Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Victoryus: Rapoo VT9Pro egér
- Gurulunk, WAZE?!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
1stVikman
senior tag
Vizes csiszolópapír kellene, min. 2000-2500 - as. Azzal óvatosan megkínálni, majd paszta és mikroszálas ronggyal rámenni. Vagy egy mannol karceltávolító szett, vagy sonax karceltávolító. Enyhíteni ezek is elegek. Komolyabbra cuccra adnak tanácsot majd itt a szakik, mert én nem vagyok képben a mindenféle menzerna pasztákkal.
-
MrSealRD
veterán
válasz
Pgabor79 #42745 üzenetére
Lényegében igen. Az alu felnit is megcsináltattam tavasszal. Akkor kérdeztem rá a konkrét eljárásra. Most az acélnál nem kérdeztem a lépéseket. Elvileg savazzák, homokfúvás, festés...ha kéred akkor lakkozzák is.
Egy otthoni festékszóró flakonhoz képest szerintem jobb...
Elvileg új felnit lekenni nem szükséges. Vannak wax-ok felnire, ami a fékpor lemosást könnyíti meg... De a sós löttyre nem hiszem, hogy ez jó lenne. Ha jó volt a felületkezelés és úgy ment rá a festés akkor elvileg nincs mitől félni. Gond akkor van ha sérül a festés. Pl kavicstól
-
Pgabor79
aktív tag
válasz
MrSealRD #42744 üzenetére
A szinterezés az hétköznapi nevén porfestést jelent, ugye?
Tehát akkor gondolom volt előtte egy homokfúvásos tisztítás is.
Egy porfestéses eljárással felvitt "anyag" ellenállóbb mint a sima festés?Én egyébként arra gondoltam, hogy a meglévő, teljesen új acélfelniket le lehet-e kenni, vagy fújni, valami sós latyak-álló, taszító készítménnyel.
-
MrSealRD
veterán
válasz
Pgabor79 #42742 üzenetére
Igen van rá megoldás. Szinterezés. Viccen kívül. Arra kell figyelni, hogy a festés épp maradjon, mert az védi az anyagot. Én a kocsi mellé kaptam egy 2017-es vásárlású acélfelni szettet. Idén megnéztem és több helyen rozsdafoltos volt... Nem padkázásra gondolok...minden részén felületi rozsdára. Elvittem szintereztetni és kapott egy matt fekete festést. Álom ahogy kinéz. És megállt az egész művelet 18K-ból. Évekre letudtam ezt a problémát.
-
MrSealRD
veterán
válasz
spiky03 #42730 üzenetére
Pont a napokban tisztítottam el a nyári kerekeket. ValetPro Dragon's Breath-el fújtam be először. Ez szálló rozsdát/fékport szedi le főként. Ecsettel kicsit átdörzsöltem, hagytam hatni pár percig majd öblítés. Ezután kapott egy TRIX-es fújást. Ez fékpor, rozsda mellett kátrányt és gyantát is leszed. Ismét öblítés.
Ezután kevertem egy vödörbe meleg vizes samponos habos keveréket. És felni mosóval át töröltem a felni külső/belső felét és a gumit is. Meg van egy ilyen kis kézi kefe, amivel a gumi oldalfalát és a futófelületet dörzsöltem át. Ezután öblítés jó alaposan.
Kicsit hagytam lecsöpögni. Majd 1:5-ös IPA:VÍZ oldallattal permeteztem és mikroszálassal közel szárazra töröltem... (Az alkohol miatt ezután gyorsabban szárad mintha csak víz után letöröltem volna.
Végül kapott egy Meguiars Endurance Gel ápolót mindkét oldalfal...Igaz ráment 2-2,5 óra. De enni lehet róla...Vagyis nem mert a gumi ápoló nem finom..
Tegnap bezsákoltam őket, aztán ment a LIDL-s tartó állványra. Letakartam...téli álom. Ennyi.
-
d4d
aktív tag
válasz
Pgabor79 #42737 üzenetére
én is most kihasználva a black friday akciókat tervezek ilyesmit vásárolni, normálisabb mikroszálas kendőkkel együtt
[link]Korábban a Cuies féle 550gsm-es hurkásat próbáltam, de szeretnék kicsit feljebb lépni. Ez a The Rag Company-s kesztyű 2990Ft BF akcióban 4990 helyett. És ténylegesen ennyi volt az ára korábban is, nem csak mára tolták fel, hogy legyen miből engedni. Pl az Eagle Edgeless 350-es kendőnek is 990ft darabja, ami szintén nagyon korrekt ár.
-
Pgabor79
aktív tag
Vásárolnék elfogadható minőségű, de kedvező árú mosó kesztyűt! Érdemes pl. TESCO-ban forgalmazott "kukacos"-mikroszálast vásárolni, vagy azért ennél komolyabbat illik beszerezni? Ebay-es holmi is jó, ha van pozitív tapasztalat konkrét termékről...
-
RP1980
tag
A fotó alapján le lett gyalulva a festék és festék/anyag transfer nem nagyon lehet, hisz fehér kukával nem találkoztam. A vastag fehér csík ami gond, a többit még talán egy becsiszolás+polír orvosolhatná/enyhíthetné. A saját kezűleg való ecsetelgetéssel az a baj, hogy ekkora területen már brutál mód meg fog látszani. Kb. olyan lesz mintha egy heg lenne a kocsidon. Ugyan jobb esetben a szín nem fog elütni, de a nyoma ott lesz az 100%. Itt egy fényező aki segíthet. Igényesebb helyeken tudják úgy is, hogy csak foltban javítják/fényezik. Viszont sokkal nem lesz olcsóbb mint egy "sima" műhelyben egy telibe fújás.
-
1stVikman
senior tag
Igényszinttől függ.
Én először is lemosnám, hogy látni lehessen, mekkora a baj. A vastag fehér csík alatt és felette is meg van nyúzva. Ha ott is alapozóig ment a karc, akkor érdemesebb lehet spray-be kevertetni színt. Kimaszkolni, kicsit megsmirglizni és otthon lefújni. Aztán a széleket kézzel összepolírozni.
Ha csak a lepattanás zavar, akkor meg ecsettel befesteni és talán polírozni picit.
Végső esetben fényező és újrafújni az elemet. -
spiky03
veterán
Sziasztok!
Tudtok ajanlani valami jol bevalt szert alufelni tisztitasra?
Ma csereltem le a nyari alufelnit es tiszta fekete fekpor vagy ki volt a belso oldala. Vizzel meg automoso kefevel sikaltam, de sajnos nem jott le teljesen.Nagyon koszonom a segitseget!
-
MrRL19
senior tag
Sziasztok !
Vélemények / Tapasztalatok ?!
Meguiar’s 2 lépcső
M10032
M20532Rupes 3 lépcső
Kék
Zöld
FehérMelyik a jobb ?
(Gép: Liquid Elements T2000 V3 )köszi előre
-
nebulo5
senior tag
A sérülés mértékének megállapíthatóságát RP1980 fogalmazta meg legérthetőbben. Ha festésre kerülne a sor, tudnám ajánlani a Carcolor Kft.-t. Színkód alapján az idő vasfoga (napsugár + UV+szomszéd irigy pillantása) okozta fakulást is be tudják azonosítani és remekül kevernek hozzá spray-t. Valamint egy legkisebb flakon K2 lakk kell hozzá, és nagyon pöpecül el lehet tüntetni a horzsolást. Nem szükséges az egész elem újra festése-fényezése. (talán a k2 lakk átfedő ködölését érdemes olyanra bízni, aki már nem először csinálja az átfedést, vagy gyakorolni)
-
RP1980
tag
Valamelyest lehet segít. Azonban te is meg tudod ítélni egy egyszerű trükkel. Ha benyálazod az ujjad majd a karcokra kened, és amennyiben kis időre a nyáladtól eltűnnek, akkor akár egy polír ki is hozhatja őket maradéktalanul. Ha viszont a körmöd is bele tud akadni, akkor sok remény nincs. Lehet, hogy enyhíthető a jelenség, de akkor már valamekkora nyoma fog maradni.
-
Veron
addikt
"sikeresen" meghúztam a hátsó lökhárító sarkát egy műanyag kukával. A sötét autón egy 6 cm x 1 cm fehér csík látszik.
Mit tudok tenni, hogy javítsak a látványon, az újrafényezésen kívül?
Van otthon hibájavító ecsetelós festékem, de gondolom túl nagy a sérülés ehhez. -
Drughi
addikt
Sziasztok!
FB-on kíváncsiságból beléptem 2 autóápolási csoportba.
Ott elég " nagyot futnak" a ZviZZer termékei. Itt a kereső ki se dobja, még szóba se került.
Illetve egy shop: [link] (nem reklám, ezért se írom ki a nevét)Valaki használja, ismeri?
-
d4d
aktív tag
válasz
adriankoooo #42704 üzenetére
GS-sel nekem is az a tapasztalatom hogy nem az igazi üvegen, ellenben a Meguair's APC 1:10-ben megoldja ezt a kérdést, főleg ha kombinálod egy ilyen szivaccsal. DM-ben, Intersparban és más helyeken is megtalálni, a Sonaxosat csak illusztrációnak raktam be. De ecsettel is felvihető a szer.
Otthoni üvegpucolásnál is használom ezt a technikát. Ellentétben az üvegtisztító (akármilyen rongy, akármilyen papírtörlő) párossal ez ténylegesen bevált. Utóbbi módszer csak látszólag néz ki jól, aztán amikor kap egy direkt napsütést szemből, láthatod, hogy igazából annyi történt, hogy kicsit összekented az ablakot.. ha alaposabb voltál akkor meg csak kicsit lesz összekenve.. ha papírtörlőt használtál akkor még poros is lesz, de valóban tiszta, nem.. A szokásos kedvenc Vileda Pro MicronQuick-kel törlöm szárazra, ami azt jelenti, hogy egyenes le fel vagy oldal irányú mozdulatokkal egyszer lassan áthúzod az üvegen, nem kell összevissza törölgetni ökör módjára. A kendő nem fog semmilyen nyomot hagyni, ha kellő sebességgel mozgatod. Természetesen az APC-t megfelelő lágy vizzel keverem be és ha lehet gumikesztyűt is húzok, még a kezemről se kerüljön át semmilyen szennyeződés.
Még mindig csak tesztelés alatt áll nálam a Nanolex ablaktisztítója, ami egyelőre nagyon ígéretes, remélem ezzel teljesen ki tudom váltani ezt az APC-s mosást.
Hétvégén sikerült végre elintéznem a cserét is a nanocare.hu-s sráccal. Elég rugalmas volt mivel vasárnap késő délután tudtunk csak találkozni, amikor már rég nincsenek nyitva (vasárnap egyáltalán). Úgyhogy végre megvan a friss Interior Cleaner és a mikroszálas mosószer is. Érdekességképp megjegyzem egy Dodge Challengerrel jött, úgyhogy mondtam neki nem kérdezem meg, hogy a Kft neve (Kiss Gumi) és a vezetékneve (szintén Kiss) csak véletlen egybeesés vagy köze van a műhelyhez is
, nem hiszem, hogy az övé, ahhoz fiatalnak tűnt, inkább családi vállalkozás.
-
G@ß!
őstag
válasz
RP1980 #42699 üzenetére
Köszi.
Csak érdekességképp a nagy külső takarítás (múlt hét szombat) után, a mai eső alatt fotóztam. [link]
Kia értékesítőjét hívtam, még a gyárban került rá valami bevonat, mert USA-ba is küldik ezeket az autókat.
Én nem tettem rá semmit. Kerámiát szerettem volna, de az időjárás nem volt kegyes hozzám.
-
freaghill
őstag
Gondolkodom azon, hogy rendeljek be pár takarítószert az autóhoz, viszont segítséget szeretnék kérni, mert lennének kérdéseim. (Az összes Koch Chemie lesz)
1. Korábban vettem már Multiinteriorcleaner-t viszont látom létezik Refreshcockpitcare is. Ajánlott ezt is beszerezni mellé, vagy az első kiváltja a másikat? (Belső takarítás)
2. Korábban vettem már GREEN STAR-t viszont látom létezik Nanomagic shampoo is. Ajánlott ezt is beszerezni mellé, vagy az első kiváltja a másikat? (Külső takarítás, mosás)3. Az Allroundquickshine mennyire ajánlott? Mi lenne a lényege? Szárazolás után végigtörlöm ezzel is a kasztnit és csili vili lesz még jobban? Csillaggarázs van és kb. másnapra poros az autó, így is ajánlott ez vagy nem ad annyi pluszt?
-
Mauzes
addikt
válasz
Petyyyyy #42708 üzenetére
Atyavilág, de drága.
MÁS mindenkinek: Van olyan nagyméretű szárazoló kendő, ami legalább (vagy megközelítőleg) olyan jó, mint a Gyeon Silk Dryer, de olcsóbb? Faterom utál autót mosni, mert nem törli és utána tök csúnya marad a megszáradt cseppektől. Gondoltam veszek neki egy nagy Silk Dryer-t, de faterom kicsit leszarja az autóját, szóval gondoltam, olcsóbban kellene megúszni.
-
Gaborkik
tag
válasz
Korábbi válaszok alapján mosogatószeres víz vagy IPA ( Izopropil alkohol)
-
Jaded
őstag
válasz
Én próbáltam GS-sal, nem jó rá
-
adriankoooo
senior tag
Belülről homályos - zsíros a szélvédőm. Mivel tisztítsam, GS? Hogyan higítsam?
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen egeret válasszak?
- Gaming notebook topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Ukrajnai háború
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- MediaTek lapka köré épülne a Galaxy S25 FE?
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Projektor topic
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- AWS 5x108 R17 felni + Bridgestone Potenza Sport gumi
- Jó állapotú Kona Shred / Pike 454 dual-air 110mm-140mm / Shimano Deore felszereltség!
- Veemann V-FS8 20 felnim új nyári abroncs szettel.
- Abus Viantor sisak
- Új, bontatlan Tesla Smart Floodlight Battery Camera + Tesla 5W napelemmel - 1,5 év garival! -
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i5-8GEN I 8GB I 256GB I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Vadiúj SSD-k!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB Zalman I3 Edge EVGA 550W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest