Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Rap, Hip-hop 90'
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- tordaitibi: Chatcontrol
Új hozzászólás Aktív témák
-
f27
senior tag
-
ielektros
senior tag
válasz
Tamás9x #2492 üzenetére
Hat nezd. En amit neztem belinkelt kepeket azokon nem is figyeltem a pasztat. Talan nem is latszik... Az ami megvan repedve az a ragaszto. Nyilvan ha a paszta lenne megrepedve az nem lenne gond
Mire is vagy kivancsi pontosan? Nem egeszen ertem ezt a paszta vs ragaszto kerdest. Amit kenunk mint a zsirt a kenyerre az a paszta. Ami meg ott van aztan max reped ha agyon melegitik, na az a ragaszto.
Sorry nem ertelek pontosan.
-
válasz
Tamás9x #2492 üzenetére
Az ragasztó. Meg van kötve, kemény mint a beton. Ezzel rögzítik a magot a chip tokozásához.
Gyaníthatóan ordenáré meleg lehetett a magban, hogy felforrt benne az ón és kihugyozta a ragasztót szétrepesztve. Szerintem lefagyhatott a gép (mert elmelegedett a GPU) aztán az okos júzer meg szépen otthagyta bekapcsolva, amíg totál zárlatos nem lett és lecsapta a videókártya a tápot.Egyszer láttam egy villámkáros notebook-ot ahol az összes BGA így csinált. Az ENE kontrolleren akkor kráter volt mint a Nyugalom Tengere
-
f27
senior tag
Na jo akkor elmondom en mi a baj ilyenkor
Szoval az egyik nevezetes baj az hogy hirtelen kapot nagy meleget a bga.
A masik baj az mikor a flux nem jo es nem adja att a hot rendesen az alaplapnak.
Illetve ha a felso fej nem kavarja a levegot csak kifuja akkor csak a mag kozepe eg.
Nekem anno az ir-es gepeknel volt. -
Kocska89
tag
válasz
Tamás9x #2486 üzenetére
A gyári "ezüst" paszta volt rajt. Kapcsoló fetekre rámérve zárlatot mutattak, kiforrasztva pedig teljesen jó. Lekapva a hűtőt ez a kép fogadott. Nézd meg a képet kinagyítva is [link] A fénykép nem adja vissza rendesen a mikroszkóp képét. A kártyán semmi flux nyom, barnulás, vagy bármi piszkálásra utaló jel nem volt.
-
robick5
tag
Egy újabb gyöngyszem,egy kaposvári szervízből,ahogy szétszedtem lefényképeztem,és azzal a lendülettel össze is raktam,no ehhez én már nem tudok mit hozzá tenni sajnos !
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
Azért azt elmondom,nem a dimbes dombos chipel,illetve a szarrá égetett venti csatlakozón van a hangsúly,hanem.............na ki látja elsőre ? -
ielektros
senior tag
"Ennek javítási esélye %ban nagyábol 90% javulási esélye van."
"A videokártyák javítási esélye nagyjából 60% tehető." csak a -ra hiányzik
"Itt néha nehéz eldönteni hogy GPU e vagy RAM hibás lehet a kártya." e?
"Sokan elkezdték használni ezt az igen semmire nemvaló, minden szinten hulladék,és megkárosító (bitte was?) pasztát." Ez inkább nyelvtanilag érdekes"Legalább 2 havonta kompresszorral fújuk ki a port a szellőzőkből."
"Mindegyik gépünk megfelel teljesen a jelenlegi műszaki gépek javításához." ez mit jelent?
"Mindegyik gép egy számítógép vezérelt forrasztó berendezések."De ezt csak epito jelleggel. Inkabb a rengeteg pont, vesszo, szokoz hianyok es mondat vegi pontok, mondat elejerol hianyzo nagy betuket nezd at.
mobileman most kovetkezik csak
Ezert is irtam most, hogy kizarolag epito jelleggel, most nem kotekedesbol.
-
f27
senior tag
-
d3lete
aktív tag
Mi hülyeség lazítsatok.
[link] -
ielektros
senior tag
Meghat. Az jo ar erte.
Nem bonyolult ez. A kamera meg az optika kulon dolog. Ezek a kamerak CS tipusu optikval vannak epitve. Ezek a CS optikak tobbnyire biztonsagi rendszerekhez vannak kitalalva aminel a makro nem jellemzo. Emiatt kell egy jo C optika mert ilyen tipusuban mar van nagyon sok jo objektiv. Es emiatt kell egy CS -> C adapter amivel mar a C menetes optikat is fel leht tekerni a CS menetes kamerara. Igy stimmel?
-
Tamás9x
őstag
Ic rendeléshez van kimondott törzshely, vagy ahol olcsóbb beállítottságú mindenki?
-
ielektros
senior tag
Teljesen, sot tok jo lenne. De ehhez meg kell egy jo C optika is valami C->CS adapterrel. Ne ijedj meg. Ezek a biztonsagi kamerak tobbnyire teljesen mas parameteru optikakkal vannak felszerelve.Ezeket kilehet tekerni es masikat felhelyezni. Viszont CS optikaban en meg nem talaltam olyat ami nekunk kellene. Csak C menetes van olcson ami jo is lenne. Es ha mobileman elmeseli milyen optikaja van akkor mar mi is fogjuk tudni, hogy mi a jo.
Bar az eddigi fejleszteseim mar egesz jok. Meg egy kis nagyitas es szuper lenne.
-
Mosuka
aktív tag
Hali!
ielektros szerinted ez megfelelne a géphez kamerának?
JVC TK-WD310E -
-
ielektros
senior tag
válasz
mobileman #2432 üzenetére
Akkor jo mert mar majdnem tenyleg fontolora vettem, hogy megkerdezlek, hogy vagy lelkileg. Mar a masodik torolkozot csavarom ki annyi konnyet hullajtottam.
Apropo father. Kellene nekem 2db olyan csodas elektromos csavarozora arajanlat. Meg mit ad isten kollega is most szolt, hogy kellene neki 2db 559-es flux. Irhatod az egeszet egybe. Raer
A KAMERAD objektivjenek az adataid meg ird mar le pliz mert nemtudok nelkule elni.
robick5: negyed ennyi problema? jo regen nem hasznaltal mac-et.
...na most indul a lavina
-
mobileman
senior tag
Nem bántott itt meg senki, csak szokni kell a macbook- ot
-
ielektros
senior tag
válasz
KillHates #2428 üzenetére
Ezt o csinalta? meg is voltam lepodve, hogy egesz pofas... Nekem is csinalhatna egyet jopenzert. Asszony ugysem er ra, nekem semmi idom nincs. Es egy rohadt weboldal nincs meg a szervizhez.
Tevedhet persze. Nem akartam megbantani a Gergely urat.
Ui.: Ma nyalos nap van?
-
ielektros
senior tag
válasz
robick5 #2386 üzenetére
Nekem egy Honton 490 van amivel a tapasztalatok homerseklet meres teren a kovetkezok. A homero itt is mint mostanaban mindegyik gepen 3db K tipusu szenzor. A szenzorok megfelelo turessel vannak gyartva. Ez annyit tesz, hogy 2-7% tobbnyire siman lehet az elteres szenzor es szenzor kozott. A szenzorok muveleti erositokkel vannak illesztve a mikrokontrollerhez ami feldolgozza a szenzorok altal mert analog feszultseget.
A "problema" az, hogy a szenzorok tobbnyire nem a chiphez kozel mernek hanem valahol a torkolatban a kiaramlo levego homersekletet figyelik. Igy semmi kepen nem lehet ugyan az a homerseklet a chip oldalan vagy kozepen merve mint a torkolati homerseklet. Az elterest a gep tulajdonsagai nyilvan minimalizalhatjak vagy a szoftverben lehet kalkulalni az elteressel, hogy a leheto legpontosabban a valosagot mutassa a kijelzo a chip feluleti homersekleterol.
Sot, lehet kalibralni is ha belenyulsz a muveleti erosito korbe, akkor akar egy potmeterrel kalibralhato lenne a dolog. A kerdes, hogy mit mihez mersz es kalibralsz? Melyik duznivel kalibralsz? Milyen kornyezetet veszel figyelembe a kalibralashoz? Ez mind valtozik tobbynire. Az az ertek amit a muszer most mer az inkabb ne valtozzon szerintem. Az a torkolati levego homerseklete (ez a hontonra vetitve van igy, nem ismerem szemelyesen a 360-at). Ez annyi amennyi az mindig egy fix pont. Ha ezt eltolod akkor indul a szinhaz. Soha nem lesz egy olyan relevans adatod amihez hozzaszoktal, vagy egyaltalan tudsz ra tamaszkodni valamilyen modon. Inkabb tegyel a gepre meg 1-2 homerot addig amig megszokod, hogy mit mutat a kijelzo es mi a valos tapasztalat. En a kulso homeroimet mertem hozza a beepitetthez. kozvetlen a beepitettre akasztottam a sajat K szenzoraimat es felfutottem 100-ra, 200-ra, 250-re. Majd megneztem, hogy nagyjabol ott vagyunk e mindannyian. Ez mind csak akkor igaz ha a 360 is a belso szenzorairol vesz mintat es nem a kulso kabelen ficego szenzorrol. Ha arrol vesz mintat akkor az eleg nagy butasag mert mi van ha nem teszed fel a szenzort?
Ezt nem ismerem...
Szumma, a beepitett szenzorokkal sajnos nem fogsz tudni soha chip feluletet merni de ezt te is tudod, csak nem is erdemes hozza kalibralni mert akkor kisebb duznivel (bar a scotle elvileg ennel okosabb) megint magasabb lesz a homerseklet mint az elvart. Ha jol latom a 360-asnak van sajat kulso K homeroje. Ha az mer tobbet a kelletenel, akkor en kinyitnam aztan a muveleti erositojet szabalyozhatora alakitanam es akkor barmikor amikor szenzort kell cserelni, akkor csak kalibralsz egyet aztan hurra.
-
Tamás9x
őstag
Abban az időben már volt 3-4 nem fizetős munkám amit visszatartottam (hegeanabol). Sütős szervizek miatt ment a jelentsük a csalókat vita, és persze, hogy a frissen regsiztrált nickek fals javítások alapján jelentgettek mindenkit.
Ebből kibontakozott egy idő után: [link]Ahol engem hurcoltak meg a rendőrök, hogy hogy képzelem, okirattal való visszaélés és egyéb nyalánkságok...
Ekkor már senki sem utalt előre, csak ha elküldöm a csomagot(ezek utólag nem lettek kifizetve) Így eltűntem egy időre kb 1 évre. Mire lett merszem visszajönni tele voltam fenyegető üzenetekkel az ano szuper-t-s nickemen, ezt kérésre egy moderátor törölte.
-
Tamás9x
őstag
válasz
mobileman #2415 üzenetére
Ha szeretnéd mesélhetek
Hőlégesként kezdtem, lett pénzem, hogy béreljek egy kis gépet
Majd sikerült összefutnom Kovács Rolanddal, illetve Levi1108-al akik szarba kevertek ekkor felhalmoztam egy jókora tartozást, amit még máig nem tudtam kiegyenlíteni a nullára, ezt a mai napig nyögöm
Opel8V-nek még tartozom kb 15-20k-val amit hamarosan törleszthetek.Egyéb kérdés?
Szerk: Többször is volt rendőrségi ügyem, ami elég durván a padlóra vágott, miután lezáródtak befejeztem a javítást, és csak a magam szórakoztatására csináltam tovább, De erről Robick5 is tud mesélni, ő a felét végig nézte. A nickemet nem kitiltották, hanem kérésre zárták le.
-
mobileman
senior tag
Érdekes, mozilla alatt látszik, safari alatt meg egy kérdőjel van...
Mozillában szúrtam be.. -
robick5
tag
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hirdetni!
- Bomba ár! HP ZBook 14 G8 - i7-1165G7 I 16GB I 512SSD I Nvidia 4GB I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! HP ProBook 640 G8 - i7-1165G7 I 32GB I 512GB SSD I 14" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T495 - AMD Ryzen PRO 7 I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G7 - i5-10G I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- LG 77CS6 - 77" OLED - 4K 120Hz & 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - Szupervékony
- Bomba ár! Dell Latitude 5300 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG STRIX G17 G713IM 17 notebook - R7 4800H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN10
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest