Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:52:58

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#42601) RP1980 válasza M0RGI (#42598) üzenetére


RP1980
tag

Pl. a lent linkelt cucc (bár sosem használtam kádra jó lehet ez is) Akár egy mikroszálas rongyra is kenheted és mehet a sika-mika. A kar legtöbb izmának bedurranása garantált :D

(#42602) M0RGI válasza zsolti1 (#42600) üzenetére


M0RGI
őstag

Annál egy kicsivel több. :D
Köszönöm mindenkinek, megpróbálok valami ilyesmit.

(#42603) G@ß! válasza Peti78 (#42557) üzenetére


G@ß!
őstag

Itt a cleanykorea webshop linkje: [link]

[ Szerkesztve ]

(#42604) 8 válasza Ádám16 (#42590) üzenetére


8
senior tag

Nagyon hatékony felnitisztító: háztartási 20% sósav és desztvíz 1:4 arányban.
Fillérekből tudsz csinálni több litert. A savas felnitisztítókban is sósav van, ez ugyanaz, csak a színezőanyag nélkül. Igény szerint lehet erősebbre is csinálni ha nem alufelnihez használod.

A glicerin és a szilikon nagyon felgyorsítja a gumi öregedését. Valami olyat használj hozzá, ami nem, vagy csak minimális mértékben tartalmaz glicerint és szilikont.
Pl Autoglym Vinyl&Rubber

50.000Ft (!) jóváírás Gránit bank kétperces okostelefonos számlanyitáshoz, feltétel nélküli 0Ft/hó számlával. Mastercard Platinum bankkártya 2 évig ingyen. 500Ft PARKL kupon parkoláshoz. Raiffeisen ajánlókód számlanyitás akár +60k Ft. Revolut regisztrációhoz 8.000Ft tőlem. Privát üzenetben küldöm

(#42605) M0RGI válasza 8 (#42604) üzenetére


M0RGI
őstag

Egyébként honnan ered ez az urban legend, hogy a szilkon, most már a glicerin is? árt a guminak? Úgy tudom, hogy a szilikon csak sprayk esetén "árt", vagyis abban is az oldószer, főleg az olcsóbb, hígabb szerek esetén. Ergo a szilikonzsír jó, ahogy nemrég beszéltük, kédergumira is csak azért nem ajánlott mert összekeni a fényezést.
A glicerinnél semmi hátrányt nem látok, nem olvastam.
A sonax gumiápoló stift fő összetevője vazelin, az autoglymben pedig szintén szilikon van.

(#42606) zsolti1 válasza M0RGI (#42602) üzenetére


zsolti1
csendes tag

Azért a tapasztalatokról, végeredményröl
számolj majd be nekünk.

(#42607) M0RGI válasza zsolti1 (#42606) üzenetére


M0RGI
őstag

Oké, mindenképpen! Csak előbb ilyen pasztát kell szereznem valahol.

(#42608) Csabroncka válasza 8 (#42604) üzenetére


Csabroncka
addikt

:Y

[ Szerkesztve ]

"in medias res"

(#42609) JHONNY 79 válasza Petyal (#42592) üzenetére


JHONNY 79
aktív tag

Mosókarcos igazából csak, így vettem az autót. Napsütésben lehet látni java részt csak. Forgós géppel csinálnám, két gép luxus lenne saját részre. Fussom van, azzal zárom le.

RP1980: Akkor kemény és közepes lesz a pad :R

(#42610) RP1980 válasza JHONNY 79 (#42609) üzenetére


RP1980
tag

Pad? Itt azért többesszám kéne szerepeljen. Egy-egy koronggal nem mész messze. " elem után feltelik paszta és lakk maradványokkal és onnan sokat nem fog csinálni a karcokkal. Legalább 2, de inkább 3 mindegyikből kéne. 2 elem után jól kimosni és kipörgetni a gépen. Mire a másik (kettő) is tele lesz szárad annyit, hogy tudod újra használni. HA mindenképp ragaszkodsz az egy autó egy pad verzióhoz akkor minden elem után egy mikroszálassal jól meg kell dörgöld, hogy kijöjjön valamelyest a dzsuva belőle.

[ Szerkesztve ]

(#42611) d4d


d4d
tag

A nanocare.hu nevű oldallal óvatosan! Van náluk Auto Finesse, Nanolex, Autoglym stb, viszont itt egy friss visszajelzés tőlem,

Második rendelésem egyelőre nem megy olyan simán, mint az első. Kezdődött azzal hogy több hetet vártam mire egyáltalán megjött a csomag (oda kellett szólni). Aztán minden előzetes értesítés nélkül jött a GLS. A következő volt a probléma. Az egyik termék lejárt szavatosságú volt egy másik, bár nem járt le, egy éves volt és amikor két év valaminek a szavatossága akkor ez nekem sok. Ok semmi gond, felhívtam őket, sajnálkozás, nem gond küldik a cserét GLS-el. Időpontot nem mondtak, majd emailben jeleznek. Ez volt egy héttel ezelőtt. Azóta írtam nekik, nem válaszoltak, hívtam őket kétszer az elmúlt két napban, kinyomtak, visszahívás nem történt. Egyelőre itt tartunk. Egy-két héten belül elvileg lesz egy utam, ott megyek el Maglód mellett, ha addig nem történik semmi megnézem mit mondanak erre szemtől szemben.

Nem a várakozás a gond, nem is az hogy hibáztak, hanem hogy nem tudom mire várok.. és hogy nem lehet őket elérni.

elemlampa.blog.hu

(#42612) d4d válasza d4d (#42611) üzenetére


d4d
tag

Na, jó hogy nem szólt hozzá senki, így közvetlen alatta lesz ez a hozzászólás. A történet folytatódik, szóval sikerült őket elérni, pontosabban Ádámot, az ő száma van megadva az oldalon is. Teljesen normális srácnak tűnik telefonon keresztül, szóval ezzel nem volt gond, csak hogy ülök itt egy hete és semmi nem történik. A következő a helyzet, ő is várt a hivatalos importőrre, most rájuk telefonált és a végeredmény az, hogy még azt is cserélik amit nem is kértem :D mindenből a legfrissebb 2019 októberi gyártásból fognak küldeni. Holnap legkésőbb hétfőn feladják. Ha így minden rendben lesz az akkor elég korrekt, jól jövök ki belőle. Az első várakozáshoz hozzáteszem, hogy elvileg a rendelésről nem kapták meg az infót, emiatt volt (emailes gond). Mindegy, ahogy írtam nem ez a lényeg csak tudja az ember mire vár.. főleg ahogy látom nyáron indultak, tehát kiemelten kéne erre figyelni még akkor is, ha a gumis műhely amit fő tevékenységként nyomnak ilyenkor tél közeledtével durván pöröghet.

Van hozzájuk pár kuponom, semmi titkos, ki lehet pörgetni náluk a "szerencsekeréken" de aki nem akar ezzel szórakozni, az keressen meg privátban.

Egyelőre ennyi, ha megjön a csomag arról még beszámolok.

[ Szerkesztve ]

elemlampa.blog.hu

(#42613) DJ. Ru$y


DJ. Ru$y
félisten

ArmorAll termékek között van olyan, amivel a kédereket tudnám ápolni? Tesco ArmorAll cuccokkal helyben van, a Sonaxért pedig Metroba kellene kocsikázni messzire. :R
Vagy maradjak az olcsójános módszernél? Glicerin : víz ; 1:1?

Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!

(#42614) polonic válasza DJ. Ru$y (#42613) üzenetére


polonic
félisten

Ne vegyél armorall gumiápolót. Petróleum alapú. Sőt egy csomó más is, pl az egyik korábban linkelt chemical guys is.
Ha nincs más megoldás. Teljesen jó lesz a glicerin.

(#42615) M0RGI válasza M0RGI (#42607) üzenetére


M0RGI
őstag

Ezzel fogok próbálkozni, remélem jó választás.

(#42616) sutszi válasza polonic (#42614) üzenetére


sutszi
veterán

Mondjuk érdekes lenne erről valami tudományos értekezés...

Mert én ugyan alaposan próbáltam meg korábban ilyen terméket választani és a Meguiars High Gloss Endurance Tyre Gel jónak tűnt, meg márkás...stb.

Erre ma bukkantam rá a Safety Sheet-re. Okulásképp másnak is: [link]

Szóval pont, szilikon meg petróleum a két alkotó eleme...
Most az a kérdés, hogy mennyi idő alatt, és mekkora kárt okoz egy ilyen szer...?

Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage

(#42617) JHONNY 79 válasza RP1980 (#42610) üzenetére


JHONNY 79
aktív tag

Mosás után kipörgetés, kompresszorral kifújás után is kell száradnia?

(#42618) RP1980 válasza sutszi (#42616) üzenetére


RP1980
tag

Én meg pont le....om, hogy mi van benne. :DD Mint korábban már kifejtettem, mire bármelyik gumi alkatrészt megrágná egy ilyen szer addigra az autó rég nem lesz meg. Ráadásul szerintem azért ilyen nagy nevek tesztelnek egy-egy termék kiadásakor. Mert ha nagy csodát nem is tesz, de kárt nem tehet. Főleg egy olyan országban ahonnan a Meguiars jön, ahol mindenért perel mindenki.

[ Szerkesztve ]

(#42619) M0RGI válasza sutszi (#42616) üzenetére


M0RGI
őstag

Én is rendszeresen megnézem a biztonsági adatlapokat, a kozmetikai termékeknél is. Tanulságos és megdöbbentő néha, micsoda átverések mennek.

(#42620) nebulo5 válasza DJ. Ru$y (#42613) üzenetére


nebulo5
senior tag

Üdv!
kb. 3 hete lelte rá erre a topicra és örömmel olvasgatom! Említetted a Metrót a Sonax termékek forrásaként és ennek apropóján adnám az ötletet egy másik beszerzési helyről, ahol már többször vásároltam. A Metrós árakat nem ismerem, de [ebben az üzletben] , eddigi ismereteim szerint jó áron lehet Sonax termékeket vásárolni. Akár, ez még közelebb is van a Metrótól! :)

Üdv: nebulo

(#42621) 4z1st3n válasza sutszi (#42616) üzenetére


4z1st3n
csendes tag

Na igen… Meg hogy egyáltalán okoz-e.
Mert ez a „szomszéd kutyájának az előző gazdájának volt szobatársa hallotta, hogy valaki mondta, hogy valaki látta, hogy valaki olvasta talán, de nem biztos” típusú hozzászólások csak feltételezésen alapuló ítélkezések. Indokolatlan rosszhír keltések.
Szvsz célravezetőbb lenne saját tapasztalatot írni, ha már fórum.

(#42622) DJ. Ru$y válasza nebulo5 (#42620) üzenetére


DJ. Ru$y
félisten

Vidéki ként minden pesti üzlet messze van. Azért köszönöm. :R De elmentem.

Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!

(#42623) bbubby00


bbubby00
őstag

csiszoló/polírozó gépet kizárólag hobbi célra (havi 1-2 autó) milyet ajánlotok?

Eladó Mazda MX5 széles választékban: https://www.facebook.com/hasznaltmx5

(#42624) RP1980 válasza bbubby00 (#42623) üzenetére


RP1980
tag

Excentert vagy forgóst keresel?

(#42625) sutszi válasza 4z1st3n (#42621) üzenetére


sutszi
veterán

Most gyorsan megnéztem mit mond az internet kifejezetten a petroleum és szilikon kombinációra... És ebből úgy látom, lehet túl van ez dimenzionálva...

A kéder gumi, meg a műszerfal az mást tészta. Oda nem kennék ilyesmit... De abroncsra szerintem okés. Annyit írtak, hogy nincs bizonyítottan károsító hatása a szerkezetre. A víz bázisúak rövidebb ideig tartanak. A petroleum és szilikon olajok pedig tovább tartják a fényes fekete állapotot.

[ Szerkesztve ]

Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage

(#42626) bbubby00 válasza RP1980 (#42624) üzenetére


bbubby00
őstag

Forgos.

Eladó Mazda MX5 széles választékban: https://www.facebook.com/hasznaltmx5

(#42627) d4d válasza RP1980 (#42618) üzenetére


d4d
tag

Érdekes lenne, ha az egyik legnevesebb és talán legrégebbi, autókozmetikai cuccokat gyártó cég valami olyat csinálna ami tönkreteszi a gumit.. Ez az Endurance gumiápolójuk is nagyon régóta piacon van és ha bárki rákeres elég magas értékeléseket kap mindenhol. Ennyi idő alatt egy ilyen népszerű, sokak által használt terméknél már elő kellett volna jönni ezeknek a dolgoknak. Plusz elég nagy a konkurencia, ki hagyna ki egy ilyet lehetőséget? Én biztos adnék nekik, ha belátható időn belül valóban tönkretenné a gumit. Lehet hogy ha 15 évig ilyen gélben áztatnám az abroncsot valóban tönkremenne, de ez kit érdekel?

Külföldi fórumon volt egy hasonló kérdés
"I was once told that petroleum based tyre products caused the rubber to break down, anyone know if this is true?"

válasz,
"There are some nasty trade tyre dressings out there, typically the stuff used by the handwash sponge monkeys, products like Endurance and Blackfire have polymers and are not tyre degrading."

De akinek nem tetszik az talál vízbázisú ápolókat is, Meguiar's-nél is van a Pro termékcsaládon belül, a hyper dressing azt hiszem ilyen.

Én aztán nem vagyok vegyész, szóval ezért sem nézegetek nagyon adatlapokat, 1-2 kiragadott összetevő alapján nem biztos, hogy korrekt véleményt lehet formálni az adott termékről.

elemlampa.blog.hu

(#42628) RP1980 válasza bbubby00 (#42626) üzenetére


RP1980
tag

Én elsőre egy használt skill-t lőttem a jófogáson. Arra egy 125ös egy 75 ös és egy 30mm es tányért ebayről, aztán ment a gyakorlat. Hamar megszerettem, mert halkabb és hatásosabb mint az excenterek. Ha kinövöd, akkor szvsz forgósban komolyabbnak pedig flex. Rupes maradjon excenter király.

(#42629) Ádám16 válasza 8 (#42604) üzenetére


Ádám16
addikt

Alkalmazta már valaki ezt a sósavas megoldást a topikban?

(#42630) Petyyyyy válasza Ádám16 (#42629) üzenetére


Petyyyyy
addikt

Yap
Csak ha jól emlékszem akkor 60:40 víz-sósav arányban, de ide kellett is a kraft.

Szemed az úton, pedál a padlón || Whatever, Im the star

(#42631) Ádám16 válasza Petyyyyy (#42630) üzenetére


Ádám16
addikt

Gumit érhet ez a cucc? Nem szereltetem le, ha nem bántja.

(#42632) 8 válasza Ádám16 (#42629) üzenetére


8
senior tag

Én 2 éve ezt használom, mióta elegem lett, hogy 500Ft-nyi felnitisztítót elsprickolok minden mosás alkalmával és még úgy is suvickolni kell (kéne) utána hogy a résekben ne maradjon kosz. Nem szobornak van az autóm de azért na.
Ezzel bőven befújom fillérekből és lándzsás mosással is mindenhonnan eltűnik a fékpor

(#42631) Ádám16
Gumira is mehet bőven

A bolti felnitisztítók többségében is sósav van (azért olyan büdösek)

[ Szerkesztve ]

50.000Ft (!) jóváírás Gránit bank kétperces okostelefonos számlanyitáshoz, feltétel nélküli 0Ft/hó számlával. Mastercard Platinum bankkártya 2 évig ingyen. 500Ft PARKL kupon parkoláshoz. Raiffeisen ajánlókód számlanyitás akár +60k Ft. Revolut regisztrációhoz 8.000Ft tőlem. Privát üzenetben küldöm

(#42633) Ádám16 válasza 8 (#42632) üzenetére


Ádám16
addikt

:R

(#42634) d4d válasza 8 (#42632) üzenetére


d4d
tag

Ilyenkor mindig felmerül a kérdés, hogy profi kozmetikusok miért nem ezt a megoldást használják? Hiszen aki üzletszerűen végzi ezt a tevékenységet az valószínű ott próbál fogni a költségeken ahol csak tud. A savas felnitisztítók gyorsabban hatnak, de kárt is okozhatnak.

elemlampa.blog.hu

(#42635) sutszi


sutszi
veterán

Mivel ma megyek felrakatni a téliket így gondoltam tegnap este elmosom még a kocsin nyárikat, mégse full retkesen kelljen már berakni a kocsiba leszedés után. (Tényleg nagyon kaptak, egész nyáron csak lándzsás alap mosást kaptak max.)

Dragons's Breath, TRIX, + Samponos keverék vödörbe. Eszközök: Ecset + Armorall "zseb" felni mosója, (ami úgy néz ki mint egy konyhai üvegmosó)

A szerek nagyon hatásosak. Nagyon sokáig nem mertem rajta hagyni, csak éppen néhány percig. Az ecset is jó. Az Armorall kefére valaki korábban írta, hogy annyira nem lesz jó... Hát mégis jó...sőt az is pozitív, hogy ilyen kis rövid. Sajnos a fék és a porvédő lemez miatt nagyjából a felni szélesség felééig ha be tudok menni ilyesmivel.
Van még egy koreai mikroszálas felnimosó kefe, azt még ki fogom próbálni...

Egy képet csináltam utána...de esete 10-kor vakuval sem sok látnivaló van.

Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage

(#42636) 8 válasza d4d (#42634) üzenetére


8
senior tag

Szerintem aki ott próbál faragni a költségeket ahol tud ott nincs külön felnitisztító, ugyanúgy a sima metrós autósampon van a kerékmosós vödörben (már ahol jobb esetben van külön vödör neki...), ami kontaktmosással + nagynyomású öblítéssel azért elég jól leviszi a fékport. Egy kupaknyi koncentrátumból megvan az egész napi összes autó felnitisztítása oldva.

A franchise mosókban meg az anyacégtől kapják a szereket és azt kell használniuk.

A tényleg profik, meg nem fognak kotyvasztással szórakozni, de meg is kérik a tisztítószerek árait.

50.000Ft (!) jóváírás Gránit bank kétperces okostelefonos számlanyitáshoz, feltétel nélküli 0Ft/hó számlával. Mastercard Platinum bankkártya 2 évig ingyen. 500Ft PARKL kupon parkoláshoz. Raiffeisen ajánlókód számlanyitás akár +60k Ft. Revolut regisztrációhoz 8.000Ft tőlem. Privát üzenetben küldöm

(#42637) Csabroncka válasza 8 (#42636) üzenetére


Csabroncka
addikt

Erre már múltkor is (nem véletlenül) felkiáltottam, nem tudom honnan szetted, hogy simán hígított sósav a felnitisztító!

Nagyobb részt foszforsav, valamilyen szerves sav, (pH erősségtől függőn minimális sósav), inhibitor és detergens keveréke!

Szóval pontosan azért, hogy ne bassza szét sem az acél sem az alu felnit.... persze mindenki azt csinál amit akar....

"in medias res"

(#42638) freaghill válasza Csabroncka (#42637) üzenetére


freaghill
őstag

Te amúgy milyen felnitisztót ajánlasz? Gumira olvastam, hogy glicerin+víz kombót, korábban itt felvetették, hogy az nagyon felgyorsítja a gumi öregedését, van ebben valami? :R

(#42639) 8 válasza Csabroncka (#42637) üzenetére


8
senior tag

nem tudom honnan szetted, hogy simán hígított sósav a felnitisztító!

Én ilyet nem állítottam, bocsánat ha félreérthető

persze mindenki azt csinál amit akar....

Szerintem is :DDD

50.000Ft (!) jóváírás Gránit bank kétperces okostelefonos számlanyitáshoz, feltétel nélküli 0Ft/hó számlával. Mastercard Platinum bankkártya 2 évig ingyen. 500Ft PARKL kupon parkoláshoz. Raiffeisen ajánlókód számlanyitás akár +60k Ft. Revolut regisztrációhoz 8.000Ft tőlem. Privát üzenetben küldöm

(#42640) Csabroncka válasza freaghill (#42638) üzenetére


Csabroncka
addikt

Ajánlani nem tudok, de mivel kémiai labort vezetek így van némi rálátásom a dolgokra. A gumi és bőrápolók tartalmaznak glicerint (a sima testápoló is), a szilikon szárít ezért nem érdemes sehova fújkodni kenni ami bőr pl. de műanyag és fém felületeket jól ken (nem ápol). Én pl a műanyag nyílászárók tömítéseit, és zsanérjait, redőnysíneket kenem vele, meg a kocsi ajtónyitó mechanika részét (bár erre lehet jobb lenne a teflon spray).

Gumira én pl a prelixnek a kétfillérs ápolóját használom, amiben glicerin a főalkotó, de műanyagápolásra a sonax méregdrága cucca vált be. Én azt vallom, hogy inkább tiszta (vagy ioncserélt) vizes finom szövésű mikroszálassal ronggyal legyen valami áttörölve (belső) megtisztítva és csak nagyon retkes estben legyen használva vegyszer.

"in medias res"

(#42641) M0RGI válasza Csabroncka (#42640) üzenetére


M0RGI
őstag

Melyik prelix gumiápolóról van szó? Köszi!

Egyébként egyetértek az általad leírtakkal, kivéve, hogy a szilikon nem szárít, hanem csak a szilikon spray-kben használt oldószer, amiből az olcsóbb termékekben még több is van.

[ Szerkesztve ]

(#42642) lorcsi


lorcsi
veterán

autogym cuccokból láttatok most a 11.11 akciók közt valami igazán jó vételt?
illetve más márkából...

[ Szerkesztve ]

(#42643) nVIPER


nVIPER
senior tag

Történt egy kis baleset... 2 elem komplett fényezése, vagy meg lehet csinálni full elem fújás nélkül is??

(#42644) polonic


polonic
félisten

Ha van BSD az autón és hétvégén fussozni tervezek, akkor gondolom le kell szedni a BSD-t valahogy.
Ezt mivel tudom a legegyszerűbben?

(#42645) M0RGI válasza polonic (#42644) üzenetére


M0RGI
őstag

Jar platinum mosogatószer

(#42646) polonic válasza M0RGI (#42645) üzenetére


polonic
félisten

Autósamponos mosás helyett akkor jó lesz a jar platinumos is?

(#42647) M0RGI válasza polonic (#42646) üzenetére


M0RGI
őstag

Nekem ezt javasolták fusso előtt, de végül nem volt már friss a BSD így elég volt az aktív hab és a sonax sampon.

[ Szerkesztve ]

(#42648) RP1980 válasza polonic (#42646) üzenetére


RP1980
tag

Ja, gazdagon!

(#42649) polonic


polonic
félisten

Rendben. Köszi a válaszokat!
Beszámolók majd a folyamatról, az eredményről képekkel is. Ha nem bánjátok. :)

(#42650) polonic


polonic
félisten

Vásárolt már vki az afshop-ban? Személyes átvételnél télleg vhova Gyálra kell menni egy családi házhoz?

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.