Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Ance

    őstag

    Esetleg a vita lezárható lenne az alábbiakkal :D

    Kép: Az emberek nem egyformák. Nem lehet azt mondani, hogy mindenkinek ugyanaz tetszik egy film képminőségén. Van aki a természeteshez közelítő színeket kedveli, van aki a kiemeltebb színeket, van aki normálon, van aki meleg árnyalat beállítással, van aki hideg árnyalat beállítással néz tévét.

    Ez egyébként egy ugyanazon filmre igaz, mert egy következő filmnél már megint kezdhetünk állítgatni, hiszen a rendező és főleg az operatőr is alapból határozza meg, milyen képi hatásokkal készíti a filmet. Lehet már alapból az nem tetszik.

    Szóval én úgy gondolom, nem lehet egyértelműen kijelenteni melyik a jobb, melyik a rosszabb chip addig, amíg mindkettő lejátsza hiba nélkül amit nézel. Innentől már csak egyéni beállítás kérdése.

    Van amikor gép/szoftver segítségével állítják be a tévét. Volt amit kipróbáltam azzal a beállítással, nem tetszett. Most akkor mi is van? :)

    ----------------

    Hang: Gondolom nem mondok újat, hogy mindene embernek más a hallása. Kb. annyiféle, ahány fül van a világon :) ami tovább bonyolódik az életkorral, hiszen nem mindegy az sem, hogy egy 17 éves, vagy egy 30 éves hallgatja meg ugyanazt. Sőt, már a 25 és 30 éves között is van szignifikáns különbség.

    Pont az emberi fül különbözősége miatt két 20 éves is különböző hangzást hall, mindegyiküknek más a szép és jó, más a rossz, kellemetlen.

    Szóval olyan ez, mint a borszakértés. Nagyjából áltudomány. Amit múltkor ittam arról azt írták: A ringló és a friss zamatvilágát a vulkanikus talajra jellemző markáns mineralitás, szép savak és rózsás reflexek teszik teljessé.. Szerintem szar bor volt, bármit is írt róla valamelyik görény, mert megfizették.

    Én azokat a tesztelőket szeretem, akik azt írják le mit tud, mit nem tud, büdös-e ha bekapcsolod, vagy füstöl, zizeg, rázkódik. Ha megnyomod a gombot, akkor megy-e vagy sem, csíkos a kép, bevilágít, nem tesz ilyet. Ezek fontos információk. Az már kevésbbé, hogy szép színei vannak-e, meg túlszaturált-e a kép (ilyenkor szoktam becsukni a tesztet).

    Ha tévét, médialejátszót, hangfalat stb. választasz, akkor:

    1. Ha megteheted, akkor nézd meg saját magad, úgy döntsd el.
    2. Ha kevés pénzed van és nem is szánsz rá többet, akkor csak azokat nézd, amit meg tudsz venni, meg ne tetszen a másik, amit nem.
    3. Ha nincs időd megnézni, akkor ne panaszkodj, hogy olyat vettél, ami nem tetszik.
    4. Soha ne bízz teljes egészében egy másik ember véleményében, mert ő a saját álláspontját mondja, nem a tiedet.
    5. Soha ne bízz egyetlen tesztelő véleményében, mert lehet bal lábbal kelt fel aznap (vagy elhagyta a csaja és most 1 hónapig mindent lehúz), vagy nem kapott szép ajándékot azért, hogy tesztelhet. Ennek pedig a fordítottja is igaz. Mindenesetre a saját szubjektív véleményét mondja, bármit is mond, hogy nem így van.
    6. Nem általános igazság, hogy ami drágább, az jobb, csak annyit jelent, hogy annak vagy jobban megkérik az árát, vagy jobb minőségű alkatrészekkel rakják össze, vagy olyan országban rakják össze, ahol drágább a munkaerő. Ezt eléggé nehéz megmondani, melyik igaz arra az adott cuccra.

    Na most már abbahagyom.... :)

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés