Hirdetés
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D@reeo: Send to qBittorrent Firefox kiegészítő (with SavePaths)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Lalikiraly: Astra kalandok @Bevezető rész
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
-
LOGOUT
Az ajánlott gépek listájához, a gyakran használt beállításokhoz és
karbantartási tippekhez olvasd el összefoglalónkat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
inf3rno
üzenetére
csak nem tudom ki fogja kivenni a tejet a hűtőből, a mézet hozzáadni ...
és utána vissza is pakolni
ezért nem foglalkoztat engem a smart kávéfőzők (1-2 típust már láttam ami telefonról indítható) ...
Illetve pár hónapjra reklámozzák az okos magas nyomású mosót... amit telefonról lehet állítani... ennek se tudom mi értelme mikor ott a pisztoly a kezembe
és azon is elég ha tudom állítani
-
törölt tag
válasz
inf3rno
üzenetére
Igazából van egy open source espresso machine nevű projekt, aminek épp egy Dedica az egyik hozzávalója.
Jó lenne egy hackelhető firmware-ű automata is, ami mechanikailag rendben van, sokáig lesz alkatrészellátottsága, elfér benne egy vezérlő. Raspberryvel meg lehetne oldani a vezérlést, programokat, (plusz) displayt, pid-et.
-
törölt tag
válasz
inf3rno
üzenetére
Úgy néz ki ez a megoldás a Catlerhez, a forgalmazó nem árul tartozékokat, a szakszerviz Sage patront ajánlott, ami nem jó hozzá.
Kb. 1300-ért van online 1 liter kationos gyanta, ami regenerálható is. De lehet hogy van itt valami fizikai bolt is ahol árulnak ilyesmit. Ráér, de érdekes hogy mennyire nincs megoldva a szerviz, senki se keresi. Graefnél találtam szilikon kartömítést, az majd kelleni fog jövőre.
Az automatánál meg még nem tudom, most nem használom, csak egy ötlet hogy lehetne házilag fillérekért lágyítani a vizet.
-
törölt tag
válasz
inf3rno
üzenetére
Igen. Túl kemény vízzel a kávé is valahogy olyan, mint amikor túl sokáig áll a tea és fanyar lesz. Amikor kezd kimerülni a gyanta, akkor egyre mattabb, ízetlenebb, főleg a finomabb illatok tűnnek el.
Én nem vettem észre hirtelen átesést a víz lágyságában, egy patron három hét után már kezd gyengülni de csak lassan romlik a minősége. -
törölt tag
válasz
inf3rno
üzenetére
Van itt egy cikk a vízlágyításról, nem tudom mennyire szakszerű.
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
inf3rno
üzenetére
Ha jól rémlik, foszfátra a nehézfémeket, ólom stb. cserélik, ami eleve kisebb mennyiség, illetve nálunk amúgy sincs a hálózati vízben. Régen voltak ugyan ólomcsövek, mára lecserélődtek. Az amerikai piacon van szerepe olyan területeken, ahol ez még probléma.
A nátriumos és a H+ ionra cserélő van szokásban, legutóbbi infóim szerint. Ivóvízre főleg a H+, noha az automata gépek gyártói alkalmazzák a nátriumost is olyan konstrukcióban, hogy csak részlegesen vegye ki a Ca / Mg ionokat, mert ezek nélkül a kávé minősége nem vállalható szerintük. Vagy inkább tartanak a vásárlók "haragjától", hogy vacak kávét készít a gép és annak rossz vége lesz.
-
Till@
aktív tag
válasz
inf3rno
üzenetére
Hát nem tudom, nekem a Delonghi szimpibb a 2 Gaggia-tól, de ez teljesen szubjektív.
A Krups az kapszulás, olyat nem akarsz.A kotyogós meg ugye nem espresso-t köpköd ki magából, ahogy a mester is írta
:
"de a Szarvasi a másik véglet, a kátrányos, pakurás, égett zsíros, szenes, formalinos, jobb esetben parafás, gyantás, pézsmás ízeket hozza ki, jóval töményebb, erősebb kivonatot ad, kotyogóshoz áll közel."
-
Till@
aktív tag
válasz
inf3rno
üzenetére
Mind a 2 van az MM-ben:
Olcsóbb : [Stilosa EC235.BK ] ~ 35K ESE pod (kávépárna) is tud
Drágább : [Dedica Style EC 685.M ] ~ 55K ESE pod, Ennél lehet programozni vízkeménységet, vízhőmérsékletet, mennyiséget, kikapcsolás időzítőt, vízlágyító szűrőt lehet hozzá venni .
De azért nézd meg te is, hogy mik a különbségek, mik fontosak neked. -
Till@
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
- LED Neon kötél 5 méter 8W/méter / 12 hó jótállás
- 164 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
- Apple iPhone X Space Gray Ikonikus dizájn, Face ID, OLED kijelző 64 GB Használt, megkímélt ,100%
- Azonnali készpénzes Intel i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

és utána vissza is pakolni
ezért nem foglalkoztat engem a smart kávéfőzők (1-2 típust már láttam ami telefonról indítható) ...
: