- Gurulunk, WAZE?!
- Asszociációs játék. :)
- i5 12400F - báránybőrbe bújt farkas
- Digi és a követeléskezelő házassága... (újra nincs netünk)
- leslieke farmerzsebe
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Durrogtass
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
varsam
őstag
Nekem akkus Makita van, én nagyon szeretem a mai napig.
-
MDMA
tag
Sziasztok barkácsolók és mesterek!
Merülőfűrész témában érdeklődnék.
Az álomgépem a festool lenne, de azok közül, amelyikhez már sín is van (ami nélkül értelmetlen lenne számomra), 300+eFt. Sajnos az kívül esik a keretemen.
Van néhány Dewalt és Bosch gépem (fűrész, fúró, marógép...stb), a DW-ket jobban szeretem. A Bosch is működik és megbízható, de nem mindig praktikus és elég pontos. A többi márkát csak videókból ismerem, nincs tapasztalat.
A gépet táblás anyag, rétegelt lemez és kemény fa pallók pontos vágására használnám hobbi környezetben, de beltéri bútor gyártására. Kis műhely, nem pénzkereset.
Tud valaki ajánlani valamilyen gépet, ami jó ár/érték aránnyal bevált?
Az akksisat valszeg nem fogom tudni megfizetni, de van néhány DW akksim. Bosch nincs.
Keret? 100e Ft körül lenne ideális. Talán egy kicsit több belefér, de mindenképpen 150 alatt.Bónusz kérdés: van egy B&D alap körfűrészem. Nincs hozzá sín, de azt egy lefogatott fával is meg lehet oldani. Érdemes lenne ebbe energitát fektetni? Másik lappal, esetleg a talpának cseréjével...stb. Láttam ilyen videókat, ahol még házat is építettek köré...stb. Érdemes lehet ezzel vacakolni, vagy engedjem el, úgysem lesz olyan mint egy fentebb javasolt gép.
Köszi a tippeket.
Bocsköszi
-
tfe
tag
> Rákerestem a hardwaxoil-ra, nem olcsó.
Senki nem mondta, hogy az A rubio - auro biztosan árul kis kiszerelést, ha nem kell sok, akkor az esetleg megoldás lehet.
> Méhviasszal hogy lehet kezelni
Felmelegíted (én spec hőlégfúvóval szoktam), és bedörzsölöd vele a felületet, vékonyan.
> Egyáltalán miért kell a viasz
Gondolom azért, hogy csússzon, védelmi funkciója minimális.
-
Met
nagyúr
Rákerestem a hardwaxoil-ra, nem olcsó.
Ha azt nézem hogy a fél literes olajat két éve használom és még több mint a fele meg van.
Így előbb döglik meg a hardwax mint elfogyna.Méhviasszal hogy lehet kezelni, nem kötözködök csak nem volt még a kezemben
Az gondolom kemény, azért gondoltam az olajjal keverésre hogy krémes legyen.
Egyáltalán miért kell a viasz (szintem nem kötözködök csak nem értem)?
Olajozom a fát, az bejut a pórusokba, ápolja a fát, védi a nedvességtől.
A viasz ad neki fényt? De az már nem tud a pórusokba bejutni mert az olaj már lezárta.20%-os kedvezménykódot az éves AlzaPlus+ előfizetésre - 23muM9Ktbr6Y
-
demars
addikt
válasz kavalkád #65093 üzenetére
Köszi.
Más miatt beszéltem öcsémmel, szóba került ez a fűrész téma. Mondta, hogy ne vegyek neki van (tetőt cseréltek nála és a régi leceket ezzel vágta el). Megnéztem, egy einhell gép, pont azt tudja amit keresek, szóval nem kell vennem. Egy új lapot majd nézek hozzá.Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyikben nincs áram, csak más a fogása!
-
demars
addikt
Köszi, sejtettem, hogy ezek nem a csúcs kategóriába tartoznak. Ahogy írtam kezdő hobbistaként szeretnék egy kis gépet. Kis fa ládikákat, madáretető, létra fokot, stb itthon barkácsolni.
Lap választásnál majd ismét kérdezek. Nézegetem a kínálatot, ár-érték arányban ez a Scheppach szerintem nekem jó lesz. Mi számít jó lapnak? Mire kell figyelni?Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyikben nincs áram, csak más a fogása!
-
tfe
tag
Kicsit utánaolvastam, és létezik az a kategória, amit emlegettél, a hardwaxoil (keress rá, van pár találat). A cimke szerint használva szerintem eléred a megfelelő hatást.
Alternatíva továbbra is, amit már emlegettem, valamilyen keményolajjal lekezeled (az emlegetett auro, vagy tung, vagy akármi más), megvárod amig teljesen megköt (napok-hetek), majd utána vékonyan méhviasszal kezelve egy szép és tartós felületet fogsz kapni, max a viaszt kell időnként pótolni.
-
tfe
tag
válasz demars #65088 üzenetére
Az a baj, hogy "precíz" gépet keresel, az ebben az árkategóriában nem nagyon van sajnos. Amiket linkeltél, azok a "jobsite saw" kategóriába tartoznak, elsősorban helyszíni munkánál használják ácsok, illetve ebből is a legolcsóbb darabok. Ennek a kategóriának a vége már jó lehet neked, Bosch GTS 10 XC, vagy a hasonló DeWalt (fejből nem megy a típus), de itt már egy 5-6x-os árról beszélünk alsó hangon.
Nem mondom, hogy ezekkel nem lehet pontosan dolgozni (ha veszel bele egy jó lapot), viszont nem lesz élmény. Sajnos ez nem egy olcsó hobbi...
-
demars
addikt
válasz demars #65087 üzenetére
Esetleg ez? Scheppach márkát nem ismerem, talán hobbi célra megfelelő.
KöszönömAz áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyikben nincs áram, csak más a fogása!
-
demars
addikt
Sziasztok.
Otthoni, hobbi használatra tudtok ajánlani egy precíz körfűrészt??
Olyasmi érdekelne aminél dönthető a lap, a magassága állítható. Az sem hátrány, ha van hozzá "vezető" sín.
Ehhez hasonló gépre gondoltam (Google találat), mivel ritkán használnám nem szeretnék drága gépet, kis dobozokat, kis széket, stb szeretnék készíteni.Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyikben nincs áram, csak más a fogása!
-
prannk
őstag
válasz ViktorSz #65082 üzenetére
Rendben. Köszi.
Csak olyan furcsa az a rajz. Ha megnézed a felső sin vastagságra 40mm mutat. Bal oldali méretezés a 18mm elég nagynak tűnik a 40 mm hez képest
Nem szeretnék új lapot rendelni mert 20e /m2 a front anyag
de számításaim szerint alsó 7mm en fog a felső görgő gurulni
[ Szerkesztve ]
-
Met
nagyúr
Igen, dákó (de snooker)
Tulajdonképpen csiszolás után wax vagy olaj amivel lehet kezelni.
Nem én találtam ki hogy lehet keverni kép azt írja wax/oil mix.
Az olajjal annyi a bajom hogy lekezelem, 20 perc múlva letörlöm a felesleget, 4-5 napig állni hagyom, áttörlöm újra és az első 1-2 használat után át kell mennem rajta acélgyapottal mert nekem nagyon tapadóssá válik játék közben. Gyapotozás utána már jó.
Azért gondoltam hogy kipróbálnám a viaszt, csak ugye az meg nem annyira "kenhető" ha jól sejtem.
Annyival előrébb vagyok hogy a meglévő olaj nem jóYork Köszi
[ Szerkesztve ]
20%-os kedvezménykódot az éves AlzaPlus+ előfizetésre - 23muM9Ktbr6Y
-
tfe
tag
Izé, ne keverd semmivel.
Billiárd dákó, ha jól emlékszem, ezt simán lekezeled keményolajjal, 2-3 rétegben, majd ha kikeményedett, akkor mehet rá a méhviasz. Nem mixelném, a jó ég tudja, hogy mi lesz belőle.Teljesen felesleges a paraffin olaj ide, azzal lehet(ne) mixelni a viaszt, de nem kell. Egyrészt ez sosem fog kikeményedni (ami itt nem cél), másrészt a keményolaj már eleve el fogja zárni a pórusokat, a viasz azért kell(het), hogy jobban csússzon.
-
York
tag
Mint a csokit .
En paraffinolajjal kevertem (ez az olaj nem kemenyedik ki, es konyhai vagodeszka/gyurodeszka kapja nalam).
Kemeny olaj nem tudom, hogy reagal (kot meg) mehviasszal keverve.
En 1:1 vagy 2:1 (olaj:viasz) aranyban szoktam keverni (suly) mindegyik arany kemenyre kot kihules utan. -
Randall1017
tag
Sziasztok!
Nyári konyhában gondolkozom. Van egy 4x2m alapom lebetonozva, amelyet az egyik hosszanti oldalon beton fal határol. Eddig csak egy tetőt szerettem volna fölé, hogy az eső ne legyen befolyásoló tényező, viszont ma szembejött velem egy jópofa és nem mellesleg szerintem hasznos megoldás is. [link] Úgy gondolom, hogy használaton kívül amikor le van hajtva az oldala, akkor jelentősen csökkenne a nem kívánt szennyeződés. A segítségeteket szeretném kérni a felnyitható "ajtó" szerkezeti megoldásához (függesztés, nyitás). Előre is köszi!Nem sírok, csak izzad a szemem
-
Met
nagyúr
A folyamatról van tapasztalatod, miből mennyit? Vagy ez az olajtól is függ?
Odáig eljutottam hogy felolvasztom a viaszt, forróvízbe tett edénybe gondoltam, mint a csokit szokták tortasütéskor.
Vagy mehet közvetlenül az edény az indukciósra?20%-os kedvezménykódot az éves AlzaPlus+ előfizetésre - 23muM9Ktbr6Y
-
tfe
tag
Nem sok illatmécsest használtam el az eddigi karrierem alatt
Nehéz ezt leírni, mert méhviasz illata van felmelegítve. Szilárd állapotban csak nagyon közelről érezni. Enyhe, kellemes illat.Borzasztó messze van az ételszagtól az én értelmezésemben.
De talán a legegyszerűbb, ha veszel egy kis adagot, és kipróbálod, mert hiába fejlődött a technológia rengeteget az elmúlt 100 évben, a fórumon szagokat nem tudok küldeni -
Met
nagyúr
Hát, mostanában nem bírom az ételszagot főzés után, néha még másnap is érzem, hiába van nyitva az ablak egész nap. Bosszant hogy még mindig érzem.
Büdös alatt az erős,kellemetlen vegyszerszagot értem, nyilván ez nem tud olyan szagot produkálni.
Lehet rosszul fogalmaztam.
Valami illatmécseshez hasonlító szagot képzeljek el? Nem tolakodó, hosszan megmaradó.20%-os kedvezménykódot az éves AlzaPlus+ előfizetésre - 23muM9Ktbr6Y
-
őstag
Sötétzöld ismerősöktől kaptunk ajándékba alufólia/sztreccsfólia helyettesítő újrahasználható csomagolót. Méhviasszal kezelt szövetanyag volt.
Hát, a kolbászos-zöldpaprikás szendvics egészen új dimenziókat öltött benne egy fél nap után
Mások számára a kondi fáradós, nekem farad-os...
-
ViktorSz
tag
válasz prannk #65062 üzenetére
Bentebb lehet rakni,de akkor ugyanannyival kell az alsó sínt is,hogy függő maradjon az ajtó.
Nem az én dolgom,meg ízlésen nem vitatkozunk,de mi a baj a látszó sínnel?Szvsz teljesen jól néz ki,modern,több színben kapható(sevroll-nál pláne).
A takart sín kb 20éve volt divat,plusz hátránya még,hogy további 2cm-t elvesz a szekrény mélységéből,ami korpusz-11cm lesz minimum.#65066
Igen. -
Met
nagyúr
Sziasztok,
Két éve én szenvedtem itt last minute-ban hogy a snooker dákóm lecsiszolnám, feltöltöttem (Nitorlack Grain Filler) és olajoztam (IKEA STOCKARYD olaj, Tungolajat és lenmagolajat tartalmaz).
Azóta már kétszer megvolt a procedúra és finomítottam is az eljáráson.Akkor írtátok a méhviaszt, kipróbálnám viszont kevernék bele olajat is és esetleg a fillerből is hogy csiszolás után megoldható e egy lépésből a színezés és az ápolás. Szóval ilyen kísérletezős fázisban vagyok.
Méhviasz gazdabolt vagy webshopban találtam, olaj van (ha jó ez) és filler is.
Gondolom felolvasztom a viaszt, öntök bele olajat és ha eltalálom a mennyiséget attól lesz "zsíros" állagú.Írtátok az Auro-t de az drága, annak fényében hogy mennyi kell nekem és milyen gyakran :S
A méhviasz "büdös" ha felolvasztom?
20%-os kedvezménykódot az éves AlzaPlus+ előfizetésre - 23muM9Ktbr6Y
-
st6969
őstag
válasz thomgrande #65068 üzenetére
Jövő tavasszal/nyáron lenne felhasználva inkább. Itt inkább arra gondoltam, hogy égetve nem szabadul fel esetleg olyan anyag, ami étel készítésnél gond lehet.
-
kavalkád
aktív tag
kis munkahosszú (2cm alatti) felsőcsapágyas marókést keresek ami megérkezik max 2 héten belül, vagy azonnal átvehető. ha tud valaki ilyet jelezze lécci.
-
thomgrande
tag
válasz st6969 #65067 üzenetére
Frissen vágott fát csak az használ fűtésre bográcsozásra akinek ez élet-halál kérdés mert nincs pénze másra. Gazdaságtalan a túlzott víztartalom miatt.
"Magyarország rég nagyobb volt, De ennél nagyobb már nem lehet. Magyarország beteg nagyon, Nem szereti magát, rágja a gyűlölet. Lassan lépked a fűben a vak zenészek kara. Mondjátok emberek, Ez már Európa?"
-
st6969
őstag
Sziasztok,
egy nagyobb diófát kellett legallyazni, rengeteg 15-20cm átmérőjű ággal. Sokan szemet vetettek rá tüzelőnek, de mivel én pont most akarok venni bográcsozáshoz, szalonnasütéshez faanyagot, elgondolkodtam, hogy miért ne használnám be ezt? Szerintetek megfelelhet bográcsozáshoz a diófa?
A másik, hogy kis méretű deszkákat is akarok vágni belőle (kb. 5cm széles, 2cm vastag, 20-25cm hosszú), amiket igény szerint táblásítva, ajándéktárgyak, dísztárgyak készítésére használnék. Van egy frankó asztali dekopírfűrészem hozzá -
prannk
őstag
Cosmo tolóajtónal a csillapitás miatt akkor X= H - 45mm? 30mm helyett?
[kép] -
kavalkád
aktív tag
válasz Atomgeszi #65063 üzenetére
hogy sík, egyenletes felületet kapj, különben meglátszhatnak a lakkozás nyomai, ecset/henger nyoma, rétegvastagság egyenletlenségek, beleragadt por, stb. surlófényben nézd meg hogy látsz-e felületi egyenletlenséget. ha nem, akkor nem feltétlen kell bajlódnod vele. arra azért számolj, hogyha mondjuk fehér fóliát teszel rá azon minden felületi hiba át fog jönni amit otthagytál, egy világos anyag jobban megmutatja a problémás helyeket mint a natúr MDF szín.
-
-
prannk
őstag
üdv.
220cm széles 240 cm magas szekrényhez keresek tolóajtó vasalatot. mindenképpen fékes legyen.
Ami fontos hogy a vezető sin,profil ne látszódjon ki.
Forest 300B könnyűnek néz ki és el is lehet takarni a sint felül. viszont nincs hozzá fék.Cosmo nak látszik a sínje mert korpusz síkra kell rakni ha jól nézem. Vagy beljebb lehet rakni 20mm el? hogy egy takaró elférjen?
[ Szerkesztve ]
-
therealbasst
csendes tag
Hello! 👋
Próbáltam keresni az archívumban, de nem találtam rá választ:
Az angol Peanut rendszerrel foglalkozik itthon valaki, van disztribútor, illetve valaki esetleg ismeri/próbálta már? -
zAcsKO
tag
Merevítésen gondolkozom én is. Arra gondoltam, az asztal aljára hosszanti irányban felcsavarozok két db U profilt vasból (kb 10cm-enkét csavarozva) olyan távra, hogy a térdemnek még ne legyen útjába.
A szélétől kb 15cm-rel beljebb kezdeném, hogy oldalról ne látszódjon. Ugyanígy az asztal szélein mehetne keresztirányba isU profil ami erősítené a szélekeken.
Valahogy így nézne ki alulról, mint a képen:A teljes hossz kb 2,5 méter lenne, de talán 3 méter is át tudnék így hidalni (ez a maximu ami elfér).
Heggeszteni nem szeretnék, így a kereszt és hosszirányú u profilok nem lennének egymáshoz rögzítve.
A fehér foltok az asztallábak.
Mit gondoltok, így jó lehet?
Esetleg U profil helyett jobb a T profil?[ Szerkesztve ]
-
York
tag
válasz zAcsKO #65055 üzenetére
Az en 185x80-as asztalomnak van 5 laba meg kozpem egy fem merevitese, es nincs rajta suly: 2 hangfal 1 monitor meg egy mac mini + periferiak. A sulyok nagy resze a labak felett van, igy nincs vele gond, de en csak gepezek rajta, nem barkacsolok ahhoz inkabb csinalnek egy "doboz" szerkezetet benne tobb merevitessel, mint a munkaasztalomnal...
-
kavalkád
aktív tag
ha valaki erősebb rétegelt lemezt keres, pl. műhelybútorhoz akkor ez eléggé baráti áron van. 1 ilyen csíkból kijön 4 L-alakú asztalláb, nagyon masszív.
nem reklám, véletlen futottam bele, 6-os lemezt keresek épp. -
tfe
tag
válasz zAcsKO #65053 üzenetére
1. Ha megfelelően felületkezeled, akkor nem fog repedezni. A kellő erősséghez vastagság kell. Nyilván tölgyből egy vékonyabb is lesz olyan erős, mint fenyőből a vastagabb.
2. Olyan nincs Van keményfa meg puhafa, illetve van keményolaj. Ez utóbbira gondolsz szerintem, ez egy polimerizálódó olaj, kicsillió féle van piacon, a lenolajtol kezdve a legrdágább kencékig bármi, de ezt kenheted puhafára is Bármelyik jobbfajta olaj jó lesz neked, auro, remmers, rubio, ha türelmes vagy, akkor mezei tungolaj is tökéletes (csak hónapokban mérhető, mire az összes réteg megszárad)
3. Ez sok mindentől függ. Ha beltéren lesz, árnyékos részen, akkor alig kell kezelni. Ha kirakod az udvar közepére, akkor más a helyzet. (igénybevétel függő)
4. Nem jó, de legalább rossz ötlet*. Mindenképp valami vázszerkezetet kell építeni, amire a lap fel tud feküdni**, lehet az szoknya, tartó vasak, akármi. Hacsak nem 10cm vastag tölgy lesz a lap, akkor be fog hajlani az 5 pontos felfüggesztés miatt ezen a fesztávon. Nézz meg egy bármilyen asztalt statikus szemmel, kb azt kell reprodukálni.
+1. Ezen a fesztávon a farost is be fog hajlani, még sokkal jobban, mint a természetes fa. Gondolj arra, hogy a standard korpusszélesség 60cm, kb ez az a táv, amit a 18-as bútorlap bír tartósan behajlás nélkül, nálad pedig 2,5m-ről beszélünk.
* Kivéve ha 5cm vastagságban csinálod, egy darabból (vagy táblásított anyagból). Ekkor van esély rá, hogy tartósan jó legyen, de ilyenkor is szoktak a fába vetemedés ellen némi vasat rakni (youtube: "epoxy table, C channel" meglátod mire gondolok)
** Nem is csak a súly és a behajlás miatt, de elképesztően instabil lesz az asztal ezen az 5 lábon.
-
zAcsKO
tag
Sziasztok. Szeretnék egy 250cmx75cm széles munkalapot, amelyet egyrészt íróasztalként, másrészt alkalmi barkácsolási/szerelési célra is használnék.
Felmerült bennem pár kérdés.
1. Milyen fafajta legyen, ami nagy eséllyel nem fog megrepedni, de elég kemény hogy ellenáljon erősebb igénybevételnek (bükk, tölgy stb.).
2. Keményfaolajjal kezelném, és szeretném ha a fa eredeti matt színe minél inkább megmaradjon (ne legyen sötétebb, vagy váljon fényessé), mit javasoltok? Mennyire lesz sima, csúszós felület (mivel íróasztalként is funkcionál, nem árt ha könnyen csúsztatható rajta az egér.
3. Az olajos kezelést szükséges néhány évente megismételni, vagy elég az első alkalommal a 2-3 kezelés (víz nem fogja érni a lapot).
4. A munkalapra direktbe csavaroznék 5 lábat (2-2 szélre, egyet hátulra középre). Ez így mennyire jó vagy rossz ötlet?+1. Alternatív megoldásként, tudok-e valahol ekkora egyedi méretre készítetni ellenáló dekor fóliával (kb 1mm) bevont farost anyagú munkalapot?
Köszönöm előre is.
-
kavalkád
aktív tag
többpontos (mondjuk 3 megteszi) ajtózárral van valakinek tapasztalata, melyik ajánlott?
elég márka is, nem muszáj pontos típus. -
eldoble
aktív tag
Sziasztok!
Szeretnék pár szekrény ajtót és fiók előlapot kicseréltetni, Dél-Pesten melyik lapszabászat ajánlott?
-
-
Winner_hun
titán
U alakú konyha, egyik szára végére utólag berakható, alkalomszerűen használt asztalhosszabbításra milyen vasalat ajánlott? Fontos, hogy a munkalap szintjével megegyező legyen. Felhajtható nem jó, mert lehajtott állapotban foglalja a helyet. Amikor nincs használva akkor félre lesz rakva. Valószínűleg munkalapból lenne a plusz asztal is. A legjobb az lenne ha a munkalap élébe mehetne a toldó vasalat.
► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ
-
T J
tag
Nem csak azért az évi 2 hét használatért fizetnél, hanem azért is, hogy a többi 50 hétben ne foglalja feleslegesen a helyet, és kulturáltan nézzen ki.
Egyszer majdnem csináltam egy ilyet, de nem fogadták el az árajánlatomat.
Häfelenél láttam elég jó és komplex vasalatot, de 600k körül volt (szekrény nélkül).
USA-ban elterjedtek ezek az ágyak, és kapható elég jó vasalat ott 120k körül, de nem találtam olyan céget, aki szállítana ide.
Ha nem egy cég teljes, letesztelt szekrényét veszed, akkor esélyes hogy a teleszkópok erőssége nem lesz megfelelő. Ha bármit változtatsz rajta (plusz tömeget pakolsz bele), akkor se. Szóval azzal kísérletezni kell kicsit, lehet cserélni is. Ezért olyan gyártótól érdemes rendelni, akinek van többféle erősségben, vagy olyan vasalatot tervezni, aminél az erőkarok utólag állíthatók. Valószínű én is egyedi megoldást kellett volna tervezzek.Ha nem szeretnél munkadíjat fizetni a "panelbe bejegyzett" asztalosnak, akkor megtervezed és legyártod magadnak amit szeretnél.
Még olcsóbb, ha évente 1x szétszeded az ágyat, és elpakolod a fal mellé lapra szerelve. Akkor sem fogja foglalni a helyedet, és semmilyen költséggel nem jár.
A tanácsot is ingyen adtam.[ Szerkesztve ]
-
pali923
aktív tag
válasz Winner_hun #65045 üzenetére
Biztosan nem vagyok elég precíz, de ezt én sem éreztem eddig problémának. Sima 5-ös fúróval sem esett még ki sosem a polc alól egyik sem, és ugyanúgy kell némelyikhez a fogó, hogy kiszedjem.
A kekszekről is volt hasonló polémia. Ott is van amelyik beszorul, a másik meg kiesik a résből. Ragasztás után viszont már sosincs különbség.A helyzet reménytelen, de nem komoly.
-
Winner_hun
titán
Ez a polctartó bogyótól függ. 5-össel fúrok, marógéppel. A legtöbb szorul, valami csak kalapáccsal megy, de valami simán bemegy kézzel. A bogyók nem egyformák, gyártótól függ hogy melyiknek milyen átmérőt sikerül csinálni.
► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ
-
mdk01
addikt
válasz Viperator #65031 üzenetére
Ezen már túl vagyok. 4,8-ra gondoltam anno én is de túl szoros. Jelenleg 4,9-cel fúrom amit úgy kell kalapáccsal belekocogtatni frankón tart, kihúzni pedig fogó kell.
Sztem a 4,95 lenne a teljesen tökéletes.
Igazából az 5mm is megfelelő, csak sokszor kiesik és ezt akadályozná meg az 0,05mm. -
Viperator
őstag
Kinek mi a véleménye a Prodeco termékeiről? (pl felsőmarókések)
"Minél inkább eltávolodik egy társadalom az igazságtól, annál inkább utálni fogja azokat, akik kimondják azt." - George Orwell
-
Sziasztok!
Van egy 140x200 franciaágy az egyik szobánkban ami az év 330 napján csak a helyet foglalja, viszont ha jönnek anyósomék, anyámék, akkor pont jó hogy van, mert az alvófelület magas, kényelmes.
Arra gondoltam, hogy szekrényággyá kéne alakít(tat)ni. Klasszik ágyneműtartós franciaágy, gondoltam, a felső alvórészt leemelve, aköré kellene egy külső szekrényrész a megfelelő, kifejezetten szekrényágyhoz való "bukó" vasalattal.
A fekvőrész kerete körben egy 30x60-as léc (nagyjából, nyilván rá van tűzve a külső borítás de lemérve kb.). Ez vajon megtartaná a saját súlyát ebben a konstrukcióban?
Illetve nagyjából milyen anyag és munkaköltsége lehet egy ilyen műveletnek mondjuk valami 22-25mm körüli bútorlapból?
400e körül láttam már a különböző Rákosrandomi panelekbe bejegyzett bútoros cégeknél lengyel szekrényágyakat... nyilván nem akarok senkit kínlódtatni a hülyeségemmel, csak közel félmiliót kiadni sem évi 2 hét használat miatt..."Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"
-
User_2
tag
-
félisten
Üdv!
Pallótokos, lucfenyő beltéri ajtó kezeletlen takaróléce és a mellette lévő falicsempe közötti rést mivel töltenétek ki?"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
Soká
senior tag
a fém stift méretétől függ a dolog és nem elhanyagolható módon attól is, hogy fenyőbe, pozdorjába, keményfába fúrunk-e. Miután nekem van tizedes lépcsőkkel csigafúróm 1-10mm-ig, így mindig annak megfelelően fúrok.
A fafúrók meg eleve nem pontosak, van amelyikkel szoros lesz, van amelyik lötyögős. -
pali923
aktív tag
Ha igaz, a másik fórumon ajánlották ezt. Én is vettem belőle, de azóta még egyszer sem kellett. Én mindig 5-ös fafúróval fúrtam eddig is, nekem nem volt vele gondom. Van amit kalapálni kell a lyukba. Igaz, nem is mértem egyszer sem a stifteket.
A helyzet reménytelen, de nem komoly.
-
Viperator
őstag
Szép estét, Urak!
Fém stift polctartó (5mm-es) - korábban 5mm fúróval fúrtam, sajnos nem annyira szoros. Most csinálok kis bútort és lemértem a stit polctartót, kb 4.7-4.8mm. Tehát 4.8mm fúróval érdemes fúrni (vagy kisebbel), hogy szoros legyen? (fémfúró)
Előre is köszönöm a választ!
"Minél inkább eltávolodik egy társadalom az igazságtól, annál inkább utálni fogja azokat, akik kimondják azt." - George Orwell
-
ViktorSz
tag
válasz q13579 #65017 üzenetére
A közhiedelemmel ellentétben repedhet a BSH is,mivel kb hulladékfából készül,viszont mellette szól,hogy szárított anyagból csinálják és ha esetleg repedt is valahol,statikailag atomstabil,az agyonragasztás miatt kevésbé hajlamos a vetemedésre...DE szerintem szarul néz ki,bárki bármit mond.
Nekem egy baszom nagy repedés is szebb,mint az ismétlődő hossztoldott-bigézett illesztés.
Én hülye,képes vagyok egy kisebb előtetőnyi faanyagot 1órán keresztül válogatni a fatelepen,hogy ne legyen benne repedés"bél",stb.(persze ez sem garancia semmire,ez a mocsok tömörfa már csak ilyen )
Ha van lehetőség,akkor előre kérem az anyagárat legalább 2-3 hónappal,hogy leszáradjon legalább a felére az anyag,hogy beépítésnél már a lehető legkevesebbet mocorgjon.
Ezzel szerintem az ügyfélnek és magamnak is szívességet teszek. -
-
Atomgeszi
nagyúr
Natúr MDF lapra szerintetek tapad a DCFix fólia?
Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett_3/
-
kavalkád
aktív tag
terem kishazánkban olyan lombos fa amit he lekérdezek akkor vöröses/narancsos színe lesz?
mint pl. ez itt: -
q13579
senior tag
Sziasztok,
Egy teraszfedést szeretnénk összeállítani polikarbonáttal.
Mivel gyalulással nem tudunk és szeretnénk bajlódni ezért arra gondoltunk, hogy a szarufákat KVH gerendákból oldanánk meg. Kb. annyira jön ki a m3 ár, mintha sima 7,5x15-ös LUC szarufát vennénk és legyalultatnánk. A kérdésem az lenne, hogy szoktak-e ilyen KVH-t felhasználni ilyen célra, vagy szebb a végeredmény, ha sima LUC-ból vesszük és azt mi gyaluljuk/csiszoljuk.
(A talpak és szelemenek BSH-ból lesznek, hogy ne repedjenek annyira).
Köszi a tippeket.
-
kavalkád
aktív tag
válasz ViktorSz #65015 üzenetére
megnéztem a kommenteket, ahogy olvasgatom legrosszabb esetben nem kapod meg a gépet, utánvétes/személyes fizetésnél ez nem egy nagy dráma, némi időt veszítesz, de ha már 2 évet kibirtál akkor ez sem fog fájni, feltételezem
a garanciás problémákat meg úgy sem velük kell intézni.
esetleg hívd fel előtte, hogy legyenek kedvesek megnézni, hogy valóban van-e készleten nekik az adott termék ezen az áron. -
ViktorSz
tag
válasz kavalkád #65014 üzenetére
Új gépről lenne szó és bár összességében jók az értékelések,de az utóbbi 7-8 hónapban minden második hozzászóló teljesen lehúzza a céget.
Jó jó,ilyen összegnél már kb mindegy az a 20 ropi,de abból már vehetek rá egy rendesebb lapot,vagy kijön egy fêl hordozható de7033xj állvány. -
kavalkád
aktív tag
válasz ViktorSz #65012 üzenetére
az nem derült ki, hogy új vagy használt gépről beszélünk-e, de gépkölcsönzőtől nem vennék használt eszköz, ez a személyes meglátásom.
a cégnek egyébként nincs rossz értékelése az árukeresőn. -
mahoo
csendes tag
Nagyon köszönöm a segítséget, pont úgy van ahogy mondod.
Sajnos csak most néztem hogy a meglévő szűkítő 25mm-es. Ilyet meg nem talaltám, pedig gondolom ezek már normális lapok.Lehet hogy túl gagyi ez a kisgép és nem kéne vele foglalkozni. Pedig mondom milyen jó lesz egy kis "asztalka" ahol lécek vágdoshatok.
Ezt találtam nagy hirtelen
https://www.praktiker.hu/muszaki-gep-szerszam/szerszam-tartozek/furesz-gyalu-maro-tartozek/craft-korfureszlap-210x24tx25mm/p/240471 -
ViktorSz
tag
Üdv!
Kb 1(inkább2 )éve szemezek a dws780-as gérvágóval és most van egy ajánlat mindenki más alatt 25k-vak olcsóbban,viszont meglehetősen borzasztóak a bolttal kapcsolatos hozzászólások/értékelések....van vkinek tapasztalata ezzel a kereskedéssel kapcsolatban?
profirent
(Miért nincs rejtett szöveg,vagy csak én vagyok béna?)[ Szerkesztve ]
-
pacman_123
tag
Kavalkád linkjével egyetértek, annyi hogy szerintem tengelyátmérő felől közelíts. Arra tippelek hogy ilyen kis teljesítményű és méretű gépre nem 30-as tengelyátmérő van. Legtöbbször 16 vagy 20mm-es szokott lenni (inkább 16-ra tippelek). De ha tévedtem, keress a 30-asok között is.
Esélyes hogy 200-as lapméret ÉS kicsi tengelyátmérő nem találkozik. De egy 190-es lap is bőven jó lehet. (Nem tudom a vágásmagasságban mínusz 5mm mennyire hiányozna neked)
Találtam egy ilyet is, ami 30(+20+16) mm tengelyre való, 190-es és jó vékony lap. Azért ha emellett döntesz, mindenképp kérdezz rá a cégnél, hogy tényleg adnak-e hozzá 16 (20-as) szűkítőt, ami neked jó eséllyel kell.
https://www.igmtools.hu/cmt-itk-ultra-vekony-korfureszlap-univerzalis--d190x1-7-d30-z24-hw/?tab=1
Azért lehet neked hasznos a vékony lap, mert a 800W-s moci nem igazán combos, és nagyon nem mindegy milyen vastag lappal kínozod vágáskor.[ Szerkesztve ]
Hobbista fanyűvő - https://tinyurl.com/AndrasPazar - https://www.youtube.com/@AndrasPazar
-
mahoo
csendes tag
Sziasztok! Tudnátok ajánlani körfűrész lapot az alábbi paraméterekre:
Kis gép, 800w-os, max 2800rpm és 200-as korong fér el. Rövid vagasokra, leginkább fenyő lécek, deszkák vágására. -
sgery
őstag
válasz AxBattler #65006 üzenetére
Én valami ilyesmit kennék rá első körben (próba darabon érdemes megnézni mennyire színezi el a faanyagot).
Aztán 100-150 körüli csiszolás.
Ha volt kezelve a faanyag, akkor érdemes egybe csiszolni teljes felületet és újrakezelni, hogy ne legyen nyoma.FurTv-s Lapeno figurát keresek, aki tudja hol lehet venni szóljon!!!:)
-
félisten
Üdv!
Natúr lucfenyőre rákenődött, megszáradt MAPESIL AC szilikon.
Úgy tudom, ez kicsit talán bele is ivódik a fába...Hogyan tudnám nyomtalanul eltávolítani?
Szappanos vizes kefe/szivacs?"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
Atomgeszi
nagyúr
[link] De akkor itt hibásan írná az MDF súlyát??
Itt az egész táblára csak 16.5 kg-ot ír. Vagy ebből is van nagyobb sűrűségű, meg gyengébb?
Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett_3/
-
thomgrande
tag
"Magyarország rég nagyobb volt, De ennél nagyobb már nem lehet. Magyarország beteg nagyon, Nem szereti magát, rágja a gyűlölet. Lassan lépked a fűben a vak zenészek kara. Mondjátok emberek, Ez már Európa?"
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen TV-t vegyek?
- Külpolitika
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Apple iPhone SE (3. generáció) - szélsebes múltidézés
- Gurulunk, WAZE?!
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Opel topik
- XPEnology
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest