Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Ninebot Max G30E II elektromos rollerrel Hajdúszoboszlóról Berettyóújfaluba
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Amiga A500 - A régi barátnő
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Digitális Állampolgárság Program
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
kaposznyak
aktív tag
Sziasztok.
Évi 4-5 alkalomra keresek olyan asztali körfűrészt, ami:
- asztala leválasztható és összehajtható, hogy kis helyen lehessen tárolni
- pontosan vág és pontosan beállítható
- kb. 100.000 Ft-ből kijön.
- 220v-os
Előre is köszi az ajánlásokat! -
kavalkád
aktív tag
működött a megoldásod, örök hálám!
annyi extrát csináltam, hogy előtte felfúrtam 16-os fúróval hogy elvékonyodjon az anyag.más:
megjöttek a 3M Cubitronos csiszolóhálóim, gond nélkül rámennek a DeWalt-ra, nem akar leesni. mindenesetre vettem rá interface pad-ot még előbb mint hogy megjött volna, aki ilyet keres az OBI-ban lehet kapni univerzális Bosch-t, 2 darab van egy csomagban. -
pweisz
senior tag
válasz kavalkád #67292 üzenetére
Nyaknál letörött. Esetleg még valami ilyesmivel: [link] Mondjuk ez elég hasonló az ellentétes menetű csavar technikához, csak ez nagyobb eséllyel fogná talán meg. Illetve valamit bele ütni, és hátha megszorul benne, és azzal kitudod tekerni. Mondjuk erre látok legkisebb esélyt.
-
pweisz
senior tag
válasz thomgrande #67288 üzenetére
Ez alapján is akkor a BOSCH-nál kéne maradni....
-
kavalkád
aktív tag
OFFTOPIK, de hátha van valakinek ötlete.
megsérült a kompresszor visszacsapó szelep, mivel nincs rajta hatlap kialakítva így csőfogóval gondoltam leszerelni, de nem tudtam kicsavarni a tartályból (gondolom beleoxált a rézmenet), helyette viszont ripityára tört az egész és természetesen a menet bent maradt
normál esetben kiífúrnám és menetmetszeném, de ez 21mm átmérőjű menet, ilyenem nincs. ötlet hogyan bányásszam ki a bentmaradt rézmenetet anélkül, hogy tartályban lévő menet megsérülne? -
thomgrande
tag
válasz pweisz #67286 üzenetére
Ezt érdemes megnézni mert olyan dolgokról is esik szó, hogy fogszám, fogforma, homlokszög, hátszög.
[ Szerkesztve ]
"Magyarország rég nagyobb volt, De ennél nagyobb már nem lehet. Magyarország beteg nagyon, Nem szereti magát, rágja a gyűlölet. Lassan lépked a fűben a vak zenészek kara. Mondjátok emberek, Ez már Európa?"
-
pweisz
senior tag
-
pweisz
senior tag
Köszi a helpet! Akkor rá kell néznem majd vízmértékkel hogy működhet e a dolog. Amúgy a Forest 300 B Tolóajtó szett -et néztem ki, elméletileg állítható magasságú a görgős.
Alig volt használva lap, második darabnál már próbáltam a szokásosnál gyorsabban tolni az anyagot, úgy kevésbé égette, de úgyis voltak égésnyomok.
-
T J
tag
válasz pweisz #67282 üzenetére
Nem viseli jól. Mivel az ajtó magassága többszöröse a felfekvési távnak (görgők távolsága), minden eltérésnek a vízszintestől, a többszöröse jelentkezik a függőleges oldalon.
Pl esetedben ajtó magassága 250, a görgőtáv 90 cm. 250/90=2,8mm. Vagyis ha 90cm távon van 1mm lejtés a padlóban, akkor az a függőleges élen 2,8mm dőlést eredményez, a függőhöz képest.
Bár állítható magasságú görgővel ez korrigálható, de ha nagy lejtés van, akkor nem biztos hogy helyén marad az ajtó.
Rakhatnád akár a padlóra is a sínt, ha a padló egyenes és vízszintes.Valószínű kopott a Hitachi lap.
[ Szerkesztve ]
-
pweisz
senior tag
Szegasztok,
még toló ajtó témakörben, az lenne a kérés hogy az ajtó érje le egész a földig. Végülis lamináltra rá lehetne rakni a sínt. Mennyire tűrik ezek a rendszerek hogy esetleg nem vízszintes a talaj? Csinált már valaki ilyet?
Más témakör, tölgyet vágtam asztali körfűrésszel, HiKOKI (Hitachi) C10RJ, gyári lap
van rajta, nagyon éget. Ez mitől van? Sok lehet a fordulat? Bosch merülő fűrésszel nem volt ilyen gondom, azon is gyári lap volt.Köszi!
-
kavalkád
aktív tag
válasz generatoros #67280 üzenetére
lehetseges, de addigra mar ismet ossze lesz dobozza ragasztva, max lesz benne nemi feszultseg, de nem fog tudni torzulni.
-
kavalkád
aktív tag
gondolkodtam és most ellen fogok mondani az előző tippemnek, de szerintem sík marad ha egyszer egyenesbe jön, hiszen valaha, amikor ezt a dobozt összerakták akkor is sík lapokból szerelték össze, csak mivel nem volt felületkezelve és szabadtéren volt tartva (tető alatt, eső nem érte) a külseje jobban szárad mint a belseje, ezért abba az irányba teknősödött el.
ha egyszer helyreáll benne az egyensúlya tehát egyforma lesz a nedvességtartalom akkor megmarad abban az alakban ahogy valaha volt.
amig ki nem teszik a napra megint
de ha jól sikerül megragasztani, valamint kap pár lakkréteget akkor megint kibír vagy 30 évet.
ha már lakk: kültéri használatra vizes vagy oldószeres a jobb időjárás állóság szempontjáből vagy teljesen mindegy? -
MDMA
tag
válasz kavalkád #67276 üzenetére
Én ezt mindig úgy képzelem el mint a bubble teat vagy a zsír szövetet. Egymás mellé feszülő lufik. Ha feltöltöd, más alakja lesz, mintha leereszted. Gondolom, ha kiszárad, akkor ugyan olyan lesz mint előzőleg, hacsak ezt mehanikailag (hogy kell ezt helyesen írni?) meg nem akadályozod. De mindez csak spekuláció. Semmi tudásom nincs erről, csak kíváncsi vagyok.
Bocsköszi
-
pweisz
senior tag
válasz varsam #67270 üzenetére
Én Wolfcraft sablont használok, de az addig relatív gyors, amíg nem kell hoszabb szakaszon fúrni, szóval 2m-es szekrénynél már szerintem macerás lenne.
Ő az: [link]
Tivoli furót használok hozzá, az elég jól bevált kiszakadás mentes furatokhoz.
Nekem van amúgy a Bosch sablon is, de valahogy eddig nem próbáltam ki. Nincs fölösleges felső-maróm, most le meg fel csavarozni a talpról, mikor az ember használni akarja, hát nem tudom.Kíváncsi vagyok mások mit mondanak, hátha van valami jó cucc, ami olcsó és praktikus.
-
kavalkád
aktív tag
van nálam egy 30-40 éves fából készült doboz felújításra (valami fenyőféle) ami box-joint-al lett összerakva, de már elengedett és a faanyag kissé teknős lett. elég vékony keresztmetszet, kb 10mm és igen kiszáradt már.
van erre valami tudomány amivel a teknősödést meg tudom szüntetni? nyilván a gyalulás nem opció. amit próbáltam, hogy vizes rongyot tettem a homorú oldalra, hagytam rajta állni de sokat nem ért. betenném vízbe teljesen, de nem tudom okoz-e valami gondot, meg azt sem, hogy préselve szárítva kijön-e belőle a feszültség, gyanítom nem.[ Szerkesztve ]
-
pali923
aktív tag
válasz varsam #67270 üzenetére
Én vettem egy ilyen sablont fúrófeltéttel együtt. Ez 32mm-es rendszerhez jó (pontosabban vigyázni kell, mert van colos és mm-es rendszerű is ebből, beleértve a fúrót is), nem kell figyelni a fúrásmélységre sem. Ha nem nagy tételben kell fúrni, akkor tökéletes, de sorozatgyártáshoz beruháznék valamilyen komolyabb rendszerbe.
Ezen kívül sok évvel ezelőtt végigfurkáltam egy félméteres lécet centinként, beszámozva, és ha csak 1-1 polcot kell felraknom, azzal jelölök.[ Szerkesztve ]
A helyzet reménytelen, de nem komoly.
-
varsam
őstag
Ti polctartókat hogy szoktatok furatolni? Van rá valami jó, gyors és egyszerű megoldás, sablon vagy bármi?
Nekünk van egy állványos fúrónk erre befogva, de egy 2m hosszú szekrény oldalát végigfuratolni vele elég körülményes, plusz állandóan jelölgetni kell vele, ennél kellene valami gyorsabb.
Néztem a Bosch felsőmaró + vezetősín megoldását, de ha lenne valami olcsóbb azt szívesen venném. -
Prémvadász
tag
Sziasztok! Nincs valakinek egy ilyen felesleges vagy elfekvő sarokcsapágya?
Nem bűn a lustaság.
-
vakmurok
friss újonc
Üdv valaki még használ ilyet? vagy már kuka?
[ Szerkesztve ]
-
Kiscsőke
aktív tag
Sziasztok!
Fix ablakot készítek a műhelyre, van kétrétegű üvegem, 20mm vastag 585 x 985 mm-es. Mit tegyek az üveg és a fa keret közé, hogy ha valamennyit mozdul az épület akkor rugalmasan felvegye, és ne törjön el az üveg?
A tartó oszlopok távolsága 595mm, (mivel a hőszigetelés így pont beleszorul). Így összesen kétoldalt az üveg és az oszlop között 5-5mm hely van. Kívül szilikonnal fogom kihúzni a vízvető és az üveg közötti részt, viszont az üveg és a keret közötti részt valamivel tömíteni kellene, hogy biztosan ne "szeleljen és rugalmasan tartsa az üveget.A remény hal meg utoljára! (meg a patkányok)
-
SeatZola
őstag
válasz kavalkád #67252 üzenetére
Én most használtam elég sokat a 3M Cubitronból. 80-125-150-est vettem német amazonról 50db/doboz kiszerelésben az itthoni ár kb feléért. DeWalt akkus excenteren használtam. Nagyon jó a leválasztóképessége, jó az elszívás is. Nekem ami egyetlen negatív tapasztalatom, hogy a DeWalt gyári sárga csiszolóvásznai nálam tovább bírják, mint ez. Mondjuk nem is értem....
Rappi
-
kavalkád
aktív tag
csiszolóhálót excenterrel használ valaki? tapasztalatok érdekelnének illetve beszerzési forrás.
-
Grizzlu
tag
Sziasztok!
Van valakinek tapasztalata VEBA gépekkel? Valami olasz gyártó sok info nincs róla. Egy SF-80 marógép jött velem szembe, ami érdekelne.Köszi!
MSI MAG Z590 Tomahawk WIFI, i5-11400F, Intel ARC380, 2x8 GB DDR4 Kingston HyperX Fury 3000 Mhz, BeQuiet PurePower 12M 650W
-
ViktorSz
tag
válasz kavalkád #67247 üzenetére
Raktáron biztosan nincs,de talán be tudják szerezni 1hónapon belül,egy emailt mindenesetre megérhet.
Egyelőre az egész világon sem nagyon találni,kivéve ezt az egy kereskedőt:heimwerkertools.comAmúgy ezt az evezőlapát dolgot nem értem...
Nem az van,hogy ezt csak esztergával lehet elkészíteni?Vagy a lapát(toll?)részét külön tennéd rá? -
ViktorSz
tag
Esetleg tudja valaki,hogy hol lehet itt az országon belül hafele szerelvényeket venni?
Konkrétan egy tolóajtó-csillapítóról lenne szó,de egyelőre csak külföldi oldalakon találtam rá a cikkszám szerint(402.11.006.).
Vagy csak én vagyok ilyen béna,hogy nem lelem magyarul ezt a biz-baszt?!
-
adzam
lelkes újonc
-
kavalkád
aktív tag
a gépet nem ismerem, de az Einhell márkához volt 'szerencsém", négyből három gép beadta a kulcsot, a márkaszervízük hozzállása pedig a garanciális ügyintézésnél szánalmas volt, semmi nem a gyártó/termék hibája, a nem rendeltetésszerű használat a gond, ezt láttatlanban közölték a telefonban.
kerüld el messzire. -
pali923
aktív tag
Ezt a méretű és felépítésű gyalut még soha senki nem dicsérte ilyen fórumokon, legyen az bármelyik márkanévvel és színnel megáldva, van sok változata.
Pontosabban tudomásul kell venned mellé, hogy be kell fejezned a gyártást és/vagy állandóan korrigálni kell a beállításokat, ha nem trapézt szeretnél létrehozni, és esetleg pótalkatrészeket kell keresni hozzá időnként. Mondjuk egy műanyag fogaskereket kell cserélni benne, és hasonlók. Ha ezeket tudomásul veszed, és tudsz ezzel együtt élni, akkor megveheted.
A hasonló gyaluk közül a Metabonak van gépe, amit bátrabban meg lehet venni, de annak nem csak a mérete, hanem az ára is sokszoros ehhez képest.A helyzet reménytelen, de nem komoly.
-
dudi6
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék otthonra hobbi célra venni egy kombinált gyalut.
Ritkán lenne használva, most épp 5 m-s 2,5 x 15 cm-s deszkákat gyalulnék meg vele.
Einhell TC-SP 204
Erről olvastam rosszat és jót is, videókat is néztem.
Használtan vannak 70-80 körül, ennyiért jó lehet?
Miket nézzek rajta vásárláskor? -
őstag
válasz kavalkád #67234 üzenetére
Barkácsárúházakban megnézni ott vannak fa rudak felmosókhoz de lehet hogy azoknak kevés lesz az átmérője vagy a hossza. A le kell mérni a lapát átmérőjét hogy mekkora rúd kellene bele, meg milyen legyen a hosszúsága. Még egy lehetőség, barkácsboltokba ahol fenyő léceket is árúlnak ott szokot lenni kerek fenyő rudak általában két méteresek több átmérőben is szokot lenni.
-
-
T J
tag
válasz pweisz #67227 üzenetére
Az oldal-duplázás előnye, hogy kijjebb hozhatod a lábat a teherhordó oldal alá. Akkor már a vízszinteseket engedném végig, és a függőlegest vágnám be közé. A takaró lap úgyis eltakarja, és így a vízszintes is segít a terhet elosztani. Legrosszabb esetben, ha semmi nem vízszintes és függőleges, akkor felül és oldalt is kell takaró csík, amiket beszabsz, ahogy a lábazati előlapo(ka)t is. Bal hátul meg a takarólapot.
-
pali923
aktív tag
válasz st6969 #67225 üzenetére
Nem olyan nagy kunszt lekalapálni a hátfalat, legfeljebb kiszakad a farost a szegek helyén. Ettől még vissza lehet rakni ugyanúgy, csak más helyen szegezve.
Én a szegek alá szoktam vékony csavarhúzót betolni, és ha sikerül, akkor a szeggel együtt jön le a hátfal. Persze mindezt belülről, csak minél közelebb kell a szeghez betolni a csavarhúzót. A másik módszer, amikor nem szeretném, hogy a hátfal lejöjjön, amikor az erős családtagok mindenképpen be akarnak tolni valami nagyobbat a szekrénybe, a csavarozás. Azt leszedni is lehet kiszakadás nélkül.A helyzet reménytelen, de nem komoly.
-
pweisz
senior tag
Hát igen, csak bal oldala látszana, szóval ott egybe kéne legyen, 6 darabos azért nem játszik, vagy oda takaró, de az megint furán néz ki. Vagy nem is tudom. Mindenképpen állítható lábakkal lenne, és szokli, lábra patintós megoldással.
Bal fele lenne látható, többi az faltól falig. -
Gaborkik
tag
válasz st6969 #67225 üzenetére
Nem vagyok szakember ebben a témában, de már elég sokat költöztettem. Eddig mindig bevált hogy belülről léccel leütöttem a szegelt hátfalat. Legtöbbször még egyszer ugyanoda kb. vissza is lehetett szegelni. Ezek nem összecsukható bútorok hogy sokszor legyenek szét meg össze rakva. Második alkalommal meg új helyre szegeltem, a régi szegek között felezve.
-
st6969
őstag
Sziasztok!
Rokonom költözik, és van neki egy jó nagy Jysk-es ( ) 3 ajtós szekrénye. A hátlap (gondolom ~3mm-es MDF lap) szögelve van, ahogy az összeszerelési ábrán mutatja. Szét kellene szednem lapra, hogy lehessen szállítani. Hogy fogjak ehhez hozzá, hogy szokták az ilyen hátlapot eltávolítani? Belülről egy léc segítségével kifelé ütögetni gondoltam...de nem tudom, ez hova vezet
A másik kérdés, ha valaha ez még egyszer össze lesz rakva: mivel kellene összerakni, hogy könnyebben oldható legyen később (vékony csavar?)?
Köszönöm -
prannk
őstag
Üdv. Valaki dolgozott már onyx szürke és porszürke butorlappal?
Ha igen beküldhetne egy képet róla.
Mert googlen elég csalókák a képek a szinről..... -
Grizzlu
tag
Sziasztok, csak egy kérdés. Mi péklapát az a hidrófej? Köszi!
MSI MAG Z590 Tomahawk WIFI, i5-11400F, Intel ARC380, 2x8 GB DDR4 Kingston HyperX Fury 3000 Mhz, BeQuiet PurePower 12M 650W
-
MDMA
tag
válasz vlesi69 #67219 üzenetére
Elvettem belőle vagy 6-8mm-t, de még így is látszik.
A pillangót újra kellett csinálni emiatt, mert úgy elvékonyodott, hogy már nem volt értelme, így készítettem egy nagyobbat.
Úgy voltam vele, hogy azok a foltok, amik a fa hibájából erednek, úgyis látszani fognak, igy felesleges erőlködni a többivel.Bocsköszi
-
varsam
őstag
válasz pweisz #67214 üzenetére
A forgácslapok 2800mm hosszúak, szóval a fölé ha akarnál sem tudnál menni, muszáj lesz toldani. Szerintem nem lesz gáz ha mondjuk szimmetrikusan középre tervezed, úgy kevésbé bántja a szemet.
Az állítható láb tényleg fontos. Egy szekrényre én 5 db-ot tennék, 2 hátra, 3 előre. Kell egy láb elől-középre, mivel hajlamos a lap behajolni és nem fognak jól állni az ajtók.
Egy hónapja mi is így jártunk, 10 percet néztük a szekrényt, hol nem lett derékszög, átlók, egyik oldal, másik oldal stb..., mire rájöttünk, hogy középen kicsit berogyott az alja, ezért csálé az ajtó.[ Szerkesztve ]
-
T J
tag
válasz pweisz #67214 üzenetére
278 cm felett nincs választási lehetőséged. Én is 6 elemből csinálnám, az alsók lehetnek magasabbak. Tolóajtónál fontos a pontos beállítás, ezért külön állatható lábazatot raknék alá: fakeret + lábakból. Azt takarnám egy csíkkal, ami lehet toldott bútorlap, vagy uni szín esetén festett fa.
Faltól-falig és mennyezetig érő beépített cucc lesz ez?MDMA
Lábból nem valami rusztikusabb illene hozzá?[ Szerkesztve ]
-
MDMA
tag
válasz vlesi69 #67213 üzenetére
A fa is már alapból foltos volt, mert befülledt. Ezek a közepe körül látható barnás, narancsos, rózsaszín gyűrűk és vonalak, meg volt néhány fekete folt is random helyeken. De tudtam rontani a helyzeten a kifolyó epoxyval. Ezek a fekete pacák, főleg a kitöltött rés környékén. A barnás, halványabb foktokat felületkezelési hibák okozták. Nem egyenletes a csiszolás minősége és mélysége így néhol jobban megtapadt a pigment, mint máshol.
Hát ennyi.Bocsköszi
-
pweisz
senior tag
válasz varsam #67211 üzenetére
Toló ajtó kerülne rá, az sok mindent takar. De alul felül látszana toldás, a sin felett, illetve lent a sin alatt. Sima ajtós szekrénynél én is úgy csináltam, ami ilyen nagy volt, méterenkénti darabokban. De aszondod hogy ez nem feltűnő? Szokli is lehetne több darabból?
-
MDMA
tag
Befejeztem a tanulmányi munkát. A foglalkozás elérte a célját, sokat tanultam belőle.
Az asztal persze nem lesz éke senki nappalijának, de ez nem is volt cél. Eldugom valahol a kert hátsó szegletébe, de jó lesz majd röhögni rajta, ha néha meglátom.
A legtöbb gondot a rés epoxyval való kitöltése okzta, amivel jöttem is hozzátok tanácsért. Ez úton is köszönöm a segítséget. Sajnos a számos próbálkozás után maradt foltokat már nem tudtam eltávolítani, de nem is lett volna értelme tovább vekonyítani az anyagot, szép úgysem tudott volna lenni, mivel maga a fa is már eleve hibás volt.
Az asztal amúgy vízszintes és stabil, tehát legalább szerkeztileg rendben van. Van néhány nem túl ordas hiba itt-ott, pl nehéz volt a gagyi fűrészemmel 60 fokot vágni pontosan és hasonlók, de alapvetően ezzel elégedett vagyok. A csiszolási technikán még csiszolni kell . Hiába mentem le 250-es papírig, maradtak benne "árkok" a durvább csiszolás után, amit az olaj szépen kidobott. Ez nem szép.
A pillangó jó lett, nagyon pici hezag maradt az egyik oldalon, egy kis ragasztóval meg fűrészporral eltűntethető lenne, de már nem bajlódtam vele.
Kérlek ne legyetek túl szigorúak velem a kommentekkel, de szívesen veszek tanácsokat, javaslatokat.Bocsköszi
-
varsam
őstag
válasz pweisz #67210 üzenetére
Én személy szerint 1 méternél szélesebb szekrényeket nem csinálok. A fölött egy polc már simán hajlik, cipelni nagyon nehéz. A tiédet én minimum 3 darabból raknám össze. Azok az illesztések alig látszódnak, az ajtók meg úgyis eltakarják.
Btw én függőlegesen is elvágom őket, könnyebb 2db 1200-as egymásra rakni, mint egy nagy 2,5 méterest elcipelni, felállítani. Nagyon nézd meg mi hogy fér el, be tudsz el fordulni a szobába, ha lépcsőzni is kell akkor pláne át kell gondolni mi hogy fér el, + lift stb...[ Szerkesztve ]
-
pweisz
senior tag
Sziasztok,
toló ajtós szekrény készülne. Múltkor is nagyon hasznos infókat kaptam. Most az a kérdésem hogy ti hogy oldjátok meg 2,8 méter feletti hosszokat? Több mint 3 méter széles lenne, vegyem kettőbe? Csak éleknél akkor látszik hogy toldva van, na meg alul a szoklit is csak két darabból lehet, el kell fogadni hogy ez van?
Tervet csatoltam.
Ezer köszi előre is a helpet!
[ Szerkesztve ]
-
T J
tag
Közbe gondolkodok, és rájövök, hogy téglalap profilnál nincs többlet-veszteség. Csak ha összeforgatva vágnám ki kettesével a csíkokat, vagyis elhanyagolható.
A berogyás esélye is csökkenthető, ha nem nullára vékonyítjuk el a 45°-ot, hanem hagyunk pár tizedes élt.
Akkor az előző hsz-em storno.
Mondjuk én maradok inkább a 45° + lamellónál. -
Bakus
tag
Néhol lett benne egy kevés görbület de pont ennek a megakadályozása miatt lett felszerelve duplán a fésű. A végeredmény is jó lett. Ahol ezt használtam ott sajnos más rögzítési megoldás nem jöhetett szóba (nem látszodhatott a rétegelt lemez éle) csak a sima 45 fokos csatlakozás de ez azért annál jóval stabilabb.
[ Szerkesztve ]
"A víz örök, de a gép változik"
-
T J
tag
válasz SeatZola #67202 üzenetére
Én nem ajánlom ezt az összemarást, hacsak nincs rá nyomós okod.
Nem lesz ettől erősebb a sarok-kötés, csak "pontosabb": megakadályozza az elcsúszást. Cserébe +2cm anyagveszteség csomópontonként a gérbe vágáshoz képest, és görbére marhatja az élt. Ahogy a videón látszik, se fekvő, se álló helyzetben nem sikerült a srácnak egyeneset marnia, csoda hogy összement.
Persze bütü nézetben jól néz ki, ha mutogatni akarod. És sorozatgyártásnál lehet hogy megérné az anyagveszteséget a könnyebb illesztés. De az él görbére marását hogy küszöbölöd ki? Azt, hogy a 45°-os él "éle" ne rogyjon meg mikor a vonalzónak szorítod?Körfűrésznél lehet egyszerűen a másik élt ütköztetni, de marónál szinte kivitelezhetetlen.
Bakus
Szép műhely, drága gépek. Neked nem lett görbe az él? Túlbecsülöm ennek a veszélyét?[ Szerkesztve ]
-
Bakus
tag
válasz SeatZola #67200 üzenetére
Szia, én használtam ilyet és elég stabil lett a kötés. Nem tudom milyen méretben akarod használni én 18mm-es laphoz vettem anno a legnagyobb CMT-t de az biztos hogy ami létezik védőeszköz az kelleni fog hozzá.
Sajnos a kész kötésről nem találtam képet de olyat igen ahol az egyik fele már kivan marva:
Ez pedig a marógép két sor fésűvel amik megvezetik a lapokat.
"A víz örök, de a gép változik"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Politika
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Autós topik
- Apple asztali gépek
- Építő/felújító topik
- Okos Otthon / Smart Home
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.