Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Asszociációs játék. :)
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Digitális Állampolgárság Program
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
-
LOGOUT.hu
FIGYELEM
A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Mielőtt kérdeznél, OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT
-----
HATÁLYOS DÍJTÁBLÁZAT (2024. 10. 28.): [link]
(ÚJ: havi limit bevezetése 1% visszatérítésre)
-----
LEGGYAKRABBAN FELMERÜLŐ KÉRDÉS
Volt egy sikertelen vásárlásom a Curve-vel, mégis "levonták" az összeget. Mikor kapom vissza?
Két lehetőség van, mindkettő előfordul. Mivel az összeget először csak zárolja a bankod, néha sajnos zárolásban is ragad (a lenti bal oldali képen látható felirat esetén fordulhat elő), aztán napok múlva automatikusan felszabadul. A napok száma bankfüggő: a Revolutnál például 7, a K&H-nál 10, az Ersténél 15 nap, de egyes bankok (Raiffeisen, OTP, Cetelem) még hosszabb ideig, akár 30 napig is zárolásban tarthatnak egy-egy tételt.
Ha a sikertelen vásárlás után mégis lekönyvelik az összeget (ez a gyakoribb, a Go Back in Time menü aktívvá válása jelzi, hogy ez meg fog történni), a levonás mellett később lesz egy ugyanakkora összegű jóváírásod is. Minden elutasított, a bankod által mégis lekönyvelt vásárlást a tranzakciót követő nyolcadik napon automatikusan visszatérít a Curve rendszere, ezt a lenti jobb oldali képen látható felirat jelzi. Ha írsz a supportnak, a folyamat talán meggyorsítható, az appban tegyél bejelentést (Launchpad -› Support -› Chat -› New Conversation -› Transactions -› Declines). Ha egy vásárlásod zárolásban ragadt, ugyanezen az útvonalon megpróbálhatod elkérni a zárolás visszavonását igazoló RRN (Retrieval Reference Number) tranzakcióazonosítót, amelynek birtokában a bankod ügyfélszolgálata tud segíteni a zárolás manuális feloldásában.
Ha az elutasított tranzakciónál szintén a jobb oldali képen látható feliratot látod rögtön a vásárlás után (vagy 1-2 órával később), biztosan nincs további teendőd: ez azt jelenti, hogy a Curve rendszere már vissza is térítette az összeget (=bejelentést NEM kell tenned). A visszatérítés elindítása után csak a bankodon múlik, hogy mikor történik meg a tényleges jóváírás (jellemzően 1-5 munkanap).
---
(Az összefoglaló nem ért véget, klikk a folytatásért!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
pictigjis
Topikgazda
válasz Mauzes #17387 üzenetére
szerintem nem teljesen jól érted. azért bin attack támadás nem szokott minden kártyakibocsátó ellen zajlani, a curve most kifejezetten célpontnak tűnik. ennek az okát innen mi nem fogjuk megfejteni: kiszivároghatott például valahonnan néhány konkrét kártyaszám, amelynek ismeretében több mintaadatot tudtak betáplálni a kártyaszám-generáló szoftverekbe, de lehet bármi más is a háttérben, a tény az, hogy a curve-nél rengeteg visszaélés történik most
mivel ez egyfajta proxykártya, a saját jól felfogott érdekem az, hogy legalább éjjelre fedezet nélküli kártyát választok ki, mert így biztosan nem ébredek arra, hogy x darab tranzakcióval x összeget (megint) elloptak tőlem. a jelenleg általam ismert információk alapján ez a fajta kiemelt kockázat jelenleg csak a curve-kártyám esetében áll fenn, de az is igaz, hogy alkalmi visszaélések bármelyik hazai bank kártyájával is előfordulhatnak: link1, link2
-
pictigjis
Topikgazda
válasz Mauzes #17385 üzenetére
nem tudnak "jobban", de most ilyen időszak van. valószínűleg bin attack támadás zajlik (a wise-nál is volt), próbálkoznak, próbálkoznak a tömegesen generált számokkal, és néha találnak
-
kapasz
tag
válasz Mauzes #12429 üzenetére
Eggyel nem megy ennyi, ehhez több kártyát kell használni.
Pl. 2 db Erste Max összesen 6 kategóriára ad 4 %-okat, Cetelem is ad 1 %-ot a teljes keretre, K&H 4 ezer Ft-ot ad.
K&H megmutatja az MCC-t, utána már könnyű pakolni a Curve-vel.
Ténylegesen nem olyan bonyolult.
[ Szerkesztve ]
-
Thusor
őstag
válasz Mauzes #12410 üzenetére
GPay és Apple Pay is szarakodik mostanában, így inkább visszaváltottam a bankom kártyájára alapértelmezettnek. Curve meg marad a külföldi utazásokra. 1 hónapja se használom, de több gondom volt vele mint valaha bármelyik más kártyámmal. Itt főként a többször levonom ugyanazt de mégis kifizetetlen marad problémára gondolok. Miután harmadjára is beszívtam így inkább tartaléknak használom.
AOC Q3277PQU monitor / HP Workstation z600 / Synology DS1618+ / Synology DS218+ / DELL PowerEdge T20 / Xbox Series X / Apple MacBook Air (M1)
-
Mauzes
addikt
válasz Mauzes #12377 üzenetére
Mod: az elutasítások oka mindig "egyéb hiba", 050 vagy 074 kód. De nem csak elutasítás van, hanem olyan is, amikor a POS azt írja, hogy sikertelen, akkor nálam zárolja a pénzt (a bankom általában küld is sms-t, hogy vásárlás volt), de később a Curve azt írja, hogy fully refunded.
-
pictigjis
Topikgazda
válasz Mauzes #11526 üzenetére
nem igy kellene lennie, de mostanaban igy van. amikor a felesegem automatikus kartyacsereje volt, es az apple payben is automatikusan frissultek a kartyaadatok, onnantol a regi kartya nem mukodott
technikailag "kartyamegujitaskent" kene elinditani egy ilyen igenyt, ilyenkor hasznalhato maradna a regi. de sokszor "uj kartyaigenyleskent" indul el a folyamat, ez meg a regi letiltasaval jar. a curve sajat foruman is panaszkodtak errol korabban
-
vnorbi
aktív tag
válasz Mauzes #11465 üzenetére
Fizikai Curve kártyád van, vagy csak a digitális?
Nekem kellett rendelnem fizikai kártyát, mert egy idő után online vásárlásra nem volt alkalmas a digitális (GPay-ben viszont működött), és a fizikai aktiválása kellett, hogy aktiválódjon a 3DS funkció, ami az online vásárlásokhoz gyakran szükséges.
Egy másik lehetőség, hogy valamiért blokkolták a kártyádat, és majd keres az ügyfélszolgálat az okkal. Ilyenben is volt már részem. De keresheted te is őket, hátha úgy hamarabb kiderül.
[ Szerkesztve ]
-
Oliverda
félisten
Írd nekik azt, hogy egyszer csak megállt a kártyával az érintéses fizetés, akkor ingyen lesz, máskülönben úgy rémlik, 5 font a lejárat előtti csere. A magyar BIN-es kártyával nem fog felugrani a váltás opciója, legalábbis itthon.
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
ACE-
addikt
Nekem múltkor ezt úgy sikerült megoldanom, hogy a lefele nyilat nyomtam a terminálon addig, amíg nem láttam megint a Ft összeget, és akkor nyomtam zöld gombot, így sikeres volt, korábban nekem is volt pár ilyen, ami 050 hiba volt és csak fizikai kártyával ment.
Revolut (7000 Ft azonnal) Curve (1% visszatérítés 30 napig mindenre)
-
unicumnext
aktív tag
-
Somatom
veterán
Mármint az öt Font? Mittudomén. Ezt mutatja. Az 5 Fontra azt írja, hogy 2019 november. Akkor kaptam a kártyát. A declined tranzakcióknál meg véletlenül ez a kártya volt kiválasztva. A fogaskerékre bökve meg ezt látom. Nem nagyon foglalkoztam vele, csak most, hogy pár hsz. -szel korábban említve lett, hát gondoltam, ránézek.
[ Szerkesztve ]
Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
balinlin
senior tag
Gyakorlatilag először feltölt egy virtuális számlát (amit te nem is látsz persze), majd a sikeres terhelés után fizet a kereskedőnek.
Tehát a bankod szempontjából kereskedő, a kártya elfogadóhely szempontjából kártya kibocsátó.
Lényeg a lényeg, hogy simán csücsülhet a curve-nél a pénz. -
madrac
senior tag
Erre most mit mondjak? Ennyit a fene nagy mítoszról, hogy biztonságban van az ember pénze akkor is, ha hibára futnak a vásárlási tranzakciók, mert az üzlet banki rendszere csak azért az 1 sikeres tranzakcióra tart igényt? Szerintem egyiküknél sincs, mert erről történetesen van blokkom. úgy gondolom, hogy a Curve-nél van az összeg, hiába ő csak egy közvetítő. Nem véletlen, hogy a másik vásárlásom után is külön tranzakcióban kaptam csak vissza a tévesen levont összeget, nem pedig az egyik kártya foglalás oldódott fel...
-
hard74
senior tag
Nálam sincs semmi gond vele,a Gpay bevezetése előtt, és után sem. 1 hibás fizetés volt hónapokkal ezelőtt, de az is rendeződött.
LG K990 Viewty-->LG P920 Optimus 3D-->LG G2-->Lenovo Vibe Z2 Pro-->LG G4(G2)-->O+3-->Huawei Mate 10Pro-->OnePlus 7pro-->OnePlus 8T-->Asus Zenfone 8-->Pixel 7-->Pixel 9
-
vodrosjozsi
őstag
Csak akkor ajánlja fel ha fent van telepítve a pay, jelenleg ez csak külső alkalmazásból megy.
Viszont nekem a revolut megy anélkül, máskérdés, hogy én ezzel az appal csak szenvedni tudok, sokkal könnyebb a saját kártyámat berakni curve alá és úgy fizetni.. ami jelenleg még mindig nem lehetségesSamsung Galaxy A35/Samsung Watch 4
-
<Adamsky>
nagyúr
"Egyrészt ez egy eléggé más (butított) felület ... "
Hiába, ezt szánta a gugli nekünk: g.co/help/37hd9k" ... másrészt pedig ettől függetlenül szerintem az említett anomáliák értelmetlenek."
Ööö... ezt nem értem. Az eddigi tapasztalatok szerint egyedül az Android 9-en ragadt Huawei és Honor készülékeket érinti a natív app. letiltása olyan szempontból, hogy utána nem lehet velük fizetni. -
nagyúr
A bankoknál az a tényleges összeg, ami hónap zárásakor szerepel (vagy amit postán megkapsz).
Egy belföldi vásárlást is szeretnek egy hétig könyvelgetni, nemhogy egy külföldit.
Raffi is megszívatott, amikor én úgy láttam, hogy elértem annyi tranzakciót, hogy ingyenes a számlavezetésem. Akkor valójában nem értem el, mert nem a könyvelési időt mutatja a telefonos app, csak a terhelés idejét. Amit a hónap végén költöttem, azt simán a következő hónapban könyvelték el."Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
gzbotii
nagyúr
Ööö...az megvan, hogy havi 500GBP felett a konverzió amúgy is 2% felárral jár (hacsak a mögötte lévő kártyád nem úgyszintén euróban volt).
When every logical course of action is exhausted, the only option that remains is inaction.
-
-
kgyurma
csendes tag
Lezárult az ügy. Az az igazság, hogy egy barátom követte el, csak Ő nincs itt bent a fórumon, ezért én tettem fel a kérdést, és egyszerűbb volt akkor első szám első személyben írni.
Szóval összesen 5 tranzakciót indított (több nap alatt) mire észrevette, hogy ezeket külön díjjal terhelte a Curve, és ezek összesen majdnem 1000 eurót tettek ki (707 volt a legnagyobb), amit a forintos kártyájáról fizetett. Azután mindegyiket átterhelte Revolutra EUR-ban 2 nappal ezelőtt. Mára az utolsó forintig minden visszakerült a forintos számlájára, és a Revolutról le lett vonva pont ugyanannyi EUR. Boldogság... -
gzbotii
nagyúr
Lesz egy 2% váltási díj az 500 font feletti részen (ami kb 230 eur * 2%) - ez szinte biztos.
+hétvégi felár, ha az esedékes
Hitelkártya részt (visszatérítést, etc) nem vágom, nincs hitelkártyám.Összességében, lehet, hogy jobb lesz a Revolut, de olyan sokat Curvvel sem tudsz, és akkor lesz tapasztalat.
When every logical course of action is exhausted, the only option that remains is inaction.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Mielőtt kérdeznél, olvasd el a kibővített összefoglalót! A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
- Autós topik
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Politika
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- World of Tanks - MMO
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Házimozi belépő szinten
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest