- bambano: Bambanő háza tája
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
cellpeti
nagyúr
üdv
BT kártyát és 3G Modult szeretnék venni az E4300ba. Mit ajánlotok?
-
sdombi
tag
válasz
Megvagyok #30797 üzenetére
ezt a memória bővítés dolgot nem kell túlparázni. Bőven elég az ha ugyanolyan paraméterű modult raksz bele aztán ennyi. Azt hogy párban mennek az proci függő de kb már 5 éve minden proci támogatja a dual channelt, sőt egyes integrált vga-k még külön gyorsulnak is tőle (intel hd 4000)
-
eddhunter
tag
Sziasztok,
következő gondom van.
Van egy xps l502x gépem, amiben szeptember óta egy vertex3 ssd a rendszerdiszk. Na a win7 az ment rendesen kb februárig, amikor is upgrade-eltem win 8 pro-ra(természetesen hivatalos úton). Ez is ment rendesen kb egy hete viszont teljesen lelassult, alig akart indulni, leállni, csökkentett módban működött rendesen, de semmilyen rendszer visszaállítást és javítást nem engedett. Egyetlen dolgot tudtam tenni vele; Windows felújítása néven újra telepítette magát. Azt nem tudom, hogy formázta-e az ssd-t, de mindenesetre mindent újra rakott(felhasználó fiók, beállítások stb.). A gond az, hogy ez az újratelepített rendszer 2 napot ment és megint összeomlott. Éppen egy USB-s eszközt dugtam rá, elkezdett karikázni és attól kezdve nem indul el, csökkentet módban sem, sőt ahol ki tudnám választani a rendszerindítási módot, már ott megfagy. Betettem a win 8 telepítő lemezét, amiről szintén nem tudja javítani magát.
A gépen megcsináltam a Dell öntesztjét, teljes memória tesztel, elvileg semmi gond, kivéve, hogy az ssd-re panaszkodott, de úgy tudom, hogy az normális. Az ssd-t beraktam egy másik gépbe, gyorsan megnyitja, mindent olvas ránézésre.Mit tegyek? Lehet ez valami vírus? Nem szívesen kísérletezgetnék, mert a gép kell és állandóan újratelepíteni nem nagy buli :s.
Előre is köszi
-
Megvagyok
tag
Sziasztok!
Egy Dell E6430-ban szeretnék memóriát bővíteni. Jelenleg egy 4GB-os DDR3-1600 CL11 Micron modul van benne(16JTF51264HZ-1G6M1). Azonban pontosan ugyanilyen típusú memóriát egyik webáruházban se találtam, így a kérdésem az lenne,hogyha más márkájú, de ugyanilyen CL értékű és sebességű 4 gigás modult veszek bele, akkor fognak-e párban működni? Úgy tudom a Crucialt is a Micron gyártja, ennek lehet a legnagyobb esélye arra, hogy együtt működjenek? Illetve még egy láma kérdés: honnan tudom megállapítani, hogy a memóriák párban működnek vagy sem? Köszi! -
sziasztok ha valaki éppen egy ilyen kijelzőt keres ÚJ Dell Vostro 13.3" LCD Kijelző de másba is jó (b133xw01 v.1)
szóljon
-
Vasinger!
nagyúr
E6430-ba IPS panelt honnan és mennyiért lehet beszerezni? Ebay-en nem találtam semmit.
-
törölt tag
Feltettem a gépemre _M5010_ az IDT audio programot, hogy tudjak felvenni internetes adásokat. Azt vettem észre audacityben, hogy amikor simán a hangszóró szól nagyon magas a hang, megnéztem már mindent, viszont ha a fülest bedugom, tök szépen szól...:
Mi lehet a megoldás? -
premete
veterán
válasz
Merder #30786 üzenetére
Vagy beírod jobb oldalt felül a keresőbe, hogy [caddy] és megnyomod a nagyító ikont, vagy megnyitod ezt a linket böngészőben.
-
Merder
tag
Köszi mindkettőtöknek!
Egyébként egy Inspironról lenne szó. És még az érdekelne, hogy hol tudok venni olyan boxot, amivel tudnék HDD-t tenni az ODD helyére?
-
SzaboZE
addikt
válasz
Vasinger! #30781 üzenetére
Ha latitude a gép, akkor biosban is kiírja, hogy javasolt a csere, egyéb esetben, ha fent vannak a delles szoftverek, akkor windows alatt is kiirja, hogy az akku cserés. Leginkább ekkor és a specifikus tünetek jelentkezésekor, mint pl nem töltődik az akku, pár perc után kikapcsol akkuról stb. Azzal nem cserélik, hogy az aida azt írja 8% az elhasználódás
-
Merder
tag
Szeretnék venni egy 5520-at. Az lenne a kérdésem, hogy cserélhető-e benne a HDD és az ODD garancia vesztés nélkül?
-
MrRL19
senior tag
-
soldi3r
veterán
válasz
WonderCSabo #30771 üzenetére
nekem van egy e6330-bol kivett, kitet vettem a boviteskor
-
WonderCSabo
félisten
válasz
WonderCSabo #30766 üzenetére
Szóval, tökmindegy milyen gyártó melyik típusát veszem, csak a paraméterek egyezzenek? Van vmi javasolt, bevált cucc?
-
Vasinger!
nagyúr
Mihez van kötve az, hogy a DELL-nél akksit cseréljenek gariban egy notinál?
Továbbá ha kicserélik, akkor van rá mód, hogy a régit is megtarthassam?
-
Ice&Lime
veterán
-
WonderCSabo
félisten
-
SzaboZE
addikt
válasz
WonderCSabo #30764 üzenetére
Hányat sípol, amikor nem indul?
-
Chaser
legenda
válasz
WonderCSabo #30759 üzenetére
Sztem ilyen nincs, egy gépnél se találkoztam hasonlóval. 1x8GB-ot is kezelnie kell, de ez cpu függő is. Sztem döglött a másik slot.
-
Ice&Lime
veterán
valaki fel tudja nekem sorolni, hogy mik azok a tényleges különbségek a mostani latitude E6530 és E5530 között?
-
WonderCSabo
félisten
Sziasztok!
Van egy Dell 15R SE (7520) laptopom. Memóriát szeretnék bővíteni benne. Látom, hogy 2 memória slotja van, de ebből csak az egyik műkődik (AIDA is csak egyet ír, illetve ha a másikba rakom a memóriát akkor nem indul, sípol). Ez normális, hogy az egyik slot le van tiltva?
Illetve ha igen, akkor lehet egy db. slotba rakni 8GB -os modult? -
molnarpeter
nagyúr
Hol tudnék a legolcsóbban akkut, töltőt venni? Van valakinek egy bevált boltja?
-
tobias40
veterán
Tudna vki linkelni nekem egy működő QuickSet-et 5420-hoz ,win7-hez?
Amiket leszedtem a dell.com-ról egyik sem műxik,azt írja hogy nem támogatott rendszer.. -
SzaboZE
addikt
válasz
Patrick76496 #30751 üzenetére
1-2.
-
Patrick76496
őstag
Üdv! Azoktól szeretnék kérdezni, akiknek volt már a gépük garanciális javításon. Hány nap kb, amíg kicserélik a HDD-t a Dell Inspiron N5110_128204 laptopomban? Előre is kösz!
-
szoke12
őstag
a d600-asomon dolgozok, dolgozok és egyszer csak kifagy. ez lehet 5 perc után is, sőt ha nem fut semmi, akkor is.
laphiba? -
-
Chaser
legenda
válasz
Handball94 #30732 üzenetére
Ez 7mm-es ssd, minden gépbe jó.
-
Lacikaaaa
csendes tag
válasz
SzaboZE #30741 üzenetére
Igen. Ezért írtam, hogy a Centrino 2230 wifi eszköz ami benne van, nem valószínű h hibás. Nem az okozza a problémát. Valamilyen szoftver, vagy más driver kavar be itt a dolgokba.
Kábelon keresztül megvan a sebesség fixen. Viszont az meg néha azt csinálja, hogy feláll a win, látszólag megvan a kapcsolat, de net nincs. Letiltom és engedélyezem a hálókarit, aztán minden rendben.
Meg kellene próbálnom egy win8-at.. vagy linuxot..
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
molnarpeter #30734 üzenetére
Tehát az esésvédelem csak az eredeti winyó helyén müxik?
-
kovadika
őstag
Normális, hogy az 5521-es ventilátora eléggé felpörög, amikor SD kártyára, vagy külső HDD-re másolok? Egyéb esetekben nem igazán szoktam hallani.
-
petyus_
senior tag
válasz
Handball94 #30732 üzenetére
Be tudod rakni, nem kell semmilyen átalakító. Itt a Hardveraprón meg tudsz venni optibay-t, amivel a DVD helyére mehet a HDD.
-
Handball94
aktív tag
Dell Inspiron 5521-be tervezek SSD-t vásárolni, HDD helyére tenném.
Ezt néztem ki, még gondolkozok, hogy ilyet, vagy nagyobbat vegyek: [link]
Az lenne a kérdésem, hogy ha veszek egy ilyet, akkor HDD helyére be tudom-e én tenni egyszerűen ezt (nincs semmilyen laptopszerelési tapasztalatom), vagy kellene hozzá valamilyen szakismeret?
Méretben azonos-e, vagy kell-e valamilyen átalakítót vennem hozzá ? -
Lacikaaaa
csendes tag
Dell 5521. wifi probléma.
Fejlemény
Vettem kíváncsiságból egy usb wifi adaptert. Letiltottam a Centrino 2230-as eszközt, és jelenleg a Tp-link usb adapterrel csatlakozok a netre. Ugyanúgy ingadozik a sebesség.
-
TeeJay
félisten
van valaki itt aki BP.-en Dell notikat szerel normálisabb áron mint a laptop szervizek?
hétvégén egy ismerősnek a fia a laptopjára öntött egy pohár vizet
darabokra szedtem nem látok az alaplapon hibára utaló jelet viszont ha összeérintem a bekapcsoló gombnál lévő érintkezőket nem történik semmi
akku ha benne van semmi töltőt ha rádugom semmi semmi lámpa nem ég
táp részénél szállhatott el vajon valami vagy full lap csere?Inspiron N5010 a típus és főleg a ventilátor felőli részen kapott vizet a billentyűzet felől
az alaplap 2 részből áll a notiban szóval nem tudom hogy derítsem ki melyik jó/rossz és hogy mi a baja
bárki aki foglalkozik ezzel jelezhet
köszönöm -
gabor20
tag
Sziasztok!
Ez a termék mennyire ajánlott (azt tudom, hogy alapvetően a Vostro üzleti gép és jó, de erről a pontos verzióról kérdezem) ? Valami más tipp helyette?
[link] -
-
szoke12
őstag
válasz
SzaboZE #30720 üzenetére
Hát megpróbálom, de nagyon remélem, hogy elsőre rájövök mi a baja. Már kezd felidegelni! Tegnap kevesebb, mint 15 perc alatt szétbontottam alaplapig, majd összeraktam, hogy kipróbáljam. Nem akarok már túl sokat foglalkozni vele, meg túl sokat se költeni rá.
Gondolkodok lapcserén, és jó lenne ha azzal megoldódna minden. -
szepsuti
aktív tag
Hasonló problémám van mint szoke12 kollégának. A gép egy dell inspiron 1525. Teljes burkolatcserén esett át, azóta nem tölti az akksit. A windows azt írja, hogy csatlakoztatva, de nem tölti. Előtte az akksi kb 40 perces volt még. Mit ronthattam el? A töltő gyári, a laptophoz kapott. A biosban nem tiltakozik, hogy nem megfelelő a töltő. Viszont ha, az 5520-as inspiron töltőjét dugom rá, akkor tölti, DE kb. 5 perc alatt azt jelzi, hogy tele van az akksi, és megközelítőleg 3 percet képes üzemelni róla.
A másik probléma a touchpadd-el van. Miután bekapcsolom tökéletesen működik, majd miután "bemelegszik-kb 10-20 perc" nem érzékeli acélosan a balról jobbra történő mozgatást, a többi irányba tökéletes.
A válaszokat előre is köszi
-
Soma01
veterán
Sziasztok!
Tudnátok adni egy linket vagy leírás, hogy honnan tudnák szerezni friss AMD Radeon HD 6470M drivert?
Laptop n5110 Service Tag: 49SLMP1
-
szoke12
őstag
Köszönöm mindkettőtöknek a visszajelzést!
Nem, a töltő nem gyári, de ezek szerint az lesz a gond, hogy csak 65 wattot ad le. Viszont ahogy a képen is látszik, mivel a gép nem ismeri fel a töltőt, így az 1.4-es procit csak 600-on járatja. ez nagyobb baj, mint a bejelzés az elején. (amit azóta kikapcsoltam)
A töltőcsati a D600-ban, (ami nekem van) az alaplapon van, nem külön lapkán.
De most szétszedtem (- ember még ennyiszer nem szedett szét D600-ast, eddig kb 10x kaptam szét alalplapig), újraforrasztottam a töltőcsatit, viszont a helyzet nem javult.
-
SzaboZE
addikt
válasz
rayoliviero #30707 üzenetére
Kiadhatod, bár tipus ismeretében nem lenne szükség rá...
-
rayoliviero
veterán
Egy bolttol kertem arajanlatot, mert letort a hdd-t borito muanyag takarolemez fule a Vostromon es kerik a service tagot. Azt gondolom kiadhatom a boltnak, nem?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nyaralás topik
- Macska topik
- bambano: Bambanő háza tája
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Tőzsde és gazdaság
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- HP Elitebook 840 G3 laptop (15,6FHD/I5-G8/8GB/256SSD/Magyar/Win11)
- HP Zbook 15 G3 laptop (15,6FHD/I7-G6/16GB/256SSD/AMD2GB/MagyarVilágítós/Win11)
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar bill IR kam gar
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- AKCIÓ! Asus ZenBook Pro UX7602ZM OLED notebook - i9 12900H 32GB RAM 1TB SSD RTX 3060 6GB WIN
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 7400 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 SUPER 6GB Rampage Everest 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest