Hirdetés
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- nonsen5e: DPD tapasztalatok
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Kalandor: Habemus papam
Új hozzászólás Aktív témák
-
hzsolee
őstag
válasz
wreakz #67105 üzenetére
Én pontosan így építettem. 10x10, és 7,5x15. Évek óta áll, komoly viharokat is bírta. Annyi, hogy ha a vizes hó megáll rajta az elég ijesztően behajlítja a 70-es közt. De kicsit megpiszkálva lecsúszik. Én teljes táblában vettem majd 70x4000-es csíkokban raktam fel, gumira alu szórítókkal...ahogy a nagykönyvben szerepel. És most az évek alatti negatív tapasztalatok...
Valami kibaszott meleg volt alatta, mondjuk nálunk délután folyamatosan tűzött rá a nap. Hiába volt napvitorla... Ha napsütés/felhő nyorsan váltakozott akkor pattogott a hőtágulás miatt. Igaz, hogy a gumiban tud igazodni de azért meg is kell szorítani... Bronz színű volt, de a környék koromszennyeződése nagyon frankón látszott rajta télen.
Hogy miért múltidő? Hát meguntuk hogy az egyre melegebb nyarak alatt nem lehet a teraszon megmaradni. Szóval most zsindely lett...ég és föld.Lentől is marha jól néz ki
Kicsit megerősítettem az oszlopokat meg a gerendákat. Mindegyik kapott egy társat
Amúgy az elgondolásod teljesen jó, de én sokkal sűrűbben raktam a szarufákat. De nálam kisebb a lejtés. Szomszédasszonynál is így nagy táblában van, működik...
De mondom komoly szeleket, viharokat, havakat kibírt.
Ja a mai szösszenet. Jó kis száraz jég volt ma. Van egy kisebb rész az maradt polikarbonát, de ma elhasalt. Nem tudom pontosan hány éves...jópár. Nem olcsó szart vettem annó, de úgy látszik az idő dolgozik... Olyan százezres kár... meglátjuk fizet-e a biztosító... -
adzam
kezdő
Sziasztok!
Tetőtéri vörösfenyő padlót milyen, nem horror árú anyaggal érdemes kezelni? Elég a lenolaj? -
T J
tag
válasz
mokus1 #67112 üzenetére
Azt fel tudod ragasztani otthon, kontakt-ragasztóval, pl. Pálmatex-el. Ecsettel bekenni mindkét felületet, majd 15 perc száradás után összeilleszteni és rányomkodni egy fadarabbal, széles vésővel síkba vágni, csiszolni.
Az ecsetet aromás vagy nitro hígítóval tudod elmosni, és a ragasztó is hígítható ezekkel szükség esetén.
Ha nincs otthon kontakt-ragasztód, akkor olcsóbb lehet elvinni egy lapszabászatra. Ők hőre lágyuló ragasztóval ragasztják rá. -
Gaborkik
tag
válasz
wreakz #67105 üzenetére
Szia,
10mm polikarbonátnál max 70cm szarufaköz lehet ha jól emlékszem. Nézd át az Aplast útmutatóit.
10x10 gerenda közel 2.5m fesztávon nekem karcsúnak tűnik 15x15-nél is ez a max fesztáv kb., de ezekhez szoktam szaktanácsot kérni faipari mérnököktől.
7.5x15 szarufa az jó lesz.
Kármi jó úgy.
Napvitorlának szintén járj utána, azt rendesen ki kell feszíteni, általában más szerkezetet kíván. -
mokus1
addikt
válasz
NeoPampalini #67107 üzenetére
Műanyagnak tűnik inkább. Koszi
-
mokus1
addikt
Van egy polc amire tennék élzárófóliát. Sajnos nem a vasalós fajta. Faragasztóval rakhatom vagy ezt mivel szokás?
-
wreakz
tag
Sziasztok,
Remélem jó helyen járok.
Nem vagyok jártas a terasz építésbe viszont belefognék mint lelkes amatőr.
Alapvetően ezekkel az alapanyagokba dolgoznék:
10x10 gyalult gerenda.
7,5x15 gyalult szarufa
10mm polikarbonát vagy napvitorla kezdetben.
Alapvetően ez lenne a felállás:1-1 szarufa felkerülne még a kettő közé. Csak akkor jutott eszembe mikor már kirajzoltam paintbe.
Kálmi kialakításánál ez megfelelő ? https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-08/19/457061_tbg8xtjwykggmtod_kalmi.png
Minden építőjellegű kritikát elfogadok
-
Gaborkik
tag
válasz
tothjozsi96 #67103 üzenetére
Remélhetőleg páraáteresztő fóliát tesztek és lesz átszellőztetett légrés. Ebben az esetben nem lesz baja.
-
föccer
nagyúr
válasz
tothjozsi96 #67101 üzenetére
1x megázik nem lesz gond. Megszárad. Ha rendesen le van szegezve, akkor nem fogja feltépni.
-
tothjozsi96
addikt
Sziasztok!
Érdeklődnék, ha egy tető telibe van deszkázva és megveri az eső még fóliázás előtt, akkor ott később az okozhat-e problémát? Arra gondolok hogy esetleg megdagad a deszka ilyesmi. Ráadásul műszárított deszka került fel. A tető hajlásszöge 35 fok.
-
tfe
tag
válasz
Grizzlu #67098 üzenetére
Paraffinolaj.
Patikában, gazdaboltokban tudsz venni.Elvileg nem szárad (keményedik) ki, nem avasodik, azért használják.
Én nem merítettem, csak beitattam vele, de működött. Utána mixeltem paraffinolajat tiszta méhviasszal, azzal kentem a deszkákat. Ez utóbbi tisztább, szárazabb érzés (hőlégfúvóval melegítve dolgoztam bele).
Ezen kívül csináltam még vágódeszkát elvileg foodsafe keményolajjal is (rubio), abba se haltunk bele -
Grizzlu
tag
Sziasztok,
Azt szeretném tudni, van -e valakinek tippje arra, hogy a kollega a bütüs deszkáit milyen olajba áztatja be? Muszáj a jó eredmény érdekében elmerítve és sokáig áztatni, ahogy teszi, vagy elég csak beereszteni valamilyennel? Ha valaki tudja, milyen olaj lehet ez, vagy hogy egyáltalán milyet érdemes használni erre a célra ami legjobb minőség/ár/érték arányban, és azt honnan érdemes beszerezni, azt megköszönném.
videó [link]
Köszi! -
T J
tag
válasz
ViktorSz #67093 üzenetére
Néztem én is, mennyire hasonlít az enyémre, de a csúszkája más. Talán egy korábbi verzió, vagy koppintás.
Több márka is létezett már ezzel a talppal, most ezt találtam még: AMB 800 FDF 564 € + szállítás.
Aksis makita nem kotyog amúgy. -
gaboka75
tag
válasz
kavalkád #67089 üzenetére
Én tavasszal egy nagyon régi IKEA táblásított lucfenyő asztallapot (160x80) újítottam fel amit apámék a teraszon használnak. Nap és eső alig éri. Korábban Milesi XGT volt rajta, ami már eléggé megkopott. Merűlővel és maróval kapott új éleket és excenterrel 220-ig lett csiszolva. Teak színű Remmers kültéri bútorolajjal lett kétszer átkenve, egy hétet várva a két réteg között. Az olaj természetesen mechanikai védelmet nem adott, de teljesen folyadékálló lett, sem az eső, sem pedig az étkezés miatt rákerülő dolgok nem hagynak foltot.
-
SeatZola
őstag
válasz
SeatZola #67045 üzenetére
Na srácok!
Képzeljétek milyen szerencsém volt: ugye elfogadható árú és minőségű lamellózót kerestem. Nem hagyott nyugodni amit régebben páran ajánlottak a régi Ferm FBJ-710-es. Utánakerestem és találtam egy példányt amit alig használtak és fillérekért (16eFt) meg tudtam venni. Kipróbáltam és ez tényleg jó kis gép. Az asztala öntvény és ez nem kotyog. Ez nekem hobbista szintem bőven megfelel.
-
kavalkád
senior tag
egy borovi/vörösfenyő asztalt olajoznék, a színtelen "Sadolin keményfa olaj"-ra gondoltam, használt már valaki ilyet fenyőre és ha igen mik a tapasztalatai?
-
tfe
tag
Igen, ilyen.
A csiszolás - fene tudja. Lehet az is gond, de akár a fa is. Pl a dió vagy a tölgy szerkezete olyan, hogy nyitott pórusok vannak benne, azokon simán ki tud folyni az epoxy a ragasztás alatt is. Én több csíkot ragasztottam, egymás mellett, átfedésben.Nagyrészt működött, kieső csomóknál teljesen jó volt ez a módszer, de pl egy hosszabb repedéssel megküzdöttem, ott kifolyt nekem is.
-
Tasunkó
őstag
-
MDMA
tag
válasz
kavalkád #67081 üzenetére
Alul folyik ki, ami ugye a asztal felső oldala lesz. Tehát feljel lefelé fordítom és alulról töltöm. Nem az a baj, hogy nem jól illeszkedik a szalag. Egyszerűen aláfolyik, mintha oldaná a ragasztó réteget vagy a fa lehet túl porózus és beszivárog a pólusokba... passz.
Ragasztópisztoly jónak hangzik, hasonlít a pillanat ragasztós verzióhoz, de milyen anyagot ragasszak rá?
-
MDMA
tag
Ó internet bölcs népe, segítsetek rajtam, mert már épp kiborulás határán vagyok.
Csak félig meddig asztalos kérdés, lehet ignornálni, ha nem tudjátok a választ, de hátha más is kísérletezik itt epoxival.
Szóval egy asztalon dolgozom gyakorlási célzattal, mivel még csak ismerkedem a fával történő munkával és egyelőre csak hobbi.
A videók és az epoxi gyártó (Epodex) javaslata alapján kevertem be az anyagot, ezzel szerettem volna kitölteni a képen látható nem túl öles repedést. De már harmajdára futok neki, mivel alul mindig kifolyik a gyanta.
Először sima festő maszkoló szalaggal próbáltam, mivel a yt-on mindenki azzal csinálja. Nem vált be. Ok, gondoltam az USAban biztos másból van, mint itthon ezért átengedte. Csiszolás, portalanítás, alkohollal megtiszítottam a szélét és újra nekifogtam, ezúttal 3M-es szalaggal. Olyan mint a duck-tape csak ez fekete, kívül fényes. Ez ugyan nem engedte át, de egyszerűen akármilyen alaposan is ragasztottam rá, valahogy beférkőzik alá és kifolyik mellette az egész.
Utoljára pillanat ragasztóval és alufóliával próbáltam, de ez sem vált be. A földön kötött ki a harmadik eresztés is. Valami hézagot ismét talált az anyag és kifolyt.
Mi a viharral kell ezt megragasztani, hogy ne történjen ez?
Ennek az asztalnak már akkor is mindegy volt, mikor hozzáfogtam, mert hibas az anyag, tényleg csak tanulni szeretnék, de ma már elég csúnyán beszéltem, mikor harmadjára sem sikerült megugrani ezt az egyszerűnek látszó lépést.
Valakinek tapasztalat?
-
lappy
őstag
Sziasztok
Tudtok nekem olyan zsanért vagy kisebb nagyságú kivető pántot ajánlani amivel a következőt kellene megoldani
Van egy fa falburkolat és a szélen lévő 25cm szeretném nyithatóvá tenni kifelé a faltól (mintha ajtó lenne) de csak kifelé nyílik
Köszönöm -
RAiN91
őstag
Sziasztok!
Egy két ajtós szekrénynél az ajtónál mennyi hézagot szoktak hagyni X és Y irányban? Példaképp:
A szekrény 800mm széles, 600mm magas, két ajtóval. 2mm ABS élzárással, így vágatnám, jól teszem?X=394mm, Y=594mm
Ez alapján a széleken 1mm hézag jönne ki, a két ajtó között 2mm, fent és lent 1mm. Halétezik bármi szabály, ahhoz igazodnék.
Köszönöm a segítségeteket.
-
MDMA
tag
válasz
ViktorSz #67053 üzenetére
Nekem kb 5-6 hét csend után küldek egy levelet, hogy nem tudják szállítani a kért terméket és törlik a rendelést. Szóval nem tudom mit csinálnak, de az biztos, hogy nem zavartalan az üzletmenet. Nem biztos, hogy írni van értelme nekik, mert nem fognak válaszolni, de szerintem csak ne vedd át és kész.
-
[w]
őstag
válasz
generatoros #67073 üzenetére
köszönöm, bár maradt egy pár ilyen csavarom, de most már tudom mit vegyek hozzá!
vasat is beszerzek még, mert én csak egy oldallal számoltam, jó hogy írtad a kívül-belült
-
kavalkád
senior tag
műanyag, de masszív, ingyen vihető, PM-ben keress ha kell. ha nem tudod mi ez akkor nincs is rá szükséged -
generatoros
tag
-
pali923
aktív tag
válasz
kavalkád #67070 üzenetére
Csavarfejet csináltam egy ideig rétegelt lemezből, de aztán szembejött velem egy csavarboltban egy ilyen műanyag. Minden méretben van, elviselhető ára van, és kényelmesebb használni a szárnyas anyáknál.
-
kavalkád
senior tag
ilyet kapni valahol idehaza raktári készletről, olyan helyről ahol nem csillagászati áron próbálják továbbadni?
-
Grizzlu
tag
Sziasztok,
Szükségem lenne egy háromfázisú villanymotorra egy 300-as egyengetőhöz. Van valakinek tippje milyet és hol érdemes nézni?
Szükséges fordulatszám és erő is érdekelne.Köszi!
-
[w]
őstag
vetemedett, leszállott garázsajtót szeretnék a sarkainál szögvasakkal egyenesbe húzni, az ajtó lapja 40mm vastag
milyen fajta, mekkora csavarokkal javasoljátok ráerősíteni?
-
Viperator
őstag
Sziasztok!
Mi a véleményetek erről? (régen mintha meg voltak dicsérve... Most nem tudom, hogy azóta szinten tartja vagy nem?)
-
válasz
liszi70 #67024 üzenetére
Köszönöm az eddigi véleményeket a vinyl burkolólap dilatáció miatti lábkifúrkálása, vagy bútor alatti kivágása kérdésében! Személyesen is kérdezgettem asztalosokat, pontosabban a lapszabászatban ahová járok, beszéltem róla, és kikerekedett szemekkel fogadták a bútor alatti kivágás vagy lábak alatti kifúrás ötletét. 5-6 asztalos és faipari szaki kapcsolódott be, alapvetően megrökönyödést váltott ki közöttük. Egyikük hallott már ilyenről, a többiek egyáltalán nem, és képtelenségnek tartották. Pont mint én. És a sok, láb nélküli dögnehéz szekrénysor? Ott nem kell kivágni? És a hatalmas ülőgarnitúra, vagy a dögnehéz tölgy ebédlőasztal? Sokezernyi lakásban vannak hatalmas bútorok az úsztatott (nem ragasztott) laminált padlókon, és biztosan vinyl is van már párszáz, de még sehol nem láttak vagy csináltak ilyen roncsolást a padlóban. Persze az elv érthető, elméletben biztosan előnyös a dilatáció szemszögéből a súly minimalizálása, de úgy érzem, a gyakorlat nem igazolja ezt az elvet.
Remélem a megrendelő nem fog ragaszkodni ehhez, pláne, ahogy Kobe is említette, a vízzáróságnak is annyi a kivágás esetén, ami egy konyhában nem utolsó szempont. Ha befolyik a víz, oké, a vinylt nem bántja, de folyik majd szépen a burkolat alá. Szóval nem igazán értem én ezt a burkolói ötletet... -
ViktorSz
tag
válasz
pali923 #67054 üzenetére
Ez egy normális cég volt régebben,csak valamiért becsődöltek,vagy nem tudom és a webshop működik zavartalanul tovább,emiatt sokan belefutottak ebbe a hibába,mint jómagam.Mivel napi szinten nem követem a cég sorsát,ezért nyugodt szívvel adtam le a rendelésemet,hiszen korábban vettem már onnan 1-2dolgot.Ha esetleg kijön a termékkel a futár,nyilván fejberúgom,ha pénzt mer követelni,
,de szerintem úgysem fog jönni semmi
Csak amolyan ismételt figyelmeztetésként akartam leírni,hátha másnak segítek vele,hogy véletlenül se rendeljen onnan,mert most ugyan nem tudom mi a helyzet,de 1 hónappal ezelőtt is láttam az "árukeresőn" hirdetni őket a nem létező termékeivel.#AxBattler 67055
Amúgy a csavaros is atomstabil,szóval teljesen oké,ha inkább azt választod. -
ViktorSz
tag
Volt itt régebben arról szó,hogy senki se rendeljen a szerszámkell.hu-ról,mert kvázi megszűnt.Na én pont nem figyeltem mikor erről írt valaki itt a fórumon,szóval kb 2hónappal ezelőtt beleszaladtam egy felesleges rendelésbe és már meg is feledkeztem a dologról,megrendeltem máshonnan a cuccot,erre most a gmail/promóciók közé küldtek egy levelet,hogy a rendelésem feldolgozás alatt
Hát ez mi,létezik egyáltalán a cég?Vagy majd küldenek egy lego-kocsiemelőt $okpénzé,@mit szerintük majd kifizetek?! -
pali923
aktív tag
válasz
varsam #67035 üzenetére
Vasbeton fúráshoz inkább ilyesmit érdemes használni, ennél az sem baj, ha vassal találkozik a falban. Mikor még panelban laktunk, sok fúrót égettem el, egyszerűen leolvadt az él a végéről.
Volt részem a 4 centis konyhafalból is, ráadásul a másik oldalon plafonig csempézett fürdő volt. Sikerült is egy csempét levernem, ettől jöttem rá, hogy ez másfajta elrendezés, mint az előző panelben volt (ott dupla volt a fal). Meg tudtam oldani akkor is sok rövid tiplivel, még nem is hallottam akkor Fischerről és társairól. Én sok csavart javaslok, és jobb nem átfúrni a falat. Szerintem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- ZIDOO médialejátszók
- Milyen videókártyát?
- Macska topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- Elektromos autók - motorok
- iPhone topik
- Assetto Corsa EVO
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T495 - AMD Ryzen PRO 7 I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! Lenovo ThinkVision L24i-10 24 FHD 60Hz 4ms monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest