- hmzs: Fujitsu Futro S920 csúcsra járatva
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sgr_A: Számítógépeim aktualizálása cseréje
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 2 – Főzés: szabályok, vagy szabadság?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sh4d0w: Tökéletes töketlenség
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kobe
veterán
szerintem sajnos nem ér ennyit a 1557. Főleg úgy, hogy a core szezon csak most indult be a noteszgépek piacán, lesz ettől jobb ár érték arányu cucc is.
Szép s jó az i7, de a 4570 egy vicc mellé. Látszik, hogy a kezdeti core-lázat akarták meglovagolni és türelmetlenek voltak, nem tudták megvárni az uj vga kat. Hiba.A fullHD felbontáson is érdemes elgondolkozni, bevallom istenesen, engem egy fullHD 1555 nem ejtett padlóra, szép a kijelző az tény, de ekkora méretben olyan picik a pixelek, hogy közel sem azonos a fullHD élmény mint egy tvn - egyszerűen nem látsz olyan részleteket a pixel méret és a nézési távolság miatt, mintha kikötnéd tvre. Munkára meg egyszerűen használhatatlan szerintem, irtózatosan aprók a betűk, folyamatosan erőltetned kell a szemed, hogy egy total commandert olvashass. A windows beállitással való trükközés javit valamicskét rajta, de ezt érdemes mindenképp leellenőrizni, helyben, hogy win 7 alatt mennyire olvasható a 25%os nagyitással a tálca stb pl .
Én 190+ áfa (vagyis kb 50-60 ezerrel olcsobban) elgondolkoznék egy sonyn, igaz hogy csak 1366x768as felbontás (bőven elég 15 collra, hidd el) viszont core i5 ös proci és 1 gigás 5650 szériás vga (asszem van olyan amibe nv 330m is), ami azért kiegyensúlyozottabb, mint egy i7-4570 páros, és tvre kikötve ugyanugy lehet élvezni a fullhd élményt.
-
No.01
addikt
Mivel itt sokaknak van tapasztalata (velem szemben) igy megkerdeznem a velemenyeteket az alabbi 2 geprol:
Leginkabb irodai hasznalat: Outlook, Excel, Word + egy ideig TV helyett is mukodne igy sok HD film nezes (1080p is) ill kesobbiekben tervezem TV-re kotve medialejatszokent is hasznalni.
1557 nyilvan jobb az i7-es proci vegett, de kidolgozasban az XPS szvsz fenyevekkel jobb.
Gondolom uzemidoben nagy elteres nincs... melegedes ill a forumot olvasva zaj szempontjabol az XPS a rosszabb, ha jol gondolom.
Ja es most 4 ev garit adnak az 1557 melle.Szamomra nagyon nehez dontes mivel sok penzrol van szo es hosszabb tavra tervezek. (jelenlegi D630-am majd 4 evig huzta mindenfele gond nelkul, ugy, h meg az XP se lett ujratelepitve!)
Velemeny, tapasztalat, tanacs barmi johet.
-
Chaser
legenda
válasz
SzaboZE #14397 üzenetére
Köszönöm
99% hogy valami hw hiba, a dell progija ha hanggal akarok felvételt készíteni még képet se vesz fel, mikrofon kikapcsolással igen. Más capture progik pedig 1xűen közlik, hogy nem áll rendelkezésre audio input eszköz és a dell diagnosztikánál se működött, tehát ez már biztos nem OS függő dolog.
-
SzaboZE
addikt
válasz
Jake Sully #14388 üzenetére
Amit javaslok: BIOS Update (szokták a hűtést variálni), DELLDiag FAN test, temperature sensor test.
-
Chaser
legenda
Melyik OS? Nálam win7 x64.
szerk: nálam is működik az x3100-zal a nem natív üzemmód full screenen, fene gondolta volna hogy notiknál ezt külön állítani kell
szerk2: win7 x86 volt a gépen mikor vettem, 1edül ha jól emlékszem touchpad scroll drivere nem volt fenn, meg a dell osd és ilyenek, amúgy minden működött rajta
-
Chaser
legenda
válasz
premete #14389 üzenetére
Nem tudom mi van a hátlapon, nem néztem. Én elégedett vagyok az inspironnal, a mikrofont kivéve, a dell gyári sw-jével se képes hanggal rögzíteni, tuti hogy gebasz van, de 1ébként egy tünemény a dög
Raga: sajátgép-jobb klikk-tualjdonságok-win update...eszközkezelős frissítéssel nekem se talált semmit
de aztán kapcsold ki, hajlamos az svchost-ot 50%-os cpu terhelésre biztatni, hogy mért arról fogalmam sincs, én azt hittem valami vírus
-
nkmedve
őstag
válasz
Milan24 #14386 üzenetére
Catalyst Control Centerben van valahol egy rész ami ezt tudja állitani. Általában 3 opció szokott itt lenni: Full Screen, Aspect, 1:1 (vagy hasonlók). Nálad a legutolsóra lehet állitva, szerintem rakd Aspect-re az mindig felnagyitja amennyire lehet, anélkül, hogy kinyújtaná.
-
premete
veterán
válasz
Chaser #14387 üzenetére
Bár az is lehet, hogy nem betegség, hanem új feature. Ha a hátlapon a Made in Poland felirat van, akkor készülj a legrosszabbakra; ha Made in China, az jó; Made in Ireland or Malaysia, azok voltak a tutik
O temporas, o mores - csak emlékezetből írtam.
De ugyanígy jársz, az IBM kínai utánzatát veszed. lenovo néven; és akkor sem jársz jobban, ha egy HP elitebook lóf***t veszel, azok is csak a Compaq előzményekből élnek.
Sajnos, nehéz a választás, de ha muszáj, akkor az előbbiekben talán jobban meg lehet bízni; legfeljebb adnak egy új cuccost.
Ja, még egy jó tanács: fizetett teszteknek egy szavát se hidd el; erről az oldalról is átirányítanak oda, ahol pl. 2163=7137 -
Jake Sully
csendes tag
Üdv!
Kb másfél éve vagyok tulajdonosa egy Dell Studio 15-s notinak(CPU típusa Mobile DualCore Intel Core 2 Duo T5850, 2166 MHz (13 x 167), 2GB Ram ,ATI Radedeon 3450-es videókártyával)A problémám a következő: Az utóbbi fél évben már elviselhetetlenül hangos a gép ventilátora. Felnyitottam a fedelét, hátha a sok portól, de elég tiszta állapotban találtam.
Everest progit lefutattam, a CPU 66- 68 fokon üzemel, GPU 30%-on.Aki szintén ilyen típusú laptopot használ, nála is jelentkezik a túlzott ventilátor zaj? Mit lehetne ellene tenni. OP Rendszer újratelepítés segíthet netán?
A biosban nem találtam olyan beállítást, ahol a venti vagy CPU hőmérsékletét szabályozni lehetne.Illetve néha, internetalkalmazások közepette csak úgy kikapcsol magától az egész gép. Elég rendszertelenül teszi.
Aki esetleg tudna rá megoldást, azt nagyon megköszönném. Végső megoldás szerviz
-
Milan24
aktív tag
válasz
asadasad22 #14377 üzenetére
Ezt sikerült feltennem. Köszi.
-
premete
veterán
válasz
sztyopanka #14380 üzenetére
Amennyiben a megfelelő $OEM$ könyvtár benne van a telepítési médiában, akkor nem.
Én 2gb ramnál is a 64 bites cuccokat használom, windows és linux alatt is, gond nélkül. Azt hozzáteszem, némi hozzáértés nem árt a 64 bithez (persze a laptophoz sem) -
premete
veterán
válasz
sztyopanka #14378 üzenetére
Ha Slic 2.1-es a BIOS, akkor bármelyik felmegy. 3 GB, vagy több ram esetén inkább a 64 bitest preferálnám.
-
sztyopanka
csendes tag
Sziasztok! Az lenne a kérdésem, hogy adott egy októberi latitude e5400. Vista business van rajta, de szeretném feltenni a win7-et (OEM). Ebből van két verzióm is, egy 32, és egy 64 bites. A vista 32 bites. Melyik menne fel rá aktiválás és minden probléma nélkül? Jobban járok a 64-essel?
-
Milan24
aktív tag
Sziasztok. Webkamerát a Dell Studio XPS-be fel van telepítva de csak MSN-en látom. Régi noteszomba is volt, és ott volt egy kezelő szoftver amivel a beállításait tudtam állítani, illetve képet vagy videót készíteni. Itt ugyanez hogy működik?
-
Raga
senior tag
válasz
premete #14372 üzenetére
Ez nekem is megvan.
Ami megvan: Eszközkezelő-Bluetooth rádiók-1.Dell Truemobile 355 Bluetooth+EDR
2. Microsoft Bluetooth enumerátorAmi nincs meg: Eszközkezelő-Egyéb eszközök-ezen belül 8 db Bluetooth perifériaeszköz na ezek a kérdőjelesek és ezekre nem találok sehol drivert.
-
Chaser
legenda
válasz
premete #14372 üzenetére
Nálam megy is
A mikrofon viszont még mindig halott, kifogytam az 5letekből. Kipróbáltam a csoda driver geniust, talált 18 kritikus frissítésre váró drivert amiből előtte is minden működött, köztük volt amd 780g chipset driver a pm965-ös laphoz
1 dolog van az eszközkezelőben ami nincs felismerve, ahhoz persze nem talált semmit.
-
Chaser
legenda
Dell Truemobile 355 Bluetooth + EDR - eszközkezelőben ezt írja.
-
Raga
senior tag
Üdv!
Dell Inspiron 1525 és Windows 7.
Bluetooth eszközökhöz nem találok illesztőprogramot és az eszközkezelőben minden megvan csak a Bluetooth eszközök kérdőjelesek.
Belinkelnétek a megfelelő drivert?
Köszike -
Milan24
aktív tag
válasz
asadasad22 #14351 üzenetére
Oké felteszem, remélem ezután nem csíkoz be a kép. Játék alatt is amikor elindul kicsit megtorpan (beszaggat) pár másodperc, de utána már jó. Azér kicsit zavaró, főleg a Windows bejelentkezésnél.
-
doktor úr
aktív tag
Dell Vostro 1015
Firewire-ön játszanék be HDV videót (Canon HV30-ról), de ugrál, szakadozik a kép. Külföldi fórumokon olvastam, hogy mások is küzdenek ilyesmivel, van itt valakinek tapasztalata a jelenséggel kapcsolatban? DV-t szépen bejátszik, és a kameráról más notebookban tökéletesen bemegy a HDV is. A notin a legújabb BIOS van, a drivercserélgetős megoldást próbáltam, nem segít. Lemaradt: Win7 32bit. -
zazahoho
őstag
üdv!
véleményetekre lennék kíváncsi,dell mini 9 ,vagy 10, vagy 10 hd-t szeretnék venni.sikerülne olcsón megszerezni ,csak attól félek,hogy ha vodafonos,és nem fizetik a havi számlát ,akkor letudják tiltani a modem részét?tudom fura kérdés de ismerősnek volt már ilyen negatív élménye telefonnal.
ill.még annyit ,hogy a három típus közül van-e valamelyiknek típus hibája ? -
asadasad22
őstag
válasz
Milan24 #14338 üzenetére
6300 nem olyan rossz pontszam, alap orajeleken parszazzal lehetne tobb, de sokkal tobbet ne varj.
everestes gondot en nem tapasztaltam.
ati driverbol egyelore ez a legfrissebb amit talaltam.
amugy catalyst 10.3-tol kezdve (kovetkezo valtozat) elvileg hivatalosan is tamogatva lesznek a mobility kartyak. -
Rocko007
aktív tag
válasz
Milan24 #14338 üzenetére
Üdv!
Ne bosszankodj, mert Amíg a P8600-am volt 5700 pontot kaptam default beállítások mellett. ATi 9.11 mobility modded volt fent. VGA oc-val hirtelen megtáltosodott a gép, 7650 pontot zsebelt be. Most próbálom ki a legfrissebb drivert (10.2), remélem, hogy még gyorsulni fog egy kicsit::-]
Quicksetből nekem a 9.6.8-es van fent, minden funkciója működik. ment pü.
-
Milan24
aktív tag
Everestnél tapasztalta már valaki, ha rámegy az érzékelőkre, hogy hány fokos a gép. Akkor mindha meghalna?
-
Milan24
aktív tag
Nekem valaki csak egy normális drivert mondjon erre a HD 4670-re, mer 6300-at kaptam csak a 3DMark06-ban. GT 240 nem kaphat több pontot T4300-as procival mind nekem a P8700-el és HD4670-el. Kizárt.
QuickSetel már rendesen működik minden gombom. Még csak annyi, hogy ha nyomkodom a wifis gombot, akkor nem csinál semmit. De a kijelzőn megjelenik ez:
És nem tudom kikapcsolni akkor a wifit? Jah és a bloutooth jel világít meg mellette a wifi jel.de ami mellette lenne antennás jel az mikor világít?
Bocs a sügér kérdésekért, de még nagyon új vagyok jó gépekbe
-
stiggy
tag
Ma másodszor beszéltem a Focus Camera ügyfélszolgálatával, először egy férfi, most legutóbb egy nő vette fel. Egyszerűen lehidalok.
Ilyen késséges (nem nyálas) tájékoztatással még nem volt dolgom. Még arra is választ kaptam, amit meg sem kérdeztem.
Félő, hogy az üzleti titkaikat is kifecsegik...
Csak ajánlani tudom őket. A Dell gépek ára nagyon kedvező. Ha valamilyük épp nincs raktáron mondanak egy időintervallumot, én esetemben többet mondtak, biztos ami zicher alapon.
Gondoltam megosztom veletek a tapasztalataim. Lassan talán sikerül felzárkózni a nyugathoz, vagy ha úgy tetszik visszatérni a gyökereinkhez.
Legjobbakat!
(Remélem nem törlik a hsz-t, én hasznos tippnek érzem.
)
-
Retr0
tag
Sziasztok, egy olyan problémám lenne, hogy ha az XPS-em et akkuról hajtom, akkor a játékok szaggatnak, míg hálózatról hajtva tökéletesn fut.
Be van llítva egy saját séma, hogy teljesítménycentrikus legyen, de valahogy mégis visszább vesz, ha akkuról megy. -
gyiku
nagyúr
inspiron 1545-hez tud vmi bluetotthn drivert x86 vistahoz?
-
Steve-0
őstag
-
GoZoL
senior tag
Sziasztok!
Tegnap végre egy dell studio 1555-ös tulaj lettem. Egy problémám akadt a dell driver download managerrel, nem működik megfelelően, azaz sehogy
. A Dell honlapján kijelölöm a drivereket add to list funkcióval majd mikor elindul a program kiírja, hogy üres a listám, adjam a letölteni kívánt tartalamat a letöltési listába. Körülbelül 100x hozzáadtam de a progi üresnek látja a listát. Win7-el és Xp-vel is próbáltam, a jelenség ugyanaz. Ötlet?
-
saltanus
aktív tag
válasz
SzaboZE #14317 üzenetére
Nekem egy dell vostro 1500 van.
Leirás:
Installed Physical Memory (RAM) 2,00 GBProcessor Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU T7250 @ 2.00GHz, 2001 Mhz, 2 Core(s), 2 Logical Processor(s)
NVIDIA GeForce 8600M GT
Mobile Intel(R) PM965/GM965/GL960/GS965 Express PCI Express Root Port - 2A01 -
Milan24
aktív tag
Ha nem megy fenn minden multimédiás gomb. Wifi, CD\DVD kiadó gom, akkor erre kell valéami külön progi? (XPS 16)
-
Rocko007
aktív tag
válasz
ArrayOfLilly #14287 üzenetére
Köszi, működik SXPS-en, egy alternatív media center. Hasznos program, ajánlott kipróbálni.
-
Milan24
aktív tag
XPS-emen, Windows 7 64 bit van fenn, és valamiért nem megy a COD4, el se indul, be se lép a játékba. Valakinek volt ilyenje? És volt rá megoldás?
-
saltanus
aktív tag
sziasztok !
dell vostro laptopom van . nvidea geforce 8600 256mb grafikus karty van benne. grafikus kartya csere megoldhato e? pl erosebre?
koszi
-
SzaboZE
addikt
válasz
SzaboZE #14312 üzenetére
Na, akkor ez a fáma: http://www.ahrt.hu/Sajtoszoba/Sajtokozlemenyek/Jelentos%20javulas%20Bp%20vetel.aspx
-
SzaboZE
addikt
válasz
Milan24 #14310 üzenetére
Nem tudom hol tart a téma, de 1-2 héttel ezelőttig úgy volt, hogy az AH Budapest térségében valami minősíthetetlenül gyenge jellel sugárzott, mert valami katonai frekit használt a DVB-T sugárzáshoz. Úgy akkoriban hallottam, hogy megállapodtak az illetékesekkel és hamarosan rendes minőségben fognak tudni sugáozni.
-
Milan24
aktív tag
Van egykét ismeretlen eszközöm. Mik lehetnek? DVB-t valakinek működik rendesen?
A CD/DVD kiadó érintő gombbal nem adja ki a lemezt.Megoldás szerintetek? XPS 1640
-
helkis
veterán
üdv!
van egy XPS M1730-as nálam, ami nem akar elindulni, ledek világítanak normálisan, de nincs kép, se boot.. van az a media-mód-os dolog, akkor bejön egy kép, de nem megy tovább..
cmos-clear megvolt, ramok, proci, hdd jó másik gépben, kipucoltam, rengeteg kosz jött ki belőle, de minden maradt a régi.. ötlet?
előre is köszi! -
Milan24
aktív tag
Windows 7-re létezik 64bites ISO bemountolo progi? Eddig a Magic ISO-t használtam ami nekem nagyon bejött. Kicsi mindent tud. Valaki?
-
Milan24
aktív tag
Megvan a Dell XPS 1640-em. Nagyon zsír.
P8700
4GB DDR3
ATI RAdeon 4670 1GB
Full HD RGBLED-es kijlező
500GB (7200rpm) prociTeljesen meg vagyok elágedve eddig.
Köszönöm neked: mobo
-
Retr0
tag
Nekem még most sem megy a scroll sajnos, már feltettem, meg leszedtem a drivert 2x, is, restart is volt, de semmi.
Új hozzászólás Aktív témák
- Érintésnélküli fizetési megoldások - PayPass via NFC
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- hmzs: Fujitsu Futro S920 csúcsra járatva
- Xbox Series X|S
- Jogász topic
- Iqos cigaretta
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- BOMBA ÁR Új Dell Inspiron 16" Gamer Tervező Vágó Laptop -50% Ultra 7 155H 16/1TB RTX 4060 8GB 2,5K
- HP ZBOOK 17 G6 Tervező Vágó Laptop -60% 17,3" i7-9850H 16/512 QUADRO RTX 3000 6GB FHD
- Új Lenovo ideapad Slim 5i Multimédiás Laptop -35% 16" Brutál i5-1245U 10Mag 16/1TB IPS FHD+
- Asus Zenbook Pro 15 i7 7700HQ/1050ti 4GB/16GB RAM/100% sRGB
- Használatra kész Lenovo IdeaPad 15IKB i3-8130u,4GB DDR4,FullHD
- Sound Blaster AE-7 (B-Stock)
- Bomba ár! Dell Latitude E6320 - i5-2GEN I 4GB I 250GB I DVD I 13,3" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Lenovo ThinkPad T14 Gen1 Ryzen5
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B760M i7 13700K 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800XT 16GB Phanteks Eclipse P400 Glacier
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest