Hirdetés
- antikomcsi: Ázsia Expressz 5
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- Rap, Hip-hop 90'
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
nem kell számolni semit(max a két mód közötti különbséget)..azonnal kimutatja hogy éppen mennyit fogyaszt a konfig vagy bármi ami rá van kötve...sokfajta mérésre ad lehetőséget..egésznapos érték,órai,pillantnyi..és még sok mindent..
nagyon jó kis cucc..pont ezért vettem ...
ma már 900 ft-ért odaadják..én még 6000.ért vettem..
egyébként ezen a konnektoron csak ezek vanak rajta..semmivel nem kell közösködnie..így lett kialakítva a lakásban minden...
fagy53
az alaplapi VGA-s mérés csak egy kis plusz dolog volt..(kíváncsi voltam a különbségre) -
nem fogyaszthat idle módban 45-50w-ot ha a max elérhető a PCI-E csatolófelület miatt 75w és én a két állapot között 55w-ot mértem...
ha hozzáadom a te általad írt értéket (45-50w-ot) akkor
azt akárhogy is számolom 100-105w lenne load módban..olyat meg nem mértem..
ez is csak egy példa..de mindenki tévedhet(én mindíg
)...nekem az a lényeg megtudtam mennyit fogyaszt, más nem érdekel...
-
semmi nincs húzva a gépen, tök alap
csak egy 27"-os moncsi lóg a végén...egyébként kiszámítgható az idle és a load is.
az alaplapi vga alsó határa és a 4670 alapmérés felső határa..tehát a 160 és a 181..ez ha jól számolom 21w(+5w) tehát 20-25w közé lehet rakni..
ha a mérést nézzük akkor 243-160 = 83w?.(vagy a 226-160=66w).
tehát a load az 60-75w közé tehető..ez csak becslés...a konfig mindíg ugyanaz és mivel csak a vga változik ebből kiszámíthatóak az adatok..meg ott vannak a mérési eredmények..
csak nektek
kikapcsoltam a monitort akkor a fogyasztása a gépnek idle 75w .
load: 130w..tehát a különbség(55w) kb ugyanaz minha be lenne kapcsolva a monitor -
nos ..senkit nem akarok semmiről meggyőzni, mert nem érdekem és nem is érdekel..
én nem kézrátevéssel hanem mérőműszerrel mérem azt, hogy mit fogyaszt a készülékem
sajnos olyan készülékem nincs ami csak a VGA kártyát méri , hanem itt az egész gép fogyasztását mértem...
az alapjáratból és a terhelésből ki lehet számolni mennyivel többet fogyaszt ha renderelek ill játszom vele..
a külső perifériák ugyanazok, azokat nem változtattam csak a vga kártya van kiszedve az utolsó mérésnél.minden tesztnél 1 órát járattam a gépet..a tesztprogram az atitool és abban is az a szőrös kis kocka ami mocskosmód megizzasztja a kártyákat.
a hőmérsékletet a catalyst control centerben néztem(8.10-es driver)
itt most nem fps értékeket akartam látni hanem azt hogy mit fogyaszt ez a kártya alaphelyzetben ill terheléssel.
a tesztelés közben a böngésző ment, photoshop ill egy letöltés..sapphire4670
alapjáraton a rendszer :
watt fogyasztás átlag :175-181w
0,93A
hőmérséklet: [link]
----------------------------------------------------------------------
terhelve:
watt fogyasztás átlag:226-243w
1,20A
hőmérséklet: [link]ha az átlagok első számjegyeit nézem(175/226) akkor 51w(1nap-1,224kwh), ha az utolsókat(181/243) akkor 62w-al(1nap-1,488kwh) többet
fogyaszt..
-----------------------------------------------------------------------
alaplapi vga kártyával:
watt fogyasztás átlag:160-163w
0,83Aterhelve:
watt fogyasztás átlag:170-175w
0,89A
-----------------------------------------------------------------------
tehát a két konfig közötti eltérés az alapmérésnél 15w..biztos vagyok hogy az alaplapi is fogyaszt valamennyit, de ezt már nem tudom lemérni...ahogy (#1259) glutamin írta, nem lehet ugye több a fogyasztása a PCI-E csatolófelület miatt(75w) ill azért mert nincs külső tápcsatlakozó rajta(szerencsére) (ezt a 75w-ot terhelésnél úgy látszik maximálisan ki is használja..)
a 3850-es kártyákról csak annyit, ha jól emlékszem azokon volt tápcsati és anélkül nekem el sem indult a gépem ha nem dugtam rá..tény és való, hogy nekem még a legelső szériából volt a kártyám amin nem volt ilyen fejlett energiagazdálkodási lehetőség..nem tudom hogy ezekből adtak-e ki rev2-es vagy akárhányas kártyákat amin ezt javították...
a hátsó tápcsatlakozóból adódóan biztos hogy többet fogyaszt mint ez a kártya, de ezt valaki másnak kellene lemérni, mivel nekem nincs már meg kb 1 éve....akkoriban lemértem és ami eredményt kaptam az nem teszett ezért eladtam.
viszont egy valamit nem értek..akárhol nézem a netet, mindenhol nagyobb értékeket írnak fogyasztásban mint amit én mértem..bocs az OFF-ért.
üdv
smilecat
-
nekem tök mind1 ha 2év garit ad hozzá...eddig még soha nem volt gondom vele ha cserélni kellett..a kártya bontatlan volt..
az árakról csak annyit hogy nem mind1 hol laksz..példaként:
az én számlám az Elmű szerint 13.000ft
ugyanez annak aki monori erdőn lakik 7200ft!!(a kollegám lakik ott és kíváncsiságból néztem meg egy számláját mert sokalta) a szolgáltató teljesen más így olcsóbb az áram nekik. majdnem feleannyit kell csak fizetniük mint nekem...azt hittem rosszul látok, de nem..erről ennyit...
a fogyasztásokról meg különböző oldalakon tájékozódhatsz és én még keveset is mondtam...jópárat átnéztem elhiheted.....de mint írtam hamarosan kiderül mit eszik a kártya...szerencsére van integrált cucc (is) a gépemben így nem esik nehezemre megnézni az eredményeket.
pl:
[link]
[link]
[link]
én sem hiszek el mindent, de saját magam csak nem verem át...egyébként az is csak úgy derült ki hogy ennyit eszik a 3850 (első szériás)hogy mindent kihúztam itthon a konnektorokból és külön mérőműszereket használtam ezek fogyasztásának ellenőrzésére..először a hűtőre gyanakodtam, de az tök stabilan mutatott ugyanannyit...és egyedül a kártya lett beszerelve a gépembe..más változás nem történt itthon...érdekes ahogy kivettem a gépből azonnal visszament a fogyassztásom az én átlagomra....szóval a saját bőrömön tapasztaltam meg mennyit is eszik egy ilyen kártya..ezután nekem mondhat bárki bármit...
-
majd kiderül mennyi ennek a fogyasztása(addig úgysem hiszek el semmit
)...direkt vettem olyan fali aljzatot ami méri a komplett fogyasztását a gépnek...
amint tudok eredményeket ide beírom...
-
válasz
smilecat #1250 üzenetére
naszóval fogyasztás..
igenis számit, de hosszútávon...nekem itthon 3 gép pörög, ebből 2 a gyerekeké mert utálom ha az én gépemet cseszik szét amit munkára használok.
az én gépem 24 órából -24-et megy..amit nappal elkészítek munkámat azt éjszaka töltöm fel..
most váltottam 4670-es kártyára a fogyasztás miatt..az előző kártya 3850 olyan szinten dobta meg a havi villanyszámlámat hogy azt hittem félrenyelek azonnal...
semmi tuning a gépben minden alapon megy...de így is 5-8000 ft-al dobta meg a nem kevés villanyszámlámat...14.000-ről ugrott 22.000-re...
szóval felőlem írhatnak bármilyen alacsony fogyasztást akkor hiszem el ha én tapasztalom ill már sokan írják ezt fórumokon...
a 4670-es kártyához alapon 40-55w-ot írnak játék közben meg max 147w-ot...
nekem már megérte...
Új hozzászólás Aktív témák
- Most Kína tiltotta ki a nemrég exportengedélyt kapott AI gyorsítókat?
- Mazda topik
- E-roller topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Porszívók - akkus és klasszikus vezetékes
- Google Pixel 10 Pro XL – tíz kicsi Pixel
- Synology NAS
- Diablo II: Classic és Resurrected
- Automata kávégépek
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASRock X570 R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RX 7800 XT 16GB Fractal Design Meshify 2 850W
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 9AT 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3109
- Új Dell 14 Inspiron 5435 FHD+ Ryzen7 7730U 4.5Ghz 16GB 512GB SSD Radeon RX Vega 8 Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest