Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- balojazz: Szódakészítés üzembiztosan és olcsón! Figyelem, csak hardcore szódázóknak!
- Mr.Csizmás: Bestbuy travel, utazós, kirándulós topic - szállások, jegyek
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
-
törölt tag
A Válaszadók 33% Revolutot használta 66% egyéb tőzsdét.
-
törölt tag
válasz
kennystyle
üzenetére
Kinek mi a rövid táv, nekem 1-2 év is az, ebben a témában.
#18977 Oppenheimer
Az FTX összeomláskor volt mélypontponton nagyon... ha akkor valaki vett és nem adta el, az mára/tegnapra nagyon jól járt. És még lehet emelkedés is idővel, ahogy megindul a ralli... még jobban is járhat. -
törölt tag
válasz
szabi__memo
üzenetére
Persze bármi lehet... de én úgy látom mainstreammé válás van folyamatban...
pl régen sok minden hobbi, meg játékszer volt, aztán ráépült egy iparág és nagy biznisz lett belőle. ilyen pl a fitness, edző termek... van kb minden sarkon...
Én rengeteg teret, lehetőséget látok bővülni. Az pedig árfelhajtó.
Lehet nem olyan jó ötlet pár éven belül kiszállni, idén, jövőre... sosem tudni.Lehet a digitális jegybankpénzzel kicsinálják... bár, ha így haladunk, lehet nem cél.
-
törölt tag
válasz
kenwood
üzenetére
Az igen

50ből 1 milla, az is nagyon durva eredmény lenne...
Sebaj, eddig legalább duplázott... az össz portfólió... még pár duplázás és legalább volt értelme... ha nem is leszek milliomos...
A helyzetet elnézve, lehet még csak msot fog igazán beindulni ez a vonat, amerikai, döntés, bankok beszállnak, felezés... mit gondoltok pár éves távlatba pl 5 hol fog tartani a btc?
Ezek alapján, még nagyon sok lehetőség van a bővülésre és még csak most fog kezdődni igazán... tehát lehet, ez a 100-150k btc árfolyam semmi... ahhoz képest, ami 5-10 éves távon várható.
Jah idén jön az eu-s szabályozás is...
-
törölt tag
válasz
k1raly
üzenetére
Én akkor már nem vettem csak valamivel magasabban... pedig akkor egy 50-est belerakni pl 50 ezer forint, az 10x árfolyammal, már ütött volna... megkellett volna rizikózni.

Csak akkor nagyon nem lehetett tudni, hogy ott a vége, vagy lemegy 0-ába. De ami volt legalább nem vettem ki, és még vettem hozzá... a kettő esemény között...
De sok más lehetőség is volt, csak ez kiemelkedő...
-
törölt tag
válasz
k1raly
üzenetére
Bocs, ETF-re gondoltam.
Értem, tehát akkor az idei várható növekedés csúcsa jövőre várható, a korábbiak alapján.
Lehet, ez nem képlet alapján megy, hanem emberi viselkedés, kell idő a pszichózisnak
De ha nagy a felhajtás előbb is elérhető, kitudja. Néha néha rálesek majd. Ti mennyire várjátok?100-150k az reális? utóbbi a 2021-es duplájához közeli lenne. Az nekem már nagyon pazar lenne
De a 100k sem rossz...bár kellett volna még venni pár dolgot alacsonyan ... most már ez van.
werszomjas, elvileg ezek Amerikában elérhetőek. De hatásuk az egész kripto bizniszre lesz. Több banknál is olvastam már hasonlót, pl Osztrák Raiffeisen.
Nagyon úgy tűnik, hogy ez az egész felszálló ágban van.
Nem biztos, hogy 2025-ben megéri kiszállni... -
törölt tag
válasz
dobolan
üzenetére
Miért 25-ben várjuk a hullám hegyet? nem idén van a felezés? meg az értékpapírrá minősítés? (úgy látom azt elfogadták).
Én 100-150k-ra számítok.
Egy kicsit bánom, hogy nem raktam bele többet, főleg Sol-ba, amikor nagyon alacsony volt... meg lehetett volna kockáztatni... de akkor nem lehetett tudni... azért ki nem vettem legalább

-
törölt tag
válasz
szabi__memo
üzenetére
Talán más cégnek van kirpto kártyája. Mással, jelenleg nehezen költenél kriptot, stabilcoint. Banki oldalról csak fiat pénzt kezelnek a kártyák.
Revolutnál van Kripto kártya, de talán csak Svájcnál olvastam erről. Ott meg más okból lenne drága.
Ha legörgetsz itt írják a bankkártyákat, a középárfolyamú váltást ma jelentették be. Feljebb linkeltem a cikket.
https://granitbank.hu/szamlanyitas/bankkartyak/ -
törölt tag
válasz
szabi__memo
üzenetére
Kezdetnek ki kellene utalni valahová. Ahonnan már dollárként tovább tudod küldeni.
Azt gondoltam "beutalás" miatt kell dolláros kártya
-
törölt tag
válasz
szabi__memo
üzenetére
Gránitnál most vezették be az EUR és USD alapú kártyákat. Középárfolyamon történő váltással.
Ha kell van ajánló kód is

-
törölt tag
-
törölt tag
A Zen olyan mint a Revolut vagy Wise. Gondolom ők is arra gondolnak

Nem a másik értelmére a szónak

-
-
törölt tag
Kitudja... lehet nem volt olyan ártatlan
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
törölt tag
válasz
szabi__memo
üzenetére
no komment... szappanopera...
-
törölt tag
-
törölt tag
Nem tudom erre milyen "megoldások vannak". Nincs ráhatásod a kivonatokra. Sem arra kivel osztja meg a banki adatait. Ha nem akarsz szerepelni sehol legegyszerűbb személyesen átadni neki.
Kirptonál egy szint felett a technikai dolgokon túl képbe van-e a fogadó fél, még adózási vonzat is lehet. Ez nem egy bankkártyás ingyenes tranzakció.
#18688 xy.zsolt
És figyelj rá, ne legyen kamera, mert akkor bukta
-
törölt tag
válasz
tomazin
üzenetére
Történetesen küldtem már adományt. Akár kártyával, akár készpénzzel befizettem vagy utaltam ott volt a nevem. Olyan lehetőség viszont volt, hogy ezt nyilvánosságra hozzák-e.
A kettő nem ugyan az. Ha névtelen akar maradni, marad a készpénz, bartel, természetben való fizetés
stb.Nem nekem lesz gyanús hanem ahogy írták a hasóságoknak.
-
törölt tag
Bátor ember vagy... és ha elveszik a boríték?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Megnéztem a küldést Revoluton, ha ott volt a "revolutról küldvd" akkor oda írja a nevet.
Ha kitöröltem a közleményt, akkor is egyéb adatoknál mobilbankban látni lehetett a küldő adatait.Amit te szeretnél az már eleve gyanús "sorry" : (
-
törölt tag
Sok gond van ezzel a poszttal...
Nem találsz olyan bankot aki ne azonosítana. Minden visszakövethető.
A kripto visszaváltható de van vele néhány probléma, nagyon instabil az árfolyam. A küldés is "pénzbe kerül", a célszemély egyáltalán nem garantált, hogy azt kapja amiben megegyeztetek, a kiutalás, váltás magának is "pénzbe kerül" ráadásképp még adózhat is utána legtöbb esetben. És természetesen itt is azonosít a tőzsde, vagy az a szervezet amin keresztül ezt végzed. -
törölt tag
válasz
Agyrák666
üzenetére
Engem nem érdekel egyik "propaganda" sem. Amikor már a tényeket és a valóságot is annak tartjuk, az már siralmas. Mindenki tudja, hogy az amerikai bankrendszerrel baj van, rendszerszintű gondok. A dollárral úgyszintén - kincs ami nincsből idézve, egy halom rongyos papír. Nincs mögötte fedezet. Az olaj és az adta az erejét, hogy ezt használták, ismerték el sokan a világon, ez viszont egyre látványosabban esik vissza fog visszaesni a továbbiakban is. Ez pedig Amerikára nézve rengeteg problémát jelent. Nem a világbirodalmi státusz elvesztése lesz a legnagyobb gondjuk hanem az, hogy egyáltalán létezni fog-e még Amerika.
Így ha a krioptokat konkurenciaként kezelik az sem meglepő. Általános vélekedés, hogy veszélyes a bankrendszerre, a pénzrendszerre.
Aki hiszi aki nem nem sokat érdekel.

#18595 Frozen
Voltak cikkek, hogy iráni és egyéb pénzek ügyletek átmentek. Én nem tudom, mi volt mi nem volt. de Az sem lepne meg ha egy Binance dolgozó sem tudná. Ott az DTX a bedőlésig, sőt csak utána derültek ki inkább dolgok. Még a legbententebebbek sem feltétlenül tudtak róla. Lehet alapja, lehet csak kavarás. Bármi lehet." érkezik egyik walletből a másikra xy összeg azt valahogy le kell igazolni honnan van mikor kiveszed"
Az átlag embernek. Az Ukrán frontról olyan eszközök tűnnek el, hogy csak néznél. Maga a CIA beszél róla, hogy elég komoly % eltűnik a fegyvereknek. Nem újdonság ez, mindig is így volt. Utána a titkosszolgálatnak rengeteg ideje, pénze megy rá, hogy ezeket vissza vásárolja, vagy likvidálja. Sokkal bonyolultabb a világ, mint azt itt sokan gondolják.#18595 Frozen
Egy biztos, amióta van kripto még nem volt válság a világban, most kiderül mit ér. Az is tény, hogy tokenizálódás stb a cél. Maga a dolog nem fog eltűnni, még ha át is alakul. Azt, hogy egy egy bálna mit csinál nem tudom, azt sem mikor szedte meg magát. Lehet bőven plusszban van. És azt sem tudjuk kié milyen pénz mire van szánva.Az árfolyam esését - érdekes módon a bankválság fordította meg. A háborús és a piaci környezet nagyban nem változott. Lehet ez is egy cél, hogy ne ide menekítsék az emberek a pénzt.
#18599 Esztán74
Nekem van, kell? -
törölt tag
válasz
csaba951
üzenetére
Bajban a dollár... ez elég ok nem? (meg a birodalom is...) A nemzetállamról nem is beszélve... Ja és a bankrendszer is romokban
Van baj elég... nem kell még a kriptó is... a dollár is elég piramisjáték... egy papírfecniért felvásárolták a világot... de ha kimegy mögüle az olaj, lesz ott baj bőven...Azért ez most egy jogi hercehurca lesz a vége kitudja mivel és mikor zárul.
#18589 Frozen
A Gondjuk nem az, hogy többek között a szankciókat is kitudják így játszani? -
törölt tag
válasz
egyedülülő
üzenetére
berobbant a nyár? Tavaly ilyenkor volt minimálison a piac... most azért árfolyam szempontból jobb...
-
törölt tag
Az eu-s szabályozás mennyire írja át a nemzeti szabályozásokat, a jövőben? Ez lenne a lényege az egységesítésnek nem?
Az Európai Parlament elemzése szerint nincs különösebb haszna a digitális eurónak
-
törölt tag
válasz
trek81
üzenetére
Van. Ügyfélszerzésnek hívják. Valamennyi banknak vannak hasonló akciója, a különbség mit kér cserébe. A Gránit és a Revolut az ahol kb semmit, vagy annyira minimális hogy azt bárki gond nélkül tudja teljesíteni, plusszal zárni. (Revolutnál még idő sincs megszabva). A banknak meg azért jó, mert kipróbálod a szolgáltatást, megismerik az emberek és egy jó része marad és használni is fogja, mert jobb ajánlata van mint más versenytársaké pl. Átlagos bankolási szokások között 10x-es különbség is lehet az emberek között. Ami azt jelenti, valaki ugyan azért 10szeres költséget is fizet, mert ennyire foglalkozunk ezzel.
Rafinál és K&H-nál is vannak hasonló ajánlatok, de sokkal több megkötéssel, levonással összességében.
De kriptot nézve is Binancen vannak ajánló linkek, meg máshol is. Néha jobb reklám mint hirdetni valahol.
Kolléga esetét nem tudom, de abban biztos vagyok, hogy ahány bank annyiféle negatívumot tudnál találni, akár költségekben, akár más szempontok alapján. Nekem eddig semmi gondom nem volt velük. Amikor felhívtam őket, akkor is készségesek voltak és szinte azonnal felvették a telefont. Más cégnél nem jellemző. Videóbankot még nem kellett használnom. Appot és netbankot meg használtam. Észrevételeim nekem is lennének, de lényegét tekintve funkcionalitást nem befolyásol. Ha mégis kellene valamit személyesen intézni, az sem megoldhatatlan összekötném más projekttel, dologgal.
Erre nem volt példa.Ha valaki gondolkodik ilyesmiben vagy vállalkozó, kíváncsi természetű, akkor meg megér egy próbát ennyiért, másodlagosként tesztelve vagy főszámlának később. Van ismerős aki évek óta használja vállalkozása számlájaként. Még nem hallottam tőle panaszt rá.
Nekem eddig Gránitnál nem volt alap költségem költségem. Utalásnál (cetelem számlára) volt minimális díj, de még ha azt beszámolnám akkor is jelentős plusszba lennék. Annyi, vagy több meg máshol is lett volna. Ha nem lennék elégedett vele, nem ajánlanám.
-
törölt tag
válasz
trek81
üzenetére
???
Milyen 1666 ft számlavezetést írsz? Van nem egy csomag ahol 0 ft a számlavezetési díj. Elektronikus használat számlakivonat és isms (push) esetén 0 ft a teljes alap költség.
Max a bankkártyának van díja (min 1890). Innentől kedve pedig aki nem akarja nem használja pl 1 évig utána is zárhatja. Másodlagos számlának is akár jó. Semmibe nem kerül neki. Bőven nyerseségesen jön ki egy új ügyfél. Ha nem jön be neki akkor is.A vicc kategória a takarék ahol médiamarkba adnak utalványt, ha új ügyfélként regisztrálsz, ajánlással, ez volt a csúcs amit eddig olvastam. Legtöbb banknál viszont vannak plussz feltételek, csoportos, fizetés oda utalás, havi kártya használat...
"Már nem tudom hova forduljak ezzel a problémámmal. Így a netbank is használhatatlan."
pl ha Pesten jársz akkor személyesen is eltudod intézni. De videóbankon is kellene működnie, szerintem. Célszerű állandó számra regisztrálni a szolgáltatásokat, ahogy emailnél is megválogatni mit ad meg az ügyfél. Ez általános érvényű. -
törölt tag
válasz
viharhozo
üzenetére
Azért ez vicces... a kripto ami a hagyományos rendszertől független és pont a válság miatt jött létre. Az lényegében használhatatlan ilyesmire, mert függ az előzőtől.
Ugyan így BTC is, ha nincs meg a banki kapcsolat, hogy Fiatra lehessen váltani... ez lehet az Achilles ezeknek a dolgoknak... minden mindennel összefügg...
-
törölt tag
válasz
LuckyL
üzenetére
A Binance nettó dollárkiáramlása több mint 172 millió dollár volt a nap folyamán a DefiLlama adatai alapján. Ez egy olyan cégnél, amely 42,2 milliárd dollár értékű kriptoeszközzel rendelkezik, az Arkham szerint apró összeget jelent.
- cikkből idézve. Nem magamra, vagy topiktársakra írtam, hanem globálisan.
Már nem olvasgatom a híreket... egy időben nagyon követtem... de beleuntam

-
törölt tag
válasz
LuckyL
üzenetére
Én nem a médiára gondoltam, hanem több cég első lépésként csak szüneteltette, majd véglegesítette, majd jött a csőd. És különböző kommunikációs trükkök.
Én nem állítom, hogy itt is ez a helyzet. De, hogy ez miatt lesz bizalom vesztés, kiáramlás még ha csak időlegesen is az biztos.
-
törölt tag
Kezdődik (vagy folytatódik?)
A Binance bejelentette, hogy február 8-tól ideiglenesen felfüggeszti az amerikai dollárban történő banki átutalásokat. Más kereskedési módokat az intézkedés nem érint - közölte a tőzsde egy február 6-i tweetben.
-
törölt tag
Hamarosan eljöhet a digitális valuták kora
https://fintech.hu/hamarosan-eljohet-a-digitalis-valutak-korszaka/
A központi bank korábban már májusban is tett utalást az Ethereumra egy CBDC-vel kapcsolatos blogbejegyzésben. A Norges Bank szerint az Ethereum blokklánc várhatóan “központi infrastruktúrát” biztosít majd a norvég CBDC kibocsátásához, elosztásához és égetéséhez.
-
törölt tag
Remélem helyre jön még...
-
törölt tag
válasz
spkkill
üzenetére
egy éve ért 100 ft-ot, meg most ér 16 ft-ot (0,04$)... coincash-en 54 helyen áll... azt írja a honlap, hogy a "3. generáció"... hát ha így lesz akkor egyszer talán sokat érhet...
neked van? hiszel benne? Látom nagy cégek vannak feltüntetve... de annyira nem értek hozzá, hogy mennyire lehet komolyan venni...
-
törölt tag
válasz
spkkill
üzenetére
A DLT az etherium, ha jól értem, vicces akkor, hogy a bitcoin kerülne árucikk kategoriába, és elvileg azaz értékesebb, aranyhoz hasonlóbb...
Idővel úgyis kiderül mi lesz...
Coincash valószínűleg nem olcsó dolog, viszont talán egyszerűbb... ha mindenképp ilyesmivel akarsz foglalkozni járd körül a témát előtte szerintem.
egyébként Binance-re regisztrálni segítőd adataival... az sem hétköznapi eset...
Ugye később van még bevallás egyéb dolog... -
törölt tag
válasz
üzenetére
Én előszór jól körüljárnám a témát ha nem vagy nagyon képbe... nem kevés őpénz ez ahhoz, hogy elveszítsd...
Coincash.eu elég szép%-al dolgozik... és kitelező kiutalni a kriptot ők nem tárolják...
Azt is érdemes lehet megnézni melyik drágább ez vagy Binance-ről a kiutalás. gyanítom előbbi...Adózni nyereség után kell (ha visszaváltod rendes pénzbe euró, dollár, forint). Ahhoz, hogy meg legyen a 15%-os adó, (ha pl idén veszed) jövőre be kell vallani). Ha jövőre veszed, majd csak 2024-ben kell bevallani. És 2 évig él ez a kedvezményes adózás, ha jól emlékszem...
-
törölt tag
válasz
xy.zsolt
üzenetére
Sokan emlék oldallá alakítják... Van egy kutatás mi szerint hamarosan több lesz a nem élő, mint az élő az fb-n...
Az oltottakat hagyjuk, ugyan úgy meghalhat bárki más is, ez nem egy legyőzhetetlenné tévő dolog... attól még elcsaphat a busz, és történhet bármi más is... - igen lehetnek mellék hatások is kis százalékban... de hol nem egy egyszerű fájdalom csillapítónál is vannak, és érdekel bárkit is? sokan úgy falják mint a cukrot...
De igen célszerű beavatni valakit a családban... ez a normális.
Másik téma:
Bajba került még egy kriptotőzsde, a 3. legnagyobb:
"
Dolgozói közel harmadát elbocsátja a világ egyik legnagyobb kriptotőzsdéje, a Kraken, amit a kedvezőtlenre forduló makrogazdasági és geopolitikai környezettel, valamint a kriptopiac gyengélkedésével indokolt - írja a CNBC.A Kraken, forgalom alapján a világ harmadik legnagyobb kriptotőzsdéje, 1100 fős leépítést jelentett be arra hivatkozva, hogy alkalmazkodnia kell a jelenlegi piaci környezethez. Ez a cég teljes munkaerejénen mintegy 30 százalékát jelenti."
#18065 3800+
És ha váratlan esemény történik? Ráér az még

#18068 trek81
Gyerekkorodban is kaptál egy csomót... mégis itt vagy...
#18071 Yutani
A kocsin is van antenna, a keréken... érdemes levágni, ha nem akarod, hogy kövessenek...

Most egyébként mire fel ment fel 17k-ra a btc?
-
törölt tag
itt jogi oldalról volt szó, nem sufni, barkács megoldás...
Tehát ha kis Jóska testvére lenyúlja a privát kulcsot és kis Jóska perli ezért akkor sokra nem megy vele.
Vagy a fenti story ahol az unokatestvért "kellett kérdezni" - már ha valós eset volt. Jogilag ott sem mennének vele semmire...
-
törölt tag
"Egyre többen írnak végrendeletet, de még mindig sok a félreértés – a Bitcoin öröklésére még nincs megoldás
Örökölhető-e a Facebook-oldal vagy éppen az e-mail-fiók? – ma már ilyen és ehhez hasonló kérdések is felmerülnek egy haláleset után, nem csak az, kié lesz a lakás vagy az autó.Ki örökli a Facebook-oldalamat?
Manapság azonban már nemcsak a különböző anyagi javak öröklése kérdés, hanem az is, kire szállnak például a jelszavak, a digitális adatok vagy épp virtuális vagyonok. Ezzel kapcsolatban Tóth Ádám a jogtörténetből felidézte, hogy Magyarország a német jog befolyása alatt áll, amelynek az uralkodó felfogása sokáig az volt, hogy amit nem lehet megfogni, az nem lehet tulajdonjog tárgya. Ezért is jelentett hatalmas változást a szerzői jog megjelenése, majd az a német „Facebook-ítélet”, amely egy olyan ügyben született, ahol az volt a kérdés: ha nincs megnevezve örökös, aki hozzáférhet a közösségimédia-oldalamhoz, akkor mi lesz ennek a sorsa. A bíróság levezette, hogy a Facebookon való jelenlét egy szerződéses jog, amelyet lehet örökölni. S ha egy végrendelet nem zárja ki, hogy az örökös a jogutód e szerződéses jogban, akkor
meg kell neki nyitni az ilyen és ehhez hasonló fiókokat, legyen szó akár a Facebookról, a Gmailről vagy a Linkedlnről.
A Bitcoin öröklésére még nincs megoldás
A közjegyző arra is rámutatott ugyanakkor, hogy a kriptovaluták, így például a Bitcoin öröklésére egyelőre nem született megoldás, mégpedig azért nem, mert egész egyszerűen ez nem jog. A jognál ugyanis lennie kell egy kötelezettnek, a Bitcoin esetén viszont nem lehet megmondani, ki az, nem lehet megszemélyesíteni, hogy kivel szemben kell fellépni, ha nem fizetnek az örökösnek – magyarázta a kérdés jogi oldalát a kamarai elnök, aki azonban biztos abban, hogy e kérdésre még az ő aktív éveiben válasz születik, mert
„erős a nyomás, és sok pénz van benne”.
A közjegyző igyekezett ugyanakkor eloszlatni azokat a bizonytalanságokat, amelyek az adósságok öröklésével kapcsolatosak. Sokak megnyugtatásául közölte: Magyarországon korlátozott az örökös felelőssége, olyan mértékig kell helytállnia a hagyatékban szereplő adósságokért, hitelekért, amekkora a vagyon, amelyet örökölt, vagyis „az, hogy én örökölök, és abba tönkremegyek, az nem létezik Magyarországon” – jegyezte meg. "
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
k1raly
üzenetére
Egy biztos, semmi sem biztos. Azt mondják ha kiutalod magadnak fizikai tárcára, az most a legbiztonságosabb... Aztán, hogy ez kinek mennyire éri meg egyebek az is egy más kérdés...
Binance-ra mondanám én is... de kitudja... ezek a mostani események még a nyárira vezethetőek vissza.... és kitudja még mi lesz a elkövetkező hónapokban... beszélnek egy nagy biztosító cég hálózatról is, mint extra kockázat, cső lehetséges célpont...
Ami még aggasztóbb, hogy a kriptó beszivárgott már pár helyre pl f1. Lehet a végén igazuk lesz azoknak akik a köv válságot a kriptokhoz kötik...
-
törölt tag
válasz
szabi__memo
üzenetére
akkor még nem volt az.
-
törölt tag
10 meredek tény, ami kiderült a csődbe ment kriptotőzsdéről
#18029 Vitee
Az ilyen doksikat nem kellett volna egy helyen pl széf tárolni? Esetleg egy leírással egyetemben... -
törölt tag
válasz
xy.zsolt
üzenetére
Ez egy lehetséges befejezése a kriptónak... vagy lekorlátozása minimálisra idővel...
Én ezért sem tervezek vele hosszútávon.#17996 butch3r
Pedig nem erről van szó... pusztán csak arról hogy vannak mai napig tartó eszenciák, amik a modernnek tartott világ mellett sem vesztettek értékükből semmit. Sőt talán némelyik fontosabb mint valaha...Van egy csomó dolog ami jobb - vagy úgy gondoljuk... pl már nem kell térképet bogarászni, meg hasonló, ha útitervet készítenél, felütöd a google-t, akár meg is nézheted...
Cserébe viszont elvesztünk készségeket, tudást, amik korábban meg voltak... egyik véglet sem jó...
Egyébként mai napig vannak olyan alkotások, amit nem tudnak, hogy épült fel, vagy honnan tudtak azok a több ezer éve élt népcsoportok... vagy hogy jöttek rá erre arra amarra...
De hogy fokozzam, vannak indiai szövegek amikben a mai modern kütyüket írják le, pl a nagy hadron ütköztetőt.
#18008 viharhozo
Ez milyen klub? Elég vegyes ahogy nézem..
-
törölt tag
válasz
butch3r
üzenetére
A lényeg nem jött át látom... Ahhoz érteni is kell. Városi ember, meg sok esetben elég távol van már a természettől...
Volt olyan amikor egy egy híres ember pl vett egy telket, mert milyen jó lesz majd ott pihenni, aztán annyi esze nem volt, hogy a füvet le kell nyírni, meg hogyan...
Vagy franciáknál törvényt kellett hozni, hogy a kacsa hápogása, a trágya, traktor zaja és egyéb dolgok hozzátartozik a vidékhez, nem lehet ezt jelentgetni, korlátozni (pl kötelezően elnémítani a kacsát, kakast), csak mert néhány új gazdagot ez zavarja.
* Tisztelet a kivételnek.
A Gyógynövényes story-ra meg tudok konkrét példát amikor orvos össze vissza kísérletezett nem jött rá a megoldásra, az idős ember meg visszagondolt gyerekkorára és meg lett a megoldás, meg is gyógyult tőle.
De a te kommentedból az árad, hogy egyiknek csak előnye van másiknak csak hátránya, miközben ez fals.
A Harmóniát kellene megtalálni, az egyensúlyt. Egyébként a hagyományos megoldások napjainkban kb reneszánszát élik, mert emberek egyre jobban rájönnek hogy sok hasznos dolog van, volt és nem kell minden apró cseprő dologra bogyókat, bevenni...
Nem a tisztességes megélhetés bevételről írtam, amikor a "profit"-ról volt szó. na de mind1 hagyjuk...
Nem keresek én senkit, de azért érdekes összefüggéseket látni a világban aki kicsit jobban oda figyel... maradjunk ennyiben.
Vályogviskó
Tegyél már körutazást vidéken, néhol komolyabb ingatlanok vannak, mint a városban, infrastrukturáról nem is beszélve... megint csak a minden rossz mentalitás... -
törölt tag
válasz
butch3r
üzenetére
oké... nem a parasztokra gondoltam először is. (bár őket sem kéne lenézni, mert a városi éhen halna nélkülük kb.)
Másrészt a "modern" világ is az őserdőkből, és gyógynövényekből stb szerzi az alapanyagokat, veszi az ötleteit. Ezek a népcsoportok pedig nagyon jól ismerték a környezetüket (vagy ismerik). Sok olyan tudás, tapasztalat veszett el, vagy bújik meg amit pár pirula helyett sokkal jobban és egészségesebben lehetne kezelni...
És itt visszatérünk a profithoz... ugyanis, ez nem érdeke "egyeseknek", illetve sokkal egyszerűbb ha bekapsz mindenre valamit... akár jó, akár nem.
De vhogyan csak a rosszat látod meg a dolgokban...
(a túl élés művészetéről nem is beszélve sokan már ha nincs fb összeomlik a világ számukra...)
Inkább tanulni kellene egymástól...
Amúgy covid alatt is érdekes az emberek nem a városba bezárva akartak lenni, hanem akinek volt hétvégi háza azonnal lepucolt oda...
A náthát egyébként az európai ember terjesztette el...
-
törölt tag
Jó akkor megfogalmazom másképp a profit érdekében tönkre teszik a földet, vizet, levegőt.
A természet nem ismer olyan hogy "profit".
Más téma:
Eu betilt egyes coinokat.
https://youtu.be/ZmKfvQp-pi0?t=443Ez az "alapvetően modern társadalomban" azért humoros, mert a természeti népek sokkal bölcsebbek és nagyobb tudással rendelkeznek a körülötük lévő világról, mint a modern ember, aki már sok mindent elfelejtett elvesztett...
Egyébként meg amit korábbi hozzászólásban leírtam, azt vmelyik tőzsdei guru is megfogalmazta már... biztos ő is buta volt... ugye?
-
törölt tag
válasz
kenwood
üzenetére
A kapitalizmus lényege, ami neked profit, az valakinek negatív nyereség.
Itt pl aki nyer az attól kapja a pénzt, aki veszteségesen kiszáll, a nyereség átvándorol a kitartóbbakhoz, vagy hozzáértőbbekhez, stb....
Mindenki nem tud nyerni.
Másrészt aki egyszer fent....#17977 viharhozo
Ez az ellenőrzés abból a szempontból igen pikáns, hogy Amerikában egyes államokban gyakorlatilag bemondásra is szavazhatsz, nincs semmiféle kontroll. -
törölt tag
Meglátjuk mi lesz. A hagyományos világból azt látni, hogy pénzbőség idején mindenre van lóvé, még a legelvetemültebb ötletekre is... - ilyen időkben minden jól megy a kriptó is így ért el csúcsokat.
A Nagy kérdés, mi lesz válságos helyzetben, és utána... mennyire marad meg pl a bizalom... főleg ilyen csőd hullámok után... Én most spektikusabban látom... lehet a felezésnek van hatása, vagy lesz. De ha nagyon mélyen lesznek a dolgok akkor lehet csak annyira lesz elegendő, hogy normalizálja a helyzetet és a várt nagy kiugrás elmarad... egy időre, vagy többre... de ezeket a dolgokat az idő majd eldönti...
-
törölt tag
válasz
LuckyL
üzenetére
Látod, látod te magad is leírod, hogy régebben pár "fanatikus" játékszere volt és azért kellettek a tőzsdék stb, hogy egyszerűsödjön, széles körben hozzáférhető legyen, elterjedjen. Amíg nincs szabályozás meg nem lesz elérhető még szélesebb körben. Ennyi.
Ha akarják rövidre tudják zárni a bulit, nem kell 100%-os eredmény elég ha 98%-os sikert érnek el pl. Máshol sincs 100%-os eredmény, lásd csempészet pl.
Ha akarnád kitudnád következtetni, az elírást: sorsát.
A technológia az beépül, de maga a mostani kriptók, vagy rendszer már nem biztos, hogy mindig meg lesz, még a vezetők sem garancia. Aztán majd az idő eldönti mi lesz, mi nem lesz.
Ne hogy már ne lehessen ilyen kérdéseket is feszegetni, főleg ilyen csőd hullámok idején...
#17960 3800+
Azt is vegyük figyelembe, ha válság lesz akkor ilyen helyzetben még nem volt ez a világ, cégek. Vagyis, nincs visszanyúlható tapasztalat, hogy vizsgázna bármelyik is. -
törölt tag
válasz
LuckyL
üzenetére
És ha eltűnik a ledgert, vagy hasonlót gyártó cég? Esetleg betiltják adott országban? Nincs Tőzsde, stb ahova utalhatod? A "végső mentsvár" úgy tudom, egy programozási felület. Azt meg kétlem, hogy átlagember használná... inkább maradnak a kp-nál...
#17944 tomazin
Most ez nem ér, hogy "de hát a készpénz is". Ha a kriptó jobb akar ennél lenni...
De pl ott van, hogy Irániak ezzel is játszottak ki szankciókat, összejátszva az xyz tőzsével.A tranzakciók komolyabb része, nem átlagembereknél landolhat.
Vagy vmi olyasmi, amit így úgy el kell rejteni. (zároló vírus, váltság díj, különböző problémás ügyek finanszírozása, hadd ne soroljam újra).
Másik jelentős része, meg milliárdosok pénz nyerése, mosodája...
Egy kis szelet lehet az átlagembereké...Az FTX története, meg más hasonló is arról árulkodik, hogy sok a szélhámos, csaló és kétes elem, ügylet...
A sorság meg a jövő úgyis eldönti...
-
törölt tag
válasz
LuckyL
üzenetére
Az átlag ember alatti részt úgy értem, hogy közvetlenül minden nélkül küldözgetni coinokat, ahhoz már programozói tudás, legalábbis komolyabb képességek kellenek, nem egyszerű dolog. Ezt csak kevesen jóval kevesebben értik tudják, vannak képbe.
A többieknek marad vmilyen tőzsde, ami szabályozható.
Én spektikus vagyok, az alternatív pénzrendszerben is... Van egy mondás, nem érdekel ki a király, amíg én irányítom a pénzügyeket... Ezt a mindenkori hatalom (nem feltétlenül kormányok). Kétlem, hogy kiengednék a kezükből...
#17943 LuckyL
Szabadság, vagy szabadosság?
A szabadságnak vannak korlátai, a szabadosságnak nincsenek.
Ez olyan dolog, mint a demokrácia, anarchia.A Vadnyugatnak is vége lett egyszer... a kriptó sem biztos, hogy örökké lesz...
Megérkezik a vonat, meg változik a világ, új helyzet alakul ki...Igen a készpénznél is van lehetőség susmus-ra... Ennek csökkentése, megszüntetése felé halad a világ digitális euró, dollár...jó-e vagy sem, az már más kérdés...
Itt még felmerülhetnek olyan problémák is, amikor olyan dolgok vannak finanszírozva, amik amúgy alapelvekkel ütköznek. pl névtelen bankkártyák bevándorlóknak... - de ez is vmiylen célt szolgál a nagyobb képben... nem véletlen...
kitudja... lehet a cryto sem véletlen...
-
törölt tag
válasz
LuckyL
üzenetére
Ez a "ne lásson rá politikus" - inkább odavezet, hogy nagyobb részt olyanok pénzelésére fog elmenni, akiknél sus-mus van. terrorizmus, és egyéb nem túl vidám dolgok nagy részt. Lehet lesz pár átlag ember, aki örül, hogy a pár fillérjét nem látja xyz politikus... de ennél sokkal nagyobb baj, kár is keletkezhet.
Nem hiszem, hogy ennyire vidám lennél, ha pl ezzel finanszíroznának, egy bomba támadást, amiben érintet lennél pl. Már pedig ilyesminek is melegágya ezek a projektek.... (általában kripto)
Meg a pénzek lenyulasának... azért lehetnek kételyek, jogosan is.
-
törölt tag
válasz
LuckyL
üzenetére
Mi van akkor ha a pénzügyi függetlenség csak illúzió? Ha szabályozva lesz itt minden - már most is minden azonosításhoz kötődik, személyes adatok... ami meg még sem az az átlagember 98-99%-ának nem biztos hogy elérhető, felfogható, ha meg is oldható egyáltalán...
Más részt hozzáférés, bankszámla letiltás, itt is egy gombnyomás. Kétlem,hogy valódi változás lesz ettől... Akarat kérdése...
#17915 kwzatz
ETH jó üzletnek tűnik, ez a váltás, nagyot dobott az értékén. Korábban sokkal jobban lement mint az BTC. Lehet ebből kéne még venni kicsit még akkor is, ha nem érte el a kívánt cél árat... nyerő lehet...Én nem hiszem, hogy lemenne 400-ig, még a duplájáig sem nagyon.
-
törölt tag
Nekem bőven elég a Sol is mint kockázat... lehet ETH/Cardanoval kellene kiegyensúlyozni...
Most néztem rá.. Sol 61% mínusz
BTC+ETH együtt kb szintén 60-61%...
És még van másból is de az "csak" 10-20% között kb. De volt már hasonló... most mondjuk jobban zavar... akkor bevásárlást tartottam, javult az átlag...Most én is spektikus vagyok... meg kezd egyre több lenni... lehet érdemes határt húzni... (persze mihez képest, itt a legtöbben biztos többel "játszanak").
-
törölt tag
válasz
Wolf Rambo
üzenetére
Ha ők bedőlnek, vagy történik vmi ilyesmi... akkor kb mindegy hol tartod... (úgy lemegy mindennek az értéke).
- Ettől függetlenül azt ajánlják, hogy elsősorban tartsd vmilyen fizikai tárcában... ahol tiéd a kulcs és mindennel rendelkezel... vagy a nagyobb részét...
#17858 nort_on
Elindult a nehéz kő kitudja hol áll meg... -
törölt tag
Valaki elad vki meg bevásárol

-
törölt tag
válasz
üzenetére
Ha eddig 0 forgalom volt a kártyádon, és most milliókkal hirtelen, akkor lehet jobban feltűnik, mintha lenne forgalom egyébként is.
De volt aki kezdésnek is 100.000 tételekkel foglalkozott, és semmit nem kértek be tőle...
Lehet az elmúlt években sokat finomodott a rendszer, nem tudjuk, ezek az adatok titkosak, minden banknál úgy tudom. -
törölt tag
Akkor jó
Revo oldalán, vagy Binance oldaláról esetleg mindkettő? -
törölt tag
válasz
GIORGIONE76
üzenetére
Elvileg euróban is tudsz... bár előbb utóbb úgyis váltva lesz, mert kb minden dollárban számolnak el...
Én meg ilyen szinten (kevesebbet ér az euró, mint a dollár) nem igen szívesen váltanék...

A Swift is fizetős, revo részéről elvileg + esetleg közbelső bankok.
Euróra tényleg 1-2 eurót felszámol a Binance, de Revonál elvileg ingyenes.#17736 cyberwarfare - én úgy tudom használattól is függ.
-
törölt tag
válasz
LuckyL
üzenetére
Úgy értettem, hogy tudtommal nincs ETH 2.0 pl.
És akkor mi is ez a drop végülis? Maga a korábbi eth változott át erre, vagy ez valami plussz?
Ha most vesz vki eth-t, arrra gondolom már nem vonatkozik, sima eth-t fog kapni, nem?
#17627 llacee
Akkor nem az eth-t váltotta át, hanem kaptál mellé még annyi megegyező coint, értékben?
-
törölt tag
válasz
GoTReX
üzenetére
Én nem biztos hogy transferelném*... többe kerülhet a dolog, mint amennyit megér... (vagy amennyid van, arányaiba)... Inkább ha jó lesz az árfolyama eladnám azt amelyiket nem vagy kevésbé használok.
De nyilván összeg nagyságától is függ.
45-50-et nem biztos hogy mozgatnék, nem egy olcsó dolog...* de persze mindenki maga tudja, mit miért csinál, mi éri meg mi nem.
-
törölt tag
18.300 alatt is volt a BTC ma reggel...
Juni-ban volt 17.500 is, ahogy nézem, az volt az eddigi mélypont - idén.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Kriptovaluta adásvétel a topikban tilos!
- Crimson Desert
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen notebookot vegyek?
- Spórolós topik
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- T mint tavasz: képeken a közelgő Xiaomi 17T
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
- Macbook Pro 15" - 2018/2019 6 mag i7, 16GB / 512GB, Radeon 4GB, touchbar - garancia (23)
- ÚRIS10!!! RAMÁRON! LEGION 5 i7-13650HX 32GB RAM 1000GB SSD RTX 5070 8GB
- Szuper Áron! HP Elitebook 850 G8, I7-1185G7, 32 GB, 512 SSD MAGYAR VILÁGÍTÓS BILLENTYŰZET
- Philips Evnia 49M2C8900L Super Ultrawide Monitor!49"/5120x1440/QD-OLED/144hz/Gsync-Freesync/Ambiglow
- RITKASÁG!!! 32GB (2x16) Crucial Ballistix 3200MHz CL16 SODIMM 2031-ig ALZA GAR!
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650 XT 8GB Rampage SHIVA FSP 650W
- AKCIÓ! Intel Core i7 8700 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Eladó Vivo Y19S 6/128GB fehér / 12 hónap jótállás
- Frissen pasztázva! Playstation 4 Pro 1 TB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

De a 100k sem rossz...

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)