- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
mobileman #293 üzenetére
Szép domborzati makett; a Mecsek, vagy a Mátra lehet?
Mit kaphatott ez a szegény MCP? 400 fokot jó pár percig?
A maszkolófóliát levehette volna...
Az a vicc az egészben, hogy én már szedtem le ilyet, az alja teljesen sima volt, na visszarakom, hátha; és működik azóta is. -
Piedon
tag
Speciel mi is úgy kapunk bizonyos DSP ICket, hogy a zacskóra rá van írva, hogy ha felbontás után több mint 24órát áll az alkatrész, akkor sütni kell meghatározott ideig, meghatározott hőfokon (bocs, de a konkrét értékeket nem tudom), mielőtt beküldenénk a nyákkal a reflowba. Szóval annyira nem hülyeség, bizonyos értelemben ez egy óvintézkedés a gyártó részéről.
-
-
válasz
FuckeR19 #288 üzenetére
24 óra alatt 120 fokon az Aral-tó is kiszárad, nemhogy egy sz@ros X02056-os
Szerintem csak a garancia alól akart kibújni a kis sumák eladó. 24h 120fokon szinte minden tönkremegy, kivéve a másfél méteres csíkszélességgel gyártott ipari-katonai cuccok.
Gyárt az Intel MIL szabványú ATOM procit is; ugyanazt tudja mint ami a netbook-okban van, de ez akkora mint anno a P3-asok Tuallatin-ok voltak ! -
FuckeR19
senior tag
Srácok azért kérdeztem mert tanulni szeretnék
A 20-24 órát nem lehet félreérteniA nedvesség eltávolításával magyarázta a dolgot a srác.
-
válasz
FuckeR19 #280 üzenetére
Én is halottam, és csak búboskemence jó hozzá, diófa és rózsagyökér fűtéssel. Ha a chip degradálódik és közben el is romlik, az se baj, mert legalább jó illata lesz...
Egyébként pont az XBOX-nál tartanám hülyeségnek a leírt metódust, mert ott MINDIG 100-120 fokos a chip, ha kemencében van, ha XBOX-ban
-
-
FuckeR19
senior tag
Ha uj chipet vasaroltok es azt teszitek vissza az alaplapra tenyleg 20-24 oran at 100-120 fokon kell kemenceben tartani?
-
Benji77
aktív tag
aki tudna küldeni dv6000-es lapot, dobjon már egy privátot.
-
Gyerekek! A WD-40-ben van
-féktisztító
-kúszóolaj
-kontaktspay
-izopropil alkohol
-víz
-és szerintem lóhugy is, azért ilyen büdösSzóval szerintem a WD40 az ami egy dolgot megjavít és hármat tönkretesz. Hagyjuk meg a barkácsolóknak. Én is csak tingli-tangli dolgokra használom; nyikorgó ajtó, kh-s forgókapcsoló a mosógépben, és lfújom vele a darazsakat! Szinte azonnal megdöglenek tőle
-
Benji77
aktív tag
Ha valakinek lenne egy kuka HP Dv6000 alaplapja, azt szívesen venném.
A billentyűzet csatira lenne szükségem, sajna letört róla a ráhúzó műanyag -
nahunn
tag
Egyébként a flux maradék és egyéb tisztogatásról annyit, hogy én WD-40-et használok ere a célra,
tökéletesen oldja még az égett maradékot is. Stencilekre is nagyon jó. -
FuckeR19
senior tag
visszapörgettem pár oldalt a topicban, találkoztok azért érdekes dolgokkal
notebookstore-os hozzáállás azért elég durva -
nahunn
tag
Ez volt a legdurvább ami eddig hozzám bekerült... (na jó kivéve egy csótány tanya ASUS-t amiből a fedlap leszerelés előtt azt hittem a kihulló barna darabkák cigidohány eredetűek)
A képről nem biztos hogy lejön, de rengeteg idő és energia lehetett ezt megépíteni, nem is beszélve a drága
beépített rézről, érdekes a wifi itt is aktív hűtést kapott.
A gyári heat pipe felrakása után hibátlanul ment amúgy. -
FuckeR19
senior tag
IR6000 alapján dobtam össze a kis gépezetem. Felső hűtés PC410 vezérli, dark ir melegítéssel. Alsót sima pid viszont itt fűtőszálat vezérel.
Ólommentes hőprofilom kb kikísérleteztem, chip levétel megy, reflow megy. Viszont ha ki kell cserélni chipet már jönnek a gondok. eddig ebay-ről próbáltam beszerezni a teszteléshez a cuccot viszont miután 10ből kb 1 lett jó inkább abbahagytam a dolgot. Nem tudom hogy a vásárolt chip volt szar vagy én csinálok valamit szarul... -
-
FuckeR19
senior tag
kezdő kérdéseket is lehet kérdezni itt vagy csak a konkurenciát látjátok benne?
Hobbi célból érdekel a dolog, + szakdogám hasonló témában írom -
mobileman
senior tag
Új játékosunk akadt:
[link] -
FuckeR19
senior tag
szevasztok
Ha már beszerzés a téma...
Megbízható minőségben honnan lehet beszerezni a chip-eket. ebay-ről rendelt cuccok nagy része sz@r
Kösz infót -
ZeN973
tag
Segitsetek hol tudok venni bga golyókat magyaroszágon?
-
válasz
mobileman #226 üzenetére
Nem a kondi a lényeg, hanem a fél méter mély karcolás azSB-n!!!
Egyébként a NotebookStore jó képességű szervizese volt, mert nem adta el az ügyfél 10 ezerért a kb egy éves full extrás HP-ját
Még gyűjtsünk pár jó képességű képet a tevékenységükről, aztán nyithatunk is nekik a LogOut-ra egy jó kis blogot -
Mosuka
aktív tag
válasz
KillHates #220 üzenetére
Kicsit jobban átgondoltam a dolgot, higgadt fejjel, be kell látnom, bármennyire nem tetszik az egómnak, tökéletesen igazad van
Azt hiszem várok még, amíg lesz pénzem, komolyabb gépre. Addíg is reflow, flux, és most megy a gép. Ki tudja meddig? Azért lemaszkoltam, és letakarítottam, nem hagytam magam után olyan nyomokat, mint amit elrettentésnek tettél ki
Remélem minél előbb komolyabb tapasztalattal, és eszközzel, kicsit én is hozzájárulhatok, a "belterjes" társasághoz. Addig is további szép napot, és sok melót
-
-
-
Phű b+! Hidd el Neked akarunk pénzt, időt, energiát megspórolni. Ami a belterjességet illeti az van, de ezért hívják ezt BGA-zók, ReWork-ösök szakmai topic-jának, nem BGA-z otthon helpdesk-nek. Meg azért itt is a szájtépés egymás között, de azért igyekszünk másoknak is a hasznára lenni. De ha úgy indultál volna neki a témának, hogy van itthon egy öreg ACHI gépem vagy vettem egy kézi hőlégfúvót neki kezdjek? vagy vagy szeretném ezt megtanulni akkor mindjárt másként állunk hozzá. De igazából azért nem szívesen adunk az otthoni gányoláshoz tanácsot, mert utána meg megy a szájtépés, hogy ezt- meg azt mondtuk aztán mégsem sikerült, hanem inkább nagy ívben lebeszélünk mindenkit akinek nincsen meg a szakmai rutinja és a kellő felszerelése. Persze olyannal is keresnek meg minket, hogy szeretnék ezt csinálni, mi kell hozzá? Ilyenkor korrektül tájékoztatjuk a kérdezőt és mindenki boldog, de hidd el ha valaki azzal jön, hogy kellene neki stencil és golyók, meg egy bench akkor már elkezd a szőr állni tarkónkon. Ez olyan, mintha valaki az XBOX-os topicban azzal jönne, hogy adjon el már valaki neki egy eprom írót, hogy megmókolhassa a boxát... Aztán, hogy mire, hogyan, mit akar mókolni az nem világos...
De ha eljössz érte akkor én szerzek Neked XBOX360-as direkt stencilt meg golyókat, aztán úgy teszed tönkre a boxot ahogy jólesik.
Ha van otthon egy infrás hősugárzód, egy hőmérős multimétered, és egy kézi hőlégfúvód, akkor szívesen küldök neked egy kis fluxot, hogy rámelegíthess a chipre és elmondom, hogy hogyan kell. Nagy odafigyelés, sok türelem és némi műszaki érzék azért nem árt még az elszántság és a bátorság mellé -
Benji77
aktív tag
Az én véleményem az, hogy vagy beruházol min. 200-300eFt-ot vagy ne csinálj semmit se.
Szarból nem lehet várat építeni.
Sima kézi hőléggel semmire se mész. Csak barmolás lesz a vége.
Mobileman jól tudja, hogy mivel kezdtem. Egy házilag tákolt fos állomással.
Gyorsan félre is dobtam, majd vettem egy Hontont. És még ahhoz is kell legalább fél év (napi 4 órával számítva), hogy normálisan tudj dolgozni.
Kezdetben kb. 20 alaplapot csesztem el.
Anno én is 100eFt-os határt húztam meg, de gyorsan beláttam, hogy normális munkához profi eszközök és profi anyagok kellenek.
Szóval megnézni 1-2 youtuble videót és élesben csinálni...... nem ugyanaz.
Sok apró fogást az ember a maga kárán tanulja meg.
Nem bántásból írom, ezek a tények. -
mobileman
senior tag
Ott van h killhates- mobileman, majd mobileman -killhates... Erted most mar? :-)
-
Mosuka
aktív tag
válasz
mobileman #210 üzenetére
Köszönöm a segítséget, azt hiszem nem jó helyre írtam. Igen okos és kedves a "szopós" segítséged. Elnézést, hogy a belterjes beszélgetésbe belepofátlankodtam, nem kis amatőrséggel. Gondolom te így születtél! Remélem más amatőr is olvassa majd a topikod, és tudja, hogy nem számíthat semmire, csak okoskodásra. Nem kell válaszolni.
-
mobileman
senior tag
Milyen ut kerul 15e -be? Van posta,futar is..
-
Mosuka
aktív tag
válasz
KillHates #206 üzenetére
Csak simán venni szerettem volna. A topikot végig olvasva, tudom, hogy szinte lehetetlen. Az út is annyiba kerülne nekem ,mint a javítás. Az én munkám is olyan, amit 20 éve csinálok, de még mindig tudok tanulni. Oktattam informatikát is, tudom türelem kell a "kopaszokhoz". De gyakorlatban is segítő kezet adtam, nem csak elméletben. A tanácsokkal tele a padlás, csak kit-et szerettem volna venni. A hasonlatod találó, de valahogy így kezdődött az orvostan. És láss csodát ma már hálózaton keresztül műtenek. Történhetnek csodák. Különben is magamat műteném, az kinek fáj?
-
Jézus ember!! Ez olyan mintha azt mondanád; egy kicsit szúr bal oldalt alul a hasam és lázas vagyok. Valaki küldjön már nekem egy szikét és pár centi cérnát, egy erős lámpát és egy előszobai billenős tükröt, mert úgy gondolom a vakbelem rakoncátlankodik és nincsen hangulatom a sok döglődő trotty közé befeküdni a kórházba, tehát lerendezem itthon a vakbélműtétem. Vodka és Cataflam van itthon, tehát az érzéstelenítést megoldom!
Elmondom, hogy az XBOX-ot BGA-zni a legnagyobb szopás! Egy hulladék a PCB-je, majd 300 fokon enged el a chip, és olyan hólyagos lesz addigra minden, ha nem jó hőprofilt használsz mint az öregasszony valaga! Felejtsd el az egészet; vidd el a TotalGame.be és 15 ezerből teljesen tutira megcsinálják hűtés moddal a boxod és még kapsz rá egy örökkévalóság garit is.
-
robick5
tag
Csak jó szándékból írom,egy db xbox javításán nem sokat fogsz gyakorolni.Illetve ha stencilt,golyót,fluxot,satut,veszel is hozzá,mivel akarod kiforrasztani,felgolyózni,majd visszaforrasztani a gpu-t?Ez csak egy kérdés volt,de nem nagyon akarom megérteni.
Ha abban gondolkozol,hogy egy höléggel ki-be forrasztod a chipet,akkor arról gyorsan tegyél le,mert az még egy nagyon gyakorlott szakinak sem menne hiba nélkül
-
Mosuka
aktív tag
válasz
mobileman #201 üzenetére
Köszi, ezek tényleg értékes segítségek, de nem vagyok profi
Lehet rosszul tettem fel kérdésem. Gondoltam nem ölök bele 100000 -et, azért, hogy megjavítsam az elromlott xbox-om. Ennyi erővel vehetnék 2-3 vadi újat. Nekem már az is segítség lett volna, ha elad pl kb1000 db golyót, pár stencil ami kell ,ée egy befogót. És ha mindezt elcseztem, akkor így jártam. Ha sok pénzt beruházok olyan gépekre amit írtok -mert elolvastam a full topikot
-és rájöttem, hogy tök hülye vagyok hozzá, na az már elég érvágós felismerés lenne. Ha megy, akkor majd tudom mire gyűjtsek, ha nem, elcsesztem a saját gépem, és nem okoztam kárt senkinek.
Erre gondoltam segítség kérés gyanánt.
Egyébként nagyon klassz a topik
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hirdetni!
- Hővezető paszták
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Elden Ring
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Milyen autót vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Autóhifi
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Olcsó Gamer laptop! MSI Cyborg 15 . I5 12450H / RTX 4050/ 16GB DDR5
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z390-E GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Acer Nitro 5 AN515-54-77VS Az ár irányár, komoly érdeklődés esetén van lehetőség egyeztetésre
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest