- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
-
LOGOUT
Az ajánlott gépek listájához, a gyakran használt beállításokhoz és
karbantartási tippekhez olvasd el összefoglalónkat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dr. Szilikát
őstag
Mindkettő hatóanyaga citromsav és tejsav, töménységben eltérő:
https://media.flixcar.com/f360cdn/Philips-3899078-ca6700_99_pss_.pdf
https://www.kaffeezentrale.de/media/pdf/Sicherheitsdatenblatt%20OROfix.pdf
Ha jól gyanítom, a tejsav segít a tiszta felület kialakításában.
Az ecetsavat szokták kárhoztatni a szilikongumi oldása miatt, vagy azért is, mert esetleg csak darabosra oldja a vízkövet. Vagy főleg ételecetnél még szaga is van.
-
inf3rno
nagyúr
Tejsav van benne, nagyjából ennyit lehet mondani róla. Én inkább vennék befőzéshez való citromsavat. A hatás ugyanaz, csak az por formájában van, nem ilyen flakonban, és nem 5000 Ft egy liter. [link] Max a kimérésnél kell figyelni, hogy mennyire legyen tömény. A tejsav még párolog is emlékeim szerint egy picit, ami nem tesz jót, ha beszippantod, bár az ecet sokkal durvább.
-
Dr. Szilikát
őstag
Mindegy, konkrétan az Oxett A2 tubusára is azt írták, hogy szilikonzsír, de azért is neveztem már olajnak, mert fizikailag "az edény alakját felveszi", tehát nem szilárd, ha így nézzük.
Van még olyan szilikonzsírom is, ami a Praktikerben kapható, vízvezeték szerelési segédanyagként. Ez már inkább zsír, legfeljebb kisebb hányada olajos.
-
Dr. Szilikát
őstag
Funkcionálisan ugyanaz, csak különböző neveken fut és az évek során többféle konstrukcióban gyártották.
Előbbi képet csak azért választottam, mert azon pont fel vannak tüntetve a méretek is, amire hivatkozni akartam. De azzal eleve tisztában voltam, hogy a szóban forgó típusban nem pont olyan van.
Csak ez most nem számít, mert a problémás gumigyűrű mérete azonos, mivel a főzőegység bemenetére csatlakozik:
Ezt pedig tudomásom szerint csak egyféle méretben gyártják, ezért ugyanazon gumigyűrűk valók hozzá.
Ha már itt tartunk, még azt is hozzá akartam tenni, hogy ahol piros nyíllal jelöltem, mosás után én általában meg szoktam kenni a belsejét vattapálcikára tett szilikonolajjal, ami utána rácuppan a "csapra" és ápolja a gumit. Az öblítés meg úgyis kinyomja a felesleget. Külön megkenem a nagyobb átmérőjű részt és belül / lejjebb a kisebb lyukat is, ahol a kisebbik gyűrű csatlakozik.
Példák, az alkatrész maga több néven fut nálunk (és részben típusfüggő is), de a kimenet mérete egyforma, tudomásom szerint:
-
dethroner
veterán
Persze megkérdezheted, de nem fogok tudni pontos választ adni, mivel nem láttam bele. A gép köztünk volt, a nyitott ajtó a szerelő felé nézett, kivette a főző egységet és azt mondta van egy tipp, nézzük meg. Kivett egy apró, talán 1cm átmérőjű gumigyűrűt, ami kb 50%-ban szét volt málva. Azt mondta ezek az új, piros színű gumik elég rossz minőségüek, de van neki még a régi fehérből. És feltette az 500ft-os kérdést. Vagyis vegye be garis javításra, akkor pár napra be kell vegye, megrendeli az alakatrészt, ami ugyanaz lesz, amit most is bele tud rakni, majd a végén megcsinálj a a papirmunkát és majd szól ha kész, vagy most kicseréli 1 perc alatt 500 pénzért. Az utóbit választottam.
Már nincs a szuszogó hang, amit a szivárgó nyomás miatt hallottam, bekapcsoláskor néha kifelé is öblít kicsit, bár szerintem eleinte ez is több volt úgy emlékszem. Kikapcsoláskor van rendes öblítés és talán a kávé mennyisége is újra változatlan. Szóval szerintem ez lehetett vaklóban a hiba. -
törölt tag
Nagy a szórás az alkatrészeknél, pl. pipacsőben nálam egy régi kimentett darab működik legjobban, a gyári hallhatóan belassítja betöltéskor a meghajtó motort még megzsírozva is. Súrlódik a két alkatrész és nem illeszkedik tökéletesen.
A "hengerfejtömítés"-nek nevezett (Dr. Szilikon ezen is kiakad(hat)na a "központi egység" után) gumigyűrű, amikor még nagyon új, elengedheti a nyomást ha nincs megfelelő kenés, üresen. Kávéval már nincs baja mert az az éleknél kicsit tömít.
Egy Expreliát nem kéne veszni hagyni, kéne egy jó szerviz ahol lelkiismeretesek. Hátha van akinek van jó tapasztalata, mintha valaki emlegetett volna egyet ahol használt gépek is vannak garival. Mindjárt visszakeresem.
...
Még Biker írta hogy használt gépeket árulnak itt: https://saeco-kavegepek.com/saeco-termekek/ - nem tudom javít-e, vagy tud-e ajánlani jó szakit.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hálózati / IP kamera
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Stellar Blade
- Kerékpársportok
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- EA Sports WRC '23
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- További aktív témák...
- BMW E39 - 540i V8 Touring - Komplett Motor Felújítás, Friss Műszaki, Hibamentes
- Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTD 8v 120Le 2009 ÁRCSÖKKENÉS, amíg a kiszemelt megvan
- Midea klíma akciós áron beszereléssel együtt!
- Gyeon Q2 autó kerámia bevonatok TOP Áron! + ajándék
- Balatoni álom - saját kép - 40x60 - akrilüveg fotó, keret nélkül, éltartóval
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- 127 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 (ELKELT)
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged