Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- Olcsó/régi telefonok fotói egymás mellett
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- antikomcsi: Ázsia Expressz 5
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
nos ..senkit nem akarok semmiről meggyőzni, mert nem érdekem és nem is érdekel..
én nem kézrátevéssel hanem mérőműszerrel mérem azt, hogy mit fogyaszt a készülékem
sajnos olyan készülékem nincs ami csak a VGA kártyát méri , hanem itt az egész gép fogyasztását mértem...
az alapjáratból és a terhelésből ki lehet számolni mennyivel többet fogyaszt ha renderelek ill játszom vele..
a külső perifériák ugyanazok, azokat nem változtattam csak a vga kártya van kiszedve az utolsó mérésnél.minden tesztnél 1 órát járattam a gépet..a tesztprogram az atitool és abban is az a szőrös kis kocka ami mocskosmód megizzasztja a kártyákat.
a hőmérsékletet a catalyst control centerben néztem(8.10-es driver)
itt most nem fps értékeket akartam látni hanem azt hogy mit fogyaszt ez a kártya alaphelyzetben ill terheléssel.
a tesztelés közben a böngésző ment, photoshop ill egy letöltés..sapphire4670
alapjáraton a rendszer :
watt fogyasztás átlag :175-181w
0,93A
hőmérséklet: [link]
----------------------------------------------------------------------
terhelve:
watt fogyasztás átlag:226-243w
1,20A
hőmérséklet: [link]ha az átlagok első számjegyeit nézem(175/226) akkor 51w(1nap-1,224kwh), ha az utolsókat(181/243) akkor 62w-al(1nap-1,488kwh) többet
fogyaszt..
-----------------------------------------------------------------------
alaplapi vga kártyával:
watt fogyasztás átlag:160-163w
0,83Aterhelve:
watt fogyasztás átlag:170-175w
0,89A
-----------------------------------------------------------------------
tehát a két konfig közötti eltérés az alapmérésnél 15w..biztos vagyok hogy az alaplapi is fogyaszt valamennyit, de ezt már nem tudom lemérni...ahogy (#1259) glutamin írta, nem lehet ugye több a fogyasztása a PCI-E csatolófelület miatt(75w) ill azért mert nincs külső tápcsatlakozó rajta(szerencsére) (ezt a 75w-ot terhelésnél úgy látszik maximálisan ki is használja..)
a 3850-es kártyákról csak annyit, ha jól emlékszem azokon volt tápcsati és anélkül nekem el sem indult a gépem ha nem dugtam rá..tény és való, hogy nekem még a legelső szériából volt a kártyám amin nem volt ilyen fejlett energiagazdálkodási lehetőség..nem tudom hogy ezekből adtak-e ki rev2-es vagy akárhányas kártyákat amin ezt javították...
a hátsó tápcsatlakozóból adódóan biztos hogy többet fogyaszt mint ez a kártya, de ezt valaki másnak kellene lemérni, mivel nekem nincs már meg kb 1 éve....akkoriban lemértem és ami eredményt kaptam az nem teszett ezért eladtam.
viszont egy valamit nem értek..akárhol nézem a netet, mindenhol nagyobb értékeket írnak fogyasztásban mint amit én mértem..bocs az OFF-ért.
üdv
smilecat
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali informatikai kérdések órája
- LEGO klub
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Mobilinternet
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Autós topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3357
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 9000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF VG27AQ 165Hz QHD IPS 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP Elitebook Folio 9470m - i5-3GEN I 8GB I 32SSD + 500GB I 14" I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest