- eBay-es kütyük kis pénzért
- Meggyi001: Szekszárdi pumpa pálya
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Luck Dragon: MárkaLánc
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
Borisz76
nagyúr
-
szszabo
csendes tag
Nekem is volt ilyen gondolatom: egy komplett konyha ajtajait, fiókelőlapjait szerettem volna átfóliáztatni, mert mindegyikről jön le az eredeti fólia.
Sokat keresgéltem, telefonáltam is néhány helyre, de nem vállalják. Vegyél újat, a régit dobd ki, ez az üzlet...Ha már itt tartunk:
Táblásított fa lap vásárlására gondoltam, méretre vágást, élmarást, pánthelyek fúrását meg tudom oldani. Lehet más buktatója a frontcserének? 600*900-as a legnagyobb ajtóm.
Felületkezelésre mit javasolnátok? (festékszórás nem játszik sajnos...) -
Borisz76
nagyúr
Köszönöm a választ.
Bevallom őszintén, hogy MDF vs. faforgácslap eszembe sem jutott... Így már jérthető, hogy miért nem megvalósítható a tervem.
Sebaj....újragondolom.
Egyébként egy beépített szekrényt készítek :
50*50 mm-s fa lécek adják a vázat a falra rögzítve , pár lábbal a földön is állni fog. ( Robot porszívó miatt kb 11-12 cm magasan lesz a "feneke" a szekrénynek.)Most a hétvégén csiszoltam meg a fa anyagot.
Holnap veszek lazúrt és portalanítás után átkenem.
Száradás után megint megcsiszolom....finoman a felálló "szőr" miatt és megy rá a második réteg. Gondolom több nem kell.....fedett, meleg helyen lesz a házon belül. Erre a szerkezetre szeretnék több ajtót is.
Gondoltam, jól mutatna ha ugyaolyan lenne mint a már meglévő szekrényajtók.Nagy eséllyel méretre csináltatok majd.....
-
macilaci78
nagyúr
-
macilaci78
nagyúr
Jópár OBI-ban van lapszabászat, leadod a méretet, számolnak rá egy árat, kifizeted a kasszánál, visszamész hátra a blokkal, leszabják, élzárják, amíg az asszony megveszi a tápoldatot a muskátlihoz. Fehér bútorlap meg úgyis van készleten.
Guglizod a vasalatokat, olyan méret szerint, ami legfeljebb a dokumentációban szerepel, webshopon aligha, nemhogy eszerint szűrni tudj. Kapsz egy tippet, hogy Forest, menj be szaküzletbe. Keress szaküzletet, vidd be a fiókot egyben. Benne a pakliban, hogy nem Forest, vagy nincs épp az üzletben az a méret, típus készleten, de lerendelik, menj vissza másnap, vagy 2 hét múlva. És még nem kellett parkolásért fizetni a bolt nyitvatartási idejében, ami a te munkaidőddel esik egybe.
Kinek mi az egyszerűbb.

-
macilaci78
nagyúr
-
csubuka
addikt
Köszönöm!
Akkor nagyjából 3 féle sín megoldás van?
1) Ez az oldallappal egybe integrált
2) az oldallapba bemart hagyományos
3) Aulról rögzítős, ámde hagyományos oldallappal rendelkező fiókhoz párosíthatóIlyesmi:
vagy rosszul értem?
Legközelebb inkább ez a 3-as ami számomra szimpibb. Végeredményben könnyebben cserélhető sínhibánál és a felhasználó szemszögéből kb ugyanaz elsőre...
kavalkád:
Köszönöm, ránézek azokra akkor.
Forest="FDS" ha jól látom? -
macilaci78
nagyúr
Én ezért sem erőltetem a felületre ragasztott tükröt.
A másik ok, hogy könnyen sérül, akkor meg valahogy vakard le a bútorlapról.
Amúgy a fürdőszoba tükröm 120*80 cm, edzett üveg, a hátulján fólia, azon az akasztó ragasztva. Kiválóan megáll hordozó nélkül is. Az alsó sarkaihoz tettem öntapadós szolikonpöttyöt, hogy a domború csempén ne kocogjon.
-
ViktorSz
tag
Pedig jó 5letnek tűnt,már azt hittem,ezt is megoldottam
Amúgy régebben egyszer hivatalosan akartam megoldani ezt a "blapra kétoldalú ragasztót",de azt válaszolták az üvegesnél,hogy ilyen ragasztójuk nincsen(magamnak sem tudtam rendelni,pedig akartam),vagy kérem a szokásos módon,vagy menjek máshova,szóval akkor ezt elengedtem.Eddig szerencs3m volt. -
T J
tag
Szerintem a görbülés mértéke a páratartalom-különbözetétől függ, ami esetenként változó. Egy nagy páratartalmú lakásban, egy frissen legyártott bútorlap sokat fog nyúlni. Egy száraz lakásban, egy régen legyártott bútorlap, lehet hogy semmit.
Ha a legrosszabb eshetőségre számítunk, akkor egyértelműen jobb a ragasztás nélküli megoldás, amit ajánlasz.Ha van ilyen megoldás, én azt választanám.
Vagy ha pénz nem számít, akkor rétegelt lemez.
Vagy a tükör pár hónappal később kerül fel, amikor a bútorlap már kimozogta magát. Ezt magamnak megcsinálnám, de egy ügyfél, aki fizet érte, valószínű nem díjazná.Hallottam olyat, valahol a pántolt tükrös ajtó is meggörbült. Gondolom a nem pántolt éle. De nem csodálkozom: a szobában teregettek, a szalagparketta is megnyúlt, és felpúposodott.
unreg1
Egészen extrém mértékű nyúlásra képes a bútorlap és a farostlemez, ha magas páratartalmú helyiségbe kerül. -
unreg1
tag
-
unreg1
tag
-
ViktorSz
tag
-
j.bravo
addikt
így van, be kell árazni az időt, de ha az ember nem profi/vállalkozó, illetve (ha alkalmazott) nem órabér én dolgozik, nem olyan triviális.
Nyilvan azon is múlik hogy hobbi esetén ez a szabadidő kellemes eltöltésében minősül, vagy munkának ami helyett inkább mást csinálna. Embere válogatja.
Az esetleges tarkabarkaság a lépcső alatt - asszony Alza jóváhagyott front esetén - pont nem érdekelne. De a garázsban se. Ha pedig kell melle venni anyagot, akkor lehet akar ugyanolyan színű is.
Mindegy, a lényeg h annak ellenére h személy szerint nem tudok élni a jelen lehetőséggel, nem tartom kizártnak h valaki akár tudhat is (bár az esélye nem túl nagy). Meg az elvvel egyetértek. Meg azzal is h a fórumtárs roppant olcsón kell adja h legyen reális érdeklődés. -
j.bravo
addikt
Elvi síkon, jelképes összegért szívesen elvinném és nem kirakatban lévő helyekre polcokat vagy kisebb korpuszokat vágnék belőle (van tervben pl lépcső alatti kihúzható tárolóalkalmatosság), de 1) ezzel nem szűnne meg a hulladékképződés, csak jelentősen csökkenne, 2) már most van ilyen célra családban elbontott előszobaszekrényből származó anyag, és mivel a projekt folyton tolódik más, sürgősebb feladatok miatt, az is útban és szem előtt van és van itthon akinek a szemét bántja, további anyagot nem tudnék hova tenni. A meglévőre is lehet hogy ultimátumot kapok nem olyan sokára.
Szóval most sajnos tuti nem.
Szigorúan elméletben egyébként nem kizárt h valaki egy az egyben, frontként tudná használni (akár garázsban vagy nyári konyhában vagy bármi), zéró vagy csekély mértékű átszabással, de ahogy mondod, a jelentős plusz időigény miatt hobbi esetén is akkor van értelme ennek, ha az új, kényelmesen, megkötés nélkül szabható anyaghoz képest jelentős spórolást lehet elérni.
szerk.: most látom, lassan gépelek, mert közben kb. uez már le lett írva

-
st6969
őstag
Besta, igen. Követtem, nem lett jó

Azaz, falhoz nincs még rögzítve, ami nyilván megoldaná (ez van az útmutatóban is), de nem hagy nyugodni, hogy enélkül több cm-t megdől. Szerintem ez nem normális, nem feltétlenül akarja mindenki a falhoz rögzíteni, ennek anélkül is normálisan kellene állnia, és így egy sima nútos megoldással a hátfal a világon semmit nem merevít.
Alacsonyabb Besta szekrénynél egyébként el tudom képzelni, hogy tartanak annyira a sarokban lévő csavarok, hogy nem dől meg, de itt az arányok miatt (202cm magas) ez így szerintem konstrukciós hiba.
Biztos, hogy nincs hiba az összerakásban, ezer Ikeás szekrényt összeraktam már az elmúlt 15 évben (rá is szoktam csodálkozni, hogy megy a spórolás...pl. 15 évvel ezelőtti Faktum konyhaszekrény vs. ma kapható Metod...utóbbiból vettem egy páraelszívó szekrényt, felfúrtam 2 Faktum közé, persze méretben nem stimmel, de a fatiplik kisebb átmérőjűek, az a "dió anya"...nem tudom, hogy hívják ebben már műanyag, a Faktumban még fém). -
macilaci78
nagyúr
-
macilaci78
nagyúr
-
pweisz
senior tag
Közben neten megtaláltam neten az installációs leírást [link] Itt azt írja hogy a tetejét fel kell tolni a munka lapig. Bár lehet teljesen jó az is ha oda be van téve egy léc és annak van neki tolva.
@liszi70 Szoklira ír 3 féle megoldást, abból kettőnél az van amit írsz, hogy ki kell vágni belőle. Harmadiknál túliképp egy külön darab van oda rögzítve a géphez.
150-ent úgy számoltam hogy 725 lehet max az ajtó alja, 900 magas a bútor, abból 38 a munkalap. 900-725-38=137(+2mm annyit szoktam fiókok, ajtók, stb egye egy oldalán hagyni, szóval annyival lenne feljebb a korpusz alsó peremétől a fiók/ajtó mellette) , szóval 139 mm kéne igazából, de akkor már 150, de egyébként jobb lenne 100-al menni, nem annyira szimpatikus a magas szokli.
@Winner_huh az ábra szerint ez nem saját lábukon álló gépeknél van használva, hanem ilyen fullra beépíthetőknél mint a sütők szoktak lenni, nem? -
kicsi kecske
tag
-
ViktorSz
tag
Ja,igaz.
Ha csak leveszek 2-3mm-t,ami kb láthatatlan,már nyugodtan alszom,mert akkor is forog a levegő...lehet ez lesz,mert nehogymá feleslegesen építsek be a lábazatba egy szellőzőrácsot
!!!#macilaci78
De az nem egy svéd konyhabútor?
Mert ott szokott lenni egy hőterelő lemez.
Viszont ha megnézed,maga a fém- összekötőelem is lyukacsos, tehát áramlik a levegő,nem véletlenül -
ViktorSz
tag
-
macilaci78
nagyúr
-
Winner_hun
félisten
-
kavalkád
senior tag
működött a megoldásod, örök hálám!
annyi extrát csináltam, hogy előtte felfúrtam 16-os fúróval hogy elvékonyodjon az anyag.más:
megjöttek a 3M Cubitronos csiszolóhálóim, gond nélkül rámennek a DeWalt-ra, nem akar leesni. mindenesetre vettem rá interface pad-ot még előbb mint hogy megjött volna, aki ilyet keres az OBI-ban lehet kapni univerzális Bosch-t, 2 darab van egy csomagban. -
kavalkád
senior tag
-
T J
tag
A kivágások éle le lett kenve szilóval?
Nem gondoltam, h a bútorlap képes eltépni a dekort, köszi hogy megosztottad.liszi70
A faragasztóval mindjárt be is viszed a vizet...Én Pálmatex-el ragasztottam egymáshoz 18-as lamináltokat, csavar nélkül is elég jó lett. Illetve most a dekort is ezzel ragasztottam rá a nyír rtg-re. Hígítani kell, és ecsettel kenhető. Aromás hígtó jó hozzá és olcsóbb mint a gyári.
800g Pálmatex ~9e Ft + hígító 2e + ecset + egy kemény festőhenger préseléshez + egy fakocka ami ingyen van. -
liszi70
nagyúr
Én is dekoroztam, igaz kisebb méretben, többek között konyhai alsó és felsőrész közé fali panelt. Az általad leírt dolgokat nem tapasztaltam, teljesen jó lett. Repedés sem jelentkezett sehol, 5 éve használatban van. Talán nálad az egyszínű fehér jobban kiadta a felületi egyenetlenségeket, esetleg lehet, hogy vékonyabb volt a dekor, nem tudom.
#66870ViktorSz
"az a megoldás,ha a legolcsóbb fehér bútorlapot duplungolod"Nem hülyeség, de azt csak kontaktragasztóval tudnám összenyomni. A natúr forgácslapot vagy rétegeltet meg bekenem faragasztóval, és mehet a csavarozás. Na, megint egy gondolkodnivaló...

-
fenergie84
addikt
-
Viperator
őstag
-
varsam
őstag
-
q13579
senior tag
-
MDMA
tag
-
bandi0000
nagyúr
-
Atomgeszi
nagyúr
-
vmk
aktív tag
Elfogadtam, hogy ilyen, tényként írtam a minőségi problémát, nem kifogásként.

Igen, az valóban lényegesen drágább.
Kár, hogy nincs a 470 Ft/pár és ~12.000 Ft /pár közötti kategória.
Köszönöm a segítséget.#64475 pacman_123: Természetesen, szerintem ez lenne az ideális megoldás. De amint írtam nincs rá lehetőségem.
-
vmk
aktív tag
-
Viperator
őstag
-
mdk01
addikt
10cm-es raszterban kell ragasztani a tükröt, bors/borsó méreű pöttyökben, hogy ne alkosson összefüggő réteget ezért a zsugorodásból eredő erő nem húzza meg az ajtót. Ha profi akarsz lenni akkor a tükör hátuljára rakatsz valamilyen fóliát, ha törik az üveg ne hulljon szét....de nem szokott, mert nem szilánkosra türik, hanem nagy darabokra a 10cm-es raszterben meg akkor már megfogja.
Érdemes normálisabb gyártó tükörragasztóját használni ami rugalmas marad kötés után. Azt hiszem a soudalnak van az a sárga színű xarja ami keményre köt azzal bármit csinálsz mindent elgörbít. Mi a Jüllich-est használjuk ami saját márka, nem tudom kivel gyártatja.Den Braven is jó azt hiszem.
Pára is szokott problémát okozni ha a szekrény mondjuk külső falon, vagy párás oldalon van, mert a szekrényben és a szekrényen kívül lévő pára különbség is tud görbületet okozni. -
Moretimer
aktív tag
-
pali923
aktív tag
-
fogtunder
nagyúr
-
fogtunder
nagyúr
-
generatoros
tag
-
petyus_
senior tag
-
ViktorSz
tag
-
mdk01
addikt
Dehogynem sok. Én 40e kértem volna kft-ként ha hozza az anyagot és viszi a készterméket.
Fél nap munka, bár nekem ott van a lapszabász, meg az élzáró.
Ha nincs felszerelkezve, hanem mással kell átszabatni, meg élzáratni akkor már drágul a dolog, mert felszámolja a rohangálós, nem termelős ideéjét és elviszi a költséget.
Nem mindig a mikro garázs asztalos az olcsó...sőt. -
Atomgeszi
nagyúr
Szabászatban persze, hogy lett volna ennyi. Meg mellé kaptam volna egy fel táblát is. És talán tudták volna, hogy mit jelent a mélység, meg szélesség fogalma, meg az is, hogy vízszintes mintázat.
Itt arról van szó, hogy direkt úgy lett mondva, hogy a maradékot megcsinálja munkadíjban...
Erre sokalltam a 71 ezret, hogy egy ilyen semmit takolt össze. Azóta lett 50 belőle, de még azt is sokallom egy teljesen elrontott valamiért.
-
Atomgeszi
nagyúr
Ja az lesz, hétfőn felhívom, mert ez egy kicsit felbaxxa az ember agyát, hogy fél évet vár valamire, hetente hívogatja(ezt ő mondta, hogy hívogassam két naponta), aztán a végén idead egy ilyen (szerintem) túlárazott valamit, amit még csak nem is jól gyártottak le, mert nem tudják elolvasni a papírra írt dolgokat.
-
sanzi89
addikt
Ezzel a táskakrompresszorral az a baj, hogy nincs tartálya. A manométer mutat 6 bar-t, megnyomom a ravaszt egy pillanatra és egyből leesik 1,5-re a mutató. Kereket fújni, gépről forgácsot, port lefújni, szűrőket, porzsákot, gépet takarítani jó, de mivel nincs tartálya, így szerintem semmilyen pneumatikus eszközre nem lehet rákötni.
Persze ha a pneumatikus vonalra adom a fejem, akkor egy próbát teszek vele, mielőtt megvenném a nagy kompresszort, de sok reményt nem fűzök hozzá.Esetleg a ParkSide PAT 20-Li A2 20V jobb lehet? Elvileg mostanában kellene lennie, egy próbált lehet megérne.
@fogtunder
Körbenézek, köszi a tippet. -
pacman_123
tag
Tényleg? Na ez mondjuk eszembe sem jutott...
Még annyit, hogy ez azért sem juottt eszembe, mert én külföldről csak olyat rendeelek, amit itthon nagyon nem (pl Veritas/Incra cuccok) , vagy nagyon sokszor annyiért lehet kapni. Szóval a "márkásnak" mondható gépeimet (Bosch, Maki, DeWalt, Milwaukee - igazi márkakur*a vagyok) mind itthon vettem.
-
Mr Paris
tag
-
MrChris
nagyúr
-
pweisz
senior tag
Halihó,
az esztergálás az megoldható helyben, az nem lenne olyan nagy probléma végülis.
igm-es jónak tűnik amúgy, bár mdk01 írja hogy felső csapágyasat lenne érdemes.
Új építés a ház, szóval kéne hogy derékszög legyen, dehát hogy mi kéne hogy legyen és mi a valóság... Vmennyit lehetne csalni amúgy, mert számomra furcsa mód a pult beépítése után lesz csempézve a fal, azzal lehet valamennyit korrigálni. -
NeoPampalini
senior tag
"a legritkább esetben van derékszög"
Legritkább? Miért, előfordul ilyen egyáltalán? Hát én olyat még nem láttam.
Se új, se régi építésnél, sehol. Ez ilyen urban legend, mint a függőleges. 
Pont emiatt csináltam egy mindkét szárán 1m-es "csináld magad" szögmásolót, amikor a konyhámat csináltam, sok bosszúságtól megkímélt, és elsőre sikerült a "konyhapult művelet".

-
ViktorSz
tag
-
Véreshurka
senior tag
-
ViktorSz
tag
-
kicsi kecske
tag
-
kicsi kecske
tag
Kipróbáltam a fémvago lapot.
Hat vegyesek az erzeseim..
Maga a lap egész jol vág 90fokban, kevés a szikra is. Néha kicsit rá kell nyomni erősebben, de nem kell megfeszulni.
Ami inkább probléma az az hogy kicsi a 185os lap ebbe a Gervagoba. Sajna 200asat meg nem lehet vennk csak 300+osat 😡
Mivel kicsi a lap teljesen lehajtva nem vág be az anyag aljaig. Engedni kellett a fej forgató csavaron, meg le kellett akasztani a pengevedot. Így kézzel kell fogni nem forog magától a védő, de legalább leér a fureszlap a talpsík alá. Sajnos azonban igy sem tudom normalisan atvagni az 50x50es zartszelvenyt mert addig nem vag be a lap. Ezért vagas után forgatni kell az anyagot és ugy ujra bevagni. 3. Forgatásra már cska kb 5mm anyag marad amit at kell vagni.
45 fokosan is próbáltam vele vagni, azért is akartam ezzel megoldani a darabolast. Sajnos úgy néz ki hogy tul kemény neki a 3as zartszelveny, 45 fokba szinte csak karcolgatja az anyagot. Nagyon erőltetni meg nem mertem nehogy eltorjon a lap foga 😂 szoval jó is meg nem is. A kisflexnel mindenkepp jobb es pontosabb, de pepecselos 😂 -
Stylewars_kp
őstag
-
kicsi kecske
tag
Elvileg a kerületi sebesség kisebb lesz mert kisebb a mérete a korongnak.
Beszéltem közben az asztalosommal, neki is hasonló Makita gépe van, még ő ajánlotta nekem ezt megvételre. Azt mondta, hogy ezzel a hidegvágó koronggal ő is szokott szeletelni zártszelvényt probléma nélkül. Megrendeltem, jövő hét elején érkezik. Utána ha vágtam vele párat dobok majd egy hszt róla! -
pweisz
senior tag
Ennél egyszerübb a helyzet, csere lesz csak, egy az egyben kiszedem a régi rosszat, beállítom úgy ahogy régi volt és berakom. Szóval csak mag az ajtó berakás a kérdés. De akkor ha jól értem, a felhúzott fék a jobbra huzott fehér pöcök, és akkor jobbos ajtót, ami a képen van, csak beakasztom vhol a sínbe ,aztán müködni is fog.
-
pweisz
senior tag
-
pweisz
senior tag
Régi fajta Sevrollnál hogy lehet felrakni az ajtót úgy hogy a csillapító működjön? egy jobbos tönkre ment, de a balos felét se sikerült normálisan feltenni, miután le lett szedve, hogy működjön a csillapító.
ez a típus: http://vasalatfutar.hu/spd/D227185/Sevroll-csillapito-14-25-kg-J-B-vagy-25-50-kg-J-B -
pweisz
senior tag
-
st6969
őstag
-
ViktorSz
tag
Igazából nem is a nyitás+csukással van gondom,hanem azzal,hogy a katalógusban az ajtók csuklós részén is fogantyúprofil van ,de nem ír semmit arról,hogy melyiket lehet ehhez a szerelvényhez használni(szerintem strong-fprofil).
Kicsit félek attól,hogy a csuklópánt ugyanúgy fog-e működni a megadott működési hézagokkal,vagy nem?
A csuklópántot a fogantyúprofilra kell ilyenkor közvetlenül csavarozni,vagy ki kell vágni a helyét?
Ezekhez a kérdésekhez semmilyen segítséget nem ad a katalógus és nem akarok kísérletezgetni.
A strong profil hátsó része sem tűnik annyira alkalmasnak a feladathoz,mivel enyhén ki van hajtva a széle,akkor talán jobb lenne a cosmo profil,de nem hiszem,hogy egy nevato szerelvényen forestes cucc lenne.
Na mindegy,arra következtetek az egészből,hogy a strong-profilt hátul ki kell vágni a csuklópántnak,de azért ebben jó lenne,ha megerősítene valaki és ne úgy fussak neki,hogy vagy jó lesz,vagy nem
-
Soká
senior tag
Jó régen, vagy 15 éve jártam úgy, hogy egy nagyszerű milliomos a kerttervezőn keresztül eljutott hozzám, hogy kell neki egy kis bronz szobor a kerti tavacska közepére. Rajzoltam, mintázgattam, megvettem hozzá vagy 80kg agyagot, aztán az ügy elbukott valami pár százalékos összegen mert nem akartam engedni. Nem telt bele fél év, látom a Szép Kertek folyóiratban, hogy reklámozza magát egy szobrász (vagy valami generálkivitelező? - már nem emlékszem) azzal a kertrészlettel, ahová valaki más készítette el végül az én rajzaim alapján azt a bizonyos szobrocskát (kissé kertitörpésített változatban)
Nagy valószínűséggel persze a tulaj saját ötleteként adta elő, hogy pontosan mit is szeretne, a szobrász meg megcsinálta a saját ízlése szerint...
Azóta sem bánom, hogy nem jött össze ez a munka, mert két hónapra rá megszületett az első gyerkőcöm és nem hiányzott egy olyan léptékű munka, ami egyébként felette van az én mérettartományomnak. Az akkor megvett agyagból még mindig van egy-két vödörrel.
-
pali923
aktív tag
Nem tudom, hol olvastam, meg azt sem, hogy igaz-e: egy asztalos adott árajánlatot, és kértek szabásjegyzéket is, hogy lássák. Mivel gyanús volt a dolog, minden darabra 10 centivel kisebb méretet írt. Állítólag elvitte máshoz a megrendelő, aztán sehogy sem sikerült összerakni a tulajnak, vagy a másik asztalosnak.
-
wargabe
csendes tag
-
wargabe
csendes tag
-
hzsolee
őstag
Akkor szerinted a bútorlap élébe/ középrészébe (ahol amúgy is lazább az anyag) behajtott 4*x méretű csavar fog akkorát mint egy beragasztott lamelló/dominó/ tipli, (ahol a ragasztás erősebb mint maga az anyag), és csak ezekkel a csavarokkal összerakva, van olyan mint egy dominózott, akkor több kérdésem nincs..... Amúgy a minőség nem ezt takarja, mert ettől még lehet nagyon szarul összerakni.
-
liszi70
nagyúr
-
ViktorSz
tag
-
b-max
senior tag
-
martong
tag
-
bim
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD FX
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- VR topik
- Tőzsde és gazdaság
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- ÚJ ASUS Vivobook 15 - 2.8K OLED 120Hz - i5-1335U - 16GB - 1TB - Win11 - Garancia
- Xiaomi 11 Lite 5G NE 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Keresünk Galaxy S22/S22+/S22 Ultra
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Nagyjából ennyi volt maga a gép. Én úgy kb. a tizedét szánom a lapra
Ha más nem, akkor legfeljebb nem vágok lamináltat, marad a fenyő...