- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
- Gurulunk, WAZE?!
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lacpac
őstag
válasz
robick5 #4984 üzenetére
Már kész van.
Még csak tesztprogival néztem, max 52 °C. Mint a gyárival. Annyi a különbség, hogy 3m-ről már csak a monitor, és a power led árulkodik a bekapcsolt gépről.
Kombustor alatt 85 volt gpu burn in alatt, 3 d-s tesztnél 54°C
Rápróbálok majd még 2 db 12-es ventilátort.mod:terheletlenül 35°C
-
Gigabyga
aktív tag
válasz
robick5 #4812 üzenetére
Nekem a "gyári" program az úgy gyári,hogy manuális
ezt egyedileg építették solymáron,amit elmondtak melegítési profil azt szoktam követni,nem sok laptopból de úgy 35-40db 1et vágtam kvazira azt is azért mert nem tudom
"Szerintem lehet nagyon drága géped,attól még nem biztos,hogy szépen tudsz vele dolgozni." Ebben teljes mértékben igazad van,viszont a mi gépünket kicsit kőkorinak tartotm azért is "vágyok" majd egy korszerűbbre.
-
Gigabyga
aktív tag
válasz
robick5 #4803 üzenetére
Beforrasztásnál/új chipnél én sem szoktam kimondottan szárítani.takarítás és fluxozás után felteszem a chipet és a mi gépünk alsó melegítőn mid fokozatok felmegy 100-120 max.130 fokra ott várok 10-20percet de van úgy,hogy nem mert rengeteg a munka.
Alapon a gép,ha elindítom 2órás programmal indul melegítés erejét erre a 130°C-ig hagyom ha ez letelt felnyomom high-ra felmegy szépen 150-170°C köré ott szoktam várni picit és felső melegítővel meg feltolom 200-ig onnan 2-3mp alatt megy fegy 215-ig.
Múltkor jártam úgy,hogy egy nvidia csak 1 órát száradt és púpos lett
Van 2 fajta fluxom mint olvastam RMA223 az libazsír,meg van 559-es már amikor megérkezett az rma223 akkor rossz gondolataim támadtak vele..Xbox360 reball nem is sikerült vele
-
Gigabyga
aktív tag
válasz
robick5 #4776 üzenetére
# kikihun # robick5 #
Olvasgatom a topicot pár napja, próbálom szemezgetni azokat amiket már írtatok Fluxal,Chippel meg a kókány munkákkal kapcsolatban mit tudtok alkotni többen,dicséretes!
írtatok a kezdő szerelőkkel kapcsolatban dolgokat,teljesen egyetértek.
Találkoztam olyan emberrel,aki büszke volt arra,hogy őő gázlámpával újramelegítette a gpu-t és jó lett..
Meg olyannal is aki laptopot akar szerelni de a memóriát nem tudja rendesen berakni a foglalatba.Jó magam is pár hónapja szerelgetek laptopokat,adódott egy lehetőség mi is felszerelkeztünk a szereléshez teljes mértékben.
Magamról tudom,hogy imádok tanulni,imádom ezt csinálni amióta tudom az eszem ezzel szerettem volna foglalkozni.Na most ha nem tanítják iskolában/felső OKJ-n vagy tanfolyamon,(magamból indulok ki)de nem kőműves/utcaseprő/virágkötő az illető,hanem igen is ilyen irányban végezett de elakad az ember hova tud fordulni segítségért?!
Pl:.Héten kaptam egy notit(Acer aspire5740) leolvadt a magja(pákás megoldás után ment), leszedésnél ellökték a gpu-val mellette lévő kondikat,ellenállásokat.A lapon fent voltak a jelölések,meg állítólag kép alapján vissza lőtték a helyükre őket.Kicserélték a gpu-t de úgysem megy a gép.
Elkezdtem nézegetni a kapcsolási rajzot,de abból nem derült ki,melyik kondinak mekkora az értéke.
Ilyenkor mit lehetne tenni?! Kitől lehetne érdeklődni,ilyen ügyben mert ugyan nem vagyok X éve a szakmában de az ember nem úgy jön ki az iskolából,hogy mindent tud.Köszönöm válaszotokat!
Sziasztok! -
válasz
robick5 #4441 üzenetére
Ha lehet olyat vegyél ami nincsen folyasztószerrel átitatva.
A miénkkel azért tud cumi lenni;
1, valami gagyi RMA223-szerű flux van benne és kegyetlen büdös tud lenni
2, ha kiég belőle a flux akkor szeret hirtelen letapadni (nincsen már katalizációs anyag) ami PCB pucoláskor tud anyázást okozni, főleg ha lerántasz egy padot e miatt.Ha "szárazat" veszel (pl. Locktite, vagy Farenheit) akkor Neked kell fluxoznod, de legalább nem fulladsz meg és tudod, hogy mikor és mennyi fluxot tettél alá.
-
fpisti35
csendes tag
válasz
robick5 #4296 üzenetére
A légáramlás szabályzó 3-on van es 0--5 között állítható.
A felső fej pont akkora mint a kérdéses chip.
Fluxból van Amtech NC-559-ASM, RMA-223-UV és kingbó RMA-218-am de mostanában már csak a NC-559-ASM probálkozom, ahogy itt valaki ajánlotta és amenyit csak tudok alá teszek.
Köszi a tanácsokat megprobálkozom velük.
-
_Atesz
addikt
válasz
robick5 #3906 üzenetére
Fagyás nincs működés közben, olyan, mintha a vezérlés nem indítaná el a procit az elején bekapcsolásnál. Megnéztem fogyimérővel, amíg nem adja rá a kakaót, addig 37W, amikor elindul a proci ventije, akkor egyből 20W-al többet kér. Fura.
A GPU-t pedig hiába nyomnám, ugyanis a hűtője egybe van a prociéval és elég masszív. Ezért gondoltam rákérdezek itt, hátha valaki belefutott már egy ilyen Asus-ba. Förtelem manapság ez a márka, de tényleg.. -
Mosuka
aktív tag
válasz
robick5 #3750 üzenetére
Én is alsó nozlira rakom, azt 220-ra állítom, a felső legkisebb fokozaton 250C. kb 200-210c a magon mért hőmérséklet. Az 559-nél elkezdtek táncolni a golyók, már 50c-nél, még akkor is amikor úgy mint Te felső nélkül melegítettem. Nem igazán sikerült egyenletesen felkennem szerintem az 559-t, mert túl ragadós, és amikor terült ment is a golyó. Persze nem sok egy két darab. Most lehelet finom kingbo, kicsit kézivel felmelegítem, hogy terüljön, majd utána golyózom. Tökéletesen bevált.
-
Mosuka
aktív tag
válasz
robick5 #3747 üzenetére
Levegős a vas, a fordulat lesz a ludas, 4 perces a profil. Ennyire hülye nem lehetek
kb 80%-on használtam. egyedül amikor a golyókat melegítem a BGA-ra, akkor veszem le 10%-ra, ez tökéletesen bevált. Egy hűtőbordára rakom a bga-t már felgolyózva, és 2 perces profillal rámelegítem. Érdekes módon a kamu kingbo vált be erre. Még az 559-el sem ment ilyen simán.
Köszi a tippet -
Tamás9x
őstag
-
Tamás9x
őstag
válasz
robick5 #3680 üzenetére
"Szia!
Láttam egy cikkedet,amibe egy Acer-t próbáltál feléleszteni,egy gondolom Északi-híd hibából.kérdésem,foglalkozol még ezzel?..mondom ezt úgy hogy én is ezzel foglalkozom,de mivel néha annyi munka jön össze,hogy nem bírom,és egyedül csinálom..lényeg,lenne heti rendszerességgel munka.Ha érdekel,és meg tudunk állapodni,akkor azt kell megbeszélni hogy milyen formába küldjem le,én arra gondoltam,hogy :
vagy csak a chip-t küldöm le újragolyózásra!(a többit én megoldom)
vagy leküldöm az alaplapot,leszeded a chipet,felgolyózod,de majd én teszem fel!
Várom a válaszod.
Üdv.:XAnonimusX"Anonimus, mint névtelen, még mielőtt rákeresnétek
-
d3lete
aktív tag
válasz
robick5 #3136 üzenetére
Egy video kártyán mivel vagy hogy tudok helyetesíteni egy fázist? Mert egy fázis szétégett.
volt egy hely ahova áttudtam pakolni a cuccokat melelte mert, gyárilag kivan alakítva a helye 1 fázisnak de úgy nem csinál semmit csak süvít. valahogy ki akarom kerülni azt a fázis részt hogy a gpu kapjon áramot. valaki csinált már ilyet?
Az első mag tápja király de a második mag nem indul el mert 1 a fő fázis szétment. -
ielektros
senior tag
válasz
robick5 #2386 üzenetére
Nekem egy Honton 490 van amivel a tapasztalatok homerseklet meres teren a kovetkezok. A homero itt is mint mostanaban mindegyik gepen 3db K tipusu szenzor. A szenzorok megfelelo turessel vannak gyartva. Ez annyit tesz, hogy 2-7% tobbnyire siman lehet az elteres szenzor es szenzor kozott. A szenzorok muveleti erositokkel vannak illesztve a mikrokontrollerhez ami feldolgozza a szenzorok altal mert analog feszultseget.
A "problema" az, hogy a szenzorok tobbnyire nem a chiphez kozel mernek hanem valahol a torkolatban a kiaramlo levego homersekletet figyelik. Igy semmi kepen nem lehet ugyan az a homerseklet a chip oldalan vagy kozepen merve mint a torkolati homerseklet. Az elterest a gep tulajdonsagai nyilvan minimalizalhatjak vagy a szoftverben lehet kalkulalni az elteressel, hogy a leheto legpontosabban a valosagot mutassa a kijelzo a chip feluleti homersekleterol.
Sot, lehet kalibralni is ha belenyulsz a muveleti erosito korbe, akkor akar egy potmeterrel kalibralhato lenne a dolog. A kerdes, hogy mit mihez mersz es kalibralsz? Melyik duznivel kalibralsz? Milyen kornyezetet veszel figyelembe a kalibralashoz? Ez mind valtozik tobbynire. Az az ertek amit a muszer most mer az inkabb ne valtozzon szerintem. Az a torkolati levego homerseklete (ez a hontonra vetitve van igy, nem ismerem szemelyesen a 360-at). Ez annyi amennyi az mindig egy fix pont. Ha ezt eltolod akkor indul a szinhaz. Soha nem lesz egy olyan relevans adatod amihez hozzaszoktal, vagy egyaltalan tudsz ra tamaszkodni valamilyen modon. Inkabb tegyel a gepre meg 1-2 homerot addig amig megszokod, hogy mit mutat a kijelzo es mi a valos tapasztalat. En a kulso homeroimet mertem hozza a beepitetthez. kozvetlen a beepitettre akasztottam a sajat K szenzoraimat es felfutottem 100-ra, 200-ra, 250-re. Majd megneztem, hogy nagyjabol ott vagyunk e mindannyian. Ez mind csak akkor igaz ha a 360 is a belso szenzorairol vesz mintat es nem a kulso kabelen ficego szenzorrol. Ha arrol vesz mintat akkor az eleg nagy butasag mert mi van ha nem teszed fel a szenzort?
Ezt nem ismerem...
Szumma, a beepitett szenzorokkal sajnos nem fogsz tudni soha chip feluletet merni de ezt te is tudod, csak nem is erdemes hozza kalibralni mert akkor kisebb duznivel (bar a scotle elvileg ennel okosabb) megint magasabb lesz a homerseklet mint az elvart. Ha jol latom a 360-asnak van sajat kulso K homeroje. Ha az mer tobbet a kelletenel, akkor en kinyitnam aztan a muveleti erositojet szabalyozhatora alakitanam es akkor barmikor amikor szenzort kell cserelni, akkor csak kalibralsz egyet aztan hurra.
-
ielektros
senior tag
válasz
robick5 #2185 üzenetére
hat ez jogos. bar hamar kikerulod. csinalj egy sablon cetlit, irja ala, hogy te semmikor semmilyen felelosseget nem vallalsz es SEMMI szamodra fontos adat NINCS a merevlemezen. Ez meg nem ment meg, de szemelyes atadasnal nem lehet gond. Azt ne felejtsd el, hogy itt a kuncsaftok 90%-a postan kuldi a gepet es soha nem latjuk egymast.
f27: ha az ajpadra bizod a bankolast az rosszabb mint egy jo Windows pc-re..... De ez mas tema ugy is.
robick: a szervizes meg bizalom temaban megertelek csak legyel modernebb gondolkodasu szerintem. Az a baj, ha nalad van 20 gep es betornek peldaul. Gondolj bele hogy azert mindert teged fognak leultetni ha nem veded magad. En is szarok ra ha van hdd a gepben de benne van 3 A4 oldal rizsa, hogy lemond minden foldi javarol. A masik, hogy JOBB ha nem nalad taroljak a fekete gazdasagi dokumentumaikat. Ez nalunk magyarorszagon meg nincs kiforrva szerintem de a modern gazdasagokban mar szamolni kell az IT bunozessel is sajnos. Es pont akkor pont azok az adatok nalad vannak tarolva akkor onnantol ha nincs papirod ami jo valamire akkor te mesz a sittre. Szoval ez az egesz nem vicc csak otthon meg nincs kulturaja. Majd idovel ez is beerik.
-
f27
senior tag
válasz
robick5 #2181 üzenetére
Jelszavak vegett
Oda adod a hdd-d es ha nemjegyeztetted meg vele a jelszavad akkor is lelehet fosztani a bankszamlad paypalod mindened.
Csak egy ugyes heker kell hozza.
Lehet minket ilyen nem erdekel,de ha eladod akkor ki is veszi meg?
Rossz kezekbe kerul es annyi.
En epp ezert ipad 4 et hasznalok minden banki utalasra. -
-
ielektros
senior tag
válasz
robick5 #2179 üzenetére
ez pontosan sokkal bonyolultabb. de a lenyeg ez. holnap bekopizom a paragrafust es leforditom. mar pl ebay hirdeteseknel is megkell jegyezni ha laptopot arulsz hasznaltan, hogy kinullaztad a hddt vagy kivan veve belole. nyilvan meg nem mindenki tartja be. de komolyan veszik. ha probavasarolnak es nincs kinullazva a hdd akkor szemelyisegi jogok megsertese miatt siman buntetoeljarast inditanak. amugy me jogosan... nekem ott a polcon a hdd, ha kesz egy gep beletolom, usb-rol windows install azt hali. az a 20 perc levan tojva.
-
törölt tag
válasz
robick5 #2009 üzenetére
köszi!
Az ERSA-nak azért volt némi maradványa, de az is átlátszó volt. És természetesen nagyon szépen dolgozott.Még annyi kérdésem lenne, hogy ilyen 130-150°C olv. pont környékén hol tudok venni ónt? A quikchip nekem túl alacsony a maga 100°C-jával. "Drót" kivitelben láttam az ebayen, de az is 15USD/m, amit kicsit soknak tartok. Nekem igazából jó lenne pasztaként is, mert IC-k thermal pad-jéhez használnám
-
ielektros
senior tag
válasz
robick5 #1946 üzenetére
Orokseg, avagy Guten Tag faszikaim. Naaaaaagyon durva
Egyik kedvencem.
KillHates: Pontosan. Tudok sporolni ezer ketezer forintot havonta ha ossze vissza buzizom a kartyakat, meg cserebere, szerzodes, masik kartya megatokom. Hat mar csak oraberben sem tudok sporolni ha ezt mind kovetem. En kb 25€-t koltok el atlagban 2 het alatt magyarorszagon telefonra nemet kartyaval. De ha nem jarna a pofam annyit akkor kevesebb lenne. Kb itt voltam a magyar szammal is nemetben. Ez nem keves itteni viszonylatban de nem is sok ha van ertelme annak amiert telefonalsz. Sokan itt szurjak el...
-
Formaster
addikt
válasz
robick5 #1545 üzenetére
Svájcban élek a lányommal és párommal. Még nincs gépem és úgy érzem a "dolgozok" kifejezés odébb lesz, mert kókányolni nem szeretnék, csak akkor vállalnék fizetős munkát, ha már megfelelő a tapasztatalat.
Gépválasztás előtt állok, szinte mind megnéztem már. Az IR gépektől óvakodok, inkább HA felé kacsintok. Visszaolvasva f27 tapasztalatait a honton gépek elég gagyik, viszont alul-felül forró levegősek, persze ez belépő szint. A honton 490-t olyan 1k körül lehet beszerezni, valamivel jobbak lennének a 2k-s Scottle gépek, de úgy gondolom nem sokkal. Ami viszi a prémet az az lx4, azonban kezdésnek nekem ez erős, főleg az itteni piacot nem ismerve.
Ha valakinek van tapasztalata-véleménye a hontonokkal kapcsolatban az jól jönne, mert nem akarok 1k-t kihajítani az ablakon.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hirdetni!
- Xiaomi Redmi 10 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32 RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 12.000 ft tól elvihető ELITRO Bankmentes , kamatmentes vásárlás .Cooler Master GM2711S Monitor
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged