Hirdetés

2024. június 6., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:52:58

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#50383) d4d válasza zsolt19900 (#50381) üzenetére


d4d
tag

Még mielőtt válaszolok. Nekem ez hobbi, nem ez a foglalkozásom. Viszont van legalább 70-80 különböző autóval tapasztalatom, ami a takarítást illeti. Főleg belső takarítást. Ezt nagyon szeretem, kivéve ha penészről van szó... és ha megnézed a pár nappal korábbi képeim, láthatod, hogy milyen állapotú autók kerülnek hozzám. Van min tesztelni a különböző szereket.

Az innerQD arra való hogy kb 5 perc alatt áttöröld vele a poros felületeket, küszöbnél a műanyagokat, ha letapossák és hasonló. De nagytakarításhoz, mélyebb tisztításhoz kevés lesz és az összes hasonló szer kevés lesz. Az illata ennek a legintenzívebb, de főleg csak használat közben érezhető. Nem marad meg, max rövid ideig.
A green star egy apc, egy "mindenes". Teljesen más, lúgos szer, hígitani kell. Továbbra is azt mondom hogy ez felesleges és nem is a legkíméletesebb megoldás egy alapvetően rendben tartott autóhoz. Ezek a szerek nem megfelelő használat mellett, nem megfelelő keveréssel tudnak kárt is okozni érzékenyebb felületen. Autó típusonként is eltérő mennyire bírják a belső műanyagok az apc-s "kezelést". Tapasztalatom szerint a gyenge pontok az ajtókon lévő kezelőszervek, elektromos ablakok kapcsolói körüli jellemzően gyengébb minőségű műanyag elemek, szellőző rácsok. Pl General Motorsnál, VW csoportnál vannak ilyen típusok. Ezeket meg tudják fogni, valamennyire ki tudják fakítani az erősebb szerek, aztán lehet próbálkozni a különböző műanyagápolókkal, hogy eltüntesd a nyomokat. A bajuszkapcsolókon lévő feliratokat, ábrákat is könnyen el lehet tüntetni egy egy erősebb szerrel. Fél mp alatt elkezdik oldani azt a lehelet vékonyan felvitt festéket. Képernyőknél, a plexin az óracsoport előtt, fejegységeknél, navinál szintén kerülném a lúgos szerek használatát.

Legalább kétféle szert választanék, egy kíméletesebbet és egyet amivel kicsit mélyebben is lehet takarítani, ha szükséges. Figyelembe véve hogy mivel foglalkozol, mondjuk egy Gyeon Interior Detailer és egy Pol Star jó páros lehet. Utóbbi mellé ajánlom a habosító flakon beszerzését is. De még a gtechniket is oda lehet tenni harmadiknak.

Illetve amit kihagytam, ezt is ismerem, ami barátságos minden felülettel és van belőle 10 literes kiszerelés is, kevergetni se kell, az a Koch Chemie ASC.

Szóval az ASC és a Pol Star is jó páros.

elemlampa.blog.hu

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.