Hirdetés
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
RAiN91
őstag
Sziasztok!
Abban kérnék segítséget, hogy konyhabútor fióknak mit ajánlotok? Építsem magam a vázat, vagy jobb a kész? (pl. Blum metabox? Vagy bármi javaslatotok van?). Evőeszköz tartó fiók, illetve valami ilyesmit is szeretnék: [link] -
Márton111
aktív tag
válasz
ViktorSz #66975 üzenetére
Ha a talpára teszed ,egyensúlyban van. a fogantyújánál megfogva ,és felemelve is egyensúlyban van. A gép súlya jóval nagyobb 2,5kg, az akku pedig 0,62kg. legalábbis a makitára igaz. Nem rötyög egyhelyben mert ha elengeded a gombot, rögtön leáll.Reteszelhető a gombja véletlen benyomás ellen.A sebessége a gomb benyomásával fokozatmentesen szabályozható.
[ Szerkesztve ] -
Márton111
aktív tag
válasz
ViktorSz #66975 üzenetére
Makita? nekem ilyen van (csak már 6 éves) és 18v 3Ah-s akkuval értelmezhető ideig műkszik de az újakra a 6Ahs akkut is rá lehet tenni (2g-al nehezebb az 5Ahs akku, mint a 3Ahs).Persze én a dekopírt a hullámos vágás művészének szoktam titulálni, és csak utána piszkálok ahol a körfűrész nem jutott szóhoz. Dekopírfűrész (szúrófűrész) 135 mm akkus 18V LXT Li-ion - géptest Makita DJV180Z (DJV180Z) - Puma Tools
-
ViktorSz
tag
válasz
scofield657 #66987 üzenetére
-
kavalkád
senior tag
válasz
Amadeus214 #66986 üzenetére
augusztusban megyek legközelebb a nyomtatós haveromhoz, megkérdezem, hogy mennyiért csinálja meg másnak, vagy a Hardveraprón szétnézhetsz, van pár 3D nyomtatással foglalkozó ember.
nyomtatási adatok a költség kiszámoláshoz, 100% kitöltéssel:
keret: 1:03óra, 7g, 2,4m filament
lezáró: 0:26óra, 3g, 1,1m filament.
ez alapján olyan 500Ft a költség, ha csak nincs egy minimum díja, ezt nem tudom. -
Kobe
veterán
válasz
scofield657 #66987 üzenetére
nem belevau, de miért akarod ennyire beépíteni az egészet ? ekkora méretnél ez már egy vizuális monstrum lesz, főleg a standard 60-as mélységgel
általában jobban veszi ki magát ha ott mondjuk egy csempézett felület van "beugróval"
Ha a kábelek és konnektorok zavarnak, akkor azt egy rejthető energiatoronnyal könnyen orvosolni lehetde ha mindenképp fedettet akarsz, én valami ilyesmivel oldanám meg: [link]
vagy, felfele húzható rejtett ajtóval: [link]
nálam pl így van megoldva a hasonló rész, kávé főzőnek, meleglevegősnek stb
Igaz, ez csak 40-es mély, a tálalószekrény jelleg miatt, a torony 60as csak -
scofield657
csendes tag
Sziasztok! Az asztalosommal kicsit küzdök hogy hogy oldja meg a kérésemet. Egy rejtett álkonyhás étkező szekrényt szeretnék. Csatoltam róla egy képet. Azt szeretném, hogy kívülről egy teljesen egybefüggő szekrényt szeretnék. Viszont a sárgával jelölt részt szeretném úgy hogy vagy felnyiló ajtó legyen, vagy úgy hogy ketté választjuk az ajtót és két oldalra nyitom és csúsztatom be a szekrénybe az ajtót. A sárga részen akarom elrejteni a kávéfőző vízforralót stb. A nyilás mérete 168cm széles , és 115cm magas. Milyen vasalattal vagy mivel tudja megoldani? Köszönöm a segítséget.
-
epmd
tag
válasz
Grizzlu #66983 üzenetére
Gyári ablakgyártó garnitúrát nem tudsz rátenni a gép súlya,teljesítménye és a maróátmérő miatt.És nem ártana rá egy előtoló se.Volt rá példa a régi cégnél,hogy csináltunk hőszigetelt ablakot,csak az több késsel,több művelettel(inkább barkácsolva)egy ilyen marógéppel és egy körfűrésszel meg felsőmaróval,de megcsináltuk.
-
Grizzlu
tag
Köszi!
Két kérdésem van ebből fakadóan:
1. Ezzel milyen rendszerű ajtót/ablakot lehet gyártani?2. Komolyabb nyílászárókhoz mi az a minimum, amit egy gépnek tudnia kell?
-
Grizzlu
tag
Sziasztok'
Szert tettem egy csaopzókocsis, 380 Voltos Elektra Beckum TF100 marógépre. Kitűnő állapoptban van.
Amolyan komoly hobbista vagyok, csináltam már sok szép és igényes dolgot, azonban nyílászárót eddig még nem készítettem. Alkalmas ez a gép mondjuk ablakok gyártására? Szívesen lecserélném itthon őket.
Ha igen, milyen szerszámot érdemes beszerezni hozzá?
Tengelye 30mm, max szerszámszélesség 150mm.
Köszi -
ViktorSz
tag
Nem tudom.
Előtető,kármi kivágás?+mellé bármi bizbasz,ami nem egyenes és egy paraszt erre van ráállítva,azaz folyamatosan dolgozik vele,na ez kis akkuval kényelmetlen.
Ott sokszor kell 1-2 percig ,viszonylag nagy teljesítménnyel használni,+van biztos sokezer más dolog .
Oké,ezeket az ácsok nyilván nem ezzel vágják,de én pl .utálom a láncfűrészt.
Mindegy,ezer oka lehet,egy festool nem engedheti meg magának,hogy óránként cserélgesd a mannát.
Meg a kialakítás miatt eldől a fűrész,szintén a gagyikategóriába teszi a gépet,a jómunkásemberek így nem ezt fogják venni túlárazva,hiába a márka. -
ViktorSz
tag
"Elengedni meg a szekrényben szoktam őket "
Oké,ez jogos,de milyen jól néz ki,amikor egyhelyben jár,meg valamennyire biztosíték a minőségre is,hogy jól kivan egyensúlyozva a gép.Mondjuk jobban belegondolva,ez nem túl sokmindenre jó...
@epmd 66971
Ha jól látom,akkor a carvexnek is van akkus változata,de egyelőre nem tart ott a tudomány,hogy értelmezhető ideig kibírja egy töltéssel.
Gondolom pont az a probléma vele,hogy a kialakítása miatt nem lehet rárakni egy baszomnehéz strapa-akkut,2-5éven belül remélhetőleg ez is megoldódik. -
ViktorSz
tag
válasz
RAiN91 #66967 üzenetére
Kb ugyanazt írtam volna,mint @kavalkád,esetleg annyit még hozzátennék,hogy az általam ajánlott PS lamellózó minőségéről fogalmam sincs,mindenképp keress róla yútúb videókat és persze akkor már érdemes ennek a géptípusnak a használatáról,trükkjeiről is pár videót átnézni,utána pedig eldöntöd,hogy akarsz-e ilyen masinát,vagy sem.
-
kavalkád
senior tag
válasz
RAiN91 #66967 üzenetére
bútor mérete válogatja, de jó esetben egyszerre ragasztod össze az egészet, hacsak nincs benne valami nagy trükk ami ezt ne engedné.
megtervezed, akár sajtpapíron is, betiplized/lamellózod, szárazon összepróbálod, aztán beragasztod, összerakod és szorítózod. 1 óránál nem tart tovább hogy megkössön a ragasztó úgy, hogy ne essen szét többé.
lehet a lamelló rövid oldalainál lesz extra ragasztó ami nem köt meg addigra, de az nem is játszik szerepet a kötésben, csak ott van, mert az jó neki. -
RAiN91
őstag
válasz
ViktorSz #66965 üzenetére
Köszönöm a választ, valóban lehet kapni elérhetőbb áron lapostipli marót. A kérdésem, hogy ezzel mennyire lehet gyorsan haladni? Azt olvastam, hogy gyors és pontos beállítást tesz lehetővé, kicsi a pontatlanság esélye, viszont a ragasztás miatt sokat kell várni. Ezt akkor úgy képzelem el, hogy csinálok egy kötést, várok pár órát, majd csak utána folytathatom az adott bútoron a következő kötést. De gondolom akkor nem így van, különben nem lenne ennyire elterjedt ez a szerszám?
-
ViktorSz
tag
Mostanában nézegetem az újabb dekopírokat és azon gondolkoztam,hogy az akkus gépek mennyire használhatóak?!
A régi madzagosat elengeded bekapcsolva és egyensúlyba marad,rötyög egyhelyben,de ezek a hátrarakott akkuk a súlyuknál fogva nem húzzák le hátul és emiatt mittomén megcsíp egy darázs/sztrókot kapsz,stb és a gép elszáll a picsába,mivel nem fogod rendesen.
Nem fogtam még a kezemben ilyet,szóval így szemre nehéz elképzelni,hogy az akkus dekipír yo.
Vagy tévednék?
Ez a kérdés most nem pont neked szól,csak a dekoírról jutott" eszembe" -
ViktorSz
tag
válasz
RAiN91 #66957 üzenetére
Szerintem téged kiszolgálna akár egy parkside lamellózó,ami 25k körül van, ettől olcsóbb nem tudom mi van,ami tényleg hasznos(aztán veszel hozzá egy 1000db-os tiplit 7-8000-ért,ami nálad kitart sacc/kb 10 évig.
Ezek a hülye fúrósablonok teljes tévút szerintem,én mindig is csak kínlódtam velük(persze lehet én vagyok a béna,türelmetlen megtanulni a használatát,ezt nem tagadom)
Az obi-sablon teljesen jó,én is hasonlót használok([kép], illetve csináltam magamnak sajátot is,hulladék rétegelt lemezből,de ez mindegy...meg érdemes venni hozzá valami olcsó fos központosító fúrót,ezt a lidl-ben is megtalálod.
A "vázra" nekem van sajátgyártott sablonom,de egy átlagembernek bőven elég,ha utánamér az ajtón lévő pántközépnek és az alapján használja a pár100ft-os hettich/dtc sablont,teljesen jó lesz.Ha spórolni akarok,akkor csak a bútor frontja van 2mm-es ABS-sel,a váz marad 0,4-es.
Szvsz teljesen felesleg a korpuszra 0,4-estől nagyobb abs,gyerekbútornál megértem,de amúgy minek? -
kavalkád
senior tag
válasz
thomgrande #66961 üzenetére
gondolom a szembelevő érintkező felületekre kellene, hogy ne a fát csiszolja, de az meg esztétikailag nem lenne kellemes.
előbb csináltam próbát, hogy két darab 40x40x1mm-es gumilapot betettem a súrlódó felületek közé, az megfogta, viszont a fát is, csúnya fekete lett sajna -
kavalkád
senior tag
a következő problémára kérnék tanácsot.
van egy csúszkás konstrukció, a két türkiz elem (borovi) között tud csúszkálni a zöld elem (szintén borovi, a fentit arrébb tettem és elforgattam kissé a jobb átláthatóság kedvéért) és ezt egy M12-es csavar és a hozzá tartozó marokanyával lehet(ne) rögzíteni.
a barnás elemek a zöld elembe vannak ragasztva, a futás irányából való kimozdulás ellen vannak (akác).a probléma az, hogy nem lehet olyan erővel meghúzni az anyát, hogy úgy is maradjon. ha függőbe állítom és rátehénkedek a zöldre akkor sajna lecsúszik.
felcsiszoltam az érintkező felületeket 40-es papírral, javított rajta, de nem eleget.
jó lenne ha tetszőleges pozícióba lehetne állítani, szóval pl. lyukak furkálása 5cm-ként bele egy rögzítőcsappal csak az utolsó megoldás lenne.valami ötlet, hogy tudnám ezt kultúráltan megoldani? van esetleg olyan felületkezelő anyag amitől jobban tapadnak majd egymáshoz?
-
RAiN91
őstag
Sziasztok,
korábban kérdeztem pár szerszámot, hogy mit ajánlotok, köszönöm a válaszokat. Szeretnék olcsóbb egyszerűbb szerszámokat, így a lapostiplimarót elfelejtem, sima csapokat szeretnék alkalmazni, 18mm bútorlapoknál.1. Csapoláshoz szerszámok:
Ehhez találtam egy olcsóbbat, páran írtátok, hogy annyira nem jó: Wolfcraft mestercsapoló [link]
Illetve egy komolyabbat, ezt talán csak 1 hozzászóló írta, hogy használja:
Virutex PM11D [link]
Van még esetleg alternatíva? Utóbbival meg tudom oldani, hogy pl. középre egy polcot becsapoljak pontosan manuális méregetés nélkül.2. Bútorpánthoz sablonok:
Bútorpont rögzítésére keresek valami sablont. Az OBI [link] sablonja mennyire jó általános ráütődő pántokhoz? Pl. ha valami jobb minőségű pántokat szeretnék használni (Blum).
Ezzel a pántot rögzítem jól az ajtóra, viszont ilyenkor a vázra hogyan szoktátok rögzíteni magát a pántot, méregetéssel, vagy erre is van valami jó megoldás? Régebben én ezt csak felmértem, de elég pontatlan és nehézkesen ment, persze tapasztalat hiánya miatt is.3. ABS élfóliát ajtók éleinél használtok, vagy oda csak a 0.4mm-es élfólia?
4. Ajtók tervezésénél van valami szabály, hogy mennyivel kell kisebbre gyártatni őket? -
MDMA
tag
válasz
thomgrande #66955 üzenetére
Köszi
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó Zenga Giulia gamer szék / Daccormax ergonomikus irodai szék
- Midea klíma akciós áron beszereléssel együtt!
- Balatoni álom - saját kép - 40x60 - akrilüveg fotó, keret nélkül, éltartóval
- Siemens EQ6 Series 700 premium ritka tipus keveset használt
- Babzsák fotel (Dr. Relax - Gamer, sötét zöld, keveset használt, hibátlan)
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- AKCIÓ! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! R7 5800X3D / RX 7900 XTX 24GB / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest