- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- Celeron aranykor
- eBay-es kütyük kis pénzért
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- eldiablo: Mennyire strapabíró egy GShock?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szia! Szuper a Mastec! Brutál sokáig bírja elemről! Már volt terepmunkán is. Nemsokára csókos helye lesz, megy be a Vituki-ba a nagy BGA-zó laborba
Ez nagyon jó amit a csóka leírt, de a PIC-et be kell programozni is. Egyszerűbb egy astabil multivibrátort csinálni aminek egy thermoellenállat van az hurokszabályzóján és amikor melegszik akkor gyorsítja az ütemet.
Jelen esetben az R2 lenne azJa! És emberünk ott követi el a legnagyobb hibát, hogy még nem vágta ki a hulladék gap-padokat a hűtésből, helyette jó kis rézzel pótolva azt!
-
Ha mac-es ügyfél jön(ne) hozzám, akkor automatikusan hozzád irányítom, mert a legtöbbön már nincsen allignáció felrajzolva, és oda a te nagy géped kell.
Apropó; küldtem hozzád egy embert aki elméletileg Lenovo-kat fog hozzád vinni. Rendszergazdi vagyok egy cégnél, és ott talált meg egy ismerős. -
-
válasz
FuckeR19 #693 üzenetére
Ott tartok, hogy tervezek egy 5V-os táppal működő áramkört amin van egy poti és erre kell majd rádugni a venti PWM lábát és a vezérlést, meg az 5V-os (HDD-ről) Akkora legyen kb mint egy gombelem, hogy kis gépekbe is elférjen....
Tele van a faxom a K50-es ASUS-okkal. Megcsinálom, minden faja, 45-55 fok IDLE. Aztán egyszer csak gondol egyet és baxik elindítani a ventit, 80 fokig felszalad, aztán becsíkoz, vagy bluescreen.
Ha leveszem a PWM-et akkor meg dünnyög az ügyfél, hogy hangos a gép. Oké, megkapja az 5V helyett a 3.3V-ot, az még elviselhető, igen ám, de ha jútyúbon HD-t nyom a romhulladék Flash-el akkor megint fehér izzásig melegszik mindenmert oda már kevés a 3.3V-os venti.
Rühellem az Apple-t, de amikor kijelentették, hogy nem lesz flash iOS alatt, akkor nagyot nőttek az almások a szememben. Hány MacBook AIR-t fingatott ki az a bugos fosNa jó, kipufogtam magam
-
Nem tudjátok, hogy egy PWM vezérelt venti fordulatát hogyan tudom emelni?
-
Ez még hagyján, de hozzák a null kilométeres 4 magos Lenovo-csodát, hogy 70 fokos benne a proci és ordít a ventije, Már kétszer volt szervizben, egyszer procit cseréltek, egyszer alaplapot. Persze semmi változás... Aztán a gazdája elhozta végső elkeseredettségében a gépet; csupán annyi baja volt, hogy a hűtésén alul a barna maszkolófólia 2-3 mm-ert rálógott a proci magjára
-
nahunn
tag
A pofám leszakad, hogy milyen szarokat gyártanak mostanában.
Hoztak egy Lenovo Y560-at, 2 év 2 hónapos, HD5470 meghalt benne (tiszta szerencse hogy letiltva megy a HD4000-el...), akku 0-ás, bekapcs fedélből csavarfészkek kihullva, zsanér kiszakadva az alsóházból és szerelés közben pedig porlad minden műanyag, mindezt úgy, hogy vigyáztak a gépre...
Komolyan mondom, én szégyenlem magam, hogy ilyet el mernek adni pénzért. -
robick5
tag
Nincs valakinek,HP nx8220 alaplapi táp csatlakozója ?
Jó a bontott is,vagy ha új az még jobb,kitörték a pöcsét !Sürgös lenne ......
-
-
Ghoost1
csendes tag
Üdv.
Van valakinek esetleg elfekvőben ilyen LCD kijelzője vagy tud olcsón, esetleg valaki el tudja vállalni:
LG Philips LP171WP7-TLA3 (17" WXGA+ dupla fénycsöves (1440x900)) LCD kijelző
Köszi -
ielektros
senior tag
Itt a sajat blogja.Egy ideje nezem a videoit. Birom az arcot.
-
-
Kolbászos-sajtos melegszendvics neki; aztán akkor már huzigálhatod, az leírja egy életre
Az egyetemen labor gyakorlaton kitaláltuk, hogy a szárítószekrényben fogjuk majd a melegszendvicseket csinálni. Aha, igen
Míg a sütőben 180-250 fok van, addig a szárítószekrény tud csinálni 650-700-at.
Szerintetek mennyi gusztusunk volt hozzá?
-
robick5
tag
-
f27
senior tag
válasz
KillHates #660 üzenetére
Maga a gépek felépítése lassan hasonlóak lesznek.
Amin spórolni tudnak azok maga a gép belseje vezérlései.
pl az enyémbe 3db siemens csúcstechnikás vezérlő vezérel mindent aminek darabja cserély 400k/db
Halottan nagyarba egy cég megveszi 200k/db ba szal nem lehet rossz cucc,és ugye minden ipari gépet ilyennel vezérlik.
Pár gépet mi mobilemannal lesasoltunk meglestünk mi hogy működik.
Amit észre vettünk hogy némelyik gépben úgy leegyszerűsítették a vezérlést,hogy csoda hogy működött
Viszont hamár 10-20e $ gépeket veszel akkor meg az áll fent, hogyha leáll benne valami,vajon menyibe fog fájni.
Amit vásárláskor érdemes figyelni az az hogy az MCGS ipari vezérlő,ergó jónak kell lennie!
A belsejében siemens vezérlő lenne a jó,de az ugye drága,viszont ipari és megbízható.
Az előmelegítő része jó a quarc csövek (mint enyémbe is) viszont az megint drága,annyi hogy a sima (infának elbohóckodott) melegítő részeket lassan lehet fűteni és nem fokpontosak,de kb kit érdekel?Viszont a quarc néhány másodperc alatt 500fokot is eléri ment a levegős része.
A levegős része szerintem mindegyik gépnek ugyan az (elvben tutira)
Amit én hiányolok sok gépből az az hogy a ventik vagy nem kapcsolnak ki ,vagy csak részlegesen.
Enyémbe spec kikapcsol de a siemens vezérlők ventiei zugnak mint atom,ergo hangos ugyan úgy.
Mobilemani ha jól emléxem elkussol most totálisan
Nehéz a gépvásárlás eléggé -
Ehhez mit szólsz?
-
nahunn
tag
Sziasztok, van egy hibás GTS160M MXM kari amin kéne chipet cserélni, ami most rajta van
az G94-707-B1, amit tudnék rendelni az G94-700-A1 ami elvileg FX2700.
Vajon ez menni fog vele? -
nahunn
tag
válasz
ruzsajanos #649 üzenetére
szia, te csak nem a BOSCH féle ruzsajanos vagy?
-
válasz
ruzsajanos #649 üzenetére
Nem kellett volna levenni. 15-16 percre nyújtott alacsony emelkedésű profillal hibátlanul helyre rakható. Ha jól emlékszem már 4 nagy Canon-t csináltam. És mindegyik működik azóta. Egyébként, ha szerzel pinout-ot hozzá, ott látszik, hogy a tároló csatornavezérlésének a lábai engednek el; azért nem kommunikál rendesen az SD kártyával és nem menti el (vagy rosszul) a képeket. A vicc az egészben, hogy a leejtést sokkal jobban bírja mint a tartós bekapcsolást. Mind a négy gép, stúdióból került hozzám és napi 8-12 órát voltak folyamatosan bekapcsolva. Magyarán "lefőttek" (ahogy itt a topicban szoktuk mondani)
-
ruzsajanos
újonc
Tudna valaki nekem eladni, kölcsönadni, bármilyen módon szerezni 1 darab univerzális BGA stencilt?
0,3mm golyó, 0,5 mm pitch, 25x25 kellene, vagy annál nagyobb furatszám.
Egyetlen projekthez, egyetlen forrasztáshoz, ezért nem vennék meg 100 darabot...
(Nem én csinállom, de kiforrasztás után kiderült, hogy valami nagyon egyedi lábkiosztása van.
Canon 40d vázban a DIGIC III chip)
vagy ha valakinek van pontosan ilyen stencilje... -
Mosuka
aktív tag
Tényleg mobilman, mikor érkeznek a gépek?
-
robick5
tag
No most attól függ mivel melegíted rá a golyókat,ha kézi hőléggel akkor majd hogy mindegy hány fokon.Amit bír a hőlég,max-ra tekered,majd jó 20 centiről elkezded körkörös mozdulatokkal melegíteni(hogy milyen gyorsan tekered a csuklód az majd a tapasztalat lesz)szépen finoman csökkented a távolságot,közben figyeled a golyókat,mert hajlamosak eltáncolni(persze ha direkt melegítős szitád van az más.Kb 5cm-re a bga-tól meg fognak olvadni a golyók és kész is vagy!Ha összeugrik letáncol (ami 100%hogy meg lesz)nem kell foglalkozni majd ha a többi fenn van utána finoman hegyes pákával ki lehet javítani.Géppel próbáltam de nem az én világom,én ehhez szoktam,ezen valszeg nem is változtatok.Azért azt hozzá tenném nekem kb 1hét éjjel nappalom ráment mire begyakoroltam.No meg vagy 50000db 0,5 golyó,4bga chip amit szarrá puposítottam.Tehát gyakorolni,gyakorolni,gyakorolni,ezt más hogy nem lehet !!!!!!
Ja igen majd elfelejtette,ne kapkodj,kb 2 perc a művelet,nem szabad elkapkodni,mert ahogy előttem írták a bga had szokja a meleget.
-
Terrrrmészettesen!
Szaktudásomnál már csak a szerénységem nagyobb!!
Egyébként úgy van ahogy mondod, sokkal többre lehet menni az autodidakta módon megszerzett tudással, mint amit az egyetemen tuszkolnak az ember fejébe. Én is építőmérnök vagyok, azt törölhetem ki a diplomámmal... 4 évet dolgoztam a szakmában. Aztán azóta notikat szerelek...
-
Mosuka
aktív tag
válasz
KillHates #622 üzenetére
Sziasztok!
Egyébként a számomra bibliaként olvasott topikból, többet tanultam, mint amit eddíg a neten olvastam vagy láttam. Kellenek az ilyen kérdések szerintem, és kellenek a válaszok is, akár Tőled, akár mobilman-tól. Más más hogy közelítitek meg a dolgot, és ez jó. Kell a szarkazmus sokszor, mert rávilágít a kérdés , ée egyben a válasz súlyosságára. -
válasz
mobileman #618 üzenetére
Ez oké
De így idővel híre fog menni, hogy a BGA-zós topicban csak bunkók "laknak" nem érdemes kérdezni tőlük semmit sem, úgysem segítenek. Hidd el nemcsak a hihetetlenül professzionális mindenre kiterjedő ultrabrutál-mega-giga szaktudásom
miatt van sok munkám, hanem amiatt is mert segítek mindenkinek és sztoikus türelemmel írom le naponta százszor ugyanazokat a dolgokat
-
mobileman
senior tag
válasz
KillHates #617 üzenetére
Nem negatív, hanem aki ilyen kérdést tesz fel, akkor az erősen gyanússá válik, hogy tudja- e hogy mit fog csinálni, nincs meg az alap hozzáértése. Ugye tudni kell a golyók olvadáspontját, ha ezt tudja, akkor nyilván nem teszi fel a kérdést! Ha profilról kérdezne, akkor az ok, az szakmai dolog..
-
-
kyle_
tag
Sziasztok!
Nekem olyan kérdésem lenne, mikor rákerülnek a golyók a chipre, hány fokon melegítitek rá?
Köszönöm előre is a segítséget -
Állítom, hogy az ólommentes forrasztást is csak a mi szívatásunkra találták ki.
Apósom háztartási gépszerelő. Néha betámad mosógép panelekkel. Egyszerű az elektronikai felépítése, de olyan minőségű a paneljuk, hogy szinte lehetetlen bármit is kezdeni velük; le van öntve qrva vastagon valami atomkemény sárga lakkal (persze csak a törpefeszes része, a 220V hadd baxxon meg!) ami hőre egyre keményebb lesz. Na azt mire levakarom, már az idegbetegség határán vagyok, aztán jön az újabb cumi; valahogy megoldották, hogy kartonpapírra nyákot tudjanak nyomtatni
magyarán a PCB valami elképesztően szar; 220-240 fok körül már ledobja a vezető réteget magáról. Úgyhogy inkább nem szólok egy rossz szót sem az öreg Fujitsu-Siemens-ekre
-
f27
senior tag
-
-
Ez még a jobbik eset, de én már jártam úgy eMachine géppel, hogy berendeltem hozzá a LED-es kijelzőt é mikor ki akartam cserélni, láttam, hogy CCFL
Viszont az über-szopás egy MSI-vel volt; berendeltem a 15.6-os kijelzőt , és 16-os volt benne. A faxnak se tűnt fel az a 0.4 inch
Mikor utána jártam a 16-os árának és megmondtam az ügyfelemnek, simán belement abba, hogy a maradékot nyomjam mi patex pisztollyal
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hirdetni!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Yettel topik
- PlayStation 5
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- EAFC 25
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Házimozi belépő szinten
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
- Apple iPad Pro 128gb 12.9" (2020) 4. gen. Cellular - Újszerű, akár beszámítással
- Eladó Samsung G6 OLED 360Hz HDR10, G-SYNC, FREESYNC, LS27DG600SUXEN, 2024.12. havi, garanciális!
- Samsung Galaxy S24 Ultra 12/512gb - Makulátlan, garanciális, akár beszámítással
- Kedvező ár! HP Probook 455 G2 laptop (15,6/AMD/8GB/500HDD)
- Kedvező ár! Acer Aspire 7750G laptop (17,3HD+/I3-G2/8GB/500HDD/Magyar/AkkuX)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Samsung Galaxy S20 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Beszámítás! Apple Mac Mini 2018 i7 32GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- iKing.Hu - Apple Macbook Pro 13 Touchbar M2 -2022 - Használt, karcmentes
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest