- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tomeewap
tag
Az én HDD-m (Dell XPS 1640) a következő típusú: ST9500325AS ATA
Ilyen típus egyáltalán nem szerepel a Dell Support oldalán, hiába ütöm be a Service Tag-et. Nekem nagyon úgy tűnik hogy NEM olyan HDD van a gépben, mint aminek lennie kellene! Amúgy meg 5400rpm-es csak. ?
-
qwertly
addikt
válasz
Chaser #14191 üzenetére
Szia Itt kép:Garancia idö
-
Milan24
aktív tag
Sziasztok ma megvettem az XPS 16-omat Full HD RGBLED-es kijelző, 500GB (7200rpm) ATI 4670 1gb, 4GB DDR3, P8700 proci, Alap DVB-t antenna + a vevő a készülékbe.Magyar világítós billentyűzet.
Még 2 év 9 hónap gari. NBD-s.Kérdésem a következő, mivel ma utaltam érte a pénzt még nem jött meg, de a win7 tökéletesen megy ezen a noteszon, nem volt senkinek sem driver problémája?
Egyébként szerintetek megért ez a gép 250ezer HUF-ot?
-
smiti
veterán
Sziasztok!
Ezzel a géppel van valakinek személyes tapasztalata ?
Leginkább az érdekelne, hogy elfogadja-e a Win XP-t. Már egy csomó olyan notebook-ot látok ami csak a Wista-t vagy a Win7-et támogatja
-
Stehe
aktív tag
Sziasztok!
Mostanában sikerült hozzájutnom egy Dell Studio 1555-öshöz, amire a Win 7-et tettem fel. Viszont az audio (IDT audio) és a quick set sehogysem akar felmenni. Feltelepíti, kiírja, hogy feltelepült, de a program nem látszódik sehol... Találkoztatok már hasonlóval?
A másik pedig, hogy szeretném a gépem 5.1-es hangkártyáját kihasználni. Ezt hogyan tudom megtenni? Mert látom van rajta 3 jack dugó, csak nem találom hol lehet beállítani, hogy miként működjenek...Előre is köszi!
-
Chaser
legenda
válasz
nkmedve #14180 üzenetére
Nálam nem felejt el semmit a genie, ill. egy darabig elfelejtette, de aztán nem, csak ne lenne fizetős
qwertly: Arra vagyok kíváncsi, nálad mit ír ahol a képen a Description felirat van /nálam next business day/.
Tomeewap : Humansoft, ma megtapasztaltam mennyire profik
SzaboZe kollega tőlük van, ezúton is köszönöm még1x a segítségét
Mester ha itt jársz nekem is küldd már el pls, mennyibe kerülne 5 évre a garkiterjesztés és mennyibe kerül a 1525-höz egy 9 cellás /kb 86Wh-s ha jól láttam/ aku és az eredetit eladhatom-e.
-
Qorthral
őstag
Sziasztok!
Eladó egy Dell Studio 1555 noti.
Alig használtam, újszerű, még 34 hónapig garis. -
Tomeewap
tag
válasz
tajbor87 #14185 üzenetére
Nem cserélik gariban a HDD-t hanem van rá új firmware. Sajna ami fent van a Dell oldalán az minden, csak épp az enyém nincs benne
Ha valaki tud valami értelmes Dell kontakt címet ahol tudnak segíteni hivatalosan, azt megköszönöm!Engem érdekelne, hogy a jelenlegi 3 év szervízgarit, mennyiért lehet 3 év NBD-re átírni.
-
SzaboZE
addikt
válasz
Tomeewap #14179 üzenetére
Nézd meg a dell support oldalán, szokott lenni HDD firmware, lehet hogy segít. Ha nem, akkor futtasd le a delldiagot, hátha kiír valami nyűgöt. Ha ez megtörténik, lehet cserélni gariban. A CHS nem mondott igazat, 5 évig lehet meghosszabítani a gyártás dátumától a garit, holnap akár meg is tudom mondani pontosan mennyibe kerül egy service tagért cserébe (privátban).
-
tajbor87
csendes tag
Nekem is kattog a Seagate vinyó. Ez hibának számít? Garanciálisan kicserélik?
Tegnap le is fagyott teljesen tőle a gép mikor elindítottam asszem a cod4et, kattogott amíg ki nem lőttem az áramot, de közben még lehetett skyepon dumálni csak épp mást csinálni nem lehetett. -
nkmedve
őstag
válasz
Rocko007 #14182 üzenetére
Érdekesség képpen jó, de nem fogsz vele sokat nyerni a normál Super LFM módhoz képest, túl magas az a 0.875V (amúgy is 800Mhz körül már alig fogyaszt a proci, főleg terheletlenül).
Nekem is ez a bajom, 0.875V a minimum amit be tudok állitani, most az van 1.6GHz-n és 800MHz-n is. Ahogy a lenti képen is látszik, a két mód között alig 4W a különbség (Prime alatt volt mérve). Itt látszik, hogy már 1.6GHz-n is mennyire alacsony a proci energiaigénye (persze csak az új feszültségen, eredetileg még 4W-al többet kért). -
Rocko007
aktív tag
RMClockra váltottam. Sikerült 166 MHz-es órajelet beállítani
Van élet ekkora órajelen W7 alatt
VID 0,875V
-
nkmedve
őstag
válasz
Chaser #14178 üzenetére
Genie elég jó, csak én nem tudtam működésre birni, ujrainditáskor állandóan elvesztette a beállitásokat. Crystal menegetett, de szerintem túl kevés benne a testreszabhatósági lehetőség.
Végül RMClock lett a győztes megint. Egyszer még próbáltam ezzel a procival, akkor valamiért nem akart jól működni. Most meglepődtem, hogy minden rendben volt. Azért is jó az RMClock, mert ott helyben lehet az akkuról adatokat lekérni, nem kell erre is külön progit tartani. -
Tomeewap
tag
Lenne 2 kérdésem, ha volt már róla szó, akkor bocsánat:
1. Dell XPS 1640 notimban néha kattog a Seagete HDD. 3 secre lefagy minden, elkezd kattogtni, aztán visszaáll, és megy tovább. Filmnézésnél szokta csinálni. Utánajártam, ez tipikus Seagate hiba, viszont akárhol nézem, nem találok megoldást rá.
2. Ma érdeklődtem Garancia hosszabbítás iránt a chs-nél. Azt mondták, hogy egyik Dellre se lehet garanciát venni, mert ilyen nem létezik
Szerintetek?
-
Chaser
legenda
válasz
asadasad22 #14176 üzenetére
Cpu genie vagy crystal cpu id. Nálam net közben az egész gép megáll 20W alatt alulfeszelve a procit.
-
nkmedve
őstag
válasz
asadasad22 #14176 üzenetére
Erre én is kiváncsi vagyok, én a P8400-ammal játszadoztam kicsit a hétvégén (Latitude E6400).
A stabil értékek:
- 8.5x (2.26GHz): 0.95V
- 6x (1.6GHz): 0.875V (ez volt a minimum amit be lehetett állitani, lehet birt volna kevesebbet is)Akkuról a maximális szorzót belőttem 6-ra, igy már-már CULV szinten van a fogyasztás (rendszer szinten 10-20W között terheléstől függően) a teljesitmény még igy is viszonylag jó.
-
Rocko007
aktív tag
Sziasztok!
Sikerült működésre bírnom az RMClock-ot W7 X64 alatt. A netes turkálva találtam egy digitálisan aláírt fájlt, remekül működik.
-
asadasad22
őstag
válasz
SzaboZE #14167 üzenetére
azert ennel szerintem arnyaltabb a dolog.
core i7-nel mar biztosan igy van, es sztem i5-nel is, hogy a memoriakontrollert beleintergraltak a cuccba, igy a TDP-be is beleszamoljak es nincs kulon memoriakontrollerre szukseg (ennek a fogyasztasat asszem 10 W-ra becsulik), ezert ha ossze akarod hasonlitani a fogyasztasukat akkor az i5-os cuccbol levonhatod a memkontroller 10 W koruli fogyasztasat, es igy mar egyaltalan nem olyan egyertelmu a dolog
egyebkent mivel a core i5 mar 32nm-es, igy biztosan jobb a teljesitmeny/fogyasztas aranya a core 2 cuccoknal. -
qwertly
addikt
válasz
Chaser #14105 üzenetére
Szia,sajnos csak most tudok válaszolni neked
nem tudom mire érted,hogy milyen gari van a gépen.Hát nem üzleti mert most néztem a jótállási jegyet amin úgy szerepel,hogy 3 év a szervizben.Igy is nagyon jó mert több mint egy év gari még most is van rá,és ha nyáron eladom,hogy vegyek egy új dell notit akkor még lesz rajta gari is.
-
Milan24
aktív tag
Még egy kérdés. Mennyire érne meg jobban core i5-ös procival mind P8700-al? Mind a kettő 2 magos, a P8700 az 45nm-es processor míg az i5-ös az 32. Wattba viszont az i5-ös 32Watt a P8700 pedig 25. Melyik hüvösebb használat közbe szerintetek? Nekem fontos hogy ne legyen hagos a gép. Az i5-ös 540M 2530Mhz és a P8700-as is ugyanannyi. Vennék i7-est is Angliából, de most találtam egy jó ajánlatot.
Várom a válaszotokat, véleményeteket.
-
Milan24
aktív tag
Akinek van Studio XPS notesze, az mondja már meg, hogy van-e alapból benne a DVT-b vevő?
-
stiggy
tag
köszönöm a válaszokat!
-
DV
senior tag
válasz
Milan24 #14151 üzenetére
Mikor megrendeled a geped, akkor ne a kosarba tedd, hanem menj a "Personalise" gombra es azutan bejon a konfiguracios varazslo es majd ott tudod kivalasztani, hogy mennyi garit szeretnel. Lehet, hogy utolag is meg tudod hosszabitani, mielott lejar az 1 ev alap-gari, de ennek nem tudom a menetet.
-
Chaser
legenda
-
Biaggo
csendes tag
Sziasztok,
Honnan érdemes rendelni komolyabb dell gépeket. Ebay? Megbízható az annyira, illetve a garanciával mi a helyzet.
Leellenőrizhető valahogyan? -
.Benett
tag
Sziasztok.
9 cellás gyári studio 1555 akksi csere 1:1 be 6os-ra még mindig. PÜ. -
Milan24
aktív tag
válasz
nyogo83 #14148 üzenetére
Hát akor szerintem megrendelem angliából az XPS 16-ot, i5-ös proci, annyi hogy nem Full HD a kijelző. És mindez 250K-ért. Itt ennyiért veszek egy normális felszereltésgő 1555, de az nem i procis. Meg a videókari is jobb.
Szerintetek? Jah és úgy is lesz 3 év gari a noteszra? Vagy azt hol lehet venni pluszba M.o-n?
-
válasz
stiggy #14147 üzenetére
A három év az 3 év. Vagy masnapi helyszíni, vagy beviszed és javítják.
Javításhoz csak a 7 vagy 10 karakterből álló Service tag szükséges (gép alján megtalálható). Értelemszerűen nem a tulaj neve számít, hanem a kód, de át tudod íratni a nevedre akár a központ felhívásával is.
-
stiggy
tag
-
minas
aktív tag
Dell Vostro 1510-el kapcsolatban kérek segítséget:
A hardverteszt szerint a notiban TEAC DVW28SLC optikai meghajtó van.
A Dell honlapján a support (Service Tag azonosítás után) szerint ehhez a géphez csak ez a driver/firmware tölthető le: OPTIARC AD-7640A 8x 12.7 slotload DVDRWHogy van ez?
-
Milan24
aktív tag
A Studio 1555-höz lehet csatlakoztatni DVTB antennát? Vagy csak az XPS Studiokhoz? Jah és ebbe is alap a világító bill? Elég sok ilyen videó van a youtuben.
-
DV
senior tag
Hogyha a "LED backlit display (optional)" van kiirva a gephez, akkor azt meg kell rendelni, marmint alapbol nincs a gepbe szerelve (opcionalis).
1747 manual, merevlemez-meghajtót(k), 2 db HDD/SDD-nek van hely.
A 1557 eleve kisebb gep, nincs hely a 2. HDD/SDD-nek. Manual, merevlemez. -
Retr0
tag
Lenne pár kérdésem még a gépekkel kapcsolatba.
Szóval, 2studio gép között meg a huzavona: 1557 vs 1747
A nagyobb erősebb vga a kisebb pedig a jobb felbontás miatt van még a versenybe.A kérdésem pedig:
Világítós bill van mindben, vagy ez is felszereltség függő tényező? A specifikációnál nincs kiirva, ahol venném.youtube-on van video a 1747-ről, miszerint 2db hdd hely van benne.
Ez igaz?
A 1557-be nincs? -
dokkaab
csendes tag
válasz
Rocko007 #14118 üzenetére
Szia!
Nem tudnád feltenni azokat a drivereket vhová (pl. data.hu), amiket az audióhoz feltettél? Én már leszedtem a legújabb idt drivert, és azzal is ezt csinálja. Ma megpróbálom újratelepíteni az egész gépet, és úgy feltenni a legújabbat, hátha az segít. Azt figyeltem még meg, hogy mikor kikapcsolom a wifi-t, akkor teljesen elmúlik a szaggatás és recsegés. Az lehet hogy zavarja a kettő egymást? Nem azért adtam ki ennyi pénzt hogy vagy netezzek, vagy zenét hallgassak, és a kettő ne menjen egyszerre... Köszi
-
Chaser
legenda
-
premete
veterán
Igaz, csak kicsi delljeim vannak/voltak, az ilyen böszme nagy laptopokat nem kedvelem, de erre is igaz, hogy a hdd egyszerűen cserélhető: minden Dell laptophoz van letölthető szerelési útmutató. [hdd csere]
A legtöbb gépen van [segédlet is]
Optikai meghajtó helyére második hdd, vagy pótakku a Dell üzleti laptopjaiban is van, de az xps nem az a kategória. -
Retr0
tag
válasz
Rocko007 #14115 üzenetére
Köszi. Ezt jó kis cikk róla.
Azt nem tudod véletlenül, hogy az xps16hoz hasonlóan (ahogy említetted) ebben is simán lehet cserélni a hdd-t?
Van egy thinkpadom abba kb 2perc és dokkolóval bele lehet tenni egy plussz hdd-t az optikai meghajtó helyére.
Dellnél létezik ilyen? -
Rocko007
aktív tag
válasz
dokkaab #14100 üzenetére
Szia!
Studio XPS 1640-em van Win7 HP-vel, IDT a hangkártyám, SRS Premium hagzással. Nekem eddig nem volt ilyen problémám, próbáldd meg letörölni az illesztőprogramot, és a legújabbat beszerezni a dell terméktámogatási oldaláról. Vistával vettem, de megigényeltem a 7-est, de azzal is jól működött.
-
Rocko007
aktív tag
válasz
Biaggo #14097 üzenetére
Szia!
Nekem studio xps 1640-em van. Pécsen, a Laptopszalonba vettem. Ingyen postáznak, teljesen tiszta, korrekt cég Ha kicsit rá tudsz toldani, akkor van 1647 itt.
A fórumon Badb0y kollega foglalkozik dell gépek árusításával, korrekt eladó.
Vinyót cserélni 2 perc. A hasán egybe lebontod a fém lapot és hozzáférsz az egész géphez. Ha már nekikezdessz, ajánlott újrapasztázni a gépet, jópár fokot hűl a gép és halkabb lesz. Ha jobban érdekel a dolog, akkor olvass vissza itt a fórumba, vagy pm.
Ultrabay dokkolóról nem tudok, slot-in-es az írója, nem hiszem, hogy simán cserélhető.
-
Chaser
legenda
válasz
PcNetKalmar #14109 üzenetére
Nekem nbd gari van az tiszta, de arra senki nem mondott semmit hogy elég-e a servicepart, vagy kell számla is a vásárlásról? Utóbbi még mindig nincs, zöldszámot mobilról nem tudom felhívni
írjak a humansoftnak vagy a dell központnak?
-
Retr0
tag
Sziasztok.
Kinéztem egy ilyet:[link]
Valakinek van tapasztalata ilyennel, vagy hasonlóval? -
Chaser
legenda
válasz
qwertly #14101 üzenetére
Dell oldalán meg tudod nézni, a servicetagot beírod ide. Azt gondolnám olyan egyszerű eszköz, mint hdd van egy rakattal raktáron is. Mikor volt ez?
jorden06: Most láttam meg hogy visszakérdeztél, amit nemrég az egyik boltos szaki mondott, hogy hegyekben állnak valahol a dell gépek, azok sajnos szervizelésre vártak, ha jól emlékszem vostro-k, de nem mondom biztosra.
-
qwertly
addikt
válasz
Chaser #14099 üzenetére
Én nem is tudom
,amikor vettet a akkor adtak rá 3 év garit,a aksira meg a szokásos 1 évet.Nem kértem semmi extra garanciát,hogy miért volt ilyen sokáig?Azt mondta a pultos a szervizben amikor kérdeztem miért tart ilyen sokká.Hogy a dell küldi nekik a csere winyót a szériaszám alapján.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Microsoft Surface Book 3 - 15 col
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R7 3750H / GTX 1650 / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Microsoft Surface Laptop 3 - 15 col - Fekete
- Legion 5 15ACH6 15.6" FHD IPS Ryzen 5 5600H RTX 3050Ti 16GB 500GB NVMe magyar vbill gar
- HP Elitebook 745 G3 érintőképernyős laptop (14FHD/I5-G6/8GB/256SSD)
- Napi 1000 -ft tól elvihető RÉSZLETFIZETÉS BANKMENTES MSI Cyborg 15 A13VE
- CarPlay / Android Auto adapter meglévő Android alapú fejegységhez
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5060 TWR számítógép - i5 8500 16GB DDR4 256GB SSD 500GB HDD UHD630 WIN10
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest