- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
Új hozzászólás Aktív témák
-
ZozzHUN
addikt
válasz
sniper elite #24899 üzenetére
Vásárlástól számított 15 napon belül regisztrálni kell, vásárlás napja az 1. nap. Utána, ha elromlik 31-365 nap között akkor kérvényezni kell és kapod vissza a pénzt utalással az ÁSZF szerint.
Hát 2 alaplapcsere után kiváncsi lennék hogyan tudnák kimagyarázni
-
ZozzHUN
addikt
válasz
sniper elite #24894 üzenetére
Én nem is regisztráltam volna a bizalom programra, ha nem romlik el pár napon belül.
Amúgy 15 napon belül kell regisztrálni.
-
SMartin-HU
tag
válasz
Még csak most indult a program... és gondolom rengetegen meg is próbálják kihasználni.
Az enyém most 3 hónapos lesz és most küldtem el szervizbe. Majd kiderül mi baja vagy hogy oldják meg a problémámat.
-
gantum
tag
üdv, volna egy asus f8v-s laptop, aminek be van törve a kijelzője, de amúgy megy rendesen, mennyit érhet?
-
NTonee
veterán
válasz
1. Ehhez regisztrálni is kellett a gépet a vásárlástól számított 1hónapon belül (sokan nem teszik, mert nem is tudnak az egészről)
2. Javíttatni kell a hibás gépet (idő)
3. Minden papírt el kell küldeni az asusnak, a gép javítási jegyzőkönyvét is
4. Elbírálás (idő)
5. Le is kéne ide írnia a tulajnak
Mivel az utóbbi nem kötelező, így ha nem írja le, akkor te sem fogsz tudni róla. Ez nem egyenlő azzal, hogy nem történt meg. -
törölt tag
válasz
sniper elite #24892 üzenetére
Miért? Direkt tönkre akarod tenni a "cuccot"?
-
sniper elite
senior tag
Volt már innen valakinek dolga az ASUS bizalom programmal? Nagyon gyanús nekem, hogy sehol nem lehet olvasni erről, hogy milyen eredménnyel zárultak a beadott kérelmek. Van egy olyan sejtésem, hogy elég szépen elutasítják a visszafizetési kérelmeket.
-
Dictator^
veterán
válasz
Dictator^ #24879 üzenetére
Elvileg alapértelmezetten itt : c:\Program Files (x86)\ASUS\ASUS Smart Gesture\AsTPCenter\ van egy TPProfile_WIN10.XML file amiben benne van pár alkalmazás amiben megy a pinch to zoom meg a scrollozás.. de az Opera nincs benne és ötletem sincs, hogy hogy kéne berakni, illetve, hogy miét nincs benne.
Ötlet, help? Semmit nem találok ezzel kapcsolatban.. -
Peterson_
addikt
válasz
Malachi #24869 üzenetére
Valóban érdekes, én ilyennel nem találkoztam annak ellenére sem, hogy alapból többet használnak a beállítások,mint amennyi vRam rendelkezésre áll, csak ugye van egy opció amivel fel lehet oldani a tiltást.
Egyszerűen lezuhan az FPS kb 5-6-ra, és amíg ki nem lépek szinte fixre úgy is marad.
Sok játék mondjuk nincs fent, de ez az egy ami így megizzasztja a vasat.
Érdekes még egyébként, hogy haverom asztali gépében szintén 2GB-os VGA van, ott semmi ilyesmi nincs...persze ott alapból erősebb minden komponens.Hőmérsékletre visszatérve:
Lehet tudni, hogy ennél a típusnál mi a "normális" hőmérséklet pl CPU-nál?
Nálam általános használattal 30-40 °C körül van a CPU, Nvidia GPU-ra 0°C-ot ír, mivel gondolom teljesen inaktív ilyenkor.
HDD és SSD 25-30°C között alakul általában.
Terhelve a CPU és a GPU 60-70°C között szokott lenni, de egyszer láttam a procinál 90°C-ot is.A gépet egyébként havonta megbontom, és kitakarítom, illetve most pasztáztam újra( ami mondjuk a kis felületek miatt nem sikerült a legjobban
)
-
Bkrisz9
őstag
válasz
Bazsiking01 #24887 üzenetére
Ebben a hozzászólásomban leírtam a notebook ajánló topikot : [link] Ott majd eligazítanak. De 110.000-ért nincs ajánlott gép. 120-130-nál kezdődik az alatt csak vackok vannak. Ha nincs több pénz akkor minőségi használt üzleti gépet kell venni garanciával de erről is kifejtik majd a véleményük a linkelt topicba
-
Gergosz2
veterán
válasz
Bazsiking01 #24887 üzenetére
110-ért egyiket sem.
BTW: Samu már kivonult az európai piacról, LG notiról meg nem is halottam.
-
Bazsiking01
újonc
Nem tudom én PL. egy ASUS vagy Samsung vagy LG
-
Bazsiking01
újonc
110.000 Ft filmezéshez szöveg szerkesztéshez és egyéb ilyen dolgokhoz.
-
törölt tag
válasz
Bazsiking01 #24883 üzenetére
Azt, hogy mire akarod használni, és hogy mekkora összeget szánnál rá...
-
Bazsiking01
újonc
Sziasztok most szeretnék venni egy notebook és az lenne a kérdés hogy mit vegyek figyelembe
-
Sordoran
addikt
válasz
ZozzHUN #24880 üzenetére
Valóban van alapja ennek az X széria kerülendő dolognak. Ismerősömnek X553-asa volt szervizbe megvásárlás után másfél héttel már 2 hónapig. Sokáig én is az X550JX-el szemeztem, de most ugye K501-ről álmodozom.
Ár/teljesítmény arányban nagyon jók ezek az Asus-ok, de nem véletlen kerülnek ennyibe sajnos.
Remélem megoldódik problémád, és ezután már hosszan szolgálni fog. -
ZozzHUN
addikt
X552MJ újra alaplap hibás lett. Mióta visszakaptam alaplap cseréből, használtam szinte minden nap levelezésre, böngészésre, ajánlat írásra, tegnap este még egy kis Fallout 4 is belefért. Ma is egész nap ment hibátlanul. Cégben mielőtt hazaindultam volna, kikapcsoltam rendesen, hazajöttem, bekapcsolnám, ugyan úgy fekete képernyő mint szerviz előtt, csak ledek villannak fel, képernyő full sötét.
-
Dictator^
veterán
üdv
mitől lehet, hogy a g771jw laptopon a touchpad mindenhol működik kivéve az operában (chromium)? -
SMartin-HU
tag
Kaptam egy üzenetet, hogy hozzá kezdtek a javításhoz. Ez már előre lépés hétfő óta.
-
steelsec
aktív tag
válasz
ITjunior #24873 üzenetére
Nem tudom nálad mi számít játék élménynek, de nálam n550- 950m + i5-4200h+ ssd +12gb ram és a Fallout 4 high beállításokkal 1080p-ben min 30 fps. Igaz én nekem nem kell a 60 fps. A játszhatóság is relatív, én munkára + játékra vettem egy kompromisszumos megoldás, de azért nem csak régebbi címekkel boldogul el
-
Sordoran
addikt
válasz
ITjunior #24873 üzenetére
Nem vagyok az a nagy ínyenc játékos, így nem kell konzol, főleg mivel only PC címekkel játszom főleg (ETS2, WoW, LoL, Starcraft 2, illetve pár multi platform cím: GTA, F1, illetve a Bioshock Infinite-el is szemezek régóta). Ezekhez elég lenne akkor a K501 is. És mivel a blizzes játékoknál, főleg wow-nál belefuthatok a CPU limitbe is akár, így én is az i5-el szemezek (i3 2.1 GHz, míg i5 2.2-2.7 GHz ha jól láttam), mert azért az a turbo órajel csábító és 200ezerből megvan az is 8 GB ram-al. Tisztában vagyok vele, hogy laptopnál nem érdemes nagyon játék gépet venni (kivéve ha van rá pénz, és nem hónapokig gyűjtöget egy 200ezres gépre mint én
), ezért is szemezek ezzel, mert az újabb F1-ekket, és GTA 5-öt leszámítva most is játszok ezekkel 7 éves asztalin, még ha minimumon is. Még lehet meggondolom magam addig 10x, de jelenleg a K501-et látom jónak, i5-el, 8 GB ram-al. Egyedül az IPS-t sajnálom kicsit, illetve hogy SSD-t kell bele vennem (N551-be betudtam volna rakni a mostani asztalimból a 2,5"-eset). De akkor is spórolok rajta.
-
ITjunior
tag
válasz
Sordoran #24867 üzenetére
950M-et akkor ha beéred régebbi, több éves címekkel. Szerény véleményem szerint 970m alatt nem beszélhetünk játék élményről notebookon, az kb asztali 750TI szint. 980m hozza asztali sima 960 szintjét. Ha csak GTA V-el akarsz játszani, akkor jó lehet a K501-is i3 vs 950m. Ha IPS a lényeg 200K körül vannak gépek, de egyikben sincs még 950M-se. 250k körül van N és G széria IPS vs. 950M kombó elfogadható i5 CPU-val. U-s végü CPU-knál nem éri meg a felárat az i5 sem az i7, harmat gyengék, mert a fogyasztás a lényeg. Érdemes elgondolkozni olcsóbb, de minőségi notebook és konzol kombón, igaz drága a játék és nem lehet letölteni rá, de használtan minimális bukóval lehet csereberélni, viszont évekig kiszolgál majd elméletileg (mert már most is nehezen bírkóznak meg az új játékokkal, 30FPS és még az így is van drop, főleg XO, PS4 meg hangos) Sok sikert a döntéshez, hasonló cipőben járok. Soha nem vennék játékra notebookot, de sajnos munka miatt csak notebook jöhet szóba, és játszani is kell néha
-
simo9555
tag
válasz
A 100ezer forintos felárat szerintem se sok minden indokolja, mert 950-nél azért számottevően erősebb a 960m főként a gddr5-miatt, de +100-at nekem nem érne meg. Az i3-meg elégnek elég a vga kihajtásához, de azért egy i5-4200H biztos hogy sokkal többet tudna, bár FPS szempontjából annyira nem látszana meg. Mérlegelned kell a között, hogy milyen gépet is akarsz, mert az nyilvánvaló, hogy asztaliból sokkal jobbat lehet összerakni fele ennyi pénzből is. Én a gépet külső monitorral használom, egy LG ips fullhd monitorral, ezáltal fullhd-ba is játszom. A GTA 5 hasonlóan megy mint a videóba, amit az előbb linkeltek, én magas beállításon és fullhd-ba játszottam vele, 30-60 fps közötti értékkel. Ha ez számodra elegendő, akkor neked is elég lehet egy i3-szerelt gép is, bár én megvenném az i5-ös változatot, ami nem sokkal erősebb, mivel most az i5-U-s verzióra gondolok, de legalább van benne turbo, vagyis emeli az órajelet, és nincs olyan nagy felára. Nem akarlak semmire se rábeszélni, de ha későbbiekben mindenképp kell asztali, akkor nem érdemes ez fölé adni, mivel egy középkategóriás asztali vga már bőven hozza a 960m teljesítményét, processzorban pedig kb a csúcs i7-et(4720HQ) veszed, akkor is egy sima asztali i5 lazán hozza azt a szintet.
Ha viszont később nem akarsz asztalit venni, és van rá keret akkor én is inkább egy erősebb i5-960m kombót vennék. Gép vásárlásnál arra figyelj, hogy 4 GB-ram kevés a GTA 5-nek, nem árt 8GB-al megvenni, főleg ha K501-ről van szó, mivel otthon nem egyszerű feladat bővíteni. -
Malachi
veterán
válasz
Peterson_ #24868 üzenetére
itt egy i7-es K501-es GTA5 benchmark, lent azt írják a VGA memória fogyhat el.
-
Peterson_
addikt
válasz
Az enyémen(n550jk -i5 4200H, GEF 850M 2GB, 8GB 1600-as Ram, 850 EVO ssd) Minden olyan beállítást fullra húzva amit az itt megjelent nagy GTA V tesztben érdemesnek mondtak-tehát nem felesleges erőforráspocsékoló, észrevehetetlen effekt- 720p-ben egész "szépen" elfut.
30fps körül mozog, viszont egy idő után durván fps drop van, tehát teljes diavetítésbe megy át a játék, kb 1 óra után.
Én ezt a CPU throttlingjának gondolom, de lehet más is.
Illetve ha vihar van, minden villámlásnál beszaggat. -
Sordoran
addikt
válasz
simo9555 #24859 üzenetére
Fú, most ez alapján megint elbizonytalanodtam. Ideig szemeztem a K501-el, majd "kikötöttem" az N551 mellett (pénz nincs még egyikre se amúgy
). És azért ha a K501 i3-al is elég a 950M meghajtásához, nem tudom megéri-e az a közel 100ezer forintos felár? Kicsivel erősebb VGA (950m vs 960M), erősebb proci (i3-5010U vs i5-4200H), jobb minőség oké, de mégis csak 100ezer. Annyiból már összedobok egy közepesen erős asztali gépet is, ami később bővíthető is. Ráadásul a K501 könnyebb, vékonyabb, kevesebbet fogyaszt. IPS-t sajnálnám, de egér mozi amúgy is, úgyis monitorra/TV-re kötöm majd ha kell.
Ráadásul én is a GTA 5-öt tartom alapnak, azt vigye, azon kívül más, mai nagy gépigényű játék nem érdekel, asztalit meg majd úgyis akarok 1-2 év múlva építeni. Lehet inkább erre kéne beruháznom. GTA5 milyen minőségben fut rajta? -
Remlali
csendes tag
Sziasztok!
Tudja valaki, hogy a ASUS X550ZE notiban van Msata csatlakozó?
Előre is köszönöm! -
Ba.G
aktív tag
válasz
Simi37 #24864 üzenetére
Épp szerkesztettem volna a kommentet, de naná, hogy belefagyott, most csak ohne bluescreen, újraindulás, egyszerűen fagyi.
Most nézem, a fenti kódok csupa 00-k, ez is volt már "informatívabb".
Amit még írni akartam: tegnap feltettem a 210-es BIOS-t, hátha, de még rosszabb, néha még el sem indul.
Mindjárt ráeresztek valami memtestet meg checkdisket - bár ez utóbbit számtalanszor megtettem a napokban win alól, újraindításkor, el is vacakolt vele órákig.
Kösz, az eddigi válaszokat amúgy!
-
Ba.G
aktív tag
válasz
Simi37 #24862 üzenetére
Kösz, ezt (nem lehet kopi-pasztázni)
egynél próbáltam, le is töltöttem a sp1-es csomagot hozzá, amit javasolt a MS, de kiderült, az már rajta van. Egyébként nem egyforma ez a kód sem, de egyelőre statisztikát nem vezetek róla.
A hardverhibát azért lenne jó kizárni, mert idén lejár a garanciája.
-
Ba.G
aktív tag
Sziasztok! Anyósom gépével (X54C-SX337D) kínlódok éppen. W7 lenne rajta, épp telepítettem mindent, de folyton kék halál, kék nélküli újraindulás, agyamra megy. Már hardverhibára gyanakszom. Okozhat ilyet döglődő HDD esetleg RAM-hiba? SMART nem kritikus, a RAM-ot a bótban bővítették/cserélték.
Ez a legutóbbi hibajelentés:
Probléma-aláírás:
Problémaesemény neve: BlueScreen
Operációs rendszer verziója: 6.1.7601.2.1.0.256.1
Területibeállítás-azonosító: 1038További információk a problémáról:
BCCode: 1e
BCP1: 0000000000000000
BCP2: 0000000000000000
BCP3: 0000000000000000
BCP4: 0000000000000000
OS Version: 6_1_7601
Service Pack: 1_0
Product: 256_1 -
simo9555
tag
Nekem is hasonló, ugyanolyan konfigom van i3-5010U és 950M.(X751LX a gép, igaz hogy kicsit műanyag,de én ettől még elégedett vagyok vele, még a 70fokot nem érte el sose,sem a cpu, sem a vga). Szerintem teljesen elég az az i3-om ebbe a gépbe. Szinte naponta játszok rajta, CS:GO, COD
lack Ops 3, GTA V, stb.
Megnéztem MSI Afterburnerrel a cpu, gpu használatot, mert azt hinné az ember, hogy cpu limites lesz, de a program adatai alapján simán elegendő az i3 is, mert a vga előbb elfogy. Hozzáteszem ezen én is csodálkoztam.Tehát aki akar komolyabban játszani, és nincs rá több kerete mint egy i3, én nyugodtan tudom ajánlani az olyan gépeket is, legalábbis 950M mellé elég.
-
Malachi
veterán
na már nem tudom módosítani, a stress tesztes AIDA adatok pontatlanok, mert most vettem észre, hogy közben végig futott a háttérben a FlatOut2.
szóval azokból vonjatok le pár fokot, hehe. milyen bika ez az i3, öcsém.
-
Malachi
veterán
oké, vannak fejlemények, K501L (core i3 5010U, 950M) tulajok, figyelem.
a BIOS-t mégsem piszkáltam, inkább feltettem még egyszer a NoteBook FanControl progit és az Asus Zenbook UX32LN beállítással alapvetően együttműködik. hátravan még, hogy a későbbiekben talán tweakelem egy kicsit ha engedi, de elsőre ez így tökéletes. képeket nem tudok mutatni, de leírom a tapasztalatokat. 22 fokos szoba, asztalon van a gép.
idle-ben a CPU (APU, mindegy most) 45 fok körül van és ezt tartja is, a FAN néma. ugyanez netezéssel sem változik igazán.
1080p videolejátszásnál (.mkv. ~15Mbps) 15 perc után a CPU 50 fokos, az egyik (tippre a CPU) FAN 900-on pörög, szerintem néma, ha a billentyűzethez tartom a fülemet, hallani lehet kicsit.
játéknál (FlatOut2, FHD) 65 foknál nem volt melegebb a CPU, ilyenkor pörögnek a hűtők de nem maximumon- de ez szerintem nem is fontos, úgysem hallani a zajban.
AIDA stress testnél meg nagyon érdekes dolog történt, amikor GPU nélkül indítottam el 65 fok fölé így sem ment a CPU, pedig 100%-on terheli a teszt, a ventik pedig úgy mennek, hogy az egyik megy nem túl hangosan, a másik pedig, amikor 65-66 fokos lesz a CPU, felpörög és visszahűti, aztán kikapcsol. bekapcs, kikapcs, de csak 100%-os CPU terhelésnél. amikor a CPU és a 950M is terhelve volt, akkor pedig mindkét venti 100%-on pörög, a CPU pedig 75 fokos 5 perc után, de a rendszer stabil.
szóval nekem ez így jó, minden átlagos felhasználásnál halk marad a gép és ha nagyon terhelve van, akkor sem engedi a program, hogy megsüljön. heuréka!
közben jobban belegondolva én nem is tudom ezek után, melyik a CPU venti és melyik a GPU (tehát a 950M) venti hangja. lehet, hogy a CPU venti eddig is néma volt, csak a GPU venti pörgött feleslegesen? ezzel még érdemes lenne foglalkozni szerintem, de az AIDA csak 1 ventit lát, és bár CPU-nak írja, én nem vagyok biztos benne, hogy az tényleg a CPU hűtő.
-
Simi37
őstag
Nem értem Én ezt...mindenki úgy beszél az X szériáról mintha az ördögtől való volna...tény, hogy van sokkal jobb is és, hogy az anyaghasználata pocsék, de nekem az előző is X volt (2 évig volt meg...azt ellopták
) a mostani is meg van 2 éve és semmi baja nincs...az, hogy szubpixelhibás 1-2 pixelben az pedig nem az X széria hibája...szerintem simán szerelnek K-ba, N-be is ilyen panelt...meg 150k fölött a mezei júzer nem vesz gépet, 150k alatt meg 10ből 9 Asus gép Xes.
-
SMartin-HU
tag
válasz
bandi0000 #24844 üzenetére
2014 Legtöbb eladott laptopja Asus. Azért lehet rengeteg problémát hallani, mert ebből adták el a legtöbbet...
Nem lehet leírni egy márkát emiatt. Nálunk van 2db amivel semmi gond nincs, de én kifogtam egy problémásat. Ennyi.
A szerviz viszont egyenlőre korrekt. Bevittem és normálisak voltak, majd kiderül mi lesz belőle.
-
Pocok256
veterán
válasz
bandi0000 #24848 üzenetére
Bamm 120 és boldogság. Ronda mint a bűn és istencsapása a hangszórója, de hibás példáonyokkal nem igazán találkoznak a boltok. Mondhatni egész nap pihengetnek a fuji szervizesek mert semmi gondjuk nincs.
-
bandi0000
nagyúr
Sziasztok
Egyrészt azt kérdezném, hogy tényleg sok baj van az asus laposokkal? állítólag sok szervizes darab van stb stb, ez azért meglepő mert VGA-tól kezdve lapon monitoron át Asus-t használok, és semmi baj nem volt sose, igazából 1-2 éven belül vannak még bőven
Lényeg hogy ezt néztem ki, jó áron van jó tudással, ajánlott, nem ajánlott? Meddig bírja ennek az aksija? Suliba szeretném meg persze tanulás programozás rajta menne
-
rwin5
őstag
válasz
HoaryFox #24841 üzenetére
Ebben pont tudok, pont autós példával válaszolni
van egy 250 lóerős fsi passatunk, nem szoktunk vele száguldozni, de azért ha arról van szó, hogy ki kell használni 1-2 előzésnél, vagy olyan a kedv akkor sportosan van vezetve - átvezetve ezt a gondolatot, nem akarok vele játszani, de ha arról van szó és megtetszik valami játék akkor kipróbálom/nám rajta. Testvérem orvos élettársa 36 éves és van egy 300e ft körüli asztali konfigja, van, hogy sosem használják semmire, de néha meg egész hétvégén új játékokkal játszik.
-
HoaryFox
őstag
válasz
Pocok256 #24840 üzenetére
"Azért nem írtam arról, hogy mire lesz vásárolva, mert nagyjából semmire, nem nagyon játszok semmivel, nem lesz grafika, vagy egyéb program futtatva, maximum 1-2 újabb játékokipróbálás szinten letöltök rá."
Erre minek ez a kombó? Kicsit overkillnek érzem, de hát nem az én pénzem
Ez olyan, mintha vennél egy Lambo-t csak azért, hogy elmenj a boltba vele meg vissza, havonta meg megküldöd kicsit a gépet az autópályán... -
rwin5
őstag
Sziasztok!
Notebook vásárlása előtt állok, 300e ft-ig nézegettem. Megvallom őszintén, hogy soha nem is voltam képben a notebookokkal, most is csak úgy keresgéltem, hogy ezért a pénzért mit lehet kapni és azokat hasonlítgattam össze.
ezt találtam 310 ezer ft-ért
ASUS GL552JX-CN090H notebook(15,6" Full HD/Core i7/8GB/1TB/GTX950 4GB VGA/Windows 8.1)
Nem tudom mennyire oké-e ár/értékben a gépezet
Azért nem írtam arról, hogy mire lesz vásárolva, mert nagyjából semmire, nem nagyon játszok semmivel, nem lesz grafika, vagy egyéb program futtatva, maximum 1-2 újabb játékokipróbálás szinten letöltök rá.
köszönöm a választ.
-
Játékos
addikt
Sziasztok!
Ötletet szeretnék kérni tőletek, mert én elakadtam.
ASUS X54HR a noti, B970-es Intel procival illetve HD 7470-es VGA-val. Win 10-et tettem rá, az oprendszer feltelepített minden drivert, és addig nem is volt aj, míg ki nem húztam a töltőt a notiból, ugyanis ekkor elment a kép! Ha a VGA-kimenetére dugtam egy külső monitort, akkor azon ment minden, de a noti saját LCD-jén csak akkor megy, ha áram van neki adva!
Ez után letöltöttem az AMD oldaláról egy új drivert, de azzal sem változott.
Ami nekem fura, hogy az eszközkezelő kizárólag egy VGA-t lát, mégpedig az AMD-t.
Nem tudom vele megértetni, hogy használja már, legyen szíves az Intel VGA-t.
Van erre valami jó ötlete valakinek? Vagy próbáljak régebbi oprendszert?
Előre is köszönöm! -
Pocok256
veterán
Nem de minek lenne rajta windows úgyis tisztára gyalulva kapod vissza, szóval ennyi erővel nyugodtan formázva beküldheted. Munkagépként venni egy asus, multimédiás gépet meg badarság, én is ezt tettem, de ha tényleg fontos a melód akkor vegyél egy dell -t NBD garival és kész.
Ja és igen 1-2 hét mire fordul.
-
-
Sdmv8
tag
Üdv Urak!
Adott egy Asus N550JK, olyan kérdésem volna, hogy az mennyire normális, ha a böngésző megvan nyitva és szabályosan megmarad a kijelzőben, az összes dolog amit látni és nem változik a kijelzőn, a kirakott kedvenc oldalaknak az ikonjai / megnyitott oldalaknak a helye leginkább akkor látni, ha a windows menübe átváltok mert ott egyszínű a menü és kell neki egy jó 30 másodperc - 1 perc, hogy eltűnjön... és átvegye a windows menünek a színét.
Valamint, most nem tudom a kijelző fényerejét változtatni se a funkciógombbal, se ha én próbálom a beállításoknál...
Vmi ötlet?
Köszi előre is
Jah és még egy olyan vicces dolog is van erre tök véletlen jöttem rá, hogy amikor az internet csatlakozót védő kis műanyag takaró pöcköt teljesen lenyomom, majd visszaengedem magától, hogy 'csapódjon' akkor fekete lesz egy másodpercre a kijelező ez mégis mi a francért van már bocsánat 240.000 gépről beszélünk....
-
djstavross
tag
Sziasztok!
Van egy ASUS x554LJ típusú laptopom és olyan problémám van vele, hogy gépelés közben maga a laptopház zörög. Ahogy észrevettem főként a jobb oldala környékén, de eléggé bosszantó. Vett már észre bárki ilyen "hibát" ennél a típusnál vagy bármilyen másik notinál? Esetleg mi lehet a megoldás erre?
További szép napot!
-
Bkrisz9
őstag
válasz
Acsifun #24815 üzenetére
Bármely márkánál előfordulhat ilyesmi. Nem kell túlreagálni. Szar dolog de előfordulnak hibák mindennél. El kell vinni szépen szervizbe, ott megnézik, hogy a matricák amik folyadék esetén elszíneződnek jól vannak vagy sem aztán szépen kicserélik.(Én asszem egy DELL-nél láttam ilyen matricás megoldást gondolom máshol is hasonlóképp állapítják meg beázott-e) Ha a géped szerepel az ASUS bizalom programba és a vásárlás után 15 napon belül regisztráltad lehet még az árát is vissza kapod és a javított gép is a tied marad. Nézd meg a garancia papírokat elvileg ha jól tudom futárszolglatos garanciának kéne lennie. Hozzák, viszik. 1-2 hét azt hiszem.
-
tibi020
tag
válasz
ITjunior #24814 üzenetére
Sziasztok!
Egy pár napja én is gazdája lettem egy asus 501lx I7 procis változatnak.
A hűtés nekem is zavaró volt nem is a hangja miatt, hanem hogy minek megy 38 fokon.
Utána olvasgattam és az előttem író fórumtárs linkjébe botlottam én is.
Nálam a zenbook 3xxx beállítással , 60 fok felett kapcsol be akkor viszont pikk pakk vissza 50-re és megint csönd.De ahhoz játék kell, vagy youtube 4K videó, hogy felmenjen odáig.
Sima internet, youtube 1080p az csak 46-50C és nem kapcsolja be a ventiket.
Próbáljátok ki ti is, folyamatosan kontrollálom, tesztelem, de így már korrekt használhatónak tűnik a masina.
Amúgy talán most úgy működik, hogy a bal oldali venti egyből forog 4000-el, a jobb oldali meg csak annyit segít be ami kell a visszahűtéshez, tehát az tud egyre hangosabb vagy egyre halkabb lenni, azaz nem fix a fordulata.Remélem tudtam segíteni pár 501 tulajnak.
-
Acsifun
aktív tag
Sziasztok!
Nemrégiben vettem egy Asus N551JK-CN192D-t, 2-3 hónapos jelenleg a gép és olyan problémába ütköztem, hogy nem müködik pár billentyű mégpedig a : P,Ö,Ü,Ő.É,-egymás mellett vannak gondolom sorba vannak kapcsolva egymással van még rá laptopszalonos garim, de ez normális hogy így összefossa magát egy új gép?(ráadásul az előző Lenovomnál és Dellemnél sem volt soha ilyen gond...agyon dícsérték az Asust)
Nem lett leöntve semmi, végig tiszta íróasztalon használtam és nem extra körülmények között szóval ezek a gombok alig voltak használva...
Találkozott már valaki ilyennel?
és ha igen akkor mire kell számítanom garancia ügyben, egy hétig vagy több ott lesz náluk én meg gép nélkül maradok? esetleg kitalálják h de mégis user error es leöntöttem?Előre is köszi!
-
ITjunior
tag
válasz
Malachi #24799 üzenetére
Te adtad az ötletet, én meg ezt találtam:
"
- The fans are something that I had to get used to. Annoyed me too at first. I have since installed a fan controlling software so that I can monitor heat and adjust fans on my own. I have not had any issues with my spacebar though.- Okay that sounds promising. Would you mind sharing the name of that program?
- I'm using "NoteBook FanControl" with the "Asus Zenbook UX32LN" config. NB: Some other users use the "Asus Zenbook UX51VZA". It's possible to customize the setup but I didn't tried to adjust anything else than the temperature thresholds and the Fan speed because I was not sure of the effects.
- Speedfan- kind of a messy, poorly written program but it gets the job done."
1 próbát megér talán.
-
Malachi
veterán
válasz
SMartin-HU #24808 üzenetére
kérlek, majd írd le mi lett a szervízes kör vége! meddig tartott, mit mondtak, történt-e valami érdemi. köszi!
-
Gergosz2
veterán
válasz
Optimusx #24809 üzenetére
A gyártó nem adott ki Win 7-hez drivereket ennyi az egész. Hiába töltöd le az Asus oldaláról azok is Win 8.1-hez valóak.
És, hogy elébe menjek a kérdésedének, igen csak azt támogatja, meg a win10-et. Win7-re is összelehet vadászni a drivereket, de azok vagy régebbiek lesznek, vagy egyáltalán nem lesznek meg. Persze a működésük sem atombiztos sok esetben.
De nem értem miért erőlködnek sokan még a Win7-tel. Persze jó meg minden, de a win 8.1 is kb fél óra alatt teljesen megszokható. Másik dolog meg az, hogy gyakorlatilag már nincs új laptop ami támogatná, csak egykét darab, azoknál meg extra ficsőrként írják az adatlapra.
-
Optimusx
tag
Sziasztok!
A minap vásároltam egy asus x554L típusú laptopot. windows 7 64bites verzióját tettem rá.
A gyári cd-n a driverek nem kompatibilisek vele, mert win8ra vannak. De sem az usb portok, sem a wifi, semmi nem működik (gondolom mert hiányzik a driver) csak a DVD lejátszó, ezért egy másik gépről kiírtam dvd-re a laptophoz a gyártó által megadott a windows ezen verziójához tartozó drivereket. Telepíteném a laptopra, de olyan üzenet fogad hogy: ez a számítógép nem felel meg a szoftver telepítéséhez előírt minimális követelményeknek. Ezt azért nem értem, mert a hivatalos ehhez tartozó drivereket töltöttem le.
Remélem valaki tud segíteni nekem.Előre is köszönöm.
Üdv.: Optimusx
-
ITjunior
tag
SMartin-HU, Malachi: Változott valamit a helyzet?
-
edari
őstag
Valaki próbálta már optimusos gépen életre kelteni a shadowplayt? Mivel alapból nem az Nv kártya megy hanem az igp, ezért pl az asztalt nem lehet vele felvenni. Valaki tudja erre a megoldást?
-
cccp12
csendes tag
Üdv!
Tudnátok felvilágosítást adni ezzel a típussal kapcsolatban Asus X554LJ-XO101D?
Vásárlás előtt állok ez is a pakliban van.
Nagyon köszönöm előre is -
Malachi
veterán
válasz
SMartin-HU #24803 üzenetére
majd holnap felrakom, ma már nem lesz rá időm.
-
Malachi
veterán
válasz
SMartin-HU #24801 üzenetére
izgulok!
-
SMartin-HU
tag
Asus barátunk feldobott egy új BIOS-t. Na lássuk a medvét, hátha sikerült megoldaniuk a problémát.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xbox tulajok OFF topicja
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Le Mans Ultimate
- Házimozi belépő szinten
- Linux kezdőknek
- Revolut
- Demót kapott a Stellar Blade PC-s kiadása
- Nintendo Switch 2
- További aktív témák...
- TAVASZI BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- LENOVO ThinkBook 13s - 13.3" FullHD IPS - i5-10210U - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Apple iPhone 14 256GB/ 86% Akkuval / 12 hónap jótállással!
- BESZÁMÍTÁS! CSAK KIPRÓBÁLT! ASUS ROG Ally X (2024) 1TB kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900KF 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest