- ldave: New Game Blitz - 2026
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
Topiklakók, és autóik
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
whitezo88
nagyúr
válasz
CharlieDrop
üzenetére
Ezekben mi mas lenne? Ezek is gyulladnak ki. F32 amennyire latszik...
-
whitezo88
nagyúr
Újabb N kódos Bmw motor adta be a kulcsot. M7. [kép]
-
breakout123
aktív tag
Sziasztok!
Valaki vett már fényszórót az rs-shopról?
Érdekelnének a vélemények. Gondolkodtam sima halogénesben és projektoros angel eyes válltozatban is. -
-
H.Ezredes
őstag
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
Az a baj,hogy nem ismered az adott típust ezért írsz ilyen butaságot. Ezek az autók kimennek a világból megfelelő karbantartás mellett. Ennek a motornak a 370E Km a semmi de a váltónak sem.... Volt nem 1 olyan példány amiben 1M Km volt és milliónyiba bőven 500E Km felett és mennek.... De apám se rettegett elindulni az elmúlt 25 évben velük bárhová. Lehet nem is véletlen és esetleg nem rosszak... A motor gyakorlatilag elpusztíthatatlan 1 dolgot kivéve ha nincs megfelelő hűtése hengerfejes lesz pl ha eldurran egy cső és te tovább mész azt nem tolerálja de ezek nyilván ritka esetek....
-
MoP_FX 57
őstag
válasz
lali81
üzenetére
A mellékelt ábra is mutatja, hogy lehet E38-ból szép példányt venni továbbra is, csak megfelelően nyitni kell hozzá a pénztárcát. Egyébként elképesztően bakancslistás ez az E38 V12-vel, bár én megelégednék a normál hosszúságú kivitellel is, azt egy fokkal egyszerűbb elszállásolni.
-
lali81
tag
A minap valaki 7est keresett.. Ime 1997-ből egy V12es E38, 750iL
[link]
Azért ezzel ma is arrébb lehet állni. -
Highend55
tag
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
Sajnos kozel nem a legjobb mar a Led, inkabb a Laser!
Full gyari szin, (Space grey Metallic) -
chess001
aktív tag
válasz
molnarpeter
üzenetére
Egy lepattantban már nincs benne amiért 7-est vesz valaki. Anno néztem egy E38-at, úgy le volt lakva, hogy bele sem akartam ülni, lógott a beltérben minden... Én egy patika E38-at vennék igazán, egy LS3-as V8-cal, az jó lenne családi kirándulósnak. A BMW V8-ai nem tetszenek. Az E65 külseje a legrondább BMW szerintem. Az F01 is tetszik, az új megint nem.
-
Elims
veterán
Most nagyon kellemetlen érzésem van (nagyon szépen fogalmaztam meg,hogy kibaszott szarul esik amit írtok).Így 40 felett olyan rossz,mint amikor elvesznek vmit egy 5éves gyerektől..,mert már beleéltem magam egy kicsit.
De! Nagyon szépen köszönöm minden egyes karaktereteket!!
"Örülök",hogy beírtam ide.

Keresek másik kocsit.
-
H.Ezredes
őstag
Szoktunk csinálni vásárlás előtti átvizsgálást de az az igazság inkább lebeszélnélek róla én is ha csak nem hobbi autó lenne amire nem gond ha locsolni kell a pénzt.... Sok 45i motort csináltunk és ahhoz,hogy jó legyen motort teljesen szét kell szedni... Rengeteg pénz ilyet csak a legfanatikusabbak szoktak kérni tőlünk mivel manapság a kocsi árát egy ilyen motor felújítás / javításra kb rátolod....
-
szimi57
őstag
Elvihetsz magaddal valakit, de nagyon sok paramétert kell megvizsgálni ahhoz, hogy pontos képet kapjon az állapotáról. A leírás szerint hibakód mentes. Nem mutatja ki pl. az olajfogyasztást, olajfolyásokat. Ha tele van szeméttel a hűtőradiátor, esetleg valahol szivárog. Rá kell kérdezni az olajfogyasztásra, milyen olaj van benne. Ha 10w60-as, akkor igen csak csipegeti. Benzines motortól nem kell nagyon félni. A futóművet bármelyik vizsgaállomáson bevizsgálják max. 5 e. Akár melyik 2005-ös gyártásút nézed, legyen akár 4 vagy 6 hengeres ugyan ott vagy a kérdésekkel, mint a V8. Vannak olyan eladók, akikre lehet támaszkodni. Úgy tűnik ő ilyen. El kell menni és kedvező benyomás esetén vissza lehet menni egy szakival.
-
MoP_FX 57
őstag
-
Elims
veterán
válasz
whitezo88
üzenetére
Az ilyeneket vásárlás előtt nem lehetne kiszűrni?
Simán megérne nekem 20-30e-t ha vki hozzáértő eljönne velem és nagyjából ránézne.Egyetlen intésébe kerülne a kocsi mellett és nem veszem meg.Szimi:

Így ez a kérdés megoldva.
Szeretek kényelmesen,sebességhatárt betartva vezetni.Tudom nyomni neki,de nem szeretem. -
whitezo88
nagyúr
pedig jobb felkészülni. A vidiben szereplőnél is mondták, hogy a tulaja azért adta el mert elege lett a fenntartásából.
a hibamentesség csak púder. Saját példa: megvettem az import LCI E60-at, kívül belül szép, tényleg. Próbakörön semmi, 0 hibakód, hidegen is húzott hang vagy torpanás nélkül, futómű jónak érződőtt, automata váltó is szépen váltott.Aztán kiderült hogy mindkét termosztát kuka, ezáltal DPF kicsit tömített volt, minden elem szinte gyári, beleértve az akkut (13 év), futómű legnagyobb része is még a gyárban berakott elemekből állt, rugó már kelleténél jobban összeült, és elég hajósan is dőlt, volt gátló ami már el is folyt. De ezeket nem lehetett érzékelni. Láncfeszítő patron tökig kint volt, főtengely szíjtárcsa repedezett volt....
-
FIREBLADE78
addikt
M340i-vel ment már valaki, vagy látott már olyat?
-
whitezo88
nagyúr
rossz a link.
Amúgy csinálhatod azt is mint a tesók, veszel egyet, hajtod egy ideig, aztán mikor már kilóg a lóláb, elpasszolod azt veszel egy másikat. Nem véletlen hogy 1-1,6 között vannak... ugyanakkor a 745d-k meg ennek kétszerese, vajon miért...
a videó jó, el is felejtettem.
-
Elims
veterán
válasz
szimi57
üzenetére
Köszi!
Itt is csak a gyári adatok vannak.Nem tudom,hogy mennyiben térhet el ettől a valós.WhiteZo: Egyre jobban elkeserítesz pedig már kezdtem beleélni magam,viszont egyre jobban azt is gondolom,nagyon jól tettem,megkérdeztem itt.....
"...e65 v8 megveszed, olajat cserélsz azt jónapot azt el lehet felejteni."
Pedig én ezt így képzeltem. :-(
Egyébként kifejezetten [Ezzel] szemezek nagyon.
Már beszéltem is a tulajjal.Nem egy takony gyerek..50 év feletti egy másik 5-ös bmw-je is van.
Nagyon korrektnek tünik. -
whitezo88
nagyúr
N62 van szó, v8... csoda kell hogy olyat találj eleve ami pl nem zabálja az olajat. Hirhedten kényes motor. Helyrepofozni (beleértve a csöveket, gumi és műanyagelemeket mert a nagy hő miatt fogyóeszköz, futóművet helyrerakni... máris sokszáz ezer ft költés. ). 525d-mbe is beleszaladt ennyi a vételáron felül igaz azon volt megelőző vezérléscsere is. +4 gátló, rugókkal. De hogy egy e65 v8 megveszed, olajat cserélsz azt jónapot azt el lehet felejteni.
Ezreses kiv vagyok mit ír, mi a tapasztalata ezekkel.
-
szimi57
őstag
Itt vannak fogyasztási adatok is.
-
szimi57
őstag
válasz
CharlieDrop
üzenetére
-
Elims
veterán
válasz
whitezo88
üzenetére
Ne hülyéskedj már. :-) Tényleg ennyire gázos a dolog?
MolnarPeter: 745 ia 2005 e65
Jelenleg egy öreg autóm van ami "szervízben" van (egy kóklerral kiszedettem belőle a motort cserére :-( )
Az ha finoman jártam vele megúsztam 10.5-11-ből,ha nehezebb cipőben voltam felment 20l főlé.
15l-t még bevállalnék 20 körüli átlagot viszont nem szivesen.. -
Elims
veterán
Sziasztok!
Kinéztem egy 745-ös bmw-t,de sajnos nem tudom,hogy mire készüljek.
Tudja esetleg vki,hogy kb.mennyit fogyaszt ez az autó?
Vmint hány db. gyári kulcsot adtak hozzá? -
szimi57
őstag
válasz
CharlieDrop
üzenetére
Bizonyos tekintetben igen jobb, korszerűbb, erősebb, takarékosabb és elmegy akár 100 ezret is.
Kell ennél több? -
FERA88
tag
válasz
H.Ezredes
üzenetére
Köszi szépen utána olvasok. E92 nézegetem, benzinest szerettem volna de az n43-rol hamar lebeszéltem magam. Melyik motor lehet még favorit szerintetek? Igazából a kínálat se túl jó szerintem, mondjuk van egy elképzelés extra téren amit szeretnék, csak a keresés nehéz
-
H.Ezredes
őstag
válasz
FERA88
üzenetére
Rengeteg N47 motort csináltam már és igazából nem rosszak ha megkapják a megfelelő karbantartást. Sokat is írtam ezekről az N-es motorokról keress vissza rám.
Az övén megcsináltunk minden ilyen jellegű dolgot. Vezérlés csere hűtőkazetta takarítás szívósor takarítás stb. Az EGR nem volt rossz amikor néztük és akkor még visszahívás se volt rá.
-
FERA88
tag
válasz
CharlieDrop
üzenetére
EGR-t cserélted már? Szívósor takarítást ilyesmit csináltál(tattál) rajta?
vezérléssel hogy állsz. C-s révén valami módosítás elvileg volt, neked hogy bírja?
Az összes eddigi bmw-m touring volt most coupét szeretnék, csak a motor még a kérdéses
-
Newlachka
őstag
válasz
majnkopf
üzenetére
esélytelen.még a 800 is sok érte.főleg,hogy rövid távon egy 400-600k-s szerviz kell rá.
még ha hibátlan lenne se menne el 1,2-ért mert "fapad" én ezért nem is szállok ki belőle.-Mondjuk az enyém nem fapad, viszont 4 hengeres...és az enyémre már csak a lakat vár 400-ért,minden más megvan rajta.
Egyszerűen gazdaságtalan. -
majnkopf
tag
akkor ezek szerint sajni nincs sok esély rá 1-1.2 körül el lehessen adni egy ilyen autót

-
FERA88
tag
sziasztok!
Hosszabb távon használ valaki n47d20c 184le (2011/10) motort? Mik a vélemények - tapasztalatok róla? Coupe karosszériában lenne. -
majnkopf
tag
sziasztok egy kis segítséget szeretnék kérni tőletek.
jelenleg egy 2004es 2.2es benzines sedan e46 tulaja vagyok, valószínűleg meg kell válnom lakásvásárlás/felújítás miatt a kicsikémtől. a beárazásában esetleg tudnátok segíteni? amit tudni érdemes:
- vezérlés csere nemsokára érik
- fékek cseréje is közel van
- olajtömítések cseréje (jelenleg kb. 1l olajfogyás tapasztalható ~2e km alatt)
- korából adódóan néhol felületi karc első és hátsó lökösön
- ezeken felül friss műszakis (2022.08.x). jelenleg 201.xxx km van benne
- többi mechanikus dolgaira próbáltam figyelni, nem egy agyonhajtott lelakott szar pusztán jelenleg hosszabb távon nem tudnám ezeket finanszírozni a lakás mellett és inkább még elfogadható állapotában szeretnék túladni rajta. munkába járáshoz használtam 4 éven át (évenkénti olajcsere szűrővel, illetve az összes többi szűrő 2 évente volt cserélve). emellett néha azért ki volt kormolva, de semmi drasztikus jampiskodás.
az autó alapfelszereltségű, szövetüléses (egy androidos fejegység van benne a gyári helyett)
ha esetleg a beárazásban tudok segíteni egyéb adatokkal kérlek jelezzétek pluszban
-
malacka87
őstag
Angel eye égőm kiégett raktam bele ugyan olyat de így sem működik van ennek valami biztosítéka? Meg azzal már találkozott valaki hogy a lámpában lévő vezetékek szigetelése szétporlad az ember kezében? Ilyenkor a teljes felújítás a megoldás?
-
simii16
aktív tag
-
MoP_FX 57
őstag
válasz
simii16
üzenetére
N52-nél leginkább csak a sima meghibásodásról lehet hallani, M52TU/M54-nél van jelen a hírhedt fémcsap. Az meg, hogy az üvegszállal megerősített műanyagtengely a tövében eltörjön, nekem inkább tűnik keresletgenerálásnak, mintsem ténylegesen fennálló veszélynek.
Zárójelben hozzátenném, hogy az M52TU/M54 motoroknál is teljesen alaptalanul lett felfújva ez a DISA-téma. Mármint nem az a része, hogy menetrendszerűen tönkremegy, hanem, hogy kénye-kedve szerint ballisztikus rakétaként elszabadul, és letarol mindent. Bárki, aki szedett már ki azokból a motorokból DISA-szelepet, az tudja, hogy a fémcsap nem tud magától "elszabadulni", hiszen az eltávolítás irányában egyből felütközik a szívósor csatornájának hátsófalába, kizárólag kézzel történő eltávolítás során lehet "elveszteni", de a fémcsapnak akkor sincs lehetősége eltűnni/leesni/beesni stb, ugyanis egy vízszintesen futó "cső" közepén helyezkedik el, és azt szakaszolgatja le motorállapottól függően.
-
Anaren91
senior tag
válasz
H.Ezredes
üzenetére
Azt szerettem volna venni, de nem igazán volt eladó akkoriban amikor kerestem, ami meg volt is az vagy túl drága volt, vagy nem volt szervízkönyve, vagy ha volt is akkor 50k km-enként volt beleírva az olajcsere..... Egyet néztem, az árban is jó lett volna, bár lett volna mit rajta javítani( komplett elsőfék csere, meg a kardán-difi között kattogott valami, de végül nem adta el a srác a kocsit. Így maradtam lci előttinél, és sikerült kifognom, egy jól karbantartott és felszerelt példányt.
A turbó dolog meg csak nézelődtem neten, milyen opciók vannak teljesítmény növelésre, ha egyszer rászánom magam, és ez volt az első oldal ahol szembejött a hibrid turbó kifejezés
ha van itthon profi cég aki megcsinálja, nyilván én se szarakodok majd a külföldi küldözgetéssel
-
simii16
aktív tag
válasz
MoP_FX 57
üzenetére
Igen, valóban nem olyan olcsóak a felújító szettek. Ezekből a DISA szelepekből meghibásodás esetén van rá esély, hogy potyognak ki alkatrészek? Ha csak egyszerűen nem zár már rendesen, az a kisebb gond. Elvégre annyira nem nehéz kiszerelni és felújítani őket. Viszont nem lenne jó, ha a motor megenne belőlük bármit.
-
Chrys_
addikt
válasz
H.Ezredes
üzenetére
El tudom képzelni, hogy országfüggő, mire szállnak rá a vámosok. Volt pár jóval 100€ feletti rendelésem Kínából, sosem kellett fizetnem, mindig egyenesen kiszállították a címemre a csomagot.
Viszont, mint ahogy már írtam, itt németben az amerikai csomagokat mind visszatartották, és nekem kellett előttük felnyitnom, valamint a vásárlásról infót kellett magammal vinnem. Aztán fizetni
De lehet, hogy itt is megváltozik ez a hozzáállás. A srácnak most még nem kellett fizetnie, 280-ban megállt a beszerzés (a tartó extra 30 az németen belüli dolog, amiről már beszélgettünk).
-
Anaren91
senior tag
válasz
Chrys_
üzenetére
Rendeltem már én is pár dolgot Aliról, főleg amikor még németbe laktam. Legtöbb dolog 20-30 euró körüli volt, de nem volt vele semmi macera. Viszont ha emlékem nem csal ez csak 45 euróig igaz. Utánna minden termék adó és vám köteles. Ezt jövőre pedig teljesen eltörlik, és minden nem EU tagállamból származó csomagot vámolni kellesz.
[link] Ezt az oladlt nézegettem, aztán eszembe jutott, hogy 1400 euró árú terméket biztos nem lehet csak úgy berendelni külföldről hogy ne tenné rá az állam bácsi is a sápját, úgyhogy próbáltam utánna járni miket kell fizetni még. 1400 euró + adó az áll az oldalon, de nem értettem, hogy most ott ők rávágják az adót, vagy nekik kifizetem az 1400 at és majd itthon még megy rá az adó. Erről pl semmit nem találtam neten, csak hogy EU-n kívüli országból érkező csomaggal hogy van..
-
H.Ezredes
őstag
válasz
Chrys_
üzenetére
Kérdeztem apum ő meg pont az ellenkezőjét mondta. Még azt is igazolnod kell,hogy valóban annyiért vetted a terméket amennyiért hirdetve volt és azt is kérdezik,hogy mi van a csomagban pontosan milyen anyagokat tartalmaz. Pl a váltómhoz lévő lamella készletnél is ez volt. Érdekes...
-
Chrys_
addikt
Egy másik szállítótól Aliexpress-n 280€ mindennel együtt németbe szállítva, +30€ felfogató, amit egy német srác csinál. 9 nap alatt ért ide.
Vámot itt még sosem fizettem Kínából szállított termékre. Viszont amit USA-ból rendeltem, mindenre kellett, még a legutolsó kulcstartóra is. -
MoP_FX 57
őstag
válasz
simii16
üzenetére
Alapvetően én a javított technológiás felújítókészletek híve vagyok, de... Jelen esetben, tekintve, hogy csakis destruktív módon lehet felújítani az N52-es motor DISA-szelepét/szelepeit, én így azt mondanám, hogy szedd ki és szemrevételezd őket. Lóg-e a tengely, nyitott végállásban van-e nem kivezérelt állapotban, szabadon mozgatható-e zárt végállásig, továbbá ISTA/INPA által szépen kivezérelhető-e. Ha rendben van, szerintem hagyd. Vanos-bmw.com-ot néztem csak, de úgy látom, hogy egy komplett kisdisa/nagydisa felújító készlet nem is olyan csekély összeg.
-
Anaren91
senior tag
válasz
CharlieDrop
üzenetére
liqui molly 5w30 van benne. Most mondja, hogy vagy kétszer már vitte tisztíttatni hűtő rendszert mert lerakódik benne a trutyi... Nem hiszem, hogy ez normális, bár elég sok km-t belevág egy hónapban a kocsiba.
-
Anaren91
senior tag
válasz
H.Ezredes
üzenetére
Na majd akkor szétnézek, hátha találok valami jó vételt. Nem vagyok én se a saját pénztárcám ellensége.
Kicsit más:
Havernak van egy F11 525d-je. Húzva van az autó @ 300 ló körül van, és időről időre előjön az a probléma, hogy elkezdi forralni az olajat. Ma is pont itt volt, 120 fokos volt az olaj... Több helyen is nézték már, nem tudták megmondani mi lehet a baja. Esetleg neked valami tipp? Termosztátot mondtam neki régebben, azt kicserélte, egy darabig jó volt, de megint előjött. -
MoP_FX 57
őstag
válasz
kovbandi82
üzenetére
E46 adok-veszek csoportban facebookon biztosan fogsz találni Kecskeméten embert erre, de annyira bagatell dologról van szó, hogy egy tetszőleges youtube videó alapján bárki abszolválhatja. Ne tévesszen meg a videón látható munka mennyisége, gyakorlatilag két dolgot kell csak eltávolítani: airbox és az abs-kocka/dme hővédőpajza. Ténylegesen két létező portot kell csak összekötni a megfelelő méretű vákuumcsővel. Egy hosszúcsőrű fogó azért nem árthat, ha akad, a CCV portja egy picit mélyebben van.
-
kovbandi82
őstag
válasz
MoP_FX 57
üzenetére
Köszi szépen a részletes leírást. A CCV-t cseréltem már, komplett rendszer, a nívóm el volt dugulva a visszavezetésnél, 1 flakon féktisztító ment rá, hogy kiszedje a dzsuvát. Szelepfedéltömítés új, a szelepfedelem repedt volt, jött a füst s kocsiba. Egyedül a olajteknőnél könnyezik a rendszer, de se alatta, se a motorvédőn nincs olaj, csupán a szervótartály olajos, gondolom az O gyűrű megadta magát.
Viszont a szelepszárszimmering cserés lesz, indítás után ha egyből nyomok egy kövéret, kéket böffent egyet, de ennyi.
Esetleg Kecskemét környékén nincs valaki, aki ezt az O2 modot megcsinálja Nekem? Az se baj, ha Pestig fel kell menni, egye fene, csak ne kelljen otthagyni a kocsit! Természetesen megfizetem, mielőtt félreértené valaki
-
H.Ezredes
őstag
Így van erre jön még a vám + áfa.
(#56397) kovbandi82
10W60-as olajjal semmi baja nem lesz.(#56398) Anaren91
Wagner jó termékeket gyárt de iszonyat drága. Raktunk be én is más is ugyan ilyen coolereket csak kínai nem wagner és ugyan olyan jók voltak.... Nekem mondjuk egy 600X300X76-os cooler van felrakva. -
MoP_FX 57
őstag
válasz
kovbandi82
üzenetére
Kezdd az egyszerű irányból:
Külső tömítettséget ellenőrizd: olajszűrőház, szelepfedél, olajteknő. Folytasd a CCV-vel, ami a kartergáz lecsapatást és visszavezetést végzi, és ismerten gyenge konstrukció. Ha a fő lecsapató tönkremegy, nincs lecsapatás, hanem az olajos kartergáz egy az egyben visszatér a szívósorba. A lecsapató membránjának átszakadása pedig akár a motorolaj közvetlen felszívására is lehetőséget ad. Jellemzően a CCV-nél nem kell mindent cserélni. Leginkább a centrifugális lecsapató (membránszakadás és eltömődés) és az alatta található visszavezető cső (a 45 fokos műanyag/gumicső illesztésnél elfárad) megy tönkre. A többi csőnél egyedül az épséget és az átjárhatóságot érdemes ellenőrizni, de egyébként azokkal nem szokott probléma lenni. Az imént említett visszavezető cső a nívópálca csövébe torkollik bele, és így kerül vissza a lecsapatott olaj a teknőbe. A nívópálca csövének töve ezáltal duplafalú, és így tud egy csőben menni a nívópálca és tőle függetlenül a visszavezetés. A vékony duplafal el tud teljesen tömődni, ami meggátolja az egyébként jól működő lecsapatást és visszavezetést. Tehát az átjárhatóságot itt is ellenőrizni kell kötelező jelleggel, ha a CCV-t csinálod ezen a motoron.
Az eltömődés jellemzően a téli rövid utakkal és hosszú/gyári olajcsereperiódusokkal segíthető elő, ahol az elégtelen motorolajhőmérséklet miatt képtelen kiforralni magából a CCV és egyéb kapcsolódó csövei a kondenzációs vizet.10W60 olajjal, ha működik is, leginkább tüneti kezelést fogsz elérni, de az 5W40-re tervezett motor normális üzemi körülmények között nem igazán fog profitálni belőle.
Az o2pilot mod egy nagyon egyszerű trükk, de előfeltétele, hogy a CCV működjön vagy pedig az ki legyen helyettesítve valami "catch can"-es megoldással. A CCV centrifugális lecsapatóján található egy, egyébként az M54-es motor esetén vakdugózott port, ezt kell a szívósor hátoldalán található egy tetszőleges, nem használt vákuumporttal direktbe kötni vákuumcsővel. A dolok szépsége, hogy a létrehozott szívóhatás nem csupán az olajos kartergáz lecsapató felé történő irányításában tud pozitívumot jelenteni, de dugattyúgyűrűk tömítési tulajdonságait is nagyban javítja. A részletesebb fizikai magyarázatot néhány külföldi fórumon, pl. e46fanatics, el lehet olvasni. Egyértelmű hátulütői nem igazán ismertek, a pozitív tapasztalakból viszont akad szép számmal.
Amit pedig hiányzolsz, az a fröccsenésgátló takaróműanyag a szívó vezérműtengyely felett. Ebből a szempontból nincs jelentősége. Azt a célt szolgálja, hogy járó motor mellett is le lehessen venni az olajbetöltő sapkáját.
-
BeZol
őstag
válasz
Chrys_
üzenetére
Ez egy kínai termék, kétlem h EU-ból postáznák, tehát a szállítási díjjal együtt már 100ezer Ft-nál járunk, aztán idehaza majd szépen x% vám, majd arra +27% áfa. Általában a vételár 2szerese lesz a végeredmény, tehát 180-200ezer Ft közöttre saccolnám szállítással együtt.
-
malacka87
őstag
válasz
kovbandi82
üzenetére
Ezredes többször írta már hogy több kocsiba is raktak 10w60-at. Semmi bajuk nem lett tőle. Miért nincs amúgy ezekhez a motorokhoz komolyabb olajhűtő kör? Nem volt már rá pénz a gyárban?
M3 olajszűrő házával meglehet oldani ezt és akkor nem melegíti el. -
Anaren91
senior tag
válasz
Chrys_
üzenetére
Nem olcsó, az tény, 270-280 ezer a Schiedmann magyar honlapján.
56400 szimi57: Nem vagyok jártas ilyen alkatrészekben, fórumokat szoktam bújni, valamelyik külföldi fórumon találtam ezt amit beraktam az előbb. Ha van olcsóbb nyilván nem költök fölöslegesen, de első a minőség. Ha van hasonlóan jó olcsóbban nyilván nem vagyok magam ellensége, de szt nem akarok venni csak azért mert olcsóbb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Diablo IV
- E-book olvasók
- Battlefield 6
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Robotporszívók
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Hyundai, Kia topik
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- További aktív témák...
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy A17/Samsung Galaxy A27/Samsung Galaxy A37/Samsung Galaxy A57
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! Ultra 5 245KF / RTX 5060 / 16GB RGB DDR5 / 1TB Nvme SSD
- LG UltraGear 45GX90SA-B OLED Monitor! 3440x1440 / 240Hz / 0.03ms / FreeSync / G-Sync! BeszámitOK
- Apple iPad 2025 (A16) 128GB & 256GB Wi-fi Bontatlan Összes Szín / 27% áfás ár
- Wanbo Vali 1 Pro projektor
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest