Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- gerner1
- Klaus Duran: HP wifi nyomtatás+ win11.
- droidic: [Memory Leak] Az agy defragmentálása
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frozen
addikt
válasz
üzenetére
Ilyen mértékű befektetésnél vegyél első körben egy ledgert-t vagy trezor privát tárcát és azon belül fizesd be a kivánt összeget. Amivel esetleg drágábbra vagy többre jössz ki az lehet el is menne mire tözsdéről kiutalod a privát kulcsodra a megvásárolt érméket.
All in egy érmébe sem jó, érdemesebb általában a berakott összeg nagyobb részét egy általad perforált coinba pakolni.A maradékot pedig leosztani pár alsóbb kategoriás érmére. -
fireman123
őstag
válasz
üzenetére
...."Illetve mi tortenik elopjak a coinjaim es atoljak bitcoin mixeren es nyomva veszik? Akkor is adoznom kellene utanna?"
Nem tárolunk coint egyik tőzsdén sem, (csak amivel folyamatosan trédelünk)....megveszed amit akarsz és kiküldöd hardver tárcába (pl. ledger) és majd visszaküldöd amikor vissza akarod váltani fiatra, .....de szerintem sem most van még az ideje a nagybevásárlásnak, persze mivel senki nem tudja hol lesz az alja, sávosan kicsit lehet venni akár ezen a szinten is (mondjuk 5-10%-ot)
...ha eltűnik a coinod bárhol is, akkor nincs mit visszaváltanod fiatra, így nem tud képződni nyereséged, tehát nem kell adóznod (egy is egy módja az adó elkerülésnek
) -
spkkill
tag
válasz
üzenetére
Szia!
Verifikáció nélkül szerintem ekkora össszegért sehol nem kapsz crypto, max 50$-ért. Az árfolyam változáson nem aggódnék, max olcsóbban fogsz vásárolni. Érdemes lenne nem egy összegben beledobni az 5 milliót és talán egy felet altokra is szánni belőle, amik megtolhatják a profitot. Ha nem zavar, hogy előfordulhat az is, hogy jövőre feleannyit fog érni a pénzed és egy darabig úgy is marad csak akkor dobd bele egyből ezt az összeget. Én a biztonság érdekében egy Ledger-t vennék, 25ezer forintot megéri egy kis extra biztonság. NFA
-
LuckyL
őstag
válasz
üzenetére
verifikáld a binance számládat ha használni akarod (ha fiat ot utalnál be akkor szükséges is), akkor nem kellene hogy zárolják
coincasht nem használtam, de azt hallottam hogy értelmezhetetlenül magas díjak vannak
ha jól értettem te venni akarsz, nem fiat-ért eladni
miért kellene adóznod?? -
törölt tag
Sziasztok! A segitsegetekre lenne szuksegem.
5 millio forint ertekben szeretnek bitcoint vásárolni de az összeg euroban van . Coincash.eu automata es Binance között gondolkodom . Binancenal attol tartok hogy egybol papirokat kernenek es nem kapnam megy egybol a coinokat es addig valtozhat az arfolyam , coincashnel meg kozvetlenul tudnek automatabol euroert de ott meg ugy remlek hogy 6-9 szazalekos szazalekos dijak jonnenek le az egesz osszegbol?Illetve mi tortenik elopjak a coinjaim es atoljak bitcoin mixeren es nyomva veszik? Akkor is adoznom kellene utanna?
-
Frozen
addikt
válasz
spkkill
üzenetére
Szerintem meg nincs jelentősége ki és miért dölt be egy adott coin ,várható volt a cryptó tél idején hogy sok coin elvérzik és eltünik a sülyesztőbe. Az hogy ép miért szerintem kár boncolgatni hiszen már múlt idő.
Mindenki tud tanulni a dolgokból és mérlegelni saját magában,hogy ez igazából bármikor bármivel megeshet.
Mostanában elég sok nagy bálna btc tárcában is volt mozgolodás ami már rég szunyadóban volt, Lehet tudnak vagy éreznek valamit a jövővel kapcsolatban. Minden esetre ha esetleg az is bedölne akkor volna érdekes látni,hogy mi lenne az egész kryptóval,maradna e még utána bármiben bízalom a fekektető szektorban. -
szabi__memo
nagyúr
-
spkkill
tag
Sziasztok!
Foglalkozik valaki a Hedera-val? -
k1raly
aktív tag
-
LuckyL
őstag
válasz
k1raly
üzenetére
a másodikat megnéztem, oké hogy mindenféle botot árulnak majd kereskedésre, de miért kell ehhez tokent kibocsátni? miért nem lehet simán majd árulni a terméket?
lehet hogy azért mert sose lesz termék? vagy csak egy moneygrab az egész?
miért szállnál be iylesmibe főleg medvepiac alatt, amikor még az esély is kicsi hogy lesz bolond aki exit liquidity-t ad?
ha van valami mélyebb dolog benne írd le, csak rápillantottam az oldalra nem néztem meg alaposan -
k1raly
aktív tag
Sziasztok.
Érdeklődnék valaki nézte e az impt.io projektet vagy a dash2trade-et, elég hasonló a weboldaluk. Nekem a dash kicsit koppintásnak tűnik. Bár lehet hogy mindkettő scam.
Ezért érdekelne hogy más foglalkozott e ezekkel.
Impt presalenek elvileg 2 nap múlva vége és listázzák több helyen. -
törölt tag
válasz
xy.zsolt
üzenetére
Sokan emlék oldallá alakítják... Van egy kutatás mi szerint hamarosan több lesz a nem élő, mint az élő az fb-n...
Az oltottakat hagyjuk, ugyan úgy meghalhat bárki más is, ez nem egy legyőzhetetlenné tévő dolog... attól még elcsaphat a busz, és történhet bármi más is... - igen lehetnek mellék hatások is kis százalékban... de hol nem egy egyszerű fájdalom csillapítónál is vannak, és érdekel bárkit is? sokan úgy falják mint a cukrot...
De igen célszerű beavatni valakit a családban... ez a normális.
Másik téma:
Bajba került még egy kriptotőzsde, a 3. legnagyobb:
"
Dolgozói közel harmadát elbocsátja a világ egyik legnagyobb kriptotőzsdéje, a Kraken, amit a kedvezőtlenre forduló makrogazdasági és geopolitikai környezettel, valamint a kriptopiac gyengélkedésével indokolt - írja a CNBC.A Kraken, forgalom alapján a világ harmadik legnagyobb kriptotőzsdéje, 1100 fős leépítést jelentett be arra hivatkozva, hogy alkalmazkodnia kell a jelenlegi piaci környezethez. Ez a cég teljes munkaerejénen mintegy 30 százalékát jelenti."
#18065 3800+
És ha váratlan esemény történik? Ráér az még

#18068 trek81
Gyerekkorodban is kaptál egy csomót... mégis itt vagy...
#18071 Yutani
A kocsin is van antenna, a keréken... érdemes levágni, ha nem akarod, hogy kövessenek...

Most egyébként mire fel ment fel 17k-ra a btc?
-
kenwood
veterán
A csod szelen van egy ceg, akinek 600k btcje van. Abbol szerintem veszek en is 5-6k kornyeken, ha a piacra ontik.
-
xy.zsolt
őstag
Ezer más fórum van ahol ezt meg lehet tárgyalni....maradjunk annyiban, hogy kár volt ezzel példálóznom itt. A mondandóm lényegén amúgy sem változtat.
-
xy.zsolt
őstag
Ha van kriptonk és nyilván számít, hogy halálunk után kihez kerül akkor mielőbb informálni kell a kedvezményezettet a hozzáférés mikéntjéről. Vegyük figyelembe a tényt, hogy manapság pl az oltottak váratlanul/idejekorán is meghalhatnak.
Az meg már szánalmas ha egy szaros fb fiókért civakodik bárki. A legjobb minél előbb törölni magunkat arról a retek platformról. -
törölt tag
itt jogi oldalról volt szó, nem sufni, barkács megoldás...
Tehát ha kis Jóska testvére lenyúlja a privát kulcsot és kis Jóska perli ezért akkor sokra nem megy vele.
Vagy a fenti story ahol az unokatestvért "kellett kérdezni" - már ha valós eset volt. Jogilag ott sem mennének vele semmire...
-
törölt tag
"Egyre többen írnak végrendeletet, de még mindig sok a félreértés – a Bitcoin öröklésére még nincs megoldás
Örökölhető-e a Facebook-oldal vagy éppen az e-mail-fiók? – ma már ilyen és ehhez hasonló kérdések is felmerülnek egy haláleset után, nem csak az, kié lesz a lakás vagy az autó.Ki örökli a Facebook-oldalamat?
Manapság azonban már nemcsak a különböző anyagi javak öröklése kérdés, hanem az is, kire szállnak például a jelszavak, a digitális adatok vagy épp virtuális vagyonok. Ezzel kapcsolatban Tóth Ádám a jogtörténetből felidézte, hogy Magyarország a német jog befolyása alatt áll, amelynek az uralkodó felfogása sokáig az volt, hogy amit nem lehet megfogni, az nem lehet tulajdonjog tárgya. Ezért is jelentett hatalmas változást a szerzői jog megjelenése, majd az a német „Facebook-ítélet”, amely egy olyan ügyben született, ahol az volt a kérdés: ha nincs megnevezve örökös, aki hozzáférhet a közösségimédia-oldalamhoz, akkor mi lesz ennek a sorsa. A bíróság levezette, hogy a Facebookon való jelenlét egy szerződéses jog, amelyet lehet örökölni. S ha egy végrendelet nem zárja ki, hogy az örökös a jogutód e szerződéses jogban, akkor
meg kell neki nyitni az ilyen és ehhez hasonló fiókokat, legyen szó akár a Facebookról, a Gmailről vagy a Linkedlnről.
A Bitcoin öröklésére még nincs megoldás
A közjegyző arra is rámutatott ugyanakkor, hogy a kriptovaluták, így például a Bitcoin öröklésére egyelőre nem született megoldás, mégpedig azért nem, mert egész egyszerűen ez nem jog. A jognál ugyanis lennie kell egy kötelezettnek, a Bitcoin esetén viszont nem lehet megmondani, ki az, nem lehet megszemélyesíteni, hogy kivel szemben kell fellépni, ha nem fizetnek az örökösnek – magyarázta a kérdés jogi oldalát a kamarai elnök, aki azonban biztos abban, hogy e kérdésre még az ő aktív éveiben válasz születik, mert
„erős a nyomás, és sok pénz van benne”.
A közjegyző igyekezett ugyanakkor eloszlatni azokat a bizonytalanságokat, amelyek az adósságok öröklésével kapcsolatosak. Sokak megnyugtatásául közölte: Magyarországon korlátozott az örökös felelőssége, olyan mértékig kell helytállnia a hagyatékban szereplő adósságokért, hitelekért, amekkora a vagyon, amelyet örökölt, vagyis „az, hogy én örökölök, és abba tönkremegyek, az nem létezik Magyarországon” – jegyezte meg. "
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
k1raly
üzenetére
Egy biztos, semmi sem biztos. Azt mondják ha kiutalod magadnak fizikai tárcára, az most a legbiztonságosabb... Aztán, hogy ez kinek mennyire éri meg egyebek az is egy más kérdés...
Binance-ra mondanám én is... de kitudja... ezek a mostani események még a nyárira vezethetőek vissza.... és kitudja még mi lesz a elkövetkező hónapokban... beszélnek egy nagy biztosító cég hálózatról is, mint extra kockázat, cső lehetséges célpont...
Ami még aggasztóbb, hogy a kriptó beszivárgott már pár helyre pl f1. Lehet a végén igazuk lesz azoknak akik a köv válságot a kriptokhoz kötik...
-
k1raly
aktív tag
-
nyogo83
senior tag
válasz
szabi__memo
üzenetére
Nem teljesen ertem. Hogy levon-e barmi fee-t abbol amit bekuldesz?
Nem vettem eszre, ugyanannyi crypto jelenik meg Wirexen belul az adott accounton, mint amennyit bekuldtem. -
k1raly
aktív tag
-
törölt tag
válasz
szabi__memo
üzenetére
akkor még nem volt az.
-
szabi__memo
nagyúr
válasz
üzenetére
Mivel ez fizetős, bedobom ezt
Átláthatatlan volt az FTX működése, nyilvánosak a csődeljárás dokumentumai -
MZsoltee
veterán
Lehet, sőt szinte biztos vagyok benne hogy nem a legjobb helyen teszem fel a kérdést. Coinbase ről revolutra hogyan lehetne utalni?
-
kenwood
veterán
válasz
janos1988
üzenetére
Nekem fura az egesz, nem vagyok benne biztos, hogy letezik az ozvegy es a rokon.
Amennyiben igen, kis nyomozassal eleg sok mindenre feny tudna derulne.
Ftx-re ugye nem lehet bejelentkezni (nekem itt valt gyanussa az egesz), de a korabbi bankszamlakivonatokon latszodik,mikor es hova mentek be penzek. A walletekben pedig a tradek,es a kiutalasok. -
törölt tag
10 meredek tény, ami kiderült a csődbe ment kriptotőzsdéről
#18029 Vitee
Az ilyen doksikat nem kellett volna egy helyen pl széf tárolni? Esetleg egy leírással egyetemben... -
nort_on
senior tag
-
cof
veterán
Nehezen tudom elképzelni, hogy voltak szoftveres meg hardver tárcája is és semmi nincs rajta, de pont azokon a helyeken volt a vagyon amik mostanában becsődöltek.
Azért ennek a dolognak jobban utánamennék ha több millió, netán több tízről van szó. Így kívülről mi nem látunk bele mennyire megbízható az a rokon ugye. Szóval nagyon peches volt ha ez lesz majd az igazság.
-
Vitee
aktív tag
válasz
trek81
üzenetére
Nem 5 perc hirnevert kerdeztem...
Hanem tenyleg be volt panikolva, nyugodtan koss bele
CoF
Azota beszeltunk vele es kaptunk infokat es ahogyan irod egy jo resze valoban FTX-en volt es azokon amik kozul mentek csodbe most a honapokban...
Volt egy Armory cold storage, egy ledger nano drive es egy exodus wallet, hozza is fertek mindhez, de uresek voltak.Szoval amit irtatok, a bankruptcy lecsapott... Ugynezki elszallt minden ami volt. Shit happens

-
cof
veterán
Remélem nem az FTX-en volt, mert akkor már csak volt. Meg még jópár cég összefosta magát az elmúlt 1 hónapban. Ha meg akkora vagyon csak hardveres tárcán tárolta, és akkor annak meg is kell lennie, ez hasonlít egy pendrive-hoz (ledger, trezor, safepal). Persze a gépről, telefonról sokminden kideríthető, csak nem szabad odaengedni akárkit úgy, hogy nincs ott egy megbízható 3. fél aki érti a témát.
-
törölt tag
válasz
Zoli-bácsi
üzenetére
Nem akartam egyből gyanúsítgatni.

-
Vitee
aktív tag
válasz
nort_on
üzenetére
Nekem is annyi fogalmam van rola mint neki, csak nem tud kihez fordulni, igy nekunk meseli a dolgokat.
De mar toled tobbet tudok, mint eddig, szoval kerdezunk alaposabb infokat!
Azthittem ha valami kulso eszkozon van, igy a belepest a feltoressel meg lehet oldani.
Tenyleg nem tudja egyikunk se ez hogyan mukodik
-
Vitee
aktív tag
Sziasztok!
Egy nagyon erdekes kerdessel fordulnek hozzatok.
Adott egy idosebb, ismeros hazaspar. A kozos megtakaritasaik, illetve mozgo penzuk a ferjnek Bitcoinban van, elvileg nagyon sok.
A problema az, hogy a ferj 1-2 honappal ezelott varatlanul hirtelen elhunyt.
A feleseg teljesen egyedul maradt, de a megtakaritasaik, illetve kozos tokejuk Bitcoinban van. A ferj evekkel ezelott ennyit mondott a felesegnek, ha barmi baj lenne, keresse az egyik rokonukat, mivel a feleseg nem tudja a hozzaferest a coinhoz.
Eljott ez a rokon, de nem talaltak meg sehol a jelszot a szamitogepen, se papirok kozott, egyszeruen fogalmuk sincs!
Igy a holgy teljesen magatehetetlen, nem tudja hova forduljon?!Szerintetek ilyenkor mit lehet csinalni? Felfogadni valakit aki feltori? Vagy ez hogyan mukodik? Teljesen fogalmatlan az egeszrol, a ferj nem avatta be ebbe, nem mondta el a hozzaferest se semmi. Az elet pedig huzott egy varatlant.
-
törölt tag
válasz
xy.zsolt
üzenetére
Ez egy lehetséges befejezése a kriptónak... vagy lekorlátozása minimálisra idővel...
Én ezért sem tervezek vele hosszútávon.#17996 butch3r
Pedig nem erről van szó... pusztán csak arról hogy vannak mai napig tartó eszenciák, amik a modernnek tartott világ mellett sem vesztettek értékükből semmit. Sőt talán némelyik fontosabb mint valaha...Van egy csomó dolog ami jobb - vagy úgy gondoljuk... pl már nem kell térképet bogarászni, meg hasonló, ha útitervet készítenél, felütöd a google-t, akár meg is nézheted...
Cserébe viszont elvesztünk készségeket, tudást, amik korábban meg voltak... egyik véglet sem jó...
Egyébként mai napig vannak olyan alkotások, amit nem tudnak, hogy épült fel, vagy honnan tudtak azok a több ezer éve élt népcsoportok... vagy hogy jöttek rá erre arra amarra...
De hogy fokozzam, vannak indiai szövegek amikben a mai modern kütyüket írják le, pl a nagy hadron ütköztetőt.
#18008 viharhozo
Ez milyen klub? Elég vegyes ahogy nézem..
-
xy.zsolt
őstag
Mi van ha egy valós anyagi kárt okozó, jól megkomponált színházat nézünk!?
A totálisan szabályozott (kontrolált) cbdc-k bevezetése előtt nem árt ha van mire/kire mutogatni a céljaik igazolása okán. Persze minden "csakis a júzer/lúzer biztonsága érdekében" fog történni 
-
válasz
dobolan
üzenetére
> hiszen ilyet csak szabályozatlan piacon tudsz megtenni.
A Jane Street meg a Renaissance a mai napig arbitrazsbol el, es oriasi mennyisegu penzt termelnek. Normal tozsdeken. Szoval ez igy nem igaz.
Azert nincs a hetkoznapi emberek szamara elerheto arbitrazs, mert masok kihasznaljak helyetted.
Új hozzászólás Aktív témák
● Kriptovaluta adásvétel a topikban tilos!
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Suzuki topik
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Warhammer 40.000
- Milyen házat vegyek?
- World of Tanks - MMO
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone X Space Gray Ikonikus dizájn, Face ID, OLED kijelző 64 GB Használt, megkímélt ,100%
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i3 12100F 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Zalman T4Plus CoolerMaster 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Gamer Egér RGB!!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
)
a legnagyobb hodlerek

Tudtok olyan helyet, ami nem tőzsde és mégsem fizikai wallet, szükség esetén könnyű fiat-ra váltani és fizetni is lehet vele?
mint vártam ftxen volt
A totálisan szabályozott (kontrolált) cbdc-k bevezetése előtt nem árt ha van mire/kire mutogatni a céljaik igazolása okán. Persze minden "csakis a júzer/lúzer biztonsága érdekében" fog történni