Hirdetés
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- MárkaLánc
- Milyen mosógépet vegyek?
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- VodkaTV kiegészítő Kodira
- POCO X6 PRO 5G első napok - MultiSIM - Toronyhelyzet Hajdúszoboszlón
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
MrSealRD
veterán
Ez érdekes. Nálam a frosch hasít. Tisztítás után nem egyértelmű, hogy fel vagy lehúzott állapotban van az ablak.
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
MrSealRD
veterán
Igazából helyzetfüggő.
1. Frissen mosott autónál nagyjából úgy ahogy írtad. Annyi, hogy van amikor az üvegre fújom és akkor 1 mikroszálast hajtogatok a végtelenbe...
2. Ha már állt kint és poros a szélvédő, akkor fújok rá valamilyen ablakmosós keveréket és egy nedves törlőkendővel lehúzom a kosz nagy részét. Ezután megy rá a frosch és a mikroszálas művelet.Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
WiZARD
addikt
Az autóm tetejének a közepén lett valami kis horpadás. Nagyon kicsi, de pont olyan hogy minden beszállásnál látom ahogy törik rajta a fény, így eléggé zavar és meg akarom csináltatni.
Kerámiának, illetve a vízlepergető (gtechniq exo) rétegnek mennyire tesz be a horpadásjavításhoz használt ragasztó/oldószer?
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
grizlisandor
veterán
Koch Chemie Green Star
Belső tisztításhoz 1:20, falcok(más külső szennyezett helyek) tisztításához 1:10 jó lesz a hígítás?
Hígításhoz milyen vizet használjak? -
i-sti
senior tag
válasz grizlisandor #42357 üzenetére
Én desztillált vizet használok minden olyan vegyítésre amit 1 órán belül nem használok el.
Novum Forum Siculorum
-
JHONNY 79
aktív tag
válasz grizlisandor #42357 üzenetére
Nemrég csináltam egy Seatot, ami autószerelőé volt és kb. műhelykocsiként funkcionált. Az ülések olajosak voltak, a műanyagok ragadtak. Ott a szövetre és a műanyagra is 1:10 arány ment és szép lett. Persze a szövetet kárpittisztító géppel kiöblítettem. Motortérre, falcokra mehet 1:5 arányban is.
-
grizlisandor
veterán
Végeztem a takarítással.
Beállok havi vagy kéthavi takarításra, mert nem szabad többet így elhanyagolnom az autó belsejét.Kezdjük a falcokkal, igazad volt (#42359) JHONNY 79 valószínűleg kicsit híg lett a 1:10 Green Star.
Egy kis rásegítés az ecsettel, és már jött is fel. Nem tökéletes, de kövi mosásnál már jók lesznek a falcok is. Itt a közelemben 2 mosó van, majdnem egymás melllett. A régebbiben kezdtem, ahol van egy mosás és egy öblítés funkció, mivel itt a vízsugár koncentráltabb és kevésbé fogom a belsejét fürdetni. Működött az elképzelés, csak kicsit kapkodósra kellett venni a figurát, mert az indiánok furcsán néztek rám, hogy mit csinál a magyar. Átmentem a másik mosóba, az újabb, van habfürdő, bogároló, sampon, lemostam az autót kívülről. Hab, sampon, öblít, cseppmentes öblítés. Gumiszőnyegek kaptak a GS-ből, kicsit később lemostam. Portörlés ecsettel, meg porszívózás. Lidl-ös száraz/vizes porszívónk van, vagy rég volt cserélve benne a porzsák vagy elhalt a szívóereje, következőleg az újabb mosónál lévő porszívót kipróbálom. A koszos helyeken, pedálok, stb. szépen tisztította a 1:20 GS, végig kellett volna menni a műszerfalon, csak éreztem, hogy kevés volt a reggeli és nem marad erőm befejezni a műveletet. Jobb lett volna megcsinálni, mert vittem fel a műszerfalra a Refresh Cockpit Care Cockpitpflege-t mikroszálas kendő segítségével, hát elég retkes lett a kendő. Jött az üveg felületek, KC Glass Cleaner, papírtörlővel, nem az igazi a papírtörlő, majd ide kell vennem üvegre való mikroszálast, meg átrágnom az összefoglaló erre vonatkozó részét. KC PSS, ezzel az Aplikátor szivaccsal(katt) tökéletes, jobb megoldás, mint a glicerin + ecset. A szivacsot kimostam tiszta vízzel, a vegyszeres ecsetet is elmostam és kicsapkodtam belőle a vizet, kell mást csinálni velük? -
Peti78
őstag
SZiasztok!
Szükségem van a következőkre Polirtech-ről:
- bőrtisztító
- külső műanyag ápoló.
Ajánlat?Blackberry Bold 9900, Blackberry Classic, Blackberry Key2 O1G
-
RP1980
tag
-
M0RGI
őstag
Sziasztok!
Ma végre megcsináltam a mosást, Fussozást. Könnyen fel lehetett applikálni, bár gyöngyház fehér autón nagyon néznem kellett mennyit viszek fel belőle, mert sok mindent nem lehetett látni. Elégedett vagyok az eredménnyel, bár napon a fehér autó nem mutatta annyira magát. Viszont este lámpák fényében tükör volt.
Két kérdés:
1. Fusso letörlés közben vettem észre, hogy a fényezésen pár helyen tenyérnyi nagyságú helyeken a mikroszálas rongy súrlódó hangot hallat. Ujjal végighúzva a kérdéses részeket is érezni a fényezés érdességét. Alaposan megnéztem, napon csillog, nem vízköves, nem üt el a többi résztől, lakk ép, de nem csúszós hanem valahogy matt érzetű. Töröltem nedves ronggyal, több fusso rá, száraz rongy, stb. ugyanolyan maradt. Mi a túró lehet ez?
2. Az ablakokra mosás után valóban elég volt a Frosch, szép tiszta lett, viszont a tescos mikroszálassal letörlés után az ablakot apró szöszök terítették be. Biztos a mikroszálasról levált szálak, de mi a fenébe akad bele? Mi erre a megoldás azon kívül, hogy másik törlő kell (milyen?) erre a célra?
Kép, kép. -
i-sti
senior tag
Fusso előtt én befújtam volna rep rozsda oldó anyaggal és egy katrány oldóval is.
Nagy a gyanúm hogy azokon a helyeken egyik anyag elszíneződőtt volna.Nekem is fehér autóm van.
Mikor ezekkel az anyagokkal befújtam csak pislogtam hogy mindenhol színes lett a fényezésNovum Forum Siculorum
-
Csabroncka
addikt
Van egy 4 éves Toyota corollám, amit a korábbi gazdája igen ridegtartásban nevelt. A takarításával igen jól haladok, végre egy év után el tudom mondani, hogy az összes gumiperem, műanyag elem, ajtók, illesztések patyolat tiszták és ápolóval kezeltek. Persze csináltattam rajta alváz mosást volt motor mosás, ugyanakkor egy dologgal egyelőre nem tudok/merek mit kezdeni ez pedig az ablaktörlő motor/mechanika és oldalsó sárvédő burkolat közötti rések. A faleveleket, bogarakat már korábban kiporszívóztam, de még akad homokos/szutykos rész. A kérdésem, hogy ide belehet nyúlni nagynyomású mosóval?
Alapvetően nem hülyeségből és sznobságból kérdezem, mert nem akarom, hogy rohadásnak induljon a küszöb vagy a felette a vízelvezető rész dugulásától szutykosodó rész."in medias res"
-
newmoonlight
senior tag
válasz Doki16 #42375 üzenetére
Ha bátor ember vagy, (rejtett felületen elvégzett próba után!!!) esetleg megpróbálhatod zsebsárkánnyal "síkbaolvasztani" a karcokat.
“Míg az ENIAC számológép 19 ezer vákuumcsővel van felszerelve és 30 tonnás, a jövőben a kompjútereknek talán ezer cső is elég lesz, és az is lehet, hogy nem lesznek nehezebbek másfél tonnánál.” (Popular Mechanics magazin, 1949.)
-
WiZARD
addikt
válasz Doki16 #42375 üzenetére
https://totalcar.hu/magazin/technika/2014/12/07/amire_meg_a_nepper_is_azannyazott/
(gondolom Doki16 erre gondolt)
[ Szerkesztve ]
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
i-sti
senior tag
válasz jozsi252 #42380 üzenetére
Nekem a piros Sonax kendő sem vált be, ahogy a piros Sonax kefe sem.
Csak a piros Sonax sampón, ami jó
Kendővel tegnap töröltem ablakot. Egy oldalsó és a szélvédő után félreraktam és papírtörlővel meg a zöldbékás tisztítóval csíkmentes de nem szösz mentesre töröltem mindent.Novum Forum Siculorum
-
Brave_86
aktív tag
+1 papírtörlő és zöldbékás
-
veterán
Biztos ebay-ről vetted. Én a szélvédőre nagyon háklis vagyok, épp hétvégén volt egy belső szélvédő áttörlésem amit nagyon nagyon utálok a hozzáférhetetlensége miatt. De nagyon szép lett az eredmény!
Papírtörlő tényleg az egyik legjobb erre a célra, az meg hogy nem szösz mentes nem izgat. Megyek 5km-t azt úgyis tiszta por az egész kocsi, szösz már fel se tűnik. Én használom az autót, bármennyire is szeretem tisztán tartani a napi 80-90km-t alatt rakódik rá annyi por meg minden egyéb hogy egy kis szösz nem izgat.iPhone 13 Pro Max
-
M0RGI
őstag
Akkor marad a papírtörlő, köszönöm.
Ebből van ami ajánlott, vagy mindegy? -
8
senior tag
válasz Csabroncka #42374 üzenetére
Nyugodtan. Csak az nem biztos hogy kiszed mindent, nem tudod mindegyik kis felületet a megfelelő szögben megnyomatni + egy koszfilmréteg mindenképpen marad.
Én azt javaslom, hogy jól habzó mosószerrel és egy hosszabb szőrű ecsettel próbálkozz52.000Ft jóváírás Gránit bank kétperces okostelefonos számlanyitáshoz, feltétel nélküli 0Ft/hó számlával. Mastercard Platinum bankkártya 2+ évig ingyen. Raiffeisen kisvállalati ajánlás elérhető. 500Ft PARKL kupon parkoláshoz. REVOLUT regisztrációhoz 8.000Ft! Privát üzenetben küldöm
-
addikt
Sziasztok!
Itteni ajánlásra megvettem az Autoglym beltérápoló csomagot (kárpittisztító, bőr tisztítő, bőr ápoló).
Néhány kérdésem lenne:
* Ti telibe fújjátok (kárpittisztítóval) a tetőkárpitot, a lábtér szőnyegeit, csomagtartót, egyszóval mindent?
* Mennyit fújtok hova, azt mivel dolgozzátok el és hogyan törlitek fel? Itt örülnék egy részletes folyamatleírásnak
* Van szélvédő tisztítóm is, milyen sorrendben érdemes elvégezni a műveleteket? (Pl.: ablakok, nem bőr kárpitok, majd a bőr)
* Kárpittisztító az alcantarán is használhatom? Ha nem, akkor azt mivel érdemes takarítani?
* Az ajtó kereten lévő plüss szerű anyagot mivel szabad tisztítani?A kicsire nem adunk... a nagyot meg leszarjuk!
-
JHONNY 79
aktív tag
Kipróbáltam ablaktisztításra az 50% Ipa+50% desztvíz kombót....Nekem nagyon bejött, többet nem költök ablatisztító szerre. Kb. 2 E Ft-ból van 2 liter abalktisztítóm, ami rohadt jó.
Több éves AUTOGLYM Vinyl & Rubber Care műanyagápoló használat után vettem Koch Chemie Refresh Cockpit Care-t.Valóban mélyíti a színeket és nem csillog. Talán picit nehezebb eldolgozni és nehezebben is szívódik be, de lehet ez csak nálam volt így, mivel nem sokat hagytam száradni a műanyagokat a Green Star-os törölgetés után. -
8
senior tag
válasz kleinguru #42388 üzenetére
Én a bőrt és a szőnyegeket leszámítva sosem fújok semmit közvetlenül a felületre, mindig a mikroszálas törlőkendőre - így nem lesz foltos, illetve nem megy olyan helyre ahova nem kellene.
Ablak nálam mindig legutolsó lépés. Pro tip hogy a lehúzott ablakok tetejét (élét) is érdemes letörölni, ÉS azt a felső sínt is az ajtókeretben, ahova az ablak becsúszik - na az nagyon mocskos tud lenni mert soha senki nem takarítja, csak az ablaküveget.
Az alcantara ugyanolyan szövet mint bármi más, így mehet rá a kárpittisztító ha nem akarsz külön vagyonokat kiadni alcantara tisztítószerre.
Az ag bőrápolóból nagyon kevés kell, különben hányingerkeltően erős "bőr"szag lesz az autóban.52.000Ft jóváírás Gránit bank kétperces okostelefonos számlanyitáshoz, feltétel nélküli 0Ft/hó számlával. Mastercard Platinum bankkártya 2+ évig ingyen. Raiffeisen kisvállalati ajánlás elérhető. 500Ft PARKL kupon parkoláshoz. REVOLUT regisztrációhoz 8.000Ft! Privát üzenetben küldöm
-
8
senior tag
válasz kleinguru #42391 üzenetére
ablaktisztító (50% ipa 50% desztvíz) + mikroszálas kendő
52.000Ft jóváírás Gránit bank kétperces okostelefonos számlanyitáshoz, feltétel nélküli 0Ft/hó számlával. Mastercard Platinum bankkártya 2+ évig ingyen. Raiffeisen kisvállalati ajánlás elérhető. 500Ft PARKL kupon parkoláshoz. REVOLUT regisztrációhoz 8.000Ft! Privát üzenetben küldöm
-
i-sti
senior tag
Megjött a CYC rendelésem. Elég lassúak voltak. Ma egy hete rendeltem pontosan.
LIGHT DUTY - UPHOLSTERY & CARPET DRILL BRUSH 52mm
LIGHT DUTY - UPHOLSTERY & CARPET DRILL BRUSH 125 mm - 2db
MEDIUM DUTY - UPHOLSTERY & CARPET DRILL BRUSHES 100mm
PA SNOW FOAM LANCE
SONAX - MICROFIBER CLOTHS PKG/2
SONAX GLOSS SHAMPOO CONCENTRATE (1 LITRE)
AUTO FINESSE - SPRITZ INTERIOR DETAILER
AUTO FINESSE - CRYSTAL GLASS CLEANER
VALET PRO - INCH ROUND WHEEL BRUSH - 2 dbNovum Forum Siculorum
-
-
-
M0RGI
őstag
Ez mit jelent amúgy? Erős, vagy kellemetlen, vagy túl sokáig megmarad?
A Shiny Garage Interior Quick Detailer a másik cél, de a Spritzről csak jót hallottam. Igen, afshopban van, de kéne a KC plast star is, ami meg máshol van így két pkg lenne. Ezért is néztem kintről.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- DXRACER Prince Series L kék fekete gamer szék
- HONEYWELL HR92EE rádió frekvenciás radiátor termosztát 3db
- Raktáron! Új EVSE EV 3 fázisú 11kW-os hálózati töltők elektromos autókhoz, 3 év garanciával!
- Lorelli gyermekülés 9-36kg (Cute Teddy - blue) eladó
- Raktáron! Új, 11kW-os, type2-es, 3 fázisú, 3x16A-es fali töltő, dobozában, 2 év garanciával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest