- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
Új hozzászólás Aktív témák
-
f27
senior tag
Asus K61IC
Random kékhalál.
Szerviz diag szerint VGA persze nemkell hozzá nyulnod nem az a baj.
Második lehetőség Memória hiba.
Kicseréled ugyan az marad a hiba!Egyszerűen cseréljétek ki a NVIDIA MCP79D-B2 chipet és jólesz minden.
Azért osztottam meg veletek mert mostmár havi szinten be esik hozzám K61 ből 10-12db
Lassan mindenkihez jut belőle és neszívjatok vele fél napot mint én az elsőnél a reballozásal vga csere meg ramcsere telepítgetés stb....
-
f27
senior tag
Én még egyel sam találkoztam ami hibás lett volna.
Olyan volt amit kinyírtam véletlen,de gyárilag hibás egysem
Sőt az az 5db is amit hibásnak véltem mert driver után nem adott képet,ott is kiderült csak a sony notin nem ment minden más notin igen,és hogy összesen 14x volt forrasztva 1 chip és nemhalt meg,az is a gyári hőprofilok alkalmazását igazolja. -
f27
senior tag
-
f27
senior tag
Na munkáraföl...
Remélem nemcsak én dolgozok már 2 órája egyedül..? -
törölt tag
Köszi a tanácsokat, valamelyik este nekifeszülök
-
válasz
#81556480 #987 üzenetére
Szia!
Járj utána hány kHz-en ad, állítsd be a szkópot (első körben egy kicsit magasabb mintavételezésre), vedd le a szorzóját 1x-esre, a szkóp mérőzsinórját földeletlen trigger-el tedd a távos mellé és úgy nyomj rá. Ha működik a távos, de rossz frekin, vagy rossz kódot köhög, akkor gerjeszteni fogja a szkópot, ebben az esetben elmászhatott valami. Ha nem megy, akkor :
Mérd meg a diódákat, mérd meg a jobb felső sarokban a kicsi fekete FET-t. -
törölt tag
Fotózáshoz nem értek .
5db távirányító van, sé csak a két gyári halálozott el. -vagyis amit gyárilag adtak hozzá!
-
törölt tag
Köszi mindkettőtöknek!
vizet nem kapott, elem jó, beállítás rendben.
A két gyári amit a kapunyitóhoz adtak pár héten belül semmit sem csinált. (led az világít ha nyomom a gombot)Van egy ilyen csudagépem:
Ezzel ki tudom mérni?
-
válasz
#81556480 #982 üzenetére
Taníthatós? - ha igen, akkor elfelejtette
Végfok elszállt -csere
Szétrohad belül ha megtelik vízzel -kuka
Leejtették - át kell forrasztgatni az egész panelt
Zárlatos lett egy kondi - a párba kötött kis FET forrósodik ha nyomot a gombot
Az elem érintkezője kontakthibás - át kell forrasztaniGondolom elemet megnézted, gombokat kimérted.
Egyébként az esetek 90%-ában a végfokja adja meg magát. Ehhez kell szkóp, hogy kimérd. -
-
törölt tag
OFF lesz
Ilyet :
Javított már valaki?
Mi romlik el ebben egyik pillanatról a másikra?
-
f27
senior tag
Na dolgozni,ilyenkor van a legnagyobb tömeg ,és a legtöbb meló nem?
-
Rive
veterán
Üdv!
Néhány szakmai kérdés.
- kellene egy BGA-állomás, nem annyira rework/reball munkákra, mint leginkább proto épitésre (alkalmanként azért egy-egy rework is beesik várhatóan). Mobileman kinálatából melyik az ajánlott, lehetőleg az 1000-1500 euro alatti tartományból? 0.3-as ball még játszik elvileg. Mi ajánlott, mit kell tudni, mire kell figyelni?
- nem reball, hanem gyártás: BGA sütésekor a BGA alá 'jár' külön paszta a gyártás során, vagy 'kopaszon' illik felrakni?
-
f27
senior tag
válasz
KillHates #969 üzenetére
Nemkell ehez nagy kapacitás,a szerviz szétszedve hozza a gépeket mindössze a hűtőbordát kell kitekerni (6 csavar) amit ráadásul nem is én tekerek ki.
Szoval gyakorlatilag az alaplapokat kézbe kapom,semmi más dolgom nincs leszedem a chipet ráteszem az újat és ennyi jön a következő.nemkell összetenni stb....
18 gépet ha nekem kéne szétszedni és összerakni stb 24 óra sem lenne elég rá.Még akkor sem ha 2-3 ember csinálná.Multimilliomos.... Há még pénzem sincs basszus...
-
f27
senior tag
Van olyan nap sajnos.
Az ilyen nagyobb tételes gépeket egy szerviz hordja haví 1 alkalommal,nagyritkán 2 alkalommal de olyankor kevesebb van ha kétszer jön.
Az ilyen napok erőltetett menetek 3-4 ember dolgozik egész nap az atompici mühelyembePL mára is csak 3 notim van 1 xbox és 2 vidkari meg ha esetleg hoz valamit a futár ma.
De vannak olyan napok is mikor nézek ki a fejemből,iletve egész nap lejavítok 10 notit amiből 1-2 lesz jó szal nem ipari teljesítménybe toljuk mi sem,csak ugye nefeledkezz meg hogy én keztem ezt az egészet el elsőnek ilyen szinten,és azért az egész országbol ,sőt mostmár külföldröl is küldik folyamatosan a gépeket.
Lenovo valoban ciki volt nehezen leszedhető és töbnyire tönkrevágtuk az alaplapokat mi is anni,márcsak azért is mert a környező alkatrészek alatt a golyók megfeszültek és sanyi.
Most mikor megkaptam a lenovo gyári hőprofilját,és tesztképen az IBM-ből hoztak pár gépet is javításra mindegyik T61 javítása sikres volt és gyakorlatilag nagyon kis piszkálásra lejött a chip.Az aláfolyt piros trutyi nekem is gázos szokott lenni,de ez az új lötyi segítségével fele anyi a szenvedés és tutibb a leszedése is neki.
-
f27
senior tag
válasz
KillHates #962 üzenetére
Dehogy jön le, nem az egészet kell tüzelni 300 fokkal basszús
Csak a piros epoxitot!
300 fokon még az olmos golyók sem olvadnak meg ha huzigálod a pákát elötte 1-2s ig
Viszont enyitől reakcióba lép ez a lötyike s szétesik a piros ragasztó,és lejön szépen!Tegnap 18db sony laptoprol szedtem le a G86-ot és mind jólett pedig szépen tele voltak nyomva
-
robick5
tag
válasz
FuckeR19 #958 üzenetére
Csak az ima segít !
Viccet félre téve ,legalább 10 percig melegítsd elő a lapot utána ami kívül van ragasztó azt szedd le,utána ne sajnáld a fluxut,had tocsogjon benne /sokat segít a ragasztót leszedni,majd vagy 10 fokkal mennyél fölé a szokásos kiforrasztási hőfokodnak,ha elérted akkor nagyon finoman mind a négy saroknakalá kell feszíteni,de tényleg finoman.De nem egyszeri mozdulattal kell felfeszíteni,hanem fokozatosan kb harmadik feszítésre engedje el a ragasztó a lapot"ha egyszeri mozdulattal feszíted fel tuti felszakad a fólia".Nekem ez a módszer vált be kb 10-ből 8 nem sérül ! -
FuckeR19
senior tag
Van nálam egy jó kis Compaq gépezet amin szépen le van ragasztva az ic de úgy hogy alaposan be is folyt a ragasztó a chip és alaplap közé. Erre van valami megoldás?
-
Hunter2
addikt
-
"A rebalra ami az életbe többet nemválik fel,"
Erre azért nem vennék mérget, de mint köztudott, az ólmos forraszanyagok sokkal jobban tűrik a mind a termikus mind a mechanikus szélsőségeket.Ők ISO norma szerint dolgoznak, nem gányolgatnak mint mi. Nem használhatnak olyan anyagokat amit nincsen megengedve a javítási folyamatban. Nem használhatnak olyan technológiai eszközöket amik nincsenek előírva. És ők rendes gépeket használnak, nem hárompálcás kínai tákolmányokat...
-
f27
senior tag
Tényleg,mikor csak reballoztok és nincs alkatrész csere.
Ti mire vállaltok garit?
A rebalra ami az életbe többet nemválik fel,vagy az egész gépre amihez semmi közöd?
Ha alkatrész csere van az más az adott alkatrészre vállalunk garit mi is. -
Benji77
aktív tag
hát nem tudom, hogy csináljátok, de nekem újragolyózásra egy se lett jó fuji pa3515-3553 -ból.
-
válasz
Tsebacsi #942 üzenetére
"Az AMD-Ati páros sok mindenre jó lehet, csak nemtudom mire"
Fűteni a hideg táli napokon tökéletesek! Nekem a kedvencem az R480-tól felfelé az összes NB, nekem már súlyos tízezreket hozott a konyhára
Kicsit el is keseredtem mikor megjelent az APU; na mondom, odalesz jó sok BGA-zás, mert procit cserélni bárki tud otthon. De szerencsére megjelentek a hulladék ISL-ek és a határértékre méretezett szuperkapacitorok.
-
válasz
KillHates #937 üzenetére
Priv ment, amúgy majd csütörtököm folyt. köv a fiúknak
Hunter2: A FuSi-hoz, ilyeneket javítottunk százszámra, igaz nem valami nagy csodák. Ha kéred, holnap megkérdezhetem, mit érdemes velük csinálni. De pl. Pa3553 heti szinten van nálunk, raktam is már össze párat, meg volt is nekem, de Xa sorozat. Az AMD-Ati páros sok mindenre jó lehet, csak nemtudom mire
Lassú volt és szívta az akksit, bár ez a korábbi 17"-os amilokra mind igaz volt
-
f27
senior tag
-
Hunter2
addikt
épp ez az, amit eddig vásároltam azon rajta volt az ottani Áfa. amiről te beszélsz magyar Áfa azt ki fogja és hogy beszedni ha Paypalon fizetek a kínai havernak. Ugyanis az a pénz kínában köt ki. Hacsak nem a paypal hozzácsap még 27% sarcot és utalja Vi.. akarom mondani az államnak.
-
Hunter2
addikt
Via chippes FuSi gépekkel mik a tapasztalataitok? Li1705-öt sikerült valakinek nagyobb szériát feltámasztani?
a másik a PA3553 ami érdekelne, igaz az ati chipsetes. -
Tgabor330
csendes tag
Sziasztok! Tudtok megbízható szakit Győrben, vagy a környéken aki foglalkozik BGA és/vagy video chip javítással. Sajnos a Fusi Pa3515-m (integrált HD3200-videója van) megadta magát és 90% hogy ez a gondja.
Elnézést, hogy ide írtam. -
f27
senior tag
Hallottátok az új híreket?
Ebayon ha vásárolunk $-ba azonnal az áfát hozzá fogja tenni a valutához hogy nelegyen csalás.
Vagyis ha veszel valamit 50$ ért már annak az áfáját is fizetned kell,igaz álítolag az ilyen csomagok a vámon könnyedén átjön. -
Sensei
aktív tag
Sziasztok!
Debreceni vagy Debrecenhez közeli van esetleg köztetek? Lenne itt egy hírhedt dv9000, már kétszer kapott reflow-t, 1-1 hónapig bírta kb., valami tartósabb megoldás kellene.
-
Sziasztok!
Kicsit érdekes problémával fordulok hozzátok, hátha tudok segíteni.
Adva van egy Compal gyártmányú Toshiba alaplap, Satellite Pro C660-as, a material száma K000111440.
Ezen végeztünk déli híd cserét (U11). Ezt követően a panel bekapcsra 1A, 0,5A, 1A, kikapcsot produkál.
Találkozott-e valaki ilyennel? Lehet-e tudni, mire gyógyul meg?Előre is köszi a segítséget!
-
f27
senior tag
Ezt a sok lazsálós embert bakker
-
ZeN973
tag
Vagy körzővel egy áramkört!
-
Oksa. Ha megkaptad, rittyents egy astabil multivibrátort egy fecnire és megnézzük mit tud
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hirdetni!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nintendo Switch 2
- Autós topik
- OLED TV topic
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- One mobilszolgáltatások
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest