- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
-
LOGOUT
FIGYELEM
A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Mielőtt kérdeznél, OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT
-----
HATÁLYOS DÍJTÁBLÁZAT (2025. 05. 09.): [link]
-----
LEGGYAKRABBAN FELMERÜLŐ KÉRDÉS
Volt egy sikertelen vásárlásom a Curve-vel, mégis "levonták" az összeget. Mikor kapom vissza?
Két lehetőség van, mindkettő előfordul. Mivel az összeget először csak zárolja a bankod, néha sajnos zárolásban is ragad (a lenti bal oldali képen látható felirat esetén fordulhat elő), aztán napok múlva automatikusan felszabadul. A napok száma bankfüggő: a Revolutnál például 7, a K&H-nál 10, az Ersténél 15 nap, de egyes bankok (Raiffeisen, OTP, Cetelem) még hosszabb ideig, akár 30 napig is zárolásban tarthatnak egy-egy tételt.
Ha a sikertelen vásárlás után mégis lekönyvelik az összeget (ez a gyakoribb, a Go Back in Time menü aktívvá válása jelzi, hogy ez meg fog történni), a levonás mellett később lesz egy ugyanakkora összegű jóváírásod is. Minden elutasított, a bankod által mégis lekönyvelt vásárlást a tranzakciót követő nyolcadik napon automatikusan visszatérít a Curve rendszere, ezt a lenti jobb oldali képen látható felirat jelzi. Ha írsz a supportnak, a folyamat talán meggyorsítható, az appban tegyél bejelentést (Launchpad -› Support -› Chat -› New Conversation -› Transactions -› Declines). Ha egy vásárlásod zárolásban ragadt, ugyanezen az útvonalon megpróbálhatod elkérni a zárolás visszavonását igazoló RRN (Retrieval Reference Number) tranzakcióazonosítót, amelynek birtokában a bankod ügyfélszolgálata tud segíteni a zárolás manuális feloldásában.
Ha az elutasított tranzakciónál szintén a jobb oldali képen látható feliratot látod rögtön a vásárlás után (vagy 1-2 órával később), biztosan nincs további teendőd: ez azt jelenti, hogy a Curve rendszere már vissza is térítette az összeget (=bejelentést NEM kell tenned). A visszatérítés elindítása után csak a bankodon múlik, hogy mikor történik meg a tényleges jóváírás (jellemzően 1-5 munkanap).
---
(Az összefoglaló nem ért véget, klikk a folytatásért!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Agony
aktív tag
Én épp most futottam bele ugyanebbe. Garmin Pay-be van berakva a Curve kártya, mögötte Raiffeisen HUF kártya. Boltban fizettem 16.820 Ft-ot, majd hazajöttem és itthon látom a telefonon a visszaigazolást, hogy 17.556 Ft került levonásra. Gondolom itt is feldobta a kérdést, amit leokézott a boltos.
Nem nagy tétel, de úgy néz ki egyre gyakoribb, úgyhogy jó lesz rá figyelni.
-
emeritus
tag
Ez a hirhedt Dynamic Currency Conversion (DCC) "szolgáltatás" volt. Sajnos egyre gyakoribb. A külföldi kártyabirtokosokat szolgálja, amennyiben a POS terminál – kártya devizanemét felismerve - felajánlja a külföldi devizában való fizetést. Általában a helyi deviza választása előnyösebb. A választást a terminálon esetenként a pénztáros elvégzi helyettünk és kárunkra.
-
TrollBalint
addikt
-
madrac
senior tag
Ja. Nem esett le.
Akkor ha most rátöltök Revolut-ra forintot, ott váltom át ugyanannyi dollárra mint az eredeti Curve tranzakcióban van, és a Revolut-ot adom meg ehhez a tranzakcióhoz Curve-ben, akkor a Curve-ben mivel nemlesz deviza konverzió, ezért plusz díj nélkül fogja levonni Revolut-ról, az eredeti magyar bank kártya terhelést pedig visszatérítik?
Nem tudom jól értem-e.
Ezzel csak az a bibi, hogy az egyik tranzakció több mint 1000 font, ami elvileg a back in Time limite, de az opció aktív Curve-ben, a másik meg az, hogy a Revolut új deviza konverziós limite, amit még nem tudom mennyi.... Megnézem. -
hard74
senior tag
Hát nálam július 15-től van egy Declined tranzakció, és eddig nem kaptam vissza.
Írtam a supportnak, de csak egy sablon választ kaptam, hogy nagyon elfoglaltak, majd foglalkoznak az üggyel. Ez még nem történt meg.
Elvileg 30 nap után automatikusan feloldja a bankom(OTP)a le nem kért összeget. Kíváncsian várom. -
Crvsh3R
senior tag
Szia!
Nem véletlen K&H-s kártya volt a Curve mögött? Ma én is úgy jártam a Penny-ben, hogy Curve-el próbáltam fizetni, de elutasította. Curve appban szintén declined. de a K&H applikációban látszik, hogy bezárolták az összeget. Elég ciki volt, mivelhogy nem volt nálam más fizetőeszköz és nem tudtam újra kifizetni, mert a számlán sem volt még egyszer annyi.
Emiatt a válasz engem is érdekelne, hogy kb. mikor kapom vissza a pénzem, illetve szükséges-e valami plusz lépést tennem az ügyben. Slip-et elhoztam a tiltásról, hátha kelleni fog. -
<Adamsky>
nagyúr
Én most csak próbaképpen szerettem volna egy payment link-et generálni (közvetlen kapcsolatnak nem akartam csak úgy pénzt küldeni
), de nem jött össze. Pedig a kártyát használom, és most - igaz még csak pár perce - de vettem fel komolyabb összeget is ATM-ből. Talán holnap ...
-
balinlin
senior tag
-
balinlin
senior tag
E-matrica "kényelmi" díj nélkül: link
Tudom nem ez volt a kérdés, de lehet többet jelent hosszú távon mint az egyszeri rossz váltás.
Emlékeim szerint valahol olvastam hogy ilyen változtatás esetén a hétvégi váltási díjat is visszadja a Curve. Ha használod a funkciót le is írhatnád mi lett az eredménye. -
-
Somatom
veterán
Ezzel most mit szeretnél? Veled is beszélgessünk róla?
-
edk-
őstag
Nekem pont most kedden volt ügyfélszolgálati ügyem egyszerre mindkettőnél. Tök simán ment.
Curve mögé tett BB kártyával akartam Revolutra tölteni 100 eurót. Revolut szerint declined, ám beterhelte a kártyát. Először Revoluttal chateltem, küldött egy képet a tranzakció adataival. Ezt elküldtem a Curve üfsz-nak, akik egy napon belül visszaírtak, hogy a Revolut nem küldött üzenetet a sikertelenségről, ezért terhelték. Egy héten belül amúgy is visszafordult volna, de ők most meggyorsították. És valóban, már jóvá is íródott.
-
Pont ugyanezt szenvedtem végig velük, szintén CIB kártyával. Anyunak akartam kártyát rendelni. Bugos volt program, végtelen ciklusba esett a kódkéréssel. Írtam nekik, hogy legyen lehetőségem egy újabb mikrotranzakcióra.
Először azt írták, hogy várjak, mert 5 nap is lehet, míg megérkezik a terhelés. Persze nem jött semmi.
Próbáltam kilőni, újratelepíteni, semmi nem segített.
Utána meg azt írták, hogy tudnak a hibáról, javítani fogják, de vegyem figyelembe, hogy nincs rá határidő megadva. Majd egyszer kész lesz.
Ezután rendeltem anyunak egy Transferwise kártyát, pillanatok alatt, hiba nélkül, ami azóta már meg is érkezett.
Nem rossz ötlet ez a Curve, nekem is van, de nagyon bugos még az app és a Transferwise-zal ellentétben nincs webes felületük, ahol szintén menedzselni lehetne a dolgokat. -
KTU
addikt
Most adtam hozzá nejem új CIB VISA kártyáját.
HUF-ra volt állítva a kártya alatt, addig 1db 1 GBP terhelés jött, de ezt azonnal jóvá is írták, és nem volt benne kód.
Átállítottam USD-re, és jött is a kód, 1,48 $ terheléssel.
Persze az alkalmazásban párszor rányomtam a "Verification" gombra, de talán 2 perc volt az egész.(#643) Oliverda:
A CIB-nél is a kártyáknál kell keresni, mert semmi értesítés nem jön.
De ez látszott a képen amit múltkor is linkeltem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Mielőtt kérdeznél, olvasd el a kibővített összefoglalót! A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
- One mobilszolgáltatások
- Futás, futópályák
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- iPhone topik
- BestBuy ruhás topik
- Le Mans Ultimate
- OLED TV topic
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- HP Probook 640 G2 (14FHD/i3-G6/8GB/256SSD/Magyar/Win11) - Szép!
- AMD Ryzen 5 5500 - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Kamerarendszerek telepítése //// Gyengeáramú hálózatok kiépítése //// Informatikai segítségnyújtás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- LENOVO ThinkBook 13s - 13.3" FullHD IPS - i5-10210U - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- DUPLA XEON GOLD 6134!!! HP Z8 G4 LEGNAGYOBB WORKSTATION 64GB 2x8 mag 2x16 szál gamer, szerver, munka
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest