- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- ldave: New Game Blitz - 2026
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Grizzlu
tag
Sziasztok,
gyakorló kollegákat szeretném arra kérni, hogy mondják meg nekem, melyik az az online csavarbolt, ahol kínálat és jó ár találkoznak. Facsavar, tessauer anya, faltipli, M6 csavar, ilyesmi kellene nekem.
Köszönöm!
-
pacman_123
tag
"Einhell v Scneppach gepeket "
Nézd, a zindxes hobbista fórumon évekkel ezelőtt nézegettük a Scheppach HS 105-öt, merthogy az induló (közép)kategórián belül ígéretesnek tűnt, a viszonylag masszív asztalával és a 2 végén rögzülő vezetőjével. Valaki rácuppant, vágott vele kb 3 méternyi colos deszkját, moci elfüstölt. Kiderült, "jóféle" alutekercses moci van benne. Nem tudom, azóta változott-e ezen a téren valami.
DE: van aki évek óta nyúz pl. Workzone (ALDI "sajátmárka") asztali fűrészt, ami semmivel sincs feljebb mint az Einhell/Schappach/stb kínai felcímkézett cucc. Kicsit foglalkozni kellett vele, vezetőt beállítani, fűrészlapot derékszögbe állítani, lehet néha ellenőrizni kell ezeket a beállításokat, de mehet egy ilyen gép is évekig, különösebb gond nélkül.
Nehéz ám tutit ajánlani 120e vagy az alatt. És néha még felette is foglalkozni kell a géppel, ezt-azt beállítani. A kérdés csak az: tudsz-e, és ha tudsz akarsz-e vele foglalkozni, hogy aztán legyen egy visztonylag jól használható géped.
Nekem pl 2016 óta szolgál egy Bosch GTS 10 XC gép. Minimálisat állítani kellett a vezetőn, ennek is 2 végén rögzül, én igen szeretem. Időközben már egy Triton marót is mellé építettem. Ezzel egy probléma van: sajna nem az az árkategória amit megcéloztál.
Amit viszont York írt, azzal egyetértek, a Dewalt fűrészek is igen jók, ahogy hallom másoktól. Egy nagyon kedves fórumtársunk jóvoltából 2019-ben megtapogathattuk, kipróbálhattuk élőben is az egyik modellt, rengeteg más DW és B&D cucc mellett. Különösen a fogasléces vezetőt igen fajin. Ez a 7485-QS már nincs olyan messze a 120e Ft-os kategóriától, én - ha nem szeretnék a gépekkel külön foglalkozni - lehet kuporgatnék még hozzá és egy ilyet vennék.
-
MDMA
tag
Szerintem ebben a szakmában nem létezik a "csak hobbi célra" kategória. Mert ami olcsó, az legtöbbször pontatlan és pontatlan géppel nem akarsz dolgozni akkor sem, ha csak otthonra csinálsz beépített szekrényt, meg fészert a kertbe. Ha a körfűrész csak arra kell, hogy a tűzifát összevágd, akkor okés, de ha bármibe belefogsz, ahol fontosak a milliméterek, akkor kell a jobb gép. Itt nem csak az a különbség a cuccok között, hogy bírja-e a folyamatos terhelést, hanem, hogy mit lehet vele megcsinálni. Szerintem.
-
2rok
csendes tag
Pont ez a 2 a lenyeg, vagjon derekszogbe, es a vagas 2 vege is ugyanolyan legyen.
Koszonom az ajanlast.
-
2rok
csendes tag
Sziasztok,
Tudtok ajanlani hobbi celra asztali korfureszt? Erdemes esetleg rakoteni tobbet, ha csak hobbira akarom hasznalni? Jelenleg ki van nezve egy gep (szandekosan nem irom milyen, hogy ne legyen befolyasolo tenyezo az ajanlasnal) ami kb 65e ft, de gondolkodom egy masikon ami kb 120 (ennyi lenne kb a max amit rakoltok). Mindket geprol irjak hogy azert pontatlanok, butort ne akarjak kesziteni vele eladasra, de nem is ez a cel, de nem is csak faapritasra vennem. Szoval a kerdes, hogy ebben az arkategoriaban mi az ajanlott, es erdemes e a dragabbat venni vagy annyival nem lesz jobb. Hobbi celra kellene egy all-around gep. Koszi. -
bekom
csendes tag
Sziasztok!
Triton felsomaromban szetment a magassagallito. Mo. On foglalkozik valaki triton szervizelesevel? Elore is koszonom:
Norbert
-
Caldera1
tag
válasz
ViktorSz
üzenetére
Köszi.
Egy 150x150-es ablak tokján túl vagyok. Saját házamról van szó, bár nem emlékszem, hogy Lazuránnal vagy Sadolin oldószeres vastag lazúrral festettem anno 15+ éve, de ahol nem érte közvetlen napsugárzás ott most is tökéletes (értsd: alig lehet lecsiszolni), a szegény Makita rezgőcsiszolómat fogtam be, de nem erre találták ki. (Rendelnem is kell majd egy új talpat hozzá, mert egyébként nagyon jó finiselő csiszoló.) Vajon az akkus Makita excenter jó választás lehet? Nem egy 240 cm-es bukó ablak és fix üvegfal is van, nem szívesen madzagoznék.
-
ViktorSz
tag
válasz
Caldera1
üzenetére
Excenteres csiszológép+multitool 3szögalakú talppal,meg egy véső citlingelni,plusz végtelen türelem.
Az sem mindegy,mivel van lefestve,ha valami 10* átkent olajfesték,na az szopás,oda már kell valami festékoldó vegyszer,vagy még le szokták perzselni-kaparni.Az egyik borzasztóbb munka,mint a másik
. -
York
tag
válasz
Moretimer
üzenetére
http://redonyoutlet.hu/Geder-behuzo-gorgos
https://www.szilikontermekek.hu/nyilaszaro-tomitesek/behuzo-henger-sved-behengerelheto-szilikon-tomiteshez
Mindegyik BP ceg csak az elso parat nyitottam meg a linkedbol.
Felhivod oket es megkerdezed, hogy szemelyesen at tudod-e venni... -
Moretimer
aktív tag
Sziasztok,
Van egy csomó szaki itt, hátha tud valaki segíteni.
Ilyet keresek égen-földön 2 napja, lehetőleg 3. kerhez közel, személyes átvételre.
Köszönöm a segítséget. -
Caldera1
tag
Sziasztok!
Szerintetek milyen csiszológéppel lenne érdemes beépített nyílászáró tokok felújításának? Teljesen vissza kellene csiszolni. Attól tartok, hogy a fal síkja szétcseszi a gép talpát, akármit is választok.
-
-
noorbertt
őstag
Sziasztok,
Fémfesték mehet fára pl kerítésre? Nem fog berohadni a fa?
Kinek mi a véleménye? -
MuFFo
tag
Üdv! Kaptam 10-15 pár ilyen fióksint és én nem tudom felhasználni. Az van ráírva, hogy Blum Tandem, 550H450-01B01. Nem használtak, csak poros helyen tárolták, kicsit érezni a mozgásukon. Szerintetek mennyiért lehetne felrakni az apróra? Nem szeretném elkótyavetyélni, de ha meg túl magasat írok nem viszik el.

-
pacman_123
tag
Ó a pi***ba, ez a mondat ("Szerszám és szaktudás híján a bútorból nem tudok levenni.") kimaradt, suldigung. És környéken vki? (merre van a "környék" amúgy?) iszonyatosan nagy szaktudást nem igényel, "csak" egy marót, asztalba építve. Vagy kevésbé ideális esetben marót, vezetővel. Ugyan nem vagyok szakmabeli (kocka IT-s), de futottam már ilyen feladattal össze (igaz, csak magamnak meg egy ismerősnek, és csak pár fiókra, Miskolc).
-
vmk
aktív tag
Elfogadtam, hogy ilyen, tényként írtam a minőségi problémát, nem kifogásként.

Igen, az valóban lényegesen drágább.
Kár, hogy nincs a 470 Ft/pár és ~12.000 Ft /pár közötti kategória.
Köszönöm a segítséget.#64475 pacman_123: Természetesen, szerintem ez lenne az ideális megoldás. De amint írtam nincs rá lehetőségem.
-
pacman_123
tag
"A lényeg, hogy <10 mm legyen, hogy beférjen a meglévő helyre."
Tudom most megáll az ütő benned (meg másokban is
) , de: az nem opció hogy a fiók oldalából kimarsz (kimaratsz?) ~2.7 mm-t? Nem hinném hogy ettől nagyon gyengébb lenne az oldallap, de be tudnál 12.7-es síneket is tenni, aminek már van értelmes teherbírása. Mármint csak akkor, ha az előlapokat le lehet könnyen szerelni, mert anélkül nehéz lenne kimarni azt a csíkot. -
B_I_G
tag
válasz
Viperator
üzenetére
a teherbírása pont annyi amennyit a gyártó vállal. ha túlterheled tönkremegy.
#64473 vmk
el kell fogadni, hogy ezek a vasalatok a legolcsóbb sorozatban gyártott termékekhez tartoznak, egy 10fiókos komód csak akkor lehet 50e ha 300ftos szirszar vasalat van benne
bútoros vasaltból nincs alternatívája.
ipari sínből létezik ez a vastagság nagyobb teherbírással, de ha megnézed az árát, nemhinném, hogy megéri vele foglalkozni./van itthon mikrgörgős sínnel szerelt szekrényem... 3antaro áráért kaptam egy 9fiókos szekrényt kompletten az ikeaban....nyilván helyén kell kezelni a minőségét..../
-
vmk
aktív tag
-
B_I_G
tag
ilyenkor egy kép azért tudna segíteni...
mikrogörgős sín keskenyebb. lehet az van benne -
vmk
aktív tag
Sziasztok,
Hátha tudtok nekem segíteni. Van egy tucat fiókunk, ami ilyen golyós fióksínnel van szerelve.
Illetve épp, hogy nem, mert bár a hossza jó, a szélessége túl nagy és nem lehet ilyen 12.7 mm szélessel pótolni, mert nem fér be.
A másik típusú, műanyag görgős szintén túl széles. Szerszám és szaktudás híján a bútorból nem tudok levenni.Tudtok olyan helyet, ahol lehet kapni ilyen golyós fióksínből keskenyebbet?
Esetleg másik típusú fióksín is szóba jöhet, ha keskenyebb és beférne a meglévő helyére.Köszönöm.
-
albiosz
őstag
Sziasztok!
Remélem nem lesz nagyon ide nem illő a hozzászólásom!
Pár éve vásároltam egy Dany gyerekágyat. Nagyon bevált, most a kisebb gyermeknek is aktuális a nagyobb ágy, de sajnos megszűnt a gyártás. Beszéltem velük, teljesen leálltak.
Ilyesmi a miénk is 200x90-es méretben. [link] Hasonlót keresek. Tudtok valakiről, aki hasonlókat gyárt?Ha nem, akkor marad a cseh/szlovák vonal, pedig rengeteg oldalt végigpörgettem.
Banaby: [link] 200x90-es 66e HUF. Teherbírás 100 kg, a lábai kicsit gyengébbnek tűnnek. Ha minden igaz tömör fa az egész.
Wilsondo: [link] 200X90-es 76e HUF. Teherbírás 150 kg, a lábai erősebbnek tűnnek. Viszont csak a láb tömör fa, a többi része DTD.
Kérdés, hogy tartósság szempontjából ti melyiket javasolnátok? Győzzön a tömör fa vagy a teherbírás? A fent linkelt Dany nagyon masszív, arra is 100 kg maxot javasoltak, de szükség esetén meg se kottyan neki az én csekély 100-asom és a gyermek 25 kg-ja együtt.
-
MDMA
tag
Sziasztok!
Tudom, hogy ez nem hirdető oldal, de tévedésből duplán rendeltem feeder lock-ot Banggood-ról és gondoltam megkérdezem itt mielőtt feltenném akárhová, hogy érdekel-e valakit.
[Ft6 245 55% OFF]Mohoo Upgraded Double Feather Board Adjustable Woodworking Safety Device Feather-Loc for Router Table Saws Woodworking Tools from Tools on banggood
https://banggood.onelink.me/zMT7/b9c4eywr
[kép]
Teljesen új, dobozában...stb.
Ha valakit érdekel, pm plz. -
ViktorSz
tag
válasz
pacman_123
üzenetére
Én azt szoktam csinálni,hogy használok egy plusz vezetőt,így a levágott hulladék nem csapódik vissza/szorul meg,inkább "félrelökődik".
Le sem szoktam fogatni a munkadarabot,mert a kezem erősebb(nem),mint egy satu
(na mondjuk ezt senki se fogadja meg,bármikor félremehet a dolog,aztán lehet szaladni a sürgősségire
)
Hogy biztosan érthető legyen,készítettem pár képet:

-
pacman_123
tag
Vágesz ... nem azért gondoltam lécre felfektetni, mert ne lehetne pont az ütközőnek nyomni. Hanem hogy nagyon vékony (is) lehet azért az L-szára, nehogy kikapja, meg nem csak biztonságosabb, hanem sztem szebb is lehet a vágás. Ez azért mégse fa ... még ha puha fém is.
Ja, és természetesen a gérvégó saját szorítójával jól lefogatni, de ez azért gondolom alap.
-
tfe
tag
válasz
pacman_123
üzenetére
Az L profilt pont fel lehet támasztani a gérvágóra

-
pacman_123
tag
Nem pont ide tartozik, csak kicsit: egyszer megpróbáltam egy alu T-profilt 45 fokban elvágni ... hát jól sikerült

A T szára felfelé nézett, gondolom ez volt a baj (a lap egy igen jó 72 fogas Pilana, azon tuti nem múlt). Gondolom neki kellett volna támasztani némi fadarabnak, esetleg "besüllyeszteni" a T szárát vmi vékony nútba egy lécen és úgy vágni. Gondolom az L profilos képkeretet se csak á la natur kell majd vágni, hanem feltámasztani egy lécdarabra. -
static00
tag
Sziasztok!
Két L profilú alu lécet szeretnék kettévágatni, és 45 fokos szögben is meg kéne vágni. Vasfűrésszel próbáltam, elég gány lett, flex nincs, szép munka kéne

Hol csinálják ezt meg nekem Pesten, ha beviszem? Képkeret lenne belőle.
Nem tudom átvinni szomszédhoz, konkrét hely kellene, ahol megcsinálják.Köszi szépen!
-
modflow
veterán
Sziasztok!
Van egy nagyon kényelmes fotelem, kanapém és szeretném áthúzatni a kárpitot.
Nabucco 02 fekete színűre.
Hol tudnék ilyen szövetet a legolcsóbban venni? -
mdk01
addikt
10cm-es raszterban kell ragasztani a tükröt, bors/borsó méreű pöttyökben, hogy ne alkosson összefüggő réteget ezért a zsugorodásból eredő erő nem húzza meg az ajtót. Ha profi akarsz lenni akkor a tükör hátuljára rakatsz valamilyen fóliát, ha törik az üveg ne hulljon szét....de nem szokott, mert nem szilánkosra türik, hanem nagy darabokra a 10cm-es raszterben meg akkor már megfogja.
Érdemes normálisabb gyártó tükörragasztóját használni ami rugalmas marad kötés után. Azt hiszem a soudalnak van az a sárga színű xarja ami keményre köt azzal bármit csinálsz mindent elgörbít. Mi a Jüllich-est használjuk ami saját márka, nem tudom kivel gyártatja.Den Braven is jó azt hiszem.
Pára is szokott problémát okozni ha a szekrény mondjuk külső falon, vagy párás oldalon van, mert a szekrényben és a szekrényen kívül lévő pára különbség is tud görbületet okozni. -
Moretimer
aktív tag
-
B_I_G
tag
18as lami nyíló ajtóra kéne teli tükröt ragasztanom, valakinek van bevált módszer/ragasztó?
ez már a javítás lenne mert elgörbültek :/ -
spacer
aktív tag
Sziasztok!
Lehet hülye kérdés, de külső, nyitott kerti konyha/szaletli/pavilon esetén mi lenne a pontos rétegrend a tetőnál? Itt is mindenképpen kell átszellőzés? Zsindelyfedésről lenne szó.
Köszi a válaszokat. -
Moretimer
aktív tag
Sziasztok,
Esetleg van köztetek aki időt szánna az életéből néhány kis méretű polc legyártására és itt van a 3. kerben?
Én itthon a dekopírral ha meg is veszem a virágos cseresznye b.lapot, nem hiszem, hogy képes vagyok nyíl egyeneset vágni az anyagba.
Obiban nem szerették volna megcsinálni, máshol meg nem vágtak ennyiért táblát, stb. stb. szóval le lettem pattintva.
4db 30x40-es darabról lenne szó, egy oldalán élvasalva.
-
maglew
aktív tag
Sziasztok!
Kb 20 éves, natúr akác kerítéselemet (még nem volt felszerelve) szeretnék a legtartósabb festékkel lefesteni.
Arra gondoltam, hogy Sadolin alapozót használok, majd rá Milesi 608 / 618 színű barnát kennék 2 rétegben.
Meg tudnátok-e mondani hogy kell-e (érdemes-e) Sadolinnal lealapozni a natúr fát, vagy sok értelme nincs? -
Czimby
addikt
-
tfe
tag
válasz
Czimby
üzenetére
Fene tudja. Elég magas profil, nem biztos hogy egyszerű lesz síkban tartani. (én az alacsony csiszolókat kedvelem) A löket papíron rendben van, továbbra is kicsi (125-ös ezt döntsd el, hogy baj-e), az egyéb ergonómiai dolgok pedig úgyis csak használat közben fognak kiderülni - vibrálás, elszívás, anyagleválasztás, stb.
Az biztos, hogy a minőség arányos az árral, ez elégge a skála alján van, csodákra nem számítanék. Látatlanban azt mondanám, hogy a york által linkelt dewalttal jobban jársz, még akkor is, ha az nem pont erre a feladatra van kitalálva.
(én speciel nem vagyok elájulva a stanley-től, és azt sem felejtsd el, hogy a black&decker is innen jön, az meg utoljára apám legénykorában számított bármilyen szinten
DeWalt-al is pont nulla tapasztalatom van) -
tfe
tag
Asszem talán azzal kezdtem (vagy valaki más), hogy ebben az árkategóriában nem lesz egyszerű a történet.
Ha jobban belegondolok talán a csiszoló az a kategória, amiből a legtöbb különböző gépem van, mindegyik ideális egy adott feladatra, kevésbé másokra. Ennek a melónak tutira rotex-el állnék neki, aztán amikor elfáradtam, akkor jöhetne a sima excenter

-
York
tag
Ez konnyu es kezes, de jol felment az ara: https://excentercsiszolo.arukereso.hu/dewalt/dwe6423-qs-p306540797/
En meg 20-25 korul vettem. -
tfe
tag
válasz
Czimby
üzenetére
Rezgőt ne vegyél, az finom munkákra van.
Excenter jó (ha jót veszel, bár az nem feltétlenül ez az árkategória) viszont kevésbé haladós, mint a szalag.
A szalag haladós, viszont iszonyú nehéz és küzdelmes tartani is.
Van átmenet, az áttételes hajtású excenterek (rotex és klónjai), az kb hozza a szalag leválasztását, viszont még a legolcsóbb klón is 100k fölött van, a rotexet meg meg sem merem nézni, hogy manapság mennyit kérnek érte.
Az általad linkelt videóban pedig a kisflex nyert a legyezőkoronggal (nem véletlen), azzal viszont szinte lehetetlen akár megközelítőleg is síkot csinálni.
Viszont. A gép csak a fele a történetnek, a papíron legalább annyi (ha nem több) múlik. Excenterhez mirka abranetet meg 3m cubitront használok, ezeknél per pillanat nem ismerek jobb papírokat (najó, ez sem igaz, mindkettő háló, nem papír). Árban drágának tűnik (220Ft/db rémlik a 150-es méretnél, a makita olyan 150Ft körül van), de igazából negyed annyiba kerül, mint bármelyik középső polcos márka (makita, dewalt stb), egész egyszerűen mert annyival tovább bírja. (ehhez viszont kell a jó elszívás, ergó a jó gép és a jó porszívó) A fűszerboltos papírok az eddigi beszámolók alapján elég szar minőségűek.
De ne hasonlítsd a deck csiszolást a korláthoz, mert a vízszintes és a függőleges csiszolás között a különbséget csak akkor fogod észrevenni, ha kipróbáltad már mindegyiket

Én részemről úgy vagyok vele, hogy függőlegesen nagy felületet csiszoljon az szalaggal, akinek két anyja van, ilyen melókra mindig a legkönnyebb excenterem használom (és lehet hogy gépidőben tovább tart, de normál időben tuti nem, mert messze nem kell annyit pihenni)
De ez csak az én véleményem.
-
Czimby
addikt
Bár ahogy nézem az csak sima rezgő csiszoló nem excenteres,
excenteressel sokkal jobban haladnak az amcsik a teraszon. -
Czimby
addikt
tfe ,TJ köszi a válaszokat!
Nézelődöm még, mi lenn a nekem való Parkside gépek eddig nálam beválltak, lehet kivárom, hogy legyenek az üzletben.
-
tfe
tag
válasz
Czimby
üzenetére
Hangyányit drágább, de inkább ezt választanám:
https://www.szerszamoutlet.hu/index.php?_makita_9910_szalagcsiszolo_650w76x457mm&kat=42&id=41
Mondjuk ha sok a függőleges felület, akkor ki fogod bírni röhögés nélkül, mire végzel.
Az excenter ugyan lassabb, viszont könnyebb, sokkal kezesebb, és többnyire sokkal jobb az elszívása. Ezeket is vedd figyelembe.
-
tfe
tag
-
T J
tag
válasz
ahenobarbus
üzenetére
Ott van sarokpánt néven ami neked kell, egyébként békapánt a neve. Itt egy kép működés közben.
Kiscsőke: az nem 180°-ról nyit?
Czimby: szalagcsiszoló haladósabb, de sűrűn bele fog tapadni a lakk a csiszoló vászonba. Ecsettel, lakkbenzinnel vagy egyéb hígítóval ki lehet mosni belőle, így nem kell 5 perc után eldobni a vásznakat.
-
Czimby
addikt
Terasz faszerkezetről csiszolnám le a vastag lazurt,
valamint egy kutyaólt is szeretnék kipofozni.
Tehát nagyrészt nagy lapos felületre kellene.Milyen csiszolót vegyek?
Szalagos vagy excentrikus?
30e Ft alatt megoldható egy hobbi gép? -
Kiscsőke
aktív tag
válasz
ahenobarbus
üzenetére
Szia!
Közézáródó pillérpánt néven keresd szerintem.
-
ahenobarbus
tag
Üdv,

Szóval van ez a mórickarajz, az első kéttő az aktuális állapot, az ajtó zárva és nyitva kivetőpánttal. Létezik olyan kivetőpánt amivel a harmadik módon tudnán niytni az ajtót? Végigböngésztem a blum katalógust, de nem láttam benne megfelelőt, de lehet csak vak vagyok...
Vagy nincs más választás mint felejtsem el a kivetőpántot és tegyek ilyesmit?
Előre is köszönöm az ötleteket.uff, ocs.
-
tukko1
aktív tag
Sziasztok!
Az ikea pax komplement gardrobszekrény kivető pántokat mivel lehet helyetesíteni? Annyi a külömbség hogy a korpusz széltől nem 37mm-re vannak a talp furatai hanem 28mm-re!
-
York
tag
válasz
generatoros
üzenetére
Izlesek es pofonok, en jol boldogulok a kerekkel, engem annyira nem zavar a dolog. Igen konnyu elonye es hatranya, nekem az egyik szempont volt hogy ez konnyu tudom pakolni a muhelyben, vagy ki tudom vinni terepre, ezt a korabbival nem tudtam megtenni. Nem kell neki 3f. 710W a korabbi 310W helyett. A bosch alacsonyabb es magasabb fordulatot tud mint a 3 tarcsan allithato elodje. Van lezer (nem mintha hasznalnam
), de amit haszanlok az a digitalis melyseg meres, nekem ez se mukodott az elozon. En eddig nem bantam meg a valtast. -
dni
őstag
Sziasztok,
Egy állítható magasságú fém asztal lábhoz szeretnék készíttetni egy asztallapot 105 cm x 65-70 cm x 28 mm méretben, világos tölgy színben. Tudnátok ajánlani ehhez egy lapszabászatot Bp. belvárosától nem messze?
Nem volna rossz ha megoldható volna sarkak lekerekítése és az egyik hosszú él lekerekítése is (hogy ne vágja az alkart használat közben)
Egy az asztal szélére rögzíthető monitortartó állványt is tervezek rászerelni. Milyen faárut tudnátok ajánlani ilyen használatra? (Jelenleg egy sima 28mm vastag munkalap darabot használok, négy egyszerű asztallábbal, ami még konyha kialakításból maradt
) -
pacman_123
tag
válasz
generatoros
üzenetére
" a fordulatszámszabályzása az egy jó dolog"
Nem csak az a jó dolog, hanem hogy tartja is (konstans elektronika). De tényleg. Próbáltam 50es fortsnerral, 200 és 1000-es fordulaton is. Amint belemerül egy pillanatra visszalassul, majd (nyilván ésszel nyomva, nem mint bolond az ólajtót) tartja a beállított fordulatot.
De mindegy is, aki kiskőrösi tankra vágyik, annak nem opció a PDB40, ezt megértem.
Nekem megvan évek óta. Ami feladat volt, azt megugrotta, legyen az fém, fa, egyéb anyagban furat. Igen, nem napi 8 órás mukára van, plusz egy éjszíjas aszinkronoshoz képest hangos. De a kérdező - ha jól értettem - nem napi 1000 db. 20-as furatot akar 10-es acéllemezben, heti 7 napban. A kormánykereket meg egyrészt meg lehet szokni (de egyetértek, mély furatnál nem az igazi átfogni rajta), másrészt sok videó van arról, hogy lehet megpatkolni akár úgy is, hogy no garivesztés, nem kell szétbarmolni hozzá a gépet.
-
kavalkád
senior tag
válasz
generatoros
üzenetére
Rég volt már az 80 pénz, jóval drágább már.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 27% GIGABYTE Z790 AORUS ELITE AX Alaplap bontatlan új !
- Lenovo ThinkPad // T - Széria // X1 carbon // X1 Yoga 2-in-1 // és a többiek... 8-12. gen. 12-15"
- 27% - Intel xeon E5 2630 / RX550 / 16GB / 512GB / 500W Konfiguráció
- LG 32MR50C-B VA Monitor! 1920x1080 / 100Hz / 5ms / FreeSync
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

) , de: az nem opció hogy a fiók oldalából kimarsz (kimaratsz?) ~2.7 mm-t? Nem hinném hogy ettől nagyon gyengébb lenne az oldallap, de be tudnál 12.7-es síneket is tenni, aminek már van értelmes teherbírása. Mármint csak akkor, ha az előlapokat le lehet könnyen szerelni, mert anélkül nehéz lenne kimarni azt a csíkot.
)