- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Celeron aranykor
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- eldiablo: Mennyire strapabíró egy GShock?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hunter2
addikt
216-0674026-ot garantáltan újat mennyiért tudtok?
Atyaúristen, ezeket a gyökereket!! [link]
-
f27
senior tag
válasz
mobileman #1197 üzenetére
Én vettem tőled új 8600GT chipet amit a te tuti helyedről vettél csak ugye rosz volt
(bár tudom egyszer feltetted meg levetted már) akár te is megölheted.
Most is vissza kaptam a chipeket amit adtam Hunternek és igaz az első chip rosz volt valóban,de a másodikat feltettem és megy a gép vele már fél napja.
Ami benjinél kötött ki foggalmam sincs mivolt vele,mivel mint montam soha egy hibás chipet sem vetem még pedig több ezer chipről beszélünk ,és milliós értékbe vannak készleten chipek most is.
Nameg ugye rengetegen vesznek tőlem chipekt
Hála neked hogy fél országnak van már gépe
-
Hunter2
addikt
megjött.
A kínaiak képesek arra is hogy szalagban küldik a chipeket és mikor kiveszed látszik hogy reballozott és/vagy lesarkazott és/vagy pasztás a chip. Múltkor pont így jártunk pár ati ...026-al. Szóval az hogy szalagban van még nem garancia semmire.
Rendeltünk Kínából Go7600-N-A2-öt ~7000Ft-ért és csodák csodálya 2009-es date kód és full érintetlen volt a chip a színe alapján. Természetesen hibátlanul működött is felrakás után. Ezek szerint vannak még csodák.
-
f27
senior tag
Hunter2
Chipek megérkeztek.
Látom az újat csak felbontottad
Amit elsőnek kültem tényleg meghalt útközben, de a másodikat amit bontottan kültem most tettem fel egy HP notira hibátlanul megy még így is hogy töbszörösen forrasztgattuk
Az új meg nemvitás hogy jó,majd felhasználom azt is
Pénz a számládon volt már tegnapMás.
Sokan megvagytok gyöződve hogy új chip csak etetőben érkezhet! (szalagon)
Nos a kinaiak a tálcás chipeket,mert ugye a legtöbb beültető gép tálcárol szedi a chipeket nem etetöről.
Külön befoliázák ESD védett foliába.Tehát nem fontos hogy etetőbe legyen egy új chip!
-
-
f27
senior tag
válasz
ielektros #1175 üzenetére
Tudod mi a kényszer? Mikor 4 hónappal ezelőt veszel 100k ért 2 gumit a kocsira aztán a nagy büdös semmitől le ereszt a gumid majd kinyírod mert kénytelen vagy a kereszteződésből kimenni.
Ebből kifolyólag vehetsz újra 2 új gumit mert hogy nemtalálsz olyan gumit mint amit vettél az ziher!Szerintem ezt felesleges kényszernek montható nem?
Amugymeg tudod jól hogy egy M5 BMW -m van már lassan 1 éve
-
f27
senior tag
válasz
KillHates #1166 üzenetére
Megfelelő hőprofil kell hozzá és lelehet szedni mint egy BGA-t
persze 240fok felett pöppet szétég a foglalat,szóval kellően alatta kéne maradni külömben füst leszTegnap egy bizonyos márkaszerviz hozott 5 gépet és mind az ötnek az volt a baja.
Lestem ki a fejemből
Bár tudták ők is hogy ott a bibi. -
-
f27
senior tag
válasz
mobileman #1164 üzenetére
Na ezt megsem hallottam!
Ez kb 10 éves probléma kb minden 10 notinak ez a baja.Átlag hibajelenség bekapcsolod villognak a ledek majd kikapcsol.
Tutira találkoztatok ilyen hibával,és hiába reballoztátok újra maradt a hiba mert a CPU foglalatot kellett volna újra golyózni,de minimum újra forrasztani
-
f27
senior tag
A kérdésem még mindíg fenn áll.
Sok CPU foglalatot golyóztok újra ti is mostanság?
Vagy ez a CPU foglalatos golxózás új nektek hogy nembeszéltek róla? -
robick5
tag
válasz
KillHates #1157 üzenetére
FuckeR19: 99%,hogy a déli lesz a ludas,rakd újra a chipet,ha nem megy akkor szólj van vagy 5db lapom ilyen fujihoz. (bár valamennyi nem látja a billentyűzetet,vagy nincs rajta kép) Még nem volt időm foglalkozni velük,osztrák szervízből került hozzám,de a bga-kat nem piszkálták.
-
FuckeR19
senior tag
Srácok 1 kérdés, most hívtak fel h van egy Li1718 noti amin 1 usb se üzemel. Nem tudom h csak nem ismeri-e fel amit bedugtak vagy nem is reagál rá...
Lenne tippetek? -
f27
senior tag
válasz
mobileman #1149 üzenetére
Ezév jan 1-től minden házat felülvizsgálnak
Sok volt a 20 millás házat eladtam 10 miláért csalás és ezt találták ki
gyakorlatilag 20 perc alatt megvoltak,és az összeget valósnak ítélték meg ők is a helyszínenKérdés hogy necsak off legyen...
Ti CPU foglalatot hányszor golyóztok újra?
Mármint menyiszer találkoztok CPU foglalat hibával notiknál?
Mert én egyre sürűbben basszus. -
f27
senior tag
válasz
KillHates #1141 üzenetére
pobáld meg így
igaz hamár az eredetnevén adják akkor 35,000$ ba dobálják -
Én konkrétan a stencilre gondoltam. Kerámiából voltak és arany áron lehetett kapni...
Mondjuk nem is tapadt rá golyó, csak le ne ejtse az emberAmi a második képet illeti, üsse kő; mégis léteznek jó cuccok Kínában is
Ami meg a harmadikat, szívesen eltekergetném a finombeállító gombjait -
f27
senior tag
válasz
KillHates #1139 üzenetére
Ami gépekkel dolgoztam,ott kétféle képpe gyolyóztak.
Az egyik mikor egy robot egesével feltette a golyókat.
Illetve a másik mikor egy (nagyobb képkeret) közepében egy titán lemez befolt feszítve és azon keresztül kente fel a gép a ónpasztát.Mellesleg a LY -X4 utánérdemes nézned nemhiába választottam ezt a gépet,de megkeresem neked mindjárt a valódi nevét enek a gépnek
-
"Mivel olyan gyárakba dolgoztam ahol léteztek ilyen gépek így aszem elmondhatom hogy de dolgoztam,persze azok automatikusan leszedte letisztitotta felhejezte az új chipet beavatkozás nélkül aárt"
Na, pont ezért kellene tudnod, hogy micsoda fosok ezek a kínai szemetek, többek között a Ly is
Mi '96-ban vettünk egy Martin-t és '98-ban egy Weller-t. 1992-ben jelent meg a konzumer iparban a BGA, úgyhogy nem voltunk nagyon lemaradva
Egy szakmai kérdés; miből voltak a legelső stencilek? (ezt nem nagyon találni meg a google-en...
)
-
f27
senior tag
válasz
mobileman #1133 üzenetére
Igen ezt én építettem,de akor még mgyarba senkineksem volt gépe és te is csak apower gombot kerested a notikon,ha jól emléxem
A másik pedig nagyon érdemes megnézni mert a full digitális vezérlést én építettem alkatrész szinten,majd mikor ez megkereste a saját bekerülési árát 1 autóét és egy IR6000-árát
persze életem legnagyobb baklövését követtem el mikor egy ferárit lecseréltem egy trabantraMindegy,kinőttem belőle szerencsre,és túléltem azt a korszakot is
KillHates
Mivel olyan gyárakba dolgoztam ahol léteztek ilyen gépek így aszem elmondhatom hogy de dolgoztam,persze azok automatikusan leszedte letisztitotta felhejezte az új chipet beavatkozás nélkül aárt
ezek 100milliós gépek voltakÉs fejebb amit leírtam mind igaz
-
mobileman
senior tag
Ismerős kedves f27 haverom?
-
Router
őstag
Sziasztok!
Szükségem lenne egy ENE KB3926QF és egy BQ24740 típusú IC-re. Tud valamelyikőtök segíteni rajtam?
Előre is köszönöm!
-
f27
senior tag
válasz
KillHates #1120 üzenetére
Azért a ly-X4 kiemelném a tömszelencédből,ugyanis innen kezdődik az úgynevezett minőség!
Vetem pár gépet,és ezt mobileman is alátámaszthatja!
Minden vásárolt gépben a fő vezérlés nevetséges 1-2 fetből állo mocsadék volt,vagy még annyi sem!
A ly X4-et már ipari gépne gyártották atom minőségi alkarészekből!
Amég pl egy hontonba a pid vezérel addig ebbe egy MCGS
Amég a hontonba egy szilárdtest relé végez mindent addig ebbe fűtésenként egy 300ezres siemens vezérlő,és ebből 3db van benne!
Amég egy hontont megveszel a neten bárhol azonal,addig a ly-x4-re várni kell közel 1 hónapot amég csak legyártják neked és utánna adják postára! Nincs készleten sehol,és mikor vettem kinai monta akkor összesen 30pár db gyártottak le világszerte!Vagis a Ly-X4 inkább a
ERSA, Martin, Heller, Weller környékére sorolnám,de felépítésileg meg mindenképpen,ugyanis ezt a gépet adják más néven is 30,000$ árban
-
Egységben az erő, elvtársak!
-
Azok használtan is aranyárban vannak. Meg ha bexarik rajtuk valami, akkor simán rájuk lehet költeni egy noname (kínai) gép árát. Az ERSA, Martin, Heller, Weller, JBC is ezért szop@s....
Marad a kakival gurigázás; Scottle, Ly, Honton, ACHI
Ezekkel is meg lehet mindent csinálni. Csak néha egy kicsit macerásabb...
-
bzee
csendes tag
Köszi srácok!
Csak erdekesseg keppen a cegunknel korabban Zevac Onyx 29-esekbol volt 5-6 db is. Sajna mar eladtak oket.
-
Igen. Ezt csak ReBall-ozni érdemes
Segít rajta a ReFlow, de nagyon érzékeny lesz a mozgatásra, melegedésre és biztosan vissza kerül hozzád a gép. Szerencsére pingpong labda méretű golyókon ül, tehát nem nagy etvasz újragolyózni. Ismerek olyat aki 20 másodperc alatt felszórja rá a golyókat
Ajánlom magunkat: reballing.hu -
bzee
csendes tag
Ugyan nem vagyok BGA-s,de a folyamatot ismerem,mobiltelefon javítóban dolgozom technikusként.
Vettem minap egy Fujitsu-Siemens Amilo PA2584-es laptopot. Feltételeztem VGA hiba miatt állt meg.
Ebben egy G86-703-A2-es nVidia dolgoz(ott)ik.
Lebontva ez a kép fogadott:A leszorító tuskó nem bírta és leszakadt.
A GPU ennek következtében megemelkedett és a golyózás is megnyúlott/elszakadt.Gondolom ezt nem csak reflow-zni kell.
Külső képet ad ugyan,de csíkos,hibás. Saját monitoron csak az ambient light miatt látszik a fényerő változás,kép nincs.Csak gondoltam megosztom Veletek!
További szép napot. -
Benji77
aktív tag
Valakinek GF-GO7600-N-B1 BGA chipje?
-
bzee
csendes tag
Sziasztok
Megbízható baranyai vagy pécsi BGA javítót keresek.
Továbbá szükségem lenne egy G86-703-A2-es Nvidia BGA-ra.köszi
-
robick5
tag
ATI Mobility Radeon X1300 216PQAKA13FG,van ilyen chipje valakinek ?
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hirdetni!
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- Vírusirtó topic
- Eredeti játékok OFF topik
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Milyen egeret válasszak?
- Monitor hiba topik
- Kuponkunyeráló
- A Honor 400-ak is beszállnak a számháborúba
- További aktív témák...
- Apple iPad Pro 128gb 12.9" (2020) 4. gen. Cellular - Újszerű, akár beszámítással
- Eladó Samsung G6 OLED 360Hz HDR10, G-SYNC, FREESYNC, LS27DG600SUXEN, 2024.12. havi, garanciális!
- Samsung Galaxy S24 Ultra 12/512gb - Makulátlan, garanciális, akár beszámítással
- Kedvező ár! HP Probook 455 G2 laptop (15,6/AMD/8GB/500HDD)
- Kedvező ár! Acer Aspire 7750G laptop (17,3HD+/I3-G2/8GB/500HDD/Magyar/AkkuX)
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol fejhallgatóval garanciával hibátlan működés
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 5700 8GB Zalman Z9 Zalman 500W
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest