- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- LordAthis: AI Kérdés érkezett - 3600 soros Spagetti kód refaktorálása és budget
- LordOLOG Szféra
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
SzaboZE
addikt
válasz
asadasad22 #14998 üzenetére
A "szervizeseknek" semennyi, a dell küldi be az alkatrészt. Azért írtam, hogy Budapesttől nem távol, mert ha pl nem így van, akkor takarékosabb megoldás egy hozzád közeli szervizpartnert választani, gondolom érthető, hogy a költségek máshogy alakulnak a szerviz számára. De természetesen ha Te velünk szeretnéd a géped javíttatni, akkor semmi akadálya.
-
asadasad22
őstag
válasz
SzaboZE #14997 üzenetére
a szervizeles alatt akkor gondolom a teljes cseret erted?
elvileg NBD garim van, szoval hazhozjonnek ha valami gond van.
persze azert is kerult dragabba a gep sok markatlan cucchoz kepest, hogyha ilyen (vagy barmi mas gond) elofordul, minden siman menjen a szervizelessel, de nehany paranyi porszem miatt szinte en sajnalnam ha az egeszet kicserelnek, egy atlagos kijelzon ha kicsit messzebbrol neznem, talan nem is tunne fel, csak hat ez ugye fullhd kis helyen, kicsik a pixelek, a porszemek is kozel akkorak.ja, es ha mar kijelzo: abbol szerinted nincs gond itthon hogy RGBLED kijelzom van? nem sok boltban aruljak ilyen kijelzoval a cuccot, igy nemtom h a szervizeseknek mennyire van beloluk csere..
-
SzaboZE
addikt
válasz
asadasad22 #14994 üzenetére
Láttam egy-két ilyen kijelzőt, de azt nem állítanám hogy törvényszerű és gyakori jelenség. Ráadásul az XPS 16-nál mintha még a keret is egy vékony plexivel lenne lefedve, elég nehéz elképzelni, hogy bemegy a por. Az LCD panelt ne próbáld meg szétszedni (többet nem lehet rendesen összeszerelni), garanciálisan kell cseréltetni. És ahogy írod, valóban kompletten cserélik, pont azért mert zizis szétszedni. Ha gondolod és nem vagy túl messze Budapesttől, mi is tudjuk szervizelni.
-
SzaboZE
addikt
Én konkrétan langyos víz+puha rongy kombinációt használok, időnként rásegíthet az ember valami enyhe tisztítószerrel (szappan, stb). Arra vigyázni kell, hogy a kijelző lehetőleg minél nagyobb szögben kihajtva legyen (a tiédnél pl úgy emlékszem 180 fokig is lehet hajtani (E5500)), hogy nehogy bemenjen bárhol is a keret alá nedvesség.
-
asadasad22
őstag
ha mar szerviz:
mi a teendo ha a kijelzo belul porosodik? ertem ezalatt, hogy apro porszemek kezdtek el megjelenni a kijelzo szelein, amik hatarozottan az kijelzo vedoje mogott vannak.
kint olvastam hogy egy viszonylag gyakori studio xps 16-nal (ami fura, mert edge-to-edge kijelzoje van, pont ennel nem varna ilyesmit az ember), es hogy szet lehet szedni es megkiserelni egyedul kitisztitani (en ezt nem biztos h bevallalnam, marcsak a gari miatt sem, meg attol h kitisztitod, meg nem gatolod meg azt h kesobb ne jelenjenek meg benne porszemek), vagy lehet hivni a szervizt, es akkor az egesz kijelzot kicserelik (ezt pedig kicsiet overkill-nek gondolnam ezert).
valami olyasmi lenne az esszeru megoldas h kitakaritanak es valahogy elszigetelnek ahol beszivaroghat.. -
SzaboZE
addikt
válasz
lexjani #14976 üzenetére
A kopásokat nem fogják ingyen megcsinálni, csak a hardverhibáidat, de ehhez fel kell keresned egy szervízt. Dell 80-as telszám vagy akár minket is megkereshetsz. A kijelző nem magától koszosodik be, időnként nem árt tisztítani... Lehet hogy a többi matt rész is kosz, előfordult már ilyesmi. Próbáld meg megtisztítani a zsírtól és lehet hogy minden rendben lesz
-
SzaboZE
addikt
A kiszolgálás minősége egy dolog, de azt muszáj elmondanom, hogy a dell nem raktárról szállít, hanem megrendelésre gyárt... Így nem fogsz sehol raktárról válogatni, max ha valamelyik nagyker vett egy nagyobb eresztést (esélytelen). A 2 hét beérkezési idő reális., sajnos ez nálunk ennél több szokott lenni, mivel a dell szállít, nem megyünk ki érte külföldre saját teherautóval.
-
Jim-Y
veterán
Sziasztok
Először, légyszi tudnátok adni tippet ,hogy a dell vostro 1015 4gb/500gb -t hol vegyem meg?! most ipon a favorit, vettem már tőlük pc-t és meg vagyok elégedve, ellenben lehet h máshol még olcsóbb vagy máshol megbízhatóbb?!
Másodszor, akiknek szintúgy szimpatikus lenne az A4TEAM ajánlata a DELL VOSTRO 3gb/500gb-os modellre 132K-ért, az először olvassa el ezt az élménybeszámolómat (még a moderátorok check-jére várni kell) vásárlás
-
pumukli23
senior tag
Sziasztok!
Gondolkoztam egy studio 1558 vagy egy inspiron 1564 vásárlásán, i3 vagy i5 procival.
Részletek nem lényegesek, magukról a gépekről (mint széria) tudok írni valami rosszat?
Dellről általában jót hallok, több ismerősömnek is van otthonra szánt, vagy üzleti alsó kategóriás gépe és nagyon jók.
Hallottam pár negatív véleményt az inspiron hűtéséről, a studio hangosságáról, melegedéséről. Diszkrét vga nekem nem annyira fontos, így lehet h 1564-re esne a választás, nem is lenne annyira forró talán.. (azt hiszem az i-s studiok már csak diszkrét vga-val kaphatók.)Szóval negatív tapasztalatokat várok
Köszönöm szépen!
üdv -
Moric
aktív tag
Köszönöm a válaszokat!
Nézzek egy 55x0 sorozatból valamit. -
lcdtv
tag
tudja valaki miért nem ismeri fel az új akkumulátort a Dell D410
a régit beteszem ami után gyártott azt felismeri persze kb 40percet bír ki
beteszem az új Dell akkut azt meg nem ismeri fel?????
-
Doresz
tag
köszi mindkettőtöknek
-
-
Tim82
félisten
válasz
Doresz #14979 üzenetére
XP-nél kevésbé érezhető, Vista/Win 7 alatt annál inkább.
A dual channel-hez meglehetősen ajánlott a teljesen ugyanolyan modul, vagy legalábbis a tulajdonságaiban ugyanolyan (FSB, időzítés). A többivel is szeretni fogják egymást
, legfeljebb nem biztos, hogy lesz dual channel.
Szerintem nézd meg Everest-tel, mit ír a memória időzítésére, írd ki magadnak és annak megfelelően keress bele másik 1 GB-os modult.
-
premete
veterán
Amennyiben létezik a típushoz, akkor tudsz rendelni bele háttérvilágításos billentyűzetet. Legegyszerűbb, ha kérsz rá egy árajánlatot [e-mailben].
-
Stehe
aktív tag
Sziasztok!
Vettem egy Dell Studio laptopot, de nincs benne alapból billentyűzetvilágítás. Utólag ezt "hivatalosan" bele lehet-e rakatni, és ha igen mennyibe kerül és hol?
Köszi!
-
Tim82
félisten
válasz
Doresz #14975 üzenetére
Ja, értem. Akkor a rejtély megoldása egyszerű, 667 MHz-es DDR2 Samsung modul van a notidban. Vehetsz bele 533-asat, 667-eset és valószínűleg 800-asat is, gond nélkül mennie kell vele. Persze ajánlott az ugyanolyan modul beszerzése, ha biztosra akarsz menni, hogy menjen dual channel-ben a két RAM együtt.
-
degh
tag
Hali!
Vettem egy Dell Vostro 1015-s notit, és szeretném tőletek megkérdezni, hogy milyen úton módon tudom állítani az inteles vga memóriáját, mert alapból 32MB-ra van állítva, és elég kevésnek tűnik nagy felbontású filmeknél
-
lexjani
csendes tag
Sziasztok!
Szeretném megosztani veletek tapasztalatomat és segítségeteket is szeretném kérni!
Vettem 2009 augusztusában egy dell 1555 notebook-ot kemény pénzért, de csalódnom kellett benne!Nem ezt vártam volna egy ennyire drága laptoptól!Hogy a vinyó kattog és akkor megáll a zene és leáll a laptop; vagy hogy a fényes részek olyan furán megkoptak a kijelző alatt és a kijelző is olyan koszos kopottas;mikor normális körülmények között szállítom törölgetem;őszintén vigyázok rá! Arról nem is beszélve hogy a touchpad gombjai sem a legjobbak sztem olyan mintha csak odadobták volna őket, a billentyűzet alatti rész meg recseg ha rárakom a kezemet!Mi tévő legyek? Kihez fordulhatok segítségért a hibák kijavításával kapcsolatban?
Kit kell felhívjak?Mert gondolom hogy a dell Magyar képviselőjével kellene beszélnem nem az üzlettel ahonnan vettem! -
paella
csendes tag
válasz
SzaboZE #14971 üzenetére
Szia!
ez az:
http://www.dell-shop.hu//115068_adatlap_dell__inspiron_1564_156_hd_ready_1366x768_i3-330m_213ghz_2gb_320gb_dvd-rw_intel_gma_hd_dos_6cell_lila.htmlés itt van a studio is(bár sztem a másik weblapon ugyanez van,ami olcsóbb):
http://www.dell-shop.hu//115582_adatlap_dell__studio_1537_154_wxga_core_2_duo_p7450_213ghz_2gb_320gb_dvd-rw_intel_gma_4500mhd_no_os_6cell_rozsaszin.html
Melyiknek bírja tovább az aksija amúgy?
A led az sokat számít ilyen szempontból?
Bár gondolkodom,h érdemes lenne lemondanom a rózsaszín,lila színről és ezeknél "jobbat" találhatnék? Egy 3-4 gigás vostro?
Köszönöm a segítséged!!
-
Tim82
félisten
-
Doresz
tag
Valaki tudna segíteni abban, hogy milyen memóriát tehetek Inspiron 1501-be? Tudom, használjam a Google-t, de ezek nekem baromira nem mondanak semmit. A Samsung oldalán lévő tag kereső szerint egy 1 GB, 333MHz RAM van most benne, e mellé szeretnék plusz egy 1 GB-s memóriát (ha megfér a kettő egymással).
-
SzaboZE
addikt
válasz
paella #14970 üzenetére
A 1564-ben pontosan milyen i3 proci van és milyen lcd? A 1545 és a 1537 között talán az utóbbiban takarékos és erősebb a proci, cserében nem ledes az LCD. Ha tényleg nem nagy képeket szerkesztesz, akkor talán elég a kisebb procival szerelt 1545. A legutolsó konfig viszont lehet hogy jobb választás, ha megírod a többi paramétert is.
-
paella
csendes tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni. Nem tudok dönteni, mivel nem értek a számítástechnikához.
A dell gépek tetszenek a legjobban,mert mindenképp rózsaszín laptopot szeretnék, és nem olyan drága,mint a sony vaio.
Nekem fontos,h mennyit bír, örülnék, ha az üzemidő nem csak 2-3 óra lenne. A másik nagyon fontos dolog, hogy photoshopolok és illusztrátorozom. De nem óriási méretű fotókat retusálok, csak tervezek, rajzolok.
És a harmadik fontos dolog, hogy nem szeretnék 160ezernél nagyon többet költeni rá, de jobb, ha az alatt van. Nagyon sokat gondolkodtam a macbookon, de nem tudom,h megéri-e, és pont emiatt nem szeretnék feljebb menni árban, mert akkor végülis ennyi erővel macbookot is vehetnék
Tudnátok segíteni nekem megtalálni az ideális laptopot? Igazából 2 jöhet szóba(mivel rózsaszínt szeretnék, tudom ez butaság), én csak ezeket találtam:
Dell Inspiron 1545-127 Pink
TulajdonságokTulajdonságok:
Dell Inspiron 1545-127 Pink
Operációs rendszer: Ubuntu Linux v9.04
Kijelző: 15.6" WXGA TrueLife (1366 x 768 fényes) WLED TFT
Processzor: Intel Core 2 Duo T6600 2.2GHz / 2MB / 800MHz
Memória: 2GB DDR2 800MHz (1 x 2GB)
Merevlemez: 320GB 5400rpm SATA HDD
http://www.minibook.hu/termek/dell-inspiron-1545-127-pink-01838
Régi ár: 159,613 Ft
117,100 Ft+Áfa
146,375 FtDell Studio 1537 115582 Rózsaszín
TulajdonságokTulajdonságok:
Dell Studio 1537 115582 Rózsaszín
Operációs rendszer: Nincs
Kijelző: 15,4" WXGA (1280 X 800)
Processzor: Intel Core 2 Duo P7450(2.13GHz,1066MHz,3MB)
Memória: 2x1GB DDR2
Merevlemez: 320GB
116,290 Ft+Áfa
145,363 FtDell Studio 1537 115580 rózsaszín
Operációs rendszer: Nincs
Kijelző: 15,4" WXGA (1280 X 800)
Processzor: Intel Core 2 Duo P7450(2.13GHz,1066MHz,3MB)
Memória: 2x2GB DDR2
Merevlemez: 500GB
163,938 Ft
131,150 Ft+ÁfaÉs 1 lila alternatíva : eltávolítás
DELL Inspiron 1564 15.6 HD Ready
Intel Core i3
2048MB
320GB
156.650.- FtMelyik a jó választás? Vagy ha egyéb ötlettel tudtok szolgálni,akkor szívesen veszem azt is!
Köszönöm!!!!
-
premete
veterán
válasz
ZooLee19.. #14965 üzenetére
Szerintem igen, de ha sokat akarja cipelni, akkor a 13 colos Vostrot választanám, például [ezt]
Ebayről lehetne kék e4300-ast még esetleg ebben az árfekvésben, azok tényleg üzleti gépek már. -
-
Moric
aktív tag
Kaptam egy Latitude d620-as gépet. A teljes mobilitáshoz egy wwan kártya hiányzik csak.
Ahogy nézem két fajta van hozzá gyárilag, a 55x0 és a 57x0 sorozat.
Melyiket rendeljem meg a gépemhez, melyikkel járok jobban? -
premete
veterán
-
soldi3r
veterán
hi!
e5400 és e6400 között mi a különbség? -
soldi3r
veterán
hi!
latitude e5400-zal kapcsolatban érdeklődnék, sokkal gyengébb mint az e6400? -
premete
veterán
válasz
ZooLee19.. #14956 üzenetére
Irodai munkára az Intel GMA4500 bőven elég, nem véletlenül ezt teszi a Dell az üzleti sorozatba is. Volt Inspiron 1520-am és Vostro 1710, azokban sem volt akku, illetve repedés gond sem, igaz, mindkettő inteles vga-megoldásokat használt..
Alaplap éppen az első szériás xps-ekben ment tönkre, de csak a diszkrét vgával szereltekben, mert a nagy hőingadozást, a 90 fokról 40 fokra történő lehűtést a vga porcelánja nem bírta, elrepedt, és cserélhették az alaplapot. Ezt egy bios frissítéssel megoldották, azután a gpu hőfoka nem ment 75 fok alá.
Volt Inteles és nvidiás xps-em is, bár ez utóbbi sem látott szervizt, de ugyanakkora akkuval az Inteles 50%-kal hosszabb üzemidővel rendelkezett és nem ment 50 fok fölé a hőmérséklete azóta sem, 2 éve már a szomszéd nyúzza, néha játszanak is vele, hiába mondtam, hogy nem arra való..
Szóval, megfontolandó, hogy egy halk, hűvös, megbízható, hosszú (akku) élettartamú laptop legyen, vagy egy olyan, amelyikben szinte állandóan megy a ventillátor, olyan meleg, hogy nem lehet ölben tartani, gyorsan lemerül az akkuja és a diszkrét vga-tól tönkremehet az alaplapja.
Diszkrét vga-t az általános irodai használat nem indokol, játékokra pedig a legújabb, fél-egy milliós laptop sem 100%-os, és minden újabb játék megjelenésekor lehetne venni egy újat. Ilyen kicsi méretben, amekkorák a mai laptopok, a hűtés tökéletes megoldása nagyteljesítményű vga esetén nem kivitelezhető, hűtőpaddal cipelni sem könnyű, akkor inkább asztali gép, ha játszani kell: jóval olcsóbb és olcsóbban bővíthető is, mert laptopnál az utólagos alaplap, processzor, vga csere horror ár, már ha egyáltalán lehetséges. -
ZooLee19..
tag
Halo, lenne egy kérdésem.Ő ajánlható lenne inkább "irodai munkára"? Mármint a teljesjtménye az jó, kivéve a fos gma4500 at, de igazából az jobban érdekel, hogy milyen hibái vannak.
Beszaró aksi, elrepedő alaplap mint az inspiron-nak ugye ilen nincsen?kösz.
-
Misi1979
őstag
válasz
hans87 #14954 üzenetére
Az Acerral tényleg elég sok baj van, ismerős révén sajnos nekem is volt két köröm náluk.. szóval felejtős.
A Toshiról meg ne mondj le, az Acerhoz képest ég és föld.. majdhogynem a HP kategóriája.
Amiket kinéztél, azok mind "minőségi" belépő kategóriás gépek, én a helyedben a notik teljesítménye, kinézete, garanciaidő alapján döntenék.
-
hans87
tag
-
hans87
tag
Sziasztok!
Még nem volt notebook-om, nagyon szimpatikus pár DELL gép (Inspiron 1545, Vostro 1015). Kérdésem az lenne, hogy DELL mennyire egy mebízható gyártó?
Minőségileg mennyire van jó helyen? -
GoZoL
senior tag
Sziasztok!
Szomorúan tapasztaltam a most beszerzett Dell latitude E5500 laptop anyaghibás. Lám csodát MADE IN Poland......
Nem akartam hinni annak amit írtatok, de igaz, a lengyel emberkék felettébb trehány munkával rakják össze ezeket a laptopokat. Érdemes ezt a hibát jelentenem a dell support felé vagy csak akkor foglalkoznak vele ha a készülék is hibásan működik? Hiba: egy csavar túl van húzva és meg van hajolva egy rész a ház tetején, ahol a kijelző kapcsolódik hozzá. Köszi a segítséget! -
Csabi88888
csendes tag
Akárhogy is nézegetem, ebben az árban ennél([lDell Inspiron 1545 T65 VHP]) jobb Dellt nem találok. Ha találok is jobbat, akkor ahhoz vagy nincs op. rendszer vagy rosszabb benne a videokártya. Nézegetek más márkákat is HP, Lenovo, de mégis inkább a Dellnél szeretnék maradni. Hasonló árban a konkurens márkáknál lehet jobb gépet találni, de a Dell mégis Dell és a 3év garancia is magáért beszél. Talán még a Lenovot tudnám magamnak elképzelni, de mint mondottam inkább a Dell fele hajlok.
Vélemények?
-
SzaboZE
addikt
válasz
g.gergo #14931 üzenetére
Hát ha még mindig megy (egyébként 45 perc után is), nyugodtan lődd le, segíteni nem fog ha hagyod menni. Van rá esély, hogy újra fog indulni, mert nem az elején állt meg a flash írás. Ha nem, akkor meg garanciális javítás. Mindenesetre utána megpróbálnám mégegyszer azt az update-et ha elindul.
-
air
nagyúr
válasz
Csabi88888 #14941 üzenetére
Mondanám, hogy egy 1564-essel jobban jársz, de az ismert venti probléma miatt nem ajánlom szívesen.
-
premete
veterán
Én szinte mindent ott veszek, volt már olyan, hogy nem működött egy modem, és visszaküldtem, majd visszakaptam az árát. Laptopot is vettem párat, azok mind rendben megjöttek és a leírásnak 100%-ban megfeleltek. Egyszer vettem egy Milestone-t, nem jött meg, de a PayPal visszaadta a 450 Eurót. Amire válaszoltál, akku itthon a háromszorosába kerülne, azért ez nekem nem mindegy, és a kínaiak a legmegbízhatóbbak az eddigi tapasztalataim alapján.
-
Csabi88888
csendes tag
Ajánlj légyszíves egy gépet max 180ezer Ft-ig. Mindenféleképpen újat akarok 3év garanciával és hozzá windows 7 vagy vista op. rendszert. Hol lehet jó áron ezekkel a kondíciókkal dell notit vásárolni? Akkuról ritkán használnám és néha játszanék is rajta, tehát fontos lenne a videókari is. Eddig csak Dell notim volt számszerint 2db és nagyon megvagyok elégedve ezzel a márkával, ezért is szeretnék ismét Dellt venni. Előre is köszi!
-
air
nagyúr
válasz
Csabi88888 #14935 üzenetére
Drága. Ez a konfiguráció ennyit nem ér meg.
-
Mboy
csendes tag
válasz
pumukli23 #14928 üzenetére
Köszi! Utána nézek hol mennyi.
Választani kéne a fenti DELL (#14923)
és egy Lenovo W500 között.
A W500 nettó 220e.
T9600(2.8GHz),
4GB RAM,
320GB 7200rpm HD,
15.4in 1920x1200 LCD,
512MB ATI FireGL V5700,
CDRW/DVDRW, Intel 802.11agn wireless,
WWAN,
Bluetooth, Modem, 1Gb Ethernet,
UltraNav, Secure chip,
Fingerprint reader,
Camera,
6c Li-Ion, -
Csabi88888
csendes tag
válasz
Csabi88888 #14932 üzenetére
Esetleg erről mi a véleményetek? [Dell Inspiron 1545 T65 VHP]
-
premete
veterán
válasz
.Benett #14933 üzenetére
Nem tudom, hogy gyári-e, de jó az ár és akkunál nem nagyon van különbség és itt is 1 év a garancia: kb. 8500.- Ft]
-
.Benett
tag
Sziasztok!
Valaki nem tudja, hol lehet jó árban Studio 1555-höz 6 cellás gyári akksit kapni ? -
Csabi88888
csendes tag
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni. Régi Dell-emet gondoltam egy újra lecserélni.
Mi a véleményetek erről?: [link]
Vagy mit ajánlanátok 170 ezer Ft-ig? És, ha lehet azért fusson rajta 1-2 játék is.(tudom nem arra való) Előre is köszönöm! -
g.gergo
senior tag
Van egy DELL Inspiron 1545-ös laptop. Probléma adódott vele, ami nem is lényeg most. BIOS frissítés kellett csinálni. Letöltöttem a megfelelő exe-t, elindítom, pár rutin kérdés, leokézom, újraindul, majd ..... csend.
Bejön a Flash BIOS Update Program, látszólag mintha csinálna vmit de nem tudom, a venti teker mint az állat. MÁR 45 perce megy!!!
A következő van a képernyőn:
Verifying system confugration.
BIOS ROM file crc-32 is correct.
Performing BIOS Update....Flashing Sytem ROM:
Rewriting Flash....................De már 45 perce ez van, a gépet meg nem merem lekapcsolni, m akkor vége. Viszont így sem mehet a végtelenségig!
Ötlet?
-
Kobe
veterán
válasz
SzaboZE #14929 üzenetére
az 500 as HDD már a studio 1555nél is alap volt, elég régóta, akárcsak a 4570es vga, szóval a dell nem találta fel a spanyolviaszt ezen a téren, az i7es proci meg, ami a termékvonal legerősebbje, jött magától a trendváltással, mint anno a 1555nél a p8700 és afeletti c2duok. Én nem ülnék seggre ettől sem, mert az i7 sem egy tegnapi találmány
Szvsz mivel épp egy palettaváltás van a c2d és i szériás procik között és utóbbiak már kifutó darabok, a kutya nem fogja keresni őket, egy ilyen cucc max bruttó 250 et ér. Legalábbis én ennél többet nem adnék érte, mert "semmivel" nem tud többet, mint az előd 1555, csupán azt, hogy a brand egyik legerősebb darabja, de csupa olyan dolgokból áll, ami nem extrának, hanem alapnak számít. Nekem ez ekkora felárat nem ér meg például.Nézd meg a sonyt pl, belőtt magának egy árszinvonalat, a kb 300 ezer forintot, és a legkelendőbb termékeit ugyananyniért adja, nem számít, hogy 3-4 éve azért a pénzért csak egy sima P4et tudott a gépbe rakni, 1-2 éve 2 magos procit, most meg már a core cuccokat adja ugyanannyiért, nem játsza el azt, hogy piacon hagyja a régi notikat ugyanolyan áron, és ahhoz képest rápakol 20-40%ot az újakra. Igaz, hogy sokkal drágábbak az átlag gépeknél, de legalább tudom, hogy ugyanannyi pénzért évek múlva is azt fogom kapni: közép, vagy felsőkategóriás gépet, nem 8 fajta termékvonal (studio, inspiron, latitude, stb) 8 fajta változatát - core i proci, core 2 duo stb....az én logikám szerint ha van egy technológiai fejlődés, de nincs mellette más esemény (a forint romlása, stb) akkor értelemszerűen a régi, elavult termék árának kéne esnie, nem az újnak az egekbe szöknie
én pl hónapok óta nem találok magamnak normális laptopot, mert egyszerűen az ár-érték arányok röhejesek. Ami gáz, mert a msotani meg halódik.
A dell inspiron 1564 jónak mutatkozott, sorra elvérzett a teszteken, a normális studiok árát újév után érthetetlenül felnyomták (erősödő forint, karácsonyi kiárusitás utáni hullámban rápakoltak egy laza 15%ot, de mire fel) Már azon gondolkodom, hogy külföldről hozatok inkább világgaranciás gépet, az egyetlen gép amiről elhiszem, hogy jól van árazva, az a cca 400 ezres sony vaio F, tényleg ég és föld a különbség minőségben a 300 ezres dellhez, a 230 ezres asushoz és a többi hez képest. Nem mondom, hogy ér 400 ezret, de a minősége azt a 40-60%os felárat megéri.
Fél éve rágom a kefét, és várok a messiásra, mert hát "hülye azért nem vagyok", tudom, hogy ezek közül amiket mso ennyiért árulnak, egy sem ér annyit sajnos, amennyit kérnek érte -
Mboy
csendes tag
Sziasztok!
Szerintetek ez a gép megér 240e Ft-ot?
Típus Studio 1557 Red Swirl
Cikkszám 1557P2D115211
Operációs rendszer MS Windows 7 Professional
Processzor Intel Core i7-720QM 1,6
Processzor adatai 6M Cache, 1.60 GHz
Memória 4096 MB
Memória típus DDR3
Merevlemez 500 GB
Grafikus vezérlő ATI Mobility Radeon HD4570
Kijelző 15,6" TrueLife
Kijelző felbontása 1920X1080 (FULL HD)
Optikai meghajtó DVD-RW +/- DL
LAN 10/100/1000 Mbit/s
Wi-Fi Van
HSDPA modem Nincs
USB 3 db
Firewire Van
Bluetooth Van
IrDA Nincs
Soros port Nincs
HDMI Van
eSATA Van
Kártyaolvasó Van
Kamera Van
Ujjlenyomat olvasó Nincs
Súly 2,60 kg
Akkumulátor 6 cella
Lokalizáció magyar
Megjegyzés LED-es kijelző
Jótállás 4 év helyszínen -
kakuk100
őstag
Sziasztok !
Segítséget szeretnék kérni tőletek, mert nem vagyok nagy szakértő Notebook ügyben. Kinéztem magamnak egy Dell studio xps 16 os gépet.
Proci: Intel Core duo P8700 2.53 GHz
Kijelző: 15,6 col 1920X1080
Minden van benne amire nekem szükségem lenne. Nagyon fontos többek között a jó beépített mikrofon és hangszóró és camera, mert sokat beszélek Skypen.
Szerintetek érdemes megvenni vagy tudtok jobbat? -
SzaboZE
addikt
"SzaboZE!
Egy kérdés. Mit ér a Dell NBD garanciája, ha nem tudok beszélni velük? Hogyan hívhatom ki a szervizt? Viszonteladón keresztül? Mert ahol vettem a gépet, ott azt mondták, hogy vigyem be, megnézik. Ez nem NBD garancia!"Minket is megkereshetsz a problémáddal direktben. Privátban tudok adni elérhetőséget.
-
Doresz
tag
Hello!
Szeretném kicsit felújítani/feltúrbózni a gépem, ezért lenne pár kérdésem (kérdeztem már, de választ nem kaptam):
Új winchestert szeretnék az Inspiron 1501 laptopomba tenni, ezt szemeltem ki, kérdésem, hogy viszi-e a gép ezt, vagy maradjak a megszokott 5400rpm-esnél. Esetleg van valakinek tapasztalata?Ha memóriát is szeretnék bele tenni, akkor hol tudom megnézni, hogy melyik jó bele? Dell support oldalról össze-vissza linkelgetnek, az Exploreres 'system scan' vagy mi el sem indul.
Nem tudok & jelet írni, hiába kapcsoltam ki a Catalyst Control Centerben az Enable hotkeys menüpontot. A vezérlőpultban ez szerepel, ennek kell itt lennie?
Még egy utolsó kérdés: nemrég meghülyült a gép, és amikor tallózó ablakot nyitok meg (fájl feltöltése netre, albumborító/fájl hozzáadása iTunesban stb) név szerinti rendezés helyett mentés ideje szerint jelennek meg a fájlok, hiába van név szerinti rendezésre állítva. Van rá megoldás, hogy visszatérjen abc rendezésbe?
remélem tudtok válaszolni, köszi
-
kretenallat
senior tag
sziasztok, egy inspiron 1420 asom volt, meghalt benne a 8400gs (kulso monitorra rakotve szetesett szivarvanyos kepet ad, elvileg kek win7es ablak lenne, a darabok alapjan vmi recovery, mert megprobaltam parszor beinditani). namarmost a kerdesem az lenne h ezzel mit erdemes csinalni? gar mar nincs ra, elmult ket eves, egyebkent pedig USAbol szarmazik, kint dolgozo ismeros vette aztan eladta nekem mert itthon mar nem kellett neki. koszonom, hogy elolvastatok!
-
mt33
csendes tag
A hírekben azt olvastam, hogy szeptember előtt nem jön meg a Dell vostro 3700. Ausztriában már kapható.
-Szállítanak ki Magyarországra a német nyelvű notijukból? Mert az osztrák honlapon nem találtam infót (sokat szenvedtem
az angol nyelvű lapokon is, hogy találjak erről infót, de nem találtam). Vagy hogyan szerezhetném be, ha nem zavar egy ideig a külföldi billentyűzet?
-Nagyon jónak tartom a Geforce™ GT 330M vga-ját. És gondoltam majd idővel lecseréltetem magyarra a billentyűzetet és 1-2 év múlva az i3-at i7-re. Ez nem problémás ugye?
-
csuki00
tag
Sziasztok!
Egy Intel GMA X4500 mire elég?! Barátnőm kiszemelt gépében egy ilyen lapul, és szeretne sims hármazni....
-
xcsab
aktív tag
Sziasztok
Halistennek megment a Dell inspiron 1720as laptopom toltoje...mielott felmondta volna a szolgalatot 10 percen keresztul ugy mukodott hogy a led meg meg villant aztan vegkepp abbahagyta a vilagitast.Ha most bedugom a csatlakozoba egy 4 masodperc utan pittyen egyet eleg halkan de nem tolt es a led nem is vilagit.
Lehet szervizleni? Vagy egybol cserelni szokas?
Hogy lehet a legolcsobban meguszni?Koszonom
-
krupiz
csendes tag
Sziasztok!
A tapasztalt Dell userek segítségét szeretném kérni D400-as subnoti XP újratelepítésében.
Elindul a telepítő majd egy idő után lsass.exe - rendszerhiba üzenettel megáll a mutatvány. Külső CD/DVD meghajtóról próbáltam a telepítést. Ha valaki tudja a megoldást akár link formájában ne tartsa vissza! Köszi! Üdv.:Zoli -
Bandi67
csendes tag
Kedves Dell-esek!
A tanácsotokat kérném, hogy szerintetek mennyiért érdemes megvenni a következő típusú notit:
2003-as gyártású
Dell Latitude D600Pentium M proc
20GB Winchester
512 MB RAM
1,4 GHz proc.Mennyi az, amit maximum megér szerintetek?
Köszönöm!Üdv
-
MarQs
senior tag
Egy hasznos és pontos leírás képekkel együtt Inspiron 6400/E1505 tulajoknak a DELL hivatalos támogatói oldaláról, hogy hogyan buheráld szét a notidat...
Ajánlott irodalom akármelyik alkatrész cseréjéhez, de:VIGYÁZAT!! Csak biztos kezű és valamelyest tapasztalt júzereknek!
-
Davey7
senior tag
válasz
asadasad22 #14900 üzenetére
köszi,akkor szerintem elég a 2GB-al szerelt legolcsóbb változat,aztán majd itthon veszek bele egy másik 2-es modult.
meg ehhez vennék még egy év garibővítést plusz egy laptop sleeve-et és akkor így is $700 alatt maradok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo Thinkpad X1 Carbon Laptop 14" i7-8565U 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Asus TUF Gaming F15 i5-11400H RTX 3050 16GB RAM 512GB SSD Hibátlan
- Ez már Kóros (Core 5)! Új Samsung Galaxy Book4 Intel Core 5 120U 16GB 512GB
- HP EliteBook 830 G7 i5-10210U 16GB 256GB 1 év garancia
- LENOVO IdeaPad L340-17IRH - 17,3"FHD IPS - i7-9750H - 8GB - 1TB - Win10 - GTX 1650 - MAGYAR
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! LG 24MB35PM 60Hz FHD IPS 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Ikea Eilif Paraván, asztali elválasztó
- Számlás!Windows 10 Pro 11 Pro,Windows 10 Home 11 Home, Office 2016,2019,2021 ,Vírusirtok,Mac
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest