- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Luck Dragon: MárkaLánc
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lalikiraly: Macbook NEO 2
- Hieronymus: Az igaz barátság kezdete
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2023-12-13 05:07 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
molnarpeter
nagyúr
Megbízható - akkor a kínálat tetejét nézném, nem az alját

-
molnarpeter
nagyúr
Lehet géptető nyitó bowden szakadt el, és így akarták kinyitni?
-
molnarpeter
nagyúr
-
molnarpeter
nagyúr
Inkább azzal számolj, hogy egy bontott klíma szett és rendszer mosás minimum szükséges - ha mégis jó a rendszer, vagy elég egy csövet javítani pl, akkor nyertél, de ha töltésre számolsz és mindent cserélni kell, akkor elkezd húzós lenni a sztori. Le kéne engedni egy kis olajat a rendszerből, annak a színe és az esetleg benne lévő fém reszelék talán árulkodhat szétment kompresszorról például.
-
molnarpeter
nagyúr
Mennyi időre/km-re tervezel vele? Váltó stabil darab, N55 szvsz vállalható (nameg alig futott gép), inkább az xdrive-ot mondanám univerzális nyűg-faktornak, sima hátsókeres verzióval egyszerűbb az élet hosszú távon. Esetleg egy 30d is viszonylag korrekt darab, de motorkód alapján topikon belül keresve van egész sok infó
benzinesek közül hogy melyik a legjobb, azt passzolom, talán B58 lehet még érdekes alternatíva (2016- 440i)🤔 -
molnarpeter
nagyúr
Hátul hajt, nem összkerekes, szóval persze, kötélen nem érdemes P-ben rángatni, de semmi problémát nem látok abban, hogy az első kerekeken guruljon, hátsó tengelyen emelve...

-
molnarpeter
nagyúr
Külföldi cég, panaszkezelésre előfordul probléma. Nézd meg itthon pl kauffernél, vagy zs+u, esetleg Kovács autó... Ha nem törött, akkor lehet még javítható is, Cris-vill Bt emlékeim szerint mintha csinálna ilyesmi (kérdés nyilván az ár, de egy kérdést megérhet)

-
molnarpeter
nagyúr
-
molnarpeter
nagyúr
-
molnarpeter
nagyúr
-
molnarpeter
nagyúr
Keress rá a topikban az adott motorokra, le voltak már írva jellemző problémák

-
molnarpeter
nagyúr
-
molnarpeter
nagyúr
-
molnarpeter
nagyúr
AA breakdown cover?
Amúgy próbálnék emelőt és rásegítő megoldást találni (másik autóról bika kábel vagy zseb bika), aztán alulról az önindítónál áramot adni neki, hogy ki lehessen nyitni, onnan már csak egy akku csere választ el a boldogságtól
-
molnarpeter
nagyúr
-
molnarpeter
nagyúr
-
molnarpeter
nagyúr
-
molnarpeter
nagyúr
F10 eleje N47, vége B47, de vezérlés ugyanaz. F11 hátul légrugós mind, annak a hibája miatt parkolva le szokta engedni magát, aztán gyújtásra lassan felemelkedik megint, de úgy már túlórázik a kompresszor, nem egészséges állapot
Új lánc és csapágy szett, meg a beeső javítani valókra ha nem sajnálod a pénzt, lehet belőle jó kocsi, de már megérett több ilyen tétel rajta, ára is gondolom ezt tükrözi. Kérdés, konkrétan mennyit lennél hajlandó költeni rá a vételáron felül 
-
molnarpeter
nagyúr
Nekem úgy történt, hogy karosszéria egyik oldalát felbakoltam, utána palackos emelővel nyomtam feljebb a futóművet, hogy bemenjen az új pálca

-
molnarpeter
nagyúr
-
molnarpeter
nagyúr
-
molnarpeter
nagyúr
-
molnarpeter
nagyúr
Fék a BSI plus-ban van, én is azt akartam javasolni, ha új.
-
molnarpeter
nagyúr
-
molnarpeter
nagyúr
Aztán ott vannak a szűrők különböző tulajdonságai, amit senki nem mér meg (gyártón/beszállítón innen), csak látjuk, hogy nem tiszta = rossz. Csak mondjuk közben a tervező a hosszabb periódus mellé annyival nagyobb felületet is számolt, hogy ne lógjon ki a lóláb. User meg cserél, mert nem fogja laborba küldeni a pár ezer forintos szűrőt bevizsgáltatni, hogy mennyit bírna konkrétan az ő használati módja mellett, hiszen olcsóbb tudatlanul cserélni. Nagyobb gépeken, amik tényleg poros környezetben dolgoznak, szokott lenni szenzor is, ami jelzi az eltömődést (meg dupla szűrő, meg szabad kifújatni is). Aztán az olajtükrös megoldás is rémesen költséghatékony, csak a papírbetéteset többször el lehet adni
Cserélek én is amúgy kocsiban, mint a katonatiszt (olcsóbb egy turbónál), csak kiírtam magamból, hogy számok nélkül nehéz pontosat mondani... Nyilván a kihagyott szerviz egyértelműen gáz 
-
molnarpeter
nagyúr
Balos menetfúró esetleg?
Ha csak a kiszedés a cél persze.
Alin láttam ilyesmiket amúgy külön darabra, csak kérdés a minőség, nameg csomó idő. Esetleg nagyobb gumisnál is szokott lenni leszedő készlet, szerencsés esetben lehet benne pont ilyen. Vagy ha típus csoportból lenne pl valaki azonos kerékőrrel a közeledben, aki oda tudná adni, még az is gyors segítséget jelenthetne, aztán majd lesz vele valami. -
molnarpeter
nagyúr
-
molnarpeter
nagyúr
-
molnarpeter
nagyúr
-
molnarpeter
nagyúr
Létezik olyan is, ami a befújt levegőt melegíti. Simán fűtőszál, hajszárító elv.
-
molnarpeter
nagyúr
-
molnarpeter
nagyúr
-
molnarpeter
nagyúr
-
molnarpeter
nagyúr
-
molnarpeter
nagyúr
Milyen használatra?
-
molnarpeter
nagyúr
-
molnarpeter
nagyúr
Nézd úgy, hogy valószínű nem lesz baj, viszont ha mégis gond volna, ne legyen anyagilag megterhelő egy vezérlés csere vagy hengerfej felújítás
Szóval ha adott a megfelelő tartalék, és nem kell rákölteni, akkor jól jártál, ha pedig mégis, c'est la vie, legyen bekalkulálva. Látnok szerintem ritka a fórumon, szóval majd 5 év múlva megbeszéljük, milyen vétel volt
Alternatívát jelenthet egy más motoros példány, pár évvel korábbról, amivel kevesebb a várható nyűg. -
molnarpeter
nagyúr
-
molnarpeter
nagyúr
-
molnarpeter
nagyúr
A kartergáz is eléggé benne van ebben. Mondjuk én úgy vagyok vele, hogy inkább a motorban gyűljön a rittyó, mint a tüdőmben

-
molnarpeter
nagyúr
Rövid, nyakatekert szakaszra inkább könyököt vennék - nem ismerem a helyzetet, de előfordul 30-45-90 fokos... Nameg két bilincs mellé, gyári megoldás nem hinném, hogy kompatibilis

50 mm könyök, rémlett, hogy ilyen eggyel eltérő méreteket MTZ alkatrészként láttam
nem racsing, de ha valami véletlen folytán működik az adott helyre, akkor szuper. Kérdés, hogy a csonk önmagában 50 mm méretű vagy sem, vagy van-e mód a gyári cuccal összeházasítani... -
molnarpeter
nagyúr
-
molnarpeter
nagyúr
-
molnarpeter
nagyúr
-
molnarpeter
nagyúr
E60 mankó jó hozzá. Lehet faragni hungarocell csomi padló magasítót köré esetleg, vagy ülés háttámlához rögzíteni... Bár ha tetőboxos kirándulás mellé kellene csak, akkor második szett kerékből dobnék be egyet (ha nem négyévszakos van rajta), és akkor kisebb pénzmag megoldja, nameg nem kell 80-nal karistolni.
Éljenek a kis kerekek és a komfort
Nógrádban nekem egyszer még a 185/60R15 gumit is kicsípte egy kátyú, lemezfelni is görbült 1-2 alkalommal sajna. -
molnarpeter
nagyúr
Motor mosni Brigéciollal, aztán körülnézni olajat illetően
esetleg lehet tenni alá egy nagyobb (karton)papírt, és az alapján elindulni a kereséssel, amennyiben van csepegés. Ha egyik folyadék szintje sem emelkedik, az már fél siker
Hűtőfolyadék vonalon nyomáspróba segíthet, szakaszonként ellenőrizve, melyik rész ereszt. -
molnarpeter
nagyúr
-
molnarpeter
nagyúr
-
molnarpeter
nagyúr
-
molnarpeter
nagyúr
-
molnarpeter
nagyúr
-
molnarpeter
nagyúr
Sok mai autó vezérműszíj szettje 150-200k km körül cserés, év mondjuk változó, de jópár típusnál 10 évig is elmennek (pl PSA dízelek)
A kellemetlen része, ami miatt szerintem sokszor meglepődnek, az a több munkaóra a szokásos elrendezéshez képest. Nade ha cserélni kell, akkor nincs mese
bár vissza lehet térni a jó öreg nyomórúdhoz is, csak többet fog enni, ha ugyanannyi ló kell 
-
molnarpeter
nagyúr
-
molnarpeter
nagyúr
-
molnarpeter
nagyúr
-
molnarpeter
nagyúr
Viton anyagút vegyél, az tartósabb.
Tegyél alá edényt, gumikesztyűt egyik kézre fel, és kitekeréskor azonnal az egyik kesztyűs ujjad tartsd oda, míg lerakod a régit és felveszed az újat. Utána szükség szerint ülepítés, esetleg szűrés után vissza is töltheted, ami kifolyt. Ha nem megy oda jól az edény a dolgok formája miatt, akkor lehet rögtönözni egy vályúcskát ragasztószalaggal esetleg a szenzor alá, hogy az edény felé vezesse a folyadékot. -
molnarpeter
nagyúr
-
molnarpeter
nagyúr
-
molnarpeter
nagyúr
Az szép
Mindig felújítóhoz viszünk ilyeneket, 10-15k volt a legdrágább javítás (az mondjuk pont önindító, generátorok olcsóbban meg szoktak lenni), persze egyik sem különleges darab. -
molnarpeter
nagyúr
Jaja, ez nem épp új kocsinak látszik... Bár attól még származhat márkakereskedőtől végülis
Felnik és fényszóró csúcsa alapján nekem is E61 ugrott be. -
molnarpeter
nagyúr
+1 a tömítő gumira, méterre szokták adni az ilyet fillérekért. Mi a gond amúgy?
-
molnarpeter
nagyúr
-
molnarpeter
nagyúr
-
molnarpeter
nagyúr
-
molnarpeter
nagyúr
-
molnarpeter
nagyúr
Szerintem csak PHEV volt, de azt is lehet nyugodtan nyúzni konnektor nélkül, tudja magát tölteni, illetve fékezést is hasznosítja, mint a sima. Más kérdés a felár
Mostani, 2020-as évben bukkant csak fel néhány mild hybrid (48V-os) rásegítős, tudtommal a Prius jellegű megoldás itt nem volt divat. -
molnarpeter
nagyúr
-
molnarpeter
nagyúr
-
molnarpeter
nagyúr
-
molnarpeter
nagyúr
-
molnarpeter
nagyúr
Erőmérő egyszer foglalkozott egy Focus-szal, ami zabálta az olajat, nem nagyon volt különösebb eltérés (teljesítményben) a gyűrűzés előtt és után. Ha a kompresszió gyűrűk jók, de az olaj lehúzó el van tömődve-kokszolódva, valószínű itt is jó lesz a nyomás. Bár álló helyben úgyis lefelé tud csak folyni az olaj, szóval szerintem is a hengerfejet kéne felújítani
Alacsonyabb hőmérsékleten nyitó termosztát is jó lehet a későbbiekben. (Nyilván neked sok újat nem mondtam, csak a kérdezőnek próbáltam kifejteni
) -
molnarpeter
nagyúr
-
molnarpeter
nagyúr
-
molnarpeter
nagyúr
-
molnarpeter
nagyúr
-
molnarpeter
nagyúr
Ha teljes értékű javítás a cél, akkor [link] kukac és szivargyújtós kompresszor, aztán mehet tovább a szekér. Javítás attól függ, hogy hol és milyen jellegű a sérülés - ha csak egy szög, azt gumisnál is kukaccal szokták javítani, a nagyobb sérülésekre lehet még tapaszt tenni esetleg, de szakadás vagy oldalfal problémát nem szokás javítani (ha még csak egy fa tüske lenne oldalról, azt meg lehetne vulkanizálni, de nem biztos a siker, így biztonsági szempontból nem vállalják általában). Néhány közeli mobil gumis számát érdemes elmenteni szerintem. Defektjavító készletek sikere szintén attól függ, mekkora lyukat kell betömni, a Slime és Multi Seal talán egész jó, de nagyobb vágás ellen csak a pótkerék véd
E60 mankókerék jó hozzá, az nem foglal olyan nagy helyet [link] -
molnarpeter
nagyúr
3m DI-NOC fóliák érdekesek lehetnek. Itt van pl egy thread hasonló témában, erre pedig egy konkrét munka
-
molnarpeter
nagyúr
-
molnarpeter
nagyúr
-
molnarpeter
nagyúr
-
molnarpeter
nagyúr
-
molnarpeter
nagyúr
-
molnarpeter
nagyúr
-
molnarpeter
nagyúr
-
molnarpeter
nagyúr
Szerintem torony szilenteket meg lehetne nézni, azok is össze tudnak zömülni, illetve rugó ellenőrzés, hátha törés van. Nem tudom, mennyire voltak sportfutómű opciók az adott kivitelhez, alvázszám alapján vagy rugók pöttyei szerint meg lehetne nézni. Esetleg rugókovács tud segíteni az emelésben, ha más nem marad, vagy lehet futóműbe pogácsát tenni. Ha félted, egy kartervédő esetleg nem árthat. Milyen méretű gumi van rajta?
-
molnarpeter
nagyúr
Kipufogó klinika, Janó dob? Mondja, mi a gondja?

Olasz autós topikba nézz be esetleg, hátha tud valaki közeli szerelőt ajánlani.
-
molnarpeter
nagyúr
-
molnarpeter
nagyúr
Butyl tömítő "hurka" esetleg?
Tükör: szín, fűtőszál, osztott, aszférikus dolgokat szokás figyelembe venni. Utángyártott szerintem nem feltétlenül gond, de felrakáskor érdemes megmelegíteni a rögzítő pöcköket, azok nem mindig tökéletesen pontosak, nade hátha ajánl majd valaki konkrét bevált tükörlapot

-
molnarpeter
nagyúr
Ha a sérülés óta nem kapott esőt/szélvédőmosót, akkor jók az esélyeid a javítással

-
molnarpeter
nagyúr
Adásvételi szerződésbe pontatlanul írták be az óraállást, vagy az okmányiroda gépelte el. Ahol nem csak egy autó van, ott sajna ha nem is mindennapos, de előfordul. Amúgy 1 évesen, 2010-ben jött az országba, a kérdéses km 2013. Tekerés ügyben inkább személyes átvizsgálás lenne jó. Carvertical is csak egy forrás, kéne valahonnan máshonnan ellenőrizni, ha nincs fotó

-
molnarpeter
nagyúr
-
molnarpeter
nagyúr
Azért a kartergáz sem alpesi friss levegő HEPA szűrőn át

-
molnarpeter
nagyúr
-
molnarpeter
nagyúr
-
molnarpeter
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
- SZUPER Akcióban Új Bontatlan Dyson V15 Origin 3 év gyártói garanciával Azonnal Átvehető
- Keresem a V-TAC SKU 7921 csillár mennyezeti ventilátort, tartalmazza a 4db E27 lámpa foglalatot.
- Dualtron Popular dual motor 14Ah, szervizelt, +új gumi
- NOLAN N91 EVO Louis Special bukósisak N-COM B601S kihangosítóval
- Nuki Smart Lock Pro 4 garanciás, dobozos, hibátlan
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte G27F 27 FHD IPS 144Hz Gaming monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B550M R7 5700 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 Ti 8GB Lian Li Vector V100R Corsair 650W
- LENOVO ThinkBook 14s Yoga touch 360 - i5-1135G7, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- GAMING PC! Ryzen 9 3900X / RTX 3080 / B550 / 16GB 3200MHz / 500GB NVMe / 1250w Gold! BezsámítOK
- Dell Precision 5570! 4K Touch / i7-12800H / RTX A2000 / 32GB DDR5 / 512GB NVMe! BeszámítOK
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Új lánc és csapágy szett, meg a beeső javítani valókra ha nem sajnálod a pénzt, lehet belőle jó kocsi, de már megérett több ilyen tétel rajta, ára is gondolom ezt tükrözi. Kérdés, konkrétan mennyit lennél hajlandó költeni rá a vételáron felül
Cserélek én is amúgy kocsiban, mint a katonatiszt (olcsóbb egy turbónál), csak kiírtam magamból, hogy számok nélkül nehéz pontosat mondani... Nyilván a kihagyott szerviz egyértelműen gáz