Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MasterDeeJay: ASRock B250M Pro4 coffeetime mod! (DDR4)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Hieronymus: Pihole + Unbound
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
Új hozzászólás Aktív témák
-
8nemesis8
veterán
válasz
fireman123
üzenetére
Köszönöm!
Akkor ha befektetni kívánok egy jó beszállási ponton, akkor megveszem Binance-on és utána kell hardver walletre "kiküldeni"? Azt hittem már eleve akkor ott kell vásárolni, mert az külön van.
-
fireman123
őstag
válasz
8nemesis8
üzenetére
A Binance a legnagyobb, a vásárlással nincs gond, a felület érthető, jól használható....de vásárlás után csak annyi kriptót tartanék bármelyik tőzsdén amivel folyamatosan trédelek, a többit kiküldeném hardver walletre (pl. ledger, trezor,.... és társaik...ízlés szerint) ....mostanában nem küldtem be fiatot (talán 1-1,5 éve utoljára, akkor euró számláról), de gondolom még most is a sepa utalás lehet a legolcsóbb (de majd kijavítanak akik nemrég küldtek be fiatot ha nem így van
) . A KYC mindegyik tőzsdén gyakorlatilag azonos, igazolvány, szelfi, lakcím igazolás....stb. -
8nemesis8
veterán
Sziasztok!
Jól szűrtem le, hogy a legegyszerűbb és talán költséghatékony is, ha a Binance-on tervezek majd BTC-t vásárolni? Mehet HUF-tól vagy át kell EUR-ra vagy USD-re váltani és csak azt mehet át?
Abszolút kezdő vagyok, kb. 1 éve nézegetem és agyalok a befektetésen, most úgy alakul, hogy lenne rá mozdítható tőke és gondoltam felezés előtt beszállok én is, így most kivárok némi korrekciót (már ha lesz?) és utána vásárolnék.
Mennyire számít biztonságosnak ez a Binance-os vásárlás? Az oké, hogy kértek személyit meg képet az accounthoz, de ez még sokat azért nem jelent...
Gondolom a tuti a hardveres kulccsal rendelkező közvetlen vásárlás (pendrive) lenne...
-
Fiddlestick
aktív tag
válasz
prime_adam
üzenetére
4-5eve van bent a criptom, (amitol most mar megszabadulnek ~5k euronyi) azota soha nem nyultam hozza, ugyhogy nekem ez ujkeletu. Sot, mastol sem hallottam soha ilyet.
-
törölt tag
Every day, check price, good price.

-
Frozen
addikt
válasz
prime_adam
üzenetére
Ezeket hívják shitcoinak és nagyon nem ajánlott pár eurotól (nagyon max 5 euro) belerakni. Aki ettől többet nyom be nagyon nagy rizikot vállal ezeknél a noname dolgoknál. Ha időben veszed és megy egy pár x et érdemes kivenni és egy minimálisat megtartani belőle hátha később megy egy nagyot még.(bár erre kevés esély van)
Sokan egyébként pont azt csinálják 1-5 euro körül tolnak be vagy 50-100 shitcoinba és ha már pár ebből több x et termel akkor pluszba van vele még ugy is ha a nagy része eltünik vagy behuzhan. De ehhez elég aktivan kell figyelni a chartokat és lépni időben. -
prime_adam
aktív tag
válasz
kenwood
üzenetére
Igen, nekem is ez volt a fura. De most ránéztem és tényleg benne van a walletbe, szóval akkor van, de mégse. Illetve azt írja a withdraw menüben, hogy van valami tervezett karbantartás ezzel az eltűnt cryptoval kapcsolatban. Remélem a karbantartás azt takarja, hogy visszarakják és nem azt, hogy végleg leveszik. Majd kiderül

-
kenwood
veterán
válasz
prime_adam
üzenetére
En vettem 2021-ben olyan coint a binancen, aminek par honappal kesobb megszuntettek a forgalmazasat. Azota is ott van a walletemben, csak eladni nem tudom ott,mivel nincs listazva. Atkuldhetnem mashova, ket helyen meg listazva van,csak sok ertelme nem lenne,mert az az 50 dollar,amit beleraktam, mar 1et sem er
Eleg fura lenne,ha a Krakennel ez maskent mukodne, hiszen az lopas. Ahhoz joguk van, hogy megszuntessek a kereskedest,de a walletedbol nem vehetik ki. -
prime_adam
aktív tag
Sziasztok!
Mennyire gyakori jelenség, hogy Krakenről mindenféle jelzés és értesítés nélkül csak úgy eltűnik egy crypto?Szerencsére csak játszós pénzzel próbálkoztam vásárolgatni, és csak olyanokat vettem amik több éve jelen vannak. Erre vásárlást követő napon leszedték a krakenről, se pénz, se crypto, se értesítés. Legalább akkor utalja ki tárcára magát a coint vagy küldjenek egy emailt, hogy sajnos valami miatt ezzel már nem lehet kereskedni. De ahogy most kezelve van az egész (pontosabban ahogy nincs), eléggé felháborító még ezzel a kicsi pénzzel is.
-
sakto
őstag
válasz
fireman123
üzenetére
Köszi ránézek!
-
spkkill
tag
válasz
Frozen
üzenetére
Egyet értek. Főleg, ha nem Tier-1 CEX-eken vásárolsz bele ezekbe hanem onchain amikor még sehol nincs listázva. 2022 végén indult például az első DEX Hedera-n, ők sincsenek még fent csak a MEXC-en és már most ment 18X-et a token. Volt egy ugrás az Hbar-on is aminek hatására a network-ön található tokenek napi 20-50%-ot mentek.
-
Frozen
addikt
válasz
LuckyL
üzenetére
Sokszoros x et csak altból vagy shitcoinból lehet csinálni amit felvesz a piac és öntik bele a pénzt.
A nagy coinokba hiába tolsz már pénzt ahoz,hogy érdemben kaszálj vele valamit akkora alaptökét kell rizikora tenni ami túl nagy kockázatot jelent sokaknak és pl ha megy egy duplát akkor is csak 1000 euroból 2000 lesz ami valjuk be öszintén a mai világban nem sok pénz. Viszont ha elbukod és a földbe áll az árfolyam akkor pedig buktad. Szóval ezt mindenkinek magának kell eldönteni sokszor 5-10 euroból lehet akár több száz eurot is csinálni minimális rizikoval. -
fogselyem
senior tag
válasz
Phvhun
üzenetére
Szerintem jól választottál, bár a vásárlással várhattál volna, mohó a piac, az okosok nagyon mondják a korrekciót.
RNDR tegnap elérte az ath-t, jó cucc.
BEAM ajánlják mások is.
IMX gaming coin, ami a mostani narratíva
ILV vennék belőle ha lenne a Bybiten
LINK az állítólagos orákulum, mostanában kötött szerződést a Telefonicaval
AVAX régi coin, valaki nem vár tőle nagy csodát
SUPER a radar alatt van nálamA mostani narratívák a gaming, defi, AI.
Gaming: IMX, ILV, RNDR?, MAVIA (most indult a játék androidon, iOSen), SIDUS, RAIN, kismilliónyi játék van.
Ai: FET, GPT, CGPT, MYRAI
Nekem most ami eddig bejött az az AGI, február 8 óta elég nagyot ment, sajnálom, hogy nem tettem bele több pénzt. -
Phvhun
őstag
Na beütöttem most énis a fejemet, így betettem egy kis játszós pénzt egy pár Alex Becker által shillelt altcoinba. Az elvárásom, hogy pár hónapig tartogatom őket, ami alatt legalább meg kéne duplázódjon az értéke a portfóliónak.
Alex a crypto-s videói alapján totális idiótának tűnik, de a pár évvel ezelőtt voltak normális cégépítéssel, meg produktivitással kapcsolatos tartalmai, ami alapján látszik azért, hogy értelmes az ember.
Van egy raklap követője; az az elméletem, hogy befolyásolja annyira a piacot a szava, hogy már csak az, hogy megemlíti ezeket a coinokat, valamennyire felfelé fognak elmozdulni (és tart is belőlük, szóval ahogy felmennek, dumpol is a piacra egyből, de ezt ki is mondja szó szerint a videóiban).
Az RNDR-t nem ő említette, azt saját kútfőből válogattam be.
Álomvilágban élek, vagy valós lehet az elvárásom?

-
LuckyL
őstag
én próbálgattam a kucoinon és a binancon, főleg akkor jók ha nagyjából oldalazik az árfolyam de van volatilitás bőven
spot tradeset és futurest is próbálgattam, az utóbbit tőkeáttétel, ez inkább csak gambling, ha van jó focimeccs, inkább arra fogadok
privátban kérdést semmiképp ne írj, mert nem vagyok pro benne
-
sakto
őstag
Sziasztok.
Van itt valaki aki használ kereskedő robotot,és képben van ezzel kapcsolatban? -
gipszklipsz
csendes tag
válasz
Frozen
üzenetére
Egyetlen 2 magos CPU is képes lenne BTC-t bányászni, ha annyira lecsökkenne a diff.
A gond itt az a BTC-vel, hogy egekben a diff. és 2016 blokkonként (kb 12 nap) van difficulty retarget. Ha egy friss diff. retarget után lekapcsolnák a bánya 99%-át, akkor megbénulna a hálózat hosszú időre, mert a maradék 1%-nak kéne ~2000 blokkot kibányásznia azzal a magas diffel. szerencsésebb lenne, ha sok más coinhoz hasonlóan áttérne a konszenzus a blokkonkénti diff. retargethez. -
Frozen
addikt
válasz
korcsi
üzenetére
tisztába vagyok vele ,de ha nincs gép akkor nem lesz mit megfejteni remélem ezt vágod
, és ez csak addig megy amíg lesz olyan hozam ami megéri az üzemeltetőknek.
Másrészről ugye ott a szuperszámítógép amit terveznek és az ai is sok mindenre képes már ami nekünk kis embereknek ugymond le van tiltva vagy nem elérhető.
Kérdésedre a válasz nem égettem magam meg jelenleg is van cryptom lehet egy kicsit több is mint itt sokan gondolnák ,de ettől függetlenül nem az all in van alapul véve és ez mellett vannak más befektetések is mint pl az arany, telek, házak.Nem szeretnék senkit meggyőzni a magam gondolat menetéről pusztán óvatoságra intek ahogy az összeefoglaloban is van. Sajnos hajlamosak sokan átesni gyorsan a ló túloldalára , de mint írtam érdekes modon a 98% nem milliomos. Ezt láthatjuk nem rég abból is aki itt 10-20 dolláral szenvedet az elmúlt napokban. Aki igazán szakítani tud az a cégek és azok akiknek nem fáj ha több száz millát elbuknak, ha pedig nyernjek az jackpot mint pl musk is mikor felhajtja az árat részemről kb ennyit is ér ,hogy egy személy is ekkora befolyásal van az árfolyamokra akkor ez visszafelé is előfordulhat. -
korcsi
veterán
válasz
Frozen
üzenetére
Ahhoz képest, hogy milyen hangosan károgsz minden kriptóval kapcsolatos kérdésben, furcsa, hogy ezt sem tudod.
Ha kevesebb a számítási kapacitás akkor az algoritmus csökkenti a nehézséget, hogy az átlagos megfejtési idő ~10 perc legyen bitcoin esetén (ethereum 13 másodperc).Más: nem azért állsz ilyen negatívan a kriptókhoz, mert megégetted magad vele, és úgy gondolod, hogy erről az eszköz tehet, nem pedig te aki esetleg ossz befektetési döntést hoztál?
-
proof88
addikt
válasz
fogselyem
üzenetére
RNDR-t én is vettem anno, kár hogy csak 21 dollárt raktam bele. Most 66 dollár környékén van nálam, nincs szívem eladni. Ki tudja mi hova fog lőni amikor eljön majd a BTC felezés. Inkább bukjam el a 21 dollárt, az kevésbé fáj, mint ha azt látnám hogy eladom most és 2 hónap múlva meg még durvábban meglódul.
-
Frozen
addikt
válasz
korcsi
üzenetére
Miért nem lassul?
ha kevesebb a számítási kapacitás akkor lassabb lesz mivel nincs annyi feldolgozo egység. Ha az összes gép leáll akkor el sem tudod küldeni a kriptodat ,mert nem lesz ami feldolgozza a tranzaktiot.
#19163k1raly
A lényeg a világon rengeteg bányász van és a felezés nagyobb hatással van a bevételre amit nem fog lekövetni idővel az árfolyam így mivel nem lesz aki futassa a drága minereket + a drága áramot na meg még kitudja milyen szabályozásoknak megfelelni pár év múlva akkor fog az egész mint egy kártyavár összeomlani. Vagy akkor mikor megépítik pár év múlva a világ leggyorsabb számítogépét és szépen feltörik bármelyik tárcát államilag és már borulhat is az egész.
Mint írtam fent ha ez igaz lenne akkor mindenki milliomos lenne már ,nem véletlen van benne az összefoglaloban csak annyit rakjon bele mindenki amit nem fél elveszteni ebből adódik az értéke kb 0,csak azért van értéke ,mert vannak olyanok akik azt hiszik ezzel nyernek majd annyit,hogy ne kelljen dolgozni
. -
fogselyem
senior tag
Az RNDR kb. 20 centre van az athtól, most kb. 7.7-en áll.
-
Frozen
addikt
válasz
k1raly
üzenetére
Erre alapoznánk akkor az 5 lottot is el lehetne találni ráadásul mindenkiből milliomos lenne hiszen egyre több ember tudná hogy 4 évente menne egy x a pénze. Előbb vagy utobb ennek nem lesz jó vége és azért valljuk be itt is nem mindenki milliomos és nem is lett az a sokszoros x ből.

Van a tiktokon egy csávó a laszika vagy hogy hívják az is belerakot elég sokat mégis csoringer a csávó
pedig nem ma kezdte ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Amugy itt egy gyors képlet.
10 millió usd lenne 1 btc 2060 ban naponta a világon a bányászok/bloklácot akik életben tartják csupán 87890 usd keresnének. 1000 embere vetittve ez csak napi 87 dollár ennyiért nehezen hiszem bárki is járatna bármit technologia+áramfelhasználás mellett.
Ami elég karcsu még a 10 millás árfolyam mellett is amit valószínű soha nem fog elérni. -
k1raly
aktív tag
válasz
Frozen
üzenetére
Arra nem gondoltál hogy nem a gép kikapcsolása mellett döntenek, hanem majd nem adják el aktuális áron a bányászott btct, és pont ez indítja be az árát felfelé?
Még "pár" felezés után is elég agyalni azon hogy mi lesz ha, addig mi csinálunk egy kis pénzt.
Te meg károghatsz tovább, és retteghetsz egy olyan dologtól amin nem tudsz változtatni.
-
Frozen
addikt
-
kenwood
veterán
válasz
nort_on
üzenetére
Egyebkent erre szoktak azt mondani, hogy "bator ember a templomban is fingik"

Most a portfoliom legnagyobb eleme egy Coq Inu nevu csoda, ami jelenleg a 12. a memecoin listan, es meg eleg keves helyen van listazva. Bizom benne, hogy bekerul meg par masik helyre cexre is,es megy par X-et. Nyilvan ez is gambling,de ilyen nevvel nem lehetett kihagyni 0.000001800-on . I love my Coq. -
Frozen
addikt
válasz
spkkill
üzenetére
Amilyen ütemben halad a világ az ai és a számítástechnika na meg a környezetkímélés ugy a következő években lehet reszelnek is neki. Bőven elegendő annyi,hogy legyen egy olyan gép ami képes bármelyik tárcát kinyitni és már meg is borul az egész rendszer,láttuk már korábban hogy akár pénzel is megoldható ha van elég és azért a mai világban elég sokan szaladgálnak multi miliárdosként lásd pl Musk is szinte már azt csinál amit akar.
-
GuMipOkE
senior tag
válasz
kenwood
üzenetére
Hát igen, az elmúlt 3 nap megháromszoroztad volna az összeget. De ne bánkódj, jobb minimális haszonnal túladni rajta, mint harmadolni, tizedelni.
Szerintem tudomásul kell venni, hogy szerencsejátékot játszunk. A piac a jövőre fogad, és a jövőt senki ember nem tudja megmondani. A valószínűséggel meg ki lehet törölni a tomporunkat, ha nem azt dobja a gép. Egy jó coinnal is be lehet fürödni, egy shitcoinnal még inkább.
-
kenwood
veterán
válasz
nort_on
üzenetére
Maga az allin azert volt,mert a Jasmy corp. egy letezo,nagy ceg, amit a Sonytol kivalo felsovezetok visznek. Ami miatt kiszalltam vegul ,az volt,hogy a crypto nem a fo profiljuk,es feltem barmikor elengedhetik az egeszet. Ahhoz kepest most ugy all a dolog, hogy csak a heten annyit ment, hogy kb. az eves fizetesemmel ugrott volna a portfoliom erteke. Csereben ulok most 5 masikban,ami esik egyutt a piaccal
Egyebkent szerintem ez csak egy hosszabb pump and dump,es meg ebben a honapban visszamegy 1 cent ala. Persze utolag okos az ember, tobb napja megy, valszeg mar akkor se lennek benne,ha nem adom el ket hete. A korabban felsorolt red flagek miatt teljesen irrealisnak tunt az 1 milliardos marketcap. 100 millio alatti projecteknel is ezerszer jobb a kommunikacio, mint naluk. -
nort_on
senior tag
Ja, van, de allint? Egy legalja shitbe?

-
kenwood
veterán
válasz
üzenetére
Szerintem is van benne racio, hogy valaki tenyleg erti, csinalt is tobb tizmilliot,megis van fizetos patreon,discord,egyeb csoport.
Most erted, csinalsz 50 millio forintot, az orult osszeg, de pesten egy garzon jon ki belole kb.
Ugye az utobbi evekben medve volt, meg bizonyos dolgokkal a hozzaerto is rengeteget bukhatott (lasd : FTX, Luna)Egy kis sajat story:
Par honappal ezelott hosszas nezelodes utan ugy dontottem, hogy csinalok egy allint a Jasmy nevu coinba.
Mar benne voltam, de azert meg gyujtogettem az infokat rola, egyre tobb volt a red flag. pl :
- A twitteren lenyegeben nincsenek jelen, minden Jasmy info "influencerektol" jon
- normalis roadmap nincs, a honlapjuk egy kalap fos volt x ev utan is
- Japan ceg,ezert minden info valaki altal leforditva jott
- A Binancen az innovation zoneban van,es nem hajlandoak elarulni,miert.
Altalanossagban a Binance transzparenciat var el, es azt, hogy ne legyen tul nagy hatalom a fejlesztok kezeben.Magyaran, aki nem tud kikerulni onnan, azzal erdemes vigyazni. Nem is tudsz ugy Jasmyt venni, hogy ne ird ala, hogy meg a cryptokhoz kepest is nagyobb kockazatot vallalsz.Sok hasonlo volt meg, ezert minimalis haszonnal eladtam,es tobb helyre szetszortam a benne levo penzt. (nem parszaz dollarrol beszelunk)
0.0054-en sikerult kimenekulnom belole.
-
törölt tag
válasz
Hangfalképű
üzenetére
Én ahogy látom ő ezt egy részt, munkaként csinálja (cége van, vállalkozása, téma "szakértője") Korábban rádiónál dolgozott, tehát az ő élet stílusával egyezik, ez a dolog. Szereti a pörgést, szeret kommunikálni stb.
Nem mindenki olyan ember, hogy csak a pénzért csinál valamit, aztán meg elmegy koktélokat szürcsölgetni, a többi le van szarva. (És ezzel nem azt mondom, hogy ő ezt tuti jó szándékból és egyebek csinálja, hanem a belső énéből fakadhat, hogy neki ez kell az élethez. Nem érzezné magát jól láb lógatva... azért mondjuk ki őszintén, ez elég jól hangzik... de bele lehetne unni, elég hamar).
Eltudom képzelni, hogy valaki pl szeret utazgatni, megnyerné a lottót, vagy btc-ből lenne egy halom pénze. És az utazásiból filmet csinálna yt-re. Nem a pénzért, hanem mert érdekli hobbi, vagy vele ez azonos. Sokszor ez a két dolog össze szokott/tud kapcsolódni.
Van olyan mondás válaszd a hobbid munkának és sosem kell dolgoznod.
Kripteusznál pedig, jogász ebből élnek, és meglátták a piaci részt. nyilván jó pénzeket szakítanak ki, a youtuberkedés, pedig az üzletnek is jót tesz marketing stb. Plusz némi társadalmi szerepvállalás, edukáció.
Aztán vannak, biztosan azok a youtuberek, akik csak a pénzért csinálják. Akár hallani olyan eseteke,t amikor követők népes táborát, belevitték, hogy ezt kell venni, mert jaja de jó, meg menő lesz. Aztán leléceltek a lovéval, mert ismerősé volt a projekt (kriptó) és bedöntötték, miután jól megfejték az embereket.
Van ilyen, olyan is. Elég széles a skála.
-
shteer
titán
Hoppácska ETH 3000$
-
Hangfalképű
tag
válasz
üzenetére
Én azt nem értem, hogy mi szért csinálna ilyet bárki is, akinek nyerő stratégiája van? Nem kell a maszlag, hogy de hát jó átadni a tudást, mert mindenki magasról szarna a többiekre, ha ő nyerőben van, mert belenyúlt a tutiba. Nem hogy még azzal foglalkozzak, hogy ismeretlenek adjak leckéket, hogy hogyan legyen ő is milliomos.
-
törölt tag
válasz
fogselyem
üzenetére
Ha katával miért a legtöbb videó előképén egy pasas van?

Én Inkább Kripteuszt vagy Pinke Atillát ajánlanám.
meg még van 1-2."akik azt igérik meg lehet tanulni és fizes be hozzájuk egytől egyig lehúzás"
Bizonyos szempontból igaz is lehet. Pinkénél, legalább van tartalom, érték. Ettől én még nem fizetnék elő, mert ennyire nem érdekel. De biztos van olyan akit érdekel, akinek ez megéri... ellenben vmi teljen kamu dologgal. -
Frozen
addikt
válasz
fogselyem
üzenetére
Nem csak ezek a dolgok a csalások azok is akik azt igérik meg lehet tanulni és fizes be hozzájuk egytől egyig lehúzás az összes. kiszámíthatatlan az egész ,hogy mikor melyik bálna gondolja ugy hogy elég volt lásd az ftx ugy beállt a földbe pedig senki nem gondolta volna. Ugyan így be lehet fogni bármelyiket, persze mondhatni hogy nincs 51% os sehol ,de azt sem lehet pontosan tudni melyik tárcák vannak ugyan annál a személyeknél. Szóval én az egészhez tényleg azt tenném hozzá ami az összefoglaloban is ki van emelve csak annyit amennyit nem sajnál az ember ha 0 lesz belőle.
-
fogselyem
senior tag
válasz
Hangfalképű
üzenetére
Ne a Zalan féle "gyaloglok és beszélek" videókat nézd, amúgy abban is elejt olyan infókat amik később a kriptó vásárlásnál jól jönnek.
-
szabi__memo
nagyúr
válasz
Hangfalképű
üzenetére
Petro is komolytalan
-
fogselyem
senior tag
válasz
üzenetére
Tisztában vagyok az adózással, utána olvastam, meg azért vannak a könyvelők, adótanácsadók, hogy ők bűvészkedjenek a számokkal.
YouTubeon a következőket nézem, követem:
- Kripto Katával.
- PETRO MEDIA.
- KriptoTube(HU)₿🔔.X-en szerintem érdemes bújni a CryptoReviewing-ot.
Van állampapírom azokkal is szoktam bűvészkedni.
-
törölt tag
#19126) fogselyem
+ még adózni is kell belőle. Állampapírból nem.
Most fognak,majd megint elő kerülni a akik kriptot, meg egyéb pénzeket vesznek, aztán eladják, majd amikor nem kéne... mert nem ülik ki, mint a többiek, a nehezebb időszakot.
"(youtube megmondó videók)"
Nem biztos, hogy ez az ami mérvadó, sőt.Majd az adó bevallást se felejtsd el, jövőre, ha idén nem is kell, eladások után

-
törölt tag
válasz
GuMipOkE
üzenetére
Szerintem nem lényeges a korrekció, mert nem két percre gondolkodom, hanem mondjuk 1 éves vagy több éves távlatban.
"Tipikus. Itt volt 3 éved bevásárolni az akciós altokból....."
Olyan áron már egy hamar nem fog bevásárolni."2023 december elején egy megvilágosodás után döntöttem ténylegesen úgy, hogy az állampapír helyett más befektetési forma után is nézek,"
Nekem van mind kettő, míg az állampapír hozott, addig a kripta masszív mínuszban volt. (igaz vettem hozzá, így picit jobb lett a kép, amikor emelkedett). Most szép pluszban van
Ezt, egy hamar nem fogod tudni reprodukálni. Altokkal, meg nagyon mellé lehet nyúlni. (Persze fordítva is). Ez ilyen. Ha akkor merészebb vagyok, rövid távon milliomos, milliárdos is lehetnék... 
Állampapír meg stabilan jó hozamot hozott, akár euró is kb 10% körül. Forint még több. Mértéktől függően a kriptonak, van mit bepótolnia.
-
fogselyem
senior tag
válasz
Zoo123
üzenetére
Elvileg a Bybit Dubajban van bejegyezve.
Itt (Exchange Reviews) meg tudja nézni, hogy melyik tőzsde hol van bejegyezve.
-
Zoo123
senior tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem hogy melyik stabil, megbízható kriptotőzsdére érdemes utalni BTC-t hogy azt Euro-ra váltva (magyar)bankszámlára utalva csak a magyarországi 16%-os nyereségadót kelljen megfizetni?
Az amerikai kötődésűek ugye az amerikai-magyar kettős adóztatás miatt kiesnek a bizniszből, azok maradnak amik olyan ország területére vannak bejegyezve amely országokkal van Magyarországnak a kettős adóztatás elkerüléséről megállapodás.Egy haveromnak segítenék, de mostanában nem követem a változásokat, minden tanácsot örömmel fogadok!
-
Frozen
addikt
-
fogselyem
senior tag
válasz
Frozen
üzenetére
Amíg nem váltod át FIAT pénzbe addig tudtommal nem adóköteles.
Erről egy olyan könyvelőt kell megkérdezni aki jártas a kriptó adózásban.Vannak a neten mindenféle kriptó adózással kapcsolatos FAQ, azokat kellene értelmezni, elolvasni.
A NAVos jogszabályok meg egyszerű emberek számára szintet értelmezhetetlenül, jogalkotói szemszögből vannak megfogalmazva. -
fogselyem
senior tag
válasz
varmi2
üzenetére
Nem mindenki úgy irogat ide ebbe a topikban, hogy kripto spíler, fürdés közben a kádban fejben bányássza a btct, a hodlerek élő szobra akit csak azért nem öntenek bronzba, mert az neki fájna, de ha tehetné már rég szobrot állítatott volna magának, a pizza dayen btct éget mert annyi van neki.
Három éve még azt se tudtam, hogy hol lehet bitcoint venni, hallottam, olvastam a btcről, ethról és kész.
2023 december elején egy megvilágosodás után döntöttem ténylegesen úgy, hogy az állampapír helyett más befektetési forma után is nézek, mert az állampapír az szép meg jó, papíron jól mutat és ezzel el is fogytak az érvek mellette.
Volt pár nap szabadidőm, jobban beleástam magam a témába (youtube megmondó videók), beszéltem emberekkel és elkezdett körvonalazódni a dolog, hogy mibe lenne érdemes belefektetni, mire kell figyelni, stb.Próbálom a legtöbbet kihozni a jelenlegi helyzetből, de ahogy a megmondó videókban hangoztatják, még nem száguld a kripto vonat, addig és közben is dcazok, építem a portfólióm.
Tegnap eladtam azt a pici btct amim volt, kb. 35, 40 dollár hasznom lett belőle, "visszakapott" pénzt beraktam a MAVIA stakebe (launchpool) amiben már amúgy is benne vagyok.
Ezen kívül ott az earn, lending, szóval csurran, cseppen innen is, onnan is. -
GuMipOkE
senior tag
-
GuMipOkE
senior tag
-
törölt tag
51.000 $ és 18 millió forint 1 BTC Ez már egész csúcs közeli. Etherium is 2800$ 1 millió forint.

Alakul ez, remélem elérjük a 100k-t

Mikor indul mánia, hogy már ennyi! A BTC ára?

-
LuckyL
őstag
válasz
paolinho
üzenetére
nem ám rosszindulatból írtam
fontos lenne hogy értsd hogyan működik a bitcoin pl, mert a crypto világban nincs hova fordulni, ha elrontasz valamit és elküldöd rossz helyre a pénzed, annak annyi
a kérdésedből az jött le nekem, fogalmad sincs az egészről, ha nem így van akkor elnézést -
paolinho
addikt
válasz
LuckyL
üzenetére
Az igaz, hogy még csak ismerkedem ezzel a világgal, és ennek kapcsán olvasok és nézek videó anyagot eleget, de mit kérdeztem annyira érthetetlent, mégha talán rosszul is tettem fel?! Lennie kell egy pénztárcámnak, amibe a vásárlásaim kerülnek, ez tény. Erről olvastam még olyat is, hogy ez a tárca lehet akár hardver alapú is. Én csak arra kerestem választ, hogy ha több helyen vásárolok, akkor mi a szitu!?
Ez a wallet-téma pl. EZT is olvasva, nem annyira világos még nekem, bevallom, ezért is kértem segítséget itt.
Mondjuk erre lehet a Te válaszod is egyfajta segítség ("olvass utána"), csak ebből nekem hiányzik az empátia. De azért köszi!korcsi: köszi a válaszod, ezt már így értem is valamelyest!

-
törölt tag
-
paolinho
addikt
Bocs, ha hülyéket kérdezek, de ha az első vásárlását csinálja az ember (mondjuk a Binance-en), akkor automatikusan keletkezik egy pénztárcája ott? Illetve, ha más felületen is vásárolnék (aminek nem tudom, hogy lenne-e értelme), mint pl. a Kraken, akkor ott is keletkezik egy pénztárca? És ha igen, akkor valahol/vagy valahogy együttesen is lehetne kezelni a bennük lévő krypto pénzt?
-
Frozen
addikt
válasz
üzenetére
Az egesz kripyto vilag egy "kaszino ahogy írtad,, fuggetlenul hogy minek hivjuk. Ezert is van benne az osszefoglaloban csak annyit rakjunk bele amennyit nem faj elbukni.
Haverom volt bena mert megbizott egy brokerben. Ugyan annal egy kollega meg tobbet bukott mint irtal az is annal volt
-
fireman123
őstag
válasz
pacni120
üzenetére
Jó régen nézhetted, lehet, hogy még 2022 közepén/őszén amikor pariban volt az eur/usd árfolyam ?
....az eur/usdt árfolyam teljesen leköveti az éppen aktuális eur/usd árfolyamot (pici kilengések nyilván lehetnek, mivel a kereslet-kínálat alakítja ezt is, mint ahogy az usd/usdt árfolyam is néha minimálisan kilép az 1:1 arányból)....úgy, hogy nem hinném, hogy érdemes más tőzsdéken keresztül utaztatni és plussz fee-t fizetni.....az alábbi hetes grafikonon jól látható az eur/usdt árfolyam változás 
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Kriptovaluta adásvétel a topikban tilos!
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Tápos kibeszélő offtopik
- Battlefield-film készülhet - Michael B. Jordan is képben van
- BestBuy topik
- ZIDOO médialejátszók
- PlayStation 5
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Lenovo Thinkbook, Yoga széria
- Yettel topik
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4666
- Eladó Samsung Galaxy A12 4/64GB fekete / 12 hónap jótállás
- Lenovo Thinpad üzleti kategóriás notebookok - i5 - i7 - Ryzen - nagy választékban számlával - 04.25
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3965
- Samsung 870 QVO 8TB Sata 2.5 SSD
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

) . A KYC mindegyik tőzsdén gyakorlatilag azonos, igazolvány, szelfi, lakcím igazolás....stb.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)