Hirdetés

2024. június 13., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Milyen asztali médialejátszót? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2013-03-19 12:57:36

LOGOUT.hu

Tisztelt topiclakók! Tudomásunkra jutott, hogy néhány fórumozó anyagi érdek(eltség)ei szerint tesz hozzászólásokat a topicban. Nyomatékosan kérem őket, hogy e tevékenységüket azonnal és végérvényesen hagyják abba, mert ahogy eddig, úgy ez után is független, érdekektől nem vezérelt és szakszerű hozzászólásokat szeretnénk látni a topicban, hiszen ez szolgálja a közösséget.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#14215) #75912448 válasza vlevi (#14192) üzenetére


#75912448
törölt tag

Gyerekek, ne úgy képzeljétek el ezt a jelenséget, hogy megakad a kép, röhejes is lenne. Ha egyszerre használtok bekapcsolt LCD 100Hz technológiát, tévén bekapcsolt 24p módot és lejátszón bekapcsolt 24p-t, akkor legyen bármilyen játékos (Sigma, Realtek), az LCD elektronikája hibázni fog az interpoláció miatt. kb 5-15x egy egész estés film alatt. Ez is egy "hibajelenség", mégis használják az emberek, bekapcsolják a trumotion-t és társait. (Pl a geeks tesztjeiben nem használják 24p alatt)

Nos, ha ezt a hibajelenséget látjátok, akkor osszátok el 5-tel, kb ennyire fogjátok látni a 23.976/24 kérdést. Akinek nem érzékeny rá a szeme, tán nem is látja. Erre még rájön (rájöhet) a bekapcsolt 100Hz, ki tudja ez mennyire befolyásolja az alapkérdést. Plazma technológiánál nem használunk hasonlót, ott más a helyzet.

A Realtek álláspontja szerint képtelenség látni, lássuk be ez hazugság. Minél jobb megjelenítőn nézünk ily módon egy anyagot, annál látványosabb, minél érzékenyebb rá a szemünk, annál jobban látjuk. Ellenben nem fogjuk egy bizonyos film alatt többet látni, mint az említett hibázó 100Hz elektronikát, azonban ha látjuk, ez is ugyanannyira zavaró lesz, lehet. A Realtek szerint ez az egész kérdés a Sigma lejárató hadjáratának egyik része :)

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Milyen asztali médialejátszót? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.