- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
liszi70
nagyúr
-
macilaci78
nagyúr
-
macilaci78
nagyúr
-
tfe
tag
-
T J
tag
MDF-et nem túl jó csavarozni, mert könnyen reped. Ha lehet, lapos tiplivel ragasztanám. A repedési hajlama miatt (is), a vízszinteseket engedném végig, a függőlegeseket közé, a hátfalat meg mindegyik közé. Ha más szempont nincs...
2db 70 x 65
2db 30,4 x 65
1db 30,4 x 66,4
... ha 18-as MDF-ről van szó. -
kavalkád
senior tag
-
kavalkád
senior tag
hogy sík, egyenletes felületet kapj, különben meglátszhatnak a lakkozás nyomai, ecset/henger nyoma, rétegvastagság egyenletlenségek, beleragadt por, stb. surlófényben nézd meg hogy látsz-e felületi egyenletlenséget. ha nem, akkor nem feltétlen kell bajlódnod vele. arra azért számolj, hogyha mondjuk fehér fóliát teszel rá azon minden felületi hiba át fog jönni amit otthagytál, egy világos anyag jobban megmutatja a problémás helyeket mint a natúr MDF szín.
-
mdk01
addikt
-
mdk01
addikt
-
B_I_G
tag
-
kavalkád
senior tag
-
tfe
tag
-
daninet
veterán
-
Atomgeszi
nagyúr
Na most úgy néz ki, hogy vághatnám ki a projektornak a lencsénél a táblát, csak éppen elakadtam, hogy ekkora körkivágóm nincs.
Durván 150 mm átmérőre a projektor lencséje.
Viszont van 73 mm körkivágóm, spotoknak szoktam vele gipszkartonba lyukat vágni. Azzal, ha egy két helyen kivágom, majd kézifűrésszel a maradék sallangot levágom végül is jó lehet, nem?
(sajnos csak egy kölcsön parksideos dekopirom volt, de a tulajánál megadta magát - amúgy is egy szar volt, már eleve a lézerben 20 cm-en 1 cm differencia volt)Csak hát elég sokat kell majd csiszolni, hogy szép legyen az éle, de majd akarok egy 3D nyomtatott keretet is betenni, hogy be tudjam tömíteni, hogy ott se jöjjön ki a hang.
-
T J
tag
-
fogtunder
nagyúr
-
daninet
veterán
-
T J
tag
"4 mm üveg jelentene hanggátlás szempontjából előrelépést?"
Nem tudom ez aktuális-e még...
Szerintem igen.
Főleg ha nem ragasztod rá telibe, hanem valami vékony gumicsík távtartóval, szélétől fél centire, és azon kívül szilóval körbe nyomod. Kilincs körül ugyanígy, úgy hogy a címer alatt takarásba legyen a ragasztás.
Egyik üveg lehet 6-os akár.Nem találtam konkrét értékeket, csak ezt
Tömör fal esetében a hanggátlás arányos a fal tömegével, a rugalmas kettős réteg ezen még javít (17.oldal). -
sbeela
csendes tag
-
T J
tag
Ha a tok mindkét oldalára teszel ilyen ajtót, akkor legfeljebb 1 csíkon fogja látni a bevilágítást, ha épp olyan magasságban nézi, ahol két üvegcsík egy magasságba esik.
Legtisztább megoldás az lenne ha egy-egy üveglapot ragasztanál fel a mostani ajtólapra, feltéve hogy a zsanér elbírja. Ha mindkét oldalára ragasztasz egy-egy 4mm-es üveget, az kb 42 kg többlet terhet jelent.
Dupla gumit elengedném, aktív küszöb jöhet. -
pacman_123
tag
Má' most csak egyet nem értek. Ha jól rémlik az eredeti ajtóhoz (üveges, stb) az asszony ragaszkodik. Amit most kintre kellene varázsolni. De ha belül meg "telibehangszigetelt" ajtó kerül, akkor kintre minek az üveges? Lehet én vagyok nagyon földhözragadt
(vagy a női logika nagyon más). Fény ugye nem jutna így át, max látványelemként maradhatna az üvegbetét. -
T J
tag
Először is megmérném, hogy a nappali felőli oldalon ugyanolyan széles-e a szegők közötti táv mint a szobában, mert akkor nem is kell forgatni a tokot, hanem fel lehet szerelni kívülre is egy ugyanekkora ajtószárnyat. Lehet a kettő együtt már elég lesz és nem kell a meglévő szárnyat se elcsúfítani.
dudi6
1000 aprócikknél vettem ilyet gardróbba, polcot lapszabászatban vágattam, fehér bútorlap, elején vastag ABS élfóliával, többi tetszőlegesen lehet vékony is. Elég jók, ott a barkácsboltban ilyeneken tartják a csavarárut, azt hiszem. -
sbeela
csendes tag
Ezt az ajtót kiveteted tokostól. Átforditod a nappali felé. Lehet a tokot vissza kéne vágni, hogy belül maradjon 7cm szabad hely. Ez a 7cm a hanggátló ajtó tokjának a helye. Amugy a az ajtó belső felét lehet matt feketére festeni, igy nem tüktöződik a projektor. Na de a feketeleves: a hanggátló ajtó, a mai árak mellett valahol 4-500k között van...
Valahogy így, mármint szerintem... -
T J
tag
Én úgy tudom minél nagyobb tömeg kell a hanggátláshoz. Tehát az ajtó nem lehet se könnyű, se vékony. Az üveg szerintem jó hanggátló, eltérő vastagságú dupla üveget szoktak használni ilyen célra, pl 4+6mm távtartóval, az min 20mm vastag. Ajtó is inkább bejárati jellegű, 6cm vastag, dupla falcos záródással, legalább 1 gumi tömítéssel.
Ha az ajtó már megvan, és olyan "dizájn" beltéri ajtó, furnérozott üreges forgácslap, vagy papírrács kitöltéssel, na az nem ilyen.
Átalakítani problémás, mert a külső rétegeknek szimmetrikunak kell lenni, ugyanaz az anyag és szálirány, és még így is elgörbülhet.
Vagy veszel két egyforma ajtólapot, az egyiket rendesen felszereled, a másikat körbe vágod akkorára, hogy beférjen tokba működési hézagokkal, és rácsavarozod a felszerelt, nyíló szárnyra. Akár elé is lécezhetsz még egy "falcot", gumitömítéssel. Dupla vastagság, dupla üveg, dupla hanggátlás, dupla terhelés a pántoknak, de megmarad a dizájn. A két ajtólap közé valami gumitömítést is beszoríthatsz. Működési hézag 5mm körbe, alul lehet több. Illetve kicsit eltolnám a pántolt oldal felé, azaz ott csak 4mm, a kilincs felől meg 6mm, hogy biztos kinyíljon.
Ezt ötlöttem ki.
-
pali923
aktív tag
Speciel automata küszöböt én raktam be több ajtónk aljába, az a része megoldható, a jobb gumifalc is biztosan.
Az viszont valószínű, hogy az üveg nem lesz túl jó hangszigetelő. Az üvegből nem lehet esetleg több réteget belerakni? A kinézet (és a családi béke) marad, de valamit talán javít a helyzeten. -
tfe
tag
-
Viperator
őstag
-
pali923
aktív tag
-
ViktorSz
tag
25-30mm vastag fakeret,borításként 6-8mm vastag rétegelt lemez,közé pedig bepréselnék olyan "ismétlődős gúlás szigetelőszivacsot".
Vagy a fakeret lehet vastagabb is,hogy rendesen beleférjen a szivacs,mert gondolom ha belepréseled,akkor torzul a gúla alak,ezáltal gyengül a hangszigetelés is.
[link] -
AIex
aktív tag
-
pacman_123
tag
Én egyszer csináltam eddig életemben lebegő polcot, ha a képek segítenek, akkor íme:
https://drive.google.com/drive/folders/1-Sk_lZMHiAGnNOY6ASv89l4yjR5iTvQ7?usp=sharing
Kis magyarázat: a polc az tömör "félszélezetlen" borovi fenyő, ~30mm vastag. A polctartó vasalat az kb ez, csak én a Homoki-Zár -ban vettem, kb ilyesmi áron.
A furatsablont csináltam meg először, azon keresztül jelöltem át a polc hátuljára a furatok helyét. Hogy minél merőlegesebb legyen a polcban a furat, készítettem hozzá egy akác kockából vezetősablont, ami mindenhonnan derékszög, és abba a megvezető furatot oszlopos fúróval csináltam. Emlékeim szerint 10-es (?) fúró kellett a polcba fúráshoz, az elég hosszú volt ehhez a vasalathoz. És elég passzosan ment rá a polc.
Ugyanazt a furatsablont használtam aztán ahhoz, hogy a falra is feljelöljem a furatok helyét.
Ez így egész jól működött, a polc szépen, szorosan-passzosan ment rá a fali vasalatokra, épp annyit kellett erőszakolni hogy (a mázsás) testsúllyommal rá lehett tolni, de lecsúszni nemigen fog soha, tán max földrengés esetén.
Ez volt 2018-ban, legutóbb épp szilveszterkor jártam náluk, még mindig áll a polc, nem konyul, pedig van rajta cucc rendesen. Ami még érdekes infó lehet: sima 10-es válaszfalon (tömör tégla) van.
Szerk: még annyi, hogy ennek a vasalatnak tán az az előnye, hogy "állítható" a dőlése, ha nem sikerült volna úgy a furat a polcba, ahogy szeretted volna, vagy a fal síkjával vanna gondok, stb. A kis csavarokkal is, meg nyilván kis feszegetéssel is. De nekem jól sikerült, szerencsére nem kellett semmit állítani.
-
AIex
aktív tag
-
AIex
aktív tag
Ászokcsavar nem egy rossz megoldás,de annyira nem ajánlom, hogy kézből fúrd ki a helyét, akár a falban, akár a polclapban, mert nagy valószínűséggel a készített furat nem lesz merőleges sem a falra, sem a polclap élére.
Hirtelen, ami most eszembe jut, az függesztő fül, vízszintesen felrakva, bár annak is ki kell munkálni a helyét.
-
tfe
tag
-
tfe
tag
-
generatoros
tag
kutya világ van ma mo-on is. más téma de jellemző a mai állapotokra. bp mélygarázs autó áll 6 hónapja kerék leengedett kissé. mobil gumis azt mondja 22 ezer a kiszállás. a másik 12-t mond. értem én, hogy élni kell, de így? felhívtam a lakóhelyhez legközelebbi gumist azt mondja munkidő után este kijön . elfogadtam az ajánlatot nem kérdeztem árat, mondom lesz ami lesz. nem akart pénzt elfogadni úgy kellett kérni, hogy fogadjon el 3 ezer froncsit.
-
mdk01
addikt
-
generatoros
tag
nem tudom a mai árakat. azt viszont igen, hogy van egy üzleti tisztesség vagy lelkiismeret, ha én asztalos vagyok és valaki csináltat velem egy 2.5 milliós munkát, akkor benyelem egy utólagos rendelés kedvezményes kivitelezését. sok esetben közvetítő többet kér ekkora melóért jutalék gyanánt. a maradék anyagot , ha már kiárulták akkor is bele kell férjen a jutányos ár. nem osztom azon véleményeket, hogy 3 év után nem örül valaki a maradékanyag számonkérésének. világosan elmondtad, hogy előzőleg megkérdezted. szerintem most már azért se vedd át mert elkúrták. kérdezz meg más céget lehet még olcsóbb is lesz. velem is történt egy eset cca 25 éve egy fenyőbútoros cégnél rendeltem 150 ezerért pár cuccot. volt benne egy szekrény amit nagyon elrontottak. beismerték és 10% kedvezményt akartak jóváírni. mondtam elviszem 30 % -kal kevesebbért, azt már nem volt a válasz. illemtudóan elköszöntem , majd jött egy levél, hogy odaadják csak menjek érte. aszekrény használhatatlanul szar volt elvetemedett de nagyon és gusztustalan látvány volt az egész. nem mentem érte.
-
Atomgeszi
nagyúr
-
Atomgeszi
nagyúr
-
B_I_G
tag
szerintem egyáltalán nincs túlárazva. a 71e nagyjából reális.
szabászatban megrendeled az anyagot, 1tábla, szabás, duplung, élzárás... nemhinném hogy 50 alatt megkapod.
és akkor utána még dolgozni kell vele.az ilyen szituk miatt szoktam a meló befejeztével megkérdezni, hogy kiszállítsam a maradékokat és eltárolja magánál vagy kuka. nem örülnék neki ha megjelenne egy megrendelő, hogy a 3évvel ezelőtti _már kifizetett_ maradékából még kér eztazt...persze ingyen.
-
B_I_G
tag
-
epmd
tag
-
epmd
tag
-
epmd
tag
-
tfe
tag
-
ViktorSz
tag
-
ViktorSz
tag
Az a baj ezzel az egger színnel,hogy valszeg egész táblás(2800/2070)szóval hasraütésszerűen az anyagár35-50000ft+beépítés.Szóval hajlandó lennél annyi pénzt kiadni 2 kis polcért?
Ilyenkor az a bajuk az asztalosoknak( meg persze a vevőnek),hogy nem adhatják méretarányosan olcsóbban,mert lehet 5év múlva sem kell másnak a maradék és te sem akarsz ennyi pénzt kifizetni .Patthelyzet... -
thomgrande
tag
A többi adat az titkos vagy szabadon választható vagy azt csak a jelentkezővel közlöd? Még a gondolatolvasás is szóba jöhet.
Alapvető dolgok anyag megnevezés, anyag vastagság, lebegő vasalat tipusa. Ez neked egyértelmű de a jelentkezőnek nem. Az sem elhanyagolható hogy hova készül. Ezeket az üzleteket nem postán keresztül bonyolítják. -
mdk01
addikt
-
T J
tag
Lőhetnél egy képet a háttérről direktben is, hogy össze lehessen hasonlítani.
Jafholz tudtommal forgalmazó. Ha problémád van a termékkel, a gyártót/terméket nevezd meg, mert másik forgalmazónál is belefuthatsz ugyanannak a gyártónak ugyanazon termékébe.
Én kastamonu PVC-fóliás MDF-et használtam párszor, az ugyanannyira narancsos 3 év után is, mint újkorában. -
runner 125
nagyúr
-
mrhero
tag
Esetleg lapostipli maróval. Nem próbáltam még nút marást vele, hátha valakinek van már tapasztalata. Boschnál van olyan konstrukció, amit billenteni kell nem pedig befele nyomni. Ez talán alkalmassá teszi nútok marásához. Persze inkább lapon, mint élen. Ha elég nagy a felület, hogy fel tudd fektetni az ajtót és marad plusz felület, amivel meg tudod vezetni a gépet, akkor azzal egyszerűbb szerintem, mint felsőmaróval. Viszont itt is fontos, hogy több fogásból, nem egyszerre a teljes mélységig.
-
B_I_G
tag
12mm szárral van olyan nútmaró amivel be tudsz menni 20mm mélyen.
egy szélesebb talpat csavarozva gépre + alulról a szerszám nemhasznált részét körbeburkolva, több fogásból, ÉSSZEL... sztem meg lehet csinálni
ill én már megrendeltem hozzá a szerszámot, mert a közeljövőben többet is kell csinálnom. -
runner 125
nagyúr
..én nem vagyok asztalos, de szerintem is jobban jársz, ha elviszed egy műhelybe.
Home made felsőmaróval qrva necces ezt megoldani pusztán józan ész mentén átgondolva. Ugyanis az ajtó alsó éle / vastagsága 5-6 cm-nél nincs több, mindenképpen valamilyen "vezetőt" /toldót kellene rápillanatszorítózni az ajtók síkjára, h a felsőmaró ne "billenjen ki" ha húzod végig, mert szerintem necces a marón lévő gyári vezetőt ennyire közel engedni a késhez, félő h kibillenne és akkor nagyobb kár lesz, mint haszon.
Más felől ha nincs 2 méter fölött emelvényed, akkor az ajtót valami asztalra felhelyezve lehetne rajta csak dolgozni, ami megint kényelmetlenebbé teszi a mutatványt... -
kavalkád
senior tag
-
runner 125
nagyúr
Egy alternatívát ismerek, amik a mi ajtóinkban is vannak (pont ilyenek) . Azoknak pedig semmi más nem kell, mint egy marás végig az ajtó aljába.
Ugyanis maga a kis gomb is az ajtó zsanér oldalán áll ki és becsukáskor nyilván a tok benyomja, ami által az automata küszöb leereszkedik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- MacBook Pro 14" 2024 M4 Pro 24GB RAM, 10 CORE CPU, 10 CORE GPU, 1TB SSD, Space Black 27% Áfa, 0459AR
- Apple iPad mini 7 2024 128GB MXN63 SpaceGray
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 9700 / RTX 3070 / 16GB DDR4 / 1TB SSD!
- Lenovo T14 Gen3 I5 1245U Refurbished - Garancia
- GAMER PC! Intel Ultra 245 / RTX 5070 / H810M-X WIFI / 32GB DDR5 / SSD 512GB / 700w! BeszámítOK!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest