\ Most igen nagyot csalódtam.

nincs szükségem rá. Hol tudom beállítani milyen progi milyen VGA-t vegyen igénybe?

...gondolom ehhez újra kellene telepítenem? De az UEFI marad?