- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Drivv: Prehistorik 2 - Retró Játékpercek! 1. rész
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bkrisz9
őstag
válasz
SybenX #25199 üzenetére
Ennyiért nem szabad gépet venni. Az összes egy kaptafa. Rossz minőség, rossz kijelző (fejfájós, rossz színek, betekintési szög stb),rossz billentyűzet a hw-ről ne is beszéljünk. 120.000 alatt csak használt üzleti gépet érdemes venni. Keresztbe nyelik le ezeket erőben és minőségben is. Ha mindenképp új kell akkor 120-ért Fujitsu A514. Ha semmiképp nem tudod kitolni a keretet akkor valami DELL-t keress a jó garancia miatt.
Továbbiakért a milyen notebookot vegyek topicba töltsd ki az összefoglalót és megtalálják neked a legjobb megoldást (bár arra ne számíts, hogy mást mondanak mint amit én mert senki se fog az említett fuji alatt semmire se bólogatni).
-
SybenX
őstag
Sziasztok!
Mi a vélemény a következő notebook-ról? ASUS X751MA-TY221D Filmezésre,böngészésre lenne használva.Mennyire megbízható a márka ebben a kategóriában? -
djstavross
tag
Sziasztok!
Mielőtt még bármit is csinálnék szeretném kikérni a véleményeteket, tanácsotokat. Adott egy ASUS X554LJ laptop win8.1-el! Kezdetektől fogva telepítés után a rendszer néha belaggol. Akár a kezdőképernyőn, de előfordult, hogy a kurzor is. Továbbá a merevlemez felpörög, leáll, felpörög, leáll... A HDD Sentinel semmilyen hibát nem jelez (mondjuk nem is örülnék neki 4 hónapos laptopnál) , ezért nem tudom, hogy mi lehet a hiba.
Tapasztalt már bárki hasonlót?
-
Stewe7
csendes tag
Helló mindenki,
nemrégiben vásároltam egy "régi", de viszonylag normális Asus N56VM-S3052V típusú notebookot.
Minden kifogástalanul működik,
játszok (GTA V),
videót szerkesztek (Sony Vegas),
tehát hardverileg ki van használva és ebből szűrőm le azt a tényt, hogy nincs semmi baja.
Jelenleg Windows 10-el használom és jobban utána néztem, hogy billentyűzetvilágítása is van, de nem működik. Előhozni nem tudtam az FN+F3 illetve F4 gombokkal, a driverek felrakása után sem.
Nagy a valószínűsége annak, hogy elromlott vagy csak nem barátja a Win10-nek?
Előre is köszi! -
MightyEagle
csendes tag
válasz
MightyEagle #25194 üzenetére
Használtam win xp-t,7 et,8 at,egyik se tetszett.2 éve Macet használok.Most szükség lett volna egy Windows-os gépre,és ez lett belőle.Mindenféle belepiszkálás nélkül letöröltem a rendszert.
Telefonokon miért tudják eldugni a recoveryt?Gépen nem lehetne?
Ja és azt mondta a bolt,hogy azért nem reagált semmire órákon át a gép,mert a fedél lehajtásánál,és a bekapcs gombnál is az alvó állapot volt megadva.Érdekes hogy bármelyik gép visszakapcsolt egy gombnyomással,csak ez nem.Legalább 10 levelet írtam a gyártónak.Azt mondták,hogy csak a boltban reklamálhatok.Mentem a boltba,azt mondták csak a gyártónak írhatok.
És szépen elhúzták az ügyet,már nemcsak a 3 nap,de lassan az 1 hónap is eltelik -
MightyEagle
csendes tag
Személyesen lett véve November 19-én,pénteken.Szerdán írtam nekik hogy nem jó.Azt mondták a 3 nap miatt visszavennék,de mivel nincs rajta a recovery,így nem veszik vissza.Azóta húzódik az ügy.
Nem lehet újrarakni,termékkulcsot nem fogad el,mert csak azt írja ki,hogy azt az adathordozót tegyem be,amin az eredeti fájlok vannak.De letörölte a recoveryt,vagyis nem tudom belerakni. -
Raruh
tag
válasz
MightyEagle #25192 üzenetére
Szerintem tedd újra a rendszert, üsd be a kapott serialt, és friss winfossal vidd be nekik, hogy elállsz a vásárlási szándékodtól. Vagy cserélniük kell a gépet, vagy visszaadni a pénzedet. Nem zavarhatnak el másra kenve a dolgot. Egyébként hogyan vásároltad a gépet? Személyesen, vagy rendelve lett? Ez a határidők szempontjából fontos lenne.
-
MightyEagle
csendes tag
Sziasztok!Van egy nagy gondom.
OS X és Ubuntu mellé úgy döntöttem beruházok valami Windowsra is. Asus T200-as Hibridre esett a választásom.
Már az első nap kijött a hiba,hogy alvó állapotból sehogy nem akart vissza jönni.Semmibillentyűkombinációra,semmi nyomkodásra nem reagált,továbbá a töltő nemcsak hogy forrósodott,de nagyon zúgott is.Visszavittem,elismerték,hogy a töltő hibás.A nem reagálásra azt mondák,hogy semmi baj,csak mivel az energiabeállításokat elnyomtam,azért nem reagált semmire,de mikor megkérdeztem,hogy akkor ők hogy keltették életre,már semmit nem mondtak.Én inkább arra gyanakodtam,hogy a töltő okozott valami zárlatot,mert a töltőt kicserélték,és azóta semmi ilyen gond nincs,de a zárlat okozhatott meghibásodást is,ami miatt én az egész gépet cseréltem volna,de nem lehetett,ugyanis:
A windows frissítése közben a gép letörölte a recovery-t.Elmondta a bolt,hogy nem veszik vissza,mert tönkre tettem az egész windows-t,viszont a szakszervíz készségesen megcsinálja nekem-9 ezerért.3 napos volt ekkor.
Mérges is lettem,hogy eddig volt már dolgom mindenféle OS-el,mégse rontottam el,ezt meg tönkre tettem,ráadásul úgy,hogy nem tudom hogy tűnt el frissítéskor a recovery.
Ma kiírt egy üzit,hogy kevés a hely,vagyis legyek szives a rendszer visszaállításához szügséges fájlokat törölni.
A lemezkarbantartó ki is jelölte nekem.Felvilágosítást nem kaptam arról,hogy ha előre van telepítve az OS,akkor mit kell vele csinálni,a lemezkarbantartó autómatikusan törölni akarta a Recovery-t,akkor mi az,hogy pénzt kérnek azért,hogy megcsináljanak egy olyan dolgot,amit a gép magától is elrontott volna?
A bolt azt mondta,reklamáljak a szakszervíznek.A szakszervíz azt mondta,csak a boltnak lehet reklamálni.
Szerintetek hagyjam a fenébe az igazság keresését,vagy forduljak máshova? -
Peterson_
addikt
Hoppá!
"Tisztelt Ügyfelünk,az .. szàmon leadott készülékének javìtàsa elkészült.
Kérjük fàradjon be a készülékéért.
Üdvözlettel: FixDirect Kft."-Ez gyors volt
Kár, hogy nem tudok bemenni érte a meló miatt... -
Peterson_
addikt
válasz
fakeseries #25186 üzenetére
Van erre külön topik:
"milyen SSD-t vegyek?" néven.
Ott elég jól útba tudnak igazítani.
Nekem egyébként egy 120GB-os 850 evo dolgozik a notimban, kellően gyors, és elvileg elég megbízható is, valamint az ára sem volt vészes öt év garival. -
steelsec
aktív tag
válasz
fakeseries #25186 üzenetére
Samu 840 evo-ját érdemes kerülni, de ezen kívül csak anny ihogy inkább az újabb chipeseket érdemes keresni. De a samu 850 már pl jó.
-
fakeseries
csendes újonc
K501LX-be milyen ssd gyártótól érdemes venni?
-
Peterson_
addikt
válasz
steelsec #25183 üzenetére
Igen, ki, de mint mondtam, nekem vásárláskor külön plusz szolgáltatásként lett beszerelve, és erről számlám is volt.
Ha házilag csinálod, akkor elvileg szerviz előtt vissza kell állítani az eredeti állapotot.
Gergosz2:
-Ne is mondd, elég egy kicsit túlhúzni, vagy pontatlanul rátenni a csavarhúzót, és máris látható kopás lesz a fejeken.A hűtést leszedve viszont érdekes módon ilyet nem tapasztaltam, bár az is igaz, hogy ott már-már szöszölősen óvatos voltam.
Annyi, hogy van egy matrica az egyik csavaron aminek nem szabad sérülnie de egy csipesszel gond nélkül le tudtam szedni, majd vissza is ragadt ahogy kell. -
Peterson_
addikt
válasz
Gergosz2 #25178 üzenetére
Szia!
Nem szóltak egy árva szót sem amikor bevették.
Az SSD miatt paráztam, de üzletben számlával volt beszerelve, szóval az sem gond.
A memóriát bővítettem otthon, meg néhányszor kipucoltam(sőt, ugye újra is pasztáztam), de maximum annyit láthatnak, hogy a burkolati csavarok fejei kicsit kopottabbak.
Én nem gondolom, hogy ebből baj lenne, de majd kiderül, ha visszakapom. -
Sordoran
addikt
válasz
molnartibor #25179 üzenetére
2242 és 2280 megy bele elvileg, szóval igen, jónak kell lennie.
-
molnartibor
tag
Sziasztok Asus K501-be jó ez az SSD?
https://www.pcx.hu/termek/adata-128gb-asp900ns38-128gm-c-ssd-meghajt--52721
-
Peterson_
addikt
válasz
steelsec #25174 üzenetére
Jó, hogy írtad.
Én is gondolkodtam már plusz hűtésen, illetve azon, hogy lenne-e egyáltalán értelme a szellőzők kialakítása miatt....Ezek szerint nem.
Még jó, hogy nem rendeltem semmit feleslegesen.Más:
-bár egyelőre jöjjön vissza a gép a szervizből.
Múlt hét kedden adtam be, ami még nem egy nagy idő, viszont pénteken kaptam csak mailt a szervizbevételről. -
NTonee
veterán
jól teszed, nem minden gépnél van értelme kifejezetten hűtőt venni. Ha magasabbra kerül a gép, akkor nincs, ami lefogja a mini szellőzőt, amit ezeknek a gépeknek az aljára vágnak, könnyebben áramlik a levegő. Igényesebb megoldás lehet a notepal u3 a ventik nélkül, én ezt használom.
-
steelsec
aktív tag
-
Dapro
senior tag
Itt teszem fel a kérdést mert, noti hűtős topik nem nagyon pörög. x550jk alá milyen hűtőt raknátok? így néz ki.
-
Pocok256
veterán
válasz
Don't Panic #25170 üzenetére
Ha hardver nem lenne elég szívas akkor kapsz egy tejfölös köcsög minőségű házat is mellé a h*lyenek megeri mindenki más inkább kerülje.
-
Gergosz2
veterán
válasz
Don't Panic #25170 üzenetére
Semmire.
Egy tabbal jobban járnál, mert egy asztali OS-hez kevés ez a HW.
-
Don't Panic
senior tag
sziasztok mi a véleményetek ASUS EeeBook E403SA-ról?
64GB eMMC mennyire para?
Intel Pentium N3700 mire elég a valóságban?
köszi
-
Raruh
tag
Üdv!
Újra megpróbálkoznék gyógymódot találni a problémámra, [itt] a régi hsz a hibaleírással.
Közben sikerült a hibajelenségről videót készítenem: [YT vidió] Sorry a hihetetlenül rossz minőségért, úgy gondoltam, hogyaz 1080p csájníz kam jobb videót fog készíteni, mint a 8MP telefon kamera, de tévedtem.Szóval a hibajelenség, ahogy a videón is látható: Leállítás helyett a gépezetem valami fura módon teszi magát használhatatlan állapotba, nem hibernált, nem alvó, ez tényleg olyan, mintha leállna, de mégsem. Kérdezni szabad, még válaszolok is!
-
NTonee
veterán
válasz
balian2x03 #25165 üzenetére
Nem ennyire szigorú a dolog, hogy csak a G551JW géphez valót szabad megvenni. Ezek többnyire univerzális eszközök, csak arra kell figyelni, hogy a te gépedbe 9,5mm-es kell. Az optikai meghajtó előlapját minden esetben neked kell áttenni. Nem bonyolult, egyszerűen le kell pattintani.
A hardveraprón is fogsz találni megfelelő caddyt. Valamint van itt egy ezzel foglalkozó topic is, ahol kapsz segítséget a kérdéseiddel kapcsolatban. -
balian2x03
csendes tag
Sziasztok!
Tudja-e valaki, hogy egy ASUS G551JW-hez miért találni alig, és drágábban HDD caddy-ket, mint rendesen?
Eddig csak ezt találtam, de erre is rá kell tenni az eredeti optikai meghajtó előlapját (ami nem feltétlen baj, de ezt a többire nem lehet?).
http://hddcaddy.com/en/asus-hdd-caddy/1224-asus-g551jw-hdd-caddy.html
-
bercee
tag
ASUS ZenBook UX305FA-FC002T terén van tapasztalatotok?
-
Raruh
tag
válasz
zcsonka51 #25160 üzenetére
Sajátos a hangrendszerük, legalább is az enyémnek is az. Realtek hangkezelőt Telepítsd fel, ha nem lenne, ott van egy olyan opció, hogy felugró ablak engedélyezése új eszköz csatlakoztatása esetén. Ha ezt bepipálod, minden alkalommal megnyílt majd egy új ablakot, ahol be kell majd pipalni, hogy külső hangszóró, és onnantól továbbadja a jelét a jack csatin. Ugyan ez van fejhallgató esetén is.
-
Raruh
tag
válasz
rbertkrl #25149 üzenetére
Az Nvidia vezérlőpulton belül találod az alapértelmezett videokártya beállítását. Alapból automata, mely azt jelenti, hogy az Nvidia csak a nagyobb erőforrás igényű programoknál fog bekapcsolni. De ide tartozik a sima webböngésző is, szóval az asztalon kívül minden mást a dedikált kártya fog működtetni.( én ezen okból le is vettem az integrált videokártyának lefoglalandó memória mennyiséget, mert fölösleges.) be lehet még állítani alkalmazásspecifikusan is, vagyis egyes alkalmazások csak az integrált videokártyát használják, stb.
-
Bkrisz9
őstag
Nem véletlen nem férsz hozzá. Ez biztonsági funkció annak érdekében, hogy ne süsse meg magát. A legnagyobb hülyeség lenne belenyúlni. Sajnos ezért nem ajánlottak a négy magos processzorok notebookba (csak kevés igen jó hűtéssel rendelkező gépbe) mert az egész belső hőmérsékletet meg tudják dobni annyira, hogy visszavegye a teljesítményt vagy maga a CPU vagy a videokártya. Mondjuk egy takarítás és pasztázás valószínűleg segíteni fog.
-
zcsonka51
újonc
Sziasztok! Vettem egy ASUS X554LJ-XO095D notebook-ot, és szeretém külső hanszóróval működtetni, de nem reagál a vas. Mi lehet a gond? Van valakinek ötlete?
-
bercee
tag
Sziasztok!
Notebook vásárlás előtt állok.
Kinéztem egy modellt: Asus zenbook ux305
Mi a vélemény a gépről? Milyen tapasztalataitok vannak? -
hanso
tag
btw az csak egy mellékes kérdés,h az integrált INTEL vga chip képes elindítani egy pl,assassin creed syndicate játékot??szaggat mint állat,de elindul...
-
hanso
tag
Sziasztok,
Van egy ASUS x550jx laptopom,kb 3 hónapja.
MA vettem észre,hogy nem látja az NVidia 950m kártyát a rendszer.
Eddig hibátlan volt,de most még telepíteni se tudam a drivert,ezt az üzenetet kapom a driver telepítés elején:"a grafikus illesztőprogram nem talált kompatibilis...blabla."
Behalt a kártya?
LEzsedtem az asus oldaláról(bár csak win 8-hoz volt driver,2015.01-es,de az sem megy)próbáltam az nvidia oldaláról a legfrisseb whql-t is,az sem....
Hívhatom szerintetek a szervízt???KÖszönöm
-
Tigristank
csendes tag
Erről mi a véleményetek? [link]
94900-ért meg lehet most venni, ami azt hiszem, nagyon jó ár, de vannak fenntartásaim. Tényleg rossz minőségű ezeknek a laptopoknak az összeszerelése? Vagy milyen rejtett buktatója lehet?
-
rbertkrl
aktív tag
Még egy kérdés: Melyik GPU-t fogja használni, hogy ha mindkét driver fent van ? Mellesleg hogyan állíthatom be, ha az Intel az alapértelmezett, hogy a GT 920-at használja? Előre is köszi !!
-
Dapro
senior tag
Sziasztok, egy x550jk -m van gtx850m + i7 4710hq asszem. a lényeg, hogy a gpu throttleingol 80foknál. (200-400 mhz ig visszaveszi a gpu clockot) sehogy sem tudom elérni, hogy mehessen feljebb. drivert már a februarit is felraktam de semmi.
inspectorba se engedi. ledobja az FPSem par perc jatek utan.
tipp? -
törölt tag
Sziasztok!
CPU Hőmérséklettel lenne egy kérdésem. Adott egy K53SC gép B940-es CPU-val és alapjáraton 80-83C° ír a core temp. Ez nagyon magas szerintetek? Tény, hogy kurva hangos már szegény, és ezerrel pörög egy sima film nézése közben is. Lehet a magas hőfoktól lassulás magában a rendszerben és játékokban? Lehet el kellene vinnem kitakaríttatni? -
Raruh
tag
válasz
rbertkrl #25141 üzenetére
[próbáld itt]
Egyébként a win7, win8 driverek általában mennek win10en is, ha mégsem, az általában inkább az oprendszer hibája. Elég sok difi van még a 10-el. -
rbertkrl
aktív tag
Sziasztok !!
Ma vettünk egy ASUS X554LJ-XO095D-t(uccsó hat karakter nem biztos), de az istenért sem tudom megtalálni a win 10 x64-es drivereket hozzá neten. Valaki tudna nekem segíteni ebben ? Előre is köszi!
-
Sziasztok!
Érdekelne az Asus UX305-el kapcsolatban 1-2 dolog. Ha valaki esetleg rendelkezik ilyen laptoppal, kérem írja meg a tapasztalatait.
Először is mennyire melegszik átlagos használat mellett és mennyire birkózik meg ezekkel a feladatokkal (facebook, youtube, torrent, email, szövegszerkesztés, HD film nézés, stb)?
Illetve még az érdekelne, hogy a pixelsűrűség miatt van-e skálázási hiba fullHD-s verziónál?
Azt tudom, hogy a QHD-nél biztos, hogy van, 280 ppi-t borzalmasan kezel a Windows, de fullHD-ban nem vagyok biztos, valaki tud ezzel kapcsolatban valamit mondani? (homályos ablakok, túl kicsi/túl nagy ablakok, stb)Utóbbi kérdésre mondjuk nem UX305 tulajok is nyugodtan válaszolhatnak. 13 inch fullHD kijelzőnél jelentkezik-e skálázódási hiba?
-
steelsec
aktív tag
válasz
fakeseries #25134 üzenetére
Nekem is fura hangja van néha n550-ben, egyszerűen nem értem miért nem lehet normális hdd-t belepakolni.
-
Bkrisz9
őstag
válasz
fakeseries #25134 üzenetére
Igen az a HDD lesz szerintem. Nálam az X555LB is csinálja ha nagyon felpörög de ritkán. Teszt szerint tökéletes a HDD szóval ez valószínűleg ilyen. Win update pörgetheti vagy rossz driver miatt is találkoztam már ilyennel.
-
fakeseries
csendes újonc
K501LX -nél az normális hogy serceg valami a gépben (talán a hdd)? Bekapcsolástól nonstop csinálja, olyasmi hangot ad mintha valamit sütnék olajban egy serpenyőben. Esetleg másnak is akad(t) ilyen gondja?
Valamint arra valami ötlet, hogy miért megy a mervlemez 99%-on (a feladatkezelő szerint) amikor konkrétan csak a chrome van megnyitva?
-
Stewe7
csendes tag
válasz
halas94 #25132 üzenetére
Elég valószínű, hogy probléma nélkül menni fog. Talán egy biosreset-et elvisel, de az se feltétlenül szükséges.
Én is gondoltam arra, hogy az Ivy Bridge-es i5-3210M-et lecserélem egy i7-re, de sajnos 300 dollárt nem ér.
És a vicc... egy notebook amibe ugyan olyan processzor van olcsóbb, mint magában az i7Visszatérve az esetedhez nézd meg a processzorod leírását és, hogy milyen a "Socet"-ja majd ahhoz viszonyítva keress. Lehet erősebbet is tudsz bele venni, csak nyúlj mélyen a zsebbe...
-
halas94
újonc
Szevasztok
Van egy régebbi ASUS x59sr laptopom. És processzort szeretnék benne cserélni, jelenleg intel t4200 as van benne ([link]) láttam a neten hogy ugyan ezt a sorozatot intel p8400 is szerelték ([link] ) . Találtam is egyet a neten 20 euróért .
Szerintetek kicserélhetem probléma nélük őket vagy attól még hogy ugyan az a socket jük lehet probléma?
Ha igen lesz valami javulás? (ami megér 20 eurót )
esetleg tudtok-e valami jobb processzort ami még bele megy. -
Stewe7
csendes tag
Helló mindenki,
nemrégiben vásároltam egy "régi", de viszonylag normális Asus N56VM-S3052V típusú notebookot.
Minden kifogástalanul működik,
játszok (GTA V),
videót szerkesztek (Sony Vegas),
tehát hardverileg ki van használva és ebből szűrőm le azt a tényt, hogy nincs semmi baja.
Jelenleg Windows 10-el használom és jobban utána néztem, hogy billentyűzetvilágítása is van, de nem működik. Előhozni nem tudtam az FN+F3 illetve F4 gombokkal, a driverek felrakása után sem.Nagy a valószínűsége annak, hogy elromlott vagy csak nem barátja a Win10-nek?
Előre is köszi!
-
Sordoran
addikt
válasz
Kpeti86 #25125 üzenetére
A magyar kiosztású gépek nem rendelkeznek billentyűzet háttérvilágítással, szóval ezt vedd számításba. Ezen kívül látom, hogy IPS-t írnak, de az Asus hivatalos (globális) oldala szerint nincs IPS-el szerelt verzió, azt meg nem hinném, hogy kihagynák. (legtöbb modellnél ahol van külön fel van tüntetve hogy fullHD és fullHD IPS kivitel is van)
Magyarán, ha találsz is ilyet, az nem magyar kiosztású, nem IPS-el szerelt, és szürke importos.
Várd meg a K501UX-et, az elvileg már magyar kiosztású, háttérvilágítással is kapható lesz, de IPS nem jár ahhoz se, az már egy magasabb kategóriában van csak jelen.ui.: Bár mivel kapható külön IPS panel ami beszerelhető a K501-be, így nem tartható kizártnak, hogy tényleg IPS-el szerelt, de ez nekem is homályos, hogyan is működhetne, ha a gyártó weboldalán szó sincs ilyenről.
-
NTonee
veterán
válasz
#43301120 #25126 üzenetére
ebben a hsz-ban lévő utolsó szó linkjét nézd meg. Ha ő nem tud segíteni, akkor vége van.
-
törölt tag
Sziasztok!
Egy Asus K501-es laptop meg lett kínálva kávéval. Nagyjából az egy deci kávéból a negyede folyt be a gépbe a billentyűzeten keresztül, a "Í,Y" gombok környékén. Rögtön ment is a szerelőhöz, ahol ki lett takarítva. Nos mióta ki lett takarítva, a processzor nem hajlandó feljebb venni az órajelét. 0,5GHz-en üzemel akármit csinálok. Gondoltam arra, hogy rosszul tették vissza a hűtést és ezért vesz vissza a teljesítményből, de nem. 15 perces AIDA stresszteszt után is csak 50 fokos a proci. A BIOS-ban is visszaállítottuk az alapértelmezett beállításokat, de semmi. Mit tudnátok javasolni, mit csináljak, hogy újra 100%-on menjen a processzor?
Előre is köszönöm a segítséget!
-
Kpeti86
csendes tag
Sziasztok! Szeretnék vásárolni egy Asus k501 dm116d-t, viszont egyik webshopban sem találok.Ez elvileg ips panellel és billentyűzet világítással szerelt k501. Ha valaki tudja, hogy hol tudnám megvásárolni kérem írjon! Fontos lenne. Előre is köszönöm! Péter
-
Imibácsi
aktív tag
Eddigi game tapasztalataim az ASUS X555LB-vel (i5 5200U, nvidia 940m, 4gb ram, 1366*768 felbontás):
- Fallout 3 New Vegas: High beállításokkal tökéletesen fut, nincs akadás.
- XCOM Bureau Declassified: High beállításokkal PhysX engedélyezéssel tökéletesen fut, de ha sokszereplős hentelés van, akkor előfordul, hogy 1-1 alkalommal megakad. Emellett teljesen élvezhető.FPS-t nem mértem, csak a játék élvezhetőségére voltam kíváncsi.
-
Devily
tag
válasz
Tommedli #25116 üzenetére
Szia!
Amennyiben nem csak ASUS gépben gondolkodsz, ez a topic, amit keresel. A leírásban szereplő kérdőív kitöltése után elég hamar fognak válaszolni.
Az általad kinézett gép nincs rajta a jelenleg ajánlott notebookok listáján. Ez elsősorban a rossz anyaghasználatnak köszönhető. 920M grafikuskártya az újabb COD-ok kivételével talán megbirkózna a játékokkal, de maximum közepes beállítások és HD(alatti) felbontás mellett. Ennél nagyobb igények esetén a 940M jobb választás lehet. Ha sokat játszik az illető, akkor ajánlott legalább egy 950M. Ezzel a felszereltséggel viszont mindenképpen kifut a 140.000-es keretből.
-
H4rt1g4n
tag
Sziasztok!
Ennek a gépnek (vagy nagyon hasonlónak) a beszerzésén gondolkozom:
ASUS K501LX-DM047D
Az iPon-on tegnapelőttig kapható volt, de már nincs készleten.
Azt meg tudjátok mondani, hogy az egyel kisebb kijelzőjű verziónak mi a pontos modellkódja? Illetve létezik ez a széria IPS panellel szerelve is?
-
Tommedli
csendes tag
Tisztelt szakértők és fórumozók!
Egy kis segítséget szeretnék kérni, illetve nem én hanem unokatesóm.
Karácsonyra szeretne venni magának egy Asus laptopot kb.140.000-ért.
Ki is nézett magának egy példányt.X751LJ-TY008D : I3 2,1GHz, 4GB DDR3, GTX920M, 1600x900, 139.000.-
A legfontosabb: Ez a gép képes-e lejátszani (107 cm-es TV-re kiküldve) egy 1080p-s videót (5-30GB)
Ezen a 920M-en a RÉGI játékok futnának-e élvezhetően az említett felbontáson, med beállításon:
Far Cry 1, Doom 3, Call of Duty 1-2-4-5, Medal of Honor Allied Assault, Pacific Assault, Airborne, Régi Need for Speed-ek, stb.Én lebeszéltem róla (8-16GB RAM és GTX970 alatt nincs játék szerintem) de nekem nem hisz.
Ti mit tanácsolnátok neki? Ezekkel az igényekkel bele merjen ugrani? Vagy inkább gyűjtsön?Mind pozitív és mind negatív válaszokat is fogadjuk!
Az ő nevében is köszönöm a válaszokat.
Üdv mindenkinek! -
NTonee
veterán
válasz
Imibácsi #25113 üzenetére
DDR3L (1,35V) való a gépbe. A 4. gen core i (haswell) processzorok óta ez kell minden gépbe.
Kérdés, hogy most mi van benne, ugyanis a gyári leírásból nem derül kiHa jól emlékszem, 4gb alaplapra integrált memória van benne +1db bővítő slot, amibe max 8gb-os modul helyezhető, tehát összesen 12gb a max. Ha a mostani 4gb mégsem integrált, hanem slotban van, akkor csak 1 darab 8gb-os modullal fogod tudni bővíteni és a 4gb-os kikerül.
Cseka23: Nem tudom, hogy megéri e vele szórakozni. Ha értesz hozzá és szívesen elbabrálsz vele, akkor lehet próbálkozni, de vannak ügyes kezű emberek is erre a munkára, ha gondolod. Csak példaképp.
-
Dhampir
félisten
válasz
Gergosz2 #25100 üzenetére
Ha már külső monitor, annál sem mindegy, hogy milyen IPS-panel.
-
Imibácsi
aktív tag
Hali!
Valaki tudna nekem segíteni abban, hogy az Asus X555LB laptopba DDR3, vagy DDR3L típusú memóriák közül melyik való? Hol lehet ennek utánanézni? Illetve valahol az írják, hogy maximum 8Gb memóriát kezel, valahol pedig azt látom, hogy 12Gb. Melyik információ a helyes? Előre is köszönöm!
-
Raruh
tag
Én a saját laptopom hibájából kifolyólag tárgyalok most az asus szervizelésével kapcsolatban, nekem is 2 hetet mondtak, pedig még a hiba okára se sikerült rávezetni őket. Valószínűleg nekem tényleg tovább fog tartani, ha beviszem, lévén, hogy kelleni fog egy teljes bevizsgálás, majd esetlegesen a hibás alkatrész(ek) megrendelése. Mit gondoltok, ha személyesen beviszem a fixdirect-be és valamilyen oknál fogva náluk nem bukkan fel a hiba, köteleznek engem valamiféle díj megfizetésére? Még jó egy év garancia van a gépre, csak egy biztonsági vizsgálatot nem lehetne ezen idő alatt ingyé elvégeztetni?
-
NTonee
veterán
válasz
Peterson_ #25108 üzenetére
,,miért nyúlnának az adatokhoz?"
Nem a hozzányúláson van a lényeg, hanem hogy bármi történhet véletlenül is.,,A Samsung telókat is a Telemax intézi, nekem soha nem volt velük gondom"
A gyártóknak egyedi szerződésük van a szervizekkel. Ha pl Lenovot, vagy HTC-t kéne most szervizeltetned (ezek szintén telemaxosok), sikítanál.Eleve nem tudsz élő emberrel beszélni náluk!
Cseka23: garanciát visszadobták?
-
Cseka23
újonc
Sziasztok!
Egy olyan problémával fordulnék hozzátok, hogy lenne egy laptop (ASUS XM553)
Nos és ennek az alaplapján egy IC valószínű besült. (A tulaja valahogy rövidzárat csinált.)
A következő a kérdésem: Mit kezdjek vele? Kuka, vagy multiméterrel végigméregessem, hogy meddig mehetett szét az áramkör, és ha csak az IC döglött meg, akkor próbáljak venni egy ugyanolyan IC-t, és valami csodás módon beforrasszam?Vagy ha valakinek lenne használt, de működő alaplapja (Asus XM553MA-BING-SX344B-->Socket BGA 1170 a tokozás) igényt tartanék rá, Fontos lenne, köszönöm előre is a válaszotok!
-
Peterson_
addikt
válasz
NTonee #25107 üzenetére
Nyilván valamilyen szinten érthető, de azért itt elég egyértelmű hiba, ugyan miért nyúlnának az adatokhoz?
Más jellegű hibánál valószínűleg én is próbáltam volna menteni mielőtt egyáltalán odaviszem...
A HTC szervizt nem kell bemutatni, annak idején rengeteget szívtam egy One X-szel, kb összesen két hónapot volt szervizben.
A Samsung telókat is a Telemax intézi, nekem soha nem volt velük gondom, igaz, az én telefonomhoz házhoz jöttek mindig. -
NTonee
veterán
válasz
Peterson_ #25104 üzenetére
na jó, de ezeken a dolgokon miért lepődsz meg? A nő felkészít bármilyen eshetőségre. Inkább mondja, hogy 3-4 hét és legyen mentés, mint hogy 1 hetet ígérjen, aztán verjék nála az asztalt, ha nem készült el, meg ha elvesznek az adatok valamilyen oknál fogva. Így legalább be vannak biztosítva, hogy ők szóltak. Ha nem történik semmi és 2 héten belül megvan, akkor az az ügyfél számára elégedettség növelő tényező. Ez mindenhol így működik.
A 2 hétről pedig többször írtam már én is itt a topicban. Ennyi az alap, ennyi időn belül próbálják elintézni a garanciális javításokat, mert nyilván nincs minden polcon. Ha épp van az a bizonyos alkatrész, amire szükség van, akkor hamarabb készülnek el. Azonban előfordul olyan is, hogy valamilyen ok miatt (többnyire alkatrész beszerzés megakadása) kicsúsznak még a 2 hétből is.
Ha tudnád, hogy egy htc telefon javítása régen 1 hónapos szervizt jelentett (a telemaxra váltás óta még rosszabb). Az fixdirect még a jobb szervizek között van. Senkinek sem kívánok egy telemaxos, vagy concord-os agyérgörcsöt. -
Peterson_
addikt
válasz
ZavaBalazs #25105 üzenetére
Köszi a linket, ez inkább megdöbbentő különbség, én ekkora szórást nem is engednék a gyártó helyében.
Lehet, hogy az enyém Samu volt, mert a betekintési szögei nagyon jók voltak, ellenben a színek nem teljesen voltak egyenletesek.
Passzolom, sosem néztem meg mivel szerelték, a javítás után sem fog érdekelni, ha nem lesz rosszabb, mint volt. -
Peterson_
addikt
Most jövök a szervizből, hát érdekes tapasztalat volt.
Egy dekoratív hölgy fogadott, akinek előadtam, megmutattam a gép hibáját.
Oké, oké, beveszik, mentésem van-e az adatokról.
Hát mondom, nincs, hirtelen nem is lenne mire, de hát miért fontos ez ennél a hibánál, hisz a gép többi része kifogástalan.
Erre, hogy hát volt már rá példa, hogy mindent letöröltek róla, pedig kijelzővel vitték be, és ő nem vállal felelősséget, etc.
-Wtf?
Ekkor kissé elbizonytalanodtam, hogy egyáltalán beadjam-e, amin erősített az is, hogy a kiscsaj bő két hetet mondott, plusz, hogy mindenképp ott kell hagyni, mert egyedileg rendelnek alkatrészt.Amikor már megindultak az izzadtságcseppek a homlokomon, inkább közös megegyezéssel kihívott egy szervizes kollégát.
Megnézte a srác, mondta, hogy ez egyértelműen panelhiba, jó esetben hozzá sem nyúlnak a gép többi részéhez, nemhogy még winyót cseréjének/formázzanak.
Rákérdeztem még, okvetlenül ott kell-e hagynom, amire a válasz sajnos igen volt, viszont megnyugtatott, hogy szerinte nem lesz ez két hét, de lehet, hogy egy sem.
A panel dologról is érdeklődtem, de azt mondta, hogy teljesen változó, hogy melyikben milyen panel van típuson belül is, tehát elvileg vegyesen van most is Samsung és LG.Így végül otthagytam, és várom a további fejleményeket.
-
aGyussz
csendes tag
Üdv Uraim! A minap úgy döntöttem, újrarakom a 2012-ben vásárolt, azóta érintetlen op. rendszeres K55VJ notimat. Lassult, fagyott, szóval már érett neki. Egy pendrive-ra pakolt Win10-et szerettem volna felrakni. A probléma ott kezdődött, hogy nem volt "USB boot" opció. Kerestem-kutattam, de sehol nem találtam. Feladtam végül, és mivel elég betoji vagyok BIOS téren, mindig csinálok egy "Restore default settings"-et még kilépés előtt, hátha elnyomtam valamit. (Tudom, ott az exit without changes, de anno így rögződött be, így csinálom) A gép újraindult, de se kép se hang. A venti felpörög, ODD szintén, de pl az USB portok nem kapcsolnak be, nincs bennük feszültség. Próbáltam a HDMI-t, a VGA-t, semmi, így gondolom a kijelző/VGA hiba kizárható. Alaplap, vagy BIOS lenne a tippem, de eléggé laikus vagyok. Mit gondoltok, megéri a további nyűglődést, vagy hagyjam a francba? :/
-
ZavaBalazs
őstag
válasz
Gergosz2 #25100 üzenetére
Ja, akkor tárgytalan.
Nekem a fixdirect azt mondta, hogy céges policy, hogy ha valamihez berendelnek cserealkatrészt, annak benn kell maradnia a szervizben.
Pedig még egy partner cégen keresztül is próbálkoztam, hátha hozzájuk több bizalommal állnak, mint egy utcáról besétáló emberhez.
Annyit tudsz csinálni, hogy odatelefonálsz, hogy van-e épp készleten csere kijelző, és ha van, akkor viszed. Így csináltam én is, azt hiszem hétvégével együtt 6 nap múlva mehettem érte. Ha hétfőn viszed be, lehet már péntekre kész.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Everest / AIDA64 topik
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Motoros topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Xbox Series X|S
- Kerékpárosok, bringások ide!
- PlayStation 5
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- iPhone-t használók OFF topikja
- Nintendo Switch 2
- További aktív témák...
- HP Elitebook 820 G3 laptop (13/i5-G6/8GB/128SSD)
- HP Elitebook 830 G5 érintőképernyős laptop (13,3FHD/i5-G7/8GB/256SSD)
- HP Elitebook 830 G5 érintőképernyős laptop (13,3FHD/i5-G7/8GB/256SSD)
- Eladó Lenovo Yoga Pro 7 14ARP8
- 130+131+132+133 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900KF 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- PS3 Játékok 1500Ft/db - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H370 i5 9500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB ZALMAN S2 TG be quiet! 650W
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- AKCIÓ! Dell Alienware M17 R3 Gamer notebook - i7 10750H 16GB DDR4 1TB SSD RTX 2070 8GB WIN10
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged