- sh4d0w: Vigyázz a háttértáradra...
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- LordAthis: AI Kérdés érkezett - 3600 soros Spagetti kód refaktorálása és budget
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha – bevezető - igényfelmérés
- Lalikiraly: Astra kalandok @ Harmadik rész
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 1 – rizseshús másképp
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
Új hozzászólás Aktív témák
-
robick5
tag
Valakinek nem lenne noti hdd sata 80 vagy 120,160 G-s ? Legalább 90%-s kellene . Minél gyorsabban !
Kp-ra,vagy esetleg cserébe valamely termékemért !Bocs az offért de sürgős lenne !
-
FuckeR19
senior tag
Reflow esetén is használtok flux-ot?
Okozhat gondot ha túl sok fluxot használok? -
válasz
Gesztenyefa #386 üzenetére
Ja, hogy ez asztali gép!!
Milyen GPU van a kártyán?
-
Gesztenyefa
csendes tag
válasz
KillHates #385 üzenetére
Másik képernyőn (TV) is előfordulnak hasonló anomáliák.
Terhelésteszt, pucolás, ... az alapok megvoltak már.
Akármivel terhelhetem, betonstabil marad. 3Dmark, Metro2033 bench, de játék közben L4D2 kimaxolva is max akad (vagy jó szokásához híven kilép és viszi a szteamet is, de ez más gépeken is gyakori
).
LVDS ? Ez nem csak laposokban szokott lenni ?
-
válasz
Gesztenyefa #384 üzenetére
Szia!
Külső monitort köss rá és úgy nézd meg, hogy ott is produkálja a hibát? Ha igen, akkor GPU hiba, ha nem akkor panelhiba, vagy belső LVDS áramkör.
Ha igen:
Terheld meg a GPU-t (3DM06 vagy FurMark, de ezt ésszel!!) és nézd meg, hogy minden rendben van a grafikával?Ha hibázik, akkor keress meg valakit a topicból, aki a legközelebb esik Hozzád.
Üdv: Attis
-
Gesztenyefa
csendes tag
Üdv.
Nem vagyok BGA -zó, se ReWork-ös, így kicsit egyszerűben&szájbarágósan, de le tudná nekem valaki írni hogy tudom felderíteni hogy az adott eszköznek (per pill. konkretice VGA) BGA -val összefüggő (elengedett/levált/megrepedt/...) problémája van e ?
Nincs semmilyen drámai elváltozás, nem csíkoz, nem fagy, csak néha (10 hidegindításból 1-2 -szer) konzolról 1440x900 -ra való váltáskor elkezd futni a kép, mintha frekiproblémája lenne. Ezt egy bármilyen más felbontásraváltás, majd visszaváltás megoldja.
Mivel már majd' mindent kipróbáltam, így nem maradt más mint a durvább HW -es beavatkozás (reball/fill/work/akármi
), viszont csak úgy poénból nem szeretnék elverni semennyit erre.
Segítségeteket előre is köszönöm.
-
FuckeR19
senior tag
Itt vannak vezérlőim.
Még elég ütött-kopott de ha befejezem a betervezett átalakításokat kap egy normális kinézetet is -
válasz
FuckeR19 #364 üzenetére
Igen a 6000-esben 410-es van. Elég okos jószág, de csak egy irányba kommunikál az alsó fűtéssel és nem tudja az odalhiszterézist. Én most kaptam alulra mobileman-től és REX C10-est és egy REX C100-ast. Ezzel már meg tudtam csinálni, hogy legyen alul is profil a C10-essel és a C100-as meg nézi a horgonysodrást
-
-
Benji77
aktív tag
Hőprofilnál nincs konkrétum.
Általában géptípusonként függő, hogy mit is használjunk.
Az a lényeg, hogy a chip közvetlen közelében mit mérsz, nem pedig az, hogy mennyi hő jön ki a felső csőből
Ez pedig tapasztalat kérdése.
Hogy fokozzuk az élvezeteket alaplaponként más és más a hőleadó képesség.
Szóval mérni...mérni...mérni. -
ZeN973
tag
Hőprofil ügyben tudnátok segíteni?
Találtam a neten de ha van valami jól bevált akkor nagyon megköszönném! -
ZeN973
tag
Miért is kell nekem egy jó lapos?
-
ZeN973
tag
Nem 3 fő funkció!
Full mauális , fél automata , automat belső , külső szenzor választással!
9 profilt tud tárolni! -
ZeN973
tag
Hát a pontos típusát most ne tudom , amúgy számít hogy milyen van benne?
-
ZeN973
tag
Mechanikai problémája volt a top header emelő szerkezetének , illetve a világítás gége csöve volt eltörve.
Micro controller vezérléses , 2 belső 3 külső szenzorral! -
Benji77
aktív tag
válasz
KillHates #331 üzenetére
"Általában az RS780-as enged el. Elég szokott lenni neki egy reflow az esetek 90%-ában. "
Én is több Asus K50,K51 lapost javítottam már. Szerintem a reballing elengedhetetlen+hűtés javítás.
Alapjáraton 50-60C a chipset hőmérséklete.
Mondjuk én 90%-ban inkább golyózok, mint újraforrasztok. -
FuckeR19
senior tag
válasz
KillHates #335 üzenetére
Kösz az infót de nincs annyi fölös pénzem, hogy kísérletezés miatt beruházzak 1re. Most hogy mondtad rákerestem, srác egy elég szép kis gyűjteménytől akar megszabadulni. 200K+ az ára gondolom.
Nem ebből szeretnék "megélni", csak érdekel a téma és jelenlegi kis állomásom fejlesztgetem, tanulgatom.Különben újragolyózás esetén minden IChez van stenciletek vagy univerzálissal is össze tudjátok hozni?
Ha befut egy gép a szervizbe amiről kiderül hogy vga hibás egyből újragolyózzátok vagy újramelegítéssel próbálkoztok? -
Általában az RS780-as enged el. Elég szokott lenni neki egy reflow az esetek 90%-ában. Nehogy bevidd a fehérvári kutyaütőkhöz!! Sárváron van Robick, vagy Pesten; Mobileman, Benji Kiskinhalason, Fucker Pécsett, illetve én Tökölön. Tegnap csináltam meg pont két ilyen gépet.
szerk: hazudok, mert az egyik nVidiás volt
Így, jól be kell bugyolálni a NB/GPU-t, hadd főjön meg mire lejár a garancia!!
Ha megcsináltattad, akkor egy hűtés-modding sem fog ártani, ha nem akarsz az első nyári melegben megint BGA-zásra költeni...
-
Benji77
aktív tag
Én már kipróbáltam 5-6 fajta fluxot, de a legjobb az Amtech 559.
Eredetit csak a TME-nél lehet találni. Bruttó 3500Ft körül van a kis tubusos.
Már én is csak ilyet használok.
Lehet itt mesélni a többiről. Ez a legjobb. Ennyi. -
Rive
veterán
válasz
KillHates #311 üzenetére
Melyik cégnél nyomod?
Az nem téma itt
Már megyek is, PH-relevánsan csak némi alap forrasztgatásban vagyok jelen, BGA-ban kifejezetten nem, szóval további jó beszélgetést/füstölgést
Illetve, mert sokan kérdezik: Intel fogalaltokkal foglalkozik valaki közületek? Tudtok néhány nevet/nicket?
-
Rive
veterán
válasz
KillHates #303 üzenetére
Erről a fajta PCB hibásodásról meg én nem tudok semmit: gyártásnál ugye leginkább zsir új nyákra mennek az alkatrészek, ha pedig később jön vissza valami, akkor az meg már nekünk egyelemű minta.
Az MSL viszont eredendően kifejezetten az alkatrészekre vonatkozik ebben a formában. Reworkkal/kész panelekkel kapcsolatban is nem a nyák, hanem a felrakott alkatrészek miatt kerül elő, már amennyire én tudom.
Amúgy amig be nem sz*ptuk azt a rossz sorozatot, addig itt se volt ennek az egész MSL dolognak semmi hagyománya... Bezzeg azóta...
-
robick5
tag
válasz
mobileman #302 üzenetére
Az ilyen fóliaszakadás lohasztó tud lenni ,de beugrott egy meg esett történet.
"Volt egy munkatársam,neki volt egy kőműves /nem mindíg józan/ szomszédja,drótkerítés van a telkek közt.A kőműves kutyája mindíg kirágott egy nagy darabot belőle,majd átjárt a kollégámhoz.Egyik nap látta,hogy kinn van a kertben a szomszéd,szóvá tette neki,kellene valamit csinálni a kerítéssel,erre átgondoltan kicsit dülöngélve /az alkohol mámorában/ felemelte az ujját,majd ennyit mondont aaa majd becsapom misunggal...."
No erre a lapra ugyanezt mondaná..........
-
Hát, igen. Bárhogyan is nézzük, azért a mi munkánk is kisipari jellegű, ezért igazodni kell a szabványokhoz. De azért azt megemlíteném, hogy egy-egy ic-nél, azért nem hiszem, hogy ilyen jellegű metódusra lenne szükség, ezek az adatok inkább a szerelt panelekre vonatkozik; meg is említi, hogy az SMD érzékeny a párásodásra. Szerintem lehet hivatkozási alap, de én még a 22 éves pályafutásom alatt, nem találkoztam olyan új IC-vel, aminek pont a párából adódó nedvesség tett volna be; pedig kaptam már olyan IC-t aminek fehér volt a korróziótól a golyók az alján. Ment az uh mosóba, átmostam izopropil alkohollal majd egy órára a szárítóba. Inkább a PCB és azon belül is a rétegátvezetés, aminek a végét jeleni a pára vagy akár egy csepp folyadék...
-
Rive
veterán
válasz
KillHates #299 üzenetére
Titeket azért ez tipikusan nem érint túl keményen: javitásnál felrakod, megy/nem megy, a statisztikai minta leginkább egyelemű.
Gyártásnál a selejtarány, az merőben más tészta...
Ugyanakkor fentebb a konkrét esetben valós hivatkozási alap az MSL követelmények be nem tartása.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hirdetni!
- Filmvilág
- sh4d0w: Vigyázz a háttértáradra...
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- World of Tanks - MMO
- E-roller topik
- Túra és kirándulás topic
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 16 M4 Max 36GB RAM 1TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 Max 36GB RAM 1TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 16 2024 M4 Max 64GB 2TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 13 2020 M1 16GB 1TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF VG27AQ 165Hz QHD IPS 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi 9AT 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! HP Elitebook 840 G11 üzleti notebook- Intel Core Ultra 5 135U 16GB DDR5 RAM 256GB SSD W11
- DELL Latitude 7340 i7-1365U 16GB 1000GB 13.3" FHD+ TouchScren 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 5600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 4060 TI 16GB Zalman N5 Chieftec 700W
- Samsung Galaxy A23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest