Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:03:45

LOGOUT.hu



Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#62901) MrDerekas válasza Elims (#62900) üzenetére


MrDerekas
addikt

A ramokat nagyon nem zártad ki és a processzort sem. Ennyiből kb bármi lehet hibás. Egy ram modullal próbáld indítani, mindegyik slotban. (Tehát egyszerre egy modul és minden slotot próbálj végig, majd a másik modul.)

www.derekas.webnode.hu --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- https://logout.hu/bejegyzes/mrderekas/a_szkeptikus.html

(#62902) quailstorm válasza Elims (#62900) üzenetére


quailstorm
nagyúr

Jó a kártya, igazából bármit elbír talán a PCI- sínből táplálkozó új Radeonokon kívül. Haverom 946-os chipsetű lapban, ami eggyel régebbi a tiednél, használt GT1030-as GeForce-ot.
3 beep eszerint megy?

Integrált grafika északi hídban van, ha az rossz akkor az egész rossz, esetleg le van tiltva.

Xeon CPU-t kéne bele venni Kínából, pl. E5450. Vagy itthonról Q6600.

De először meg kéne győződni róla, hogy mi a rossz...

[ Szerkesztve ]

(#62903) MrDerekas válasza quailstorm (#62902) üzenetére


MrDerekas
addikt

Gondolom ezt a csipogást akkor produkálta, mikor kivette a vga-t is. Nekem ez jött le.

www.derekas.webnode.hu --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- https://logout.hu/bejegyzes/mrderekas/a_szkeptikus.html

(#62904) Elims


Elims
veterán

Igen,tudom,hogy felületesen,nem mindent végig próbálva zártam ki a lehetőségeket. :-/ Holnap megcsinálok mindent tüzetesen.Egy dologban reménykedem,hogy nem az alaplappal lesz a gond.
Nem az enyém a gép,egy barátomé akinek szeretnék egy jobb gépet visszaadni..A kislánya már nagyon várja. (És ez nem csak a "kislányomnak kell" szöveg :-) )
Köszi a segítséget!!Holnap újra jövök.
Azt nem írtam,hogy mindent megelőzően pasztáztam a videókártyát és az alaplapi processzort is.Holnap újra kell. :-/

(#62905) MeroM válasza Elims (#62900) üzenetére


MeroM
senior tag

2 csipogas ram 3 csipogas vga hiba/nem erzekeli stb

(#62906) rushty válasza MeroM (#62905) üzenetére


rushty
senior tag

A 0 csipogas, sotet képernyő? Mikor berakom VGA-val (pci-e). Vs.
Kiszedem és alaplapi integrált normál módon elindul. :F

[ Szerkesztve ]

Revolut meghívó pü-ben

(#62907) jokeph válasza rushty (#62906) üzenetére


jokeph
nagyúr

Milyen VGA ? Segédtápos ? Ha igen, rá volt dugva ?

RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing

(#62908) rushty válasza jokeph (#62907) üzenetére


rushty
senior tag

Radeon hd4xxx, nem nagy érezted, de akár kipróbálhatod másikkal is, gyanítom hasonló lesz az eredmény

Revolut meghívó pü-ben

(#62909) Black Dragon


Black Dragon
addikt

Sziasztok!

Az egyik kollégától vettem egy Asrock H81M-DGS lapot, viszont utólag derült ki, hogy 2 cpu tű el van/volt ferdülve. Erről igyekeztem képet csinálni, íme: [link]

Nem a legjobb képek, elismerem, de talán látható rajta a lényeg. Az első képen a jobb alsó sarokban, a másikon a jobb felső sarokban van a baki. Mivel nem véltem végzetes hibának, egy kis műanyag bizbasszal (egészen konkrétan az ingem gallérjának merevítőjével) sikerült rendberakni a szóban forgó 2 tűt (legalábbis látszólag).

A kérdésem annyi lenne, hogy mekkora hibának számít mindez, tehát az is hogy valaki mondjuk 2 ferde tűvel használta a procit vagy, hogy én most ezt saját kezűleg visszahajlítottam és úgy akarnám használni. Illetve amennyiben elindulna a gép így, érdemes-e a biztonság kedvéért valamilyen konkrét tesztet lefuttatni ami kimutatná az esetleges hibát vagy hibákat?

Köszi a segítséget!:R

(#62910) Doky586 válasza Black Dragon (#62909) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Kérlek írd ide a userneved és jelszavad hogy meg tudjuk nézni a képet... :))

(#62911) Doky586 válasza Black Dragon (#62909) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Kösz. Így már jó.

(#62912) Starchm válasza Black Dragon (#62909) üzenetére


Starchm
őstag

Ha elindul a gép és mindent rendben felismer akkor többnyire jól fog menni. Nagyon sok olyan pin van ami nincs bekötve vagy van belőle még mellette 40 hasonló.

Tehát ha mindent felismer akkor jó a cucc.

Doky Nálam belépés nélkül egyből kidobta a képet.

(#62913) Black Dragon válasza Starchm (#62912) üzenetére


Black Dragon
addikt

Szuper, köszönöm! A mindent felismer alatt a ramok, gpu, hdd és minden egyéb periféria értendő?

Nem tudom egyébként, hogy meddig vagy milyen módon használta az előző tulaj, akitől én vettem kolléga ő azt mondta, hogy egy komplett gépet számított be, működött, azt bontotta meg és adta el belőle a lapot nekem.

(#62914) Starchm válasza Black Dragon (#62913) üzenetére


Starchm
őstag

Aha periféria hdd és minden egyéb amit rádugsz.

(#62915) Black Dragon válasza Starchm (#62914) üzenetére


Black Dragon
addikt

:R

(#62916) V60


V60
aktív tag

Sziasztok!

Nem tudom, hogy jó helyre írok-e de azért megpróbálom.

Adott ez a lap: ga-h81m-d2v
Ha kell akkor a többi összetevőjét is leírom a gépnek.

Leállításkor pár másodperc után újraindul magától a Win, ezután ismét leállítva már nem indul újra.
Mi lehet vele?

Válaszokat előre is köszönöm. :R

Üdv Zola

A bugyi nem a legjobb dolog a világon de közel áll hozzá!!!

(#62917) jacint78 válasza Black Dragon (#62913) üzenetére


jacint78
addikt

Ha elindul a gép, akkro nagy baj már nem lehet. A ramok és a 16-os PCI-express van közvetlenül a processzorra kötve, ha azok is mennek, akkor nincs gáz. Amúgy, ha valamelyik sarokban vannak a lábak, akkor jóeséllyel a teljes hiányuk sem okozna gondot, kivéve a jobb alsó sarokban, tehát az express és a ramok felöli oldalán.

type your text here..

(#62918) Carasc0


Carasc0
őstag

Sziasztok!

6 problémamentes év után olyan problémával állok szemben, amelyet néhány problémamegoldó próbálkozás után sem tudtam orvosolni, így segítséget szeretnék kérni. Gép specifikáció-m a profiloldalamon olvasható.

Alapismeretek a probléma kifejtéséhez:
Rendszer: Windows 7 Ultimate 64 bit ENG with SP1 (telepítve augusztus 28.)
Egér: Logitech G400

A probléma:

Az előző 2 éves belakott Windows 7 használata közben keletkezett idén nyár elején. Arra lettem figyelmes, hogy az egérkurzor 3 mp-nyi időre megfagy, majd az irányítás újraéled. Gondoltam biztos azért van ez, mert melege van a gépnek és a belakottságot számításba vettem. Így került sor egy rendkívül alapos géptakarításra + a fentebb említett időben egy tiszta windows 7 telepítésére. Miután kiépítettem az új rendszeren a szoftverbázist, gondoltam megszűnik a kb napi 2-3 alkalommal megjelenő fagyás. De sajnos nem így történt. Nem csak az hogy előjött, hanem még gyakoribbá is vált.

A jelenség kellemetlen hatása tovább nőtt. Ezt úgy értem, hogy napi szinten random időközönként nem csak egérkurzor fagy meg néhány mp-re, hanem a billentyűzet is. Num Lock-ra sem reagált. Megijedtem és dobtam egy RESETET. Mára rájöttem, hogy valójában a fagyás csak a periféraszinten jelenik meg, ugyanis míg a jelenség tart, addig a rendszerfolyamatos és a futó programok teljesen jól működnek. Tehát nem hinném hogy a Windows, programösszeakadás vagy épp digitális fertőzés áll a háttérben.

Ma viszont jobban megfigyeltem a jelenséget. Történt ugyanis, hogy ma megint teljesen kifagyott a bill+egér. Mivel mind2 eszköz használhatatlanná vált, ezek nem éledtek fel pár mp múlva sem. Hagytam hogy maradjon így. Ezek az eszközök alapvetően 6 éven át az alaplap I/O USB2-es portjára voltak kötve. Elkezdtem cserélgetni. Eredmény: USB2-es porton nem éledtek fel az eszközök bárhova is dugtam őket, viszont USB3-as porton igen. Na mondom ez port (alaplap) hiba lesz. Gondoltam USB3-n hagyom, hátha nem jön elő a jelenség. De előjött. Igaz mérsékelten de sűrűn fagyott meg 1-2mp-re és már csak egérnél jött a szindróma. Mondom a fenébe.

Neten írták hogy ez alaplap hiba + 2 javaslatot tettek. 1. BIOS update 2. Disable Bluetooth. A BIOS nekem abszolút naprakész, A bluetooth-t kikapcsoltam. Eredmény: a jelenség továbbra is fennáll.
Jó rendben, utolsó próbálkozás az egeret átdugom a ház saját USB portjára. Jelenleg is onnan használom. Eredmény: a jelenség még ritkábban jön elő, de fennáll.

Neten írták hogy az USB-ket a Z68 chip vezérli és lehet felkéne tennem az Intel chipset drivercsomagot. Megmondom őszintén ezzel nem éltem, mert 6 éven át nem használtam és sosem volt belőle gond.

Jelenleg itt tartok. Én azt mondom ez alaplap hiba lesz, de segítséget/tanácsot szeretnék kérni.

Megj. 1 hete a friss windows egy hideg indítást követően úgy gondolta hogy elfelejti felismerni az alaplapi bluetooth drivert. Úgy kellett feltennem egy gyártóit. 6 év alatt sosem volt ilyen. Ez is gyanús.

Köszönöm előre is a tippeket!

Gondolkodj globálisan és tegyél lokálisan!

(#62919) jacint78 válasza Carasc0 (#62918) üzenetére


jacint78
addikt

Vagy a táp 5V-ja instabil, vagy valóban az alaplap problémás. Ha készenléti tápról megy az USB, akkor az Eup Erp bekapcoslása segíthet ezen, de max teszt erejéig.

type your text here..

(#62920) Carasc0 válasza jacint78 (#62919) üzenetére


Carasc0
őstag

Erre sem gondoltam még. Lehet megmozgatom, hátha megmozdult takarítás közben vagy bármi más hatás érte. Köszönöm a tanácsot.

Gondolkodj globálisan és tegyél lokálisan!

(#62921) Black Dragon válasza jacint78 (#62917) üzenetére


Black Dragon
addikt

Tegnap sikerült összerakni a gépet, el is indult minden, a vga és a ramok is mennek ahogy kell, a perifériákat is érzékeli.

Annyi bajom van, bár ez már szerintem inkább szoftveres baj lehet, hogy az alaplapba bedugott lan kábel nem ad netet. Eddig csak elég volt rádugni és máris volt net, most nem. Azt mondtam havernak, hogy én a driver hiányára tippelek, régebben nekem is volt asrock lapom és mintha ugyan ez lett volna nálam is, szerintetek?

(#62922) Black Dragon válasza Black Dragon (#62921) üzenetére


Black Dragon
addikt

Kiegészítésképpen annyi, hogy windows 7 fut a gépen.

[ Szerkesztve ]

(#62923) jacint78 válasza Black Dragon (#62921) üzenetére


jacint78
addikt

Ha fenn van a driver és nem jelez problémát, de mégsem működik a hálózat, akkor hibás.

type your text here..

(#62924) Black Dragon válasza jacint78 (#62923) üzenetére


Black Dragon
addikt

Este lesz időm ránézni újra a gépére, de a korábbi lan driver szerintem fent volt (mondván korábban működött) de az alaplapcsere miatt (Asrock H81M-ről H81M-DGS-re) lehet fel kell raknom neki ehhez a laphoz szükséges drivert. Egyelőre jobb ötletem nincs, ahogy eljutottam idáig majd jelzek.:)

Köszi addig is a tippet, tanácsot!

(#62925) Morph76


Morph76
aktív tag

Üdv!
Nem tudom votmá-e ,de megkérdezném.
Van arról valami hivatalos információ ,hogy az új intel procik mennek-e majd a Z370-es alaplapokban?
Köszönöm válaszotok előre is. :R

(#62926) Starchm válasza Morph76 (#62925) üzenetére


Starchm
őstag

A 8 magos legújabbat is fogja supportolni, viszont azért z370-en belül is lehet különbség a vrm minősége miatt.

(#62927) Morph76 válasza Starchm (#62926) üzenetére


Morph76
aktív tag

Köszönöm.
Asus Strix Z370-G -ről volna szó.Szerinte(tek)d?

(#62928) Starchm válasza Morph76 (#62927) üzenetére


Starchm
őstag

Azzal a lappal szerintem majd a komolyabb oc is mehetne simán :D

(#62929) Domkar


Domkar
lelkes újonc

Sziasztok !

:Y HELP ! :Y

Alaplap pontos típusa : Asus maximus hero 7
Processzor típusa : i7-4790k
Memória típusa : HyperX Savage 2x8Gb 2400mhz
Táp típusa : Enermax Revolution 87 Gold 1000w

Következő történt : Épp játszottam mikor egy szemvillanás alatt elment minden. Teljesen offolta magát a PC valamiért. Pár secre rá monitorok - nyomtatók - hangfal stb... visszakapcsolt. Gondoltam megint áramkimaradás volt fasza ... No de ! a gépem nem akart bekapcsolni. Itt már tudtam hogy gebasz lesz.

Át a tesztelő asztalra , első körben lehúztam minden fölös cuccot a tápkábelen kívül majd megpróbáltam az alaplapi START gombbal bekapcsolni mire a következő történt : 1 másodpercet villant az összes led és az egyik venti pörgött 1 másodpercig majd lekapcsolta magát. Az alaplapi piros ledek világítanak de ennyi se kép se hang. Meg sem mozdul ezek után még a venti sem hiába próbáltam többször is így bekapcsolni. Teljesen áramtalanítanom kell ahhoz hogy újra villanjon + felpörögjön 1 secre a venti - utána se kép se hang teljesen mindegy hányszor és melyik start gombot nyomom. Még a bios-ig sem jutok el. Még Q-code ERROR kódot sem tudok leolvasni a lapról !!

A következőket próbáltam eddig :

- Lehúztam az összes külsős perifériát
- Egyesével lehúztam a Ramokat,HDD-t,SSD-t,VGA-t stb...
- Végül csak a 24 pines csatit hagytam fent de semmi.
- Cseréltem elemet a lapban ...
- Végignéztem a lapot és szétszedtem a tápot hátha valamelyik kondi megadta magát de mind épnek tűnt nekem. ( nem vagyok táp szakértő de szemmel látható sérülés/hiba nem látható.)
- Másik táp csatlakozót is próbáltam de semmi eredmény.
- Másik elosztót is próbáltam...

Nekem ez úgy tűnt elsőre mintha valami zárlatot kapott volna de se áram kimaradás nem volt se más.
Elkezdtem egyesével nézni hogy mi lehet a gázos alkatrész de mindig ugyan azt produkálta. Nincs csere alkatrészem se táp se semmi más. Ahogy utánajártam táp döglött be valószínűleg de biztosat nem tudok mert nincsenek se teszt se csere alkatrészeim.

Tömörebben a hiba : A tápkábelt csatlakoztatom a gépre - Az alaplapi piros ledek bekapcsolnak de még mindig kikapcsolt állapotban van a gép. - Az alapon található Start gombot megnyomom mire villannak egyet a ledek és egy ventilátor erre az 1 másodperces időtartalomra felpörög majd minden leáll és csak a lap világít tovább de ugyan úgy kikapcsolt állapotban marad a gép. Ezek után hiába nyomkodom a start gombot csak teljes áramtalanítás után produkálja újra a hibát.

Szóval hova tovább ? Szükségem van a gépemre minél hamarabb szóval eléggé sürgős ez az egész főleg a munkám miatt melynek csak egy kevéske részét tudom itthon elvégezni a történtek után.

Mi mehetett tönkre szerintetek ?(Olyan mintha bekapcsolás után egyből levágná magát a gép zárlat miatt) Táp ? Alaplap ? Esetleg más ?

:R :R :R

A táp már 7 éves lett idén nyáron

[ Szerkesztve ]

(#62930) jacint78 válasza Domkar (#62929) üzenetére


jacint78
addikt

Amíg nincs cserealkatrész nincs mit tenni. Vagy a táp hibás, vagy az alaplap, ha már próbáltad minden más nélkül. LEhet rövidzár a lapon és az is hasonlóan viselkedik, mondanám, hogy csak a 24-es csatlakozó legyen rajta, de az már megvolt. Ha menet közben döglik így le, akkor vagy a processzor, vagy a VGA DC-DC konvertere szokott rövidzáras lenni.

Terhelés nélkül tudod próbálni a tápot, ehez a 24-es csatlakozón a zöldet kell összezárnod egy feketével.

type your text here..

(#62931) Domkar válasza jacint78 (#62930) üzenetére


Domkar
lelkes újonc

Ha a táp lenne a ludas arra még csak legyintek mert szépen kiszolgált az évek alatt. No de ha az alaplap a bukó akkor kapásból az egész platformot buktam. Ezt a kaliberű és a hasonszőrű lapokat már nem gyártják és használtan nem akarok venni. Még DDR3 as ramot kapok de lap+ proci ugrott ja és akkor ha új platform akkor már DDR4 fog kelleni... 1080Ti Aorus Extreme ...
Ennél rosszabbkor nem is jöhetett volna egy ilyen kaliberű kiadás ...
Első körben veszek egy új tápot de ne tudd meg. Majd megőrjít ez az egész hogy pont most közel 's távol sincs egy darab cserealkatrészem.

Ha menet közben döglik így le, akkor vagy a processzor, vagy a VGA DC-DC konvertere szokott rövidzáras lenni.
- Végigpróbáltam külön - külön egyesével mindet ha a proci vagy a kártya lenne a ludas akkor azok eltávolítása után rendben kellene mennie a lapnak nem ? Ez a mondatod a legaggasztóbb :F

[ Szerkesztve ]

(#62932) jacint78 válasza Domkar (#62931) üzenetére


jacint78
addikt

De igen, ha a rövidzáras a CPU konvertere például, akkor a 8 pinest lehúzva is már be kellene kapcsolnia. Nincs valami havernak, ismerősnek, szomszédnak bármiféle tápja? Próbálni jó egy codegen is.

type your text here..

(#62933) Domkar válasza jacint78 (#62932) üzenetére


Domkar
lelkes újonc

Néztem pár videót is erről a hibáról és attól félek hogy a lap lesz a ludas. Sajnos nincs olyan aki elérhető közelségben lenne a héten. A jövő héten már más de akkor már bukó az egész hetem innentől kezdve. :((

(#62934) Doky586 válasza Domkar (#62933) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Egy új táp azért olcsóbb mint egy új alaplap - teszteléshez.. (főleg ha már úgyis kiszolgálta az idejét) De ha a tápon át jutott be túlfesz az alaplapra akkor mindkettő elhunyhatott.

[ Szerkesztve ]

(#62935) Domkar válasza Doky586 (#62934) üzenetére


Domkar
lelkes újonc

Így van, ahogy írtam is - megrendeltem az utódját aztán ha megjön kiderül merre tovább. Nagyon remélem hogy semerre se kell tovább mennem mert én még teljesen elégedett vagyok ezzel a platformal. Innentől kezdve pedig ha még mindig nem jó akkor nincs mese 1151 re kell váltanom. Azzal pedig ugrik minden még a ram sem kompatibilis visszafelé ...

(#62936) jacint78 válasza Doky586 (#62934) üzenetére


jacint78
addikt

Nem tud csak úgy túlfesz bejutni a tápon át az alaplapra.

Domkar

Miért kötelező váltanod? Használtan találsz lapot 15K-ért kb.

[ Szerkesztve ]

type your text here..

(#62937) Domkar válasza jacint78 (#62936) üzenetére


Domkar
lelkes újonc

Nem tagadom , nézegettem őket ez a kaliber kb 20-35 között mozgott de nálam vannak dolgok amiket használtan nem veszek. Például az alaplap pont ilyen. Még ha garis lenne akkor talán meggondolom de így ezek már mind gari nélküliek vagy ebben az évben esetleg következő év első negyedévében lejáró garik. Procit vgat sok garival inkább veszek.

(#62938) Doky586 válasza jacint78 (#62936) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Csak úgy nem, de amúgy nem áll ellen a villámcsapásnak.. :O

(#62939) Domkar válasza Doky586 (#62938) üzenetére


Domkar
lelkes újonc

Amikor ez történt csillogó napfényes idő volt :D
Amikor pedig vihar van automatikusan lekapcsolom a rendszert - külön hálózatról megy sőt ha nagyon eldurvul a helyzet akkor le is húzok mindent míg el nem megy. Lekopogom eddig még soha nem ért villám kár ezen a területen , odafigyelés kérdése szerintem az egész.

(#62940) Morph76 válasza Domkar (#62939) üzenetére


Morph76
aktív tag

Vagy tehetnél túlfesz védelmet a villanyórába.Mert ugye mi van olyankor ,ha nem vagy otthon és jön a vihar,vagy esetleg...

(#62941) MeroM válasza Morph76 (#62940) üzenetére


MeroM
senior tag

Akkor jon jol a lakasbiztositas

(#62942) Domkar válasza Morph76 (#62940) üzenetére


Domkar
lelkes újonc

Van minden de én már csak ilyen régi vágású maradok ha túl nagy a vihar akkor a legtutibb ha lehúzom a leglényegesebb eszközöket a hálózatról. Hülye-biztos módszer aláírom de soha nem volt ilyen problémám. Lakásbiztosítás is van ennek ellenére.

(#62943) Doky586 válasza Domkar (#62942) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

A lakásbiztosítás csak a közvetlen a házba csapó villám által okozott kárt fizeti, az elektomos eszközökben okozozz 'túlfeszültség' károkat nem! Kivéve a havi 10eft díjas csomagokat, amit senki se vesz meg..

(#62944) MeroM válasza Doky586 (#62943) üzenetére


MeroM
senior tag

3 havonta 11e es minden elektronikai ezkozre van.

(#62945) Doky586 válasza MeroM (#62944) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Linkeld...
Ez 'csak' az elektronikára és semmi más nem tartozik bele, ennyit (44/év) nem adok (többségünk) érte.

(#62946) MeroM válasza Doky586 (#62943) üzenetére


MeroM
senior tag

3 havonta 11e es minden elektronikai ezkozre van.

(#62947) Doky586 válasza MeroM (#62946) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Ilyen nekem is benne van a szerződésben. De az csak a közvetlen kárra vonatkozik, ha a házba belecsap a villám, leég a ház, megolvadnak az elektronikai eszközök, befolyik az árvíz stb..

De arra nem hogy (állítólag) valahol kilométerekre lecsapott a villám, és 'biztos' emiatt a 220-as kábelen át túlfesz jött be és tönkrement a félmillkás számítógépem -mint ahogy a kérdezőnek volt-, ezt nem fogja kifizetni neki a biztosító ilyen olcsó szerződéssel.

(#62948) jacint78 válasza Doky586 (#62947) üzenetére


jacint78
addikt

Szinte soha nem a 230V hálózaton érkezik a villám, hanem a telefon és, vagy coax kábelen, vagy a kamerák (ha vannak) szoktak kapni még közvetlenül. És igen a tápon keresztül nem érkezik villámcsapás, mivel galvanikusan le van választva. mindezt arra alapozom, hogy hetente többször is ilyeneket csekkolok, ha elő is fordul, hogy a tápot szétcsapja a villám a többi megmarad a PC-ben és a monitorokban Tv-kben is.

type your text here..

(#62949) Doky586 válasza jacint78 (#62948) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

És hány milliót kaptál ilyenek ("villám, hanem a telefon és, vagy coax kábelen") tönkremenetele okán vissza a bizosítódtól..? Mert akkor minden lecserélendő gépem ettől fog tönkremenni ezentúl.. :D

[ Szerkesztve ]

(#62950) szzimo53


szzimo53
tag

Üdv adott egy frissen összerakott gép.
Probléma hogy indulásnál 5 hosszú beep és lekapcsol és kezdi újra. Kép sincs...

Ga-h110m ds2
i5-6600
1x8gb ddr4 kinston 2666mhz
Kingston a400 ssd 120g
igp/gtx 980 amp
Spire 350w táp, régi vacak...

Tudom a táp... csak 1-2 napig van bent ameddig megjön a másik, de rendszert elindítani ezzel is lehetne...alapból csak igp-vel akartam indítani... másik pedig hogy a lap 2133mhzt támogat elvileg de ugye a 2666-nak is mennie kellene benne.

Megfelelő táp és megfelelő 2133mhz ram helyre hozhatja a dolgot? 5 beep elvileg Cpu hibát jelent...

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.