Hirdetés
- RetepNyaraB: Kávés szöszölés, az élet, a világmindenség, meg minden
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Rap, Hip-hop 90'
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Őskoczka
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
RP1980
tag
válasz
NOKIA6230i #42697 üzenetére
Csak a bemutatkozó videóik alapján tudok állást foglalni, de talán a starcar garage.
-
RP1980
tag
Szerintem is "béna" az a szórófej, de nemrég volt már itt téma. Annyi a trükk, hogy szinte zárásig kell tekerned és akkor ködöl rendesen.
Pontosan így. Felviszem, várok, leveretem. Ha nagyon kíméletes akarsz lenni, akkor snowfoam-al fújod be mikor letellt a hatóidő és úgy csapatod le. Én lemosott és szárazolt kasztnira szoktam felvinni a d-toxot, és befejezni a fenn említett snowfoamos trükkel fejezem be.Vízkő a legolcsóbb módon ecettel. Aztán ha friss, akkor pl KC FSE, de van sok gyártónak vízkőre való cucca. Ha nagyon rá van már gyógyulva akkor lehet csak a polír segít.
Szoktak waxolni, de kerámiáról még sosem hallottam
-
NOKIA6230i
csendes tag
Sziasztok!
Budapest III. kerület / Üröm / Budakalász környékén tudnátok javasolni szépen és megbízhatóan dolgozó polírozó és tisztító műhelyt?
Apró mosási karcokat kellene eltüntetni a karosszériáról.
A feladat nehézsége, hogy oldalt az autón gyári matricázás van (csík és felirat) , amire vigyázni kell.Köszönöm!
-
RP1980
tag
válasz
Mauzes #42693 üzenetére
Szia!
1: Szerintem mehetsz 1:10-re is. Ilyen hidegben ha nem süt a nap hagyhatod akár 5 percig is.
2: A mikroszálas nem egy életbiztosítás, de finoman azzal is meg lehet törölgetni. Amúgy sima szivacs és/vagy pamut rongy az optimális.
3: Körömkefe szvsz. már túl durva és bolyhosodhat tőle a gyengébb minőségű szőnyeg (pl. kb. 2005utáni fordokban nagyon silány) Inkább puhább ruha/cipőkefe az ajánlott. De egy pár basic mikroszálassal a kefés kezelés után kitűnően fel tudod itatni a koszt, mert ha nem szívod vagy itatod fel, akkor sokat nem ért a művelet. A koszt fellazítod, de ugyanúgy ott marad.
-
Petyyyyy
addikt
válasz
Mauzes #42693 üzenetére
2. Ecset/bőrtisztító kefe. APC-ket nem ismerem, ha viszont bőrtisztítót használsz, abból a kímélő verziót javaslom - ha van olyan a product line-ban.
3. A jobb sarokban az a kék kefe - [link], azt szoktam bevetni. Vizes porszívó híján nem locsolom túl a kárpitot, mikroszálassal törlöm "szárazra", majd nyitott ajtók hogy kiszáradjon.
-
Mauzes
addikt
Sziasztok, pár gyors kérdés:
1. Ha kb. 1:5 arányú Green Starral körbefújom kívül a koszos részeket, hogy kicsit feloldja a koszt lándzsás mosás előtt, akkor kb meddig szabad rajta hagyni? Vagy ez nem bántja a fényezést, tehát csak a száradást kell elkerülni?
2. Olvastam már itt is, hogy bőr kormányt nem annyira ajánlott mikroszálassal törölgetni. Akkor milyen anyagú kendővelérdemes tisztítani, mondjuk APC-s oldattal?
3. Milyen eszközzel szoktátok a padlókárpitot tisztítani? Egy sima körömkefe megteszi? Üléskárpitot mikroszálassal szoktam pontonként nyomogatni, de padlóra olyan megoldást keresek, amivel az egész felületet végig lehetne tisztítani mondjuk egy APC-s oldattal.
-
fulton
addikt
Sziasztok
Szeretném megkérdezni, Karcher K5 re kapható valamilyen csőtisztító tömlő ami előre is sugároz vizet? Mert a gyári csak hátrafele tolja. Bocsi hogy ide írtam, de hátha.
-
polonic
félisten
válasz
RP1980 #42689 üzenetére
Köszi. Lehet, hogy a felületkezelés sem volt tökéletes. Majd a tél után újra megpróbálom.
Igazából először próbának teljesen jó volt. Elég közelről látszik csak a foltosodás.
Gondolkozom a políron nagyon. A kermáia is szóba jöhet, sőt. Legszivesebben fóliát rakatnék rá.Csak kapom az ívet az asszonytól, hogy sokat költök az autóra.
Szóval nem akarok átesni a ló túloldalára. 6 éves volt júliusban a járgány.
Pedig nálam úgy van, hogy az autónak tökéletes állapotban kell lennie. Főleg műszakilag, de esztétikailag is. Műszaki szempontból tudom is tartani szerencsére. -
RP1980
tag
válasz
polonic #42688 üzenetére
A foltosodás a Fusso legnagyobb "betegsége" és sajnos nem tudsz vele mit csinálni. Rengeteg ember próbált már rájönni mi okozhatja és hogyan lehetne kivédeni, de eddig tudtommal nem született 100%os megoldás. Világos színeken nem lép fel.
Jól látod, amibe bele akadt a mikroszálasod arra valóban a két említett módszer segíthet. Optimális esetben mindkettő. Aztán ha már szépen megvan polírozva a kocsid, a helyedben nem tennék rá ismét fussot amitől foltos lesz. Rengeteg nagyon jó sealent jött ki már azóta, ha kerámia és társai nem játszhat. -
polonic
félisten
Közben nekem is megvolt a teljes autó takarítás. Képeket nem csináltam, a felnikről sem. Mert... nem
Megvolt az előmosás, aztán két vödrös mosás, jar platinum plusz GS. D-tox, kátrányeltávolítás.
Azt kellett tapasztalnom, hogy a fekete fényezésen nem igazán látszik a d-tox hatása, nem látszik amikor reakcióba lép. Na meg a kátrányt is elég nehéz észrevenni. Egyébként még sok kis akármi maradt sajna.Szárazoláskor sercegett a mikroszálas. Gondolom ezen a gyurmázás segítene már csak. Vagy polír a végső esetben?
Azért a fusso ráment. Néhol kicsit foltos maradt. Ott sok anyag került szerintem. De elsőre talán jónak mondanám összeségében. Amit észrevettem, hogy nagyon durván csillog.
Kiváncsi vagyok, hogy ha nem volt tökéletes a felületkezelés előtte, akkor mennyire lesz tartós.Belül porszívózás mindenhol, takarítás. Végén SG interior quick detailer. És a téli szőnyegek is bekerültek.
Ja és a GS valami rohadt jó cucc.
-
nebulo5
senior tag
válasz
RP1980 #42663 üzenetére
Pesten a Carcolor üzletben (biztos van máshol is) 250 ml.-es flakonnal lehet vásárolni 2500-as vizes smirgli hatékonyságával megegyező polír trutyit! Többször dolgoztam már vele (fényszóró polírnál is) és nagyon el van találva! Előtte sajnos 1500, 2000-es papírral érdemes a durvább felületeket kezelni. A trutyi után finomabb polírral csoda felület érhető el.
-
M0RGI
őstag
válasz
adriankoooo #42666 üzenetére
Pedig ott van alul a biztonsági adatlap:
alkohol és glicerin, szóval ez akár még jó is lehet!
Ma megnézem a Lidlben. -
Petyyyyy
addikt
Megejtettem ma egy nagy mosást - ki akartam már próbálni az Iron X-et.
Locsoltam bőséggel, kicsivel több mint a fél üveg elfogyott az 500ml változatból.
A saját szórófeje irtózatosan béna, "mist"-re tekerve a fejet négy irányba szórta a permetet. Legközelebb majd áttöltöm az AG flakonba.A beavatkozás időszerű volt. A szürke bódé pillanatok alatt váltott lilára. Én marha követtem az utasítást a palackon és egy (kettő) dump kendővel töröltem át a kasztnit - ahogy a Q2M Tar Remover után szokás.
Lehet egyszerűbb lett volna ezt a lépést kihagyni és simán lecsapatni.
A lényeg hogy a kezelés után is fent maradtak azok a rozsdabarna színű pöttyök, amik mintha valami fa termésének darabkái lennének vagy nem is tudom mire hasonlít leginkább.
Majd egyik alkalommal gyurmázás következik. -
_pda_
tag
Kátrány, gyantát én simán higitóval szoktam leszedni.
Foltbenzin, lakkbenzin, szintetikus higító, nitró, bármelyik alkalmas csak a felülettől függ, h mivel szabad neki menni. -
Glicerin
Izopropil-alkohol (IPA) -
Safranek
aktív tag
-
polonic
félisten
Megvolt a nyári-téli kerékcsere is. A nyárit megpucoltam, ápolás, és elraktam.
Valami iszonyat retkes volt belülről a felni. Kétszer mentem rá SG MWC felnitisztítóval, de maradt rajta piszok még. Nem akartam már a fél tubust elhasználni rá. Ezért valami más megoldást kellett.
Következett a GS kb 1:5 hígítási arányban. Ez nagyon durván leoldotta a maradék szennyet.
Voltak rajta nagyon nagy kátrány darabok is, ezeket óvatosan lekapargattam és utána jött az AF oblitarate. Lejött minden, de azért ezzel is megküzdöttem.A végén glicerin 1:1-ben hígitva ment a gumikra.
Viszont egyetlen egy felnin belül a függőleges részén még maradt dzsuva. Ezen semmi nem segített. Akármit csináltam. Mi lehet ez? Tudok csinálni képet róla holnap.
Ja egyébként az AF oblitarate-nek tök ugyanolyan szaga van, mint a lakkbenzinnek. Annak kb 800 Ft litere. Ebből meg fél liter 3690. A lakkbenzin naturan túl aggresszív lenne?
-
G@ß!
őstag
Kochchemie Eulex olyan szépen lekapta a rendszámtábla festékjét, mint az állat. Pedig nem fújtam rá, csak véletlen rátöröltem. Bakker, ezt jól benéztem. Leszoktátok venni a rendszámtáblát? Miután ráspriccelitek a felületre rögtön letörlitek?
D-Tox-nak iszonyat béna a szórófeje, Ti átöntöttétek másik flakonba? Vagy beletettétek egy felpumpálható flakonba? Miután felviszitek a felületre, vártok míg hat, majd magasnyomásúval lecsapatjátok?
Lakkról a rászáradt vízkövet mivel lehet eltávolítani?
Találkoztatok már olyannal, hogy új autón gyárilag rajta volt vagy wax, vagy kerámia? Új Kia Ceed-nél én így jártam. Budai Pappastól vette a cégünk.
-
Zola007
veterán
Erősen fékporos acélfelninek mivel érdemes nekiesni?
Festése közepes állapotú, tehát se túl agresszív, se túl drága (nem ér annyit) szerrel nem mennék rá.
Hallottam hideg zsíroldós, brigéciolos mosásról is, ezek mennyit érnek?
-
MrSealRD
veterán
válasz
polonic #42667 üzenetére
Bár, most hirtelen nem fog segíteni rajtad. De egész héten ezzel küzdöttem én is. eshop24-nél volt jó áron. Személyes átvételre kértem 2 flakont, mert viszonylag közel vannak. Erre törölték a rendelést indoklás nélkül... Elsőre hibát sejtettem a dolog mögött. Újra rendeltem. Ismét törölték. Gondoltam menjetek ti a....
Aztán megnéztem hol tudom a leggyorsabban átvenni. Duna Plaza PCX számtech boltba. Délután jött az értesítést zárás előtt 1 órával. Gyorsan elszaladtam érte. -
polonic
félisten
Egyszerűen nem tudok ipa-t szerezni.
Nem gond, ha fusso előtt elmarad a zsírtalanítás? -
adriankoooo
senior tag
Több darabnál elég barátiak az ára. Valaki rendelt már innen?
---
Vettem Nigrin gumiápolót, sajnos nem találtam meg az összetevőket.
-
polonic
félisten
Közben megoldódott az AFshop-os rendelés. Két testvér viszi a boltot. Egyik szám egyik testvér, másik szám, másik testvér. Beugrottam Gyálra a cuccért.
Kiváncsi vagyok rájuk. Mindjárt csinálok képet, mivel készülök a vasárnapi kozmetikára.Apropó van GS-em is. BSD leszedéshez gondolom az is mehet a jar platinum mellé.
-
RBJ
addikt
Új ceges autót védeném. Ha meglesz akkor szaladhatok rá fusso val vagy amúgy gyárilag van rajta valami ami -bírja egy darabig?
-
d4d
aktív tag
válasz
polonic #42655 üzenetére
Én is kicsit így vagyok a nanocare.hu-val. Nyáron indultak, ez a második rendelésem volt, de most nagyon elhúzódott az egész. Azzal kezdődött hogy nem kapták meg valamiért a rendelésem, így kb két hét volt mire megérkezett a csomag mindenféle előzetes értesítés nélkül. Fura, hogy a GLS-től se jött semmi. Aztán problémám volt az egyik termékkel, de jó, cserélik nem gond, csak ennek is már vagy két hete.. közben elég nehézkes elérni őket telefonon, emailen egyaránt. Amikor sikerült akkor mondtam a srácnak, hogy nem a várakozás a gond, hanem hogy nem kapok semmi infót, hogy mire várok. Tudni kell hogy nekik a fő profil az a gumis műhely (nem is kicsi) meg talán vizsgáztató állomás is van náluk szóval ilyenkor tél előtt baromi nagy a forgalom. Megértem, de főleg egy újonnan indult webshopnál sokkal jobban oda kéne figyelni az ügyfelekre. Végülis jól jövök ki belőle, mert azt is cserélik amit nem kértem, ez jófejség. A gyártási idővel volt problémám, most mindenből a legfrissebbet kapom. Telefonban egyébként tök normális srácnak tűnik, csak ez a szétszórtság és hogy úgy érzi az ember, hogy sose kerül sorra
Be lett már vonva ebbe az egészbe a főfő forgalmazó is Nanolexes Ákos ő szintén egy nagyon kedves illetőnek tűnt telefonon keresztül, ő is megerősítette, hogy Ádám volt nála múlthét pénteken, tehát már el lett hozva ami nekem kell csak még mindig nem postázta. Most hétvégén elvileg pontot teszek rá, dolgom van Maglód környékén, úgyhogy személyesen megyek el hozzájuk, megbeszéltem telefonon.
-
M0RGI
őstag
Akrilkádas dolog: Sajnos a Mannol karceltávolító szett túl finomnak bizonyult a felmaródásokhoz, így megpróbáltam egy itthon lévő maradék 600-as papírral, amivel sikerrel jártam. A kád fényét viszont csak alig hozta vissza a mannol második komponense is, lehet géppel kéne alaposabban polírozni. Mindenesetre a foltok eltűntek és nem lett mattabb a felület, mint előtte volt.
Akinek kell, 1000 Ft-ért viheti az éppen csak kipróbált Mannol szettet, Székesfehérváron. -
RP1980
tag
válasz
polonic #42655 üzenetére
Gondolom nem az AF a cég fő profilja és egy mellékága a takarítócégben. Esetleg társultak a fiatalok. Sejtésem szerint az AF a shopokat valamiféle franchise jelleggel lehet üzemeltetni, mert az AMTS-en nagyon hasonló volt a stand arculata az angol autó tuning témájú rendezvényeken látottakéhoz. (Mert ugye az AF-nek a célcsoportja a tuningosok)
-
polonic
félisten
válasz
polonic #42650 üzenetére
Felhívtam a holnapon megadott számot.
30 185 75 94 Ez a szám pedig elvileg a new solution service kft-hez tartozik.
Ami pedig egy takarító cég. És a Gubacsi úton van a székhelyük.
-
RP1980
tag
Jim nagy forma! Mikor egyik este megnéztem a videót, még a párom is elcsodálkozott hogy
"milyen ronda ennek az autónak a festése". Nagyon elbántak azzal a Bentley-vel. Igaz az én autóm is megjárta a fényezők poklát, és ahogy Jimnek nekem is sikerült jó sok melóval rendbe tenni, de az egy messze nem Bentley árkategóriájú autó és valószínűleg nem is annyiért volt a fényezőnél sem mint a video alanya -
8
senior tag
Érdekes, hogy ilyen komoly, keveset futott, értékes autóknál is mennyi tökéletlenség van a fényezésben korábbi kontár munkák eredményeképpen, amiket gondolom így-úgy sikerül elmaszkolni szép waxolással, de teljes tisztítás után megfelelő közelségből szépen látszanak, és ilyen mértékű sérülések esetén már nem is lehet tökéletesre visszaállítani a fényezést:
https://www.youtube.com/watch?v=IaZ4gf8EXic6:35-nél kezdődik a rész, ahol tisztítás és ipa után megvizsgálja és dokumentálja a kontárkodásokat
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- RetepNyaraB: Kávés szöszölés, az élet, a világmindenség, meg minden
- PlayStation 5
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Nintendo Switch
- Lexus, Toyota topik
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Mazda topik
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Kingmax 1x2GB DDR3-1333 RAM
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 330S-15IKB - i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest