Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- potyautas: A Magyar Néphadsereg emlékére
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
Új hozzászólás Aktív témák
-
cs.zs.
veterán
válasz
Albert.Tamas
üzenetére
Kinek-mi.
Nekem inkább AMD, mint Intel,
és abban épp nagyobb felbontású is a kijelző, és nagyobb frekis is. -
cs.zs.
veterán
válasz
Pocak89
üzenetére
Szia,
internettel kapcsolatban azt mondanám, hogy wifin mindenképp állíts be fix sávokat, ne automata sávválasztás legyen a routerben, és
ettől tök függetlenül a laptopnak adj fix ip-t !
A fényerővel kapcsolatban én szétnéznék a windows energia-beállításokban. Lehet hogy amikor standard-módot választasz, ahhoz vmi energiatakarékos windows beállítás társul.
-
cs.zs.
veterán
válasz
Rinocerosz
üzenetére
Dehogynem szedi le. Mindent leszed, amint van internet.
-
cs.zs.
veterán
válasz
acel786
üzenetére
Ha nem vagy gyakorlott telepítő, különböző problémákba ütközhetsz - de mind áthidalható.
Amit legutóbb telepítettem, telepítés közben nem működött az egérpad, az egyetlen USB-A-ban pedig benne volt a telepítő pendrive, C-s egerem pedig nem volt. Jól jött volna akár egy régi 2.0 USB-elosztó is vagy egy C-s egér...
Intel gépek esetén a telepítő nem lát háttértárat, ezért vagy a telepítő pendrive-on legyen rajta az IRST driver, (Intel Rapid Storage Technology) vagy Intel VMD (Volume Management Device) - utóbbi a biosban ki/be kapcsolható. Youtube-on is láthatók a megoldások.
A telepítés befejezésekor, beindítás után még nem működik a wifi (mert még nincs driverelve). Ennek is marha egyszerű a megoldása - ha nem iPhone-od van. Androidos telefonodat usb-kábellel összekötöd a laptoppal, és a telefonodon bekapcsolod az adatmegosztást usb-n. A laptop kijelzőjén a jobb alsó sarokban megjelenik a régesrég nem látott kis monitoros ikon, azaz a gép mostantól vezetékes neten van, és innentől feldrivereli saját magát.
iPhone készülékekkel ez nem működik.
Gyári windows esetén ez a "macera" nincs, ráadásul az SSD-ből le van választva egy partició, amin az összes gyári driver is fent van.
Gyári windows nem összekeverendő a boltok által telepített windows-zal.
-
-
cs.zs.
veterán
válasz
honlapos5
üzenetére
???
Mi nem létezik?
Bios, és egyéb driverek is vannak hozzá, a bios ráadásul eléggé fontosnak tűnik.
csak annyit írtam be a gugliba hogy "asus um5302t support"... -
cs.zs.
veterán
-
cs.zs.
veterán
válasz
Albert.Tamas
üzenetére
Szia,
meglehetősen új konstrukciót vettél. Kevesen lesznek akik ilyet használnak, szerintem leginkább a gyári support felé érdemes fordulnod.
Engem már az előző kérdésed is meglepett. Manapság kell még Rufus? -
cs.zs.
veterán
válasz
$atirka
üzenetére
Szia,
nem igazán rangsor, inkább csak másra való.Zenbook a szuperlapos, fém házban, minőségi kijelzők, hosszú üzemidő. Hozni-vinni, egyetemre, kitűnő.
Expertbook az igásló, bővíthetőség, sok csatlakozó (RJ45), a legolcsóbbtól a prémiumig minden játszik. Leginkább intel.
Vivobook az általános, hétköznapi, RJ45 nincs, sokféle kijelző, sokféle akku, van ami bővíthető, van ami nem, olcsó gagyi is van belőle, és kifejezetten jó is.
-
cs.zs.
veterán
válasz
milkabrams
üzenetére
Szia,
nekem az jutott eszembe, hogy
esetleg csak túl sokat vársz el egy Vivobooktól. Ez egy jó gép, de nem egy gamer-eszköz, és te annyit vársz el tőle, mintha az lenne.
Folyamatosan nyomva max 35 wattos GPU-ja van, ami átmenetileg, rövid ideig akár 50 is lehet. A normál képednél épp 37,1 watton van, tehát már boostol, és amit hibának vélsz, azon a képen 25,4 watt (normál állapot).
Be kellene lőnöd a játék beállításait úgy, hogy soha ne menjen mondjuk 30 watt fölé.
Ha az autód 190-es végsebességre képes, mennyi az, amit tartósan kivennél belőle? 140-150?
Itt is rendezkedj be arra, hogy nem kellene padlógázzal menni Párizsig.Ez egy 1 ventillátoros, rövid hőcsöves Vivobook,
nem pedig egy 2 ventis , 5 hőcsöves ROG, ami 75-115 wattnyi hőt is el tudna szállítani a GPU-ról...
-
cs.zs.
veterán
válasz
osonte
üzenetére
Szia,
a hangjelenséget tekercsek adják ki. Átfolyó áram hatására így vagy úgy berezonálnak, aztán hol így szólalnak meg, hol úgy. Azt nem tudom hogy az említett cserélt alaplapon milyen tekercsek lehettek, de legtöbbször ezt a hangot az eszközök töltői adják ki. Első nap pl azért lehetett hangosabb, mert az akku gyárilag nem volt fullra töltve, később pedig már kisebb áram folyt. A konnektorba dugott töltőt hallgasd már meg lécci, ne a laptopban keresd a forrást. Átverős, ha mellette volt
.
Mivel egy lakáson belül is lehetnek aprócska különbségek konnektor és konnektor között (leterheltség miatt), megoldás lehet ha pl hosszabbítóval egy másik konnektorba dugod, és a kis töltőkockát magadtól (a füledtől) minél távolabb helyezed el.
-
cs.zs.
veterán
válasz
Otto Flick
üzenetére
Én AMD-párti vagyok, de ez kinek-hogy.
Az elmúlt 10 évben (3 db gamer fiú felnőtt) volt vagy 20 db laptopunk a családban, végigjártuk a ranglétrát, és végigszívtunk mindent amit lehetett. Most is 4 db aktív laptopunk van, mind a 4 AMD, és évek óta nincs sírás, mindenki elégedett. -
cs.zs.
veterán
válasz
EA's hit
üzenetére
Szia,
windows+P gombok megnyomásával használod-e a kijelzők közötti váltást?1. csak laptop, másikra nem megy jel
2. megkettőzés (a laptop képe egy másik kijelzőn is)
3. kiterjesztés (2 független, külön képernyő) [kép]
4. csak a külső monitor, azaz laptop kijelző kikapcs. [kép]Nézd már meg azt lécci, hogy amikor végeztél a dolgaiddal, széthúzás előtt Win+P megnyomásával válaszd ki az első, csak a laptop lehetőséget, és amikor a másodlagos kijelző már kikapcsolt, csak akkor húzd ki a kábelt.
Mi történik?Ilyen új Intel technikával mostanság nem ütköztem,
de régebbi gépeknél az Intel UHD grafikus driverben szokott lenni a billentyűzet drivere, de korábban az egérpad nem abban volt. (egérpadnak külön drivere szokott lenni)
Normál esetben a HDMi-be kábelt dugva a külső monitor a dedikált GPU-ról kap képet. Ami most eszembe jutott, hogy ha a dedikált gpu nem megy (pl energiatakarékos módban, vagy MUX-szal kikapcsoltad) , és a HDMi jelet ad ki, akkor az Intel integrált GPU terhelődik be, és ottvanlehet valami driver-ütközés.
-
cs.zs.
veterán
válasz
matissimo
üzenetére
Pedig marha egyszerű mozdulat. Fém reteszelőt 1 mm-re (!!) hátratolni, és a csati függőlegesen feljön. Egy másik laptop videójában 1:40-nél látható.
Így csináltad? -
cs.zs.
veterán
válasz
matissimo
üzenetére
Szia,
S532FL-... volt nekem (most egy barátomnál van). Szeretik, bár az akkut zabálja. 2020 májusi vásárlás volt, másfél évente kér egy új akkut, már 2x cseréltük, azaz most a 3. van benne. Nem volt ilyen gondunk, amit írsz.
Első körben arra gondoltam, hogy esetleg nem jól csatoltad le, nem jól toltad le róla a kis fémet, és feszegetéssel esetleg megsértetted az alaplapi csatlakozót. De a távolból ezt senki nem fogja tudni megmondani.
S532FL-BN183T i5-10210u + Geforce MX250 2GB, DDR4-2666 [kép] [kép] -
cs.zs.
veterán
válasz
Otto Flick
üzenetére
Szia,
az elsődleges kérdés az, hogy neked tetszik-e? Ha igen, akkor félig meg van véve.
a másik kérdés, hogy ezért a pénzért ebben a termékben, és egy bármilyen másik hasonló versenytársban mit kapsz? Itt marha erős a proci, sok ram, szuper kijelző és végül nagy akku. Ki ad ettől erősebbet/többet/szebbet/nagyobbat?
A Vivobook S-széria jó. Szép. Szerethető.
-
cs.zs.
veterán
válasz
Rinocerosz
üzenetére
Még ha vissza is küldöd, azt ne említsd hogy te meghúztad.
Te csak felhasználó vagy, kész pont. Nem értesz hozzá, ezért kértél bolti bővítést. Ennyi. -
cs.zs.
veterán
válasz
Lewzke
üzenetére
A hőátadás megtörtént. Abból a szempontból tökéletes volt, hogy a hűtés biztosan nem a levegőben lógott, esetleges légréssel.
Persze, jogos hogy nem biztos hogy mindenhol paszta volt gyárilag, thermal pad, stb,
,
de a sztori szempontjából most nem az az ügydöntő.
Ez így nem indokolná a kikapcsolást. -
cs.zs.
veterán
válasz
Karcub
üzenetére
És továbbra is túlmelegedés van? CPU/GPU 105 fok és kikapcs?
Simán lehet az, amit Lewzke mond a 39117-ben, hogy mi van, ha a hűtés nem fekszik fel rendesen a hűtendő felületre?
Próba:
Vedd le drasztikusan a CPU teljesítményt, pl 30%-ra (lassú lehet már a rendszerindítás is), és úgy lépj be a játékba. Akkor is túlmelegszik? (feladatkezelőt csekkolni!) -
cs.zs.
veterán
válasz
Karcub
üzenetére
2 dolgot mindenképp meg kellene nézned:
1., kiegyensúlyozottabb gép működést hoz, ha az összes CPU mag/szál működését alapértelmezetté teszed. A hatékonyabb CPU-működés kicsivel csökkentheti a GPU-igényt.
Ehhez ezt a 3-4 lépést vidd végig, [kép] [kép] [kép]
a CPU-magok számánál válaszd ki a maximálisat, aztán alkalmaz/ok/mentés/újraindítás és próba.
Lépj be játékba, és nézd meg hogy a GPU-használat csökken-e. Elvileg igen, és azzal együtt a hőfoka is.
2., ha a CPU maximális teljesítményét 100%-ról akár csak 99%-ra leveszed, akkor elvileg már nem fog turbózni - ami eleve nem is biztos hogy kell neked.
Beállítás itt: [kép] [kép] [kép]
(alkalmaz/ok/mentés/újraindítás/stb)
-
cs.zs.
veterán
válasz
Karcub
üzenetére
A 105 fok semmiképp sem jó, addig nem szabad eljutni.
Ha kikeresed a CPU adatait a neten, vélhetően 105 fok körüli T-Junction adatot fogsz találni, azaz a felső határ, aminél mindenképp be kell avatkozni.Az energiabeállításokban a processzorhasználatnál a max cpu-t 100%-ról vedd le 99%-ra és nézd meg mi történik, jó lesz-e.
-
cs.zs.
veterán
válasz
Lewzke
üzenetére
Igen, az jutott eszembe, hogy egyáltalán pörög-e a venti, van-e rendes hűtés?
Nincs-e letakarva a levegő belépő- vagy kilépő nyílása?
Túlmelegedés az elsődleges gyanú, de ez lehet ram, vagy SSD túlmelegedés is.
De természetesen ez csak tipp a távolból.
A feladatkezelő mit mutat a folyamat közben? -
cs.zs.
veterán
válasz
Ducky92
üzenetére
Nem gond, fontos info a vásárlás előtt állóknak!
2025 márc 31-ig vásárolt/regisztrált új Asusokra
1 év ajándék törés/baleset gari.
Kijelölt modellek:
ROG Zephyrus, ROG Strix, ROG Flow, TUF Gaming, Zenbook, Vivobook, ProArt laptopok, amelyeket 2025. január 1. és 2025. március 31. között vásárolt végfelhasználó Magyarországon -
cs.zs.
veterán
válasz
teptep
üzenetére
Jah, értem, Sorry, akkor ez más jellegű probléma.
Akkor kezdeném az elején
Eredeti gyári wifi-kártya-e, vagy a mostani tulaj tette bele?
AMD chipsethez való az AX200 (wifi6) és az AX210 (wifi6E), tehát a 0-végűek
Intel chipsetekhez való az AX201 (wifi6) és az AX211 (wifi6E), tehát az 1-végűek
illetve Intelek esetén láttam már benne MTK-t is (Vivobook S15, i5-12500H mellett)
Biztos hogy nincs keveredés? -
cs.zs.
veterán
válasz
teptep
üzenetére
Nekem is volt már ilyenem,
Vivobook-on és Zenbook-on is.
Olyankor nincs mit fényképezni, nincs sárga háromszög sem, mert eszközkezelőben sem létezik. Nekem nem driver hiba volt, hanem nem volt olyan eszköz a gépben.
Windows-konfigurációs hiba volt.
Mivel ez otthon volt, a telefon rajta volt a wifin, összedugtam USB-vel, telefonban net-megosztás USB-n, és a laptop vezetékes netet kap, lehet tovább netezni/dolgozni.
Aztán egyszercsak megjavult, visszajött.
Windows-hiba, de nem driver-hiba. -
cs.zs.
veterán
válasz
zoltaneger
üzenetére
Nem vagyunk látnokok,
de ha nem ismétlődik, akkor nem. -
cs.zs.
veterán
válasz
zoltaneger
üzenetére
Szia,
semmi, biztos frissített és elakadt.
Van ez így néha. -
cs.zs.
veterán
válasz
gyuri00
üzenetére
Ha még ettől is több partició van, akkor mégrosszabb a helyzet, magadnak bonyolítod túl.
Azt az SSD-t bele kell tenni egy USB-s külső tokba, és egy másik géppel leszedni róla mindent ami fontos. Utána a telepítéskor minden particiót visszatörölni, és 100 GB-tól nagyobbra kell telepíteni a windowst. Itt van az én gépem [kép] , és amint azt láthatod, a Windows csak ~30GB [kép] , de a többi összetevővel együtt simán 80GB-ra hízik a C.
Ha az egy fiatal Intel gép, akkor valóban kellhet a 39049-ben Szaboi6512 által említett
Intel Rapid Storage Tehnologies driver. Megoldás a linkelt videóban. De valóban, ha valaki nem jártas ebben, feladhatja a leckét. Kérj ("jelenlétes") segítséget! -
cs.zs.
veterán
válasz
milkabrams
üzenetére
Amit a 38985-ben írtam, azt beállítottad?
-
-
cs.zs.
veterán
válasz
milkabrams
üzenetére
Nem vagyok ott, nem látom,
így a távolból max tippelni lehet.
A ventik kifújása legtöbbször elég, és gyakran szükséges, de nem feltétlenül kell további szétszedés.
Első lépés a feladatkezelő lenne, hogy látsszon, mit használ. Ha olyankor nem az RTX-et, akkor máris megvan a hiba,
képernyő beállítások -> grafikus beállítások -> adott programhoz nagy teljesítményű GPU állandó hozzárendelése.
Ez megvolt már? -
cs.zs.
veterán
válasz
milkabrams
üzenetére
Igen, okozhat.
-
cs.zs.
veterán
válasz
milkabrams
üzenetére
(vagy thermal-throttling-ra, mert nem elég a hűtés)
A grafikai beállításoknál be van állítva, hogy az adott programnál (játéknál) mindenképp a nagy teljesítményű GPU-t használja?
-
cs.zs.
veterán
válasz
szaboi6512
üzenetére
Az pl nem driver-hiba, amikor kompletten a wifi-kártya eltűnik a rendszerből, és az eszközkezelőben sincs ott.
Windows-konfigurálás zajlik a háttérben, csak szarul.
Visszajön... -
cs.zs.
veterán
válasz
milkabrams
üzenetére
Kérdés hogy olyankor valóban csak az RTX-et használja-e, vagy váltogat, vagy egyáltalán nem?
Próbáltad-e már feladatkezelőben nézni (a grafikonokon) hogy olyankor mi történik, mi csökken le, mi zuhan be?
Az elsődleges tippem az, hogy az integrált GPU ott van (amikor nem kellene),
de lehet pl thermal-throttling is, azaz egyszerű túlmelegedés. A feladatkezelőben ez is látszana.
A Vibobook/Zenbook Pro-ban 35-50 wattra visszafogott RTX-ek vannak, mert jellemzően csak 1-2 kis hőcső áll rendelkezésre a hűtésben. Ez a játékokban is korlátokkal jár.
-
cs.zs.
veterán
válasz
szaboi6512
üzenetére
Nekem a wifi (kártya, úgy kompletten) tűnt el párszor a Vivobookon is és a Zenbookon is. Szerencsére az gyorsan orvosolható, mobil mindig van az embernél, meg kábel is, összedugod, net-megosztás usb-n, és megy is tovább. Otthon mégszerencsésebb, mert a telefon az otthoni wifin van, és azt tolja be kábelen a laptopba, még a mobil adat sem fogy.
Volt hogy a hangerő gombok, volt hogy a fényerő. De a képernyőn a jobb alsó sarokban ezek állíthatók maradtak.
Intel Lenovo Legionon a komplett billentyűzet pár havonta. Usb-bill. bele, Honlapról gyári driver le, és megy, akkor is ha azt lefrissíti legfrissebbre. De ezt sajna nem mindenki tudja hirtelen megoldani.
Asusnál az a szép, hogy ott olyankor nincs is mit tenni, egyszercsak helyreáll.
-
cs.zs.
veterán
válasz
atti1848
üzenetére
Itthon is van sok bolt, gugli a legjobb barátod, de kis hazánkban elég drága szokott lenni.
Eredeti asus-shop is rendelkezésedre áll, itt laptop tipus alapján megtalálod a gyári cikkszámokat, és ha ez megvan, és van akár 2-3 heted is a megérkezésre, akkor eredeti gyári akkut legolcsóbban a laptop-battery-shop.com oldalról rendelhetsz.
-
cs.zs.
veterán
válasz
Pyttawrx
üzenetére
Nekem is volt ugyanolyan UM5401QA gépem mint neked. Eleinte Win 10-zel jelent meg, amit pedig én vettem azon már gyári 11 volt. Így igen, vannak olyan gépek amiknek mindkettő megfelel, de az új/legújabb gépeknek már nem jó a 10,
Pl Intel gépeknek 12. Gen -től, 2022-től. -
cs.zs.
veterán
válasz
Cabaye89
üzenetére
Szia,
2020 utáni gépekre már nem jó a w10, magad is láthatod. Folyamatosan működési hibák lesznek vele.
W11 kell rá és kész.A windows update menüben minden frissítést kapcsolj be, a speciálisban a választhatókat is, és fel fogja ajánlani a 11-re frissülést, és akkor nem kell 11 licenszet is venned.
Ennyi.
-
cs.zs.
veterán
válasz
Hompi01
üzenetére
Szia, (intel?)
érdekes módon az iGPU driver felelős a funkciógombok működéséért. Ennek a frissülése okozhatja a gombok működésképtelenségét. Lenovo Legionunk (i5-10300H) teljes billentyűzete működésképtelen lett olyankor, és külső billentyűt kellett csatolni.
Általában vissza kell lépni az előző Intel UHD variánsra, esetleg gyári support oldalról az eredetit leszedni.
De olyan is van, hogy befrissül, aznap még nem megy a fényerő, pár nap múlva meg már igen.
Asus Vivobook S532FL többször is csinálta ezt. -
-
cs.zs.
veterán
válasz
boldi370
üzenetére
Persze hogy tud boostolni. 15 wattig.
Ha egy VW Transporterrel 9 főt + csomagokat kell vinned Párizsig, akkor marhára nem mindegy, hogy 70 lóerős turbomotor van benne, vagy 170.Semmi gond. Ahhoz hogy ezt kimaxold, első lépésként kell még ram.
Vagy küldd vissza, és végy helyette H-s procis gépet. Ezt neked kell eldöntened. -
-
cs.zs.
veterán
válasz
boldi370
üzenetére
Igen, az IrisXe egy lépéssel jobb, de attól ez még nem lesz gamer-gép.
Ha bővíthető, és teszel bele még 8GB-ot, akkor egyrészt Dual lesz, jobb adatátviteli sebességgel, nem fog elfogyni játék közben a ramod sem, és ott lesz az Iris Xe is.
Felveszed legnagyobb teljesítményre a gépet (akku ikonra jobbklikk, teljesítmény-beállítások) és ezzel ki is maxoltad.Játékos céllal nem szokás a legkisebb teljesítményű U-procit venni. Nem mondták előtte?
U = max 15 watt
P = 28 watt
H = 45 watt
HS = 35 watt
HX = 55 watt (max) -
cs.zs.
veterán
válasz
boldi370
üzenetére
Szia,
a 12.gen Intelek legtöbbjéhez már nincsenek is Win10 driverek, általában ezekre 11 kell és kész (lehetnek kivételek).Megnézted-e a feladatkezelőben, hogy valóban Iris Xe iGPU van-e? Nem lehet hogy csak UHD van most ? Intel Iris Xe csak akkor van, ha a ram dual-chanel.
-
cs.zs.
veterán
Így van, létezik jobb kijelzővel, de az a magyar kínálatban jelen pillanatban még nincs benne.
Bővíthető , erős 14" gép még a Lenovo Thinkbook 14 G6, AMD és Intel is van belőle, 2 db SSD-slot, 2db RAM-slot, jó procik, alu fedlap (műa alja), 45-60Wh akkuk, sok csatlakozó, köztük LAN is, 300nit 45NTSC.
-
cs.zs.
veterán
Samu 970 Evo Plus-om volt, sok-sok teszt után a száraz számok:
Valóban annyival tud írni/olvasni, de ha folyamatosan fingatva van (folyamatos teszt újra és újra), eléri a 90-100 fokot, és ott viszaveszi a tempót 2400-ra, és a 2400 olyan könnyen megy neki, hogy közben lehűl. Amint 60 fokra visszaesik, újra 3000 fölött dönget.
Átlag 3.0 SSD-nek 2400 a max, ennek meg 2400 a visszafogott
Crucial P2 1TB egy Zephyrus G14-ben:
-
cs.zs.
veterán
válasz
NoOne92
üzenetére
Nem igazán sokkal jobb a Samu?
A 970 Evo Plus : 3500/3300 MB/sec sebességet tud, és van neki saját DRAM-ja (plusz 1 db chip a modulon), 1GB LPDDR4, és az 1TB-osnak 600TB a várható hibamentes élettartama, ezzel ez a legerősebb PCIe 3.0 x4 SSD, csak az ADATA SX8200Pro veszi fel vele a versenyt, ők ketten az örök riválisok. Az SX8200 Pro-nak van 1GB LPDDR3 DRAM-ja, hasonló sebességet produkál, és egy hangyányit kevesebbet fogyaszt mint a Samu.
Az Adata Legend 710 egyébként a Crucial P2-vel egyezik meg, az is lehet hogy csak a matrica más rajtuk.
2400/1800 MB/sec sebességet tud, nincs neki saját DRAM-ja, és az 1TB-osnak 260TB a várható hibamentes élettartama. -
cs.zs.
veterán
válasz
robag93
üzenetére
Sajna pont az a baj, hogy nagyon is le vagy korlátozva a windows által. A windows már csak ilyen. Pl teljesítmény módok az akkura kattintva, vagy myasus-ban: takarékos-kiegyensúlyozott-max. Ha a töltőt kihúzod a seggéből, a legerősebb mód már el is tűnik, már csak a 2 gyengébből választhatsz.
Ebben pl sokkal jobb az alma, az ugyanazt tudja kanóc nélkül is.
Nem kell rá profil. 1 (jobb) katt az akkura. -
cs.zs.
veterán
válasz
robag93
üzenetére
Szia,
ha normál módon használod az akkut, azaz merül-töltöd, merül-töltöd, akkor nem kell az a 60-80 %-os üzemmód, hiszen akkor neked is a nagy töltöttség kell. Az a 60-80-as mód azoknak javallott inkább, akiknek mindig kanócon van a gépük, és nekik felesleges 100-on futtatni.
Az inaktív ablakok elsötétítése az oled egyik védelme + takarékosság, de nekem nem jön be, gyakorlatilag használhatatlan úgy a gép.
A my-asus-ban található villogásmentes sötétítés meg akkor kell, ha érzékeny vagy a normál sötétítés által előjövő villódzásra. Ez nem érint mindenkit, van aki látja és bántja őt, van aki nem veszi észre. -
cs.zs.
veterán
válasz
azbest
üzenetére
Az hogy gamer, nem probléma.
2021-es Rog Zephyrusnak 160 wattos a saját töltője, saját csatival, de ha az nincs nálad, C-n is felvesz töltést, 100 wattig.

2021-es Lenovo Legionnál ugyanez a helyzet, 230 wattos a téglája, külön csatin, de C-n is tölthető, a PD-jelűn. 65 wattos Uni PD töltővel is, meg a Zenbook 100 wattos C töltőjével is. Mindkét laptop.

De ettől még simán lehet az is, hogy az a TUF nem vesz fel C-n töltést. -
cs.zs.
veterán
válasz
Longeye
üzenetére
Szomorú (ha úgy le van süllyesztve)
A Kingstone oldalán kerek-perec leírják, kattintgass a 500-1TB-2TB között, és nézd a leírást
Új hozzászólás Aktív témák
- Itt a Valve GŐZGÉP — Steam Machine, mi vagy te? 🧐
- PlayStation 5
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Hardcore café
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Stratégiai biztonsággal védekeznek a dráguló memóriák ellen a gyártók
- Milyen videókártyát?
- sziku69: Szólánc.
- BestBuy topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- Olcsó laptop! Lenovo Ideapad 1 15AMN7! AMD 7120U / 4GB / 128 SSD
- Fujitsu Lifebook E780 (i7 120 SSD, 8 GB HD)!
- Lenovo Thinkpad T440 (i5 4nd, 12 GB, 120 SSD, HD)
- Üzletből, garanciával, Lenovo ThinkPad T14 Ryzen 7 Pro-4750u/16GBRAM/512GBSSD/FULLHD IPS Touch
- Lenovo ThinkPad T14 G2 i7-1165G7 / 16GB / 512GB SSD EU billentyűzet
- Ulefone Armor 33 Pro
- HP 14 Elitebook 640 G10 FHD IPS i5-1345U vPro 10mag 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- SK Hynix 32GB DDR4 2666MHz PC4-21300 laptop RAM
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

Mindig rá kell keresni a választhatókra is, és letölteni/felrakni,