- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
szepsuti
aktív tag
Üdv Srácok!
Decemberben lettem boldog tulajdonosa egy Inspiron 5520-as notinak. Egy kérdésem lenne vele kapcsolatban:
Mennyire garanciális probléma az, ha össze vissza nyikorog nyekereg a ház a touchpad körül? A kezdetektől kezdve ilyen, de akkor még nem nyikorgott annyira mint most. Ha ráteszem a csuklómat, nyikkan nyekken össze vissza. Elküldenek ezzel nem rendeltetésszerű használattal, vagy kötelesek megjavítani? Leejtve, fizikai ártalomnak kitéve nem volt a készülék.Válaszokat előre is köszönöm!
-
Daneeka
senior tag
Szétbaszódott a HDD az egy éves N5040 notimban, egy terméktámogatásos telefonos tanácsára szétszedtem a gépet, megpróbáltam igazítani a HDD-t ami persze a helyén volt, ekkor már sejtettem, hogy tré van, újra bekapcsoltam, ugyanolyan szar volt.
(lefuttattam azt a win boot előtti tesztet, a hdd-re azt írta, hogy nincs csatlakoztatva, a többi zöld pipa)Ekkor szétszedtem másodszor is, hogy rádugjam működő asztali gépekre a merevlemezt.
Eközben szétbasztam a billentyűzet szalagkábelét (jó nagy fos volt tegyük hozzá, thinkpadet össze-vissza szerelve se ért ilyen soha se) és a másik két szalagkábelnek meg eltörtem azt a szarját ami belenyomja őket a foglalatukba. (ezért egy kurva anyádat is megérdemelnek valahol Tajvanon vagy akárhol, hímestojásként kezeltem azt a két műanyag vackot, villamosmérnökként még nem találkoztam ilyen érintésre málló csatlakozókkal bár hálisten ilyen pc/noti szarokkal nem foglalkozom)Tehát a HDD az Dell vagy Seagate sara, a bill meg az a két csatlakozó cucc az enyém.
Tudok venni magam bill-t meg olyan csatlakozó cuccot aminek a nevét se tudom (tudok róla képet csatolni ha kell) ?
Ha nem mennyit gombolnak le a szervízben?És a legfontosabb: hogy állítom vissza az adatot a merevlemezemről? (asztali gépek bios-a nem látja, WD Scorpio Blue, WD3200BPVT)
Vihetem Kürt Kft.-hez ezer csilliárdért recoveryzni?
(ha van PH-n valami data recovery-s topik az is jo ha oda irányít valaki)
-
GRaul
őstag
válasz
runner 125 #30591 üzenetére
ugyan ilyet kaptam cégesnek. Jó kis Gép
-
DNReNTi
őstag
Nekem anno az acetonmentes körömlakk lemosót ajánlották. Bevált, azóta is mindig azzal csinálom. Fültisztítópálcával óvatosan nagyon királyul le lehet takarítani, aztán csak letörlöd egy zsebkendővel és kész. Pasztázásnál figyelj arra, hogy véletlenül se tégy rá túl sokat mert ha esetleg a hűtőtönk kipréseli a prockó mellé az para.
-
j.la
tag
válasz
molnarpeter #30589 üzenetére
Sokszor belefutottam már abba, hogy lekapcsolt magától... Ezért is gondoltam, hogy gáz van...
Köszi a tippet!
-
j.la
tag
Sziasztok Fórumtársak!
Szeretném újrazsírozni a processzoromat a DELL M5010-es laptopomban (AMD P320-as procis változat). 2 éves, már ráférne egy ilyen karbantartás.
Milyen tisztítószert illetve milyen zsírt/pasztát ajánlotok hozzá? Illetve egyéb jó tanács hozzá...
(Szedtem már szét, azzal nem lesz gond)
Üdv. Laci
-
masholnap
senior tag
válasz
#01682176 #30583 üzenetére
Neked 5010-ed van ugye?
Megnéztem a felépítését, nem indokolt a melegedés normál esetben, de ez az 5010-es, ami hőfok szempontjából sok jót nem jelent. Pont a két legjobban melegedő rész között található a jack, nem csoda, ha meleg lesz. Ha nem forró, akkor annyira nem számít, akkor csak egyszerűen átveszi a fém a hőt. -
balees
tag
Hello,
szerintetek honnan lehetne megtudni hogy az Inspiron 5521-esemhez lehet-e háttérvilágítós billentyűzetet használni? Ha lehet egyáltalán kapni, mert eddig csak egy orosz 17R-eshez valót találtam ebay-en.
-
cellpeti
nagyúr
üdv
van aki W8at használ és sikerült feltenni a touchpad drivert?
-
törölt tag
Az miért van, hogy a fülhallgató dugója zenehallgatás után meleg?
-
nemcso
őstag
válasz
gameresboy #30577 üzenetére
SzaboZE
-
SzaboZE
addikt
válasz
gameresboy #30577 üzenetére
Ha nem i7-es a gép, akkor igen. Ha i7-es, akkor ki fogja írni, hogy 130W-os kell neki, de elindul róla csak kisebb teljesítménnyel.
-
gameresboy
aktív tag
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy a Dell la90pe1-01 PA3e Dp/n: J62h3 (PA-19.00-28D; DC 19.5 V 4.62A) töltőt tudom-e használni Dell Inspiron (N5110) géphez. Ez megfelelő a géphez?
(A gépét bent felejtettem az irodában, a szomszédnak meg ilyen töltője van.)Üdv,
GBoy -
Chaser
legenda
válasz
runner 125 #30575 üzenetére
Ez nem igaz. 80-ról 100-ra az ötöd ciklus. És géptől függően sokkal hosszabb lehet az akku élettartama ha nincs benne, mintha benne van. Nagyon melegedős gépeknél kiszárad hamar az akkuban levő zselé.
-
runner 125
nagyúr
-
Kronk
őstag
válasz
runner 125 #30573 üzenetére
Általában aksiról szoktam használni, ezért kérdezem, hogy inkább mindig töltsem fel, és merítsem le 10%-ig.
Annak nem látom, értelmét, hogy folyamatosan a tápon lógjon, mert akkor kivenném az aksit... -
runner 125
nagyúr
A mai gépeknél nem szükséges asztali használatkor eltávolítani az akkut, túltölteni úgysem lehet, noh meg szünetmentes tápként azért áramszünet esetén mindig jól jön.
Ha, általában tápról használod, érdemes hetente egyszer az akksit lemeríteni, 10% környékére, majd mehet vissza a táp. -
Kronk
őstag
Erre valaki?
-
kovadika
őstag
válasz
runner 125 #30570 üzenetére
Az i5-ös U-s proci tudtommal hozza egy rendes i3-as teljesítményét, és ő ilyet linkelt az 5520-ból, úgyhogy szerintem is jobb választás az 5521.
-
storm3
senior tag
Sziasztok!
Dell Inspiron n5110-em van, és olyan gondom támadt,hogy pittyeg a gép. Délután bedugtam egy új fülest,próbálgattam,IDT-ben nézegettem a beállításokat,zenét hallgattam vele,most hajnalban hazaértem,gondoltam netezek kicsit lefekvés előtt. Bekapcsolom a gépet,bootol,már javában netezek(jelenleg is a gépről),erre felfigyelek egy pittyenésre. Azt hittem hirtelen,a zenében van,youtuberől hallgattam,de nem. Valami kattan a gép középső-jobb oldalában és egyetlen egyet pittyen. Kihúztam a 2.1-et a csatlakozóból,zenét lekapcsoltam,így is produkálja,körülbelül 3-4 percenként. Valakinek van ötlete,mi a fene lehet ez?
-
lupus_l
aktív tag
válasz
kovadika #30566 üzenetére
Töltsd le a legújabb BIOS frissítést (A06) és a probléma megoldódik!
-
kovadika
őstag
5521-es notebooknál észrevettem, hogy a ventilátor néha teljesen feleslegesen pörög föl. Mi lehet ennek az oka? Valaki azt írta, hogy ennél a típusnál ez előfordul, de a bios frissítéssel meg lehet oldani a dolgot. Erről tudtok valamit?
-
nemcso
őstag
válasz
Eszterrr #30546 üzenetére
Itt azt írják, hogy a backlight használatához telepíteni kell a ControlPoint System Manager-t
Az pedig a Control Point (1) alatt található (itt persze az op.rendszert és a Control Point-ot ki kell választani, hogy win7 64bit legyen.
-
Eszterrr
csendes tag
válasz
molnarpeter #30545 üzenetére
próbáltam már, elvileg fent van minden.. nem értem miért nincs ilyen fülem
melyik témakörből szedhetném ezt le a tag alapján? -
Eszterrr
csendes tag
Kösziii
Most is azt írja, hogy ez az operácios rendszer nem támogatott
Megőrjít ez a gép
-
Eszterrr
csendes tag
Hol találok 64bites oprendszerhez ilyet? Mert akármelyiket próbáltam nem engedte.
5520 a gép
-
Eszterrr
csendes tag
DPD nem nagyon segít, attól még pici minden.. És csak a másik monitoromon nagyít ami hozzá van kötve, hiába állítom be, hogy csak a laptopét nagyítsa..
Világítós billentyűzethez azért akarok valami drivert, mert kikapcsol automatán ha 5 secig nem nyúlók hozzá.. nekem az kellene, hogy végig világítson..
Valaki nem tud megoldást a bajaimra?
-
Eszterrr
csendes tag
Valaki tudna adni linket a világító billentyűzet driverhez?
Plusz nekem a full hd felbontásban elég pici minden, valaki valami megoldást?
Az asztalon kattintok jobb klikk és megnövelés 125% meg 150% nem opció!! -
крокодил
tag
Köszönöm szépen a segítségeteket.
-
крокодил
tag
Sziasztok!
Laptop vásárlásra készülök a napokban 100e körül, kinéztem kettőt.
Mi a véleményetek ezekről:
- DELL M5040-P6200 (99e)
- Dell Inspiron M5040 (108e)
Innen válogattam, esetleg ha valaki segítene azt megköszönném.Melyik a legjobb ár/érték arányban? Mindenképpen az Euronics-ba kell vennem, utalványt kaptam, Asus-ra és Dell-re gondoltam...
-
SzaboZE
addikt
válasz
soldi3r #30518 üzenetére
Itthon is lehet a garit bővíteni/kiterjeszteni. Ugyanolyan NBD lesz, mintha azzal vetted volna. Az más kérdés, hogy megéri-e (nyilván üzleti gépeknél inkább, mint a home kategóráinál).
Szerk: most látom hogy TP gépnek az NBD-jére válaszoltál. Én a dell megoldását írtam le
-
tobias40
veterán
Ha nem tudják helyszínen megcsinálni az NBD-s gépeket akkor mit tesznek,elviszik és majd meglesz vagy adnak helyette másikat míg készen lesz vagy mi az előírás?
-
soldi3r
veterán
válasz
subidu #30519 üzenetére
en neked hiszek! de nekik nem
illetve tapasztaltam az onsite szervizuket, 25 napot volt szervizben az x200-am, amit en vittem oda es en hoztam el(#30520) Chaser, hasonlokepp gondoltam en is
ha mar van a gepre 1+ ev gari, vagy nem lehet nelkulozni a gepet, akkor dell
kivancsisagbol utankerdezek kulfoldon volt e valakinek tapasztalata lenovo garanciaval -
-
subidu
tag
válasz
soldi3r #30518 üzenetére
Megrendeltem, megkérdeztem ahonnan rendeltem, hogy akkor fog-e működni(mysoft), azt a választ kaptam, hogy igen. 2-3 hét az átfutási idő. Tehát a dolog folyamatban van, azt mondták ugyanolyan NBD gar lesz, mint amilyen a dellnél van. Utánanéztek. Privátban elküldöm neked a levelüket.
-
7ER
aktív tag
válasz
slyowich #30506 üzenetére
Egyébként olyan nincs, hogy nem tudod a hálókártya típusát.
Maga a Win 7 is kiírja.
Egyébként meg sokan panaszkodnak, hogy ez, meg az nem működik, vagy nem működik rendesen a Dell laptopon.
Nekem is az van, méghozzá 2 db. A Dell támogatási oldalon ha valaki beírja a services tagot akkor az oldal kidobja a megfelelő drájvereket.
Viszont az installálási sorrendre oda kell figyelni, mert nem mindegy milyen sorrendben van felrakva az eszközök drájvere.
Itt a sorrend és ezt be kell tartani (persze ami nincs a gépben azt át kell lépni)
1. Desktop System Software (DSS) or Notebook System Software (NSS)
2. Chipset.
3. PCMCIA/Smartcard controller.
4. Intel Storage - Intel Matrix Storage Manager
5. Audio.
6. Video.
7. Network Interface Card (NIC) / Ethernet Controller.(Realtek RTL8105E-VB)
8. Dell Quickset.
9. Wireless Network Card.
10. Bluetooth.
11. Touchpad, Pointer, Track stick, Mice, and Keyboards.
12. Other Devices:
a. Intel vPro or AMT - Chipset Category
b. Dell Wireless Mobile Broadband Cards.
c. Modem - Communication Category
d. Touch Screen Digitizer - Input Category -
soldi3r
veterán
válasz
Chaser #30509 üzenetére
ez nem lenovo, itt szoktak jot tenni vevovel
en zsaner cserekor kerdeztem meg, hogy mit lehet kezdeni az 1db vilagito pixellel az e6400-on, erre azt mondta a diszpecser, hogy cserelni, tobb szo nem is esett a dologrol
aztan amikor jott a szervizes a zsaner helyett egy komplett folias kijelzot hozott, nem csak egy par zsanert -
soldi3r
veterán
en eddig ebayrol szereztem be a kereteket, de az apron is talalsz megbizhato eladot kicsivel tobbert
pl latitudenal kb 7 masodperc a meghajto csere -
scapegt
őstag
Sziasztok! Elnézést, ha már volt ez a téma...adott egy néhány napos DELL noti és érdekelne, ha netán úgy döntenék, hogy szeretnék a DVD-RW helyére egy HDD keretet, az "legális-e"? A garancia megmarad, ha kiveszem a DVD írót? Köszi előre is!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Microsoft Surface Book 3 - 15 col
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R7 3750H / GTX 1650 / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Microsoft Surface Laptop 3 - 15 col - Fekete
- Legion 5 15ACH6 15.6" FHD IPS Ryzen 5 5600H RTX 3050Ti 16GB 500GB NVMe magyar vbill gar
- HP Elitebook 745 G3 érintőképernyős laptop (14FHD/I5-G6/8GB/256SSD)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- AKCIÓ! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol extra kontrollerrel dokkolóval
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép játékra! I5 14400F / RX 6900 XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest