Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- nonsen5e: DPD tapasztalatok
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Kalandor: Habemus papam
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
pali923
aktív tag
válasz
kavalkád #66937 üzenetére
Szeggel azért tűzik össze, hogy ne csússzon el a 2 darab egymáson a ragasztó miatt, a csavarozás pedig arra való, hogy ne kelljen szorítózni, lehet vele azonnal tovább dolgozni. Vagyis nem teljesen értelmetlen ez a metódus, és nem feltétlenül az örökkévalóság miatt van.
-
York
tag
-
York
tag
válasz
kavalkád #66924 üzenetére
Nekem volt bosch dekopirom aszem 700+ W most festool van nem erzem a kulonbseget.
En amiket lattam 700W kornyeken azok mind jok. Bosch, makira, dw 50eft kornyeken nem igen van mar rossz. Azert erdemes ezeket venni mert ha ivesen kell vagni ahhoz kell a massziv geptest. Ha mindegy a vagaskep akkor jo a PS is. A masik legfontosabb az a lap, nekem a bosch lapok valtak be hat eg es fold a kulonbseg ugyanannal a gepnel
.
-
Kiscsőke
aktív tag
válasz
kavalkád #66939 üzenetére
Ezt "mindegyik" szúrófűrész tudja, csak nem írják oda. Hát én csináltam már ilyet, csak kicsit nehéz elmondani, videót meg most hirtelen nem találtam:
ha egyenes kivágás kell, és nem muszáj nagyon szépnek lennie akkor nem kell furat, hanem csak a fűrészt szemből nekitámasztod az anyag felületének, úgy, hogy a fűrészlap majdnem teljesen ráfekszik az anyagra(amennyire a fűrész orra engedi). Bekapcsolod és szépen "nyomod" az anyagba a fűrészlapot, úgy, hogy a gép talpa rátámaszkodik folyamatosan a felületre, és így a fűrészlap átvágja az anyagot. ilyenkor az előtolást le kell venni nullára.Gyors móricka ábra.
kék vízszintes: vágandó anyag
piros: fűrészlap
fekete: géptest
kék nyíl: mozgatás irányaAki ennél jobban el tudja magyarázni nyugodtan tegye meg, nekem most hirtelencsak ennyi telt!
Úgy nléz ki sokáig szerkesztettem, már meg is találtad.
-
kavalkád
senior tag
válasz
kavalkád #66941 üzenetére
magtaláltam, "plunge cut" néven fut.
-
kavalkád
senior tag
köszönöm mindenkinek a dekopír tanácsokat, megnézem ezeket a javasolt típusokat és remélhetőleg tudok majd választani közülük
-
kavalkád
senior tag
válasz
eldoble #66934 üzenetére
vagy csavar, vagy D3-as faragasztó, a kettő együtt overkill.
ha esetleg ragasztanád akkor én előtte kettévágnám (vagy törném) azt az 5-6 centit, eltávolítanám azokat a darabokat amik nem engedik passzosan összeilleszteni a két darabot (ha van ilyen) és vastagon teliberagasztanám az egészet.
szorító kellenei fog hozzá vagy jól lesúlyozni, hogy nyomás alatt száradjon, anélkül a ragasztó nem túl hatékony.
sosem értem azokat amit YT-n szoktam látni, beragasztóznak, összeilleszti a két darabot, megtűzi szeggel, majd összecsavarozza. a világ már rég romokban fog heverni amikor az a két darab még mindig együtt lesz
-
Kiscsőke
aktív tag
válasz
Szia! Nekem egy Makita JV0600 van, vágtam már vele szarufára kármit is, ha minőségi fűrészlappal használod akkor nagyon sok mindenre is elég!
-
Winner_hun
félisten
-
válasz
eldoble #66928 üzenetére
Csavarozni. Elő fúrni egy nagyobb fúrószárral hogy a csavarfej ne lógjon ki síkba legyen, aztán kissebb fúrószár a csavarnak, és mehet a csavar. Ha számít az esztétika, csavartakaró szín azonos öntapadós korong, vagy kis fürészpor és fa ragasztó, összekeverni, rákenni, megköt és lecsiszólni.
-
varsam
őstag
válasz
Nekem egy MAKITA DJV181Z van, ez akksis, nincs kábel, én már emiatt szeretem. Amúgy pontos, erős gép.
Két hátránya van, az első, hogy bekapcsoláshoz először a lakat gombot is meg kell nyomni, majd utána a bekapcs gombot, amik nem túl ergonómikusak, nem áll rá a kéz. A másik, hogy először csak kis sebességgel indul meg és amint terhelést kap, akkor pörög fel. Ezt jó lenne kikapcsolni, semmi értelmét nem látom, csak fölöslegesen szaggat az elején. -
eldoble
aktív tag
Sziasztok!
Van egy összecsukható fa székem, az egyik lába hosszában szétrepedt (még az egyik végén egyben van egy kb. 5-6cm-es darabon).
Mivel kellene javítani, ragasztani, vagy csavarozni, hogy stabil, erős legyen, esztétika nem nagyon számít? -
T J
tag
válasz
Nekem Stanley van, és elégedett vagyok vele, mivel nem várok tőle sokat.
A lapot könnyű benne cserélni, jó a gyors-rögzítője.
A műanyagtalp lötyög a fémtalpon, és a fűrészlap picit ferdén áll, tehát kicsit elfordítva kell előre tolni a gépet.
Mivel nem precíziós gépként tekintek rá, így nincsenek is nagy elvárásaim.
A hozzá adott koffer elég kicsi, ezért nem szoktam bele gyömöszölni. -
kavalkád
senior tag
kinek van olyan dekopír fűrésze amivel elégedett és jó szívvel ajánlana megvételre?
-
törölt tag
Köszi az infókat.
TOYA YATO YT-82790 ezt néztem ki. [link] -
Kiscsőke
aktív tag
válasz
#20584850 #66918 üzenetére
Szia!
Ahogy vlesi69 fórumtárs írta szétrepesztheti az akácot, vagy csak simán eltörik a csavar, vagy ledarálja a PZ2-es fejet. Elő kell fúrni magmérettel.
Az üzemídő függ a csavarozandó mennyiségtől, és a használt berendezés minőségétől:Pl.: Makita 10,8/12 V-os rendszer fúrócsavarozó 4Ah-s akksival fénykorában 350+ 4x30-as csavart toltam be egy nap és csak két egységet merült.
ugyanez az akksi ütvecsavarozóval 5x50/30-as csavarral szegést egész nap elcsavarozunk és kibírja, kb 15-20%-nyi kapacitás marad még az akkumulátorban -
válasz
#20584850 #66918 üzenetére
Ott nem az a gond hogy milyen csavarozó. Írtad kiszáradt akác, ott elő kell fúrni mert szétrepesztheti a fát a csavar. Nekem otthon szinte az összes Parkside meg van, hobbi célra tökéletesek és semmi gondom nem volt velük, több akkuval, és akár egy egész napi munkát kibírnak.
-
Örülök hogy van egy ilyen fórum itt az oldalon.
-
mokus1
addikt
Sziasztok!
Létezik olyan gázteleszkóp vagy egyéb megoldás ami egy kb 80x26cm-es ajtót csillapítana a lefelé nyitásban.
Viszont belül a szekrény ketté van osztva cipőknek, tehát kb 12 cm helye lenne.
Jelenleg két kivetőpánt fogja a lefelé nyitásban, de ez így biztosan nem lenne tartós. -
Kobe
veterán
válasz
Winner_hun #66913 üzenetére
160x80-as, de B opciokent tervben van egy L alaku kivitel is ami kb 200x60 + 80x60as elemekbol allna
igazabol ruhellem a sima 2.5-es butorlapokat, esztetika miatt inkabb a diplaja lenne jo, kb minden mas butor amugy is ilyen vastagitott butorlapos -
Kobe
veterán
hi
Budapesten tudtok olyan megbízható forrást, ahol tömörfa tölgyből lehet egyedi méretre vágással készíttetni asztallapot, vagy ha bútorlapból van, akkor legalább valamilyen duplungolt verzióban, tartósabb kopásálló felülettel ?
-
kavalkád
senior tag
muszáj megosztanom
-
RAiN91
őstag
Sziasztok!
Konyhabútor váz szereléshez milyen kötésekete alkalmazzak?
Amit használtam már, és erősnek gondolok, az a konfirmátor csavar, viszont kívülről látszik. Ami kevésbé tetszett, az a belső műanyag sarokrögzítő, ezt nappali bútornál használtam, mert nem akartam, hogy a konfirmátor csavar látszódjon kívülről. Egyszerű konyhabútor esetén elvileg a csavar nem gond, mert nem fog látszódni kívülről, viszont van bármi hozzászólás, mi javasolt? Kell-e csapozni is?
Szerszámok: mit javasoltok, ami egyszerű pár ezer / pár tízezer forintos szerszám, a jelölésekhez? Volt, hogy szépen felmértem, előfúrtam a két lapot, majd a csavarozás közben mentek el egymáshoz képest, és bár csak 1-2mm, nem volt szép.
-
csodavas
tag
Sziasztok! Szeretném a segítségeteket kérni, van egy garázsom ami relatív elég nagy belmagassággal rendelkezik. Azt találtam ki, hogy én ezt szeretném beépíteni ha lehet minél egyszerűbben. Igazából a gerendákat kellene összekötni, arra pedig osb lapot tervezek rakni. A méret amit át kellene hidalni az 5x2m, mind a négy oldalán gerendák vannak. Én első körben 5x5-ös palalécekkel gondoltam megoldani, valamekkora közönként alátámasztással, de nem tudom, hogy ennek lesz e akkora teherbírása, hogy ha én rápakolok mindenféle dobozokat akkor az ne hajoljon meg egy idő után. Szóval, ha tudnátok tippeket adni, hogy ti mivel csinálnátok akkor azt megköszönném. Szép hétvégét!
-
T J
tag
válasz
Winner_hun #66904 üzenetére
Igen, benéztem.
-
kavalkád
senior tag
válasz
kavalkád #66902 üzenetére
megvan a rázás oka. a gépem gyárilag 5/8"-os tengellyel van szerelve és van hozzá egy "izé" gyűrű (nem jut eszembe a neve, vagy sosem tudtam) ami átmenetet képez a 30mm és a 5/8" között, viszont ez csak egyetlen tárcsához elég.
a többi tárcsát semmi nem támasztja a tengelyhez, innen a remegés.
kell szereznem valamiféle reduktorokat ehhez.
ha több eszem lett volna akkor ennek jobban utánajárok vásárlás előtt és eleve az 5/8"-os verziót veszem meg.
-
kavalkád
senior tag
egy rövidke élménybeszámoló a CMT dado-szettről:
elsőre beraktam az összes tárcsát, így elméletileg 20mm szélességet tudna marni.
nem volt túl jó előérzetem, főleg, hogy az anyát is csak kb 3/4-ig lehetett ráhúzni a menetre.
súlyra is soknak tünt, ezért elhatároztam, hogy csak rövid próbára kapcsolom be, elbújtam a gép mellé és beindítottam a masinát, hát borzasztó élmény volt, be voltam sz@rva rendesen. nem ment többet 2-3 secnél, ezalatt lerázta a körfűrészt az asztalról annyira rossz volt a súlyozása.
akkor B terv, lentről megyünk felfele, betettem a minimál szettinget, 2 tárcsa, 6mm.
így már szépen ment, nem rázott, a hangja sem egy felrobbani készülő sugárhajtóműre hajazott.
pontossága megkérdőjelezhető, 6 mm helyett 6.16 és 6.30 között volt. nagy duzzogva még beleférhet, de ha meg ennél szélesebbet vág az ember akkor ezt bele kalkulálva nincs gond. a legnagyobb vágható magasság kb 55mm.a minősége a vágott felületnek teljesen rendben van szerintem.
a kilépő oldalon erősen szaggatja az anyagot, de ez várható volt, kell mögé tenni egy feláldozható darabot.
egyenlőre nem próbáltam nagyobb szélességű kombókat, elfogyott a lelkesedésem
összeségében nem tudnám ajánlani senkinek megvételre, ha valaki beéri 500mm alatti vágási mélységgel is akkor az vegyen egy 6mm-es, 180-as CMT horonymaró tárcsát, akinek meg van normális router asztala, annak meg eleve nincs ilyenre szüksége. akinek meg nincs az ennek a szettnek az árát költse arra, jobban jár.
el nem tudom képzelni, hogy ezt valaha valaki használta 20mm-es max vágási szélességgel, nem laboratóriumi körülmények közt.még az 10mm-et kipróbálom, aztán beszámolok.
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
- Bomba ár! HP X2 210 G1Tablet - Intel Quad Z8300 I 2GB I 32GB SSD I 10,1" Touch I Cam I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 1TB SSD RTX 3080 10GB CM CMP 510 Seasonic 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest