- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
I. Általános tudnivalók
1. Mielőtt kérdezel, olvasd el legalább a II. részben levő linkeket és semmiképpen se félj a Google-t használni!
2. Igen, lehet pénzt keresni vele de nem könnyű és kockázatos, ezt nem lehet elég sokszor hangsúlyozni. Csak akkor fektess bele, ha van játszópénzed, mert lehet, hogy egyik napról a másikra bukod az egészet és még egy jó nagy áramszámlát is kapsz a nyakadba.
3. A bányászat nehézségi szintje immár több éve olyan magasra emelkedett, hogy a videókártyák teljesítménye alkalmatlan profitcélú Bitcoin bányászatra, még "ingyen" árammal is. Amennyiben bányászatból remélsz számottevő profitot, több millió forintos beruházásra lesz szükséged, célirányú hardver (ASIC) vásárlására és specializált hosting megoldásra (lehetőség szerint valahol ahol Magyarországnál jóval olcsóbb az elektromos áram ára).
Új hozzászólás Aktív témák
-
meili
tag
Szerintem egyértelmű, le van írva. Letétbe teszed a bitcoinodat, és kölcsönt veszel fel, amit később vissza kell fizetned. Csak akkor van értelme használni, ha egy éven belül vissza is szeretnéd vásárolni egyébként is a bitcoint, amit most átváltanál készpénzre, tehát csak ideiglenesen van szükséged pénzre. Mivel az ideiglenes készpénz szerzésedhez nem kell nyereséget realizálnod, hanem kölcsönt veszel fel, ezért nincs mi után adózni. Cserébe x%-ba így is kerül a kölcsön, csak ez valamennyivel kevesebb, mint amit egyébként adóznál.
-
zerodot
aktív tag
-
-
meili
tag
-
KilgoreTrout
senior tag
Egy még tömörebb kép a Mt.Gox vagyon eladásáról és az árfolyamról:
Nem csoda, hogy kb. mindenkit meglepett a "korrekció" nagysága és hossza.
Az lesz majd vicces, ha Karapeles - miután feltételezhetően annyira már nincs kedve kriptoval foglalkozni - beönti szintén market sell-en a csődeljárás után megmaradt ~160.000 BTC-ját tőzsdére...
-
Ferdzsoo
addikt
De ez is: Merthogy sokan invesztálnak bele.
Különben semmi baj nem lesz itt a szabályozásokkal, a jelenlegi állapotok úgysem fenntarthatóak hosszútávon.
Persze a ban az teljesen életképtelen. Meg kivitelezhetetlen is igazából. Egy ilyen hír szerintem arra jó hogy egy pár befektetőt elijesztenek tőle akkor már nekik oké. -
butch3r
senior tag
az alt bányászat, btc cél hardver nagyjábl mindig itt volt téma
sparrow: jobb felül van egy kereső, ha beírod, hogy antminer ki fogja dobni az olyan hozzászólásokat mikben szerepel az a szó, hogy antiminer. ha ezt megtetted akkor látod meddig kell visszamenned, hogy erről olvass a topicban (nem sokat).
ott linkelnek asic minerrel foglakozó topicot:
itt érdeklődj.
-
lacos001
senior tag
Nem egészen 2 nappal ezelőtt, a 14.000€-t rugdosta....vagy több is volt, nem tudom már...
Most még jó, hogy nem csaptam oda 5K€-nak
[kép](#13284) schawo Lemaradásban vagyok ezzel kapcsolatban...nem is néztem ...
Nem az összes...ennyit szánok rá először. Hosszútáv természetesen, ez csak egy megjegyzés volt a részemről. Nem vagyok izgulós fajta.
-
márpedig a hardverekkel elvagyok akkor is, ha bukóba fordul, ugyanis ha lezuhan minden és bányászni sem éri meg, akkor is kb. 0-san szálltam volna ki, mivel 20%-kal a piaci ár alatt vettük a cuccokat
Ha ez történt volna, akkor még most is "hexa-crossfireban" (tudom, hogy nincs ilyen) játszanál a gépeddel, ugyanis a hirtelen piacra ömlő vga bányászkártyák dömpingjében egy fillért sem értek volna.
-
Verticoin
junior tag
-
P3Dr0
senior tag
Kivetel alatt ugy gondoltam,hogy sajat walletbe teszem a penzt (BTC) nem fiatba valtom. Banyaszati szempontbol meg minnel kevesebben vagyunk annal jobb. Illetve ugy fogalmaznek annal nagyobb a nyereseg. Neha 1-1 nagyobb BTC banya ha kiesik akar csak par orara szepen meglodul a kibanyaszott mennyiseg.
-
C64
őstag
Nem állt szándékban bárkit megbántani,uh bocs a félreértésért. Arra akartam kitérni,hogy szvsz nem értek egyet a bitcoin egyeduralmával,hiába a hit. Nem vok cryptoszakértő,de hiszek abban, hogy egyszer a bálna megöregszik, és újabbak lépnek a helyére.
Gondoljunk csak bele, idővel, ha kellőképpen elterjednek a cryptok, elő fognak jönni a btc hibái (lassú,magas fee,smart contract hiánya,stb) és az előnyök az altokkal kapcsolatban. Az emberek fel fogják ismerni, onnantól pedig nem lesz kegyelem az elavult technológiának.
-
gbela
senior tag
Ez inkább Electrum döntése, hogy még csinálhatsz nem segwites címet is. Csaba szokta említeni, hogy épp hány %-on áll a Segwit támogatottsága, ha Segwites címet csinálsz akkor már a te új címed is képes lesz segwites tranzot (kisebb fájlméretűt) csinálni , ha legacy-t akkor meg nem. Mivel még olyan kicsi a támogatottsága ezért lehet mindkettőt létrehozni (szerintem), ledger nano is még mindkettőt engedi, én pl segwiteset csináltam már, mertugye szeretnénk h ez legyen a jövő.
-
LLam
senior tag
Van ám szép magyar nyelvünkön megfogalmazott tartalmas cikk is! http://variance.hu/2017/10/03/bitcoin-oszi-hard-fork-szuret-gold-btg-sw2x-no2x-stb/
-
Elbandi
aktív tag
annyira nem para ez, mert nem security issue.
annyi van ugyanis, hogy lehet csinalni olyan tx-eket aminek 1 sat outputjai vannak, meg a parjat ami az 1 sat outputot elkolti, ezek nagymeretu tranzakciok (100kbyte), es ilyennel bespamelve a halozatot, az ilyen unconf tx-ek a mempoolba kerulnek, ahogy a neve is mutatja, a memoriaba. ha sok ilyen van akkor elfogy a memoria, es elszall a node. a fud szerint az egyik "alternativ" btc-ben javitva van a core-ban meg nincs.a mostani allapot szerint 120 sat/byte a fee, 1G-s mempool kesziteshez egy laza 1288 BTC-t kene bealldozni a feeknek.... biztos megeri....
-
Bjanos11
csendes tag
igen láttom hogy necces mostanság a bányászás de ha úgymond feleslegben van 5-600e forintom az elég a kezdéshez hogy idővel mondjuk 1-2 éven belül folyamatos fejlődést tudjak elérni mondjuk egy 50-60 vga-s csapat össze építésére ( nem ebből szeretnék megélni van itthoni munkám ezt csak hobbiként csinálnám)
természetesen jól esik egy kis költő pénz -
ignorant
senior tag
Ha 1 bitcoinnal a tárcámban megvárom a splitet, akkor lesz 1 BTC-m és egy BCC is igaz? Ha jól értem, akkor valamikor a jövőben, amikor mindkét pénznemet támogatni fogják trade-en az exchange-ek, akkor átválthatom egyiket a másikba. Ha nem szakad be az árfolyam (ha!), akkor kvázi ezzel meg tudom picit szaporítani a számomra szimpibb chainben vezetett coinomat?
Igen.
Mi a valószínűbb egyébként?
Senki sem tudhatja.
ViaBTC mar engedi a kereskedest, hamarosan jon a BTC/BCC par is:
https://www.viabtc.com/convert/bccAz ETC/ETH split mit jelez ezzel kapcsolatban a tapasztaltabbaknak?
Az ETH/ETC eseteben hosszu tavon mindket token erteke nagyobb lett mint fork elott/alatt, bar ez nem apple to apples.
Ha megnyilik BTC/BCC kereskedes, en elso korben a BTC-im 25%-at atvaltom ra, attol fuggoen hogy mekkora momentumot szed ossze az elso 6 honapban (cegek/dev) ujragondolom majd a poziciom.
-
htc07
addikt
Bitcoint semmiképp sem, litecoinnal megpróbálkozhatsz, de csak hobbi szinten. CPU-val nem éri meg bányászni, GPU-val még van benne potenciál (mármint a litecoinban, de ott is csak a csúcskategóriás kártyákkal). A videokártyáddal 24 óra alatt kitermelnél 400 forintot kb.
Jelenlegi nehézség mellett. És ebből vond le a villanyszámlát.
Más: valaki nem akar csinálni egy díszes, lenyíló FAQ-t a topik tetejére, mint pl. ami az ebay topiknál van?
A mai rohanó világban senkinek sincs ideje egyetlen egy oldalt visszaolvasni
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Bitcoin adásvétel a topikban tilos!
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R7 3750H / GTX 1650 / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 TomaHawk R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RX5500 XT 8GB Rampage SHIVA TT 530W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB Rampage SHIVA Chieftec 700W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged