- sziku69: Szólánc.
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: AMD Ryzen 9 9900X (100-100000662WOF)+ Samsung 990 PRO 2TB MZ-V9P2T0BW
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
azbest
félisten
válasz
amdboy #37394 üzenetére
Múltkor én is mx4-et tettem a gépbe (k3402za) és azt kell mondjam, hogy rosszabb lett, mint a gyári. Ahogy neten írják talán azért, mert túl híg. Bár nekem normálisnak tűnik, hogy csak annyi marad meg a procin, ami feltétlen szükséges, de valahogy mégsem az igazi. Talán a kinyomódott, megszilárdult paszta és a hőtágulás valahogy kedvezőtlen.
A lényeg, hogy cinebench r23.2 -vel tesztelgettem. A gyári pasztával 11 ezer körül adta nálam, néha elérve a 12 ezer környékét leggyorsabb módban, hidegről egy futtatásra. Az mx4 mellett pedig fokozatosan kezdett csökkenni ahogy teltek a hetek, már 10 ezer körülre jött le. Pedig direkt vettem egy friss tubussal, mert már 9 éves volt az előző maradéka
Este cseréltem Thermal Grizzly Kryonaut Extreme -re [link] és így frissen kaptam már 13 ezer feletti pontot is. A szorzókat nem engedte fel, rögtön alacsonyabbra vitte, valsz a rossz hőátvitel miatt.
Egyébként ki fogok próbálni majd, ha megjött ilyen kínai rendelésű Honeywell PTM7950 -et, ami fázisváltós paszta [link] . Nagyon istenítik redditen a gamer notikban. Hátha a fázisváltáskori nagyobb hőelvonás még segít javítani a teljesítményt. Egyébként nem is a csúcssebesség, hanem a throttling miatti teljesítmény rángatás zavar. Meg kicsit a tudat, hogy visszafogja a procit. És persze a kíváncsiság, hogy tényleg ennyit javultak-e az újabb paszták az mx4-hez képest.
Azt is észrevettem közben, hogy belenyal az akksiba is a gép teljesítmény módban és utána meg visszaveszi a proci szórzót turbózás után, ha közben akkut us tölt. Legalábbis úgy tűnik... hacsak nem a win11 22h2-ben van valami elcseszve a szálkezelésben.
-
válasz
NoOne92 #37396 üzenetére
Benne van a Winben a mód állítás, hőfokra játék alatt ott a MSI AB, vagy HWiNFO a tálcára, később látod mekkora volt a max., stb.
Maga a AC egy nagy program rengeteg szállal, ami folyamatosan megy, pörgeti a gépet, még én is észre vettem, mikor töröltem a gépről.
Én játék előtt nem állítok semmi, kiegyensúlyozott van beállítva, ha kell a plusz hűtés majd úgyis állítja a ventiket. -
NoOne92
csendes tag
Hellotok,
Ismét hozzátok fordulnék.
Régebben volt egy kis problémám az Armory Creattel.
Frissítettem azt romlott a teljesítmény s indokolatlanul pörgött a venti meg dolgozott a CPU is mellé.
Nagy nehezen rendszer visszaállítással megoldottam a dolgot s azóta se frissítettem az Armoryt. Ennek már legalább 3-4 de lehet 5 hónapja is.
Okoz valamit, hogy régebbi verziójút használok?
( Még a hőfokot írja ki nem a CPU Mhz értékét. Mert frissítés után már sajnos azt írta ki aminek értelmét nem láttam... ) -
cs.zs.
veterán
válasz
sharp4 #37385 üzenetére
Nem, én nem tudok róla, nem ismerek ilyet.
Én Zenbookomban sincs ilyen lehetőség, de nekem nem is kell, és a Legionban is kikapcsoltuk (pedig ott lehetne).
Korunk pestise az adatbiztonság. Mi a bajod azzal, ha gombnyomásra ujjlenyomatot olvas, és csak a megengedett emberkéknek mutat majd bármit is? -
II.Démonlord
tag
Köszönöm. Sajnos a 380 felettiek már nem abban a kategóriában vannak amennyit most rá lehet költeni. Igen, valószínűleg marad a Lenovo gép.
De így már értem miért volt a korábban linkelt Asus az egyik nagy műszaki áruház már 270ért is. -
cs.zs.
veterán
válasz
II.Démonlord #37376 üzenetére
Abban a boltban bal oldalt a kék sávoknál tudsz szűrni.
Kiválasztottam, hogy ASUS, és legyen benne dedikált GPU 4-6-8GB memóriával.
Kezdj el lefelé tekerni, és nézd a kijelzőket.
384.900 Ft-ig le kell tekerni, ott kezdődik az első olyan RTX-es ASUS, amiben már jó kijelző van. Aztán 394.900 a következő, 400nit 100%sRGB K3500PC.
LinkHa nem ragaszkodsz az ASUS-hoz, akkor 400.000 Ft alatt nagyon jó ár/érték-arányú masina a Lenovo Ideapad 5 Pro 16, nagy felbontású minőségi kijelzőkkel, jó belsővel, nagy akkuval, 16GB szupergyors DDR5 rammal, ami sajna nem bővíthető tovább.
Ha tehát a 16GB elég, akkor itt van pl ez, vagy win11-gyel ugyanez, de árukeresőn szét kell nézni, mert máshol is kaphatók.És mit szólsz pl ehhez? 300nit, 100%sRGB, 165Hz, RTX3050Ti, 320.000 Ft...
Jó, hát nyilván nem egy Legion, vagy ROG FLOW X16, vélhetően véknyabb anyagból, visszafogottabb teljesítménnyel is, stb, de pont annyival olcsóbb is. -
amdboy
senior tag
Sziasztok! Adott egy Asus rog gl702vs noti amiben ezek az alkatrészek vannak:
Processzor: i7 7700HQ
Ram: 24gb ddr 4 2400Mhz
Videokártya: Gtx 1070
Nemrég lett takarítva és pasztázva is, viszont játék során a proci hőmérséklete 90 fok alá nem akar menni. Programmal kikapcsoltam a turbó funkciót akkor 5-10 fokot ugyan esik a hőmérséklet, de nyilván akkor meg a teljesítménye gyengébb. Mennyire normálisak ezek a hőfokok? -
azbest
félisten
válasz
sharp4 #37375 üzenetére
ha a fedél alatt van, akkor nehéz lesz egnyomni.
Ha arra gondolsz, hogy dokkokon szokott lenni külső power gomb, az sajnos gyártóspecifikus. Úgy tudom jelenleg még nincs egy szabványos megoldás rá, ami univerzális lenne. Így, ha valami más gyártó type-c dokkolójával használod, akkor valsz a power gombra nem fog reagálni azon. -
cs.zs.
veterán
válasz
II.Démonlord #37376 üzenetére
Alakul, kezded kapizsgálni, ez meg már a jelenlegi csúcs kijelző
Vivobook S14-S15-ben nincs dedikált GPU,
Vivobook Pro-ban van, és Zenbook Pro-ban lehet.
Mind készül többféle kijelzővel is. -
sharp4
őstag
Sziasztok!
Asus laptop esetében van arra lehetőség, hogy felnyitás nélkül lehessen a power gombbal elindítani a laptopot?
-
cs.zs.
veterán
válasz
II.Démonlord #37373 üzenetére
Jó a belseje,
a lehető legtöbb dolgot megpróbálják belezsúfolni a relatív kis házba. Nyilván csak viszonylag kis hűtőfelület fér oda, ezért vissza kell fogni a konfigot pl 45W(CPU) + 45W(GPU)-ra. Valahol itt vannak az értékek. Ha ettől nagyobb kakaó kell, akkor nagyobb hűtés, azaz nagyobb ház, TUF, ROG, stb.Többféle kijelzővel is készül, a lehető legfakóbbra böktél rá.
Szigorú magánvéleményem az, hogy 310.000 Ft-ért nem szabad 250 nites 45% NTSC gépet választani.250nit 45NTSC / 62sRGB a legalja (ez is az)
250nit 72NTSC / 100% sRGB a legkisebb vállalható
300nit 72NTSC / 100sRGB már kitűnő, szép
400nit 72/100 odavág
400nit DCI-P3 = leülsz a gyönyörtől (és csak nézed, és nézed)310.000 Forintnál az első kettőt hagyd ki,
az alsó 3-ból válassz, olyan legyen a gépben -
II.Démonlord
tag
sziasztok,
A VivoBook Pro 15 sorozatról mik a tapasztalatok, vélemények?
Egész pontosan ez a típus lett nézve most ASUS VivoBook Pro 15 M6500QC-HN095 -
azbest
félisten
válasz
RevarS #37364 üzenetére
Nem lehet, hogy a billentyűzet hibás és amikor működik a hotkey service, akkor a beragadt gomb vagy tévesen értelmezett gomb kombináció miatt alszik be?
A win képernyőbillentyűzet nem mutat valami beragadt gombot? Vagy pont egy spéció funkció gomb romlott el.cs.zs. Azért nem így szokták az akku hiányát kezelni a gépet. Visszaveszik alacsony órajelre a procit áltlalában. Van amelyiknél nagyobb tápegységgel akkor is tud menni max teljesítménnyel (gamer gépnél már ez lehet nem megy).
-
FattyDove
őstag
Lehet valahogy kalibrálni az Asus laptop OLED kijelzőjét? Vannak színek (tipikusan a piros), ami olyan szinten túl van tolva, mint pl a Samsung telefonok Vivid módja.
Az a baj, ezt megmutatni sem tudom, mert a te kijelződön ugye más lesz
-
cs.zs.
veterán
válasz
RevarS #37364 üzenetére
Mindig a gyári a jobb, tartósabb. (kérdés hogy mennyivel kerül többe, meg hogy megtartod-e a gépet)
Itt van az Asus alkatrészboltja, megtalálsz benne mindent,
aztán itt van egy kitűnő bolt, minden létező márkához gyári akkuk, fele/harmadáron (+ugye magyar vám/áfa, ilyesmik),
kis hazánkban pedig pl az Intercell egy jó megoldás, de biztosan van más is.
Cikkszámot tudod (C41N1731), gugli a legjobb barátod, meg az árukereső, meg az olcsóbbat.hu, meg az árgép... -
RevarS
csendes tag
Na jó
Akkor ha letiltom a ASLDR Service folyamatot rendszerindításnál akkor nem kapja meg max teljesítményt amire képes és azért nem áll le?
Bocsi akkor a hülye kérdésemért, de ezt szervizben nem mondták meg ahol tisztítattam.
Egyébként eredeti ASUS-t érdemes venni vagy van occó de jó akksi? -
cs.zs.
veterán
válasz
RevarS #37362 üzenetére
baszki...
szopatsz itt mindenkit
Ha nincs benne akku, akkor nincs mit keresni, megvan a baj
Az akku egy puffer. Amikor pillanatnyilag épp nagyobb teljesítményre van szükség, mint amit a tápegység folyamatosan adni tud, akkor azt kiveszi az akkuból a rendszer. (aztán vissza is tölti). Neked most nincs "puffertartályod". Amikor egy pillanatra nagyobb energia kell, mint ami van, azt nincs honnan elővenni, és már ki is kapcsol a gép...
Lécci ne légy... (nem írom ide)
Használd azt az eszközt rendesen, ahogy gyárilag megalkották, AKKUVAL! Jó akkuval. -
RevarS
csendes tag
-
cs.zs.
veterán
válasz
RevarS #37360 üzenetére
Szia,
a távolból csak tippelni lehet, de ha hirtelen elalszik, ...
nekem akku hibának tűnik. Energiaséma szerkesztése/teljesítmény beállításoknál megnézném, bizonyos töltöttségnél be van-e állítva, hogy aludjon el. Ezt mindenképp kikapcsolnám, hogy soha ne lépjen alvó módba, és ne is hibernáljon, stb.
Szétnéznék itt,
mit akar csinálni alacsony töltöttségnél, mit tekint alacsonynak,
mit akar csinálni kritikusnál, mit tekint kritikusnak, stb.Tesztelném az akkut is
üdv
Zs -
RevarS
csendes tag
Sziasztok!
Azért hozzátok fordulok segítségül, mert szerintem nem hardveres hanem inkább szoftveres hibám van és azért nem vinném szervízbe. Hátha valaki tud segíteni.
Egy GL504GM típusú laptopról lenne szó.A problémám az, hogy játékok vagy 3D tervezés közben egyszercsak gondol egyet, és alvó üzemmódra vált. Bekapcsoló gomb megnyomásával megjelik a boot screen az ROG logóval utána Windows belépésnél onnan folytatódik minden ahol leállt.Azonban hogyha az msconfig-ban a Szolgáltatások fül alatt letiltom a ASLDR Service folyamatot rendszerindításnál akkor nem csinálja ezt a problémát. Azonban ha ez le van tiltva pár dolog pl. a Hotkeys nem működik. Az lenne a kérdésem, hogy esetleg milyen megoldás van erre? Windows teljes újratelepítése után is fenn áll ez a probléma. Sőt a Windows újratelepítése után programozó rokonom telepítette az összes hivatalos drivert meg ami az asus.com-on letölthető dolgokat. Már ki is takarítattam a gépet nem-e koszos esetleg és nem jó a hűtése, illetve új M.2 SSD is lett bele véve, mert szervízbe azt mondták ez is hiba lehet. 2022 őszén vettem használtan ezt a gépet és utána kb fél évig nem volt vele probléma utána az egyik napról a másikra valami lett vele. Azonban vannak játékok amik jobban futottak a hiba elött (pl. a GTA V rendesen van hogy belaggol) és még az lenne a kérdésem, hogy nem-e azért mert az a szolgáltatás ki lett lőve?
Köszönöm a válaszokat előre is!A gép spec:
CPU: Intel Core i7 8750H
GPU: GTX 1060 mobile 6GB
RAM: 16GB
Tárhely amin a windows is van: Samsung 980 1TB M.2 SSD -
amdboy
senior tag
Sziasztok. Létezik valahol olyan ahol db-ra árulnak billentyűt? 1db leesett a notimból és csak ezért nem vennék egy full billenytűt. Köszi a válaszokat
-
HartgeH3-2.8
addikt
válasz
Metacska #37349 üzenetére
Az 3 db automata mód ami a teljesítményszabályozást illeti. A ventik fordulatszámát tudod manuálisan befolyásolni hőmérsékletnek megfelelően (bár szerintem egyébként ha baj van a rendszer, mindenképp felülbírálja) Az Armoury Crate programon belül lehet "manuális" ventiszabályt alkalmazni, akkor és úgy pörög ahogy te mondod meg neki.
Hasonló mint az MSI Afterben. Egy ideig én is használtam nem rossz megoldás. Holnap lefotózom, de szerintem simán megtalálod addig
-
WNorbert85
tag
Részletfizetés miatt veszem onnan
-
azbest
félisten
válasz
WNorbert85 #37351 üzenetére
gondolom, ha ugyenez a model [link]
elvileg az: TP3402ZA-KN008WA részletfizetés miatt veszed telekomtól?
Lehet digirpimenél van olcsóbb változat is is ilyen inteles flipből ha egyben fizeted [link]
az amd 5600h és 5800h változatból meg 300 körül is van (nem flip és touch, nem tb4-es, 14 és 15 colos kijelzős) . -
Gubu0101
veterán
válasz
Metacska #37349 üzenetére
Nekem perfomance + ultimate modban van.Ha jatszok,csak akkor porognek a ventik,bongeszesnel vagy filmezesnel semmi hangja,sajnos a teljesitmenynek megvan az ara.Ha jol emlekszek,van lehetoseg a myasus alkalmazasban is allitani valamit a ventikel kapcsolatban,csak most nem tudok ranezni.
-
Metacska
aktív tag
Sziasztok,
Van egy ASUS ROG Strix G731GU gamer gépem. Az Armory Crate-ben (illetve dedikált gombbal a billentyűzeten) tudom 3 állásban (Silent - Performance - Turbo) állítani a maximális GPU és CPU teljesítményt, ilyenkor a ventik is őrülten elkezdenek dolgozni.
Van itthon egy Acer Nitro is és szöget ütött a fejembe, hogy ott a teljesítmény szabályozás a terhelésnek megfelelően automatikus, nem kell gombokat nyomogatnom attól függűen, hogy webböngészek vagy játszok. Az ASUS Rog szériánál nincs erre megoldás?
Köszönöm!
-
azbest
félisten
válasz
WNorbert85 #37346 üzenetére
nekem nem jött ki különbség. Amikor vettem, még sok hw infó program összevissza mutatta a memória csatornákról az értékeket, nem ismerte elég jól a 12 gen rendszert. Először arra gondoltam, hogy talán nem dual channel a gyári pár sem, de azóta már úgy jelzik a frisebb programok is.
Gyárilag is kicsit lassabb sebesség értéket adott ram teszt a 2x8 -ra, mint amiket más gépeknél találtam 3200-as ramnál. Részben azért is lehet, mert cl22 -esek. Részben azért, mert az integrált 8as és a külön 8as is a kicsit lassabb, de helytakarékosabb szervezésű 4 chipes megoldást használja [link].
Ez az integrált [link] ez pedig a vele kapott modul [link]
Én pedig egy ilyen 32-est tettem be, mert az ősszel ez volt vállalható áron, akkor nagyon fenn voltak az árak. G-Skil-Ripjaws-F4-3200C22S-32GRS [link]
Most talán ez van jó áron [link]Ezek nem gamer gépek, szóval a takarékosság és throtthling visszafogja a csúcssebességet.
-
azbest
félisten
válasz
WNorbert85 #37336 üzenetére
ha jól tudom az átfordítható zsanéron és touchon kívül ez teljesen ugyanaz, mint nekem a k3402za. Én 16GB ram kiszereléssel vettem, 8 forrasztott + 8 modul.
Próbálgattam, hogy a gyári 8+8 és a bővítés utáni 8+32 közt van -e különbség és nem igazán sikerült kimutatni. -
cs.zs.
veterán
válasz
Joker88 #37337 üzenetére
Szia,
a bővítő-slotokban történő bővítés soha semmilyen laptopban nem volt tilos. Pontosan azért van benne, hogy igény szerint alakítsd a gépedet.
Ott van még a tisztítás is. Minden laptopot illik szétszedni legalább évente 1x, és kifújni belőle a port. Ehhez is le kell bontani az alját.A leragasztott, matricás csavar, amit említesz, az a hűtésen szokott lenni, és az más tészta. Azt valóban nem illik bántani. De manapság már az sincs minden gépben.
-
Joker88
őstag
válasz
WNorbert85 #37338 üzenetére
mikor nekem sikerült a 8-ról 12Gb-ra bővíteni, (a gyári 8hoz vettem 4es kiszerelést) , itt azt tanácsolták,hogy legközelebb 8-ast rakjak bele a Dual Channel miatt..
[#35181-es hozzászólás] -
Joker88
őstag
válasz
WNorbert85 #37336 üzenetére
majd nézd meg a szerződést.. mert lehet hogy ha megbontod a notebook hátulját a memória-bővítéshez,ugrik a garancia..
vagy esetleg, az egyik-másik csavar le lesz "ragasztva" kis papírcikkel, aztán ha szervízbe kerül a gép valami okból,egyből látják hogy meg volt bontva a gép..
kérdésedre válaszolva, memóriából sosem elég(attól függ mire használnád,amúgy..)
-
WNorbert85
tag
Sziastok, jövő héten érkezik az alábbi laptop
Asus Vivobook S 14 Flip TP3402ZA [link]
Ehhez keresek ramot bővítéshez. Milyet ajánlotok hozzá ? 8 vagy 16gb ?
Köszönöm
-
bodorjanos
aktív tag
Köszi a hozzászólásokat hűtőpaddal kapcsolatban!
Az általam linkelt olcsó dyrast azért megvettem a biztonság kedvéért a meleg napokra, de különben a megemelése a gépnek is nagyon sokatt javított a hűtési teljesítményen.
Most szembesültem vele, hogy már elmúlt 1 éves a gép... -
azbest
félisten
válasz
coleen #37331 üzenetére
bár vivobookról, de a kiosztás nekem nem vészes. Gyakorlatilag csak az enter alja helyett felette van. Picit szokni kell, hogy kisebb az enter (ahogy az ansi kiosztás, de mégis magyar elrendezéssel, hosszú í a normál helyen van).
Oled beégés csak akkor lehet probléma, ha folyamatosan nagy fényerővel használod és látszik a tálca, de ahogy írták eleve van pixel eltolós védő módja, ha fel van telepítve a myasus és minden driver.
Arra figyelj, hogy a ram nem szokott bővíthető lenni zenbooknál, nehogy túl kicsi legyen.
-
coleen
aktív tag
Sziasztok,
Nagyon tetszenek a Zenbook-ok, kacérkodom a gondolattal, hogy vennék, két kérdésben szeretnék tapasztalatot kérni:
- OLED kijelző hajlama a beégésre,
- teljes Enter hiánya, emiatt az Ű betű máshol van.Mennyire kell tartani a beégéstől és mennyire zavaró a kompromisszumos billentyűzet?
Üdv,
Coleen -
angolion
újonc
Sziasztok, egy ilyen: ASUS VivoBook S15 X560UD-BQ014 notebook milyen áron mozoghat most? Alig használt újszerű állapot, Asus táska.. Előre is köszi!
-
bodorjanos
aktív tag
-
azbest
félisten
válasz
xXxian #37324 üzenetére
WD Drive Utilities van aki szerint segít [link]
Btw, múltkor láttam én is, hogy van ingyenes Acronis True Image for Western Digital progi, ha van WD háttértár a gépre kötve. Nekem külső m.2 usb keretben van és arról futtatok egy windows. Kb fél óra alatt átklónozta a belső 500-as ssd-ről a másik 10Gbps usb-re kötött ssd-re a meglévő rendszert. Backupnak sem utolsó. De majd át akarom cserélni az vivobookban az ssd-t nagyobbra.
Más:
Érdekes, hogy szerintem az ssd-n lévő réz fedél hátsó oldalán lévő hövezető pad szerintem hozzá sem ér az ssd-hez, mert az olyan vékony. Bár lehet csalóka, mert az m.2 kártya két végén vannak chipek, a közepén üres. De nem láttam lenyomatot sem rajta ahogy megnéztem múltkor. Érdekes, hogy teljesen az alaplapra simul a gyári ssd. Nem tudom, hogy minden ssd-nek kötelező-e, hogy egyetlen alkatrész se legyen a hátoldalán.A vivobookban lévő micron 2450 -hez az ssd gyártó oldaláról le lehet tölteni toolt és drivert, amivel ram bufferelés és más módok is bekapcsolhatók lehetnek. [link]
-
xXxian
senior tag
Az eszköz illesztőprogramjai nincsenek telepítve. (Kód: 28)
Nincs az eszközzel kompatibilis illesztőprogram.
Az eszköz illesztőprogramjának megkereséséhez kattintson a Frissítés gombra....korábban az egy meghajtót kettőnek látta. Most egy meghajtót lát, de nem kapcsolódik
-
-
Kapanyél
őstag
válasz
GoodSpeed #37318 üzenetére
Szinte mindig. Nekem üresjáratban is folyik ki belőle a láva szép lassan (i9-11900H + RTX 3080). Silent módban használom, ha leveszem a hűtőpadról, úgy alig langyos és bőven elég a teljesítménye is.
Az enyémben 3 venti van és szabadon fölpattinthatók az alján bárhová, így célzottan a nyíláshoz lehet irányítani a levegőt. Talán Cooler Master… -
válasz
bodorjanos #37312 üzenetére
Ti szoktatok hűtőpadot használni a notesz alá? Állandóan használom alatta és nincs túlmelegedés:
-
azbest
félisten
válasz
Nekem az i7 változat van. A melegedés attól függ, hogy mi megy rajta. Üresjáratban, netezés közben nem különösen forró. Szemből jobb oldalra egyébként az ssd van, annak van két földelés tappancsa, ami hozzáért az ssd réz fedeléhez és visz át meleget.
Az alján le van ragasztva valójában az "alul nagy hűtőnyílás". De ez direkt ilyen.
Szemből a képernyő jobb alsó részénél van légbeszívó nyílás, valamint a két hangszóró nyílásnál és a gép alján a venti nyílása. Ezekkel mozgatja át a levegőt. Szerintem ezért nem érdemes leszedni a perforált matricát az aljáról, mert akkor lehet nem mozog a levegő mindenütt. A kifújás meg a szemből balra vizszintesen a ventinél a a képernyő bal aljánál történik. Lecsukott fedéllel ezért kicsit jobban melegedhet.
Korábban mutattam a belsejéről képeket [link] [link]Érdekes, hogy lehet az artic mx4 rosszabb, mint a gyári paszta. Vagy csak most melegebb az idő, de kicsit gyengébb pontokat kap cinebench tesztekkel, mint régebben. Jobb gap padot is rendeltem most a korábbi helyett. Működik, de talán lehetne jobb.
Egyébként fektettem kb 2mm-es gap padot a hőcső fölé, hogy hozzáérjen az alján lévő fóliához. Nekem ez kellett ahhoz, hogy a cs:go ne szaggasson be - valsz túlságosan le-föl ugrál a teljesítmény és melegedés alapból, így viszont nagyobb a hőtömeg. Cserében a gép alja sokkal melegebb, mert oda is vezeti a hőt.
A venti melletti részre viszont nem érdemes tenni. Kipróbáltam és attól romlott a teljesítmény - mert ott is fújja a levegőt amúgy, nem csak a bordás oldalán át.Nekem egyik asztalon ilyen van alatta, hogy rendesebben kapjon levegőt a ventije. [link]
A másikon ilyen, de itt pont a ventire esik a támaszték, szóval lehet nem ideális. [link]
amikor vettem még mindkettő 4 ezer körül volt. -
válasz
bodorjanos #37314 üzenetére
Majd kiderül.
-
bodorjanos
aktív tag
válasz
Mikulásbá #37313 üzenetére
Kipróbálom, ha hazaértem!
Eddig silent mód+stahl juci könyvével megemelt fenékkel jól működött
A standard módra ha állítom akkor jobban pörög a venti is. Gondolom ez érezhető azért.
Szív annyi több levegőt így a venti, hogy az SSD-ről és a RAM-ról is elszívja a meleget? -
válasz
Na Silent módban használt, állítsd a közepesre, a zsanér felőli alját emeld meg 2 db ásványvizes kupakkal, ennyi, nem kell több.
-
bodorjanos
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy ASUS VivoBook K3402ZA i5-12500h-s procival és egy légkondi nélküli tetőtér 28-29 fokos levegővel.
Tegnap csendes módban (vagy mi is a neve a myassban) volt a notebook és olyan szépen átmelegedett a ház, hogy csak na. Sima asztalon volt, nem emeltem meg egyáltalán a fenekét, de azért így is jobban kéne hülnie szerintem. 1 éves a gép, alul nagy hűtőnyílással végig az alján.
Ti szoktatok hűtőpadot használni a notesz alá? Vagy azzal is segítenék, hogy a súgó/csendes módot elfelejtem és nagyobb venti fordulat mellett talán jobban hűl a gép? Bár az egész ház melegedett, így lehet kéne hűteni a kicsikét egy paddal?
Egy ilyesmit lehetne venni itt a közelben, de nem derül ki számomra, hogy ez szív, vagy fúly:
https://euronics.hu/notebook-huto/dyras-gs-lc2083b-gaming-laptophuto-p274712
Ha szív, akkor a venti ellen dolgozna, ha fúj talán rásegítene, hogy a házon keresztül is kicsit hűtse a gépet.
Érdemes lehet benevezni egy ilyenre vagy felesleges? Kéne azért nyáron is használni a gépet, de így azért féltem kissé extra hűtés nélkül.
Konkrét hőmérsékletet nem néztem, csak most eszembe jutott, hogy léteznek hűtőpadok is a világban
-
xXxian
senior tag
Sziasztok!
Zenbook az áldozat. Eddig semmi gondja nem volt a rádugott 2,5" WD külső vinyóval, most lefagy tőle. Az intéző is, a Total Commander is, a MyAsus is... Ötlet?
-
-
azbest
félisten
válasz
FattyDove #37300 üzenetére
melyik szériás gépet... azt láttam hogy digiprimenál is talán drágább a fekete
viszont meglepő módon teljesen egy árban adják a ryzen 5600h és 5800h procisokat. [link]
A feketén észrevettem, hogy a kijelző peremény lévő kis gumi csíkok hajlamosak port felszedni és a megkoptatják a műanyag részen a bill körül. A vivobook s -nél valsz hasonló árnyalatos anyagában színezett műanyag van
-
cs.zs.
veterán
válasz
FattyDove #37302 üzenetére
nemtom, túl rég volt
vmi mém az isNem volt gagyi, szerettem. Minőségi kijelzője is volt, és brutál hangja is. Semelyik másik laptopunkkal nem szólnak úgy a fülesek, ahogy az szólt. Volt egy gyári segédprogramja, az AUDIOWIZARD, a többi gépünkre nem jön le, mert "nem kompatibilis"
2020 májustól 2022 aug vagy szeptemberig volt meg, eladás előtt készültek a képek. Munkatársam lánya vette meg egyetemre, ő is szereti.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Wuthering Waves
- OTP Bank topic
- Milyen légkondit a lakásba?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Xiaomi 16: önfejlesztés önfotós oldalon
- OLED monitor topic
- BestBuy topik
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Jól néz ki a világoskék iPhone 17 Air
- Nők, nőügyek (18+)
- További aktív témák...
- HP PROOBOOK 445 G10 ELADÓ
- Dell 3520, 3530 eladó! Magas minőségben felújítva, 1 év garanciával, számlával
- Nagyon szép állapot!! MacBook Air i5-5250U 4GB DDR3 125GB SSD 13 hüvelykes - 2015 eleje
- P14s Gen5 14" FHD+ IPS Ryzen 7 PRO 8840HS Radeon 780M 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- ASUS ROG Zephyrus G14
- Eladó egy XMG P406 laptop
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- Felújított laptopok számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- Apple iPhone 13 / 128GB / Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia / 89% akku
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest