Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• smilecat

aktív tag

nos ..senkit nem akarok semmiről meggyőzni, mert nem érdekem és nem is érdekel..
    én nem kézrátevéssel hanem mérőműszerrel mérem azt, hogy mit fogyaszt a készülékem :)
    sajnos olyan készülékem nincs ami csak a VGA kártyát méri , hanem itt az egész gép fogyasztását mértem...
    az alapjáratból és a terhelésből ki lehet számolni mennyivel többet fogyaszt ha renderelek ill játszom vele..
    a külső perifériák ugyanazok, azokat nem változtattam csak a vga kártya van kiszedve az utolsó mérésnél.

minden tesztnél 1 órát járattam a gépet..a tesztprogram az atitool és abban is az a szőrös kis kocka ami mocskosmód megizzasztja a kártyákat.
    a hőmérsékletet a catalyst control centerben néztem(8.10-es driver)
    itt most nem fps értékeket akartam látni hanem azt hogy mit fogyaszt ez a kártya alaphelyzetben ill terheléssel.
    a tesztelés közben a böngésző ment, photoshop ill egy letöltés..

sapphire4670

alapjáraton a rendszer :
    watt fogyasztás átlag :175-181w
    0,93A
    hőmérséklet: [link]
    ----------------------------------------------------------------------
    terhelve:
    watt fogyasztás átlag:226-243w
    1,20A
    hőmérséklet: [link]

ha az átlagok első számjegyeit nézem(175/226) akkor 51w(1nap-1,224kwh), ha az utolsókat(181/243) akkor 62w-al(1nap-1,488kwh) többet

fogyaszt..
    -----------------------------------------------------------------------
    alaplapi vga kártyával:
    watt fogyasztás átlag:160-163w
    0,83A

terhelve:
    watt fogyasztás átlag:170-175w
    0,89A
    -----------------------------------------------------------------------
    tehát a két konfig közötti eltérés az alapmérésnél 15w..biztos vagyok hogy az alaplapi is fogyaszt valamennyit, de ezt már nem tudom lemérni...

ahogy (#1259) glutamin írta, nem lehet ugye több a fogyasztása a PCI-E csatolófelület miatt(75w) ill azért mert nincs külső tápcsatlakozó rajta(szerencsére) (ezt a 75w-ot terhelésnél úgy látszik maximálisan ki is használja..)

a 3850-es kártyákról csak annyit, ha jól emlékszem azokon volt tápcsati és anélkül nekem el sem indult a gépem ha nem dugtam rá..tény és való, hogy nekem még a legelső szériából volt a kártyám amin nem volt ilyen fejlett energiagazdálkodási lehetőség..nem tudom hogy ezekből adtak-e ki rev2-es vagy akárhányas kártyákat amin ezt javították...
    a hátsó tápcsatlakozóból adódóan biztos hogy többet fogyaszt mint ez a kártya, de ezt valaki másnak kellene lemérni, mivel nekem nincs már meg kb 1 éve....akkoriban lemértem és ami eredményt kaptam az nem teszett ezért eladtam.
    viszont egy valamit nem értek..akárhol nézem a netet, mindenhol nagyobb értékeket írnak fogyasztásban mint amit én mértem..

bocs az OFF-ért.

üdv

smilecat

Új hozzászólás Aktív témák