Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#17451) csabyka666 válasza Hujikolp (#17449) üzenetére


csabyka666
addikt

Köszi, szuper! Ha már hőlégfúvózok, szeretném a lehető legigényesebben csinálni. :K

Ezt hogy érted?
250 fokon tartod 15-20 másodpercig, akkor a golyók is felmelegednek 235-240 fokot köré, kb 60 másodpercen át. Akkor most 15-20, vagy 60 másodperc? Nézem az ábrát, de egyelőre csak ismerkedek vele. Gondolom az ilyen elmelegedős notiknál a lead-free grafikon vonatkozik rám.

[ Szerkesztve ]

Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091

(#17452) Hujikolp válasza csabyka666 (#17451) üzenetére


Hujikolp
őstag

Ha szép lassan melegíted, pl 1 fok per másodperc alapon (hogy ne kapjon hősokkot és mindenhol átmelegedjen egyenlően), a BGA teteje mindig melegebb lesz, mint a golyóknál lévő hőmérséklet. (gondolom alulról nem fog kapni hőt). Te csak a BGA tetején lévő hőmérsékletet tudod mérni infrával, ezért annak a hőmérsékletéhez kell gondolkodni. Általánosságban, 260 fok a BGA maximálisan elérhető hőmérséklete az adatlapok alapján. Tehát ennek az adatnak a tudatában alá kell menni. A 250 fok tető hőt ezért mondtam. 217 - 220 fok között olvad meg a golyó, én minden golyónak legalább 230 fokot el kell érnie. (ekkor létrrjön a jó intermetallikus réteg a golyó és a forrpad között)
A túl magas hő teljesen kiégetheti a folyasztószert és a BGA is tönkremehet.
A naracs görbe próbálja illusztrálni a tetején lévő hőt:
Ez maradjon 260 alatt lehetőleg és igen ezen a csúcson legyen 20 másodpercen át ilyen hőn.

[ Szerkesztve ]

(#17453) csabyka666 válasza Hujikolp (#17452) üzenetére


csabyka666
addikt

Hú, nagyon hasznos infók ezek! Valami ilyesmit kerestem, ha nem pont ilyet! :R

A hőlég, amivel nekiállok, 10 fokonként állítható, szóval relatíve precíz, mármint ebben a kategóriában mindenképp. Max azzal tudok játszani, hogy kezdetben nem melegítem közelről, csak szép fokozatosan közelítek a chip felé. Van egy rakás rossz / régi alaplapom, azon gyakorlatozok, mármint az infrás dolgot illetően, hogy a kezemben benne legyen az érzés. Jövő héten jön meg a flux, amit javasoltatok, aztán nekiesek egy HP DV9700-nak. Alulról nem kap hőt, csak a chip felől, igen.

A 20 másodpercet nem látom csak, mármint a grafikon 60-90-et ír, vagy lehet én nem nézek jót...

[ Szerkesztve ]

Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091

(#17454) Hujikolp válasza csabyka666 (#17453) üzenetére


Hujikolp
őstag

A 20mp nincs rajta a grafikonon, mert én azt "viruálisan" odarajzoltam a sárga vonallal.

Így zöldel, talán egy picit érthetőbb.

[ Szerkesztve ]

(#17455) csabyka666 válasza Hujikolp (#17454) üzenetére


csabyka666
addikt

Tehát a reflow fázisban ráadom 250 fokra, ezt 20 másodpercig, aztán hagyom kihűlni, jól értem?

Reflow fázisban a többi időben 230 fokon fújassam? Magyarán ha eddig a fázisigelértem, akkor 230 fokra állítom a pisztolyt, ez megy 60 másodpercig, majd 250 fokra teszem, és így 20 másodperc, aztán magára hagyom, vagy kell valami levezető hőközlés neki?

Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091

(#17456) Hujikolp válasza csabyka666 (#17455) üzenetére


Hujikolp
őstag


Ez egy sátras, sematikus hőprofil. A hőlégedet nagyobb hőmérsékletre kell állítani, hogy fel tudja melegíteni a BGA-t. Tehát, ha 230 fokkal fújod, akor 190-et épp hogy el fog érni. Melegítés során ügyelj arra, ha lokálisan melegíted, akkor ott könnyen púpos lesz a panel felfele vagy lefele. Ekkor nyitott, vagy zárlatos forrasztás jöhet létre.
Ha selejt a kártya, akkor próbáld meg lepattintani utána és látni fogod, hogy lett-e zárlat vagy nyitott kötés. Persze ez csak gyakorlásra jó.
Neked kicsit egyszerűbb, mert van infrás hőmérőd, így folyamatosan tudod monitorozni a hőmérsékletet.

(#17457) quailstorm


quailstorm
nagyúr

Hello!

Látom megy a gányolás téma, akkor én is szeretnék kérdezni.
Adott egy iPhone 4, aminek eltörték a SIM olvasóját. Valahogy ki kellene cserélni. Én BGA-val még sose foglalkoztam.

Kb. ez lenne a procedúra.

Hővédelem céljából kaptont veszek rá (aliexpress). Lehet valami tálca is kellene, mert eddig mindig tálca nélkül szereltem.
Hőlégfúvóm ilyen.
Forrasztópáka régi babakék Weller, de tudok és tervezek venni újat.
Occó infra hőmérő lézerpointerrel van. A hőlég és a pointer eddig telefonok ragasztásának bontásához volt használva.

Kellene még flux, amihez nem értek, látom fent van linkelve egy aliexpressesnél sokkal drágább. Még erre a feladatra is érdemes azt venni?

Ezen kívül ha van valakinek linkje írásokhoz, videókhoz ami teljes kezdőnek segíthet, akkor kérném. Téma összefoglaló meg úgy néz ki, hogy nincs.

(#17458) jancsi20


jancsi20
csendes tag

Az az érdekes, hogy én direkt nem akarok kókányolni, meg akartam venni egy jó valóban olcsó gépet 70 eFt környékén. lebeszélteket.
De azt mindenki lehurrogta, hogy nem jó, meg kókányolás. Amit azért ilyen dolgokra találtak ki.

Személyesen is leoltottak, hogy min. 400 környékén gondolkozzak.

De aki itt egy kis gyenge hőlégfúvóval játszadozik az kicsit sem gond. Hát ez érdekes.
:W :W :W
:C

Persze megértem, a tanácsotokat(gyűjtök egy nagyobb gépre), de akkor másnak miért jönnek az ötletek az 5 eFt os low budget megoldásokra?

[ Szerkesztve ]

További szép napot! Üdvözlettel: jancsi20

(#17459) KillHates válasza jancsi20 (#17458) üzenetére


KillHates
nagyúr

Na, így segítsen az ember...
Basszus, egy szartégelyt akartál megvenni, (T-862) ami még profilvezérlést sem tud és egy halogénlámpával melegít! Találomra lövi be a hőmérsékletet a vezérlése mert semmi visszacsatolás nincsen benne. :Y Ennél még a stopper+festékégető kombó is jobb! :W A "leoltás" azért költői túlzás, csak mondtam, hogyha minőségi munkát szeretnél (mert ezen ment az affektálás) akkor zsebbenyűlós lesz a történet. De tégy a belátásod szerint arra költöd a pénzed amire akarod én csak azért "oltottalak" le, hogy ne dobd ki az ablakon lóvét. Meg nem akarom utána a nyafogást hallgatni, hogy nem megy úgy a történet ahogy elképzelted.
Egyébként ha van gyakorlata az embernek akkor kis qfn-eket és mondjuk BGA-kat RAM modul méretig lehet "kézzel" csinálni, de nagyobb chip-ekhez -azaz GPU, CHIPSET- már szigorúan kell a profil vezérelt melegítés.

Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...

(#17460) csabyka666 válasza Hujikolp (#17456) üzenetére


csabyka666
addikt

Lehet rosszul tettem fel a kérdést, nyilván ha adott hőmérséklettel fújom, akkor a felület már kevesebb lesz, a golyók még ettől is kevesebb hőt kapnak. Ezt kell kitapasztalni, hogy mennyire állítsam a készüléket ahhoz, hogy elérjem a kívánt fokot a panelen, ezt persze nem lehet így megmondani pontosan.

Köszi az infókat, ebből már ki tudok indulni. :R

Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091

(#17461) csabyka666


csabyka666
addikt

@ (#17458) jancsi20: A kókányolásról annyit, hogy ha visszaolvasol, leírtam, mi a célom ezzel a projekttel. Van jópár noti nálam, ami elmelegedett. Bontani fogom őket mindenképp, de így nem tudom letesztelni az alkatrészeit, és nem akarom bekamuzni azt, hogy jók, amikor nem láttam működni. Ha ez a hőlégfúvós történet annyira bejön, hogy a tesztet megcsináljam, akkor örülök, mert megvan kb 20k-ból (gép, szűkítő, flux...).
Ha ennyire se vagyok igényes, bedobom a sütőbe, aztán lesz ami lesz, de akkor már igyekszem megcsinálni a lehetőségekhez mérten normálisan. Hajt a kíváncsiság is, egy DV9700-as is sorra kerül majd, és ha sikerül, a saját notim helyett munkába állítom, kíváncsi vagyok, meddig megy majd.

Azzal tisztában kell lenni, hogy se a reball, pláne nem a reflow, pláne nem hőléggel - nem örök megoldás. Ezek a notik rossz konstrukciók, javíttattam én is jópárat, aztán van, amelyik a mai napig megy, de a legtöbb nem bírt ki 1 évnél többet, pedig elvileg nem melegítve volt, hanem golyózták. Persze, le kell cserélni a chipet, oké, de amikor 10-12.000 forintokért golyóznak, abba tuti nincs benne a chip cseréje, egy 30k-40k-s notira meg nem fognak költeni sokat, inkább vesznek másikat.

Beleolvastam a témába anno, amikor ezek a melegedős jelenségek elkezdtek megjelenni, de akkor és most sem érné meg beruháznom többszázezret. Nem azt mondom, a gépek nem hoznák vissza az árukat, de nekem nem adná ki.

[ Szerkesztve ]

Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091

(#17462) Hunter2 válasza quailstorm (#17457) üzenetére


Hunter2
addikt

nekem az lenne a tanácsom hogy ha ilyesmit akarsz csinálni akkor legalább egy ilyet vegyél. [link]

Ez is elég messze van a jótól de sokkal alkalmasabb arra amire neked kell.
Iphone sim aljzatot cserélni festék égetővel, nem tudom hogy gondoltad ezt. :F

(#17463) KillHates válasza Hunter2 (#17462) üzenetére


KillHates
nagyúr

Vállalható cucc, szerintem QFN-ek bajlágolására tökéletes :D
A jószopáson van rogyás mennyiség, kb ugyanezen az áron!

Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...

(#17464) quailstorm válasza Hunter2 (#17462) üzenetére


quailstorm
nagyúr

Gazdasági totálkáros az iPhone és nem gond, ha nem sikerül.
Viszont akarok venni saját forrasztóállomást, mert a Weller még apámé, 30 évvel ezelőttről, és eléggé el van használva. Konkrétan egy ATX táp kondicsere is katasztrófa vele.
Arra olyan 30k-t szánok.

Úgyhogy ha van jobb ajánlott ilyen kombinált gép, akkor nyugodtan linkelj drágábbat.
Az a hőlégfúvó meg telefon kijelzők és hátlapok levételéhez lett véve, arra meg kiváló, tegnap is szét tudtam vele szedni egy Galaxy S7-et.
BGA-t azzal eredetileg nem terveztem csinálni, csak kaptam ezt a szifonos feladatot...

Amúgy nem lenne jobb inkább venni egy ilyet, meg egy ilyet?

[ Szerkesztve ]

(#17465) Hunter2 válasza quailstorm (#17464) üzenetére


Hunter2
addikt

tessék itt egy meleg levegős páka ami használható is: [link]

ez meg egy vicc: [link]
Én régebben rendeltem egyet és egy rakás szemét.

[ Szerkesztve ]

(#17466) Hunter2


Hunter2
addikt

A G86-730-A2 és a G86-731-A2 csereszabatosak? :F

(#17467) mobileman válasza Hunter2 (#17466) üzenetére


mobileman
aktív tag

Igen, simán csereszabatos!
[link]

[ Szerkesztve ]

BMW navigáció szerviz-» https://www.bmwmodulszerviz.hu

(#17468) RestasDH


RestasDH
újonc

Sziasztok srácok!
Olvasgattam a topic-ot az első hozzászólástól és, ha nem jelent problémát, szeretnék csatlakozni a közösségetekbe! :)

(#17469) KillHates válasza RestasDH (#17468) üzenetére


KillHates
nagyúr

Üdv a klubban! :)

Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...

(#17470) laskr99


laskr99
addikt

Sziasztok!

Ebayről rendelt chipsetekkel van valakinek tapasztalata? Egyik ritka gyűjteményemben lévő lapon szénné van sarkazva az rd600 és ebayen 3.3k kínából. A lap bios beállítás után lefagy restartkor, esetleg resetre törli a beállítást, néha nem indul meg ilyen érdekességek... Nagy darabok hiányoznak a chipből, 3 sarkán: [kép]

Gondoltam elvinni egyik szakihoz kicseréltetni, és akkor hibátlan azzal.

Szóval a kérdés adott. Mennyire megbízhatóak ezek a chipset eladók?

[link]

[ Szerkesztve ]

(#17471) envagyok válasza laskr99 (#17470) üzenetére


envagyok
veterán

Nekem egy GTX580 vga chip lett cserélve ebay-ről.
Meg se lepődtem, hogy nem működött utána.
Szerencsére korrekt volt az eladó, és visszatérítette.

Keresek 3dfx és régi ATI, Nvidia videókártyákat, Gravis, Creative hangkártyákat!

(#17472) Tamás9x válasza laskr99 (#17470) üzenetére


Tamás9x
őstag

Elég nagy százalékban jók, ha nem a legolcsóbb "NEW" karcos IC-t veszed.

https://www.youtube.com/@kisstontour

(#17473) nahunn válasza laskr99 (#17470) üzenetére


nahunn
tag

én még nem nagyon találkoztam hibással ami láthatóan is új volt

(#17474) Hunter2 válasza nahunn (#17473) üzenetére


Hunter2
addikt

láthatóan is új? A youtubon van egy csatorna aminek az egyik videójában az szerepel hgy a kínából érkező új chipnél a feliratok gravirozva vannak míg az eredeti gyárilag felrakott ATI-AMD chipeknél festve vannak.
Szóval a kínaiak minimum átgravirozzák a date kódot, de mondjuk garanciális problémáink nekünk sincsenek az ilyen chippekkel javított gépekkel. szóval passz, lehet csak azért írják át hogy a friss kóddal jobban vigyék a chippeket.

(#17475) martonmiklos


martonmiklos
tag

Üdv!

Nem tud véletlenül valaki beszerzési forrást a képen látható SD kártyafoglaltra?
https://i.ebayimg.com/images/g/ODgAAOSwFnxbmC5w/s-l1600.jpg

MSI notikban van ilyen PCB szintjébe süllyesztett.
Köszi előre is!

(#17476) zorroka74


zorroka74
újonc

Üdv.

A1466 alaplapotok nincs hibás?
Memóriák érdekelnének róla, mind a négy!

h9ccnnnbltml , ezek voltak ezen.

www.notebookgarage.hu, www.nbga.hu , https://www.facebook.com/NotebookGarageNyiregyhaza

(#17477) KillHates válasza martonmiklos (#17475) üzenetére


KillHates
nagyúr

Edetleg bontott?

Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...

(#17478) martonmiklos válasza KillHates (#17477) üzenetére


martonmiklos
tag

Persze jó volna, a jelenlegibe sikeresen fordítva dugtak kártyát és a pineket sehogy sem sikerül úgy origamizni, hogy jó legyen. Mivel csak műkedvelő vagyok nem nagyon van bontási forrásom :(.

(#17479) KillHates válasza martonmiklos (#17478) üzenetére


KillHates
nagyúr

Fotózd körbe és küldd el légyszíves privátban.

Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...

(#17480) KillHates


KillHates
nagyúr

Ezmiez?

Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...

(#17481) gino0072 válasza KillHates (#17480) üzenetére


gino0072
csendes tag

Talán okos sütő 3 in 1-ben ! :C :W

Üdv! gino0072

(#17482) Phobion


Phobion
őstag

Sziasztok!

Tudna valaki ajánlani Budapesten megbízható üzletet/személyt, aki BGA-zna egy ASUS GTX 780-at. Egyszer már volt BGA-zva, de nem sokáig bírta. Jelenleg nincs keret új, hasonló kártyára így még egyszer megpróbálnám meg bga-ztatni.

Előre is köszönöm!

Sci-fi, fantasy könyvek eladók: https://hardverapro.hu/apro/elado_sci-fi_fantasy_konyvek_4/hsz_1-50.html

(#17483) mobileman válasza KillHates (#17480) üzenetére


mobileman
aktív tag

Tojáskeltető.... :C

BMW navigáció szerviz-» https://www.bmwmodulszerviz.hu

(#17484) martonmiklos válasza KillHates (#17479) üzenetére


martonmiklos
tag

Küldtem pü-t.

(#17485) Benji77


Benji77
tag

Találkozott mostanában valaki új "hibás" 216-0752001 -es szériával? 2017-es
Már a harmadik chip a harmadik gépben, de nem működik. Eredeti chippel jó.
Megbízható eladótól származik, eddig nem volt probléma vele.

(#17486) nahunn


nahunn
tag

Láttam már sok gányolt gépet, de a tegnapi szerencsétlen tk81 kiverte a biztosítékot, muszáj leírnom a történetet:

a zügyf behozta, hogy nincs kép, már volt javítva, de leégett a szervíz ahol csinálták és nem tudják javítani, mert a bga-zoo gép is leégett

szétszedés során a következőket tapasztaltam:

- csavarok tömkelege hiányzik, az alaplapban egy sem volt
- az egyébként elég jól látható bluetooth kábel két részbe tépve
- az északi, déli és videomem-en kék szalonnák ( -1 mw/K kb.:) ) olyan vastagságban, hogy a heatpipe rá sem
tudott ülni rendesena diszkrét videochipre
- a 216-0752001 barnára sütve, körülötte csati barnára égetve, rászáradt flux vastagon
- a fenti chip dátum kód 1105 (video 1107, déli 1106)

Ezek után megkérdeztem a gép történetét, hát az sem semmi, a fickó az összes számlát megőrizte:

2015 februárban alsóersősorban 36.000-ért alaplapi chipset javítás GARANCIA NÉLKÜL!!!!
2015 április frangepánban kb. ugyanennyiért javítás
2016 decemberben frangepánban kb. ugyanennyiért javítás
2018 januárban frangepánban kb. ugyanennyiért javítás

pedig csak 1db nyomorult új 001 kellett volna rá...

Emberünk elég türelmes,de az hogy ilyen van egyfelől szomorú, másfelől örülök, mert ha mindenki tisztességes munkát végezne, nehezebb lenne jól keresni...

(#17487) nahunn válasza Benji77 (#17485) üzenetére


nahunn
tag

nem hál istennek, bár mostanában nem is túl sok 001-et cserélek, kezdenek lassan kihalni
melyik eladótól van? nekem sse-icvel meg néha szsxtech-el volt régebben ilyen azóta
nem veszek tőlük semmit

(#17488) KillHates válasza nahunn (#17486) üzenetére


KillHates
nagyúr

Ma hoztak egy GTX780-ast ami egy hónapot ment a TZteam-es 20 ezer Forintos BGA-zás után. Nem tudom mit csináltak a kártyával, de az tuti, hogy BGA-zó gépet nem látott, se még hőlégfúvót sem... Talán makkforrasztották....

Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...

(#17489) Benji77 válasza nahunn (#17487) üzenetére


Benji77
tag

Chipbay __store és portatilmovil.
Nem értem. Nem lehet hogy Bios nem szereti az új chipet ? Bár már cseréltem is a tartalmat .

(#17490) nahunn válasza Benji77 (#17489) üzenetére


nahunn
tag

hát spanyol ebayertől eccer rendeltem tavaly 2 db 001-et mind a 2 szar volt pedig 17 date code újnak nézett ki, felraktam végül egy kínai csipet és azzal ment uaz a lap gond nélkül
a nyakam nem tenném rá h a portatilmovil volt de sanszos

(#17491) fero02 válasza KillHates (#17488) üzenetére


fero02
veterán

De hisz az jó... nem? :U

(#17492) KillHates válasza fero02 (#17491) üzenetére


KillHates
nagyúr

Nem is mondtam, hogy bajt csináltak volna vele :D

Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...

(#17493) Speed® válasza Speed® (#17429) üzenetére


Speed®
HARDVERAPRÓD

Szereztem PCIe/M2 adaptert végül inkább.
Ha vállalná valaki a bedrótozást, írjon rám..

(#17494) #38742016


#38742016
törölt tag

Sziasztok!

Végül sikerült flashelni a KBC belső memóriáját is ennek a leírásnak az alapján. Működik a gép hibátlanul, de mivel a BIOS frissítő programból vágtam ki hozzá a fájlokat, a serial, asset tag, service tag, és az Ethernet MAC-címe elveszett. A MAC címet tudom pótolni eszközkezelőben, viszont a többihez nem találtam programot, amivel be lehetne írni a BIOS-ba. A Windows első bootoláskor aktiválta magát, de gondolom más hasonló módon visszaállított gépeken is ugyanez az "üres" serial van, nem fog ez később gondot okozni? Engem igazából nem zavar, látszólag semmi probléma nincs belőle, de hátha valaki jobban tudja. :R

[ Szerkesztve ]

(#17495) katalin888


katalin888
aktív tag

Sziasztok!

Egy megbízható szervizt keresek aki normális áron garanciával vállal reballt!
Kit ajánlotok? előre is köszönöm.

(#17496) mobileman válasza katalin888 (#17495) üzenetére


mobileman
aktív tag

www.reballing.hu :K

BMW navigáció szerviz-» https://www.bmwmodulszerviz.hu

(#17497) Hunter2 válasza #38742016 (#17494) üzenetére


Hunter2
addikt

keress egy másik gépből mentett bios+KBC dump-ot és azokat írd bele a lapba. Akkor lesz serial-od, igaz nem az eredeti de az kit érdekel.

(#17498) zsolti_20


zsolti_20
senior tag

Üdv Emberek! Tudom annyira nem vág témához, de ez a topik áll legközelebb ahhoz amit szeretnék kérdezni.
Amatőr szinten foglalkoztam forrasztásokkal, amihez egy Solomon SR 965-öt vettem még évekkel ezelőtt, ebayről kínai forraszanyagot hozzá. Ezzel tényleg csak az alap dolgokat tudtam javítani amik nem annyira kicsik. Pl elkok forrasztása, vagy kábelek forrasztása. Mostanra úgy érzem egy szinttel feljeb szeretnék lépni, ehhez keresek megbízható jó minőségű forrasztót, forraszanyaggal és fluxal.

Miből milyet lenne érdemes vennem? Láttam olyan pákákat ami mellé állomás is van. Érdemes erre beruházni? Vagy maradjak a sima 1 pákás kivitelnél? Forrasztóanyagból gondolom a kínából rendelt ebay-es legolcsóbb sem a legjobb. Fluxot régebben epdig csak egyszer használtam, de nagyon megkönnyítette a dolgomat. Azóta is szeretnék beruházni rá és most jött el az ideje. :R

(#17499) Tamás9x


Tamás9x
őstag

Használ valaki MultiScope készüléket? UT181A-ra lennék kíváncsi érdemes e vele foglalkozni :)

https://www.youtube.com/@kisstontour

(#17500) nahunn válasza zsolti_20 (#17498) üzenetére


nahunn
tag

ha veszel egy aoyue 968-t, mindent meg tudsz csinálni,
fluxból pedig nc559 a tme.eu-tól a tökéletes megoldás

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.