Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- nonsen5e: DPD tapasztalatok
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Kalandor: Habemus papam
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
i-sti
senior tag
Hello-hello-sziasztok,
Egyes napirendi pont:
Másnak voltak gondjai az MJJC habosítóval? Utolsó 2 alkalommal furcsán működött. Az elején normálisan adja a habot, majd "bekattan" és csak habos vizet spriccel magából. Víznyomás ugyan akkora, nem állítok semmit, csak néha már nincs kedve habot generálni. Ismeri valaki jelenséget? Házilag lehet debugolni és bugfixet csinálni?Második napirendi pont:
VP CPW kezd tetszeni. Lehet eddig én vártam el mást mint amire ki volt fejlesztve. Tegnap volt a második mosásom Fusso után. Nem viszi le úgy a koszt mint a #csakazavalanche, viszont utána kézimunkázni teljesen ugyanannyira "fellazítja" a ganét a lakkon. Nagyon könnyen lehet mosni, nem is nyomon a kesztyűt csak végig simítom a felületen. Sonax sampon nagyon jó síkos felületet képez.
PS: külön kesztyűm van tetőre, gépháztetőre, csomagtaréjtóra és az ajtók felső 1/3-ra. A többit az AutoCare-es zöld mikroszálas-szivacsos-izével mosom le.Harmadik napirendi pont:
RP kolléga által ajánlott CleanyKorea mikrószálas a felnikefe nagyon tetszik. Viszont ahhoz túl vastag, hogy a felni teljes belső felületét elérjem (megakad a féktárcsa takaró lemezében), illetve túl vastag ahhoz is, hogy a felnin a kis réseket is lehessen takarítani. Azokat egy barkácsboltban vásárolt Dexter márkájú piros illetve kék körecsettel oldottam meg. Itt megjegyezném, hogy nagyon elégedett vagyok ezekkel az ecsetekkel. Beltérre is ezt használom. Eddig bárkinek mutattam, mindenki csodálkozott, hogy milyen puhák és sűrűk a szálai, jó vétel volt.Negyedik napirendi pont:
A PERL az szar. Mit vegyek ami pár napnál tovább fent marad? CG termék?Ötödik napirendi pont:
Szeretném az alvázat lefújni bitumenes cuccal. Valaki használt hasonló terméket? Tavaly a belső sárvédőket fújtam be 3M rücsis anyaggal. Elégedett voltam vele, 1cm puha védőréteget képezett. Idén az alját is szeretném kényeztetni.Hatodik napirendi pont:
Bőrkormányt mivel lehet tisztítani és ápolni? Kolléga (nem tudom a nevét sajnos) Jettájában képek alapján bababőr minőségű kormány van. Olyat akarok én is -
GasBang
csendes tag
Üdv
Bőr belsőre milyen ápolót tudtok ajánlani, ami tényleg jó és nem hagy maga után fehér foltokat a bőrben? Köszönöm!
-
KrAt
veterán
Sziasztok,
megvolt az elso mosas, lett is par kerdesem:
- a raszaradt pottyoket, leginkabb a tetorol a mosokesztyuvel kapargattam, az ugy normalis? Azott eleget, de nem jott le.
- ilyen: [link] szarazolo kendot tudtam hirtelen szerezni, de hiaba olvastam el a user manualt, ez nekem marhara nem szarazolt, mindig maradt folt, akarhogy huztam, akarmelyik oldalaval.
- vegen BSD-ztem, de nem tudom, mennyit kene hasznalnom. A kendo nedves lett, a teton lassan szaradt a BSD, mire kifenyesedett, lehet sok? Ennyi ment el egy Accord kombira: [kép]. Ez igy sok? Olvastam, hogy higitani kene?A vegeredmeny okes lett, holnap teszek fel kepet.
-
Mauzes
addikt
-
boogie84
veterán
Sziasztok,
gondolkodom car dryer vásárláson. Instagramon láttam, hogy egyik srác ilyet használ: MetroVac Air Force Blaster Sidekick Portable Motorcycle Dryer.
Néztem az összefoglalóban, hogy Ferrari1 kolléga is hasonló szárítót használ, de arra a márkára keresve sem találtam.Használ itthon valaki ilyet, vagy hasonló terméket? Nem szeretnék hologramot csinálni a friss mosás utáni apró szennyeződésekkel a mikorszálas törlőkendőben.
Van ötletetek hol lehetne ilyet beszerezni? -
Jaded
őstag
válasz
RP1980 #41635 üzenetére
Fa alatt csinálom jobb híján, kaszni nem lesz meleg, a garázsból tolom ki. Maximum a levegő, de szerintem ez hétfői projekt lesz, nem tudom majd milyen idő lesz.
szerk: van még otthon egy kis Autoglym SRP és EGP kimaradva. Nem tudom, azt rá kenjem-e még a végén. Mondjuk akkor a Gyeon Wet-et nem tudom kipróbálni.
-
csongi
veterán
válasz
Formaster #41642 üzenetére
Koszi!
A sarvedo az uj, a tank az eredeti.
Ok, a sarvedo narancsos, de az idovel kipolirozhato, van rajta elegendo lakk egy finom csiszolashoz. A festek markat sajnos nem tudom. Amit meg eszrevettem, amit mondtal, csak nem voltam benne biztos, hogy letezik. A gyari festett idomok kozott is van elteres fenyviszonyktol fuggoen.
[link] -
Formaster
addikt
válasz
csongi #41641 üzenetére
Ez sok mindentől függ. Festék márkától megkezdve, szórási kép, nyomás, fújt vastagság, azon levő lakkréteg árnyalata, metál szemcsék sűrűsége, nagysága, típusa. Elvileg valamennyit változhat az évek során, de az minimális az előbb felsoroltakhoz képest. A metált borzasztóan nehéz eltalálni, profi helyeken tudják a gyár által használt beszállítói márkát, illetve a szakma egyéb csínját bínját, de még az autógyártó is sok esetben mixel évjárat, típus vagy csupán beszállítói árazás miatt.
-
csongi
veterán
Sziasztok!
Metal festes idovel sotetedik?
Szin kod alapjan lett keverve, de olyan mintha a metal szemcse merete picivel nagyobb lenne mint a gyari. igy egy hajszalnyival vilagosabb, de csak egyes fenyviszonyok kozott latszik.
Metal kek szin. -
BeZol
őstag
Sziasztok!
Tavaly benyeltem több kavicsot is a motorháztetőn, és most már rozsdás lett 2 helyen
(emberek 99%-a letojná, de engem zavar)
Olyan 4 évvel ezelőtt már újrafényeztettem a motorháztetőt a kavicsfelverődések miatt, viszont 1 év múlva már itt-ott picit jött le a lakkréteg. Nem tudom, hogy kontármunka volt-e vagy rossz minőségű anyaghasználat, én tartós megoldást szeretnék ezúttal, ehhez Budapesten tudnátok ajánlani valakit?
Jobban bízok az ajánlásokban, mint a netes google találatokban, a szerelőm pedig nem tudott senkit sem ajánlani.
Sajnos nem értek a fényezéshez és per pillanat hely sincs, ahol kísérletezhetnék.2008-as E93 330D, Le Mans kék szín az autóm: [link]
Ahogy olvasgattam hozzászólásokat, most "lehetne" örülni, végre nem egy fekete bmw
Remélem segítetek, mert nekem nagyon fontos lenne, köszönöm!
-
RP1980
tag
Fentebb pedig kifejtettem: Szerény személyem 2 x falloutozik évente. Ezt a két alkalmat akkor már úgy ejtem meg, hogy tiszta és száraz kasztnira fújom a "remúvert"
Lehet vizesre is. A nagy nevek is zömével így csinálják. A lényeg, hogy azért hatni tudjon, minél tovább annál jobb, de a körülményeket meg kell neki adni. Árnyékos, minél hűvösebb legyen kihült lakkon alkalmazva. Amíg nem kezd száradni a szer addig jó és maradhat rajta. A flakonon azonban mindenhol rajta van az optimális idő.Azért ki vannak ezek a nagy nevű cuccok találva, és nem fogják lemarni a lakkot.
-
Jaded
őstag
válasz
F_Zolee #41628 üzenetére
&RP1980 &Mauzes
Ezt én is kérdeztem, nem volt válasz. Csak hogy fújjam rá, aztán öblítsem le.. szerintem enyhén bevizezem, hogy ne száradjon gyorsan, várok, aztán leöblítem és lemosom. Vagy nem tudomFormaster: akkor lehet nekiugrok GS-ral aztán meglátom mi lesz. Legfeljebb többször áttörlöm.
-
Mauzes
addikt
Sziasztok,
Az autós oldalakon vagy autós márkák által árult ecsetek különböznek bármiben mondjuk az Obi-ban kapható normál ecsetektől? Ha igen, miben jobbak? Csak mert míg egy Shiny Garage 2 cm-es ecset olyan 1600 ft, az Obi-ban 300 Ft egy sima ecset.
A másik kérdés, hogy az üveget kizárólag üvegre való (jellemzően kék) vékony mikroszálassal törlitek? Ebből tudtok mondani ajánlott fajtát?
-
M0RGI
őstag
Sziasztok!
ACTIVE INSECT REMOVER nincs az ajánlottak között az összefoglalóban. Ennyire nem jó?
Mondjuk a Valetpro olcsóbb is. -
Formaster
addikt
Engem ezidáig egyszer szivatott meg szélvédő annyira, hogy eldobtam az agyamat. 5 éve nem volt letakarítva, nem lehetett rajta kilátni, rá volt sülve a kacsazsír kb. Én is mindenen átvittem, kezdtem a normál 25-ös ipával egész 100-ig, semmi. Aztán jött az APC mindenféle higításban, különféle szivacsokkal, semmi.
Végezetül kénytelen voltam nitrohigítót alkalmazni papírtörlővel. Ezzel 2-3x átmentem rajta, fellazította a kosz nagy részét, de szét is kente. Ezután további 4-5 ipás tisztítás kellett, hogy a fellazított, szétkent, vastag sültzsírt maradéktalanul eltávolítsam. Mindez csupán egy 3 órás folyamat volt kísérletezéssel, mindennel. Rengeteg türelem és kellő mennyiségú húbammeg kellett hozzá.
-
RP1980
tag
Azért ezek közül a szerek közül szerintem egyik sem annyira "durva", hogy újra kéne fényeztetni egy autót. A lényeg, hogy ne száradjon rá nagyon, de ez majdnem mindenre igaz. Autót megmosod,befújod a reprozsda cuccal, leöblíted és kész. Ha nagyon pöpecül akarod akkor mosás után nagyjából leszárazolod és ha ráfújtad a Iron X-et, majd a ható idő után snowfoam és úgy öblíted le alaposan.
-
Jaded
őstag
válasz
RP1980 #41621 üzenetére
Nem tudok már én sem mit kitalálni. Eddig azért hellyel-közzel sikerült, de ez a tegnapi esős időben ahogy elkezdett párásodni, és látszott a törlések helye.. lehet kicseréltetem az egész szélvédőt
F_Zolee: én írtam mailt a Carpronak az IronX miatt, hogy akkor mégis hogyan, annyi volt a válasz, hogy fújjam rá, öt perc múlva meg öblítsem le, aztán töröljem szárazra. Igazából én sem tudom, itt is kérdeztem már, de eléggé félek használni. Nem szeretném újrafébyeztetnk az autót
-
MrSealRD
veterán
Ha jól értem akkor a szállórozsdára szánt anyagot soha nem szabad törölni? Pl Trix-el körbefújom, hagyom oldani...aztán öblítés?
-
F_Zolee
nagyúr
Ha majd használom a szállórozsda eltávolítót azt jól gondolom, hogy a már megmosott autóra kell fújni? Mivel töröljem le? Vagy elég leöblíteni?
-
RP1980
tag
Valahogy ez nekem sem jön össze! Én próbáltam már a green star verziót is, az sem lett hibátlan. Még a papírtörlőt fogom a jövő héten. Azt olvastam valahol, hogy a műszerfal műanyagából kipárolgó cucc miatt van ez,de hogy semmi sem szedi le az kémény. Nálam volt már ipa oldat, különböző üveg tisztítók, green star. Hardvernek kis és nagy gsm számú rongyok. Ez a wafel rongy koszradír stb, de sosem lett 100%os. Mondjuk az üveg pucolás az amit egyedül nem szeretek az autóápolósdiban.
-
Jaded
őstag
Sziasztok!
Egyszerűen nem tudom letakarítani a szélvédőmet belülről, mindig maszatos marad. Próbáltam már Autoglym üvegtisztítóval, Cleannel, papírtörlővel és mikroszálassal, mindenféle kombinációban. És maszatos.
Meg lehetne próbálni 1:30-as arányú Green Starral? Hátha az lehozná. -
Petyyyyy
addikt
-
Petyyyyy
addikt
To all:
Szórófejes palackokat rendelek, ha esetleg valakinek kedve támad csatlakozni, jelezzen.
-
polonic
félisten
válasz
Shummo #41606 üzenetére
Magyarországról https://polirtech.hu/
-
Shummo
senior tag
Üdv. Szükségem lenne egy felnitisztítóra otthoni felhasználásra. ezért 500ml nekem bőven elég lenne
A forumot nézve úgy néz ki ezt érdemes venni: Shiny Garage Monster Wheel Cleaner +
Magyarországról / Debrecenben/ valahonnan meg lehet szerezni jó áron? Esetleg valaki nem rendel külföldről akihez betársulhatnék ?
A neten amugy a GEL sokkal olcsóbb, errol mi a velemeny? (500ml 6euro)
köszi
-
1stVikman
senior tag
válasz
Mauzes #41595 üzenetére
Én most nyáron utóbbi időben elmentem hajnalban egy lándzsás mosóba, és ott elszöszöltem magamnak. Volt vödör, szárazolás, sonax BSD a végén, gumiápolás.
Ez június végén és múlt hétvégén volt. Kettő között max.lenyomattam magasnyomásúval , ha nem volt nagyon meleg, illetve egyszer reggeli órákban mentem mosatni, de akkor nem volt vödrözés stb. -
M0RGI
őstag
Bocsi, hogy még egyszer megkérdezem.
Üveg tisztításra elegendő az összefoglalóban írt 10-15x-es higítása az IPA-nak? Elég tömény az úgy erre a célra? Nem koszos az ablak, csak belül homályos filmréteg alakul ki egy idő után, amit pl. a mostani Ecstar nehezen hoz le.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S23 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G7 - i5-10GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pulse RX 7900XTX 24GB Videokártya!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest